10/09/2009 11:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προεκλογική παρέμβαση του Επαναστατικού Αγώνα

 Την ευθύνη για την επίθεση στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανέλαβε η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» με πολυσέλιδη προκήρυξή της στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», η οποία έχει και έντονο προεκλογικό περιεχόμενο. Η οργάνωση εκτοξεύει νέες απειλές.

Η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη επίσης για την απόπειρα στα κεντρικά γραφεία της Citibank στην Κ.Κηφισιά και για την ανατίναξη του υποκαταστήματος Eurobank στη Λ.Βουλιαγμένης στην Αργυρούπολη στις 12 Μαίου.

Αναφερόμενος στην επίθεση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο «Επαναστατικός Αγώνας» τόνισε ότι το «μήνυμα ήταν σαφές και το έλαβε η οικονομική εξουσία στο σύνολό της: Όσοι είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κρίση, οι μεγαλομέτοχοι, τα golden boys οι καπιταλιστές θα πληρώσουν για την εγκληματική τους δράση και κανένας κρατικός μηχανισμός δεν μπορεί να τους προστατέψει».

Χαρακτηρίζει μάλιστα το ελληνικό χρηματιστήριο «παράδεισο κερδοσκοπίας για το υπερεθνικό κεφάλαιο», ενώ επιχειρεί μια ανάλυση της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης, τονίζοντας ότι «τα κράτη χρηματοδοτούν τους εγκληματίες της πλουτοκρατίας».

Αναφερόμενος στην εσωτερική πολιτική κατάσταση, ο «Επαναστατικός Αγώνας» εξαπολύει επίθεση σε όλα τα κόμματα, τονίζοντας πως κανένα δεν είναι ικανό να βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση.

«Κανένα καθεστωτικό κόμμα από την άκρα δεξιά ώς την αριστερά δεν είναι σε θέση να βάλει τέρμα στην οικονομική κρίση και να διασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή για όλους, αφού αυτό προϋποθέτει ρήξη με το σύστημα και με τους θεσμους του. Το να ζούμε χωρίς κρίσεις, σημαίνει πως ζούμε χωρίς καπιταλισμό, χωρίς οικονομία της αγοράς, χωρίς κράτος και οργανωμένη εξουσία. Για αυτό το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή Αριστερά. Το πραγματικό δίλημμα είναι Καπιταλισμός ή Επανάσταση».

Εμφανίζει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ως κόμματα με την ίδια πολιτική ατζέντα που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου, ενώ επίθεση εξαπολύει σε Αλ.Αλαβάνο, ΚΚΕ και Γ.Καρατζαφέρη.

«Στο χαρτοφυλάκιο των πολιτικών και των οικογενειών τους αποτυπώνεται με αδιάψευστο τρόπο για τους πιο αφελείς ακόμα, το προσωπικό όφελος της πολιτικής εξουσίας από την λεγόμενη 'διαπλοκή' της πολιτικής και οικονομικής σφαίρας. Και σίγουρα δεν μπορεί να απαλλαχθεί από αυτή την πραγματικότητα ένας βουλευτής επειδή είναι αριστερός, όπως ο Αλαβάνος του Συνασπισμού, ο οποίος-εκτός από την τέραστια περιουσία του που υποδηλώνει ότι τα συμφέροντά του απέχουν έτη φωτός από τα συμφέροντα των μη προνομιούχων-έχει στην κατοχή του ένα διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό μετοχών. Και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα αριστερό κόμμα, όπως το ΚΚΕ, παρά το γεγονός ότι κρατά καλά κρυμμένες τις επιχειρηματικές δοσοληψίες και δραστηριότητές του».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει επιλέξει την ακροδεξιά στροφή για ψηφοθηρικούς μόνο λόγους-αυτό είναι μια απλοϊκή προσέγγιση- αλλά γιατί διαβλέπει πως δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες- με την αμέριστη υποστήριξη του φασίστα Καρατζαφέρη του κόμματός του και των διαφόρων παρακρατικών φασιστικών συμμοριών που το πλαισιώνουν-για τη διαμόρφωση ενός κοινωνικού ρεύματος με ακροδεξιά χαρακτηριστικά και υπερσυντηρητικά ανακλαστικά».

Ο «Επαναστατικός Αγώνας» επιτίθεται και κατά δημοσιογράφου της πρωινής ζώνης, αναφερόμενος στο περιστατικό στην Αργυρούπολη και τη «συνάντηση» με τζιπ της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του εκρηκτικού μηχανισμούς στη Eurobank στην Αργυρούπολη.

«Μετά από αυτό το περιστατικό, κάποιοι δημοσιογράφοι εξαπέλυσαν οξύτατη κριτική για τη στάση των συγκεκριμένων μπάτσων, κάποιοι ζητούσαν ωμά να χυθεί αίμα και ένας ειδικά σε πρωινή ζώνη [...]».

»Αν κάποιες ύαινες της δημοσιογραφίας σαν τον συγκεκριμένο [...] νομίζουν πως παροτρύνοντας δημοσίως τους μπάτσους να πυροβολούν και ζητώντας να χυθεί αίμα αγωνιστών, μπορούν τελικά να μας βλάψουν ή αν πιστεύουν πως η κοινωνία είναι το μέρος των μπάτσων είναί πραγματικά γελοίοι. Το μόνο που καταφέρνουν με τέτοιες δηλώσεις είναι να αυτοστιγματίζονται και να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κοινωνική τους θέση».

Ο «Επαναστατικός Αγώνας», μέσα από την προκήρυξή του απευθύνει μήνυμα στο λαό να απέχει από τις εκλογές και να γυρίσει τις πλάτες του στο πολιτικό σύστημα. «Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή Αριστερά. Το πραγματικό δίλημμα είναι καπιταλισμός ή επανάσταση».

Τονίζει ότι «η μόνη πραγματική έξοδος από την κρίση βρίσκεται στην ανατροπή του συστήματος που γεννά κρίσεις».

»Όταν μιλάμε για οριστική έξοδο από τη σημερινή και από κάθε άλλη κρίση εννοούμε την επανάσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά η οργάνωση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 10/09/2009 21:00:06

  Αν συγκρίνουμε την φρασεολογία αυτής της προκήρυξης με την προηγούμενη θα διαπιστώσουμε μια ριζική διαφορά στα "επιχειρήματα" και τον στόχο. Ενώ την προηγούμενη στοχοποιούντο οι μικροαστοί, το 90% δηλαδή του λαουτζίκου (πράγμα που έθετε τις βάσεις για μαζική δολοφονία άσχετων και αμέτοχων στα δρώμενα αλλά Ιράκ) και όσους εμφορούνται από φιλοπατρία (για εκφοβισμό τους από την μεριά των ξενόδουλων συντακτών) τώρα γίνεται χρήση "ταξικής" καταγγελίας ενάντια στην πλουτοκρατία. Ξαναγυρνάμε πολιομοδίτικα στα της 17 Ν στο βαθμό που η νέα βερμπαλιστική κοπριά προσέκρουσε σε γιουχάρισμα.
  Για μια φορά ακόμη η συνθηματολογία που καθιέρωσε με τους αγώνες της η αριστερά στην δεκαετία του '70 γίνεται θύμα μιας γκραν γκινιόλ ξερασματολογίας των δολοφόνων των μυστικών υπηρεσιών.
  Το τελευταίο που ενδιαφέρεται το κράτος είναι να ελέγξει το παρακράτος.
  Στη φάρμα των ζώων κυβερνά το γουρούνι συνεπικουρούμενο από τις ύαινες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.