07/09/2010 07:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προεκλογική επαναφορά των επιδομάτων επικίνδυνης εργασίας

Επαναφέρει η κυβέρνηση προεκλογικά και μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή το αφορολόγητο του πτητικού επιδόματος στους πιλότους της πολεμικής Αεροπορίας

Την ανησυχία της καταδεικνύει καθημερινά πλέον η κυβέρνηση Παπανδρέου εν όψει των επικείμενων εκλογών για τον Α’ και Β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης. Ο μεν πρωθυπουργός ανακοινώνοντας ψίχουλα με «ανασχηματισμό» και έργα της ΝΔ, ο υπουργός Οικονομίας να ψελλίζει ότι βλέπει «το βάθος του τούνελ» (τυχαίο; Δεν νομίζω) και ο υπουργός Άμυνας μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή επαναφέρει το αφορολόγητο του πτητικού επιδόματος στους πιλότους της πολεμικής Αεροπορίας κλπ.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στην Βουλή, προβλέπεται η απαλλαγή από την 1η Ιανουαρίου 2010 κατά ποσοστό 65% από τον φόρο εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες, τα ειδικά επιδόματα επικίνδυνης εργασίας (πτητικό, καταδυτικό, ναρκαλιείας, αλεξιπτωτιστών, δυτών κλπ) καθώς και η ειδική αποζημίωση των ιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και πληρωμάτων ασθενοφόρων ΕΚΑΒ, που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία με αεροπορικά μέσα για παροχή Πρώτων Βοηθειών σε άτομα που ασθενούν.
Η τροπολογία ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για την «Υπηρεσιακή εξέλιξη και Ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων - Θέματα διοίκησης των Ε.Δ., στρατολογίας και συναφείς διατάξεις», η συζήτηση του οποίου άρχισε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο συγκεντρώνει τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης καθώς τα κόμματα υποστηρίζουν πως επιχειρείται κομματικοποίηση του στρατεύματος και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. s54elas avatar
    s54elas 07/09/2010 07:57:41

    .. λαϊκή κατακραυγή .. για το .. αφορολόγητο του πτητικού επιδόματος; ..
    .. το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.. συγκεντρώνει τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης; .. ο υπερβαλον ζηλος θα σας φαει .. 'υπερθετισμος' ..στο επακρο .. ενδεικνυει χασιμο ..ψυχραιμιας
    λιγο μετρο δεν βλαπτει ..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.