#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/09/2011 13:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προεκλογικές… Βενιζελιές
Φαίνεται ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έχει καταλάβει κάτι. Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν έχουν ανάγκη από σοφιστές που όλο μιλάνε και κανείς δεν καταλαβαίνει τίποτε.

Δεν έχουν ανάγκη από δεινούς ρήτορες που δεν έχουν χαρτιά μπροστά τους και μιλάνε εντυπωσιακά προσπαθώντας να πείσουν για τα λεγόμενά τους.

Χρειάζονται ανθρώπους με βαθιά γνώση του αντικειμένου, με ξεκάθαρες απαντήσεις, με προοπτική για το μέλλον και κυρίως με ειλικρίνεια για το τι συμβαίνει τελικά σ’ αυτό τον τόπο.

Έχουμε μπουχτίσει με το «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» δύο χρόνια τώρα. Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρό βγαίνει κάποιος ρήτορας της κυβέρνησης και μας κάνει να αισθανόμαστε ότι είμαστε σε άλλο κόσμο και καταλαβαίνουμε διαφορετικά πράγματα.

Έτσι, ακριβώς έγινε και με την σημερινή συνέντευξη τύπου του κ. Βενιζέλου. Έκτακτη συνέντευξη για να εξηγηθούν οι συνομιλίες με την τρόικα, η διακοπή τους, τα μέτρα που ζήτησαν και τι πρόκειται να γίνει με τη δόση που πρέπει να πάρουμε και είναι 8 δις ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αφού έκανε μια προεκλογικού τύπου ομιλία ως αρχηγός κόμματος λέγοντας ότι επί δύο μήνες έχουν επιτευχθεί πολλοί στόχοι και έχει γίνει προετοιμασία για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, συνέχισε παραδεχόμενος ότι η ύφεση θα είναι 5% ή και παραπάνω, από 3,8% του αρχικού στόχου. Και φυσικά παραδέχθηκε ότι το έλλειμμα δεν μπορεί να είναι 7,6% όπως είχε προβλεφθεί, χωρίς να θέλει όμως να προσδιορίσει το ύψος του. Φαίνεται ότι μας το κρατά για έκπληξη… Απέκλεισε το ενδεχόμενο να βγει η χώρα από την ύφεση το 2012, όπως παλαιότερα είχε υποσχεθεί και καθησύχασε ότι η δόση δεν κινδυνεύει.

Και πάμε στο φλέγον θέμα:  Διεκόπησαν ή όχι οι συνομιλίες με την τρόικα; Υπάρχει πίεση για νέα μέτρα;

Εδώ το "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" ταιριάζει απόλυτα. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι έτσι ήταν το πρόγραμμα, ότι θα ξανασυνεχιστούν οι συζητήσεις σε 10 ημέρες όταν και θα οριστικοποιηθούν τα νούμερα για τον προϋπολογισμό του 2012. Μόνο φιλαράκια δεν αποκάλεσε τους τροϊκάνους για να ολοκληρωθεί η ωραία ατμόσφαιρα.

Μα καλά, τότε η μεταμεσονύχτια τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό γιατί έγινε; Για να ρωτήσει τον κ. Παπανδρέου σε ποια μπουζούκια θα πάνε με τα φιλαράκια και που θα φάνε μετά… βρόμικα;

Απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα για το αν θα ληφθεί νέο πακέτο μέτρων για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα αφήνοντάς τα όλα ανοικτά. Και είπε και το αμίμητο. Δεν πρόκειται για απαιτήσεις της τρόικας για νέα μέτρα αλλά προτάσεις που ακούγονται στο πλαίσιο του αμοιβαίου διαλόγου.

Δηλαδή, ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα δεν είναι απαίτηση της τρόϊκας αλλά από κοινού αποφάσεις; Δεν μας επιβάλλουν μέτρα, αλλά πρώτα τα συζητούμε με τους… φίλους τροϊκάνους; Αστεία πράγματα και υπεκφυγές.

Για το μείζον θέμα της παραίτησης του Γραφείου Προϋπολογισμού ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε ότι θέλει οι εκθέσεις που βγαίνουν να ταιριάζουν με τις δικές του απόψεις. Κάθε άλλη άποψη είναι ανεύθυνη σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο. Τον εκτροχιασμό του χρέους που το λένε εδώ και μήνες όλοι οι ξένοι οικονομολόγοι και οργανισμοί δεν τον βλέπει ο υπουργός;

Για τις απολύσεις στο δημόσιο διαβεβαίωσε ότι δεν τέθηκε θέμα άμεσων απολύσεων. Βέβαια, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης της εργασιακής εφεδρείας και στον στενό δημόσιο τομέα.

Πάντως, για το θέμα των νέων εισπρακτικών μέτρων που καίει τους Έλληνες, ο κ. Βενιζέλος το διέψευσε αλλά πώς αλλιώς θα μπορούσε να κάνει λίγες ημέρες πριν τη ΔΕΘ; Αλλά και ποιος τον πιστεύει πια αφού κάθε τόσο αλλάζει άποψη;

Η συνέντευξη περιληπτικά

Είχε προγραμματιστεί να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις και να αρχίσει ο δεύτερος κύκλος μετά από 10 ημέρες υποστήριξε ο Ε. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, σημειώνοντας ότι τα θέματα είναι πολιτικά και οι εκπρόσωποι της τροϊκα που είναι στην Αθήνα δεν μπορούν να τα χειριστούν. Σε φιλικό κλίμα έγιναν οι επαφές, σημείωσε. Σημασία έχει η προστασία του ελληνικού συμφέροντος, είπε. Το βασικό πρόβλημα είναι η ύφεση, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Κινούμαστε σε επίπεδα της τάξης του 5%, δήλωσε και γι’ αυτό χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε υστερήσεις ως χώρα και ο κοινός παρονομαστής των προβλημάτων είναι το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, τόνισε ο κ. Βενιζέλος παραδεχόμενος ότι υπάρχουν ευθύνες και από την ελληνική πλευρά. "Δεν φταίει για όλα η ύφεση" ανέφερε.

Η εργασιακή εφεδρεία δεν περιορίζεται μόνο στους φορείς που κλείνουν ή συγχωνεύονται αλλά και γενικότερα στο Δημόσιο τομέα, ανάφερε.

Προωθούμε αλλαγές στη φορολογική δικαιοσύνη αλλά και στη λειτουργία της εφορίας ώστε να μειώσουμε την φοροδιαφυγή. Προανήγγειλε αλλαγές και στα εργασιακά, σε συνεννόηση με την τροϊκα.

Βασικός στόχος είναι η ύφεση να είναι όσο το δυνατό μικρότερη και δεν πρέπει να γίνουν τώρα λάθη τα οποία δεν θα επιτρέψουν στη χώρα να αρχίσει από το 2012 να αντιστρέφει την πορεία του ΑΕΠ. Το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας χρηματοδοτείται από χώρες της Ε.Ε. και γι’ αυτό δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε εμείς τα δεδομένα. Δεν αποφασίζουμε μόνοι μας, υποστήριξε. Πρέπει να μιλούμε με τους εταίρους και να συναποφασίζουμε.

Εχουμε ανταλλάξει απόψεις με τον Αντ. Σαμαρά για όλα τα θέματα και χρειάζεται συστράτευση για να βγούμε από την κρίση.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες θα γίνει συζήτηση για Ελλάδα, ενώ ο ίδιος θα συμμετάσχει σε άτυπο Ecofin στις 16-17 Σεπτεμβρίου.Δεν ζητούμε επιπλέον δανεικά είπε ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε ερωτήσεις.Η βαθύτερη ύφεση οδηγεί σε αναπροσαρμογή των στόχων. Αν υπάρχουν αποκλίσεις σε σχέση με αυτή την αναπροσαρμογή πρέπει να δούμε ποιο είναι το μέγεθος και τι πρέπει να γίνει.

«Η 6η δόση είναι το βασικό θέμα της συζήτησης. Οι εταίροι μας γνωρίζουν πολύ καλά ποιες είναι οι ταμειακές ανάγκες του ελληνικού δημοσίου» είπε απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξει πρόβλημα για την Ελλάδα από την καθυστέρηση στην εκταμίευση. Ως γνωστόν, οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν χθες το βράδυ. Οι δανειστές διαπίστωσαν σημαντικές αποκλίσεις σε έσοδα και δαπάνες και ζήτησαν νέα μέτρα. Η ελληνική πλευρά δεν έκανε δεκτή την απαίτηση των δανειστών, οι οποίοι ουσιαστικά ζητούσαν να καλυφθεί η "τρύπα" που υπολογίζεται λίγο κάτω από το 1% του ΑΕΠ. Τα στελέχη της τρόικας διαπίστωσαν ότι τα μεγέθη δεν βγαίνουν σύμφωνα με τις προβλέψεις. Ο υπουργός Οικονομικών, ωστόσο, φαίνεται πως έπειτα από συνεννοήσεις με τον κ. Γ. Παπανδρέου αρνήθηκε να προχωρήσει σε νέα μέτρα.

Το ποσό που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι της τάξης του 1,7 δισ. ευρώ, καθώς βρέθηκαν υστέρηση στα έσοδα 1,1 δισ. ευρώ και υψηλότερες δαπάνες κατά 600 εκατ. ευρώ. Η τροικα διαπίστωσε ότι στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων οι σχεδιασμοί δεν είναι παρά μόνο στα χαρτιά, στις αποκρατικοποιήσεις από τα 5 δισ. ευρώ που απαιτούνται έως το τέλος του έτους στο ταμείο έχουν μπει μόνο τα 390 εκατ. ευρώ από τον ΟΤΕ, το μισθολόγιο το οποίο θεωρητικά θα ήταν έτοιμο στο τέλος Ιουλίου ακόμα μορφοποιείται και ο προϋπολογισμός, ο οποίος θεωρητικά θα οδηγούσε το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 7,6% του ΑΕΠ, μπάζει από χίλιες μεριές, με αποτέλεσμα ακόμα και με την πλήρη εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου οι υπηρεσίες του υπουργείου να θέτουν τον πήχη του ελλείμματος στο 8,5% του ΑΕΠ για φέτος.

Το υπουργείο Οικονομικών άρχισε εδώ και περίπου δέκα ημέρες να απλώνει τον καμβά των αποκλίσεων με φόντο προβλέψεις ύφεσης μεταξύ του 4,5% και του 5,3% (αντί για 3,8% που ήταν η τελευταία εκτίμηση της τρόικας και του υπουργείου), επιδιώκοντας -αν και ο κ. Βενιζέλος επέμενε να μιλά για συζήτηση και όχι για διαπραγμάτευση- χαλάρωση των στόχων για το έλλειμμα.

Η τρόικα, όμως, επιμένει ότι μέρος μόνο των αποκλίσεων οφείλεται στη μεγαλύτερη ύφεση και πιέζει για διορθωτικές κινήσεις όχι στην πλευρά των φόρων, όπου είναι σαφές πια ότι τα όποια όρια της επιχειρηματικής κοινότητας και της κοινωνίας (πλην των φοροφυγάδων, που εξακολουθούν να βασιλεύουν) έχουν προ πολλού εξαντληθεί, αλλά στις δαπάνες.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για τις 15 Σεπτεμβρίου συνεδρίαση του ΔΝΤ, η οποία είχε ως θέμα την Ελλάδα, και να μεταφερθεί για τις 27 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος είναι ότι μετά την τροπή που πήραν οι εξελίξεις δεν θα είναι έτοιμη η έκθεση του απεσταλμένου του ταμείου κ. Π. Τόμσεν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 02/09/2011 13:25:51

  Το ότι φτάσαμε σαν χώρα σ' αυτήν την άθλια κατάσταση, λόγω των μέτρων που μας επέβαλε η τρόικα με τα μνημόνιά της, οι κυβερνητικοί το γνωρίζουν καλά και το επιδίωξαν. Το να συνεχίζουν με νέα μέτρα, ακολουθώντας την ίδια τακτική, απλά δυσχεραίνει την θέση τους στο Ειδικό Δικαστήριο.

  • man8os avatar
   man8os @ ΙΩΝΑΣ 02/09/2011 14:08:37

   Πολυ σωστος. Μιλαμε για ενα προμελετημενο εγκλημα!

  • ΣΠΥΡΟΣ avatar
   ΣΠΥΡΟΣ @ ΙΩΝΑΣ 02/09/2011 15:41:19

   Στο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΌ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΟ θες να πεις , διότι μιλάμε για εθνική προδοσία που ακόμη δυστυχώς δεν έχει ολοκληρωθεί από τον ΓΑΠ. Πριν να φύγει κάτι θα δώσει ακόμη ,αλλά και κάτι θα πάρει.

 2. Aris. A avatar
  Aris. A 02/09/2011 13:29:55

  Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι έχουμε πολιτικούς που τους εκτισαν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ οχι βάσει των ικανοτήτων τους αλλά βάσει του πόσο πιστά θα εκπροσωπούν τα συμφεροντά τους.

  Τους εκτισαν επιχειρηματίες και τους διαπαιδαγώγησαν η Τρέμη, ο Χατζηνικολάου, και ο Αυτιάς.

  Περιμένετε από τέτοιους πολιτικούς να διαχειριστούν μια τόσο σύνθετη κατάσταση;;

  Ειναι σαν να θέλεις να ανοίξεις καπάκι μπύρας με σπιρτόξυλο.

  Το ανησυχητικό είναι ότι δεν καταλαβαίνουν την αδυναμία τους και επιμένουν.

  Τουλάχιστον θα έπρεπε να καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν.

  • Απορία avatar
   Απορία @ Aris. A 02/09/2011 13:34:27

   Πως δεν την καταλαβαίνουν μωρέ.

   Εδώ πάνε στις Βρυξέλλες και τους έχουν κυριολεκτικά για τις καρπαζιές.

   Το καταλαβαίνεις και μπροστά στις κάμερες σκέψου από πίσω πως τους φέρονται.

   Απλά είναι καραψώνια.
   Στόχος της ζωής τους είναι όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικό διάστημα να τους χαιρετάει κανένας ένστολος και να τους ανοίγουν τις πόρτες της κούρσες με το "καλημέρα κ. υπουργέ".

   Κυριολεκτικά ανθρωπάκια (πνευματικώς).

  • drider avatar
   drider @ Aris. A 02/09/2011 13:45:09

   Μα η αδυναμία τους είναι ... η δύναμή τους! Αν ήσουν η τρόικα ή οποιοσδήποτε εξωτερικός παράγοντας θα ήθελες ισχυρούς διαπραγματευτές απέναντι σου; Μη μασάτε από το θέατρο η "σκληρή" τρόικα (λογιστάδες) και η κυβέρνηση που "αντιστέκεται" (λογιστάδες των δημοσκοπήσεων και crowd animators).

   Όσο για το χειρισμό του θέματος της επιτροπής για τον προϋπολογισμό είναι μαζί για γέλια και για κλάματα. Φτάσανε στο σημείο να διαρρέουν ότι δεν μπορούν να εκτιμήσουν τα οφέλη από τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Δηλαδή κύριοι δεν ξέρατε τι διαπραγματευόσασταν!

   Καλά που ήταν μαζί τους και ο κ. Προβόπουλος για να τους υπενθυμίζει ποίες πρέπει να είναι οι προτεραιότητές τους!

  • fitsulas avatar
   fitsulas @ Aris. A 02/09/2011 13:48:54

   Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν.
   Εμείς είμαστε τα βούρλα που μας είχαν ψήσει ότι πρόκειται για έναν "διακεκριμένο επιστήμονα με δεινό πολιτικό λόγο".
   Ο τύπος πρέπει να ενέπνευσε την Νικελόντεον όταν σχεδίαζε τον Πάτρικ Αστερία.

   • Dee Jay Stelios avatar
    Dee Jay Stelios @ fitsulas 02/09/2011 14:37:37

    Καλό,αλλά τον Μπόμπ τον Σφουγγαράκη ποιός τον κάνει?

 3. Ο υπευθύνως ενημερώνων avatar
  Ο υπευθύνως ενημερώνων 02/09/2011 13:31:41

  ... o στόχος αριθμητικά αναπροσαρμόζεται αυτομάτως σαν στόχος...

  ... oι ποσοτικοί στόχοι είναι αντικείμενο της εκτίμησης που κάνουμε...

  ... δεν έχουμε διεύρυνση του μέτρου, έχουμε διεύρυνση της δεξαμενής του μέτρου...

  • περήφανος δεξιός avatar
   περήφανος δεξιός @ Ο υπευθύνως ενημερώνων 02/09/2011 14:08:50

   Πραγματικά δεν ξέρω αν αυτες οι εκφράσεις του μπενι ειναι για γελια ή για κλάματα..

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Ο υπευθύνως ενημερώνων 02/09/2011 14:28:07

   Συγνώμη γι΄αυτή τη δεξαμενή του μέτρου θα πληρώσει έκτακτη εισφορά;

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ Ο υπευθύνως ενημερώνων 02/09/2011 14:37:57

   Ακριβώς σε αυτά κόλλησα και εγώ Υπεύθυνε...

   Η βλακεία είναι βέβαια δικαίωμα...δεν ξέρω βέβαια αν παραμένει δικαίωμα όταν τα αποτελέσματά της μας αφορούν όλους...

   Βγες ρε άνθρωπε (Βενιζέλε..) και πες: "αποτύχαμε στους στόχους, θα θέσουμε νέους πιο ελαστικούς, μας πιέζουν για νέα μέτρα και (αφού μέχρι τώρα τους κοροϊδεύουμε) είμαστε με τη πλάτη στον τοίχο και θα αναγκαστούμε να κάνουμε ό,τι μας πουν"...

 4. φωνη avatar
  φωνη 02/09/2011 14:09:27

  Η όλη συνέντευξη ήταν μόνο ψέματα και ανακρίβιες.

  Μήπως έχει κατά νου γιατί βαθαίνει η ύφεση; Και τι κάνει για να αντιμετωπίσει την ύφεση; Αυτοί δεν ήταν που έλεγαν ότι με το μνημόνιο θα έχουμε λίγο ύφεση και μετά ανάπτυξη; Και τους έλεγε συνέχεια ο Σαμαράς ότι η ύφεση θα βαθαίνει;

 5. ganasta avatar
  ganasta 02/09/2011 14:18:48

  Φάκτορα,
  Ο Βενιζέλος μας μίλησε για αέρα κοπανιστό.
  Ο Παντελής ο Οικονόμου τα είπε όλα.
  Και ακόμη δεν έχει σχολιαστεί!!
  Όταν σηκώθηκε πριν απαντήσει ο Βενιζέλος στην τελευταία ερώτηση και ο Μπένυ του ζήτησε να ακούσει την απάντηση καθιστός , ο Παντελής – που σημειωτέον παρακολουθούσε τις «απαντήσεις» Βενιζέλου υπομειδιώντας- είπε: …για να μην πέσω κάτω.
  Βάλε το βίντεο , ξαναδέστο.
  Ο Οικονόμου είχε απηυδήσει από τις μακακίες που άκουγε τόση ώρα και τον έδωσε κανονικά.
  Δες το βίντεο.
  Μακάρι να το δει και ο φίλος μου ο Μιχελάκης.

  • φωνη avatar
   φωνη @ ganasta 02/09/2011 14:21:58

   Τον ρώτησαν αν θα πάμε σε εκλογές στο σημείο που λες.

   Μάλλον ο Οικονόμου εννοούσε να μην πέσω κάτω από το δήθεν συγκλονιστικό που περιμένετε όλοι να ειπωθεί. Ειρωνικό ήταν.

   • ganasta avatar
    ganasta @ φωνη 02/09/2011 14:25:44

    Ασφαλώς ειρωνικό. Και για όσα είχε ακούσει - υπομειδιώντας- μέχρι τότε.

 6. ataktos avatar
  ataktos 02/09/2011 14:19:31

  υπάρχει σώφρων και λογικός που τον παίρνει στα σοβαρά και ασχολείται ..με το γάβγισμα του ..μπρρρρρρρρρρρ

 7. spiros avatar
  spiros 02/09/2011 14:25:42

  Η συνέντευξη μάλλον δημιούργησε περισσότερα προβλήματα παρά έλυσε. Άλλά το βασικότερο για όλα φταίνε οι κακοί δημοσιογράφοι που διαδίδουν ψευδή πράγματα. Σε λίγο στην έκθεση θα ανακοινώσει την διαπραγματευτική του ικανότητα και αντιστέται σθεναρά στις επιταγές της τρόϊκας.

 8. Balafara Hunter avatar
  Balafara Hunter 02/09/2011 14:28:46

  Έτσι εξηγείται ο όγκος του. Είναι 3 σε 1 ο άνθρωπος. Ο Άρες ο Μάρες κι ο Κουκουνάρες.

 9. Μιχάλης avatar
  Μιχάλης 02/09/2011 14:33:23

  Εντάξει το παραδέχομαι . 'Εκανα λάθος. Έχουμε τους πιό δυνατούς πατριώτες να μας κυβερνούν , τον ΓΑΠ και τον Μπένι ,οι ατελείωτες ώρες παπαρολογίες τους , κάνουν τους εχθρούς της χώρας να τρέπονται σε φυγή . ανίκητα όπλα σε δράση με μόνο τον λόγο τους . μας σώζουν. ευχαριστώ

 10. Ραβινος avatar
  Ραβινος 02/09/2011 14:35:55

  ''Εχουμε ανταλλάξει απόψεις με τον Αντ. Σαμαρά για όλα τα θέματα και χρειάζεται συστράτευση για να βγούμε από την κρίση'' Aυτος βαπτιζει το ψαρι κρεας σαν Ισουιτης καλογερος .Σκοπιμα λειτουργει σαν τυφλοποντικας πεμπτοφαλαγγιτης του χειριστου ειδους .Ποτε μα ποτε στο μελλον επαφη εκ του συνεγγυς μαζι του ! Να τον βλεπει ο Κεφαλογιαννης ,Σταικουρας ,Μηταρακης ! Ριχτε τον στον καιαδα της απαξιωσης αυτο του πρεπει του μασκαρα !

 11. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 02/09/2011 15:42:16

  εαν ειχε λιγη ανθρωπια μεσα του επρεπε ηδη να εχει παραιτηθει. να βγει στον ελληνικο λαο και να πει κυριοι και κυριες απετυχα σε ολα. ετσι κανουν τα παλικαρια. αλα ο βενιζελος ειναι χοντροπετσος και δε καταβαινει απο τετοια.
  νιμιζει ο βλακας οτι μπορει να γυρισει το παιχνιδι. ενα παιχνιδι χαμενο απο τα αποδυτηρια.

 12. Σίμος avatar
  Σίμος 02/09/2011 15:51:36

  Ο βενιζέλος μου θυμίζει λίγο Τσοχατζόπουλο ο οποιος μπορούσε να μιλάει μια ώρα και να μην βγάζεις κανένα νόημα.
  αλλά καλα να πάθουμε για σκεφτείτε την ηγετική τρόικα. ΓΑΠ, Βενιζέλος Πάγκαλος . Αυτό και μόνο φτάνει.

  • ataktos avatar
   ataktos @ Σίμος 02/09/2011 19:11:45

   χιχχι 1000000000000

 13. παρλαπιπας avatar
  παρλαπιπας 02/09/2011 23:30:59

  Όπως είχε πει και ο Χάρρυ Κλυνν, αυτός είναι ικανός να μιλά 4 ώρες για να αποδείξει την αξία της σιωπής...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.