#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/03/2012 15:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προεκλογικά παραμύθια της Χαλιμάς για την Ανάπτυξη"Γυρίζω στην Αθήνα περισσότερο αισιόδοξος", δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. "Η ανάπτυξη είναι πλέον κορυφαία προτεραιότητα της Ευρώπης", πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή όμως διαψεύδεται πανηγυρικά από όλα σχεδόν τα διεθνή ΜΜΕ.

Η μόνιμη παρουσία της τρόικα στην Ελλάδα για να παρακολουθεί την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι κάτι που θα μας απασχολεί για αρκετά χρόνια. Η ελληνική οικονομία ενδέχεται να σημειώσει ανάπτυξη από το 2013, όμως με αργούς ρυθμούς. Μια ραγδαία ανάπτυξη θα αρχίσει να σημειώνεται από τα μέσα του αιώνα”, φέρεται να είπε ο επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup σε αυστριακό περιοδικό που επικαλείται το Bloomberg.

Παράλληλα καθίσταται σαφές από τις δηλώσεις τους ότι οι υπουργοί του Eurogroup έχουν αποφασίσει να εφαρμόσουν την τακτική του μαστίγιου και του καρότου εις βάρος της Ελλάδας, καθώς κάθε εβδομάδα μας ζητούν και κάτι καινούργιο για να μας παράσχουν το νέο πακέτο βοήθειας.

Έτσι, ενώ μέχρι χθες μας έλεγαν ότι όλα έβαιναν καλώς σχετικά με την έγκριση των 130 δις, ξαφνικά οι Ευρωπαίοι μας είπαν ότι πρώτα θα πάρετε τα μισά, διότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν τόσο το psi όσο και η εφαρμογή των νέων επαχθών μέτρων.

Έτσι η τελική, υποτίθεται, έγκριση για την δανειακή θα δοθεί στις 9 Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η προθεσμία ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων και οι ευρωπαίοι θα έχουν πλήρη εικόνα για τα αποτελέσματα του PSI.

« Η Ελλάδα έχει λάβει όλα τα μέτρα που της ζητήσαμε, τα πράγματα προχωρούν καλά. Το Eurogroup υπενθύμισε ότι η επιτυχία του PSI με τη σημαντική συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών και η θετική τελική αποτίμηση των μέτρων που έχει λάβει η Ελλάδα είναι οι απαραίτητοι όροι για την αποδέσμευση (...) του νέου πακέτου βοήθειας προς τη χώρα», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά το πέρας της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Δηλαδή, από την μία, ο Γιούνκερ μας συγχαίρει για τις «γενναίες» αποφάσεις και συμμερίζεται τον πόνο του ελληνικού λαού και από την άλλη μας υποβάλει στο μαρτύριο της σταγόνας δίνοντάς μας βασανιστικά την δόση μας.

Είναι προφανές, ότι οι φόβοι για μία ενδεχόμενη αποτυχία του psi εντείνονται συνεχώς, εξ ου και η συγκεκριμένη στάση του Eurogroup.

«Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την Ελλάδα εφόσον η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων δεν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα», είπε επίσης ο Γιούνκερ μετά από τέλος της συνόδου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Παράλληλα, όπως διαβάζουμε στον τύπο, για πρώτη φορά η Ελλάδα αντιμετωπίζεται θετικά από την Ευρώπη και πλέον έχει μπει στην ατζέντα και το θέμα της ανάπτυξης.

Ωστόσο, μόνο ως ένα προεκλογικό πυροτέχνημα των δύο μεγάλων κομμάτων μπορεί να χαρακτηριστεί η ανάπτυξη, καθώς επί του πρακτέου στο μόνο που έχουν συμφωνήσει οι ευρωπαίοι εταίροι μας είναι περισσότερη λιτότητα.

Μόλις σήμερα το πρωί, υπεγράφη το νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο που προβλέπει αυστηρότερους κανόνες για τον έλεγχο των ελλειμμάτων και των δαπανών στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής που άρχισε χθες  και ολοκληρώνεται σήμερα. Τις υπογραφές τους έβαλαν οι «25» αρχηγοί των κρατών-μελών, ενώ η Βρετανία και η Τσεχία δεν συμμετέχουν.

Άρα, προς το παρόν τουλάχιστον, η ευρωπαϊκή ανάπτυξη πάει περίπατο.

Και με τους τροικανούς συνεχώς πάνω από το κεφάλι μας, είναι σίγουρο ότι πάει για “βρούβες”.

Πάνος Ζ.

ΥΓ. Όποιος αμφιβάλλει ας διαβάσει την προηγούμενη ανάρτηση:

Η αποτυχία του Προϋπολογισμού τινάζει στον αέρα όλες τις προβλέψεις και αποφάσεις

ΣΧΟΛΙΑ

 1. franc avatar
  franc 02/03/2012 15:42:43

  Eχω το προαίσθημα πως αν δεν ακυρωθούν αυτές οι εκλογές,
  τελικά η Ελλάδα θα αποτελέσει πράγματι τον πυροκροτητή για την κυριαρχία της Αριστεράς στην Ευρώπη...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ franc 02/03/2012 22:20:18

   Η αριστερά είναι τελειωμένη ιδεολογικά. Το όποιο ρεύμα έχει είναι πρόσκαιρο και οφείλεται στην απογοήτευση και την αντίδραση του λαού που χρόνια είτε ψήφιζε ΠΑΣΟΚ είτε βολευόταν από αυτό (πολλοί εκ των ψηφοφόρων του ΣΥΝ). Δεν θα αποτυπωθεί στις κάλπες καμία "κυριαρχία" της αριστεράς. Απλά, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν μια λογική άνοδο της τάξης του 2 με 3%. Εδώ θα είμαστε

 2. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 02/03/2012 15:48:45

  ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


  Παρασκευή μεσημέρι άκουσα με προσοχή την συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου απο τις Βρυξέλλες.

  Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την συνέχιση του έργου της παρούσας κυβέρνησης άφησε να εννοειθεί ότι μπορεί να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές υπο την πρωθυπουργία του.


  Εάν ο κύριος Παπαδήμος επιθυμεί να κυβερνήσει την χώρα για λογαριασμό των Ελλήνων πολιτών δεν του μένει παρα να ζητήσει την ψήφο του λαού στις επερχόμενες εκλογές (Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα).


  Εάν όμως νομίζει οτι πρέπει να συνεχίσει την δουλειά του στο Μέγαρο Μαξίμου χωρίς την εμπλοκή του στις εκλογές και με την στήριξη εξωελληνικών παραγόντων και κυρίως προς ώφελος των δανειστών της χώρας τότε είναι οπαδός της μεταλλαγμένης δημοκρατίας.


  Ας το πάρει απόφαση οτι ο Ελληνικός λαός θέλει κυβερνήτη που να εκπροσωπεί τον Ελληνικό λαό και τις αγωνίες του στην Ευρώπη και όχι κούριερ του Ιερατίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.

 3. Δεξιός Ψάλτης avatar
  Δεξιός Ψάλτης 02/03/2012 15:56:08

  Έ ,εκεί κάτω στη Συγγρού τον ακούσατε τον Λουκά;
  Έλα να σοβαρευόμαστε..Ζήτα εκλογές τώρα Πρόεδρε,την πρώτη Κυριακή του Απριλίου.Ο Λουκάς άρχισε να ψιλοσυνηθίζει και μάλλον και να του ψιλοαρέσει η ιδέα να συνεχίσει να πρωθυπουργεύει.
  Αν έχει κότσια να κατέβει στις εκλογές και να δεί πόσα απίδια έχει ο σάκκος.
  Όμως μην αργείτε ,εκλογές τώρα.

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 02/03/2012 15:56:58

  "Το 1981, έτος αφετηρία της εισόδου της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κοινότητα ως 10ο μέλος ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γκάστον Τορν δήλωνε ότι : «Η Ελλάδα μπαίνει στην Ευρώπη με 3 πλεονεκτήματα 1) την Εμπορική Ναυτιλία, 2) τον Ορυκτό της πλούτο και 3) το επιχειρηματικό δαιμόνιο των ελλήνων".

  Σε άρθρο των FINANCIAL TIMES του 1978 (Βιομηχανική Επιθεώρηση, Απρίλιος 1978, σελ. 257), αναφέρεται: "Όταν η Ελλάδα γίνει το δέκατο μέλος της ΕΟΚ, ο εκτεταμένος Ορυκτός της πλούτος θα προμηθεύσει την Κοινή Αγορά με μία μεγάλη ποικιλία πρώτων υλών, που θα συμβάλλουν στην εξασφάλιση ουσιαστικής αυτάρκειας της Κοινότητας ως προς πολλά προϊόντα".
  Είναι γεγονός ότι - με εξαίρεση τα Πετρέλαια της Μεγάλης Βρετανίας και του γαιάνθρακα - η χώρα μας είναι η πλουσιότερη χώρα της ΕΟΚ σε μεταλλεύματα οικονομικώς εκμεταλλεύσιμα. Ορισμένα δε από αυτά είναι και στρατηγικής σημασίας (ουράνιο, νικέλιο, βωξίτης, χρώμιο).

  Τι πήγε λάθος τελικά ρε παιδιά;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Strange Attractor 02/03/2012 16:06:40

   Απλή η απάντηση: Το "δυναμικό" μειοψηφικό τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας και η πιστή πολιτική του εκπροσώπηση (μπλέ - πράσινη - με κόκκινους κόκκους) προτίμησε την "ανάπτυξη" (βλέπε κατανάλωση) με δανεικά, και όχι παραγωγική λογική με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα.
   Τώρα βέβαια που η απόλυτη αποτυχία έγινε φανερή, μας φταίει το "4ο Ράιχ" !

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Ο Θείος 02/03/2012 16:40:51

    Ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης Κωστής Σταμπολής τονίζει:
    “Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον είκοσι κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, τα οποία με πολύ συντηρητικούς υπολογισμούς εκτιμάται ότι περιέχουν 2 έως 3 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου”, υποστηρίζει ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης Κωστής Σταμπολής. Θεωρητικά με μια δυνατότητα απόληψης 15% η Ελλάδα θα μπορούσε να παράγει έως 450.000 βαρέλια, ωστόσο ο ίδιος εκτιμά ότι 200.000 - 250.000 βαρέλια / ημέρα θα ήταν πιο εφικτός στόχος για τα επόμενα 20 - 30 χρόνια. “Τα περισσότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Βόρειο Αιγαίο, στο Θερμαϊκό, στη Δυτική Ελλάδα και στην Κρήτη και έτσι το επιχείρημα ορισμένων ότι οι έρευνες δεν μπορούν να προχωρήσουν, διότι δεν έχει λυθεί ακόμη το θέμα της υφαλοκρηπίδας, δεν ευσταθεί” παρατηρεί.
    Τα έσοδα που θα μπορούσε να έχει το ελληνικό κράτος από τη φορολογία, βάσει του υφισταμένου νομικού πλαισίου για την παραγωγή πετρελαίου, θα μπορούσαν να είναι της τάξης των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο για μια παραγωγή της τάξεως των 100.000 βαρελιών και άνω, και με διεθνείς τιμές μεταξύ 50 και 75 δολάρια το βαρέλι.
    h--p://www.makthes.gr/news/economy/41420/

    • franc avatar
     franc @ Strange Attractor 02/03/2012 19:11:52

     Προφανως ο κ. Σταμπολής είναι Κομμουνιστής και προσπαθεί να εκθέσει το καπιταλιστικό σύστημα της χώρας. Αν υπήρχαν έστω και 100 βαρέλια πετρέλαιο δεν θα τα έβγαζε το Σοσιαλιστικό Κίνημα να θερμάνει τουλάχιστο 10 άστεγους συντρόφους?

  • mikros fokion avatar
   mikros fokion @ Strange Attractor 02/03/2012 16:15:37

   Τι πηγε λαθος;
   Το λάθος είναι στις κυβερνησεις της χώρας, στους πολιτες που τις στηριξαν βλεποντας μονο το τοτε σημερα, στα κομματα της αντιπολιτευσης (ολα οσα συμμετεχουν στην βουλη) που ακομα και σημερα στηριζουν ενα σαπιο συστημα προφανως διοτι αποτελουν αναποσπαστο κομματι του.

   αφου λοιπον χαρηκαμε τις φουσκες μας τωρα εχουμε αφησει σε χερια ξενοδουλων να χαρισουν τον πλουτο της Ελλαδας (με δωρο 11 εκατομμυρια σκλαβους) στα συμφεροντα που εξυπηρετουν οι τροικανοι.

   οσο για την αναπτυξη που δηθεν θα ερθει με τον Παπαδημιο πρωθυπουργο ή τον Αντωνακη τον σφουγγαρακη (λογος για να κοπει το μηνυμα) ή τον Μπενι τον μισθοφαγο (χιουμορ κανω, αντιπροεδρος ειναι και αντιπροεδρος θα μεινει) συμφωνω απολυτα με το αρθρο. Προεκλογικο πυροτεχνημα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Strange Attractor 02/03/2012 16:25:11

   Τίποτα δεν πήγε λάθος S.A.
   Μια χαρά ο πλούτος αυτός διαμοιράζεται στην Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης για μια ντουζίνα δάνεια.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Strange Attractor 02/03/2012 16:42:36

   Και οι αριθμοί κάτι δηλώνουν, ή όχι;
   h**p://www.e-typos.com/Post.aspx?id=9181&title=Eurostat%253A%2520%25CE%259F%25CE%25B9%2520%25CE%2588%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25B7%25CE%25BD%25CE%25B5%25CF%2582%2520%25CF%2584%25CE%25BF%2520%2709%2520%25CE%25B5%25CE%25AF%25CF%2587%25CE%25B1%25CE%25BD%2520%25CF%2585%25CF%2588%25CE%25B7%25CE%25BB%25CF%258C%25CF%2584%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25B5%25CF%2582%2520%25CE%25B1%25CF%2580%25CE%25BF%25CE%25BB%25CE%25B1%25CE%25B2%25CE%25AD%25CF%2582%2520%25CE%25B1%25CF%2580%25CF%258C%2520%25CE%2599%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25BF%25CF%258D%25CF%2582

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Strange Attractor 02/03/2012 17:08:36

   Καλά, δεν κατάλαβες τι πήγε λάθος!
   "Πάνω στην άμμο την ξανθή...."

  • Τασος avatar
   Τασος @ Strange Attractor 02/03/2012 19:26:38

   Το λάθος θα το βρεις στο αποτέλεσμα των εκλογών του 1981...
   Για να ρωτάς όμως, μήπως το ξέρεις αλλά δεν θέλεις να το παραδεχτείς ???

 5. 0030salvador avatar
  0030salvador 02/03/2012 15:59:45

  Οι Κασσάνδρες φοράνε Bold και τσουβαλιάζουν τα κόμματα εξουσίας που αυτά είναι δύο,το εξής ένα η Νέα δημοκρατία.
  Είναι φανερό ότι η πατρίδα δεν κυβερνάται,οι λογιστές προσπαθούν για την αποφυγή άτακτης εξωτερικής χρεωκοπίας(για εσωτερική δεν το συζητώ,έχει γίνει)ενώ τα έσοδα έχουν καταρρεύσει μιας και κανείς δεν πληρώνει κάποιον που φαίνεται ότι θα βαρέσει κανόνι.
  τα πράγματα είναι απλά'μετά την ολοκλήρωση του έργου του μορφώματος που ηγείται της χώρας(προφανώς δεν κυβερνά απλά νομοθετεί)εκλογές για να δοθεί προοπτική στον τόπο,εκλογές για να πάρουμε πίσω το τιμόνι της χώρας μας εκλογές για να κυβερνήσει ο μόνος που αυτή την στιγμή έχει μια αξιόπιστη πρόταση για να πάμε μπροστά,ο Αντώνης Σαμαράς.
  Κασσάνδρες και τσουβαλιάσματα δεν χρειάζονται,όλοι ξέρουν οτι ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος.....

 6. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 02/03/2012 16:38:09

  Παραμύθια της Χαλιμάς, για το πότε(*) θα γίνουν εκλογές.

  (*) Κάτι πήρε το αυτί μου σήμερα για ...Μάιο?

 7. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 02/03/2012 16:53:57

  Η φωτο πρεπει να ειναι απο τον Ανδαλουσιανο σκυλο των Μπουνουελ και Νταλι η την Χρυση εποχη των ιδιων...

  Καθε ομοιοτητα με την τραγωδια που διανυουμε ειναι τυχαια...

 8. theo1611 avatar
  theo1611 02/03/2012 17:52:28

  Τα λεφτά για την ανάπτυξη θα μπουν (με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια) όταν ξεφουσκώσουν όλες οι φούσκες και κυρίως αυτή της εθνικής ελίτ διαχειριστών και "παραγωγών" με τις τεράστιες απαιτήσεις σε ετεροδοσοληψία (μίζες) και κέρδος.

  Δεν είναι τυχαία η δήλωση του Ρέσλερ για την εθνική ελίτ που θέλει να διατηρήσει προνόμια και δεν δέχεται Ευρωπαίο Επίτροπο για την ανάπτυξη.

  ΥΓ: Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι η εικόνα "πωλώντων τοις μετρητοίς" κυβερνητικών στελεχών και συνοδοιπόρων, προκειμένου να διατηρήσουν ρόλο στη διαχείριση των κοινών και στο μέλλον, μπορεί και να αξιολογείται αρνητικά. Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι οι προκλήσεις Γιούνκερ μπορεί και να είναι test για το μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι "πωλώντες τοις μετρητοίς" της συγκυβέρνησης?

 9. aporia avatar
  aporia 02/03/2012 18:59:28

  το ποστ τελειωνει ετσι...

  "Άρα, προς το παρόν τουλάχιστον, η ευρωπαϊκή ανάπτυξη πάει περίπατο.
  Και με τους τροικανούς συνεχώς πάνω από το κεφάλι μας, είναι σίγουρο ότι πάει για “βρούβες”.
  Πάνος Ζ.
  Ζηταμε..ακομα.."ευρωπαικη αναπτυξη"...δηλαδη κονδυλια για να φαμε..και μερικοι να φορτωσουν την κακομοιρα την ελβετια με καταθεσεις των κονδυλιων...
  ΓΙΑΤΙ ΩΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΓΟΥΜΕ..?
  ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ...Διεθνως..γιατι μονο στην ελλαδα αναπτυξη σημαινει ..ΡΙΧΤΕ ΡΕ..ΛΕΦΤΑ..ΣΤΗΝ "ΑΓΟΡΑ"...
  Για να εχουμε ισως στο μακρινο μελλον πραγματικη αναπτυξη χρειαζεται μια πολιτιστικη επανασταση...Για να ξεριζωθει απο τα μυαλα μας..η κυριαρχη ιδεολογια που μας εχουν εμποτισει οι κυριαρχοι κρατικοδιαιτοι οτι αναπτυξη σημαινει...Τα περνουμε απο τους ξενους..και "παραγουμε και εξαγουμε" καταθεσεις στην ελβετια.
  600 ΔΙΣ ευρω εχουμε καταθεσει....φτανει πια..οχι αλλη παραγωγη....

 10. Nik avatar
  Nik 02/03/2012 20:01:25

  Αποποιθήκαμε τις ευθύνες μας ως πολίτες και αφήσαμε να φτιαχτεί μια χώρα όπου οι πολιτικοί είναι ανίκανοι να παράγουν πολιτική και προτιμούν την μασημένη τροφή των ΜΚΟ και των λόμπι.

  Εσείς αν είχατε λεφτά για να φτιάξετε ένα λατομείο ή ορυχείο θα θέλατε να περάσετε τα κανάλια των "περιβαλλοντικών επιπτώσεων" με κριτές κάθε λογής τυχάρπαστους των ΜΚΟ να σας κάνουν το μάγκα και να προτείνουν το χέρι για το μπαξίσι τους; Και όταν περάσετε αυτό το εμπόδιο άντε στις αλλεπάλληλες συνάφειες και "συμβιβασμούς" με τις εφορίες. Ακόμα και αν έρρεε πετρέλαιο από την επιφάνεια του εδάφους κανείς δεν θέλει να μπλέξει και να μην ξεμπλέκει.

 11. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 02/03/2012 22:33:54

  ΤΟ ΙΕΡΑΤΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΣΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ


  Το Ιερατίο της Ευρώπης έκρινε με σύμφωνη γνώμη των υπουργών οικονομικών και εξωτερικών (Σόιμπλε,Βερστερβέλερ) της Γερμανίας ότι δεν χρειάζεται Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

  Τι να την κάνουν την τοποθέτηση επιτρόπου όταν έχουν τον ΠΑΠΑΔΗΜΟ.Έχει όλα τα πλεονεκτήματα για την καταλληλότητα ενός επιτρόπου για λογαριασμό του Ιερατίου της Ευρώπης.Είναι ο άνθρωπος τους και έχει και το πλεονέκτημα οτι μιλάει Ελληνικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.