Προειδοποίηση ΕΚΤ: Υπάρχει κίνδυνος να διακόψει ο ELA τη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες
11/02/2015 13:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προειδοποίηση ΕΚΤ: Υπάρχει κίνδυνος να διακόψει ο ELA τη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες

Οι ελληνικές τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο αφερεγγυότητας, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μπ. Τζάζμπεκ, (Bostjan Jazbec) σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Οι αποφάσεις για τον ELA (σ.σ.: για τη χρηματοδότηση των τραπεζών μέσω του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας) επανεξετάζονται κάθε δύο εβδομάδες. Επί του παρόντος, η φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών δεν κινδυνεύει» δήλωσε ο Τζάζμπεκ, που είναι και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Σλοβενίας.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να υπάρξει μία κατάσταση όπου η ΕΚΤ θα σταματούσε την παροχή ρευστότητας μέσω του ELA, ο κεντρικός τραπεζίτης απάντησε: «Υπάρχει πάντα αυτός ο κίνδυνος. Αυτός είναι ο λόγος που είναι σημαντικό να την παρακολουθούμε τόσο στενά». Συνεχίζοντας, τόνισε ότι είναι πεπεισμένος πως «οι ελληνικές τράπεζες και η κεντρική τράπεζα θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν τους κινδύνους για το χρηματοπιστωτικό σύστημα».

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Lostromos-A avatar
    Lostromos-A 11/02/2015 17:32:33

    Ο ένας θα κόψει ο άλλος θα ξεκόψει, ο τρίτος θα μας πετσοκόψει και πάει λέγοντας. Το φορτίο είναι πολύ ακριβό και πολύτιμο για να δώσουν εντολή στην ψύχρα να το πετάξει ο καπετάνιος στην θάλασσα, πάρτε το χαμπάρι, εκτός κι αν παρανόησαν ομαδικά, πράγμα αδύνατον. Το φορτίο θα φτάσει στον προορισμό του αργά- αργά, αλλά θα φτάσει. Να ακούτε και τους ναυτικούς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.