#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/04/2011 22:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προγραμματικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ανήγγειλε ο Αντώνης ΣαμαράςΠρογραμματικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ανήγγειλε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε σύσκεψη εργασίας της Γραμματείας Προγράμματος του κόμματος. Το προγραμματικό συνέδριο θα βάλει τη σφραγίδα του σ’ αυτό το καινούργιο βήμα, το τολμηρό και αποφασιστικό βήμα που κάνει η Νέα Δημοκρατία, με μια «Νέα Συμφωνία»: Μια Συμφωνία Εμπιστοσύνης με τους Πολίτες και με την Κοινωνία. Βάση για αυτή τη Συμφωνία Εμπιστοσύνης, θα είναι το καινούργιο Πρόγραμμα της Παράταξής μας,  τόνισε ο κ. Σαμαράς και κάλεσε να συμμετάσχουν στην σύνταξη του προγράμματος "όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη της κοινωνίας μας, κι όχι μόνο από το στενό κομματικό πυρήνα"

Στην πορεία προς το Προγραμματικό Συνέδριο θα ακολουθήσει η Διοργάνωση των Θεματικών Συνδιασκέψεων, η ανοιχτή διαδραστική διαβούλευση μέσα από το portal μετά το Πάσχα και τελικά η ψήφιση  τους προγραμμάτος. "Θα βρεθούμε όλοι μαζί για να φτιάξουμε πια το πρόγραμμα. Και το πρόγραμμα θα μετατραπεί σε δέσμευση. Αλλά, πριν από αυτή τη δέσμευση, θα υπάρχει η κορυφαία για εμένα στιγμή του καινούριου που είναι αυτή η ανοιχτή διαβούλευση, μέσα από το portal, με δημοψήφισμα, με συμμετοχική διαδικασία.Πρέπει, επομένως, όλοι εμείς να  έχουμε ανοιχτά τα αυτιά στην κοινωνία, τα μάτια στις εξελίξεις, και το  μυαλό κυρίως σε νέες ιδέες" είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

Η εποχή που άλλα λέγαμε πριν, άλλα βρίσκαμε μετά και άλλα κάναμε αργότερα πέθανε. Από δω και πέρα ό,τι πούμε και ό,τι αποφασίσουμε θα είναι και αυτό το οποίο θα κάνουμε ως κυβέρνηση. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό που λέμε σήμερα. Γυρίζουμε σελίδα, αλλάζει η εποχή. Θα είμαστε συγκεκριμένοι. Και αυτά που θα πούμε στον Ελληνικό λαό θα τα κάνουμε πράξη. Και αυτό το υποσχόμαστε σήμερα, εδώ πέρα, ξεκάθαρα.Πέθανε η εποχή του ξύλινου λόγου, του στρογγυλεμένου λόγου, του συμβατικού λόγου. Μπήκαμε στην εποχή λύσεων που ζητούν να γονιμοποιήσουμε απόψεις στα δύσκολα. Και σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει κανείς να μπορεί να είναι δίπλα σε εξωσυμβατικές λύσεις, σε υπερβατικές λύσεις. Σε λύσεις που μεγιστοποιούν τα οφέλη κάτω από συγκεκριμένες δυσκολίες. Δηλαδή, σε λύσεις που -μαθηματικά θα λέγαμε- αριστοποιούν τις δυνατότητες που έχουν. Μ’ αυτή τη δουλειά που κάνετε εσείς, χτίζουμε εδώ ένα σύγχρονο Πρόγραμμα το οποίο όμως επαναλαμβάνω θα στηρίζεται σε στέρεες αρχές της παράταξής μας. Να είναι ρεαλιστικό, πάνω απ’ όλα, να είναι εφαρμόσιμο και να έχει το άλλο που δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Το οραματικό του κομμάτι. Χρειάζεται ο πολιτικός μηχανικός, χρειάζεται και ο αρχιτέκτων. Χρειάζεται ο πεζογράφος, χρειάζεται και το κρίσιμο σημείο της ποίησης που δείχνει αυτό το κάτι άλλο το οποίο κάνουμε. Χρειάζεται και το όραμα. Χρειάζεται, δηλαδή, να δώσουμε το δικαίωμα στον απλό πολίτη να το πάρει σαν δικό του, να το κάνει δικό του. Να μην είναι ένα ξερό κείμενο, το οποίο θα απηχεί μόνο τις εξισώσεις του μυαλού μας.Ο Έλληνας έχει χάσει και την αυτοπεποίθησή του. Το Πρόγραμμα θα είναι ένα διαβατήριο για να την πάρει πίσω. Για να μπορεί να κοιτάει στέρεα το διπλανό του και με αισιοδοξία το αύριο. Είναι ένα Πρόγραμμα για την Ελλάδα που θέλουμε.

Λένε ότι στις δύσκολες στιγμές, οι άνθρωποι δεν τολμούν να οραματιστούν τα δύσκολα.

Εμείς τολμήσαμε, τολμάμε και θα τολμήσουμε ακόμα παραπάνω με τη δουλειά μας, τη δουλειά σας, για την οποία είμαι συγκινημένος πραγματικά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 13/04/2011 22:38:56

  Σε μιά τέτοια διακήρυξη, όλοι οφείλουμε να ανταποκριθούμε και να συμβάλουμε, μετατρέποντας την κριτική σε ιδέες και προτάσεις. Ισως μ΄ αυτόν τον τρόπο η κριτική γίνει πιό αποτελεσματική. Αν απ΄ αυτό το Πρόγραμμα βγαίνει το εμπεριστατωμένο συμπέρασμα, οτι η Ελλάδα είναι αυθύπαρκτη και η οικονομία μας βιώσιμη, τότε θα έχει γίνει ένα πρώτο βήμα γιά τη σωτηρία της χώρας.

 2. Υψηλάντης avatar
  Υψηλάντης 13/04/2011 22:43:24

  Σχολιάζοντας το γεγονός σας παραθέτω ένα απόφθεγμα που διάβασα : «*Χαρισματικός είναι ο ηγέτης με την ακτινοβολούσα προσωπικότητα , με την διορατικότητα , που μάχεται διαρκώς . Η ρίζα της παράγεται από ρίζα *χαρ* που έχει δύο έννοιες . Η πρώτη σημασία αναφέρεται στο λαμπρό , σπινθηροβόλο όραμα του . Η δεύτερη σημασία σκιαγραφείται από το φλέγομαι , επιθυμώ την χαρά της μάχης , του πολέμου* . (Νίκος Βαρδιάμπασης Συγγραφέας - Ιατρός) »

 3. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 13/04/2011 22:59:58

  Ένας υπέροχος λόγος που εύχομαι να γίνει μια ακόμα πιο υπέροχη πράξη .
  Το πρώτο και κυρίαρχο ζήτημα για τον κ. Σαμαρά αυτή τη στιγμή, επιβάλλεται από τα πράγματα, να είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των ΑΝΘΡΩΠΩΝ αυτού του κράτους . Των υγιών δυνάμεων αυτής της κοινωνίας, που εργάζονται, μοχθούν, αντέχουν , παλεύουν, πιστεύουν , οραματίζονται ακόμα την Ελλάδα που ταιριάζει στους Έλληνες, που πιστεύω οτι είμαστε ο ωραιότερος λαός της ομορφότερης χώρας του κόσμου. Και ελπίζω να μην χάσουμε αυτό το υπέροχο Ελληνικό "τσαγανό" που μας κάνει τόσο ιδιαίτερους και παράλληλα τόσο ανθεκτικούς στα δύσκολα. Είμαστε μαζί του για τα μεγάλα, για τον αγώνα τον καλό και για όλους τους Έληηνες που ακόμα μπορούν και χαμογελούν στο αύριο.

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/04/2011 23:12:04

  Θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε

 5. anonymous avatar
  anonymous 13/04/2011 23:17:57

  Το ερώτημα είναι αν θέλεις να ρίξεις τον ετοιμόρροπο, γιατί κάτι μου βρωμάει εδώ

 6. Orestios avatar
  Orestios 13/04/2011 23:28:05

  Εδώ είμαστε να τα λέμε.

 7. bill avatar
  bill 13/04/2011 23:29:49

  Με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό στο κόμα αυτό δεν μπορει να υπάρξει μέλλον. Στα βασικά ζητήματα ( οι θέσεις της για το μνημόνιο τυπικά είναι όχι αλλά δεν εχουμε ακούσει "κάτι αρνητικό" για τους δανειστές μας -ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ ) δεν θα δεχθούν παρεμβάσεις. Όλη αυτή η προσπάθεια είναι για να μπει ο κόσμος στο μαντρί , για να ελένχεται πιο καλύτερα ώστε να μην αντιδράσει.

 8. Μανώλης Μενεγάκης avatar
  Μανώλης Μενεγάκης 14/04/2011 00:39:57

  Τίτλος: Συμπαράταξη Σαμαρά και διαφόρων προσωπικοτήτων για την απαλλαγή από το Μνημόνιο

  Οι κινήσεις συμπαράταξης θα μπορούσαν να αρχίσουν με μια συνάντηση Αντώνη Σαμαρά με Μίκη Θεοδωράκη εν όψει διαμόρφωσης προγράμματος διακυβέρνησης. Οι περισσότερες από τις ιδέες του Θεοδωράκη, και των συνεργαζομένων με αυτόν, με μια κατάλληλη προσαρμογή μπορούν να υιοθετηθούν.

  Δήθεν ανιερότητα μιας ενδεχόμενης συμπαράταξης δεξιών και αριστερών προσώπων και δυνάμεων δεν υφίσταται παρά μόνο στον αφιονισμένο εγκέφαλο δημοσιογράφων κοπής ΔΟΛ. Η ανάγκη της εποχής επιτάσσει πολιτική πρόταση πατριωτική χωρίς κωλύματα και ταμπέλες. Μοναδική προϋπόθεση για αυτούς που θα συνεργαστούν για το καλό της πατρίδας είναι να πιστεύουν. Πού ακριβώς; Μα, στην αξία της ανεξαρτησίας της Ελλάδας και να βδελύσσονται την μοντέρνα παπανδρεϊκή πολιτική της "μειωμένης εθνικής κυριαρχίας", να πιστεύουν στην ανάγκη εθνικής αξιοπρέπειας και αυτόνομης αναπτυξιακής πορείας νοηματοδοτούμενης από τον ελληνικό πολιτισμό με αρμονική συνεργασία με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Ως λαός χρειαζόμαστε ηγέτες και γενικά πολιτικούς που δεν πουλιούνται στα ισχυρά ξένα κράτη μέσω μνημονίων και άλλων "εκσυγχρονιστικών" σχεδίων απώλειας κυριότητας της εθνικής περιουσίας και των πλουτοπαραγωγικών της πόρων.

  Ένα τέτοιο εθνικό μέτωπο διαμόρφωσης πρότασης διακυβέρνησης δεν χωράει μόνο "παραδοσιακούς" αριστερούς σαν τον Θεοδωράκη και άλλους προερχόμενους από το ΚΚΕ αλλά και πιο λάϊτ αριστερούς τύπου Τσίπρα, οι οποίοι, ακόμα και να διαφωνεί κανείς μαζί τους σε διάφορα θέματα (λαθρομετανάστες, ανοχή σε αντιεξουσιαστικά στοιχεία, ανοχή σε καταστροφές περιουσιών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κ.α.) δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει τη συνεπή αντιμνημονιακή τους στάση το τελευταίο διάστημα από τότε που η τραγική τσιρκο-κυβέρνηση Παπανδρέου μας έμπασε στο Μνημόνιο.

  Οι αντιμνημονιακές δυνάμεις της χώρας (δηλαδή η σιωπηρή πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών ασχέτως αν ψήφιζε ΠΑΣΟΚ ή όχι, η ΝΔ του Σαμαρά, το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ μετά την αποχώρηση των "προθύμων" του μνημονίου, αυτόνομες προσωπικότητες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, η Εκκλησία, διάφοροι πνευματικοί άνθρωποι και καλλιτέχνες ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους αποχρώσεις κ.α.) θα πρέπει να να συναντηθούν σε ένα κοινό σταυροδρόμι. Θα πρέπει να ληφθεί πρωτοβουλία από τον πιο κατάλληλο λόγω αρμοδιότητας και πολιτικού αξιώματος από αυτούς (εν προκειμένω από τον Σαμαρά) ώστε να μπορέσουν να συγκλίνουν σε ένα μίνιμουμ κινήσεων που πρέπει να γίνουν για να πάψει αυτό το κράτος να είναι τσίρκο.

  Για να μπορεί και η ηγεσία της αυριανής κυβέρνησής του να μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα σε μια αξιοπρεπή αναπτυξιακή προοπτική χωρίς δουλείες και ξένες εξαρτήσεις.

  Μ.Μ.

 9. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 14/04/2011 01:34:06

  Μακάρι ρὲ παιδιὰ νά'ναι ἔτσι ὅπως τὰ λέει, μὰ ἐγὼ κάθε φορὰ ποὺ πλησίασα μεσαῖα καὶ χαμηλὰ στελέχη/δομὲς τῆς ΝΔ (ΔΗΜΤΟ, ΝΟΔΕ & πρόεδροι αὐτῶν) ἐπὶ Σαμαρᾶ (πρὶν δὲν εἶχα σχέση) ἔπεσα σὲ μιὰ κλειστὴ πόρτα ΝΑ! Πῶς θὰ μᾶς ἀκούσουν δηλαδή, πέφτοντας μὲ ἑλικόπτερο στὴν ταράτσα τῆς Συγγροῦ; Ἢ χαμένοι στὸν κυκεώνα τοῦ διαδικτυακοῦ portal, τῶν ἄπειρων καταχωρήσεων, ὅπου τὸ κάθε παλαιοκομματικὸ χαμηλοστέλεχος θὰ γράφει καὶ τὸ κοντό του γιὰ νὰ κάνει τὸ κομμάτι του; Ἐδῶ γίνεται κουβέντα καὶ λέγονται/ξεχωρίζουν πράγματα ΑΚΡΙΒΩΣ ἐπειδὴ δὲν πρόκειται γιὰ κομματικὸ χῶρο τοῦ Ν.Δεινοσαυροκόμματος. Ἐκεῖ;;;


  Ἂς φανταστοῦμε ἕναν νέο ἐπιστήμονα ποὺ διαπρέπει στὸ ἐξωτερικὸ ἢ ἐδῶ σὲ κάποιον τομέα ποὺ ἀφορᾶ τὸ Πρόγραμμα (δηλαδή, σὲ ὁποιονδήποτε τομέα). Δὲν μπλέκεται μὲ τὰ πολιτικά, ἀλλὰ παρακολουθεῖ μὲ συγκρατημένο ἐνδιαφέρον τὸν λόγο τοῦ Σαμαρᾶ. Ἀκούει τὴν πρόσκλησή του. Ἂς ποῦμε ὅτι ἀνταποκρίνεται καὶ προσεγγίζει, μοχθεῖ καὶ καταρτίζει μιὰ προσεγμένη πρόταση. Δὲν εἶστε βέβαιοι ὅτι θὰ φύγει τρέχοντας μόλις συνειδητοποιήσει πὼς μπλέκει μέ... ἀσύλληπτους τύπους ποὺ βγῆκαν ἀπὸ ἑλληνικὴ ταινία;;; Ποιὸς θὰ τοῦ δώσει τὴν ἐντύπωση ὅτι ἡ πρόταση τυγχάνει προσοχῆς;;; ΠΩΣ μπορεῖ νὰ παραμείνει ἕνας τέτοιος ἄνθρωπος, μὲ τὴν ΝΔ ὡς ἔχει τώρα;;;


  (Τὶς προτάσεις γιὰ τὴν Παιδεία νὰ τὶς καταθέσουμε στὸν Ἄρη τὸν θεὸ τῆς Μυκόνου; Μὰ γιατί νὰ μποῦμε στὰ πόδια του ἐνῶ σχεδιάζει νὰ συνεχίσει τὴν Ἐπέλαση Ριζοτόμων Μεταρρυθμίσεων ποὺ ἄρχισε ὡς ΥΠ-τ.Ε-ΠΘ;)

 10. eydoxos avatar
  eydoxos 14/04/2011 08:41:06

  Ο Σαμαράς τράβηξε διαχωριστική γραμμή από το παρελθόν. Μόνο να προσέξει μην πέφτει πάνω σε εκείνη που είχε τραβήξει ο Καραμανλής.

 11. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 14/04/2011 09:34:48

  Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Θα συμφωνήσω μαζί σας και οι σκέψεις σας είναι υπέροχες. Το θέμα για τη Ν.Δ. είναι απλό. Θέλει να τις αξιοποήσει; Θέλει να ακούσει; Θέλει να φέρει κοντά της ανθρώπους που θα σκέφτονται και θα έχουν την ευχέρεια να μιλάνε; Ιδού το ερώτημα. Γιατί προς το παρόν επικρατεί μια νοοτροπία του τύπου "εμείς της παράταξης και οι άλλοι οι απλοί ψηφοφόροι". Άτομα κυρίως που είναι της παράταξης γιατί διορίστηκαν και τρώνε λόγω της παράταξης, όχι γιατί έχουν κάτι σημαντικό να πούν ή να δώσουν σ' αυτήν. Ρίξτε μια ματιά, τι γίνεται όταν υπάρχει κάποια σύναξη κομματική. Προσκαλούνται μεταξύ τους με αποτέλεσμα παντού να είναι οι ίδιοι και οι......ίδιοι. Σημειώστε και το γεγονός ότι έχουν το ύφος χιλίων Καρδηναλίων.
  Ακόμα πιστεύω δεν έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει στην κοινωνία. Όμως ακόμα καλόπιστα θα συνεχίσω να πιστεύω στα λεγόμενα του κ. Σαμαρά, ο οποίος πιστεύω πως έχει να κάνει με πολλά στραβά μέσα στο συγκεκριμένο κόμμα.

 12. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 14/04/2011 11:52:48

  ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ!

 13. ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΑΜΠΙΔΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΑΜΠΙΔΗΣ 29/04/2011 09:32:47

  Οι αποφάσεις συνεδρίου, μέχρι να αλλάξουν από άλλο συνέδριο (που είναι το κορυφαίο όργανο του κόμματος) είναι ισχυρές και δεν διαφοροποιούνται με προσωπικές αποφάσεις. Αυτό είναι βέβαιο ότι ισχύει για ζητήματα κεντρικής πολιτικής, στρατηγικής σημασίας. Λέω τα αυτονόητα, αλλά μήπως πρέπει να θυμηθούμε τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου για την ΕΝΕΡΓΕΙΑ και να μην ποιούμε τη νήσσα όταν τα όποια συμφέροντα μας ζητούν να τα τροποποιήσουμε; Περιμένουμε καρτερικά κ.Καλαφάτη .......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.