#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/11/2011 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προβοκατόρικα δημοσιεύματα για αποχώρηση από το Ευρώ και πραξικοπήματα στην Αθήνα!Γράφουμε σε προηγούμενη ανάρτηση για το κλίμα που καλλιεργούσαν τις προηγούμενες ημέρες σε βάρος του Σαμαρά ξένα ΜΜΕ και κυρίως Γάλλοι δημοσιογράφοι.   Μέχρι και για πραξικόπημα στην Ελλάδα όταν θα αναλάμβανε την κυβέρνηση έφτασαν να γράφουν καλλιεργώντας κλίμα φόβου και απειλών.

Διαβάστε το δημοσίευμα που ακολουθεί και κρίνεται μόνοι σας αν πρόκειται για ελευθεροτυπία, ασυδοσία ή προβοκατόρικη και στημένη δημοσιογραφία.

 2014 : l’euro est enterré, à Athènes, unejunte militaire a pris le pouvoir, et Berlin renforce son arsenal militaire...

 Έτος 2014: Το Ευρώ είναι θαμμένο, στην Αθήνα μια στρατιωτική χούντα πήρε την εξουσία και το Βερολίνο ενισχύει το στρατιωτικό του οπλοστάσιο…

«Ο στρατηγός Χαρίλαος Πάγκαλος παρατηρεί ικανοποιημένος την πλατεία Συντάγματος... Δύο αμερικανικά άρματα Abrams φρουρούν τις πλευρές εκατέρωθεν του κτιρίου…»

Ο Jean Quatremer, ανταποκριτής για τη γαλλική εφημερίδα Libération της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προφήτευσε στο blog του "Παρασκήνια των Βρυξελλών", ποιες θα ήταν οι συνέπειες της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.


Έτος 2014: Στο τέλος του 2011, η Ευρώπη είχε αποφασίσει να επιβάλει μια ελληνική χρεοκοπία (default) στο ύψος περίπου του 60% του χρέους στα χέρια των ιδιωτών επενδυτών, το οποίο επέφερε μαζικές αναλήψεις και τον καταποντισμό του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα που πήραν μπρος, αλλά πολύ αργά, και οι ελληνικές αποταμιεύσεις καταστρέφονται. Τα συνταξιοδοτικά ταμεία που υφίστανται το κόστος του έκπτωτου κράτους είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και δεν πληρώνουν παρά μειωμένες συντάξεις, προκαλώντας λαϊκή οργή. Διεξάγονται νέες εκλογές.

Ο Σαμαράς, ο νέος ηγέτης, αποφασίζει την άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από το Ευρώ. Πιστεύει πως με την υποτίμηση της δραχμής, η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη, με την ανάκαμψη των εξαγωγών και πως ο έλεγχος του νομίσματος θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση των δαπανών του κράτους.

Η απόφαση αυτή οδηγεί σε νέες μαζικές αναλήψεις και οι Έλληνες μεταφέρουν όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό. Σε απάντηση, ο Σαμαράς αποφασίζει να κλείσει τα σύνορα για τη ροή κεφαλαίων, αλλά πολύ αργά, και, χωρίς την ευρωπαϊκή βοήθεια, όλες οι τράπεζες δηλώνουν πτώχευση. Η Ελλάδα μετατρέπει τα χρέη της σε δραχμές, κάτι που οι διεθνείς επενδυτές εκλαμβάνουν σαν χρεοκοπία. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν μπορεί πλέον να δανειστεί. Εφόσον αυτό δεν γίνεται, τυπώνει χρήμα για την ελάφρυνση του χρέους, προκαλώντας τεράστιο πληθωρισμό που πλήττει βάναυσα τους πλέον μειονεκτούντες και τις επιχειρήσεις που είχαν δανειστεί σε Ευρώ, που υφίστανται τις επιπτώσεις μιας πλειοδοτούσας πίστωσης.

Η δραχμή υποτιμάται κατά 50% και το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου εκρήγνυται με την αύξηση της αξίας έναντι των εισαγωγών. Οι εξαγωγές αυξάνονται, αλλά δεν κλείνει το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου. Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει τις εισαγωγές της, προκύπτει έλλειψη πρώτων υλών. Η οικονομία συρρικνώνεται κατά 40%. Οι Έλληνες χάνουν το ήμισυ της κληρονομιάς τους και το κράτος δεν μπορεί να πληρώσει τους υπαλλήλους του, έτσι απολύει μαζικά. Με τον πληθωρισμό, η αγοραστική δύναμη καταρρέει.

Το οικονομικό χάος οδηγεί σε αναταραχές και η κυβέρνηση καλεί το στρατό (!!!) για να τις καταστείλει: η χώρα πέφτει σε εμφύλιο. Το 2014 μια στρατιωτική χούντα που υποστηρίζεται από τους Αμερικανούς αναλαμβάνει την εξουσία, ενώ ο εμφύλιος τελειώνει…

Την ίδια περίοδο στην Ευρώπη... Η αποχώρηση της Ελλάδας δημιούργησε φόβους για μετάδοση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, και οι επενδυτές αποφεύγουν την Ευρώπη στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές. Η Γερμανία είναι η μόνη χώρα της ζώνης που εμπνέει εμπιστοσύνη. Οι αποταμιευτές, σπεύδοντας να αποσύρουν από τις τράπεζες τα περιουσιακά τους στοιχεία, τα μεταφέρουν στη Γερμανία και το Ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Και θέλοντας να διορθώσουν αυτό, τα κράτη αυξάνουν το χρέος τους, αυξάνοντας τον πανικό. Στο τέλος του 2012, δεν μένει πια τίποτα άλλο να γίνει, το Ευρώ πρέπει να αντικατασταθεί από τα αρχικά νομίσματα.

Όλα τα νομίσματα του Νότου αμέσως υποτιμώνται, ενώ το μάρκο ανατιμάται κατά 50%. Πρόκειται για τη χρεοκοπία της ευρωζώνης και οι υπερχρεωμένες χώρες όπως η Γαλλία, ή η Ιταλία, χάνουν την πρόσβαση στις αγορές. Οι κυβερνήσεις υποχρεώνονται σε δραστικές περικοπές στους προϋπολογισμούς και σε εγκατάλειψη ολόκληρων τομέων κοινωνικής προστασίας. Οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια για να υπερασπιστούν το νόμισμά τους, γεγονός που αποθαρρύνει το δανεισμό. Καθώς το 80% του εμπορίου διεξάγεται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, οι χώρες δεν βελτιώνουν το εμπορικό τους ισοζύγιο, ενώ οι τιμές των πρώτων υλών πετούν στα ύψη. Το 2013 οι χώρες θεσπίζουν δασμούς στο εμπόριο. Από την πλευρά της, η Γερμανία έχει χάσει την ανταγωνιστικότητά της με ένα μάρκο πολύ ισχυρό και έχει υπερχρεωθεί με τα διάφορα σχέδια διάσωσης που αποπειράθηκαν για την Ευρώπη.

Όλες οι χώρες πέφτουν σε πολύ σοβαρές οικονομικές κρίσεις, που προκαλούν κοινωνικές αναταραχές. Λαϊκιστικά κόμματα επικρατούν στις περισσότερες χώρες. Γενικευμένη δυσπιστία. Το Παρίσι προσπαθεί να αναστήσει μια ένωση με τις χώρες του Νότου. Η Γερμανία, αισθανόμενη απόρριψη, αποφασίζει να ενισχύσει το στρατιωτικό οπλοστάσιό της…Δείτε τώρα και τις έγραψε τις προάλλες το DefenceNet για τον ίδιο δημοσιογράφο

«Ο Παπανδρέου στις Κάννες μιλούσε για αποτραπέν πραξικόπημα»

Ο Γάλλος δημοσιογράφος της γαλλικής εφημερίδας Liberation, Jean Quatremer ο οποίος ήταν ο ειδικός απεσταλμένος της εφημερίδας στην Κάννες αναφέρει σε σχόλιο του στο Twitter ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου στις Κάννες την Τετάρτη το βράδυ, ο Παπανδρέου είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η προκήρυξη δημοψηφίσματος ήταν αναγκαία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πραξικοπήματος!

Όπως αναφέρει ο Γάλλος δημοσιογράφος Quatremer : “Papandréou, lors du diner mercredi, a notamment justifié son référendum par le risque d’un coup d’Etat. Pas moins…” (Ο Παπανδρέου κατά την διάρκεια του δείπνου της Τετάρτης δικαιολόγησε εμφατικά στους (εταίρους) την πρωτοβουλία του για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος ως μέσο αποφυγής του ρίσκου ενός ενδεχόμενου πραξικοπήματος.) (http://twitter.com/#!/quatremer).

Σημειώνεται ότι ο Γάλλος δημοσιογράφος Jean Quatremer είναι συνεργάτης της εφημερίδας Liberation εξειδικευμένος στα ευρωπαϊκά θέματα και συγγραφέας του blog “Παρασκήνια των Βρυξελλών” (Coulisses de Bruxelles).

Νομίζω λοιπόν πως το ζήτημα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ , και η ΝΔ δεν πρέπει να το αφήσει έτσι. Πρέπει να φέρει το θέμα στην  Βουλή

Αν ο τότε πρωθυπουργός της χώρας πίστευε πως υπάρχει κίνδυνος …στρατιωτικού πραξικοπήματος ,δεν όφειλε να ενημερώσει τη Βουλή και το λαό;

Victoria (true)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 12/11/2011 07:35:59

  Νεοδημοκράτες Υπουργοί,μέ πασόκους συνεργάτες,λάκοι γεμάτοι φίδια......

 2. The Saint avatar
  The Saint 12/11/2011 07:45:10

  To ζήτημα όντως είναι τεράστιο, ΟΝΤΩΣ απεφεύχθει πραξικόπημα, γι'αυτό και λίγες μέρες πρίν την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, ο ΓΑΠ είχε προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων στην στρατιωτική ηγεσία...
  Ειναι άραγε ΚΑΙ αυτός απο τους λόγους που ανάγκασαν τον Σαμαρά να υποχωρήσει?

  • one avatar
   one @ The Saint 12/11/2011 11:14:21

   δεν είναι αυτός ο λόγος.. Ο λόγος ήταν ότι δεν δέχτηκαν το μυστικό σχέδιο καταστολής όχλου από τον στρατό

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ The Saint 12/11/2011 11:42:45

   Σε μια δημοκρατία, οι φιλόδοξοι παρξικοπηματίες οδηγούνται στο εδώλιο βάσει των ευρημάτων, του ξεσκεπάσματος τους... Είδες να παρουσιάζονται στοιχεία για πραξικόπημα; Κανονικά οι Αρχηγοί έπρεπε να κάνουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση...
   Άλλου είδους πόλεμος συμβαίνει, και τα γκουβέρνα και τα ΜΜΕ μας ταΐζουν κουτόχορτο ανακατεμένο με πίτουρα..

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ ΝΙΚΟΛΑΣ 12/11/2011 12:14:23

    Η λογική λέει ότι ήταν ένα ακόμη πασοκικό (κι όχι μόνο ) επικοινωνιακό κολπάκι....νομίζω ότι ο Γαπ ήταν ο τέλειος στρατιώτης στον ''άλλου είδους πόλεμο'' που γράφεις.
    Πάντως εκείνο το βράδυ υπήρχε φοβερή αναστάτωση και τα σώματα ασφαλείας ήταν σε επιφυλακή...

 3. koinos_nous avatar
  koinos_nous 12/11/2011 08:10:44

  Υπαρχει περιπτωση να γινει πραξικοπημα χωρις οργανωση του απο τους Αμερικανους? πλακα κανουμε?
  Η ηγεσια του στρατου απο ποιον "οριζεται" ? απο εμενα η απο την εκαστοτε κυβερνηση?
  Αρα δεν κουνιεται τπτ προς πραξικοπηματικη πλευρα.

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 12/11/2011 08:32:47

  Στρατός περνούσε όλη τη νύχτα, με τρένα και με φορτηγά, και είχανε κλείσει όλοι οι δρόμοι .....

 5. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 12/11/2011 08:37:08

  Τα προβοκατόρικα δημσιεύματα περί πραξικοπήματος-εμφυλίου,έχουν σαν αφετηρία πάντα δικούς μας πληροφοριοδότες!Πρώτος και χειρότερος όλων ο (παυθείς) πρώην πρωθυπουργός ΓΑΠ στις Κάννες,άρχισε τον φαύλο κύκλο της συκοφαντίας με τις παιδικές δικαιολογίες του σχετικά με το δημοψήφισμα,που εμπνεύστηκε ο αμετανόητος Καστανίδης.
  Επίσης παρατηρώ μια ευκολία πρόβλεψης εμφυλίου πολέμου σαν συνέπεια της οικονομικής κρίσης,σε σενάρια που εξυφαίνονται κυρίως από Αγγλογάλλους "αναλυτές"!!!
  Το σκεπτικό τους είναι απλοϊκό,πριν από εβδομήντα χρόνια έκαναν εμφύλιο πόλεμο,τί θα τους εμποδίσει να ξανακάνουν;
  Και σ'αυτή την περίπτωση η μεταπολίτευση έκανε το θαύμα της,βάφτισε τον ξενοκίνητο κομμουνιστικό συμμοριτοπόλεμο "εφύλιο",με αποτέλεσμα να θεωρείται δεδομένο οτι στην Ελλάδα υποβόσκουν εθνοτικές διαφορές!!! Μόνοι μας δίνουμε επιχειρήματα στους εχθρούς μας,δεν υπάρχουν φίλοι και σύμμαχοι.

 6. Nikolaos avatar
  Nikolaos 12/11/2011 09:04:32

  Προς factorx
  Διάβασα με προσοχή την ανάρτησή σας. Προφανώς το περιεχόμενό της είναι ενδιαφέρον και καθιστά αναγκαία την έρευνα για τον εντοπισμό ευθυνών εκείνου που έμμεσα προκάλεσε τα δημοσιεύματα αυτά. ΄Ομως, σήμερα η πατρίδα μας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Θα πρέπει όλοι μας, ο καθένας με τον τρόπο του να προσπαθήσουμε να περισώσουμε ό, τι είναι δυνατό να περισωθεί. Η προσπάθεια αυτή μπορεί να γίνει κατά βάση μέσω της νέας Κυβέρνησης και προς αυτή οφείλουμε όλοι να προσβλέπουμε. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι η Κυβέρνηση αυτή κατ' ουσία στηρίζεται στην παραβίαση της λαϊκής κυριαρχίας. Αυτό το γνωρίζουν όλοι. ΄Επρεπε ο λαός να οδηγηθεί αμέσως σε εκλογές. Αυτό δεν έγινε για ορισμένους λόγους που δεν είναι βέβαιο ότι είναι επαρκείς για να βάλουν το λαό στη γωνία, έστω και για ορισμένο χρονικό διάστημα. Μοιάζει λίγο με την αναστολή ορισμένων άρθρων του Συντάγματος. Κι' αυτό ένα μεγάλο μέρος των πολιτών θα μπορούσε να το ανεχθεί, αν είναι απαραίτητο για τη σωτηρία της πατρίδας. ΄Ομως, αυτό που οι πολίτες δεν θα ανεχθούν είναι ο έμπαιγμός τους για άλλη μια φορά από τους πολιτικάντηδες που τον εξουσιάζουν.
  Ο κ. Σαμαρά δέχθηκε να συμμετάσχει στη νέα Κυβέρνηση (ορθά για πάρα πολλούς), υπογράφοντας τις γνωστές ανακοινώσεις της π.τ.δ., οι οποίες και πρέπει να αποτελούν τον καταστατικό χάρτη της Κυβέρνησης αυτής. Ειδικότερα η πρώτη από τις ανακοινώσεις αυτές αναφέρει ότι “Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εκδόθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συναντήθηκαν σήμερα, αργά το βράδυ, στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να συζητήσουν το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που διασφαλίζουν την εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Υπήρξε προσέγγιση απόψεων τόσο ως προς τις αναγκαίες ενέργειες, όσο και ως προς το χρονοδιάγραμμα με καταλληλότερη ημερομηνία εκλογών την 19η Φεβρουαρίου. Ενώ, η επόμενη αναφέρει ότι“επιβεβαιώθηκε το πλαίσιο αρχών που διατυπώθηκε στη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών που παρέστησαν στην σύσκεψη της 6ης Νοεμβρίου του 2011. Συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές”.
  Από τα ως άνω κείμενα, καταστατικού χαρακτήρα, προκύπτει ότι η νέα Κυβέρνηση έχει προκαθορισμένη και αποκλειστική καθύλη και κατά χρόνο αρμοδιότητα. Η ανακοίνωση της π.τ.δ. που πρέπει, όπως προαναφέρθηκε, να αποτελεί και τον καταστατικό χάρτη της νέας Κυβέρνησης, είναι σαφής. Θα γίνουν προσπάθειες από πολλές πλευρές να καταστρατηγηθούν τα συμφωνηθέντα ως προς την ως άνω αρμοδιότητα. Η ευθύνη τήρησής τους ανήκει κυρίως στη ν.δ., στον αρχηγό της, στους υπουργούς-στελέχη της που θα μετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο και στην κυβερνητική επιτροπή, καθώς και στους βουλευτές της. ΄Ολοι αυτοί θα είναι υπόλογοι ενώπιον του λαού σε περίπτωση υπέρβασης της αποκλειστικής αυτής αρμοδιότητας, τόσο σε επίπεδο εκτελεστικής, όσο και σε επίπεδο νομοθετικής εξουσίας. Δεν πρέπει να περάσει καμία πράξη διοικητική κανονιστικής φύσεως και κανένα νομοσχέδιο καθ’ υπέρβαση της κατά χρόνο και καθύλη αρμοδιότητας της Κυβέρνησης αυτής.
  Ο λαός θα ανεχθεί μόνο στα πλαίσια αυτά τη στέρηση του συνταγματικού δικαιώματός του προς έκφραση κατόπιν εκλογών της βούλησής του. Η αξιοπιστία αυτής της Κυβέρνησης και της ν.δ. που την στηρίζει δεν αφορά μόνο την Ευρώπη. Αφορά κυρίως το λαό αυτής της χώρας.

 7. parsifal avatar
  parsifal 12/11/2011 10:10:16

  Κάτι πρέπει να γίνει με την βρωμοφυλλάδα... Εχει παράδοση στην μπαρουφολογία και μόνο με δραστικά μέτρα μπορεί να συνετισθεί.
  Θυμάμαι το 1973, πολεμος του Yom Kippur : Η Liberation (Libe την λέγαμε...), προερχόμενη απο τα σπλάχνα της Cause du Peuple, στηριζόμενη στα απομεινάρια της Gauche Proletarienne, του Secours Rouge και αλλων μαοικών και αυτόνομων ομάδων, φανατικούς υποστηρικτές του αγώνα των Παλαιστινίων υιοθετεί μια ακρως φιλο-Ισραηλινή στάση, κηρύσσει το Ισραήλ "en peril" απο την Αραβική επίθεση... Η ομάδα των αναθεωρητών (εμβρυακή μορφή των μετέπειτα "νέων φιλοσόφων", των υπέρμαχων των "ανθρώπινων δικαιωμάτων", της επεμβάσεως στην Γιουγκοσλαυία κ.α.) υπο τον July επιβάλλει την γραμμή της στην εφημερίδα και προσπαθεί να την ευθυγραμμίσει με την "ροζ" αριστερά...
  Τα γραφεία της Libe καταλαμβάνονται απο ομάδες Γάλλων και Αράβων του "χώρου", πέφτουν κάτι ψιλές και η εφημερίδα "συμμαζεύεται" προσωρινώς, τουλάχιστον δίνει βήμα και στην πλευρά που στηρίζει τον αραβικό αγώνα για απελευθέρωση των κατεχομένων απο το 67.
  Βεβαίως μετά η εφημερίδα αγοράζεται απο συμφέροντα προσκείμενα στην Dassault, γίνεται σημαιοφόρος του "Ευρω-ατλαντισμού" πασπαλισμένου με ολίγην απο ανθρώπινα δικαιώματα κ.α.
  Εδώ ομως πρόκειται πια για συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα (ιδε αρθρο για "τεμπέληδες, απατεώνες, ομοφυλόφιλους Ελληνες..." και κυριολεκτικώς για campagne de denigrement της χώρας μας πρός οφελος των επιθετικών οικονομικών - χρηματοπιστωτικών κύκλωνντου Γαλλικού κεφαλαίου που αισθάνωνται στριμωγμένοι στηνν γωνία απο τους Γερμανούς.
  Είμαι σε θέση να γνωρίζω απο πρώτο χέρι την "οργή" του εδώ επικεφαλής της DCNS επειδή "βαρέθηκε" να περιμένει την παραγγελία των φρεγατών και δεν ευρίσκει "συνεργάσιμους" πολιτικούς και παράγοντες για να προωθήσουν την δουλειά... (πλήν γνωστής αμυντικής ιστοσελίδος !)
  Ποιός θα επιληφθεί ? Τα λιγούρια της δοτής "κυβερνήσεως" ?

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ parsifal 12/11/2011 10:50:19

   Ο Παγκαλος ισως που εχει και γνωση των γαλλικων πραγματων ,ιδιως της κεντροαριστερας.
   Σε εκπομπη πριν 5 χρονια ειχε πει γυρω απο το θεμα : Εχετε δει ποτε τη Liberation να εχει φιλελληνικο αρθρο;
   Σε ερωτηση γιατι συμβαινει αυτο απαντησε "αφηστε να μην μπερδεψουμε τον κοσμο".
   Το μπερδεμα μπορει να σχετιζεται και με το οτι ο αντιπαλος της Libe Λε Πεν εχει φιλελληνικη σταση σε ολα τα θεματα.

  • Κραντωρ avatar
   Κραντωρ @ parsifal 12/11/2011 13:06:34

   H Liberation ανηκει και επισημα στους Ροτσιλντ του γαλλικου κλαδου. Απο τους ιδρυτες της ηταν ο Ζαν Πωλ Σαρτρ. Ο Σερζ Ντασω ( πραγματικο επωνυμο Μπλοχ) ελεγχει πλεον την Φιγκαρο. Οταν η τελευταια ειχε εξαγορασθη απο τον Ρομπερ Ερσαν, δεκατια '70, ειχε ξεσπασει θορυβος απο τους αριστερους. Βλεπετε ο Ερσαν ηταν Γαλλος πατριωτης και οχι μετοικος προνομιουχου κατηγοριας.

 8. Αλέξης avatar
  Αλέξης 12/11/2011 10:44:12

  Πάντως πρέπει να υπάρχει και λίγο πασοκικός δάκτυλος πίσω απ' όλα αυτά. Τι διάολο τις έχουμε τις νέες τεχνολογίες και τις ομάδες επικοινωνιακής διαχείρισης.

 9. Stefanos avatar
  Stefanos 12/11/2011 10:45:44

  To τεθωρακισμένο στην έγχρωμη φωτο είναι τύπου Abrams ;

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Stefanos 12/11/2011 11:35:43

   LEOPARD 2A4. Γερμανικής κατασκευής και προελεύσεως. Ya!

  • Σ.Θ.Κ avatar
   Σ.Θ.Κ @ Stefanos 12/11/2011 11:51:31

   Είναι Leopard-2A4.

 10. one avatar
  one 12/11/2011 11:15:48

  Ο μόνος "εμφύλιος" που βλέπω είναι μεταξύ Ελλήνων πολιτών και ανθελλήνων πολιτικών και λαμόγιων γενικότερα

 11. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 12/11/2011 11:47:01

  Βρε πουρκουαδες της κακιας ωρας κοιταξτε να βαλετε σε ταξη τα του οικου σας κι αφηστε την ανησυχια και τους προβληματισμους σας με την Ελλαδα.Εμεις εδω τα πραξικοπηματα τα φαγαμε με το κουταλι και ξερουμε οτι ποτε πια δεν θα εχουμε κατι τετοιο,γιατι πηραμε τα μετρα μας,εσεις κοιταξτε μην σας πεσει ο ουρανος στο κεφαλι.Μεσα στην Ευρωπη δεν βλεπω να εχετε και πολλες συμπαθειες και κατι λυκοφιλιες με τους Γερμανους ,αυτες χανονται σε μια νυχτα.Δεστε λοιπον τι θα κανετε μην χασετε και τον μοναδικο πραγματικο σας φιλο που ειναι η Ελλαδα.

 12. λαλακης avatar
  λαλακης 12/11/2011 12:02:21

  Καπως ετσι θα γινουν τα πραγματα αν παμε στη δραχμη.
  Πεινα φτωχεια και εξαθλιωση.
  Θα εχουμε μια χωρα α λα Ζιμπαμπουε και Αλβανια του Χοτζα.
  Το τυπωμα χρηματος δεν ειναι σε καμια περιπτωση η λυση

 13. Γιάννης Π avatar
  Γιάννης Π 12/11/2011 12:05:57

  δυστυχως η καταχαρακωση της ψυχολογιας μας καλα κρατει απο ολα τα λαμογια των μεσων μαζικης ενημερωσεις χωρις εξαιρεσεις ,αναμασανε δηλητηριασμενη τροφη και εμεις την τρωμε διοτι κανενας δημοσιογραφος πλεον δεν κανει πραγματικη δημοσιογραφια αλλα απλα μεταφερει οτι του δινουν χωρις να ψαξει το θεμα..........

 14. Y. avatar
  Y. 12/11/2011 12:20:20

  Σενάριο επιστημονικής φαντασίας, που θα ζήλευε και ο Κάρπεντερ

 15. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 12/11/2011 12:35:30

  Το πασοκ ανέκαθεν "τρωγόταν" με το στρατό, δεν "αισθάνεται άνετα" με αυτό το Σώμα, αντίθετα με το πόσο άνετα απέδειξε ότι αισθάνεται με την Αστυνομία.
  Τώρα τελευταία τα συμβάντα που το στοίχειωναν πύκνωναν: οι διαμαρτυρίες των αποστράτων, και οι διώξεις που θα δεχθούν, οι διώξεις εναντίον των ΟΥΚ από εντεταλμένους ανθέλληνες εγκαθέτους, η μεγαλειώδης παρουσία των Εφέδρων στο Σύνταγμα και η ανάγνωση του ψηφίσματός τους, η δημιουργία του κόμματος των αποστράτων την επόμενη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, προς το οποίο διαρρέουν οι στρατιωτικοί και αξιωματικοί και από σώματα ασφαλείας που στοιχίζονταν στο ΛΑΟΣ.

  Έχουν καθημάξει τον Ελληνικό Στρατό, τον κατέστησαν φιλιπινέζα των λαθρομεταναστών, έχουν κλείσει στρατόπεδα, έχουν συγχωνεύσει μονάδες, καταργήσει στρατιές, έχουν διεξάγει ασκήσεις καταστολής "όχλου", έχουν αφαιρέσει τα όπλα από τους εθνοφύλακες, έχουν κλείσει μονάδες, άλλαξαν ξαφνικά την ηγεσία, και τέλος χθες αποστράτευαν εν κρυπτώ και παραβύστω 300 εξ εφέδρων, ενώ ορκιζόταν η νέα "κυβέρνηση" και ποιος ξέρει τι άλλο.

  Υπάρχει και ένα άλλο τεράστιο θέμα: σε Ελληνικό έδαφος, στην Ξάνθη θα τελεστεί σήμερα ένα μνημόσυνο των Τούρκων!!! στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε μάχες με τους Κουρδους στην Τουρκία!!!! (στο προξενείο).

  Το νέο επιτελείο Αμυνας Εξωτερικών τι έχει να πει επ αυτού; Το γνωρίζει το γεγονός;

  • anonymous avatar
   anonymous @ αλλενάκι 12/11/2011 14:26:10

   Μόλις έχεις περισσότερα νημέρωσε σε παρακαλώ καλύτερα για το κόμμα αποστράτων. Στρατιωτικός δεν είμαι αλλά ψάχνω κόμμα να ψηφίσω.

 16. Stefanos avatar
  Stefanos 12/11/2011 12:59:04

  @ Γιάννης Φαίλτωρ, Σ.Θ.Κ.
  Δηλαδή το άρμα είναι γερμανικό! Εντάξει. Τα πραξικοπήματα πάντως με αμερικανικά άρματα γίνονται, όχι με γερμανικά. Αυτό λέει η διεθνής και ελληνική ιστορία. Συμφωνείς?

  • pilot avatar
   pilot @ Stefanos 12/11/2011 14:35:01

   Τα αρματα τα επιλεγει αυτος που κανει την πραξη!!
   Αυτος που θα κανει την πραξη ή τρελος θα πρεπει να ειναι ή σιγουρατζης!!
   ΚΟΛΔΥΛΗΣ: Εαν ηξερα ποσο ευκολο ειναι να καταλαβεις την εξουσια θα κυβερνουσα απο τον βαθμο του Λοχια (εκανε το κινημα σε ανωτερο βαθμο του στρατου)

 17. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 12/11/2011 14:32:29

  Όχι, δεν πιστεύω ότι οι Δυτικοευρωπαίοι εταίροι, φίλοι, δανειστές μας είναι υστερόβουλοι, υπάνθρωποι και ότι έχουν σαν στόχο τους να βάλουν στο χέρι τον δημόσιο πλούτο μας και τους πλουτοπαραγωγικούς μας φυσικούς πόρους,(πετρέλαια και φυσικό αέριο κυρίως).
  Είναι φίλοι μας!
  Μας αγαπάνε!
  Α, ρε Αρτέμη Μάτσα, πόσο δίκιο είχες...

 18. Tsol avatar
  Tsol 12/11/2011 15:06:13

  Άντε να γινόταν πραξικόπημα εντάξυ, εμφύλιος για ποιο λόγο να γίνει?? Τι έχουμε να χωρίσουμε οι έλληνες μεταξύ μας?? Για την διάσωση των τραπεζών και των πλουσίων θα βγάλουμε ο ένας το ματι του άλλου?? Είμαστε τόσο ηλιθιοι?? Δεν νομίζω, οπότε μάλλον ευσεβείς πόθοι είναι αυτά που γράφουν οι κουτοφράγκοι.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Tsol 12/11/2011 17:57:10

   Εμφύλιος μπορεί να γίνει μόνο μεταξύ ακροαριστερών και λάθρο από τη μια μεριά και Ελλήνων πατριωτών από την άλλη...Αλλά δεν θα είναι εμφύλιος, θα είναι πόλεμος μεταξύ Ελλήνων και μουσουλμάνων Αφροασιατών, που οι τελευταίοι θα έχουν και ελληνόφωνους μισθοφόρους μαζί τους.

 19. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 12/11/2011 17:54:49

  Τα περί πραξικοπήματος δεν τα εφηύραν οι Γάλλοι. Τα διέδωσε ο τρελοκαταθλιπτικός του Καστρίου, στην απελπισία του πάνω στο κατσάδιασμα που έτρωγε από τον Σαρκοζύ, για να δικαιολογηθεί για το δημοψήφισμα. Έκανε σαν το παιδάκι που το μαλώνουν για ζημιά που έκανε και τα ρίχνει στα αδέρφια του ή σε άλλους. Ελπίζω ο Σαρκοζύ να έχει επαρκή γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και να μην τον πίστεψε...
  Το ξαναείπα εδώ μέσα: Ηταν μεγάλο σφάλμα της ΝΔ που δεν άδραξε την ευκαιρία αυτή για να τον εξευτελίσει τον ΓΑΠ. Και θα έπρεπε να επιβάλει βέτο και για τον άλλο μεγάλο συκοφάντη της Ελλάδας, τον Πάγκαλο, που μοστράρει και πάλι στη θέση του Αντιπροέδρου άνευ αντικειμένου. Από τη στιγμή που ο Πάγκαλος στη Γενεύη, ενώπιον πρυτάνεων και φοιτητών, αποκάλεσε συλλήβδην τους Έλληνες κλέφτες, έπρεπε η ΝΔ να τον είχε τελειώσει. Δυστυχώς, το βιντεάκι αυτό θάφτηκε και μόνο η "Σπίθα" το πρόβαλε. Και τώρα ας μας εξηγήσει κάποιος ποιες ακριβώς είναι οι αρμοδιότητες του Μonsieur Le Cauchon, διότι δεν έχω αντιληφθεί επαρκώς...

 20. δημης avatar
  δημης 14/12/2011 22:42:04

  ΡΗΤΟ...
  "ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ...ΑΔΙΕΞΟΔΑ..."

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.