15/04/2009 11:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προβληματισμός στο Μαξίμου για την Τουρκία

Οι εξελίξεις που δρομολογεί το άνοιγμα Ομπάμα στην Τουρκία επιβάλλουν αλλαγές στην ελληνική εξωτερική πολιτική. Έτσι, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής δέχεται εισηγήσεις να απομακρυνθεί από τη πάγια ελληνική θέση υπέρ της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ (υπο την προϋπόθεση ότι θα συμμορφωθεί προς τις αναγκαίες προϋποθέσεις).

Με βάση αυτές τις εισηγήσεις, η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να περιμένει από τη διοίκηση Ομπάμα αλλά έχει πολλά να λάβει εάν στοιχηθεί πίσω από τον γαλλογερμανικό άξονα που τάσσεται υπέρ της ειδικής σχέσης Τουρκίας-ΕΕ.

Ως γνωστόν κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Νικολά Σαρκοζί, φάνηκε καθαρά η αναντιστοιχία πλέον της ελληνικής θέσης για την Τουρκία με τον γαλλογερμανικό άξονα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής δείχνει να το σκέφτεται, γνωρίζοντας ότι η αναθεώρηση της στρατηγικής στα ευρωτουρκικά θα έχει θετικό απόηχο και στο εσωτερικό της ΝΔ και στον κόσμο του ΛΑΟΣ. Το πρόβλημα είναι όμως, ως συνήθως, ότι δύσκολα θα το τολμήσει, επειδή η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίζεται αρνητική, όπως τονίζουν οι πηγές μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θύμα avatar
  Θύμα 15/04/2009 12:01:46

  Σιγά που ο Καραμανλής θα στενοχωρήσει τον κουμπάρο του.

 2. Θύμα avatar
  Θύμα 15/04/2009 12:14:47

  Δέν αμφιβάλλω οτι και ο γιωργάκης ειδικά σε θέματα εξωτερικής πολιτικής δέν είναι καλύτερος, αλλά όχι να μας το παίζει ο Καραμανλής και εθνικός ήρωας επειδή κάποτε έβαλε δύο ξεχασμένες υπογραφές.

 3. anetos avatar
  anetos 15/04/2009 12:23:56

  "επειδή η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίζεται αρνητική, όπως τονίζουν οι πηγές μας.
  " σιγα το προσωπο (επιστημων) ,και γιατι δεν την αλλαζει ?

 4. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 15/04/2009 12:30:57

  Το μόνο πραγματικό κίνητρο είναι βέβαια αυτό που αναφέρεται στην τελευταία παράγραφο. Προσπαθεί δηλαδή να πατήσει πάνω στα συγκριτικά του πλεονεκτήματα (μη χέσω) ενόψει εκλογών. Ποιος γαλλογερμανικός άξονας και τρίχες κατσαρές; Αυτός διαλύεται και ξαναφτιάχνεται δυο τρεις φορές το χρόνο και φυσικά δεν αφορά τόσο στρατηγικά αλλά οικονομικά ζητήματα. Νομίζω ότι έχουν ζαλιστεί από τις αμερικανικές σφαλιάρες. Όμως των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Και δεν κουράζονται ποτέ.

 5. Fandis Bastounis avatar
  Fandis Bastounis 15/04/2009 12:41:53

  Είναι γελοίο να αλλάζουμε διπλωματικά σχέδια κάθε τόσο. Η μόνη σταθερή στρατηγική είναι oi συνεχείς μεταστροφές και η αναποφασιστικότητα (από ιδρύσεως ελληνικού κράτους)

 6. Θύμα avatar
  Θύμα 15/04/2009 12:44:43

  Άν ήθελαν οι Αμερικάνοι τόσο πολύ να διώξουν τον Καραμανλή για να φέρουν τον Γιωργάκη τώρα ο Γιωργάκης θα ήταν πρωθυπουργός με δόξες και τιμές ο Καραμανλής ούτε κάν στο κοινοβούλιο.
  Πιστεύετε οτι έχουμε απεξαρτηθεί απο τους Αμερικάνους?
  Ότι θέλουν μας κάνουν, οι δήθεν λυκοφιλίες με Ρώσους όλα κόλπα είναι ξυπνήστε!

 7. osaperas avatar
  osaperas 15/04/2009 12:46:48

  Έχει καμία σημασία εάν ο Καραμανλής είναι υπέρ ή κάτά της ένταξης της Τουρκίας;

  Στα τέτοια των γαλλογερμανών η ελληνική θέση για αυτό τοι θέμα

 8. Fandis Bastounis avatar
  Fandis Bastounis 15/04/2009 12:47:42

  @ θύμα

  οι αμερικάνοι δεν μπορούν να ρυθμίσουν τα του οίκου τους, θα ασχοληθούν με την Κωλοπετινίτσα;

 9. t avatar
  t 15/04/2009 13:08:56

  Μετά την επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Τουρκία και το άνοιγμα Ομπάμα στην Τουρκία, έχουμε αναβάθμιση σήμερα των Τουρκοκυπρίων με την συνάντηση της Χίλαρι Κλίντον με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, την νέα επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Τουρκία τον Μάϊο με στόχο την ομαλοποηση των σχέσεων Τουρκίας- Αρμενίας, την επίσκεψη του Robert Gates στην Τουρκία τον Μάϊο (πιθανόν για το Ιρακ) την επίσκεψη του Erdogan τον Μάϊο στις Η.Π.Α. κτλ

  Και ο ΚΚ ή ο ΓΑΠ κατά της ένταξης της Τουρκίας στη ΕΕ.
  Πολύ αστείο.

 10. just_me avatar
  just_me 15/04/2009 13:13:42

  Αναρωτιέμαι, αν ένας blogger γνωρίζει τι εισηγήσεις γίνονται στον πρωθυπουργό για ένα εθνικό θέμα, τι τις ήθελε η vodafone τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων;

 11. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 15/04/2009 13:19:53

  just me, αυτές οι "εισηγήσεις" δημιουργούνται για να τις μαθαίνουμε εμείς. Εδώ οι μισοί σχολιαστές είναι πεισμένοι ότι στο παρατσάκ θα είχαμε συμμαχήσει με το ξανθό γένος και τον Πούτιν...

 12. t avatar
  t 15/04/2009 13:36:11

  Ο Ταλάτ στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολη, είπε ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί κατόπιν πρόσκλησης της κας Κλίντον...!!!

  Ο Ταλάτ λέγοντας πως η επίσκεψη δείχνει τη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στις απόψεις της Τουρκοκυπριακής πλευράς υπογράμμισε ότι υπήρξε έντονη αντίδραση από την Ελληνοκυπριακή πλευρά για την επίσκεψη.

 13. isnogood avatar
  isnogood 15/04/2009 15:03:44

  Οι απόγονοι του Στεργιάδη...

  Όταν διάβασα αυτόν τον χαρακτηρισμό στην Πομακική εφημερίδα της Ξάνθης Ζαγάλισα - του Μαρτίου-για τους Έλληνες πολιτικούς που βρίσκονται επικεφαλείς των υπουργείων Εξωτερικών και Παιδείας, ντράπηκα πραγματικά!
  Όσο και να μην θέλω την Αγία Οικογένεια ή τους διάφορυς μπούληδες άκαπνους υπουργούς του Καραμανλή που δεν ξέρουν κατά που πέφτει η Μακεδονία...
  Και τα έχωναν οι Πομάκοι στους Έλληνες, γιατί με την αδιαφορία τους για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που αφορούν την εκπαίδευση και έργα υποδομής στα Πομακοχώρια, σπρώχνουν τους περισσότερους απο αυτούς στην αγκαλιά των Τουρκικού Προξενείου.


  Ντροπή και θλίψη για την κατάντια του ΥΠΕΞ και την μετατροπή του απο Υπουργείο σε ...μονοπρόσωπη ΕΠΕ!

 14. σχολιαστής avatar
  σχολιαστής 15/04/2009 15:03:57

  Οι "ομπαμολάτρες" πρέπει να προσγειώθηκαν απότομα μετά την απροκάλυπτη στήριξη που έδωσε ο Ομπάμα στην Τουρκία. Ο Μπους, παρά τα μειονεκτήματά του, είχε ένα πλεονέκτημα για μας: Θεωρούσε εχθρούς τους Μουσουλμάνους κι έτσι δεν μπορούσε να υποστηρίξει έναν Ισλαμιστή πρωθυπουργό σε όποιες επιδιώξεις είχε εναντίον της Ελλάδας. Τώρα με τον ημιμουσουλμάνο Ομπάμα την έχουμε άσχημα. Πώς θα ανταμείψει άραγε την Τουρκία για τις εξυπηρετήσεις που θα κάνει στις ΗΠΑ; Μήπως με μερικά Ελληνικά νησιά;

 15. Hase avatar
  Hase 15/04/2009 15:22:06

  Δεν καταλαβαινω τον σκυλοκαβγα αναμεσα στους οπαδους του Κωστακη και αυτους του Γιωργακη. Αυτο που συμφερει την Ελλαδα, αυτο πρεπει να γινει. Και αυτο ειναι να στοιχηθουμε πισω απο τον Γαλλογερμανικο αξονα. Ολα τα αλλα ειναι εκ του πονηρου. Το αν το εγκρινει η Ντορα ειναι δευτερευον.
  Η Αμερικανικη εξωτερικη πολιτικη δεν αλλαζει και αυτο το ειπα την εποχη που αλλοι εδω μεσα κραυγαζαν με την προεδρια Ομπαμα. Ας αφησουμε επιτελους τις μικροκομματικες σκοπιμοτητες και ας κοιταξουμε μια φορα το συμφερον μας. Οποιος και αν ειναι ο πρωθυπουργος.

 16. Hase avatar
  Hase 15/04/2009 15:22:54

  κραυγαζαν απο χαρα φυσικα.

 17. ariel avatar
  ariel 15/04/2009 15:58:19

  Σχετικά με όσα γράφει ο 15
  Πριν αρκετά χρόνια, ήμουνα δικαστική αντιπρόσωπος σε ένα χωριό της Θράκης. Με πήγε τζιπ του Στρατού, γιατί δεν υπήρχε δρόμος ανθρωπινός. Ντράπηκα. Οι άνθρωποι αφεμένοι στη μοίρα τους. Σχολείο χωρίς τουαλέτες, τρέχαμε στα χωράφια. Σπίτια σε κακό χάλι, καταμέτρηση ψήφων με λάμπες γιατί δεν υπήρχε φως. Μετά λέμε γιατί αυτοί στρέφονται στην Τουρκία και αυτοαποκαλούνται Τούρκοι. Από την στιγμή που δεν τους διώξαμε και τους κρατήσαμε στην Ελλάδα, δεν έπρεπε να τους εγκαταλείψουμε. Δεν ξέρω πως είναι τώρα η κατάσταση. Τότε όμως ήταν πραγματική ντροπή για μένα.

 18. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 15/04/2009 16:58:42

  Τι υπόκωφος και υποφώσκων ραγιαδισμός είναι αυτός που διακρίνει κάποιους από τους συμμετέχοντες στο στρογγυλό τραπέζι του Antinews!!!
  Σκέφτεται να κάνει κάποια κίνηση ο Κώστας Καραμανλής προς στη σωστή κατεύθυνση (αν ισχύει η πληροφορία της ανάρτησης), που θα μας βγάλει από την αδιέξοδη και ηττοπαθή πολιτική της ''πάση θυσία ελληνοτουρκικής προσέγγισης'' και εμφανίζονται διάφοροι (πασόκοι ως επί το πλείστον) να τον χλευάσουν και να τον λοιδορήσουν – ''σιγά που ο χοντρός θα τολμήσει να τα βάλει με τους Αμερικανούς και τους Τούρκους…’’, ‘‘δεν πρέπει να αλλάζουμε διαρκώς προσανατολισμούς,…’’, ‘‘αφήστε στην άκρη τις λυκοφιλίες με τους Ρώσους…’’, ‘‘η Ελλάδα είναι Κωλοπετινίτσα…’’.
  Πέφτω διαρκώς από τα σύννεφα.
  Η κακομοιριά, η μιζέρια και ο ψωροκωσταινισμός έχουν πολύ βαθιές ρίζες σ’ αυτόν τον έρμο τον τόπο…

 19. Προφήτης avatar
  Προφήτης 17/04/2009 01:51:39

  Ο ΓΑΠ δεν θα σκεφτόταν ποτέ να κάνει την κίνηση.

  Δατς δε ντιφερενς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.