24/07/2009 14:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προβληματισμός για τα μέτρα του ΥΠΕΧΩΔΕΠροβληματισμό ως προς την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ για τα αυτοκίνητα, και αφορά στην αντιμετώπιση των ατμοσφαιρικών ρύπων εκφράζουν οι επιστήμονες.

Εκτιμούν ότι ευνοείται η χρήση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των εκπομπών των ρύπων ακόμη και από αυτοκίνητα με κινητήρες τελευταίας τεχνολογίας.

Επισημαίνουν την ανάγκη βελτίωσης των μέσων μεταφοράς και την αντικατάσταση των παλαιών ταξί με νέα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που θα μπορούν να κυκλοφορούν στο κέντρο

Τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο κ. Σουφλιάς, έχουν επίσης προκαλέσει αναστάτωση στους ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων οι οποίοι καλούνται τώρα να πληρώσουν υπέρογκα Τέλη Κυκλοφορίας και κάνουν υπολογισμούς για να δουν αν τους συμφέρουν τα νέα μέτρα ή όχι.

 Έμποροι και εισαγωγείς εκτιμούν ότι η αγορά των αυτοκινήτων θα ενισχυθεί, ενώ εκείνοι που εμπορεύονται εγχώρια μεταχειρισμένα φαίνεται ότι θα δεχθούν μεγάλες πιέσεις.

Απο την πλευρά της η κυβέρνηση υποστηρίζει οτι ο νέος τρόπος  υπολογισμού των Τελών Κυκλοφορίας με βάση οχι μόνο τον κυβισμό αλλά και στην περιβαλλοντική επιβάρυνση του κινητήρα των οχημάτων, αποτελεί κίνητρο στους πολίτες για να αποσύρουν τα παλαιά-ρυπογόνα αυτοκίνητα τους και να τα αντικαταστήσουν με καινούρια πιο φιλικά προς το περιβάλλον.  Έως το 2015, που θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα απόσυρσης οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας, θα έχει επιτευχθεί μείωση των ρύπων κατά 50-60%.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tiramola avatar
  tiramola 24/07/2009 14:25:28

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΝΚΑ (Ν. ΙΝΚΑ)
  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΥΦΛΙΑ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΟΛΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ»

  Από όποια πλευρά και εάν τα δει κανείς, τα μέτρα της κυβέρνησης και του υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. είναι πραγματικά επιζήμια για το κοινωνικό σύνολο της χώρας μας και το μέλλον της.
  Για δεύτερη απανωτή φορά μέσα σε λίγους μήνες, η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να ενισχύσει τα ταμεία των ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών και των αντιπροσώπων τους στην Ελλάδα και το πράγμα αρχίζει να γίνεται προκλητικό και να γεννά δικαιολογημένα κακές σκέψεις για τις προθέσεις.
  Την ώρα που χρειαζόμαστε στην χώρα μας κεφάλαια για παραγωγικές επενδύσεις, στέλνουμε ό,τι έχουμε στο εξωτερικό για να εισάγουμε στην χώρας μας νέα ρυπογόνα αντιπαραγωγικά τετράτροχα σίδερα και πλαστικά, που καταναλώνουν οξυγόνο και εισαγόμενα καύσιμα.
  Αναλογίστηκε κανείς το τεράστιο έλλειμμα του ισοζυγίου εισαγωγών – εξαγωγών της χώρας και ποιο πρόβλημα ρευστότητας δημιουργεί στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, εν γένει.
  Η βαθύτερη κοινωνική πρόκληση των μέτρων είναι ότι εξαναγκάζει στην αγορά νέων Ι.Χ. με την αύξηση των τελών κυκλοφορίας.
  Στο πλαίσιο της κοινωνικής συμπεριφοράς ενισχύει τον καταναλωτισμό σε σημείο που να αναρωτιόμαστε: κάθε καινούργιο μοντέλο που θα βγάζουν οι ξένες εταιρείες, θα είμαστε υποχρεωμένοι να το αγοράζουμε;
  Αντί να ενισχυθούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς που έχουν αφεθεί στην τύχη τους και να υπάρξει αντικατάσταση του στόλου τους με νέα μη ρυπογόνα, αντί να ελεγχθούν ουσιαστικά οι τοξικοί ρύποι στην ατμόσφαιρα, στέλνουμε τους πολίτες αναγκαστικά στην λογική της μετακίνησης με Ι.Χ. και είναι βέβαιο ότι η επιδειξιομανία, αλλά και η ανάγκη (λόγω απουσίας επαρκών μέσων μαζικής μεταφοράς) θα αυξήσει την κυκλοφορία στους δρόμους, τους ρύπους και την ανάλωση οξυγόνου (αυτό καίνε οι κινητήρες εσωτερικής καύσης εάν δεν το γνωρίζει κάποιος). Αυτά, όταν παράλληλα επιτράπηκε στα ταξί να κυκλοφορούν σε λεωφορειόδρομους … . Αυτά αποτελούν ασυνεπή πολιτική κατά του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.
  Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι τα νέα μέτρα θα χρηματοδοτηθούν με την αύξηση των τελών κυκλοφορίας για τους κατόχους παλαιοτέρων (όχι κατ’ ανάγκη περισσότερο ρυπογόνων) αυτοκινήτων, με την οποία θα επιδοτηθούν οι επίδοξοι αγοραστές καινούργιων, δηλ. όσοι έχουν χρήματα ή όσοι είναι καλοί πελάτες των τραπεζών. Πιστή στην πολιτική της η κυβέρνηση παίρνει από τους φτωχούς και όσους δεν έχουν για να δίνει στους πλούσιους και όσους έχουν. Είναι δηλ. μεγάλη η τιμή που μας γίνεται να χρηματοδοτήσουμε τη νέα λιμουζίνα του κ. μεγαλοεπιχειρηματία και, μάλιστα, ανεξαρτήτως του εάν θα είναι περισσοτέρων κυβικών (δηλ. θα έχει μεγαλύτερη ανάλωση οξυγόνου).
  Δεν γνωρίζουμε κανένα που να κυκλοφορεί με παλαιό αυτοκίνητο από βίτσιο, μάλλον από ανάγκη το κάνει … και, εάν δεν έχεις νέο αυτοκίνητο, όχι μόνο αυθωρεί και παραχρήμα θα χαρακτηρίζεσαι φτωχός και ανήμπορος, αλλά θα πληρώνεις και για την φτώχεια σου υπέρ των πλουσίων και «ικανών». Κοινωνικός ρατσισμός καλλιεργείται με την ρύθμιση τόσο κατά και εις βάρος των αδυνάμων, όσο και κατά των μεγαλυτέρων σε ηλικία που δεν χρειάζονται να αλλάξουν αυτοκίνητο. Αυτά βεβαίως είναι ψιλά γράμματα μπροστά στα κέρδη των αυτοκινητοβιομηχανιών και των μεγαλεμπόρων αντιπροσώπων.
  Και εάν αυτά είναι ψιλά γράμματα, τότε τι γίνεται με τα κεφαλαία γράμματα του Συντάγματος (για το οποίο πολλοί κόπτονται εσχάτως και για ζητήματα ανούσια για τους πολίτες και εν ολίγοις νομικά λυμένα, ενώ δεν παρενέβησαν επί ουσιωδών κοινωνικών ζητημάτων). Το άρθρο 4 §5 του Συντάγματος επιτάσσει ότι: «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΑΡΗ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ». Εδώ δεν έχουμε μόνο πλήρη παραβίαση (αφού το περιβάλλον είναι δημόσιο αγαθό), αλλά και πλήρη αντιστροφή και διαστροφή της συνταγματικής διάταξης και παραβίαση της συνταγματικής τάξης, εδώ έχουμε δημόσια τέλη και εισφορά των αδυνάμων υπέρ των δυνατών και σαφή, πρόδηλη διάκριση μεταξύ των πολιτών.
  Για τον επίλογο του δελτίου τύπου παραπέμπουμε στην επικεφαλίδα: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΥΦΛΙΑ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΟΛΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ»

  Εκλαμβάνουμε την πρόκληση αυτή, μόνο ως μία καλή ευκαιρία για να καταδειχθεί ποιοι πραγματικά αγαπούν το περιβάλλον, ποιοι αγαπούν την πατρίδα τους και ποιοι έχουν πραγματικές κοινωνικές ευαισθησίες.
  Καλούμε τον ελληνικό λαό να εφαρμόσει το μέτρο της απόσυρσης στους εμπνευστές αυτών των μέτρων και σε όσους άλλους συμφωνούν με αυτά.

 2. Αλεκος avatar
  Αλεκος 24/07/2009 14:49:54

  το μετρο ειναι καθαρα εισπρακτικο και αντισυνταγματικο,απλα δεν πεζουν κανενα απολυτος ρολο τα κυβηκα διοτι ενα 1300 15ετηας μπορει να βγαζει τους ιδιους ρυπους με ενα 1600 η 1800 7ετηας,οποτε ο κ.Σουφλιας μας κοροιδευει ψιλο γαζι,δεν μπορω να καταλαβω τι ρολο βαρανε τα κυβηκα με τους ρυπους,υπαρχει και αλλη λυση φυσικα,για παραδιγμα μπορει καποιος να μετατρεψει τον παλαιο κινητηρα σε καποιο βαθμο,ποιο φιλικο προς το περιβαλον
  με ενα πολυ μικρο κοστος,για παραδιγμα ενας δευτερος Μινικαταλυτης,η σενσορας
  κρυας εκκινησης,εχει διαφορα μεσα στην αγορα,αυτα τα μεσα χρεισημοποιουντε,εδω και 5 χρονια στην Γερμανια που για παραδιγμα,τα τελη κυκλοφοριας πεφτουν κατα το μισο του αρχηκου τελους,αλλα δυστηχως στην Ελλαδα δεν κοιταζουνε οι πολιτικοι μας να σωσουνε το περιβαλλον αλλα την τσεπη τους,ασ κανουνε μια βολτα και εξω απο την Ελλαδα να παρουνε γνωμες,να κανουνε την συγκεκριμενη μελετη και μετα πληρωνω ευχαρηστως.
  Αλλα ο κ.Σουφλιας εχει μαυρα μεσανυχτα.!!!!!!!!

 3. Χι avatar
  Χι 24/07/2009 15:03:39

  Είμαι ο μόνος που έκανε εκλογική μετάφραση στον πράσινο δακτύλιο;

 4. stelios avatar
  stelios 24/07/2009 15:35:08

  Ο κοσμος δεν εχει να πληρωσει το ενοικιο και θα τον βαλουν να αγορασει καινουργιο αμαξι?
  Βεβαια το Κουφαλογο η Φιλιππινεζα των Νταβατζηδων δεν εχει την παραμικρη ιδεα για το πως ζει οποιος δεν ειναι τρωκτικο του δημοσιου χρηματος.

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 24/07/2009 15:56:55

  Μα τα μέτρα δεν έγιναν για το περιβάλλον, για να εισπράξει το κράτος, καθαρά, πάνω από 350,000,000 για το 2009, χώρια μεταβιβάσεις, ΦΠΑ κλπ., για αυτό δεν κοιτά την ημερομηνία παραγωγής αλλά κυκλοφορίας ...να δω οι τροχονόμοι πως θα τα ξεχωρίζουν....

  ΥΓ

  τώρα βέβαια πέρα από την κουτοπονηριά του κουφού, πως η αύξηση 50 € δημιουργεί πρόβλημα αλλά θα δώσουν κάποιοι 20,000 € για καινούριο αμάξι, μόνο στη χώρα του φρενοκομείου εξηγείται....

 6. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 24/07/2009 16:08:38

  Αφού κόπτεται για το περιβάλλον και όχι για την "τσέπη", γιατί επιστρέφει μόνο 18 ευρώ στα νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα και όχι 50, 100, 150, 200 ανάλογα το πόσο νέο είναι;
  Μήπως επειδή το χρώμα του φέρε, είναι και αυτό "πράσινο", ενώ του δώσε ¨ρυπογόνο";

 7. Ξενητεμενος avatar
  Ξενητεμενος 24/07/2009 16:31:17

  Ακου θρασος να διαψευδει ο Ιθαγενης ολοκληρο υπουργο. Πως τολματε, κυριε, να λετε τετοια πραγματα, μονον για το περιβαλλον ενδιαφερεται ο καλος μας υπουργος. Ενταξει, μπορεις να πεις και για να βοηθησουμε εμεις οι ψειρηδες τους πενομενους εισαγωγεις αυτοκινητων και τους καημενους τους αυτοκινητοβιομηχανους που πασχιζουν να εξασφαλισουν δουλεια στους εργαζομενους τους που κινδυνευουν να μεινουν χωρις απασχοληση αν δεν τους υποστηριξουμε εμεις οι Ελληνες - εδω, εχουμε αγκαλιασει το καθε καρυδιας καρυδι που μας στελνουν με καραβιες οι φτωχουληδες διακινητες, που πανε να βγαλουν και αυτοι κανενα ευρουλακι για να ζησουν γτις οικογενειες τους βοηθωντας και δυστυχισμενους ανθρωπους και δεν θα βοηθησουμε τους Ευρωπαιους εργαζομενους για να διατηρησουν τις εργασιες τους; Ετσι, ειμαστε οι Ελληνες, Ιθαγενη, πασχιζουμε για τον κοσμο ολο, να εχει δουλεια, καλο σπιτι να διαμενει, φαγητο, πιοτο, τζαμπα νοσοκομειο και ολα τα συμπαρομαρτουντα. Τι μας περασες, δηλαδη. Επειδη δανειζομαστε τα χρηματα αυτα νομιζεις οτι θα σταματησουμε να εκπληρωνουμε το διεθνιστικο μας καθηκον? Και στο κατω κατω της γραφης δεν θα τα πληρωσεις εσυ, το βαρος θα πεσει στα εγγονια και τα δισεγγονα των παιδιων σου. Σταματα, λοιπον, να λες ανοησιες.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ξενητεμενος 24/07/2009 16:41:24

   Επειδή εγώ νοιάζομαι για το μέλλον των παιδιών μου και δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο κάθε Υπουργός, του τα λέω, τώρα αν δεν μπορεί να τα ακούσει ή να τα κατανοήσει αυτό είναι άλλη ιστορία.

 8. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 24/07/2009 17:11:25

  Οι επιστήμονες χάνουν την σοβαρότητά τους με το να προσπαθούν να απαντήσουν επιστημονικά στα μέτρα του κουφού.
  Πρόγγηγμα του(ς) χρειάζεται απο παντού.

 9. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 24/07/2009 17:29:29

  ως και δικά τους παπαγαλάκια επικρίνουν το μέτρο για τον εισπρακτικό και αντικοινωνικό του χαρακτήρα και για την αντισυνταγματικότητα του αυταρχικού τρόπου επιβολής του μέσα στην κρίση

  είναι από τα μέτρα που τους χρειάζεται καθολικό μποϊκοτάζ

 10. ataktos avatar
  ataktos 24/07/2009 17:59:34

  Αυτοί είναι ανίκανη και για εισπράξει φόρων και για ρουσφέτια βρώμησαν σχετικά γρήγορα

 11. Ξενητεμενος avatar
  Ξενητεμενος 24/07/2009 18:59:11

  Επανερχομαι Καλο το κειμενο του Ν. Ινκα (Ν = νεο?), μονο που τα χαλαει στο τελος, οπου μπερδευεται με την πολτικη και τα συνταγματικα.
  @ Αλεκος ΑΤ 2.49 ΠΜ Πολυ καλες οι επισημανσεις σου για τα μεσα και υλικα που υπαρχουν σημερα και χρησιμοποιουνται μαλιστα και σε χωρες οπως η Γερμανια, που ειναι και κατασκευαστρια αυτοκινητων. Σ' αυτα μπορει να προστεθει και η λειτουργια των κινητηρων με φυσικο αεριο, σχετικη τεχνολογια υπαρχει και εφαρμοζεται ευρυτατα. Θυμαμαι, μαλιστα, εναν συγκατοικο, ο οποιος πριν απο τριαντα περιπου χρονια χρησιμοποιουσε (παρανομα) πετρογκαζ, ειχε ομως εναν μονιμο φοβο μην τον εντοπισουν οταν "γεμιζε" την ειδικη μποτιλια στο μοναδικο, εκεινη την εποχη, ειδικο πρατηριο, καπου στα Σεπολια.
  Κανεις, ομως, λαθος να λες οτι ο Σουφλιας δεν ξερει. Μωρε ξερει και παραξερει, αλλα τι να πει Να ομολογησει, δηλαδη, οτι τα μετρα του δεν εχουν καμμια πραγματικη σχεση με το περιβαλλον και οτι αποβλεπουν αποκλειστικα μονον Πρωτον, στο να μαζεψουν και αλλα χρηματα απο τους πολιτες, γιατι το μονο που γνωριζουν καλα και το εφαρμοζουν στην πραξη, ειναι να δαπανουν χωρις ελεγχο, πραγμα που φυσικα δεν το κανουν στο σπιτι τους, γιατι ο οικογενειακος τους προυπολογισμος θα τιναζοταν στον αερα. Δευτερον, θελουν να αυξησουν και αλλο την πιτα που ηδη εχουν δωσει στους εισαγωγεις αυτοκινητων για λογους που εμεις αγνοουμε. Και, τριτον, για λογους που, επισης, εμεις αγνοουμε (πιθανως συμφωνιεες κατω απο το τρσαπεζι για στηριξη μας στα εθνικα θεματα και αλλα) ειναι αναγκασμενοι να ξοδευουν χρηματα που η χωρα δανειζεται με βαρεις ορους
  για την ενισχυση της αυτοκινητοβιομηχανιας για να μην απολεσθουν θεσεις εργασιας στη Γερμανια, Ιταλια, Γαλλια, Σκανδιναβια κλπ.
  Μας πληρωσανε καλα. Και εμεις θα ανταποκριθουμε οπως πρεπει, οι εκλογες ερχονται για να εισπραξουν το δικο μας αντιτιμο. Τελεια και παυλα Μαυρισμα ολων της Βουλης και των "γονων" τους που θελουν να μας τους φορτωσουν στην πλατη μας, γιατι, βλεπετε, εχουν κληρονομησει την εξουσια απο τον πατερα τους κι' απ'τον παπου τους. Ετσι απλα, καθολικο μαυρισμα.

 12. ANONYMOUS avatar
  ANONYMOUS 24/07/2009 20:09:57

  ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΛΑ ΝΟΥ ΔΟΥ (ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ)
  ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΟΥΣ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΙΚΟΣΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 2-3 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ.
  Ε ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΔΑΠΗ.
  ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΛΑΟΣ ΒΑΖΕΙ ΕΝΑΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΣΤΟΝ ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΜΑΘΗΤΟΥΔΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗ ΧΩΡΑ (ΕΛΕΩ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ) ΝΑ ΕΠΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ.
  ΟΥΤΕ ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΟΘΩΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ.

 13. ANONYMOUS avatar
  ANONYMOUS 24/07/2009 20:11:41

  ΚΙ ΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΓΙΑ ΚΑΡΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΜΑΤΙΑΞΕΤΕ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΥΣ (ΣΟΥΦΛΙΑ)

 14. ANONYMOUS avatar
  ANONYMOUS 24/07/2009 21:24:22

  Α ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ.
  ΤΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΘΕΜΑ)
  ΣΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΗ ΝΕΤ. ΕΔΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗ ΛΕΞΗ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΕΔΩ Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΕΤΡΑ.

 15. Ξενητεμενος avatar
  Ξενητεμενος 24/07/2009 21:54:23

  ANONYMOUS at 9:24 pm: Δεν ειναι δικη μου αρμοδιοτητα να σου απαντησω, αλλα αν ο Φακτορας εκανε χαρακτηρισμους στους τιτλους θα ξεσηκωνονταν ποτε οι ΠΑΣΟκοι, ποτε οι Νεοδημοκρατες, ποτε η Αλεκα και ποτε ο Αλεκος. Και αντι για σχολιασμο που πρεπει να οδηγει σε χρυσες τομες θα ειχαμε αλληλοβρυσιδι, που εγω τουλαχιστον δεν το δεχομαι.

 16. Μηχανόβιος avatar
  Μηχανόβιος 25/07/2009 00:08:15

  Τα τέλη αντιπροσωπεύουν ένα αντίτιμο για τη φθορά που προκαλεί στο οδικό δίκτυο, ένα δεδομένο όχημα.

  Στη χώρα της αυτοκίνησης (Γερμανία) έτσι υπολογίζονται.

  Στη χώρα του μαλάκα όμως, υπολογίζονται βάση ελλείματος.

  Καταφέραμε να ακυρώσουμε ακόμα και την έννοια της τεχνοκρατίας...

 17. ANONYMOUS avatar
  ANONYMOUS 25/07/2009 02:05:00

  @Ξενητεμενος
  ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΟΤΙ ΑΝΕΦΕΡΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑΙΦΝΩΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΝΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ (ΚΑΙ Ο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ) ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ (ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙ). AΡΑ ΝΕΤ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΩ.
  ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΓΑΤΑ ΚΑΙ ΝΙΑΟΥΡΙΖΕΙ ΣΑΝ ΓΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.(ΟΠΟΥ ΓΑΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙ).
  ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ.

  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΣ, ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ (ΧΑΡΑΤΣΙ).
  ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ ΓΕΛΩΤΑ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙ:
  Τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο κ. Σουφλιάς, έχουν επίσης προκαλέσει αναστάτωση στους ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων οι οποίοι καλούνται τώρα να πληρώσουν υπέρογκα Τέλη Κυκλοφορίας και κάνουν υπολογισμούς για να δουν αν τους συμφέρουν τα νέα μέτρα ή όχι.
  ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ. Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ.ΠΩΣ ΛΕΜΕ Ι Μ SO EXCITED .ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΕΛΥΘΕΡΑ. ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ.
  ΟΡΙΣΤΕ ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ;ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ; ΤΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ; ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙ ΑΥΤΟΥΣ (ΟΥΤΕ 500.000)ΠΟΥ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ 18 ΕΥΡΩ;(ΟΥΑΟΥ)
  ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΡΑΒΑΛΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΖΕΨΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΟ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΟ.
  ΑΛΛΙΩΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ 15-20 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ,ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΣΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΣΗΣ . ΑΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ.
  ΚΑΙ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΙΧΕ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΚΑΡΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;ΚΙ ΟΣΑ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥΣ.
  ME ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΕΠΙΒΟΛΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ (ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ).ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΝΕΟ ΑΜΑΞΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. Ε ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΜΗΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ. ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΕΣΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ.
  ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ; ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΡΥΠΑΝΣΗ; ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΡΥΠΑΝΣΗ.ΑΝ ΜΑΣ ΕΝΟΙΑΖΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ (ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΜΕ ΧΙΛΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ); Ε ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΜΗ ΕΧΟΝΤΩΝ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗ, ΚΗΔΕΙΑ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ ΔΗΛΑΔΗ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.