#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/11/2007 23:37
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προβλήματα με 2 ALPHA και ένα «Κ» στην κυβέρνηση;

 Όπως έχουμε ήδη προβλέψει (βλ.εδώ) ο Γ. Παπανδρέου άνοιξε διαρκές μέτωπο εναντίον της «διαπλοκής», επιχειρώντας έτσι να την στριμώξει στο πρώην προνομιακό γήπεδο της. Έτσι στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ είπε μεταξύ άλλων: «Τα κυρίαρχα συμφέροντα στην χώρα μας επέβαλαν και επιδιώκουν να επιβάλουν τις δικές τους επιδιώξεις στην πολιτική. Αλλά οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να ιδιοποιούνται το κράτος, ή να ποδηγετούν την πολιτική. Όπως βεβαίως, και οι υγιείς επιχειρηματίες δεν μπορούν και δεν θέλουν να έχουν πελατειακές εξαρτήσεις από το κράτος». Διαχώρισε δηλαδή τους επιχειρηματίες σε «υγιείς» και σε «διαπλεκομένους». Ποιους να κατατάσσει άραγε στην τελευταία κατηγορία;

Στο παρελθόν πάντως (28.06.2005) είχε πει ονόματα από το Βήμα της Βουλής, όταν απευθυνόμενος στον κ. Καραμανλή είπε: «Μιλήσατε για μεσάζοντες στην πολιτική ζωή, χωρίς να τους κατονομάσετε. Αφήσατε να πλανιούνται διάφορα ονόματα. ..Στο τέλος τι έμεινε; Μια τρύπα στο νερό. Δεν τολμήσατε να τους κατονομάσετε. Αλλά θα σας ρωτήσω εγώ, γιατί εγώ δεν θα μασάω τα λόγια μου, εδώ μέσα στην βουλή. Γιατί ακούω ότι δίνετε στους ίδιους σημαντικά έργα και προμήθειες. Στον κ. Μπόμπολα για παράδειγμα ή στον κ. Κόκκαλη, με τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΟΠΑΠ...».Λέτε να εννοεί και τώρα τους ίδιους; Κάποιοι ευφάνταστοι πάντως διαβλέπουν πίσω από την στάση των εκλεκτών του Μαξίμου στον ΟΠΑΠ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, κ. Χατζηεμμανουήλ και Φιλιππίδη, αντίστοιχα (βλέπε εδώ) μια προσπάθεια να φορτωθούν σε άλλους οι αμαρτίες της προηγούμενης κυβερνητικής θητείας και όχι στις κυβερνητικές επιλογές.

Σημασία έχει και ο χαρακτηρισμός εκ μέρους του κ. Παπανδρέου ως «προκλητικής» της τροπολογίας για το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού της ALPHA BANK. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος της τροπολογίας είναι να μεταφερθούν οι υποχρεώσεις μιας ιδιωτικής τράπεζας στο θνησιγενές ΕΤΑΤ, επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό. Το θέμα αυτό προκαλεί επίσης τριγμούς στην κυβέρνηση και ορισμένοι το εντάσσουν σε ένα σχέδιο μείωσης των υποχρεώσεων της ALPHA BANK εν όψει συγχώνευσή της με την Εθνική Τράπεζα. Το σχέδιο αυτό που άρχισε και ματαιώθηκε επί κυβέρνησης Σημίτη αναβιώνει τις τελευταίες ημέρες με την φιλοδοξία να δημιουργηθεί μέσω της συγχώνευσης μια «πανίσχυρη ευρωπαϊκή τράπεζα».

Με αφορμή το ασφαλιστικό ακούγονται τέλος πολλά και για τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον κ. Κοντομηνά, τα μεγάλα προβλήματα του παρελθόντος, τον τρόπο που ρυθμίστηκαν προσωρινά (με την μεσολάβηση συγκεκριμένων υπουργών της κυβέρνησης) και τα ανταλλάγματα που υπήρξαν. Λέτε να έχουν σχέση όλα αυτά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τελευταία το δελτίο ειδήσεων του ΑΛΦΑ;

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.