10/09/2009 22:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ κατά 5,5 μονάδεςΠροβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει το Βαρόμετρο Σεπτεμβρίου της Public Issue για το ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή», με την αυτοδυναμία ωστόσο του ΠΑΣΟΚ να διαφαίνεται οριακή, ενώ σε ντέρμπι φαίνεται να εξελίσσεται το ζήτημα της καταλληλότητας, αφού Καραμανλής – Παπανδρέου συγκεντρώνουν από 38% έκαστος, ενώ 21% απαντά ότι κανείς από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Βαρόμετρο το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 41% και ακολουθούν: ΝΔ 35,5%, ΚΚΕ 8,5%, ΣΥΡΙΖΑ 4%, ΛΑΟΣ 7% και Οικολόγοι 2%.

Σε θρίλερ εξελίσσεται το θέμα των βουλευτικών εδρών. Με βάση τα παραπάνω ποσοστά και με βάση τον ισχύοντα νόμο (Νόμο Σκανδαλίδη), η ΝΔ εξασφαλίζει 96 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 151, το ΚΚΕ 23, ο ΣΥΡΙΖΑ 11 και ο ΛΑΟΣ 19. Με βάση όμως το νέο νόμο (Νόμο Παυλόπουλου), η ΝΔ λαμβάνει 93 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 157, το ΚΚΕ 22, ο ΣΥΡΙΖΑ 10 και ο ΛΑΟΣ 18 έδρες.

Στο ερώτημα της καλύτερης κυβέρνησης για τη χώρα, 28% απαντά ότι θέλει μία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, 24% μία κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ 42% απαντά «καμία από τις δύο».

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των πολιτών ως προς τη διακυβέρνηση της χώρας. Το 43% απαντά ότι θέλει μία αυτοδύναμη – μονοκομματική κυβέρνηση, 39% δηλώνει ανοικτό σε μία μορφή διακυβέρνησης συνεργασίας, ενώ 6% απαντά ότι θέλει μία οικουμενική κυβέρνηση.

Τέλος, το 59% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών, με το 69% να θεωρεί την οικονομία ως το σημαντικότερο πρόβλημα (60% στο Βαρόμετρο Ιουλίου).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αδέξιος δεξιός avatar
  αδέξιος δεξιός 10/09/2009 23:10:24

  Δημοσκόπηση - έκπληξη στο Facebook


  Την απόλυτη ανατροπή, κόντρα σε όλες τις επίσημες δημοσκοπήσεις, κάνει αυτές τις ημέρες μια ανεπίσημη δημοσκόπηση, που άρχισε να μετράει ψήφους από τις 4 Σεπτεμβρίου στο δημοφιλή δικτυακό τόπο Facebook
  Συγκεκριμένα η δημοσκόπηση που δεν έχει ανατεθεί από κανένα κόμμα ή οργανισμό, όπως υποστηρίζουν στη σχετική εφαρμογή οι δημιουργοί της, φέρνει τη ΝΔ πρώτη με διαφορά 10 περίπου ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ ενώ η ψαλίδα διευρύνεται διαρκώς από την πρώτη ημέρα της ψηφοφορίας!
  Οι ψήφοι είχαν φτάσει το μεσημέρι της Πέμπτης τις 13.548 και τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: Η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 43,34%, το ΠΑΣΟΚ έρχεται δεύτερο με ποσοστό 34,93 % και ακολουθούν το ΛΑΟΣ με 6,43%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,27%, το ΚΚΕ με 3,2%, οι Οικολόγοι με 2,89% και ΑΛΛΟ ψήφισε το 4,95%.

  Η ψήφος στη σχετική δημοσκόπηση, όπως αναφέρεται στην ιστοθέση του χώρου κοινωνικής δικτύωσης, είναι μυστική και η αξιοπιστία της στηρίζεται στο γεγονός ότι ο χρήστης πρέπει να εγκαταστήσει την εφαρμογή και να ψηφίσει μόνο μία φορά σε αυτήν.

  Όχι πως λέει κάτι...

  αλλά για όσους ενδιαφέρονται....εδώ τα αποτελέσματα
  http://apps.facebook.com/ekloges/results.php?_fb_fromhash=0aaf3294985d7f9bc44197d81b728591

  • Ψηφοκράτης avatar
   Ψηφοκράτης @ αδέξιος δεξιός 11/09/2009 01:20:59

   Ακόμα και στο web, με το φαίνεσθαι ασχολούνται.
   Και Α και ΟΥ και χλάπα ντούκου ντού

   Να φτίαξουμε ρεύμα...
   Τελικά ρεύμα φτιάχνει η γνώμη ή η εικόνα;

 2. andreas avatar
  andreas 11/09/2009 00:23:27

  κυριακή κοντή γιορτή θα δεις αδέξιε δεξιέ πόσο "έγκυρη" είναι η εν λόγω δημοσκόπηση μόλις το ΠΑΣΟΚ συντρίψει τη ΝΔ με 7 %

 3. Προφήτης avatar
  Προφήτης 11/09/2009 02:02:57

  Δεν θέλω να αποτιμήσω το ενδεχόμενο (καλό, κακό) αλλά νομίζω, πάντα νομίζω, ότι αυτές οι εκλογές θα είναι η αρχή του τέλους για τα κόμματα που λέγονται "Αριστερά".
  Αν όχι Το Τέλος, για την μεταπολιτευτική τους ισχύ και απήχηση.
  Τα σαρώνει το ιστορικό ρεύμα.

  Δεν μπορούν να διαβάσουν τις κοινωνικές αλλαγές που επέρχονται με την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, γιατί ο πολιτικός μπούσουλας τους δείχνει μόνο δύο κατευθύνσεις : Κεφάλαιο - προλεταριάτο.
  Εκεί σακκουλιάζουν τους πάντες και τα πάντα.

  Δεν μπορούν επίσης να πιάσουν το σφυγμό της νέας διαμαρτυρίας.
  Αφού με μια παγκόσμια κρίση ο κόσμος δεν γίνεται αριστερός, στραβά αρμενίζουν.

  Κυρίως όμως επικράτησε η τάση προσωπικών λύσεων. Το συλλογικό αίσθημα, κατ' εξοχήν αριστερό, δεν συγκινεί.

  Μην αγνοείται η φυσική και ιστορική νομοτέλεια. Κάτι άλλο θα αντικαταστήσει την έκφραση της διαμαρτυρίας των αδυνάμων. Μετά από πολλά χρόνια. Εξεγέρσεις γινόντουσαν πάντα. Ασυντόνιστα. Χρειάστηκαν ο 18ος και ο 19ος Αιώνας για να προκύψει το λενινιστικό κόμμα νέου τύπου που έγινε ο φορέας ανατροπής της τότε καθεστηκυίας τάξης.

  Το ΚΚΕ φθίνει. Οι ηλικιωμένοι οπαδοί του "φεύγουν". Ο ρυθμός ανανέωσης δεν αναπληρώνει τις απώλειες. Εργατιά δεν υπάρχει, αλλά και ποτέ δεν τους κέρδιζε όλους. Η αγροτιά εξαφανίζεται, και σ' αυτούς δεν είχε μεγάλη απήχηση.
  Οι νεο-προλετάριοι γραφείου προέρχονται από μεσαία στρώματα και δεν μπορούν να χωνέψουν ακόμα ότι είναι προλετάριοι. Η λαϊκή του βάση δέχεται πίεση από το ΛΑΟΣ. Ναι, ναι. Γιατί ο Καρατζαφ. έκανε εικόνισμα τον Τσε;
  Οι διανοούμενοι ενσωματώθηκαν, κυρίως στο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ. Ηθοποιοί- καλλιτέχνες λίγοι. Οι περισσότεροι πήγαν ΣΥΝ. Η Φόνσου στο ΠΑΣΟΚ.
  Κυρίως όμως ο κόσμος θέλει λύσεις. Και το ίδιο, η ηγετική φράξια, με τους σταλινισμούς, περιχαρακώνεται. Και στρέφεται στους λαθρομετανάστες, εθνική προδοσία, για να αποκτήσει βάση και να μείνει αυτή «Πολιτμπυρο».
  Το ΚΚΕ πορεύεται στα βήματα καθαρά θρησκευτικής σέχτας. Δύσκολο το 8,5%, εκτός αν οι δεξιοί κάνουν αποχή και αυτοί ψηφίσουν όλοι.

  Για τον ΣΥΡΙΖΑ, τι να γράψεις. Το μόνο ερώτημα είναι αν η αποκάλυψη της γελοιότητας, σε αυτούς που δεν τους ήξεραν καλά, τους στερήσει την είσοδο στη Βουλή. Μάλλον θα τα καταφέρουν. Για να συνεχίσουν μετά το σφάξιμο.

  Ίδωμεν.

 4. Σπύρος avatar
  Σπύρος 11/09/2009 02:18:40

  Xαρά στο Κουράγιο σου βρέ σύ νά κάνεις Αναλύσεις αυτή την περίοδο.Ειλικρινά σέ Θαυμάζω,ανεξάρτητα αν συμφωνώ ή διαφωνώ μέ αυτές.
  Ζούμε το Θέατρο τού Παραλόγου αλλά και την Μέρα τής Μαρμότας ταυτόχρονα.
  Οσο γιά την Αριστερά,οντως έχει χάσει την μπάλα γενικώς,αλλά εάν την ψηφίζει κάποιος την ψηφίζει περισσότερο ως Ανάμνηση μιάς Παλιάς Σχέσης παρά σάν μιά Σημερινή και Ζωντανή Κατάσταση.
  Ισως και νάναι μιά επιλογή μπάς καί....που λένε.
  Στο μπάς και...μένω.
  Που να τρέχεις τώρα στην Δάφνη Μπόκοτα ,στην Φονσου στην Παπακώστα και στην Ζέτα Μακρή??
  Καλό Βράδυ.

 5. ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 11/09/2009 07:23:08

  Ουδείς μετα Χρηστόν προφήτης...προφήτη..νεο δεξιέ.

 6. zorro avatar
  zorro 11/09/2009 08:39:55

  Να μην τρέξεις Σπύρο, εδώ να μείνεις.

 7. redteam avatar
  redteam 11/09/2009 13:58:11

  Μάλλον έχεις μείνει μια 20ετία πίσω. Ούτε καν τι συμβαίνει στη Λατινική Αμερική και τη Γερμανία δεν έχεις πάρει χαμπάρι...

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ redteam 11/09/2009 14:21:16

   redteam, ό Τσάβες "δικτατορίζει" επικίνδυνα - και δεν μάς έστειλε πετρέλαιο.
   H Linke, με τον "αριστοκράτη" Λαφονταιν;
   Ο Λαφονταιν ΦΑΙΝΟΤΑΝ αριστερός μπροστά στη δεξιά πολιτική Σρεντερ.
   Μάλλον εσύ δεν παίρνεις μυρωδιά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.