#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/01/2013 19:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε τρεις νέες δημοσκοπήσεις!!!(Ανανεωμένο) - Δύο νέες δημοσκοπήσεις έγιναν την περίοδο 22-24 Ιανουαρίου, μια χρονική στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας γινόταν… υπερατλαντικός αλλά και που η κυβέρνηση προβληματιζόταν με την απεργία στο μετρό. Τα γκάλοπ ουσιαστικά μέτρησαν τα κόμμα μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη, όταν η υπόθεση της επίταξης «έπαιζε» σοβαρά και γενικά η σύγκρουση φαινόταν πολύ κοντά. Γι’ αυτό κι έχουν σημασία τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου της MRB η ΝΔ προηγείται με 1,1% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην ικανότητα διακυβέρνησης η διαφορά φτάνει στο 4,6%, από το 1,8% της αντίστοιχης μέτρησης του Σεπτεμβρίου.

Η δημοσκόπηση δίνει: Ν.Δ. 23,1%, ΣΥΡΙΖΑ 22%, Χρυσή Αυγή 9,2%, ΠΑΣΟΚ 5,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,9%, ΔΗΜΑΡ 4,4%, ΚΚΕ 4,3%, Οικολόγοι Πράσινοι 1,7%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 21%. Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς εδραιώνεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 44,4%, έναντι 26,5% του Αλέξη Τσίπρα.

Σημαντικό επίσης ότι οι πολίτες αξιολογούν θετικά το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, καθώς για πρώτη φορά, το 59,6% δεν θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο χρεωκοπίας της ελληνικής οικονομίας, όταν τον Φεβρουάριο του 2012 το 71,9% θεωρούσε αρκετά πιθανή μια χρεωκοπία

Καμπανάκι για τα κόμματα σε ότι αφορά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Το 74,4% των πολιτών θεωρούν χαμηλό το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή, ενώ στην ερώτηση σχετικά με τα οφέλη και τις απώλειες των κομμάτων προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,1% και ακολουθεί η ΝΔ με 18,8%. Χαμένοι εμφανίζονται το ΠΑΣΟΚ με 48%, η ΔΗΜΑΡ με 35,9% και οι ΑΝ.ΕΛ. με 35,2%.

Στο 1,5% είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην μέτρηση της Alco.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η έρευνα δείχνει ότι τα ταξίδια του κ. Τσίπρα σε Γερμανία και ΗΠΑ και η μεγαλειώδης αλλαγή της πολιτικής του, ίσως ευθύνονται για την πτώση του κόμματος

Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα, στη δημοσκόπηση για το Πρώτο Θέμα είναι: ΝΔ 24,9%, ΣΥΡΙΖΑ 23,4%, ΠΑΣΟΚ 8,6%, ΑΝ.ΕΛ. 6,6%, Χρυσή Αυγή 9,7%, ΔΗΜΑΡ 4,8%, ΚΚΕ 5,2%, άλλο κόμμα 5,5% και αναποφάσιστοι 11,3%.

Σχετικά με τους χειρισμούς του Νίκου Δένδια με αφορμή τα τρομοκρατικά χτυπήματα και την αντιπαράθεση που αυτά προκάλεσαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, 35% συμφωνούν με τη γενικότερη στάση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και 30% δεν παίρνει θέση.

Όπως έχουμε γράψει και παλιότερα, οι δημοσκοπήσεις είναι φωτογραφίες της στιγμής που μπορεί να αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη. Όμως, στην παρούσα στιγμή έχουν ένα ιδιαίτερο συμβολισμό και πρόκειται για αποτελέσματα που πρέπει να αναλυθούν καλά από τα κόμματα.

Κυρίως η κυβέρνηση δεν πρέπει να χαίρεται που δημοσκοπικά ο κόσμος της δίνει περιθώρια για να ζήσει. Ούτε η ΝΔ θα πρέπει να βγει να πανηγυρίσει καθώς ουσιαστικά το γερό της χαρτί είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

Καλό είναι η κυβέρνηση να εκλάβει τη θετική ψήφο του κόσμου ως τελευταία ευκαιρία να κάνει όσα έχει υποσχεθεί στο κομμάτι της ανάπτυξης. Να καταλάβει ότι πρόκειται για ψήφο υπομονής κι όχι επιδοκιμασίας.

Επίσης, καλό είναι που ξεσκεπάζεται σιγά – σιγά ο ΣΥΡΙΖΑ. Που βγαίνει το προσωπείο και βλέπει ο κόσμος το αληθινό τους πρόσωπο.

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και σε τρίτη δημοσκόπηση

Προβάδισμα 1,7% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.

Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ 22,9%
ΣΥΡΙΖΑ με 21,2%
Χρυσή Αυγή 10,5%
ΠΑΣΟΚ 7,2%
ΚΚΕ 5,5%
ΔΗΜΑΡ 4,8%
Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6%

Αλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψήφιζε το 6,4%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 14,6%.

Η δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται στο 42% και στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός προηγείται από τον Αλέξη Τσίπρα κατά 17,7% (46,9% ο κ.Σαμαράς και 29,2% ο κ.Τσίπρας).

Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη στο ερώτημα αν η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση είναι αυτή που έχει ανάγκη η χώρα τώρα. Το 52,5% απαντά αρνητικά και το 45,5% θετικά.

Ωστόσο, η πλειοψηφία (44,2%) θεωρεί ότι μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ του κ.Σαμαρά είναι καταλληλότερη για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της δεκαετίας, ενώ μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει το 33,1%.

Η πανελλαδική δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 22-24 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.019 ατόμων άνω των 18 ετών. Μέγιστο σφάλμα 3,07% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GSV avatar
  GSV 26/01/2013 20:13:10

  1. Ο τιτλος ειναι λαθος! Ο σωστός τίτλος είναι: ''Προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε τρεις νέες δημοσκοπήσεις!!'' Ν.Δ. είναι ο Σαμαράς και όχι ορισμένοι πολιτικοί της που είναι εκτός τόπου και χρόνου!

  2. Το συνονθύλευμα του Σύριζα ας καταλάβει επιτέλους οτι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και οι δημόσιοι υπάλληλοι της αλλά και η επαρχία! Η νέα μεταπολίτευση θα αρχίσει απο την επαρχία, εκεί που η Ελλάδα των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων είναι ακόμα ζωντανή! Δεν θα ξεκινήσει απο μεταλαγμένους μισθοφόρους των μεγάλων αστικών κέντρων που για ένα επίδομα είναι ικανοί να ξεπουλήσουν τα πάντα.

  • ιεραξ avatar
   ιεραξ @ GSV 26/01/2013 20:53:12

   GSV Σωστός. Η μαοική εκδοχή της κατάληψης των πόλεων δια της εφόδου της επαρχίας θα γίνει πραγματικότητα. Με την διαφορά οτι αντιστράφηκαν οι ρόλοι. Στις πόλεις φωλιάζει σήμερα η αστικομπουρζουαζία της βολεμένης συντηρητικής αριστεράντζας που πρέπει όχι μόνο να της βγάλουμε τις κουκούλες αλλά να ξεβρακωθεί πολιτικά και κοινωνικά.

  • Δαρείος avatar
   Δαρείος @ GSV 26/01/2013 21:39:22

   Πόσο δίκιο έχετε στο 1.
   Μα πόσο....
   Θα συμπλήρωνα, πέραν του "εκτός τόπου και χρόνου" και το "πολύ λίγοι, πολύ συμβιβασμένοι, πολύ κρυμμένοι και κυρίως, πολύ φιλοευατούληδες"! Η μη ύπαρξη σοβαρών κινήσεων από αυτούς προσβλέπει καθαρά και μόνο στην πολιτική τους επιβίωση στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. Ξεχασμένοι έως τότε, θα ξαναεμφανιστούν για να χαϊδέψουν αυτιά και να μαζέψουν σταυρουδάκια, φωνάζοντας για τις επιτυχίες του Αντώνη Σαμαρά και τις ρήξεις που έφεραν πολεμώντας μαζί του!
   Γραφικοί τύποι, στην κυριολεξία...

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ GSV 27/01/2013 12:28:10

   Ναι, ενώ η επαρχία δεν είναι γεμάτη ανθρώπους που παίρνουν επιδόματα τυφλών, επιδοτήσεις, πάνε με τα πρόβατα του γείτονα να πάρουν extra επιδοτήσεις κλπ. και κατηγορούν την Αθήνα ότι τους κλέβει.

   Η αφρόκρεμα μιας κοινωνίας βρίσκεται στα αστικά κέντρα (ιδιαίτερα στα καλά προάστια) και όχι στην επαρχία. Από εκεί ξεκινάνε οι αλλαγές.

   • Β.Κ.Σ. avatar
    Β.Κ.Σ. @ Νικόλας 27/01/2013 14:25:21

    Nικόλα σου προτείνω να παρακολουθήσεις συστηματικά δύο εκπομπές κυριακάτικες της ΕΤ3, το Ελλήνων Δρώμενα και το ο Τόπος και το τραγούδι του.
    Εκεί θα δεις την Ελλάδα των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων που είναι ακόμα ζωντανή -και εύγε στον GSV για την επισήμανσή του- και που είναι η μόνη εχέγγυα δύναμη στην οποία μπορεί να στηριχθεί ΚΑΙ η αφρόκρεμα των αστικών κέντρων ΚΑΙ η ίδια η Πολιτεία για να ξεφύγουμε από την λαίλαπα του εκμαυλισμού στην οποία μας οδήγησε η μαλθακότητα της ευμάρειας.
    Γιατί, όπως ευθύβολα και σοφά επεσήμανε ο stgm: Ζητούνται καλύτεροι πολίτες, γιά να έχουμε κάποτε υγιέστερη χώρα και πιό δίκαιη κοινωνία...

    • Νικόλας avatar
     Νικόλας @ Β.Κ.Σ. 27/01/2013 14:53:53

     Εγώ ήθελα να πω ότι ΚΑΙ στην επαρχία υπάρχουν πολλά λαμόγια. Μην κατηγορούμε συνέχεια τους Αθηναίους γιατί βγάζει έναν κομπλεξισμό όταν γίνεται πολύ συχνά. Δε διαφωνώ με τα άλλα, ίσως στην επαρχία διατηρούνται περισσότερο οι παραδόσεις.

     • GSV avatar
      GSV @ Νικόλας 27/01/2013 16:50:02

      Δεν τιθεται ζητημα κοπλεξισμου φιλε Νικολα! Απλα θα συμφωνησεις και εσυ οτι η συντριπτικη πλειοψηφια του πελατιακου κατεστημενου ειναι συσωρευμενη στα μεγαλα αστικα κεντρα!

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Β.Κ.Σ. 27/01/2013 20:58:20

     Καί τό ''Ἀλάτι τῆς γῆς'' στήν ΕΤ1,Β.Κ.Σ.

 2. aggelosview avatar
  aggelosview 26/01/2013 20:22:43

  Για όσο καιρό το έπαιξε αντιμνημονιακός "χτύπησε ταβάνι". Τώρα στρογγυλεύει το λόγο του με την ελπίδα να γίνει πρωθυπουργός και τον εγκαταλείπουν οι αντιμνημονιακοί-περιστασιακοί-πρώην πασόκοι ψηφοφόροι του. Αργά αλλά σταθερά γυρίζει στο πραγματικό του ποσοστό.
  Πρόβλεψη: θα τον ξεπεράσει η Χρυσή Αυγή, συνεπής στον αντιμνημονιακό της λόγο.
  Χρέος του Σαμαρά να συνεχίσει να παίρνει το παιχνίδι επάνω του.

  • σκέπτομαι, άρα υπάρχω avatar
   σκέπτομαι, άρα υπάρχω @ aggelosview 27/01/2013 15:17:04

   Γράφεις για τον ΣΥΡΙΖΑ: αργά αλλά σταθερά γυρίζει στο πραγματικό του ποσοστό.

   Με την ίδια λογική το σημερινά μετρούμενο ποσοστό της ΝΔ (22-25%) δείχνει ότι αργά αλλά σταθερά γυρίζει στο πραγματικό της ποσοστό (18-19%, εκλογές Μάιος 2012).

   Και χαίρεσαι γι' αυτό...

   • aggelosview avatar
    aggelosview @ σκέπτομαι, άρα υπάρχω 27/01/2013 18:34:24

    Από πού φαίνεται ότι η ΝΔ χάνει σε ποσοστά και πέφτει σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις των ίδιων εταιρειών;

 3. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 26/01/2013 20:27:30

  Η ρεαλιστική ανάγνωση λέει:
  Τρικομματική ισορροπία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - "Κόμματος του Κανένα" στα χαμηλά (γύρω στο 20 - 25 % καθένα απο τα τρία μεγαλύτερα "κόμματα").
  Ο Σαμαράς σώζει την παρτίδα για την ΝΔ. Χωρίς εκείνον, μάλλον το κομμα αυτό θα πάλευε για τη 2η θέση με τους Επίχρυσους του Μεσονυκτίου.
  Το επιπεδο της Βουλής, άστα να πάνε.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαθής για τις προθέσεις του, αλλά με φανερή την πολιτική ανεπάρκεια. Ως γνωστόν, με καλές προθέσεις είναι στρωμένος ένας δρόμος που οδηγεί σε πολύ κακό τόπο.
  Πολύς κόσμος κατάλαβε ότι η Ελλάδα δεν βγαίνει απο την Ευρωζώνη. Ξέρει πιά ότι δεν θέλει να αυτοκτονήσει. Και το κυριότερο οι εταίροι δεν θα αφεθούν να αυτο-ακρωτηριαστούν - ούτε θα μας αφήσουν να το κάνουμε εμείς για λογαριασμό τους.

 4. Karenin avatar
  Karenin 26/01/2013 20:31:43

  Εχει πλάκα η επικοινωνιακή ομάδα αλήθειας, και ο Κεδίκογλου να θεωρήσουν ότι οι προσπάθειες τους έγυραν την πλάστιγγα, και να συνεχίσουν απτόητοι τίς ανα κοινώσεις και τα βίντεο. Δεν παλευεται, ούτε βέβαι α και απο την πλευρά του Σύριζα.

 5. Ρύκιος avatar
  Ρύκιος 26/01/2013 20:36:38

  Θα περιμένω και τις δημοσκοπήσεις που θα γίνουν μετά την Πέμπτη:

  Δε θα παραξενευτώ αν δω Ανεξάρτητους Έλληνες και Χρυσή Αυγή με αισθητά αυξημένα ποσοστά.

 6. Κεντροδεξιός avatar
  Κεντροδεξιός 26/01/2013 20:57:52

  Ο Σαμαράς πείθει και πείθει με πράξεις. Ομολογώ πως προσωπικά δεν τον πίστεψα προεκλογικά. Ήμουν όπως και πολλοί άλλοι πικραμένος από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την εκλογή Παπαδήμου και Μνημόνιο 2.
  Δεν τον ψήφισα αλλά χαίρομαι που με κάνει πλέον να τον βλέπω θετικότερα.
  Το κόμμα από την άλλη ακόμα απογοητεύει.
  Ας μην λέμε όμως μεγάλες κουβέντες. Δουλειά, προσπάθεια, πράξεις και εδώ είμαστε να κρίνουμε ανιδιοτελώς για το καλό του τόπου και της παράταξης.

  • deldio avatar
   deldio @ Κεντροδεξιός 26/01/2013 23:07:50

   Εντάξει. Με έπεισες ότι τον Ιούνιο δεν είχες ψηφίσει ΝΔ.

  • evan avatar
   evan @ Κεντροδεξιός 27/01/2013 23:38:56

   Οποιοι και να κυβερνουσαν τα ιδια θα κανανε...Δεν υπηρχαν περιθωρια για χειροτερα. Οποτε σου φαινετε εσενα τωρα οτι κανει το σωστο. Για αυτο μην πιστευεις ουτε στα κομματα και στην ελληνικη πολιτικη.

 7. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 26/01/2013 21:23:33

  Σιγά-σιγά, το ΠΑΣΟΚ θα φτάσει το 6%/και μια μέρα μπορεί να ξαναγίνει κυβέρνηση....

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ ΒΙΣ 26/01/2013 22:16:13

   χα χα χα!!!! Ναι. Καμιά μεγάααααλη όμως μέρα.
   Μέχρι τότε, έχει να περάσει από πολλές, πάρα πολλές σκοτεινές νύχτες.
   Τα χειρότερα του ευχόμαστε :-).

   (Ας όψεται η ανάγκη...)

 8. Νεοδημοκράτης συνδρομητής avatar
  Νεοδημοκράτης συνδρομητής 26/01/2013 22:02:03

  είναι τουλάχιστον αστείο το κόμμα να βρίσκεται κάτω και από τον ΦΠΑ και κάποιοι να καμαρώνουν.
  οι παλιοί αναγνωρίζουν τα χάλια και σαφώς γνωρίζουν.

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Νεοδημοκράτης συνδρομητής 26/01/2013 22:10:18

   Κοψε την συνδρομη και γραψου συνδρομητης στην ''Αυγη''.

 9. dim avatar
  dim 26/01/2013 22:02:50

  Και να φανταστείτε ότι και οι 3 αυτές δημοσκοπήσεις έγιναν πριν την επίταξη... Μετά την επίταξη, με την οποία συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, η ψαλίδα πρέπει να έχει ανοίξει κι άλλο...

  Όσο ο Σαμαράς θα επιδεικνύει την ίδια αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που είναι προς όφελος της κοινωνίας, η κοινωνία θα του το αναγνωρίζει… Η σιωπηρή πλειοψηφία που ακόμα και στη πιο δύσκολη φάση των επώδυνων μέτρων, δε στράφηκε μαζικά προς κάπου αλλού, απλά έμεινε στους αναποφάσιστους, αναμένοντας να δει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, θα κινείται μαζικά προς το Σαμαρά και τη ΝΔ όσο βλέπει ότι τα λάθη του παρελθόντος δε επαναλαμβάνονται, όσο θα βλέπει ότι οι πρακτικές του εκβιασμού και της προστασίας των βολεμένων δε θα περνάνε πια, και όσο βλέπει ότι οι θυσίες της θα πιάνουν τόπο…

  Βέβαια το μεγάλο στοίχημα παραμένει η αλλαγή του κλίματος στην οικονομία, και αυτή η αλλαγή έχει να κάνει με 3 κυρίως καταστάσεις:

  Α. Να μη χρειαστούν νέα επώδυνα μέτρα… Αυτό θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη «αλλαγή»… Για μια κοινή γνώμη που εδώ και τρία χρόνια το έχει πια δεδομένο ότι συνεχώς θα ζητούνται νέα μέτρα, και στις ποιοτικές μετρήσεις ακόμα και τώρα το προεξοφλεί με τις απαντήσεις της ότι αυτά τα μέτρα δε θα είναι τα τελευταία, θα αποτελέσει τεράστια «αλλαγή», θετικότατη έκπληξη η μη λήψη νέων μέτρων… (η μη λήψη μέτρων δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχουν πιαστεί οι στόχοι, αλλά μπορεί να προέλθει και με μια «πολιτική» λύση που θα πιστωθεί και αυτή στο Σαμαρά, ώστε να καλύψουν οι δανειστές το χρηματοδοτικό κενό, και να προχωρήσουν και σε ένα νέο κούρεμα του χρέους… ανταμείβοντας την Ελλάδα και τη κυβέρνηση για την αξιοπιστία της και τη προσήλωση της στις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις…)…Αντίθετα, η λήψη νέων μέτρων θα σημαίνει και κοινωνική έκρηξη και τέλος…


  Β. Οριστικοποίηση της άρσης της αβεβαιότητας για τη παραμονή της χώρας στο ευρώ… Τεράστια «αλλαγή»… Τρία χρόνια τώρα είμαστε στο χείλος του γκρεμού, με τις ακραίες δυνάμεις να αυξάνουν τα ποσοστά τους και να απειλούν να τινάξουν τα πάντα στον αέρα οδηγώντας τη χώρα στην εθνική καταστροφή… Αυτό επιτέλους αλλάζει, και σημαντικός παράγοντας άρσης της αβεβαιότητας είναι και η πτώση των ποσοστών του Σύριζα και το άνοιγμα της ψαλίδας υπερ της ΝΔ (θυμάστε στην έκθεση του ΔΝΤ προ Χριστουγέννων, όταν ο Σύριζα ήταν 3-4 μονάδες μπροστά, είχαν εντοπίσει αυτό το κίνδυνο…). Μόνο όταν οι επενδυτές θα είναι πλέον σίγουροι ότι η αβεβαιότητα για την Ελλάδα θα έχει εκλείψει οριστικά θα έρθουν να επενδύσουν… Όταν οι επενδυτές άκουγαν πριν 2 μήνες το Τσίπρα να απειλεί να μην επενδύσει κανείς στην Ελλάδα γιατί οι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες και αυτός θα τα ακυρώσει όλα σε λίγο καιρό, και έβλεπαν ότι αυτές οι απειλές έρχονταν από τον αρχηγό του κόμματος που ήταν 4 μονάδες μπροστά, προτιμούσαν να επενδύσουν αλλού ή να κρατήσουν τα χρήματα τους στην άκρη για το μέλλον…

  Γ. Αλλαγή σε όλα τα γραφειοκρατικά και τα αντιαναπτυξιακά εμπόδια που υπάρχουν στη νομοθεσία μας… Αν θέλουμε επενδύσεις πρέπει να χτυπηθεί η γραφειοκρατία, η διαφθορά, να υπάρχει σταθερό και ξεκάθαρο φορολογικό σύστημα κλπ κλπ κλπ…

  Η ανάπτυξη δεν είναι κάτι που έρχεται με ευχολόγια, απαιτεί συγκεκριμένες πράξεις… Αν επομένως γίνουν τα τρία παραπάνω, το πρώτο ως αναγκαία συνθήκη (για να μη τιναχθούν όλα στον αέρα) και το δεύτερο και το τρίτο ως ικανές και αναγκαίες συνθήκες, η ανάπτυξη θα φανεί άμεσα… Νέες επενδύσεις θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας, νέα εισοδήματα, τόνωση της κατανάλωσης, έσοδα για το κράτος, κλπ κλπ κλπ…

 10. Μπούμστος avatar
  Μπούμστος 26/01/2013 22:09:05

  Αλήθεια τι νόημα έχουν οι δημοσκοπήσεις 7 μήνες μετά τις εκλογές ;
  Αλλάζει κάτι στις πολιτικές ,ιδίως των κομμάτων της συγκυβέρνησης ;
  Καλά ο Τσίπρας κάποια στιγμη μέσα στην τετραετία θα παλεύει να μπει η να μην μπει στην βουλή .

 11. Πατωματζής avatar
  Πατωματζής 26/01/2013 22:17:14

  H επίσκεψη του Αλέξη στο μπάρμπα $am τον εναρμόνισε με την πραγματικότητα και του άλλαξε αρκετές από τις απόψεις. Τον άκουγα σε δηλώσεις του να λέει => το νόμισμά μας είναι το Ευρώ!
  Κόβω στις επόμενες εκλογές αν η Χ.Α. πιάσει τη δεύτερη θέση να επισκέπτεται κι ο Μιχαλολιάκος το μπάρμπα Σωτήρη. Θα του πει => κάτσε καλά ανιψιέ γιατί αν έχεις γλώσσα θα πάρεις @@ρια αντί για δολλάρια.....
  Εμ δεν ανήκομεν εις την Δύσιν??

 12. Α avatar
  Α 26/01/2013 23:06:47

  Ο Σαμαράς δεν είναι απ΄αυτούς που χάνουν εύκολα...
  Κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές κόντρα στα κατεστημένα, εξαφάνισε τους γόνους των οικογενειών, όλους!
  Κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές και σήμερα είναι πρωθυπουργός.
  Κέρδισε την μάαχη για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και κέρδισε την δανειοδότηση της χώρας.
  Κέρδισε τους ξένους ηγέτες, οι οποίοι τον εμπιστεύονται.
  Κερδίζει σιγά σιγά και τους ξένους επενδυτές, αλλά αυτό μένει να το δούμε στην πλήρη του εξέλιξη.

  Μετά από αυτά τον Τσίπρα θα φοβηθεί;
  Ο λαός μέρα με τη μέρα καταλαβαίνει ποιος είναι ο Σαμαράς, αυτά τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων δεν είναι τίποτα μπροστά στην εκτίναξη του Σαμαρά αν πετύχει όλα όσα έχει στο μυαλό του.
  Όσο για την Χ.Α. που προσωρινά ανεβαίνει, όσο πετυχαίνει ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του, τόσο θα ξεφουσκώνει κι΄αυτή η φούσκα.
  Χρειάζεται μια 10ετία τουλάχιστον στο τιμόνι της χώρας , αν θέλουμε να πάμε καλά. Τον βλέπω να πιάνει ποσοστά .. Πούτιν...

  • Αντικαθεστωτικός avatar
   Αντικαθεστωτικός @ Α 27/01/2013 00:22:37

   Η αλήθεια είναι ότι η χώρα αυτή τη στιγμή δεν έχει άλλο πρόσωπο με ηγετικά χαρακτηριστικά που να μπορεί να του εμπιστευτεί ο πολίτης τόσο μεγάλες ευθύνες.

   • Aspetos avatar
    Aspetos @ Αντικαθεστωτικός 27/01/2013 09:34:24

    Η αλήθεια είναι πως η χώρα ποτέ δεν είχε τέτοιο πρόσωπο... Απλά οι Έλληνες ζούσαν στο μαντρί των πελατειακών σχέσεων και βολεύονταν! Ο Σαμαράς μιλούσε για κόμμα αξιών και αρχών, από την εποχή που μπήκε στην πολιτική...

  • evan avatar
   evan @ Α 27/01/2013 23:49:33

   "Κέρδισε την μάχη για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και κέρδισε την δανειοδότηση της χώρας"
   Μα όποιος και να κυβερνούσε τα ιδια θα ειχε κάνει ακριβώς. Ότι λένε στην μεταπολίτευση τα λένε απλα για να πανε κοντρα στην κυβέρνηση, γιατι αυτος είναι ο ρόλος τους στο καραγκιοζο-θεατρο που λέγεται ελληνική πολιτική.. Και ο Σαμαράς πριν αλλα ελεγε και αλλα κάνει. Πιστευεις εσυ στ κομματα και τους πολιτικούς? Ολοι ειναι απόλυτα προβλέψιμοι στο τι λενε και κανουν ανάλογα με το τι τους συμφέρει και τη θεση που βρίσκονται.

   • evan avatar
    evan @ evan 27/01/2013 23:51:16

    Μια διορθωση. ηθελα να πω "οτι λενε στην αντιπολιτευση" οχι "στην μεταπολιτευση" :)

 13. Ερμής avatar
  Ερμής 26/01/2013 23:56:31

  ΄Οσο δείχνει ο Σαμαρά και η ΝΔ ότι ο τόπος κυβερνιέται επιτέλους ,τόσο θα ανεβαίνει.¨ομως ο δρόμος είναι δύσβατος και οι ψηφοφόροι εξαθλιωμένοι! Κάθε μέρα θα δείνει εξετάσεις.Καλείται να κερδίσει πρώτα από όλα τον κακομαθημένο παλιοκομματικό εαυτό της!

 14. Hans avatar
  Hans 26/01/2013 23:58:21

  Δείτε και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων....Και δείτε επιτέλους οτι η ΝΔ δεν παίρνει ουτε καν 25%...Είναι αυτό επιτυχια;

  • ΕΥΗ ΣΙΟΥΤΗ avatar
   ΕΥΗ ΣΙΟΥΤΗ @ Hans 27/01/2013 00:15:07

   Ναι, θεωρώ ότι για τη δεδομένη στιγμή είναι επιτυχία, αν σκεφτείς τις δυσκολίες που περνάμε. Και αν ο Σαμαράς κάνει πράξη τα μισά από όσα έχει στο μυαλό του, να είσαι σίγουρος ότι στο τέλος της τετραετίας θα χτυπήσει 35ρια (τα 40-45% νομίζω ότι πρέπει να τα ξεχάσουμε σε εξακομματική βουλή)

   • Hans avatar
    Hans @ ΕΥΗ ΣΙΟΥΤΗ 27/01/2013 00:56:22

    Καλά. Κάτσε να δεις από τον Ιούνιο, που θα χρειαστεί να πάρει τα καινούρια μέτρα...

    Και φυσικά έχει κάνει τα μισά. Πού είναι η εξεταστική για το μνημόνιο, πού πήγε η αναδιαπραγμάτευση; Και είναι τόσα άλλα που θα έπρεπε να κάνει...Η μεσαία τάξη πεθαίνει, αλλά ευτυχώς που υπάρχει η αγροτιά και οι συνταξιούχοι...

    Αλλά δε βαριέσαι. Μήπως θα άλλαζε κάτι; Ζει με ψευδαισθήσεις, όποιος περιμένει το αντίθετο.

    Να παραμυθιαζόμαστε, να περνάει ο καιρός.

 15. firiki2010 avatar
  firiki2010 27/01/2013 00:20:16

  "...Mέχρι τις εκλογές που κανένας από τους κυβερνητικούς εταίρους, ούτε και η αντιπολίτευση, αλλά ούτε κι ο κόσμος δεν τις θέλει σύντομα, θα “καταγράφονται “ τάσεις, θα “επιβεβαιώνονται”, θα “αντιστρέφονται” και θα διαψεύδονται. Το εκλογικό σώμα στην πλειοψηφία του περιμένει και μοιάζει να είναι ευαίσθητο σε κάθε κίνηση στην πολιτική σκακιέρα, σε κάθε δήλωση σε κάθε καλό ή κακό νέο. Κυρίως είναι ανήσυχο, φοβισμένο, απαισιόδοξο, καχύποπτο. Είναι εύκολο στην “άρνηση” , στο “κατά”, στην “αντίδραση”.

  Το εκλογικό σώμα όμως δεν είναι απλώς εκλογικό σώμα. Είναι πολίτες μιας χώρας που θα υπάρχει και μετά τις .. εκλογές και τις επόμενες…. και τις μεθεπόμενες…. Την χώρα αυτή και τους πολίτες της και το μέλλον τους οφείλουν να έχουν υπ΄ όψη τους οι πραγματικοί “πολιτικοί ταγοί”. “…Ποτέ από το χρέος μη κινούντες… “ οφείλουν να κάνουν αυτό που θεωρούν πως πρέπει να κάνουν. Αγνοώντας και τις … δημοσκοπήσεις (“καλές” ή “κακές”), πηγαίνοντας και κόντρα στο ρεύμα. Ακόμα κι αν “…προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)/ πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος/ κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε”.

  Στο κάτω-κάτω της γραφής οι Μήδοι μπορεί να πέρασαν από τις Θερμοπύλες, αλλά στο τέλος …. βρήκαν τον μπελά τους."
  Από το "Ας λένε οι δημοσκοπήσεις.." στο firiki2010 στις 24/1/2013

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ @ firiki2010 27/01/2013 17:53:34

   Τά τρία θαυμαστικά ( !!!) με τράβηξαν και με παρέσυραν κ. firiki2010 γιά να απαντήσω. Εκφράζουν βέβαια τον συντάκτη τους αλλά όποιος και εάν είναι... γιά εμάς που γνωρίσαμε από κοντά τους συριζαίους κ.τ.λ. κατάλοιπα δέν είναι έκπληξη που επι τέλους προηγείται η Ν.Δ. ......ΚΑΤΑΝΤΗΜΑΑΑΑΑΑΑ. Είναι ώρα νομίζω καί τόλμης καί αρετής για τους δημόσιους άνδρες και γυναίκες !!! (δίκαια εδώ τα ερωτηματικά).

 16. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 27/01/2013 00:59:58

  Αποριες απλες...
  1) Δημοσκοπησεις γιατι? Επτα μηνες μετα τις εκλογες ? Πουθενα στον κοσμο δεν γινεται αυτο.
  2) Γιατι κανενας απο τους αθωους και νομιμους δεν μηνυσε τον δημομοσιογραφο που εβγαλε τα ονοματα της λιστας? Γιατι αφηνουν να διασειρουν το ονομα τους?
  3) Γιατι δεν λυνεται επιτελους το θεμα της φοροδιαφυγης ? Γιατι ο μισθωτος πρεπει να πληρωσει ολο το βαρος? Και ειδικα το θυμα ο Ι.Υ?
  4) Υπαρχουν 9% ακροδεξιοι στην Ελλαδα ? Ειναι δυνατον?
  5) Μηπως ειναι καιρος μια σοβαρη βαρια βιομηχανια να επενδυσει στην Ελλαδα?
  6) Μηπως πρεπει δοθουν φορολογικα κινητρα σε μικρες ναυπηγικες μοναδες να αρχισουν να ναυπηγουν τα ιστιο/κα και τα ταχυπλοα στηνΕλλαδα? Τοσους ναυπηγους ανωτατης εκπαιδευσης εχουμε αλλωστε
  7) Μηπως ο Αν. Σαμαρας πρεπει τωρα να βγει και να μιλησει στον λαο με αληθειες για το που παμε και τι να περιμενουμε αν ολοι κανουμε τις θυσιες που μας αναλογουν?
  8) Μηπως αν ο κοσμος καταλαβει καλα την κατασταση αρχισει να δημιουργει μια ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ?
  9) Μηπως πρεπει να αρχισουμε να δουλευουμε με μια εργασιακη ειρηνη για τα επομενα 2-3 ετη με σκοπο να επιστρεψει ο τουριστας, η κρουαζιερα , ο ξενος επενδυτης?
  10) Μηπως χωρις σκεψη πρεπει να καταγγελουμε καθε φοροδιαφυγη η εισφοροδιαφυγη?
  11) Μηπως πρεπει να προβαλλουμε τους καλους ιατρους που εχουμε και να γινει η χωρα προορισμος για καλες και ποιοτικες ιατρικες υπηρεσιες?
  12) Μηπως οι νεοι πρεπει να αρχισουν να ακονιζουν τα μυαλα τους για το πως θα δημιουργησουν τις δικες τους εταιριες?
  13) Μηπως οι Δημοι πρεπι να γινουν αυτονομες κερδοφορες επιχειρησεις οπως στη Γερμανια και να προσφερουν ποιοτικο και κοινωνικο εργο?
  14) Μηπως πρεπει να δημιουργηθουν πολυμετοχικες εταιριες με σκοπο να τυποποιουν και να εξαγουν ανταγωνιστικα γεωργικα προιοντα?
  Θα περιμενα λοιπον να γινονται δημοσκοπησεις με τετοια θεματα και οχι για τη προθεση ψηφου 40 μηνες πριν απο τις επομενες εκλογες. Ολοι γνωριζουμε που οφειλονται τα ποσοστα του ΣΥΡΙΖΑ , της ΧΑ και των ΑΝΕΛ. Οταν ο κοσμος πειστει οτι υπαρχει οραμα και ελπιδα , τοτε ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ , ΑΝΕΛ ολοι μαζι θα εχουν 10% . Και ο κοσμος θα επιβραβευσει αυτους που μπηκαν μπροστα εστω και αργα και το παλεψαν. Οι νικητες θα ειναι σιγουρα και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ εφ οσον εχουν αφησει το αμαρτωλο παρελθον και δουλευουν για την Σωτηρια της χωρας.

 17. Αγροφύλακας avatar
  Αγροφύλακας 27/01/2013 01:18:53

  Και επί κυβερνήσεως Καραμανλή έτσι μας έλεγαν: Ο Καραμανλής είναι το δυνατό χαρτί της ΝΔ. Σωστό και αναμενόμενο είναι ο αρχηγός να είναι το δυνατό χαρτί, αλλά καλά είναι και να μην παραγίνεται το λιβανιστήρι. Γιατί αυτό μπορεί να γίνεται και υστερόβουλα από εσωτερικά και εξωτερικά κέντρα που επιδιώκουν πολιτική αποσταθεροποίηση η ανατροπή. Με λίγα λόγια, φτάνει να διαβρωθεί το προφίλ του Αρχηγού (Σαμαρά) με την λυσσαλέα προβολή από τα κανάλια μιας σειράς από κατά φαντασία σκάνδαλα (που τεχνηέντως θα αγγίζουν τον Σαμαρά) και το όλο κυβερνητικό οικοδόμημα να καταρρεύσει.

  • tak avatar
   tak @ Αγροφύλακας 27/01/2013 12:00:25

   Ποιοι σας έλεγαν; Ο Σαμαράς δεν είναι Παπανδρέου... Το είπε μόνος του και το αποδεικνύει στην πράξη... Αν θέλετε, ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι Κώστας Καραμανλής... Και δεν σας λέει κανείς πως είναι το δυνατό χαρτί της Νέας Δημοκρατίας... Το δυνατό χαρτί της χώρας είναι...
   Όσο δε για τον Καραμανλή, ξέρουν οι Έλληνες, τι του έκαναν οι ... Υπερπόντιοι!

   • Αγροφύλακας avatar
    Αγροφύλακας @ tak 28/01/2013 07:03:09

    Αγαπητέ φίλε,
    Ψάχνεις για καυγά. Είπα εγώ τίποτα για τον Σαμαρά?
    Για την επικοινωνιακή τακτική μίλησα. Δεν έκανα καμία αξιολόγηση ούτε σύγκριση μεταξύ Σαμαρά, Καραμανλή και Παπαντρέου. Δεν μπορω να σε καταλαβω.

 18. περήφανος δεξιός avatar
  περήφανος δεξιός 27/01/2013 02:08:56

  Πιστεύω στον Σαμαρά..Θεωρώ ότι θα ανεβαίνει συνεχώς..Το μόνο που με ανησυχεί είναι η πώληση δεπα/δεσφα..θα λυσσαξουν οι αμερικανοι..και ο alexis δε περασε τυχαια τον ατλαντικο..

 19. Φοιτητης avatar
  Φοιτητης 27/01/2013 02:46:22

  Σημειωστε οτι δεν προκειται για ανοδο του βασικου κομματος της κυβερνησης αλλα για καμψη της της αξιωματικης αντιπολιτευσης. Και λογικο ειναι, υστερα απο τοσες κωλοτουμπες και αποδειξη ανικανοτητας απο τον Alexis. Παρα ταυτα, ειμαι τοσο περιεργος να δω πως η κυβερνηση θα ξανακερδισει τις επομενες εκλογες και πως θα κρατησει την χωρα στο ευρω. Η μονη ρεαλιστικη λυση για το δευτερο ειναι υιοθετηση των θεσεων του ΚΚΕ για τον ορισμο των τιμων. Γιατι μονο με θεσπιση ανωτατων τιμων σε επιπεδο 40% χαμηλοτερο απο αυτο που ειναι τωρα η Ελλαδα μπορει να παραμεινει στο ευρω, ξεφουσκωνοντας εκει που πρεπει να ειναι. Γιατι στο υψος που ειναι τωρα δεν χωραει στο ευρω, επομενως δεν μπορει να μεινει, οση πολιτικη βουληση κι αν υπαρχει. Εκτος, φυσικα, αν επιθυμουμε μια χωρα συνεχως σε υφεση με μισθους Ν.Αφρικης και τιμες Ανγκολας. Και ειμαι απο εκεινους τους εκκολαπτομενους οικονομολογους που πιστευει οτι απαξ και το μπαλονακι φουσκωσει, δεν ξεφουσκωνει με κανεναν ορθοδοξο τροπο (δηλαδη απο τους ρεαλιστες). Για αυτο αναμενω με μεγαλη αγωνια για τα επομενα χρονια τοσο για την προσωπικη μου επιβιωση αλλα και απο επιστημονικη πλευρα τι θα κανει η Ελλαδα...

  • arcane avatar
   arcane @ Φοιτητης 27/01/2013 07:15:10

   Δεν είναι ούτε άνοδος της ΝΔ ούτε πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Ισα ίσα που τωρα και οι δύο γύρισαν στα ποσοστά που είχαν λάβει στις εκλογές του Ιουνίου. Τα πολιτικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τις μετεκλογικές δημοσκοπήσεις είναι τα εξής:

   1. Υπάρχει ένα τμήμα του εκλογικού σώματος που κυμαίνεται κοντά στο 5% και που ταλαντεύεται μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με κριτήριο την τσέπη του και χωρίς καμμία ιδεολογική φόρτιση. Αυτοί θα κρίνουν τις επόμενες εκλογές.
   2. Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει στην πολιτική ανυπαρξία.
   3. Η ΧΑ συναντά πολιτικό όριο στο 12% και δεν θα μπορέσει να το ξεπεράσει.
   4. Οι ΑΝΕΛ αντέχουν, δεν μπορεί η ΝΔ να τους σβήσει.

   Ο κόσμος επιδιώκει πρωτίστως την ασφάλεια. Αυτό λειτουργεί σε πρώτη φάση υπέρ της κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά αυτό παραμένει εξαιρετικά ευαίσθητο και μπορεί να αντιστραφεί ανά πάσα στιγμή.
   Ο Alexis από την αντιπολίτευση δεν μπορεί να δώσει αποδείξεις ικανότητας ή ανικανότητας, μόνο ευφράδειας. Ασχετα από το τι σχέδιασμό έχει, θέλοντας και μη θα παίξει το παιχνίδι του ώριμου φρούτου.

 20. Nike avatar
  Nike 27/01/2013 02:55:44

  Είμαστε για τα μπάζα!

  Μπορεί να μου πει κάποιος, ΕΣΤΩ, ΕΝΑΝ λόγο που οι δημοσκοπήσεις είναι ΧΡΗΣΙΜΕΣ στους πολίτες;

  Ναι, είναι χρήσιμες στα κόμματα.
  Ναι, είναι χρήσιμες στα ΜΜΕ.
  Ναι, είναι χρήσιμες στις εταιρείες που τις κάνουν.

  Σε μας, γιατί είναι;

  Επίσης, ένας πολιτικός νους, έχει ανάγκη τις δημοσκοπήσεις για να χαράξει γραμμή και στόχους;

  Μετά διαμαρτυρόμαστε γιατί η πολιτική έγινε... εμπόρευμα!

  ΥΓ. Ο Σαμαράς θα πάρει αυτοδυναμία, αν πετύχει το Μνημόνιο. Το ΠΑΣΟΚ και οι ΑΝΕΛ δεν θα υπάρχουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μάχεται με την ΧΑ. Το ΚΚΕ θα κάνει παρέα στο ΛΑΟΣ.

  Αν δεν πετύχει, θα ξαναγυρίσει στην... "έρημο" της Κηφισιάς και η ΝΔ θα κάνει παρέα στο 5, 6, 7% του νυν ΠΑΣΟΚ (ρε, παιδιά, σήμερα άκουγα ότι τον Χασαπόπουλο να λέει ότι στο ΠΑΣΟΚ είναι ευχαριστημένοι, γιατί αύξησε λιγάκι τα ποσοστά του! [Σε ΜΙΑ από τις δημοσκοπήσεις ανέβηκε από 7 στο... 7,2%!]. Και, μα τη Παναγία, δεν έκαναν πλάκα!!!).

  Και για να μην ξεχνιόμαστε, επανέρχομαι: Μπορεί να μου πει κάποιος, ΕΣΤΩ, ΕΝΑΝ λόγο που οι δημοσκοπήσεις είναι ΧΡΗΣΙΜΕΣ στους πολίτες;

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Nike 27/01/2013 12:33:34

   Τό θέμα ἀγαπητέ Nike,δέν εἶναι ἄν εἶναι χρήσιμες σ' ἐμᾶς καί γιατί,τό θέμα εἶναι ὅτι εἶναι πολύ χρήσιμες στά κόμματα καί στά ΜΜΕ...

 21. m.s avatar
  m.s 27/01/2013 13:11:06

  η σοβαρότητα και η σθεναρή αντιμετώπιση της κρίσης από τον Αντώνη Σαμαρά κάνει τη διαφορά. ο λαϊκισμός δεν έχει πια θέση στην πολιτική., δεν υπάρχει χρόνος για πισωγυρίσματα.Στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας μας βρέθηκε στο τιμόνι της χώρας κάποιος που το ξέρει αυτό πολύ καλά. Σήμερα αισθάνομαι πιο αισιόδοξος .

 22. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 27/01/2013 13:43:49

  Η κυβέρνηση θα κριθεί σε ένα τομέα στην παταξη της φοροδιαφυγής.Επί πλέον κανείς νομίζω δεν πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να ξανακόψει μισθούς και συντάξεις.

 23. GA avatar
  GA 27/01/2013 15:36:29

  Ο Καραμανλης κριθηκε η επελεξε τον δρομο της οπισθοχωρησης.Ο.Κ
  Ο Σαμαρας ειναι τωρα που οπως βλεπουμε οχι μονο απο τις δημοσκοπησεις, μεχρι στιγμης να διαθετει την πυγμη να επιβληθει.Μεχρι ποτε δεν ξερω.
  Τωρα,δυστυχως η ευτυχως ,ενναλακτικη λυση δεν υπαρχει. Ο καπεταν Αλεξης αποδεικνυεται λιγος.Δεν υπαρχει συνοχη και ενιαιος λόγος στο κομμα οπως δειχνουν και οι αντιφατικες δηλωσεις στελεχων του.Προσφατο παραδειγμα η αναφορα του Αλεξη στις Η.Π.Α οτι η Ελλαδα θα παραμεινει στο ΝΑΤΟ(δημοσιευμα της σημερινης Καθημερινης).Προχθες ο βουλευτής του Καραγιαννιδης ελεγε στον Τραγκα οτι αποφαση του συνεδριου ειναι η χωρα να φυγει απο το ΝΑΤΟ. Ας συννενοηθουν μεταξυ τους να εχουν ενιαιο λογο και μετα βλεπουμε. Αλλα μεχρι τοτε θα τρωνε τη σκονη του Αντωνη.

 24. GA avatar
  GA 27/01/2013 15:36:29

  Ο Καραμανλης κριθηκε η επελεξε τον δρομο της οπισθοχωρησης.Ο.Κ
  Ο Σαμαρας ειναι τωρα που οπως βλεπουμε οχι μονο απο τις δημοσκοπησεις, μεχρι στιγμης να διαθετει την πυγμη να επιβληθει.Μεχρι ποτε δεν ξερω.
  Τωρα,δυστυχως η ευτυχως ,ενναλακτικη λυση δεν υπαρχει. Ο καπεταν Αλεξης αποδεικνυεται λιγος.Δεν υπαρχει συνοχη και ενιαιος λόγος στο κομμα οπως δειχνουν και οι αντιφατικες δηλωσεις στελεχων του.Προσφατο παραδειγμα η αναφορα του Αλεξη στις Η.Π.Α οτι η Ελλαδα θα παραμεινει στο ΝΑΤΟ(δημοσιευμα της σημερινης Καθημερινης).Προχθες ο βουλευτής του Καραγιαννιδης ελεγε στον Τραγκα οτι αποφαση του συνεδριου ειναι η χωρα να φυγει απο το ΝΑΤΟ. Ας συννενοηθουν μεταξυ τους να εχουν ενιαιο λογο και μετα βλεπουμε. Αλλα μεχρι τοτε θα τρωνε τη σκονη του Αντωνη.

 25. Χριστίνα avatar
  Χριστίνα 28/01/2013 14:03:34

  Όσο η πολιτική είναι προσωποκεντρική και δεν είναι συλλογική με γνώμονα το καλό του τόπου και όχι του εκάστοτε ξένου που απλά θέλει να αποστεώσει την (αγ)Ελλάδα γιατί έτσι μας βλέπουν και οι αντίστοιχοι πολιτικοί είναι δέσμιοι των άλλων πλην του λαού που εκπροσωπούν ενώ την ίδια στιγμή ο λαός συνεχίζει να μασουλάει δάφνες σαν την Πυθία η Ελλάδα θα σέρνεται σαν κάποια πόρνη επί εποχής Τρούμπας που ακόμα και εκεί υπήρχε περισσότερο ήθος από ότι σήμερα στα μεγαλοαστικά κέντρα των επωνύμων και εχόντων.

  Κατά τα άλλα τα προβαδίσματα, πισωγυρίσματα, κωλοτουμπίσματα είναι για λαϊκή κατανάλωση και μόνο.
  Ο δε Αλέξης αποδείχτηκε το καλύτερο παιδί του συστήματος και που είσαι ακόμα ...πίσω απο τις λέξεις είναι ο Αλέξης και με πιάνει μια μελαγχολία κλείσε ρε Αλέξη τα ''βιβλία''

 26. kosvag avatar
  kosvag 28/01/2013 21:06:24

  Ο Τσίπρας έχει κολλήσει δημοσκοπικά. Όπως στις εκλογές δεν μπορεί να μεζέψει ψήφους από την πλειοψηφία (55+, οικιακά, αγρότες) ενώ σαρώνει στις λοιπές ομάδες που είναι όμως μειοψηφία (ΙΥ, ΔΥ, Ελ.Επαγ., άνεργοι, 55-). Από το τι θα γίνει με τους αγρότες

  • kosvag avatar
   kosvag @ kosvag 28/01/2013 21:08:04

   συνέχεια: θα εξαρτηθούν πολλά και θα φανεί και στις δημοσκοπήσεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.