Προέχει η σωτηρία της Ελλάδας!
14/07/2015 13:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προέχει η σωτηρία της Ελλάδας!

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να σηκώσει το βάρος των λαθών και των επιλογών του. Κι έχοντας μια πλατιά πολιτική στήριξη πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια για να μην καταστραφεί η χώρα

Η κυβέρνηση της Αριστεράς, η λαοπρόβλητη με ηγέτη τον νέο Τσε Γκεβάρα που θα έσκιζε τα μνημόνια και θα πατούσε κάτω τον Σόιμπλε και την Μέρκελ έχει πρόβλημα. Πολύ σοβαρό πρόβλημα που θέτει σε κίνδυνο όλη τη χώρα. Δεν είναι ότι απλά θα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο σύντροφος Αλέξης θα χάσει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει την σοσιαλιστική επανάσταση.

Είναι ότι η Ελλάδα δεν θα την γλιτώσει με τίποτε κυρίως επειδή η κυβέρνηση ρήμαξε τη χώρα αλλά και γιατί η συμφωνία που υπογράφηκε είναι τραγική. Είναι ο απόλυτος εξευτελισμός και η υποταγή της χώρας.

Δεν έχει σημασία να αναζητήσουμε ευθύνες αυτή τη στιγμή. Τα Ειδικά Δικαστήρια και τα γουνάκια μπορούν να περιμένουν. Ο Γιάνης μπορεί προς το παρόν να κοιμάται ήσυχος, αυτό που προέχει είναι να υπάρξει μια ομαλοποίηση της κατάστασης αλλιώς πάμε σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις. Πρέπει να πούμε ορισμένες αλήθειες τώρα που το πολιτικό σύστημα καταρρέει και η οικονομία βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνη καμπή. Ο εχθρός δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός απαξιώθηκε από τη στιγμή που αντί για ραντεβού στα... γουναράδικα έδωσε ραντεβού στα...μνημονάδικα.

Ο κόσμος σιγά – σιγά θα το καταλάβει ότι η κυβέρνηση της αριστεράς είναι πλήρως απαξιωμένη και πρόδωσε τα όχι ή τα ναι του ελληνικού λαού.

Γι' αυτό και βλέπουμε ότι όλο το πολιτικό σύστημα στηρίζει τον Τσίπρα και θέλει να μην πάει η χώρα σε εκλογές. Για δείτε ότι όλα τα κόμματα λένε ότι θα ψηφίσουν τα μέτρα και δεν ζητούν σε καμιά περίπτωση να πέσει η κυβέρνηση.

Που καταντήσαμε άραγε: Να λέμε ότι δεν πρέπει να πέσει η πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς. Να ευχόμαστε να μην υπάρξει αριστερή παρένθεση μη τυχόν και προκληθεί τέτοια αναταραχή που θα οδηγήσει τη χώρα σε χειρότερες καταστάσεις.

Ο μεγάλος εχθρός της χώρας είναι ο ίδιος της ο εαυτός. Δυστυχώς, ακόμη και να περάσει η συμφωνία από τη Βουλή δύσκολα θα μπορούν να εφαρμοστούν. Και πολύ φοβούμαστε ότι η Ελλάδα οδηγείται αργά και βασανιστικά προς τη δραχμή, την φτωχοποίηση και την κοινωνική αναταραχή.

Τα όσα βλέπουμε να γίνονται τις τελευταίες ώρες δείχνουν μια βαθιά πολιτική σήψη που κινείται οριζόντια σε όλα τα κόμματα. Αυτή είναι η αλήθεια. Το σύστημα δεν μπορεί να αντέξει μια τόσο βαριά συμφωνία γιατί άφησε την κατάσταση να φτάσει σε οριακό σημείο. Η Ελλάδα καταστρεφόταν σιγά – σιγά τα τελευταία χρόνια και με ελάχιστες προσπάθειες που έγιναν για να σταματήσει η κατρακύλα, δείχνει να μην αντέχει το τόσο ισχυρό κρας τεστ αυτής της επώδυνης συμφωνίας.

Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε τη θρυαλλίδα πολύ σοβαρών πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων. Άθελά του, από ανοησία ή σκοπιμότητα, ο Αλ. Τσίπρας έγινε ο καταλύτης για μεγάλες ανατροπές στην πατρίδα, προς το χειρότερο.

Μάντεις κακών δεν είμαστε και είναι γεγονός ότι μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού εύχεται αυτή τη στιγμή να μην καταρρεύσει μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή. Δεν έχει σημασία αν είναι καλή ή κακή αλλά ο κ. Τσίπρας οφείλει να σηκώσει το βάρος των λαθών και των επιλογών του. Κι έχοντας μια πλατιά πολιτική στήριξη πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια για να μην καταστραφεί η χώρα. Αυτή τη στήριξη που δεν είναι ούτε το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου, ούτε η ΝΔ του Αντ. Σαμαρά, πρέπει τώρα να είναι απόλυτη στον Τσίπρα, μέχρις ότου να υπάρξει σταθεροποίηση του συστήματος. Διάλυση αυτού θα σημάνει κατάρρευση της οικονομίας και επιστροφή στη δραχμή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μεγάλα στρώματα του ελληνικού λαού.

Υπάρχουν πολλοί που επιθυμούν αυτή την κατάρρευση. Το λόμπι της δραχμής και μια σειρά από επιχειρηματίες καραδοκούν σαν τα κοράκια για να κάνουν κτήμα τους της χώρα. Μαζί και μια δράκα ακραίων στο πολιτικό σύστημα, από τη Χρυσή Αυγή μέχρι τα άκρα αριστερά που θέλουν να έχουν ρόλο στο διαλυμένο τοπίο.

Με την κεντροδεξιά να ψάχνεται, το σκληρό κέντρο και τη σοβαρή Αριστερά να μην ξέρουν που πατάν και που πηγαίνουν και την κυβερνώσα Αριστερά να χάνεται κάτω από το βάρος του Μνημονίου, οι επικίνδυνες στροφές για τη χώρα είναι πολλές.

Δεν ξέρουμε αν θα μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση υπό καθεστώς ομηρείας, με μειοψηφικό χαρακτήρα. Δεν ξέρουμε αν θα γίνει κυβέρνηση ειδικού σκοπού τύπου Παπαδήμου ή θα πάμε σε εκλογές. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι η χώρα βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο και απειλείται με Τιτανικό που θα πάρει πολλές ανθρώπινες ζωές μαζί του. Και στην καταστροφή δεν υπάρχουν ονοματεπώνυμα ή καταλογισμοί ευθυνών. Όλοι μαζί θα πεθάνουμε, μαζί και ο καπετάνιος. Πρέπει λοιπόν να υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες από ανθρώπους που αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο. Πρωτοβουλίες, πολιτικές ή μη αλλά πρέπει να βγουν μπροστά και να κρούσουν τις καμπάνες της αφύπνισης. Δεν είναι ο Σόιμπλε ο εχθρός μας, αυτός είναι μέρος του προβλήματος. Πρέπει να αλλάξει η κυβέρνηση για να μη βουλιάξει. Και ο καθένας έχει το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. λαέρτης avatar
  λαέρτης 14/07/2015 13:27:53

  αν ξεκαθαρίσει το σύριζα και δώσει στον λαό να καταλάβει τι σημαίνει η εναλλακτική υποσχόμενος ΜΟΝΟ πάλη ΕΝΤΟΣ της ευρωζώνης κάτι γίνεται... Αν αρχίσει τα μεσοβέζικα και τα λαϊκίστικα θα πάει άκλαφτος...!!! Και τα σκυλιά δεν θα ΕΙΝΑΙ μόνο από δεξιά ...(κύριε φίλη!!!) Μετά ο λαός θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να τρώει τον παπά (άρχισα τις ουτοπίες πάλι...)

 2. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 14/07/2015 14:46:50

  Τελικά αληθεύει πως 5 ...εξωγήινοι συγκεντρώθηκαν στο υπόγειο του ΥΠΟΙΚ, πήρανε για βοήθεια και τη Ραχήλ με τον ...εκτυπωτή της τον τρισδιάστατο κι αφού καταστρώσανε στο πόδι το υποχθόνιο σχέδιο μετάβασής μας στη δραχμή, αρχίσανε τις εκτυπώσεις; Τυπώσανε λέει και δεκαχίλιαρα με τον Λαπαβίτσα; Χαχαχαχα! Ούτε εκδρομή για διακοπές στην Αίγινα δεν είναι δυνατόν να...σχεδιαστεί με τόση προχειρότητα. Και τελικά αν δικαιούμαστε για κάτι πραγματικά να τους κατηγορήσουμε, είναι για εγκληματική επιπολαιότητα και αδυναμία κατάρτισης σοβαρού, στιβαρού, ρεαλιστικού και άμεσα εφαρμόσιμου με τις λιγότερες δυνατές αρνητικές συνέπειες, σχεδίου Β. Ο χρόνος θα δείξει αν εξαναγκαστούμε κάποια στιγμή λόγω της αδιέξοδης πολιτικής της αέναης λιτότητας και του μονίμως ανατροφοδοτούμενου χρέους, να μαζευτούμε ΌΛΟΙ και για το καλό της πατρίδας και του Ελληνικού λαού, επί τέλους, να το εκπονήσουμε. Όταν και αν αυτό συμβεί, δε θα΄ναι πλέον επιλογή, αλλά αμετάκλητη αναγκαιότητα.

 3. George N avatar
  George N 14/07/2015 15:24:52

  Η χώρα διάλεξε να περπατάει δίπλα στον γκρεμό για 5 χρόνια και να τρέχει προς τον γκρεμό τους τελευταίους 5 μήνες. Επομένως ήταν επιλογή της η πτώση. Με πρωτογενή ελλείμματα, με νέα ύφεση, χωρίς τράπεζες και καταθέσεις με ζημιά 16 δις από την συμμετοχή της στο μετοχικό τους κεφάλαιο κτλ δύσκολα θα έχει άλλη επιλογή από το να συμφωνήσει στο σχέδιο του Σοιμπλε και να αποχωρήσει από το Ευρώ. Αν γίνει σε συμφωνία με τους πρώην εταίρους θα αποφύγει τα χειρότερα.

 4. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 14/07/2015 15:47:17

  εν ανάγκη να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Να σώσουν όλοι μαζί τη πατρίδα. είμαι πεπεισμένος πως πολλοί πλέον συνειδητοποίησαν τη κατάσταση. οι οπαδοί των δραχμικών σχημάτων αμφιβάλλω αν θα μπορέσουν να πιάσουν το 20%. καιρός για σταθερότητα. Κουραστήκαμε.

  • λαέρτης avatar
   λαέρτης @ ουδέτερος 14/07/2015 16:22:47

   από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί... (Αλλά υπάρχουν κάτι ...τζίνια που από μυαλό άστα να πάνε...)

 5. Black Pit avatar
  Black Pit 14/07/2015 17:08:27

  Αυτός ο Τσίπρας τελικά, τώρα που τον ''αποθεώνουν'' όλοι ως λαοπρόβλητο και γενναίο και τον προτρέπουν να υποστηρίξει με πάθος το 3ο Μνημόνιο για να μας σώσει, πρέπει να είναι πολύ δυστυχισμένος αν τυχόν μπαίνει κλεφτά στο youtube και βλέπει τον εαυτό του ν΄αγορεύει στο πόπολο, 5-6 μήνες πιο πριν..... Αν τελικά μας σώσει βέβαια και αυτός, θα γραφτεί και το δικό του το όνομα με ολόχρυσα γράμματα στους καταλόγους των αδέξιων ευεργετών. Κουράγιο Αλέξη!!! Θέλει ρεαλισμό κι ευελιξία η ευρεία αποδοχή.

  • λαέρτης avatar
   λαέρτης @ Black Pit 14/07/2015 17:28:10

   η αλήθεια είναι ότι όλοι μας περιμένουμε τους λαφαζανίστας να μας σώσουν οπότε μην απελπίζεσαι!

 6. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 14/07/2015 17:19:34

  ΔΝΤ: Υπερβόλικά Μη Βιώσιμο το Ελληνικό Χρέος Το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας είναι πλέον υπερβολικά Μη βιώσιμο και χρειάζεται μία αναδιάρθρωση η οποία βρίσκεται πολύ μακριά από τα όσα έχει δεχθεί να συζητήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη νέα έκθεση του ΔΝΤ για την βιωσιμότητα του Ελληνικού Χρέους, η οποία χαρακτηρίζεται ακόμα πιό απαισιόδοξη από την τελευταία. Σύμφωνα με τη νέα Έκθεση, οι λόγοι για τους οποίους το Χρέος είναι πλέον υπερβολικά Μη βιώσιμο είναι η χαλάρωση των μέτρων τον προηγούμενο χρόνο και η πρόσφατη επιδείνωση του μακρο-οικονομικού περιβάλλοντος, εξ αιτίας του λουκέτου στις τράπεζες το οποίο χειροτέρευσε την αρνητική δυναμική. "Έως το τέλος του 2018, απαιτούνται 85 δις ευρώ και το Χρέος αναμένεται να αυξηθεί στο 200% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος στα επόμενα δύο χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία επί προγράμματος" αναφέρεται στην Έκθεση. "Το Ελληνικό Χρέος μπορεί πλέον να καταστεί βιώσιμο μόνο με μία αναδιάρθρωση η οποία είναι πολύ μακριά από τα όσα έχει δεχθεί να συζητήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι στιγμής." Σύμφωνα με πληροφορίες της "Κ", η νέα ανάλυση ζητήθηκε από το Brussels Group όπου και παρουσιάσθηκε το Σάββατο. Σε αντίθεση με τις σχετικά αισιόδοξες εκτιμήσεις της προηγούμενης ανάλυσης βιωσιμότητας του ΔΝΤ για ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας, αυτή προβλέπει αρνητική ανάκαμψη το 2015. Επίσης, προβλέπει μεγαλύτερες χρηματοδοτικές ανάγκες, οι οποίες θα συνυπολογίζουν και τη στήριξη των τραπεζών. Με αυτά τα δεδομένα, το Χρέος αναμένεται να ανέλθει κατά 83-89 Δις Ευρώ, αυξάνοντας την πίεση για αναδιάρθρωση του Ελληνικού Χρέους. πηγές: MSN Χρήμα Οικονομία | Κathimerini.gr | 2 ώρες πριν

 7. λαέρτης avatar
  λαέρτης 14/07/2015 17:33:35

  μάγκες δεν φταίει ο τσίριζα αλλά όλοι οι άλλοι πριν!!!! Το πε κι ο Πάπας (εδώ Πάπας εκεί Πάπας, τι αίγινε ρε παιδιά????)

  • Black Pit avatar
   Black Pit @ λαέρτης 14/07/2015 18:06:12

   Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις κι εσύ και ο Πάπας μαζί!!!

   • λαέρτης avatar
    λαέρτης @ Black Pit 14/07/2015 20:37:19

    λέτε να μην θέλει το καλό μας ο Πάπας?? Δεν το πιστεύω!!!

 8. Got avatar
  Got 14/07/2015 17:52:45

  George N Εύστοχος! Δυστυχώς!

 9. Ανναμπουμπούλα avatar
  Ανναμπουμπούλα 14/07/2015 18:10:42

  Τελικά αληθεύει πως 5 ...εξωγήινοι συγκεντρώθηκαν στο υπόγειο του ΥΠΟΙΚ, πήρανε για βοήθεια και τη Ραχήλ με τον ...εκτυπωτή της τον τρισδιάστατο κι αφού καταστρώσανε στο πόδι το υποχθόνιο σχέδιο μετάβασής μας στη δραχμή, αρχίσανε τις εκτυπώσεις; Τυπώσανε λέει και δεκαχίλιαρα με τον Λαπαβίτσα; Χαχαχαχα! Ούτε εκδρομή για διακοπές στην Αίγινα δεν είναι δυνατόν να...σχεδιαστεί με τόση προχειρότητα. Και τελικά αν δικαιούμαστε για κάτι πραγματικά να τους κατηγορήσουμε, είναι για εγκληματική επιπολαιότητα και αδυναμία κατάρτισης σοβαρού, στιβαρού, ρεαλιστικού και άμεσα εφαρμόσιμου με τις λιγότερες δυνατές αρνητικές συνέπειες, σχεδίου Β. Ο χρόνος θα δείξει αν εξαναγκαστούμε κάποια στιγμή λόγω της αδιέξοδης πολιτικής της αέναης λιτότητας και του μονίμως ανατροφοδοτούμενου χρέους, να μαζευτούμε ΌΛΟΙ και για το καλό της πατρίδας και του Ελληνικού λαού, επί τέλους, να το εκπονήσουμε. Όταν και αν αυτό κάποια μέρα συμβεί, δε θα΄ναι πλέον επιλογή, αλλά αμετάκλητη αναγκαιότητα.

 10. Διογένης avatar
  Διογένης 14/07/2015 18:12:25

  Ναι, προέχει η σωτηρία της Ελλάδας, αλλά πώς θα σωθεί; Το πρόβλημά μας έχει όνομα και επίθετο και ονομάζεται Αλέξης Τσίπρας. Είναι ο Τσίπρας αυτός που με δική του πρωτοβουλία σταμάτησε την έξοδο της χώρας από την κρίση. Είναι ο Τσίπρας αυτός που με τον απύθμενο και αδίστακτο λαϊκισμό του έπεισε τον κόσμο ότι υπάρχει ευκολότερος δρομος. Είναι ο Τσίπρας αυτός που συστηματικά από τον Ιανουάριο και μετά που εξελέγη κατέστρεψε κάθε προοπτική ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομίας. Θέλετε γιατί διάλεξε για επικεφαλής της οικονομίας τον "οικονομολόγο της χρεωκοπίας", τον Βαρουφάκη; Θέλετε γιατί προτίμησε να συνεχίσει και μετεκλογικά τα προεκλογικά του ψέματα; Θέλετε γιατί η κάθε του κίνηση ήταν συνυφασμένη με την πρόσκαιρη επιβίωσή του και την παραμονή του στην εξουσία; Γιατί προτίμησε να τινάξει τη χώρα στον αέρα προκηρύσσοντας το δημοψήφισμα για να πετύχει να μείνει άλλες 8 (ολογράφως: οκτώ!) ημέρες στην εξουσία;;; Πάρτε βήμα προς βήμα τις κινήσεις του από τις 26 Ιουνίου: Την ώρα που η συμφωνία με την Ευρώπη καθαρογράφεται, ο Τσίπρας βλέπει ότι δεν περνάει από το κόμμα του και κάνει μια εντυπωσιακή, μια spectacular κίνηση απεγκλωβισμού: Το δημοψήφισμα. Άραγε να του είπε ο Βαρουφάκης να μην ανησυχεί για τις τράπεζες; Όπως και να 'χει, από εκείνη τη στιγμή η ελληνική οικονομία μπήκε σε τροχιά θανάτου. Ο κόσμος συνεπαίρνεται από την όμορφη ρητορική του "όχι" και ψηφίζει με 61,5%. Ενα αποτέλεσμα που, όπως είπε και ο Αλέξης στη Βουλή "ήταν έκπληξη για τους περισσότερους από εμάς"! Και γι' αυτόν δηλαδή! Αντί να πει π.χ. "θρίαμβος", είπε έκπληξη. Κέρδισε όμως 8 ημέρες στην εξουσία. Την άλλη μέρα πανικόβλητος συγκαλεί τους πολιτικούς αρχηγούς ψάχνοντας για σωσίβιο που θα του μετατρέψει το "οχι" σε "ναι" που τόσο πολύ χρειάζεται. Το παίρνει και κερδίζει άλλες δύο ημέρες εξουσίας. Μετά η Ευρώπη του λέει "συμφωνία μέχρι την Πέμπτη, ώστε να μην σε πετάξουμε έξω την Κυριακή". Πήρε άλλες δύο ημέρες. Τετάρτη καταθέτει αίτημα δανείου στον ESM. Του λένε "φέρε μας και την έγκριση της Βουλής, θα σου εγκρίνει η Βουλή τα μέτρα;". Ομόθυμα η μεγαλόκαρδη αντιπολίτευση του δίνει την Παρασκευή βράδυ όσα αυτός δεν της έδωσε ποτέ. Αλλά χάνει το κόμμα του. Δεν τον νοιάζει, διότι κερδίζει ακόμη δύο ημέρες εξουσίας. Την Κυριακή η Ευρώπη τον αναγκάζει να υπογράψει όσα ακόμη και ο ΓΑΠ δεν υπέγραψε. Αν δεν τα υπογράψει, η χώρα τη Δευτέρα δεν έχει τράπεζες. Υπογράφει όσα δεν υπέγραψε ούτε ο ΓΑΠ. Άλλες δύο ημέρες μέχρι την Τετάρτη; Και μετά; Τι άλλο θα καταστρέψει μετά; Το προέχον είναι να φύγει ο Τσίπρας και ο Τσίπρισμός. Μόνον έτσι θα σωθεί η χώρα.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Διογένης 14/07/2015 20:04:01

   Πῶς θά φύγη, Διογένη; ῾Η ἀντιπολίτευση εἶναι ἀνύπαρκτη, ὁ ΚΚ τηλεφωνεῖ τοῦ τσίπρα καί τοῦ δίνει συμβουλές ἱσορροπίας, τά δέ "μμε" διαλαλοῦν ὅτι ὁ τσίπρας δέν ἔχει πολιτικό ἀντίπαλο. Τί ἄλλο πρέπει νά γίνη γιά σοφισθῆ ὁ "πάνσοφος" ῾Ελληνικός λαός; ᾿Ακούσαμε ἀπό τόν γιάνη περί γκρέξιτ καί δραχμῆς κατ᾿ ἐντολή τοῦ τσίπρα καί δραγασάκη καί δέν κουνᾶ φῦλλο!

   • λαέρτης avatar
    λαέρτης @ Φωτεινή 14/07/2015 20:34:54

    Μην αδημονείς γιατί ο Μειμαράκης οφείλει να υποστηρίξει τώρα αυτό που πρέπει να γίνει και μόλις αποκατασταθεί η τάξη θα καταλάβεις το επίπεδο της αντιπολίτευσης. Είναι ότι πιο υπεύθυνο μπορεί να συμβεί τώρα που αποκαλύφθηκαν όλοι από τον Δελαστίκ μέχρι τον Μιχαλολιάκο. η αλήθεια ΔΕΝ έχει κοντά ποδάρια και σταδιακά αποκαλύπτεται σε όλους μας...

   • Χωρίς αιδώ κι εκεί avatar
    Χωρίς αιδώ κι εκεί @ Φωτεινή 14/07/2015 20:52:27

    1) Αυτή τη στιγμή η κομματική αντιπολίτευση δεν έχει νόημα. Πριονίζει τα θεμέλια της πατρίδας. 2) Aν ο ΚΚ δίνει συμβουλές στον Τσίπρα ο οποίος ξεφτιλίζεται τελείως για να μην πτωχεύσει η χώρα και μας πετάξει ο Σόϊμπλε εκτός Ε.Ε, πολύ καλά κάνει. 3) Τα σχέδια επί χάρτου του Γιάνη που ούτε ο Θεός δεν μπορεί να να τα κάνει Plan B, δεν είναι κάτι σοβαρό που θα μπορούσε να αποτελέσει οδικό χάρτη εξόδου μας απ΄το Ευρώ. Συνεπώς, τζάμπα ανησυχείς. Το μόνο ερώτημα, είναι αν θα καταφέρουμε να παραμείνουμε ζωντανοί, ώσπου το σαθρό οικοδόμημα της Γερμανικής Ευρωαλητείας να καταρρεύσει και να το ξαναχτίσουμε με τους υγιείς Ευρωπαϊκούς λαούς, πλην των ψυχοπαθών.

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Χωρίς αιδώ κι εκεί 14/07/2015 21:28:58

     Βέβαια εἶναι ψυχοπαθεῖς Εὐρωαλῆτες ἀφοῦ ἔχουν δανείσει τήν ῾Ελλάδα μέ 1 τρις εὐρώ ἀπό τό 74 ἕως τώρα! ῾Ο τσίπρας τοῦ ΟΧΙ σέ ὅλα δέν ἔκανε ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ἀντιπολίτευση στόν ΑΣ; Ποῦ ἤσουν τότε μεγάλε γιά ἐθνική συνεννόηση;;;;;;

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Φωτεινή 14/07/2015 21:45:13

      Έτσι ακριβώς!

     • λαέρτης avatar
      λαέρτης @ Φωτεινή 14/07/2015 22:15:12

      έριχνε την κυβέρνηση μέσω της προεδρικής εκλογής!!!! Πιο υπεύθυνος πεθαίνεις!!!!!!

     • Χωρίς αιδώ κι εκεί avatar
      Χωρίς αιδώ κι εκεί @ Φωτεινή 14/07/2015 22:27:02

      Ο δανεισμός με το αζημίωτο, δεν καθιστά σεβαστούς τους κοινούς εκβιαστές. Η πλαιοψηφία των Ελλήνων αλλά και των προοδευτικών Ευρωπαίων πολιτών, διαφωνει με την άποψή σου. Είτε σου αρέσει είτε όχι, σήμερα το Εθνικό συμφέρον επιτάσσει ομόνοια και συνεργασία. Όταν τα πράγματα ηρεμήσουν, βλέπουμε. Ακολούθησε τώρα τη γραμμή που οι ανώτεροί σου κομματικά προτείνουν και μη ζητάς την ικανοποίηση των ταπεινών ενστίκτων του τυφλού οπαδού. Δεν σηκώνει η κρισιμότητα των στιγμών υστερίες. Προηγείται η σωτηρία της πατρίδας.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Χωρίς αιδώ κι εκεί 15/07/2015 00:06:48

      ᾿Εσεῖς διαπράξατἐ ἐγκλήματα κατ᾿ ἐξακολούθηση κατά της Πατρῖδας καί δέν δίνω κανένα συγχωχάρτι σέ κανένα! Μία λογικά σκεπτόμενη νοικοκυρά εἶμαι, δέν ἔχω κομματικά ἀνώτερους σάν καί τοῦ λόγου σου μέ τά ποικίλα ψευδώνυμα.

     • Χωρίς αιδώ κι εκεί avatar
      Χωρίς αιδώ κι εκεί @ Φωτεινή 15/07/2015 08:51:29

      Aγαπητή Νοικοκυρά Φωτεινή, εκτός από νοικοκυρά, είσαι και πολίτης ασφαλώς διαμένουσα εκτός Ελλάδος, η οποία τοποθετείται και ψηφίζει (;) για τα θέματα που αφορούν και πλήττουν τους ζώντες εντός Ελλάδος. 'Οποιος σου λέει την αλήθεια λοιπόν που δεν σου αρέσει, όποιος δεν πάσχει από φανατίτιδα και σου υποδεικνύει να σοβαρευτείς και να συντονιστείς με τις συνετές απόψεις του Αρχηγού της παράταξης που λες οτι υποστηρίζεις, δεν είναι Αναρχοκομμουνιστής κι εχθρός. Είναι απλά ένας λογικός άνθρωπος που προσπαθεί να σε επαναφέρει στην πραγματικότητα. Ψυχραιμία λοιπόν, άκουσε τον κ. Μεϊμαράκη που γνωρίζει καλύτερα από σένα κι από μένα τι διακυβεύεται ακριβώς για τη χώρα (που λες οτι σε ενδιαφέρει) και μην κάνεις σαν υστερική μπεκάτσα κλεισμένη στο κλουβί. Αυτά και καλημέρα.

     • ουδέτερος avatar
      ουδέτερος @ Χωρίς αιδώ κι εκεί 15/07/2015 09:43:50

      αυτή τη στιγμή κρίνεται το μέλλον της χώρας. θα πρέπει να υπάρξει μια ενότητα και συνεργασία όλων για να αποφευχθεί το χάος. δουλέψτε όλοι μαζί γιατί δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αποτυχίας. δεξιοί και αριστεροί, όλοι θα υποφέρουμε αν καταρρεύσει η χώρα. τώρα είναι η ώρα της εθνικής συμφιλίωσης και της ενότητας για όσους δεν θέλουν η Ελλάδα να αποτύχει. Ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας είναι το ΕΛΚ, το οποίο δεν βοήθησε καθόλου και τον Αντώνη Σαμαρά.

     • λαέρτης avatar
      λαέρτης @ Χωρίς αιδώ κι εκεί 15/07/2015 00:44:11

      μια κρισιμότητα που θα είχε αποφευχθεί αν δεν υπήρχαν οι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ!!! Τουλάχιστον λίγη ΝΤΡΟΠΗ ΔΕ ΒΛΑΦΤΕΙ!!!!!

     • Χωρίς αιδώ κι εκεί avatar
      Χωρίς αιδώ κι εκεί @ λαέρτης 15/07/2015 08:54:38

      Εσύ τώρα, σαν γνήσιος παρλαπίπας που ολοφάνερα είσαι, γράφεις 8.000 άχρηστα κι ανόητα σχόλια την ημέρα. Γιατί λες πως αξίζει να σε πάρω στα σοβαρά;

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Χωρίς αιδώ κι εκεί 15/07/2015 10:08:52

      Παρλαπῖπες λένε μόνο οἱ ἀριστερίστικοι σύντροφοι σου. ΨΕΥΤΕΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, πού ὑφαρπάξατε τήν ψῆφο τοῦ λαοῦ μέ ΨΕΜΜΑΤΑ! Σᾶς βλέπω σέ εἰδικά δικαστήρια μέ τήν κατηγορία τῆς ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!

     • Χωρίς αιδώ κι εκεί avatar
      Χωρίς αιδώ κι εκεί @ Φωτεινή 15/07/2015 12:04:35

      Hρέμησε. Η υστερία και το μίσος που σε πνίγει, είναι πολύ κακός σύμβουλος. Τώρα είναι ώρες Εθνικής συνεννόησης και υπεράσπισης της πατρίδας. Καταπίεσε τη μικρόψυχη επιθετικότητά σου, και ακολούθησε το παράδειγμα των εκλεγμένων εκπροσώπων της Δεξιάς παράταξης, που πραγματοποιούν υπέρβαση στηρίζοντας αναγκαστικά την (άθλια) συμφωνία που επιχειρείται να συναφθεί, ως το μη χείρον. Τα δε ειδικά δικαστήρια, συζήτησέ τα με τις φιλενάδες σου στις καφετέριες για να περνάει η ώρα σας. Οι ...πολυτέλειες της αλληλοεξόντωσης, δεν υπάρχουν, παρά μονάχα για τους μειοψηφούντες και στη δεξιά και στην κοινωνία, χασομέρηδες παρλαπίπες.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Χωρίς αιδώ κι εκεί 15/07/2015 14:15:15

      ᾿Αρκετά φάγαμε στήν μάπα τούς μοντέρνους μπολσεβίκους. ᾿Ενοχές ΤΕΡΜΑ, συνηθεῖστε στήν ἰδέα ὅτι ἡ ἀριστερίστικη προπαγάνδα δέν περνᾶ πλέον. ῾Ο μῦθος τῶν πολυτεχνείων πέθανε ἀφοῦ πουλήθηκε ἀντί ἐξουσιῶν!

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ Χωρίς αιδώ κι εκεί 15/07/2015 16:03:59

      Έχεις να πεις κάτι ουσιαστικό; Προφανώς όχι. Αν κάποιον δεν θα πάρουν στα σοβαρά, αυτός βεβαίως είσαι εσύ, που δεν απαντάς στο πολύ ουσιαστικό ερώτημα που σου τέθηκε.

 11. Nikos T avatar
  Nikos T 14/07/2015 21:31:12

  Κειμενο του Καθηγητη κ. Ιωαννιδη απο το Stanford: "Εύχομαι η Ελλάδα να μείνει στο Ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αγνοώ αν αυτό είναι εφικτό μετά την ομαδική ψύχωση του δημοψηφίσματος πάνω σε ανύπαρκτο ερώτημα. Αφού οι Έλληνες πολιτικοί έτρεξαν να περισώσουν την κατάσταση μετά τα μεσάνυχτα, ελπίζω να μην επικρατήσουν τα γεράκια ανάμεσα στους δανειστές και οι εταίροι να ξεχάσουν ότι μέχρι πρότινος τους αποκαλούσαμε εκβιαστές τρομοκράτες ναζί. Αλλιώς η Ελληνική Δημοκρατία κινδυνεύει να γίνει ένα απομονωμένο, μικρό, χρεοκοπημένο κρατίδιο, ίσως μια χαψιά για τον πρώτο τυχόντα. Δεν θα αποτολμούσα ούτε το Θεό της Ελλάδας να επικληθώ. Δυστυχώς το Θεό τον επικαλούνται πολλοί σήμερα, π.χ. το Ισλαμικό Κράτος που καταλαμβάνει τη Λιβύη, μόλις διακόσια μίλια από την Κρήτη. Ανεξάρτητα της έκβασης των διαπραγματεύσεων, το ουσιαστικό ερώτημα είναι με ποιες αξίες θα πορευτούμε από εδώ και πέρα. Τι έχει απομείνει όρθιο στην Ελλάδα για να κτιστεί κάποιο μέλλον; Εμφανώς πλέον όλα τα κόμματα αποτύχανε. Καθόλου παράδοξο. Όλα τα κόμματα εξυπηρετούν τελικά το ίδιο ιδανικό: την συντροφική αναξιοκρατία. Εμφανώς πλέον απομακρυνόμαστε από το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» - μόνοι μας. Ίσως είναι συμβολική ειρωνεία ότι ο αρχηγός του νέου, πλέον φιλοευρωπαϊκού κόμματος χρειάζεται μεταφραστή για να συνεννοηθεί στα αγγλικά. Όμως σύμφωνα με τους πολιτικούς όλων των προελεύσεων φαίνεται ότι ένα αγαθό που διατηρούμε είναι η αξιοπρέπεια. Όλοι τους χαριεντίζονται με αυτή την αρετή ή λεκτικές παραλλαγές της. Όντως, η αξιοπρέπεια είναι ένα καλό ξεκίνημα. Ο πλέον πληθωριστικός χρήστης της αξιοπρέπειας είναι ο πρωθυπουργός, αναμφίβολα εξαιρετικά χαρισματικός ρήτορας. Ανέλυσα με λογισμικό πρόσφατες ομιλίες του στην ηρωϊκή εποποιία από την αναγγελία μέχρι την τέλεση του δημοψηφίσματος. Τέσσερα διαγγέλματα προς Ελληνίδες και Έλληνες: η «αξιοπρέπεια» αναφέρθηκε 6 φορές. Η ίδια λέξη λάμπει αξιοπρεπώς 4 φορές στον πανηγυρικό στο Σύνταγμα πριν το δημοψήφισμα. Το ρεκόρ είναι 16 εμφανίσεις «αξιοπρέπειας» στην ομιλία στην Βουλή στις 28/6. Προσθέτουμε μια «αξιοπρέπεια» στην ομιλία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μαζί με τον αυτοαποκαλούμενο Οβελίξ χαριτωμένο συγκυβερνήτη και δυο «αξιοπρέπειες» στην άσκηση εκλογικού δικαιώματος. Έχουμε να λέμε, 6+4+16+1+2, σύνολο 29 «αξιοπρέπειες» σε λογίδρια, χωρίς καν να καταμετρήσω τηλεοπτικές συνεντεύξεις. Μια εβδομάδα αργότερα, το ηχηρό ένθερμο «ΟΧΙ» έχει μετατραπεί σε κατεπείγοντα παρακάλια «ΝΑΙ» σε πολύ χειρότερους όρους προς αποφυγήν «ανατίναξης κράτους» - ευτυχώς. Μπορεί οι άλλοι πανζουρλισμοί να έχουν υποχωρήσει, μπορεί να μην γίνονται δημαγωγικό σφουγγαρόπανο ο έρμος ο Κάλβος («αρετή και τόλμη») και ο Ρίτσος («σπαθιά και βόλια»), μπορεί να υπάρχει ακόμα και παραδοχή λάθους («κανείς αλάθητος και πρώτος εγώ»), αλλά η αξιοπρέπεια εκεί, μπάστακας: «διαπραγματεύεται με αξιοπρέπεια». Ανεξάρτητα από την καθολικά ομολογούμενη βαριά διαπραγματευτική αποτυχία της ελληνικής πλευράς, με ταλαιπωρεί ότι ένας λαός έχει εμποτιστεί από την αντίληψη ότι η χρηματική ευρωστία, τα λογιστικά Excel spreadsheets, και ακόμα περισσότερο η κουτοπονηριά στα διαπραγματευτικά παίγνια και η μαγκιά «δεν πληρώνω» ταυτίζονται με την αξιοπρέπειά του. Δηλαδή, ο φτωχός είναι αναξιοπρεπής; Όποιος πληρώνει τα χρέη του είναι αναξιοπρεπής; Όποιος δεν επαιτεί/απαιτεί νέα δάνεια είναι αναξιοπρεπής; Φυσικά και επιθυμώ πρωτίστως την άνθηση της Ελλάδας, οικονομική και όχι μόνο. Αλλά οι «αξιοπρεπείς» τρόποι που διακαώς διεκδικούμε ως σήμερα είναι συνυφασμένοι με υποστροφή και μιζέρια. Για παράδειγμα, το κούρεμα χρέους (σφόδρα επιθυμητό συμβάν) είναι συνήθως κορύφωση της αποτυχίας εκείνου που χρωστάει - σημαίνει ότι κατόρθωσε να καταστραφεί όσο δεν πάει άλλο. Αν οι δημαγωγοί μας απαγγέλουν περισσότερα εθνεγερτικά διαγγέλματα μέχρι το μυαλό του μέσου Έλληνα να γίνει μους σοκολάτα ή αφρός ξυρίσματος, το ελληνικό χρέος κάποια στιγμή θα κουρευτεί 100% - όταν η Ελλάδα σβήσει από το χάρτη. Ομοίως η άρνηση πληρωμής των δανειστών δεν είναι πράξη γενναιότητας και προστασίας των λαϊκών συμφερόντων. Για παράδειγμα, ήδη η Ελλάδα δεν πλήρωσε το ΔΝΤ, έναν οργανισμό που εκπροσωπεί καλώς ή κακώς όλα τα κράτη. Τα δανεικά που δεν επιστρέφουμε θα μπορούσαν να δοθούν αλλού, τα στερούμε πιθανόν από παιδιά που πεθαίνουν από πείνα στη Ρουάντα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να φανούμε αξιοπρεπείς; Είναι αξιοπρεπές να πάρουμε νέα δάνεια; Κάποια νέα δάνεια χρειάζονται φυσικά για να πληρώσουμε αυτά που χρωστάμε. Αλλά αυτό δεν είναι ζήτημα παρουσίας ή έλλειψης αξιοπρέπειας, είναι θέμα λογιστών και αριθμητικής. Βεβαίως ενίοτε κάποιος μπορεί να δανειστεί και να μεγαλουργήσει. Στη γειτονιά γύρω από το Στάνφορντ μένουν πολλοί άνθρωποι που ξεκίνησαν φτωχοί αλλά κάποια στιγμή είχαν μια καλή ιδέα και δανειστήκανε χρήματα για να την υλοποιήσουν. Τα επιστρέψανε στους χρηματοδότες με το παραπάνω - με αξιοπρέπεια φαντάζομαι. Από νέους με καλές ιδέες και σκληρή δουλειά ξεκινήσανε η Google, το Facebook, η Hewlett-Packard, η Theranos. Αντιθέτως η χώρα μας έχει πάρει πολλά δάνεια παλαιόθεν. Δεν μπόρεσε να τα αξιοποιήσει. Οι πολιτικοί μας (όλων των αποχρώσεων) πρέπει να πείσουν, γιατί θα διαφέρει τούτη η φορά; Η μελλοντική χώρα που οραματίζονται προορίζεται για όσους ξανά θα χρηματοδοτούνται σαν αυτάρεσκοι δικαιούχοι μιας κομματικής μετριοκρατίας; Υπάρχει πρόβλεψη πως μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι Έλληνες που θέλουν να πετύχουν με το έργο τους, με την αξία τους, συναγωνιστικά; Τι γίνεται αν κάποιος θέλει να δημιουργήσει, να προσφέρει, να δώσει, όχι να πάρει; Τελικά, είναι ανεκτή η δημιουργία και η προσφορά στην Ελληνική Δημοκρατία; Στο ίδιο μήκος κύματος, κάποιος θα πρέπει να θέσει τα παρακάτω ερωτήματα στον πρωθυπουργό: Αν, τύχη αγαθή, είχαμε χρήματα, κύριε πρωθυπουργέ, πού θα τα επενδύατε; Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ξέρετε καλά ότι έχει ωραίες γενικόλογες επιθυμίες, αλλά δεν περιέχει καμία συγκεκριμένη σοβαρή ιδέα για ανάπτυξη. Θα αποκαταστήσετε τους μισθούς και τις συντάξεις; Μπράβο, συμφωνώ, κανένας δεν θέλει περικοπές. Αλλά μετά, ποια ανάπτυξη θα υποστηρίξετε ώστε να υπάρχουν έσοδα για μισθούς και συντάξεις; Μήπως περιμένετε κάποιον συνταξιούχο ή μόνο του κάποιον δημόσιο υπάλληλο να φτιάξει τη νέα Google; Η ανάπτυξη δεν γίνεται επειδή κάποια κομματική επιτροπή βγάζει ανακοινωθέν, γίνεται από άξιους, ικανούς ανθρώπους που δουλεύουν με ενθουσιασμό να την υλοποιήσουν. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι Έλληνες, αλλά τους θέλετε στην Ελλάδα; Πώς θα διατηρήσετε, θα αναδείξετε και θα προσελκύσετε τους καλύτερους Έλληνες (και ξένους) επιστήμονες, ερευνητές, καινοτόμους, επιχειρηματίες, αλλά και φορείς νέων ιδεών, φωτισμένους ανθρώπους, πραγματικά ανατρεπτικούς επαναστάτες, φιλοσόφους, καλλιτέχνες, δημιουργούς του πολιτισμού; Τι είναι αυτό που θα τους συναρπάζει - πέρα από την υπέροχη ελληνική φύση και την καλοσύνη του λαού μας - για να ζήσουν και να προσφέρουν στη χώρα; Οι αιώνιοι φοιτητοπατέρες; Ο υπουργός παιδείας με τη ρετσινιά της αριστείας και ο αναπληρωτής του υπουργός καθηγητής χωρίς δημοσίευση στην PubMed από το σωτήριο έτος 1996; Μια ντουζίνα κομματικοί καθηγητές οικονομικών που θα δυσκολευτείτε να βρείτε πολλά ίχνη τους στη σοβαρή επιστημονική βιβλιογραφία; Οι σεμνές ατάκες της προέδρου της Βουλής; Το γραφειοκρατικό δημόσιο που συναγωνίζεται σε αποτελεσματικότητα υποσαχάριες χώρες; Οι παντοδύναμοι συνδικαλιστές σε κάθε κοινωνική έκφανση; Η διάλυση της παιδείας - επιστημονικής, τεχνολογικής και ανθρωπιστικής; Η γεροντοκρατία και το πολιτικό καπέλωμα του πνευματικού βίου; Η υποδούλωση της τέχνης στο σποτάκι; Η ανελευθερία του τύπου; Η φτηνή προπαγάνδα; Οι ακόμα φτηνότερα πληρωμένες υπηρεσίες συκοφάντησης; Πώς θα τιμήσετε την αριστεία, την ποιότητα, την καινοτομία; Σας ενδιαφέρουν καν αυτές οι έννοιες, τις βρίσκετε αξιοπρεπείς; Αριστεία, ποιότητα, καινοτομία: λέξεις που απουσιάζουν στα διαγγέλματα που ανέφερα παραπάνω. Τα ερωτήματα αυτά δεν αφορούν μόνο τον τωρινό πρωθυπουργό, αλλά και τους μέλλοντες, και όλους μας σαν πολίτες. Πρέπει να απαντηθούν, όχι γιατί τα χρέη μάς στερούν την αξιοπρέπεια, αλλά γιατί η εικόνα που δίνουμε σαν χώρα παγκοσμίως μας οδηγεί στην εξαφάνιση, εντός ή εκτός Ευρώ. Στις ομιλίες που δίνω διεθνώς σαν ερευνητής και σαν απλός πολίτης του κόσμου, με κάθε ευκαιρία προσπαθώ με πόνο ψυχής να υποστηρίξω την Ελλάδα. Πάρα πολλοί Έλληνες και ξένοι ομοίως προσπαθούν να σταθούν στο πλευρό της δοκιμαζόμενης χώρας. Ένας νεαρός επίκουρος καθηγητής στο τμήμα μου είναι ο κύριος ερευνητής που έχει αναπτύξει τη διεθνή βιβλιογραφία για το πόσο η λιτότητα καταστρέφει την υγεία. Όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι η λιτότητα δεν οδηγεί πουθενά και χρειάζεται έμφαση στην ανάπτυξη. Όμως οι πράξεις και οι λόγοι των Ελλήνων πολιτικών και όσων συμπολιτών συμπαρασύρονται από τη δημαγωγία μάς φέρνουν όλους σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Ειρωνικά χαμόγελα και σκληρά βλέμματα λένε ότι η χώρα μας είναι αφερέγγυα και αλλοπρόσαλλη. Η απάντηση που θα αποστομώσει τους επικριτές της Ελλάδας είναι αριστεία, ποιότητα, καινοτομία. Ο ελληνισμός εξακολουθεί να είναι πανίσχυρος σε αυτές τις αξίες, όπως περιέγραψα πρόσφατα («Φυγή στα ξύλινα τείχη»), όμως οι Έλληνες που διαπρέπουν σε αυτές είτε έχουν φύγει από την Ελλάδα είτε παραμένουν στη χώρα παρεκτοπισμένοι. Θα επιτρέψουμε στους καλύτερους να μας ξαναθυμίσουν τι σημαίνει πραγματικά αξιοπρέπεια;"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.