#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/02/2012 00:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πριν το πτώμα κακοφορμίσει, συζητάμε για τους ... διαπλεκόμενους συγγενείςΗ ομιλία του κ. Παπαδήμου στο υπουργικό συμβούλιο του Σαββάτου μοιάζει με τον καφέ και το κονιάκ που δίνουν μετά τις κηδείες. Πεθαίνει δηλαδή ο ασθενής, τον θάβουμε και μετά συγκεντρώνονται οι τεθλιμμένοι συγγενείς για να θυμηθούν τα καλά του μακαρίτη.

Και αν είναι δυνατόν, να κάνουν και καμιά πρόταση για το μέλλον (όχι του μακαρίτη) των συγγενών.

Κατ' αρχάς, απ' ότι μαθαίνουμε από την εισήγηση του πρωθυπουργού, μας είπε ότι είναι μικρή η μείωση 12% στις συντάξεις πάνω από 1.300 ευρώ. Όποιος παίρνει 1.500 θα έχει περικοπή 24 ευρώ. Πράγματι, ποταπό ποσό αν πρόκειται για τη σωτηρία της πατρίδας.

Ξέχασε όμως να μας πει ο πρωθυπουργός πόσα έχασαν οι συνταξιούχοι τον τελευταίο χρόνο, αν μπορούν να ζήσουν με όσα τους έμειναν και ποιοι στο διάβολο είναι όλοι αυτοί που σπεύδουν να πάρουν ένα κομμάτι κρέας και λίγες πατάτες δωρεάν.

Επίσης, δε μας είπε τίποτε για τα πολυτεκνικά επιδόματα που περικόπτει. Άνθρωποι που είχαν την... ατυχία να κάνουν 4 παιδιά και πάνω θα δουν τώρα πόσο λάθος έκαναν να εμπιστευτούν το κράτος που τους έλεγε ότι θα τους βοηθήσει γιατί κι αυτοί βοηθούν με το δημογραφικό πρόβλημα. Αν σε μερικά χρόνια οι αλλοδαποί είναι περισσότεροι από τους Έλληνες, μην εκπλαγεί ο κ. Παπαδήμος.

Επίσης, είπε ο κ. Παπαδήμος ότι δεν συζητείται το θέμα επιτρόπων στα υπουργεία. «Προβλέπονται ήδη», είπε, «και λειτουργούν μόνιμοι μηχανισμοί παρακολούθησης εφαρμογής του προγράμματος, οι οποίοι θα ενισχυθούν. Δεν τίθεται θέμα επιτρόπου». Προφανώς δε ρώτησε τους δανειστές που ήδη έχουν δώσει αρμοδιότητες πολύ ισχυρές στον Ράιχνεμπαχ. Ούτε μας είπε τίποτε για το ειδικό ταμείο στο οποίο θα μπουν τα λεφτά του δανείου και δε θα δίνεται φράγκο για οτιδήποτε άλλο. Αυτό και μόνο είναι επιτροπεία, έλεγχος των οιοκονομικών από τους ξένους, δε χρειάζονται και φυσικά πρόσωπα εδώ στην Αθήνα για να καταλάβουμε ότι μας έχουν σβερκώσει για τα επόμενα 20 χρόνια.

Και το ανέκδοτο του υπουργικού. Ο κ. Παπαδήμος θυμήθηκε την ανάπτυξη και μίλησε για το πρόγραμμα Ήλιος και για την ανάπτυξη του Ελληνικού. «Η άμεση στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας αποτελεί προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Χρησιμοποιώ τη λέξη «άμεση», διότι όπως υπογράμμισα και κατά την ομιλία μου στη Βουλή, το νέο πρόγραμμα περιέχει πολλές μεταρρυθμίσεις και άλλες ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας μεσοπρόθεσμα. Παράλληλα, είναι απολύτως αναγκαίο να ληφθούν και μέτρα τα οποία θα έχουν μία πιο άμεση, θετική επίδραση πάνω στην οικονομική δραστηριότητα», είπε ο κ. Παπαδήμος.

Είναι ακριβώς αυτό που σας γράφαμε στην αρχή. Πριν το πτώμα κακοφορμίσει, συζητάμε για τους συγγενείς. Και οι συγγενείς είναι η εγχώρια και η ξένη διαπλοκή που έρχεται να σαρώσει. Διότι όπως μαθαίνουμε, γερμανικές εταιρείες τρίβουν τα χέρια τους με το πρόγραμμα Ηλιος ενώ οι καταριανοί ετοιμάζονται να κάνουν πάρτι με το Ελληνικό σε συνεργασία με ντόπιους εργολάβους. Ποια θα είναι τα οφέλη της Ελλάδας εκτός από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν; Αγνωστο. Μια ασαφής προσπάθεια για να πείσουμε τον κόσμο ότι η ανάπτυξη έρχεται και σε λίγο θα φάμε με χρυσά κουτάλια.

Κατά τα λοιπά, μια από τα ίδια στο υπουργικό. Εγκρίθηκαν τα μέτρα και εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι το Γιούρογκρουπ θα δώσει το πράσινο φως για το νέο δάνειο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 19/02/2012 00:23:07

  Πραγματικά, νοιάζεται ο Παπαδήμος αν οι αλλοδαποί θα είναι περισσότεροι από τους Έλληνες σε λίγα χρόνια; δεν το νομίζω...

  • sofia avatar
   sofia @ ΕΥΑ 20/02/2012 07:47:11

   Μα,κι αυτός αλλοδαπός ήταν εκει που δούλευε! και μόλις τελειώσει το θεάρεστο έργο του, εκεί θα ξαναγυρίσει. Το ζητούμενο είναι, πώς δέχθηκε ο Σαμαράς να ανακατευτεί με αυτά τα σκ.. Τί ήξερε που δεν το ξέραμε εμείς? Απειλή γιά τουρκική εισβολή και νέα τουρκοκρατία? Μόνο γι' αυτό το ενδεχόμενο θα τον διακιολογούσα.

 2. νικι avatar
  νικι 19/02/2012 00:48:41

  Το δυστύχημα είναι, πως οι μέχρι τώρα περικοπές δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτές που θα έρχονται κάθε φορά που δεν θα πιάνουμε τους στόχους. Όσο για τις εκλογές δεν τις βλέπω να έρχονται άν δεν ξεσηκωθούμε για τα καλά.

 3. ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ avatar
  ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ 19/02/2012 00:58:34

  Αντί να γεμίζουν τα χωράφια με γυαλιά, μικρής δυνατότητας σε ενέργεια και δπανηρές εγκαταστάσεις που θα τα μετακυλίσουν στα τιμιλόγια της ΔΕΗ, ας κοιτάξουν να δώσουν κανένα ¨άτοκο¨ δάνειο στους αγρότες, στους κτηνοτρόφους και στην μεταποίηση.
  Αλλά φαίνεται έπεσε το Γερμανικό σκονάκι, τύπου, εμείς να σας δώσουμε το δάνειο, αλλά εσείς θα μας δώσετε την ωραία γη σας και τον ήλιο σας.
  Και μην ξεχνιόμαστε, το δάνειο θα μας το ξεπληρώσετε και με το παραπάνω...

 4. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 19/02/2012 01:43:03

  Αν δεν καλλιεργηθεί το χώμα και δεν καπνίσουν φουγάρα ανάπτυξη δεν θα δούμε

  • Θέμις avatar
   Θέμις @ Κωνσταντίνος 19/02/2012 02:07:13

   που αν θυμάμαι καλά, αυτό έγινε μόνο επί Επαναστάσεως. Να μην αρχίσω απαρρίθμηση...

   • ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ avatar
    ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ @ Θέμις 19/02/2012 10:29:54

    ¨Επανάσταση¨ ονομάζεις το πραξικόπημα και την εγκαθύδριση της χούντας;
    έ όχι κι΄έτσι!

  • sofia avatar
   sofia @ Κωνσταντίνος 20/02/2012 07:50:14

   Το χώμα γιά να το καλλιεργείς με αγάπη πρέπει να είναι δικό σου. Όταν το καλλιεργείς ως κολλήγας, καλλιεργείς μαζί και το μίσος σου γι' αυτούς που σε έφεραν σε αυτήν την κατάσταση...

 5. ΜΠ avatar
  ΜΠ 19/02/2012 02:15:56

  ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ Α.Σ;;;;;;;

  "ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ,ΒΑΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!!!
  ΕΧΟΥΝ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ αραγε ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΑΣΤΕΓΟΥΣ;;;;
  Ηδη χιλιάδες οφειλέτες κάτοχοι ακινήτων χάνουν το πλεονέκτημα του χρόνου (που είχαν έως σήμερα) μέχρι να δουν πώς μπορούν να σώσουν το ακίνητό τους και αυτό γιατί με νέες ρυθμίσεις σε διάστημα δύο μηνών θα έχει κριθεί δικαστικά αν το σπίτι τους μπορεί να παραμείνει στην κατοχή τους ή θα περάσει στο χαρτοφυλάκιο της τράπεζας.

  Γενικότερα, το μνημόνιο (το προηγούμενο αλλά και το νέο) δίνει έμφαση στην απλοποίηση και επιτάχυνση όλων των διαδικασιών που σχετίζονται με κατασχέσεις, διαταγές πληρωμής,εκδίκαση αγωγών και ασφαλιστικών μέτρων, εργατικών διαφορών αλλά και φορολογικών υποθέσεων.
  Στο πλαίσιο αυτό, πολλές από αυτές τις διαδικασίες θα διεκπεραιώνονται από δικαστήρια με λιγότερα μέλη ή θα φύγουν τελείως από τη δικαιοδοσία των δικαστών και θα διεκπεραιώνονται με «συνοπτικές διαδικασίες» είτε από δικαστικούς υπαλλήλους είτε από διαμεσολαβητές.
  ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗ-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ".
  Θα γίνει της τρελής.
  Αν αυτό ψηφίσετε ψήφο μας δεν θα δείτε!
  Τέλος. Θα γίνει της τρελής.

  • αναγνωστης avatar
   αναγνωστης @ ΜΠ 19/02/2012 03:04:16

   Μήπως έχεις χάσει τελείως το μέτρο; Διάβασες κάτι στο Πρώτο Θέμα και απειλείς εξ ονόματος μάλιστα όλης της βάσης; Ποια είσαι τέλος πάντων; Εσύ δεν υπερθεμάτιζες πριν από λίγες εβδομάδες εδώ μέσα υπέρ της ΝΔ;

   • ΜΠ avatar
    ΜΠ @ αναγνωστης 19/02/2012 14:01:32

    Αγαπητέ Αναγνώστη,
    Θα σε παρακαλέσω να κατεβάσεις τους τόνους και να μην προβαίνεις με προσωπικές επιθέσεις σε σχολιαστές των οποίων τα σχόλια σε βρίσκουν αντίθετο, είτε ως προς το νόημα είτε ως προς τον τρόπο. Χαίρομαι που διαβάζεις τα σχόλιά μου και σωστά διέκρινες την υποστήριξή μου, στο βαθμό που μπορώ να την προσφέρω και μου επιτρέπεται μέσα από το φιλόξενο Antinews, στο πρόσωπο του Α.Σ. Διευκρινίζω ότι Σαφέστατα και δεν απειλώ, και μάλιστα εξ ονόματι "όλης της βάσης", σίγουρα όμως το σχόλιό μου αγγίζει όλους τους μη βολεμένους αυτής της Χώρας.
    Στη ουσία τώρα: Ελπίζω ότι συμφωνείς μαζί μου κατ΄αρχήν με το ότι ο Α.Σ δεν επιθυμεί χρεοκοπημένους και άστεγους πολίτες σε μία κατά τα άλλα μη χρεοκοπημένη Χώρα. Στηρίζουμε την πολιτική που προτείνει για την Ανάπτυξη και την Ανάταξη της Χώρας, καθώς και για την Ασφάλεια της Κοινωνικής Πολιτικής που πρέπει να προβάλλει (βλέπε διαπραγμάτευση και διεκδίκηση 13ου και 14ου μισθού, Συνταξιοδοτικό).
    Στηρίζω όμως μία παράταξη δεν σημαίνει ότι της χαϊδεύω τα αυτιά, ούτε της τάζω το σπίτι μου και την Πατρίδα μου, για να ξέρουμε τί λέμε. Πατρίδα και Οικογένεια είναι τα Ιερά και τα Όσια του Έλληνα και αν αυτά, εκ του αποτελέσματος θα φανεί, θιγούν βάναυσα τότε οι συνέπειες θα είναι ολέθριες όχι μόνον για την παράταξη αλλά πρωτίστως για την Ελλάδα.
    Ένα δημοσίευμα, όπως αυτό στο Πρώτο θέμα (ολοσέλιδο), είναι σοβαρό και δεν απαξιώνεται επ΄ουδενί. Θα πρέπει δε άμεσα να διαψευσθεί διότι και μόνον η εντύπωση που αφήνει στον κάθε υποψήφιο ψηφοφόρο της παράταξης -ταγμένο ή αναποφάσιστο- είναι καταστροφική για τη δυναμική του εκλογικού αποτελέσματος. Κατά συνέπεια, μόνον και μόνον να αφορίσουμε το δημοσίευμα (πόσο μάλλον εμένα προσωπικά που το ανέφερα), επειδή η εφημερίδα δεν προβάλλει τις δικές μας γραμμές θα είναι τεράστιο λάθος που θα αποτυπωθεί στην κάλπη.
    Κατακεραυνώστε το δημοσίευμα και θορυβηθείτε για τον αντίκτυπό του στη συνείδηση του κάθε αναγνώστη και μην το αψηφείτε επιδεικτικά.
    Το μέλλον μας ως Χώρας και η ψυχική δύναμη και αντοχή των Ελλήνων αντλείται από βασικές και θεμελιώδεις αξίες και μία από αυτές είναι η οικογένεια και το ζεστό σπιτικό.
    Ευχαριστώ για την προσοχή σου και θα χαρώ αν σε έχω καλύψει με την απάντησή μου.

  • ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ avatar
   ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ @ ΜΠ 19/02/2012 11:09:45

   Για τα δάνεια, ειδικά τα στεγαστικά αλλά και τα επιχειρηματικά, πρέπει να γίνει μεγάλο κούρεμα, αντίστοιχο του ¨εθνικού¨κουρέματος και να δοθούν διευκολύνσεις στους οφειλέτες, αφού τ΄ακίνητα αφενός έχουν χάσει την ¨εμπορική¨τους αξία από τότε που πάρθηκαν τα δάνεια, αφετέρου τα εισοδήματα των οφειλετών μειώθηκαν δραματικά. Αλλιώς θα σκάσει και η φούσκα των ακινήτων, με κολοσσιαίες επιπτώσεις για την βιωσιμότητα των ίδιων των τραπεζών.
   Για τις επιχειρήσεις δε, πρέπει το κράτος να τις στηρίξει (ρευστότητα, φορολογία, σπάσιμο καρτέλ, ανταγωνιστικότηατα κλπ.) με νύχια και με δόντια, γιατί όταν μια επιχείρηση κλείνει, δημιουργεί ανεργία, ύφεση και το κυριότερο δεν ξανανοίγει.

   • ΜΠ avatar
    ΜΠ @ ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ 19/02/2012 14:09:54

    Απλή Σκέψη, δεν είσαι μόνον απλή αλλά και πολύ σωστή.
    Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη. Ευχαριστώ για το σχόλιο.

  • sofia avatar
   sofia @ ΜΠ 20/02/2012 07:57:54

   Μα δεν θα κατασχεθούν μόνο οι περιουσίες των δανειοληπτών. Με όλα αυτά τα χαράτσια στα ακίνητα, που σε λίγο με τους μισθούς που παιρνουμε δεν θα μπορούμε να τα πληρώνουμε, οι εφορίες θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις των ακινήτων. Γι' αυτό έλεγα προηγουμένως ότι το χώμα που καλλιεργείς πρέπει να είναι δικό σου...
   Όταν καλλιεργέις χώμα της ίδιας σου της πατρίδας που ανήκει πλέον σε Γερμανό (και αργότερα ενδεχομένως σε Τούρκο, Σκοπιανό κλπ, γιατί ο Γερμανός, ως κλασσικός τυχοδιώκτης κάποια μέρα θα το βαρεθεί και θα το πουλήσει) μόνο μίσος μπορείς να νοιώσεις. Τώρα επιχειρούν να υποχρεώσουν τον Έλληνα να δουλέψει στο άμεσο μέλλον και γιά αόριστο χρόνο ως κολλήγας και εργάτης σε ξένες πολυεθνικές, με εφόδια ένα σφυρί και ένα δρεπάνι. Κι ύστερα έχουν την απαίτηση να μην γίνει κομμουνιστής!!!

   • ΜΠ avatar
    ΜΠ @ sofia 20/02/2012 11:27:43

    Για τα στεγαστικά και τα επιχειρηματικά δάνεια συμφωνώ με την Απλή Σκέψη και την πρότασή της.
    Τους φόρους ο Α.Σ έχει ήδη πει ότι θα τους εξορθολογήσει.
    Η πολυπόθητη ανάπτυξη ελπίζω ότι θα αποκαταστήσει όλες τις στρεβλώσεις του μνημονίου - αν δεν το πετάξει και έξω από τη Χώρα. ...

 6. ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
  ΑΜΟΡΓΟΣ 19/02/2012 02:33:06

  Με τις υγειες μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.