27/11/2009 15:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πριν από τον Καραμανλή είχε ενημερώσει ο Προβόπουλος το ΠαΣοΚ

Στο θέατρο που παραλόγου των εκλογών , το «υπάρχουν λεφτά-υπάρχουν λεφτά» χρησιμοποιήθηκε ως μια πολιτική πλάνη που σημάδευε στο κέντρο της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης παρακάμπτοντας όμως το έλλογο τμήμα της.

Σήμερα φυσικά όλα αποκαλύπτονται. Οι δηλώσεις του κ. Προβόπουλου ότι είχε ενημερώσει τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Παπακωνσταντίνου και την κ. Κατσέλη , ένα μήνα πριν την εκλογές (8 Σεπτεμβρίου), αποκαλύπτουν -εν μέρει- το εύρος της πολιτικής απάτης και του εμπαιγμού του ελληνικού λαού (το γιατί «εν μέρει» θα το διαπιστώσουμε στην συνέχεια).

Εκείνο όμως που αποκαλύπτεται -το ίδιο ξεκάθαρα- είναι ότι σε αυτή την πολιτική απάτη συνέργησαν η πλειονότητα των ΜΜΕ της χώρας μας. Την κατάσταση την τραγικοποιεί περισσότερο το γεγονός ότι ακόμα και τώρα που ένα μέρος του προεκλογικού σκηνικού βλέπει το φώς της δημοσιότητας, τα ΜΜΕ προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

Έτσι λοιπόν οι διάφοροι γραμμητζήδες και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια έχουν επιδοθεί σ` έναν αγώνα ,για να μας πείσουν ότι «Ξένοι επενδυτές εκμεταλλεύτηκαν την προειδοποίηση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου, ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να βρεθεί η χώρα σε αδυναμία να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος της, για να κερδοσκοπήσουν».

Παρακάμπτουν βέβαια την δήλωση Προβόπουλου ότι «εγώ δεν μίλησα για χρεοκοπία. Αυτό το έκανε ο κ. Παπανδρέου με δηλώσεις του στο υπουργικό συμβούλιο».
Άρα εάν κάποιος ευθύνεται για την άνοδο των επιτοκίων που δανειζόμαστε (κάποια δις) και για την κερδοσκοπία εις βάρος της χώρας μας, αυτός δεν είναι ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, αλλά ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Γ. Παπανδρέου. Μάλιστα πολλοί λέγαμε τότε ότι ...«πυροβολεί τα πόδια του».

Το ίδιο αποπροσανατολιστικές αναλύσεις ακολουθούν και για την αντίδραση της κυβέρνησης. Προσέξτε το σενάριο των γραμμητζήδων. Βγαίνει-λένε- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής και βάζει στην…. θέση του τον κ. Προβόπουλο.
Βγαίνει μετά -λένε-ο κ. Παπακωνσταντίνου και το αμβλύνει το πράγμα, το μαλακώνει και το στρογγυλεύει, με το αιτιολογικό ότι δεν του επιτρέπεται από την θέση του να κατηγορήσει τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Όμως, πως να τον κατηγορήσει αφού ο κ. Προβόπουλος του είχε παρουσιάσει τα στοιχεία ευθέως -ΠΡΟΣΕΞΤΕ πριν τα παρουσιάσει (2/9) στον τότε πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή - ήδη από το περασμένο καλοκαίρι.

Τότε σε εκείνη την συνάντηση του Αυγούστου ,ο κ. Παπακωνσταντίνου έλαβε ΠΛΗΡΗ γνώση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας και μάλιστα είχε ζητήσει από τον κ. Προβόπουλο ...μια χάρη: «Να τα πει αυτά και στο…. ΠαΣοΚ».

Είχε τους λόγους του, αφού γνώριζε ότι ο σχεδιασμός του επικοινωνιακού επιτελείου είχε ήδη χαράξει την επικοινωνιακή γραμμή επάνω στο ότι ...«Χρήματα υπάρχουν». Και ως γνωστόν οι σχέσεις Παπακωνσταντίνου –Ραγκούση δεν ήταν και οι καλύτερες.

Το αίτημα πράγματι ...εισακούσθηκε και στις 8 Σεπτεμβρίου ο κ. Προβόπουλος επανέλαβε την ενημέρωση στους κκ. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και την κα Κατσέλη. Επομένως το ΠΑΣΟΚ γνώριζε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας-απόρροια της διεθνούς κρίσης- από το καλοκαίρι.

Άρα αυτά που έλεγε και έταζε προεκλογικά ήταν η μεγαλύτερη πολιτική απάτη τού ελληνικού λαού στα χρόνια της μεταπολίτευσης

http://politis-gr.blogspot.com/2009/11/blog-post_27.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tiramola avatar
  tiramola 27/11/2009 16:31:41

  Τελικά ο μόνος που ποτέ δεν ήξερε τίποτα ήταν το δυνατό χαρτί της παράταξης...
  Αυτός τα μάθαινε τελευταίος ή ποτέ..
  Ευτυχώς εκείνοι που έπρεπε να το πάρουν χαμπάρι ήταν οι Έλληνες πολίτες γιαυτό και τους έστειλαν στη β εθνική.
  Μαζί με τον politi και την politena....

 2. ΚΜ avatar
  ΚΜ 27/11/2009 16:42:16

  Προς Tiramola:
  Γεια στο στόμα σου! Πειράζει που ακόμα πιστεύω πως "λεφτά υπάρχουν"; Μιλώ για τα κοινοτικά που δεν πρόλαβαν να φάνε τα κοράκια του καταλληλότερου. Αυτά που ανακοινώθηκε ότι θα πέσουν στην αγορά με το ξημέρωμα του 2010.

 3. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 27/11/2009 18:34:19

  Είτε τους το είπε ο Προβόπουλος, είτε όχι, η ευθύνη τους βαρύνει εξ ολοκλήρου. Αν δεν αναλάμβανε ο ίδιος ο Προβόπουλος να τους ενημερώσει, έπρεπε να τον ρωτήσουν πριν υποσχεθούν.Δεν νομίζω να τους έλεγε ψέματα.
  Στη πραγματικότητα όμως, απ ότι φαίνεται, είχαν πάρει και τα δύο κόμματα πλήρη ενημέρωση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.