#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/08/2010 22:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Πρέπει να χτίσουν πολλές φυλακές για να μας βάλουν όλους μέσα»Ο πόλεμος …. της ενημέρωσης!!!
Τις τελευταίες μέρες και με αφορμή την εν ψυχρώ εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος από τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα και κανάλια ενάντια στα μπλογκς και τους μπλογκερς επειδή φοβούνται ότι με τα μπλογκς θα πάψουν να πουλάνε εκδούλευση στην εξουσία, κατευθύνοντας την κοινή γνώμη κατά το δοκούν!!!(με το αζημίωτο φυσικά.)
Δεν θέλω να είμαι προφήτης κακών εξελίξεων αλλά υποψιάζομαι ότι θα προσπαθήσουν να φιμώσουν τις ελεύθερες φωνές χρησιμοποιώντας την ίδια την “Ανωνυμία.”
Το πιθανότερο λοιπόν για εμένα είναι να μπουν ανώνυμοι εγκάθετοι τους μέσα στα blocks και να αρχίσουν να γράφουν απίστευτα πράγματα από βρισιές μέχρι απειλές και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους μας, με σκοπό να βγουν αυτοί οι κύριοι και η επίσημη πολιτεία και να πουν ότι τα blocks και οι ανώνυμοι blockers είναι επικίνδυνοι και μπορεί να έχουν σχέση ακόμα και με την “Τρομοκρατία”. Για να περάσουν έτσι ότι οι ανώνυμοι blockers είναι οι εχθροί της Δημοκρατίας μας, σε αντίθεση με τις φυλλάδες και τα κανάλια τους που ενημερώνου τον κόσμο αντικειμενικά.
Κύριοι μία είναι η λύση, οι περισσότεροι από εμάς (εκτός κάποιους ελάχιστους που δεν ξέρω τι ρόλο παίζουν) γράφουμε πράγματα που είναι γνωστά και τα ξέρει όλη η Ελληνική κοινωνία. Απλά εμείς βοηθάμε οι ψίθυροι να γίνονται φωνές και μπορεί αργότερα να μεταποιηθούν και σε πράξεις που θα αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό.
H λύση λοιπόν είναι η επωνυμία όλων μας για να καταλάβουν ότι δεν τους φοβόμαστε!!!
Στο κάτω κάτω πρέπει να χτίσουν πολλές φυλακές για να μας βάλουν όλους μέσα!!!

Γιάννης Πρεβενιός

http://elpidablog.blogspot.com/2010/08/blog-post_4264.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 01/08/2010 23:41:56

  Νομίζω ότι αυτή η "λύση" απλώς θα κουβαλούσε νερό στο μύλο των επιδιώξεών τους. Δεν είναι δυνατόν, με εικασίες και υποθέσεις για το τι ΘΑ μπορούσαν να γράφουν κάποιοι εγκάθετοι, να φαλκιδεύσουμε εμείς οι ίδιοι την ελευθερία στο διαδίκτυο.

  Και κάτι για τις "πολλές φυλακές που απαιτούνται". Ως σχήμα λόγου είναι καλό, αλλά ο συντάκτης ας έχει υπ' όψη του ότι, στην Ανατολική Γερμανία, η Στάζι δεν κατέφευγε αμέσως στις φυλακίσεις για να πετύχει την τρομοκράτηση όσων θεωρούσε αντιφρονούντες. Έτσι κι εδώ, μια "σύσταση" π.χ. από τον εργοδότη κάποιου επώνυμου blogger θα ήταν πολύ αποτελεσματικότερη από οποιαδήποτε ποινική δίωξη....

 2. Guxu avatar
  Guxu 01/08/2010 23:58:52

  Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω κάτι.

  Κακός ο γκιόλιας (και η ανωνυμία μαζί) και καλοί αυτοί που τον σκότωσαν;
  Ή καλός ο γκιόλιας (που έκανε ό,τι έκανε ανώνυμα) και κακοί αυτοί που τον σκότωσαν;

  Γιατί τα μμ αποχαύνωσης αφήνουν να πλανάται ένα "καλά τον κάνανε"...

  Ας μην ξεχνάμε τί φέρεται να είπε ένας γνωστός δικηγόρος σε έναν επίσης γνωστό δικηγόρο στην κηδεία του Γκιόλια: "είναι πολλά τα λεφτά"...

  Και όντως είναι... Πάντοτε ήταν τεράστια τα ποσά που πέφταν πάνω στο ελληνικό τραπέζι πόκερ, από τις μεγάλες δυνάμεις...

 3. Misha avatar
  Misha 02/08/2010 00:03:04

  Διαφωνώ με την κατάληξη του άρθρου.
  Όλα τα εντός ΕΕ ζώα είναι καταγεγραμμένα και με δημοσιοποιημένα τα προσωπικά τους στοιχεία .Αυτό όμως κάνει απλά πιο εύκολη την δουλειά των σφαγέων τους.

  Αν θελήσουν να σε πλήξουν επί προσωπικού, μπορούν να το κάνουν άνετα υπό οιεσδήποτε συνθηκες.Η συκοφαντική δυσφήμιση την οποία επικαλούνται οι πολιτικάντηδες και οι μεγαλόσχημοι είναι η πρόφαση για τη φίμωση.
  Πώς;
  Σου τραβάνε μια αγωγή με το που αναφέρεις το όνομα τους και επειδή εσυ δεν έχεις τον πακτωλό των δικών τους χρημάτων και δε μπορείς να ξοδεύεις ένα σωρό λεφτά κάθε τόσο σε νομικές παραστάσεις, αποφασίζεις να το ράψεις.
  Οι τύποι έχουν ενοχληθεί, και μάλιστα πολύ, επειδή αντιμετωπίζουν την κοινωνική απαξίωση που έτσι κι αλλιως τους ταιριάζει , και την αντιμετωπίζουν ιδίως από τους νεότερους που ενημερώνονται από το διαδίκτυο και όχι από τις ΥΕΝΕΔ τους.
  Γι αυτό «έφαγαν» και το Γκιόλια γι αυτό λυσσούν εναντίον της μπλογκόσφαιρας.Θεωρώ πως δεν αργει η ώρα που η φασιστική ΕΕ θα επιβάλλει λογοκρισία και στο διαδίκτυο, αλλά ας μη βάζουμε μόνοι το κεφάλι μας στο ντορβά τους πρόωρα.

  • Calamari avatar
   Calamari @ Misha 02/08/2010 00:24:07

   Συμφωνω απολυτως.

 4. anonymous avatar
  anonymous 02/08/2010 00:26:07

  Τα εκδοτικά συγκροτήματα στο μέλλον θα πάψουν να έχουν δύναμη που έχουν.
  Οι ειδήσεις πλέον κυκλοφορούν με ταχύτητα αστραπής. Την πιάνει ένα ξένο κανάλι, τη μεταδίδει και τη μαθαίνει όλος ο κόσμος.
  Εκείνο που είναι σημαντικό είναι η αξιολόγιση της είδησης που επιτυγχάνεται δια του σχολιασμού.

  Για το επώνυμο διαφωνώ γιατί ακόμη κι αν δεν κινδυνεύει η ζωή σου υπάρχουν άλλα μέσα για να σε εξαφανίσουν. Μπορούν να σε χτυπήσουν από επαγγελματικά μέχρι οικονομικά και δικαστικά.

  Πιστεύω μόνο ότι blogs, παραρτήματα εκδοτικών συγκροτημάτων, ειδησεογραφικά και πολιτικά πρέπει να έχουν ένα υπεύθυνο για το νόμο.

  Ο καθένας βέβαια είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει.

 5. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 02/08/2010 00:27:38

  Τώρα που το ξαναβλέπω... ο συγγραφέας είναι άραγε blogger ο ίδιος; Εγώ διατηρώ μια μικρή επιφύλαξη, γιατί αν ήταν, δεν θα επαναλάμβανε δις τους όρους "bloCKs" και "bloCKers" (ενώ λίγο πιο πάνω, ελληνιστί, τους γράφει σωστά).

  "Όσοι το φορούν, ξέρουν και να το προφέρουν", έλεγε μια παλιά διαφήμιση...

  • Karmacedon avatar
   Karmacedon @ Αυριανιστής 02/08/2010 03:35:06

   +1

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ Αυριανιστής 02/08/2010 14:18:08

   "ιδέες" ρίχνει για να αρχίσει η ζύμωση.... τό χουμε δεί άπειρες φορές το έργο.

 6. ataktos avatar
  ataktos 02/08/2010 00:30:29

  σωστός ο αρθρογράφος ..

 7. ataktos avatar
  ataktos 02/08/2010 00:36:51

  για τα ελληνικά δεδομένα το ποιο αποτελεσματικό εργαλείο έχει αναδειχτεί το facebook αυτός ήταν και ο λόγος που πρότεινα παλιά στον factorx να άνοιξη σελ.με φίλους του αντινεςσ ..στου κουφού την πόρτα ..

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ataktos 02/08/2010 00:43:22

   Το να ευτελίζονται ιστότοποι γνώμης και ζύμωσης σε σελίδες τύπου Facebook, προσωπικά το θεωρώ κατάντια. Όσο για την αποτελεσματικότητά του στην Ελλάδα, ίσως κι αυτό να αποτελεί σημείο των καιρών...

   • ataktos avatar
    ataktos @ Αυριανιστής 02/08/2010 01:38:09

    έγραψα το "ποιο αποτελεσματικό εργαλείο" διαδόσεις- τίποτα άλλο

 8. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 02/08/2010 02:11:15

  Το εχω γραψει επανειλημμενως, αλλα θα το επαναλαβω: Απο τη στιγμη που ο πολιτης εμαθε, χαρη στο Internet, την αξια και τη σημασια της εγκυρης και χωρις περιορισμους ενημερωσης ειναι αδυνατο, ο,τι και να κανουν, ο,τι και αν μηχανευθουν να σβησουν τη διψα του πολιτη για την αληθεια. Υπενθυμιζω οτι υπαρχει και ο γραπτος λογος με τη μορφη της προκηρυξης, με την οποια η ειδηση, η πληροφορια και το σχολιο περναει απο χερι σε χερι και με αστραπιαια ταχυτητα γινεται γνωστη σε ολοκληρη τη χωρα. Και μαλιστα με ονοματα και ολες τις αλλες πληροφοριες που σημερα απαγορευονται αυστηρως και δια ροπαλου με το κολπο της προστασιας, δηθεν, των προσωπικων δεδομενων, μετρο που θεσπισθηκε για την αποκρυψη οσων δεν συμφερουν στο κατεστημενο. Με οσα αναφερω δεν εννοω σε καμμια περιπτωση οτι δεν ειναι τεραστια η επιρροη και η συμβολη των μπλογκς στην υπευθυνη και χωρις περιορισμους ενημερωση των πολιτων. Απλα υποστηριζω οτι πλεον δεν μπορουν να μας κλεισουν το στομα και να μας βυθισουν εκ νεου στο σκοταδι της παραπληροφορησης. Γιατι απλουστατα μαθαμε και εθισθηκαμε στην αληθεια.

 9. ENIAIO ψηφοδέλτιο avatar
  ENIAIO ψηφοδέλτιο 02/08/2010 07:36:29

  «Η ευθύνη για την ελληνική παρακμή βαραίνει την πολιτική τάξη», (δηλαδή τους διχαστικούς κομματικούς-μοναρχικούς), και η αποδοκιμασία που δέχεται σήμερα το πολιτικό σύστημα είναι δίκαιη», λέει ο Παπούλιας, αλλά ΟΥΤΕ ΜΙΛΙΑ για ΚΑΘΑΡΣΗ-ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο...

  Οι Ισλανδοί δεν αρκέστηκαν στα δάκρυα και την οργή. Απαίτησαν και πήραν απαντήσεις. Για το τι έφταιξε, ποιοι ευθύνονται και τι πρέπει να γίνει για να μην ξανασυμβεί παρόμοια κρίση. Μόλις 15 μήνες μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η εξεταστική επιτροπή που συνέστησε το Κοινοβούλιο από ανεξάρτητους ειδικούς έβγαλε πόρισμα 2.400 σελίδων, με το οποίο όχι μόνο καταλόγισε ευθύνες, αλλά και τις προσωποποίησε. Κατονομάζονται ο πρώην πρωθυπουργός Γκέιρ Χάαρντε, τρεις πρώην διοικητές της κεντρικής τράπεζας, υπουργοί, ενώ ποινικές ευθύνες καταλογίζονται σε στελέχη των τριών ιδιωτικών τραπεζών. Ηδη ο εισαγγελέας έβγαλε διεθνή εντάλματα σύλληψης, καθώς πολλά golden boys διέφυγαν στο εξωτερικό, κάνοντας μία μέρα πριν από την εκδήλωση της κρίσης τεράστιες αναλήψεις από τους λογαριασμούς τους. Τρεις συνελήφθησαν και κρατούνται. Η κυβέρνηση έκανε μηνύσεις και ζητάει πίσω τα κλεμμένα. Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές αναδείχτηκε ως πλειοψηφικό ρεύμα η διαμαρτυρία. Στο Ακουρέιρι πρώτο κόμμα βγήκε ένα... μη κόμμα. Πολίτες έφτιαξαν έναν νέο σχηματισμό, στον οποίο, για να γίνεις μέλος, έπρεπε να μην είσαι μέλος κανενός κόμματος.

 10. sovokai avatar
  sovokai 02/08/2010 10:14:10

  εγω λέω να υπογραφουμε με τον ΑΜΚΑ

  • Misha avatar
   Misha @ sovokai 02/08/2010 10:24:12

   Mεγάλη κουβέντα είπες.
   Για εκεί μάς πάνε.
   Σαν τα μοσχάρια, αριθμημένοι και τσιπαρισμένοι με δυνατότητα παρακολούθησης από GPS, και καταγραφής όλων των οικονομικών , ασφαλιστικών, εργασιακών, ιατρικών, νοσηλευτικών συναλλαγών σε μια smart card.

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ sovokai 02/08/2010 14:22:32

   έτσι, για να μου δώσει το τέβε τα λευτά απο γιατρούς και υπηρεσίες πρέπει να τους πάω ΑΜΚΑ μέχρι και για το μωρό το αβάπτιστο.

   ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΠΛΗΡΕΣ!

 11. ΝΕΜΕΣΙΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ avatar
  ΝΕΜΕΣΙΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ 02/08/2010 14:12:35

  Πιστευω οτι θα ειναι σωφρων τοτε να ξεκινησετε να ελεγχετε οτι σχολιο σας αποστελετε στο μπλγκ και υστερα να εμφανιζετε.
  Δε πειραζει κυριοι να ειστε ανωνυμοι, τους περισσοτερους απο εμας δε μας νοιαζει αν γραφετε ή οχι με το ονομα σας. Οσοι ξερουν να διαβαζουν και εχουν κριση και αντιληψη που λειτουργει ακομα μπορουν να φιλτραρουν τα οσα γραφει καποιος/οι

 12. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 02/08/2010 14:35:43

  μμμμμμμμμμμμμμαλιστα!

  Ένας κύριος οργισμένος μας παροτρύνει όλους τους.... "bloCKers" να εμφανιστούμε με τα ονόματά μας.... Ρε κάτι πράγματα...

  • KΠ avatar
   @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 02/08/2010 15:54:06

   Και για να μην ξεχνιόμαστε... Ένα είναι το κόμμα που στα αγγλικά δεν τα παει και πολύ καλά (π.χ. "dongle fires" το "dog fight", "Λαζάρου" η "Lazard", κλπ κλπ)._Κ.Π.

 13. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 02/08/2010 16:16:20

  Ας αποκτήσουν τα κανάλια τους και τα ραδιόφωνά τους άδειες
  Ας πληρώσουν για τις συχνότητες που καταλαμβάνουν
  Ας πληρώσουν τα πρόστιμα που τους αναλογούν
  Ας μας δώσουν τις λίστες όσων εργάζονται ...στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα
  Ας μας πουν πόσοι τους "συνοδεύουν" αντί στους δρόμους να περιπολούν
  Ας καταργηθεί το αγγελιόσημο και ας μπει και το δικό τους Ταμείο στο ΙΚΑ
  Ας πληρώσουν φόρο 20%, αναδρομικά από 01/01/2010 όπως κόπηκαν μισθοί και συντάξεις
  Ας μας πουν ποιοι και από έχουν πάρει ... θαλασσοδάνεια
  Ας λειτουργήσουν όπως στην υπόλοιπη ΕΕ

  ...και μετά ας μιλήσουν...τα παράθυρα, γιατί εγώ μεγάλωσα σε μια γειτονιά που τα παράθυρα είχαν απλά γλάστρες και κουτσομπόλες...

  Νομίζουν ότι μας τρομάζουν οι ιπποκόμοι των υπαλλήλων των φούφουτων, όταν μιλούν για ανωνυμία;

  Ο Χάρρυ Κλυν στο Twitter έχει μιλήσει για τους ...επώνυμους:
  “Καψή με είπες μια βραδιά
  Χωρίς καμιά αιτία
  Μα του μ@λ@κ@ η καρδιά
  Δε σου κρατά κακία…”

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.