#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/02/2011 09:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρέπει επιτέλους να μπεί ένα τέλος στην εθνική ξεφτίλα

Τα όσα συμβαίνουν στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών και της Υγείας δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Δεν είναι μόνο ότι καθημερινά η Αθήνα είναι χάος, ούτε ότι μια γιατρός, πρόεδρος Ένωσης, τις έφαγε κατά την κατάληψη. Είναι ότι η κοινωνία έχει αρχίσει να εξαντλεί τις όποιες αντοχές της, όχι μόνο λόγω των μέτρων αλλά εξαιτίας του αδιεξόδου που βλέπει μπροστά της.

Κι εδώ είναι το κρίσιμο ζήτημα, ειδικά αν προσέξουμε όλα όσα είπε σε συνέντευξή του ο Ντ. Στρος Καν.«Η ανάπτυξη σε οικονομίες με μεγάλα εξωτερικά ελλείμματα, όπως οι ΗΠΑ, εξακολουθεί να καθοδηγείται από την εγχώρια ζήτηση. Και η ανάπτυξη σε οικονομίες με μεγάλο εξωτερικό πλεόνασμα, όπως η Κίνα και η Γερμανία, εξακολουθεί να ενισχύεται από τις εξαγωγές. Καθώς αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ των χωρών, μπορεί να δούμε την άνοδο του προστατευτισμού- του εμπορίου και των δραστηριοτήτων του χρηματοπιστωτικού τομέα. Και καθώς αυξάνονται οι εντάσεις εντός των χωρών, μπορεί να έχουμε την αύξηση κοινωνικής και πολιτικής αστάθειας στο εσωτερικό τους- ακόμη και πόλεμο».

Μέχρι και πόλεμο, προβλέπει ο διευθυντής του ΔΝΤ σε μεγάλες χώρες που θα αντιμετωπίσουν κοινωνικές εντάσεις. Φαντάσου δηλαδή τι έχει να γίνει σε μικρές χώρες όπως η Ελλάδα που μαστίζονται ήδη από φτώχεια.

Πολλά από τα αιτήματα των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες και των γιατρών ή των φαρμακοποιών φαντάζουν αυτή την κρίσιμη περίοδο εντελώς παράλογα. Οι εξελίξεις τους έχουν προσπεράσει δυστυχώς. Μακάρι να μην είμαστε μια χρεοκοπημένη χώρα και να είχαμε όλοι προνόμια, αλλά η ουσία είναι ότι όλοι είμαστε χαμένοι.

Το ζήτημα με τις κοινωνικές αντιδράσεις που όλο και διογκώνονται είναι ότι δεν υπάρχει πάτος στα μέτρα της αθλιότητας. Δεν μπορεί να πει κάποιος ότι θα σταματήσει η κατηφόρα, θα υπάρξει ελπίδα. Αντίθετα, καθημερινά ο κόσμος ακούει ότι τα χειρότερα έρχονται λες και ό,τι ζει τους τελευταίους μήνες δεν είναι ένας απίστευτος εφιάλτης.

Πέρα λοιπόν από τις κλαδικές διεκδικήσεις και τα κεκτημένα κάποιων, το ζήτημα πλέον που τίθεται είναι αυτό της επιβίωσης. Οι γιατροί που μπαίνουν στο ΕΣΥ, θα δουν μεγάλες μειώσεις των μισθών τους. Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες θα πληρώσουν τα ελλείμματα και την κακοδιαχείριση. Οι φαρμακοποιοί θα πληρώσουν την πρόθεση της κυβέρνησης να απελευθερώσει το επάγγελμα, όχι για να βοηθήσει τους πολίτες ή για να μειωθούν οι τιμές στα φάρμακα, αλλά πιθανόν για να εξυπηρετήσει όσους θελήσουν να μπουν στο χώρο. Μέχρι και κάποιες ξένες αλυσίδες φαρμακείων που στο μέλλον θα γεμίσουν κάθε σούπερ μάρκετ με φαρμακεία.

Κι ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Οτι πει η τρόικα θα είναι το σύνθημα των επόμενων δεκαετιών.

Εδώ πρέπει όλοι να σταθούμε. Η κατάλυση κάθε γραμμής άμυνας θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της κυβέρνησης και των δανειστών μας. Αν δεν υπάρχει πλαφόν στην εθνική ξεφτίλα, τότε το επόμενο βήμα είναι η έκρηξη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 02/02/2011 09:30:52

  Είμαστε σε οριακό σημείο.
  Οριακή θα είναι και η λύση.
  Αυτή που κλωθογυρίζει σιωπηλά στο μυαλό όλων των Ελλήνων που είναι κατά του κατοχικού συμφώνου και της ανθυποκυβέρνησης.

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 02/02/2011 09:37:33

  "Φύγε" απάντησε ο λαός στο διάγγελμα του σοσιαληστή Μουμπάρακ.

 3. Rote Phane avatar
  Rote Phane 02/02/2011 09:47:53

  ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΡ' ΤΟ ΣΟΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ.

 4. STATHIS avatar
  STATHIS 02/02/2011 09:52:42

  Διαπιστώνω διαβάζοντας ότι γίνονται κάποιες παραδοχές τις οποίες θ'αναφέρω : α) Ότι ΟΜΑΔΕΣ εργαζομένων έχουν "παράλογα" αιτήματα !!!
  β) Η παραδοχή του ότι η "κατάσταση " είναι "κρίσιμη" και είμαστε μιά "χρεοκοπημένη" Χώρα !!!!!!

  Στο α) Απαντώ ότι ΄ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ , ΚΑΘΗΚΩΝ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ (και σε κάθε περίπτωση η κοινωνική οργάνωση τα λαμβάνει υπ'όψη) .!!!
  Στο β) Η κατάσταση της Χώρας ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ (μιά άλλη πολιτική αντιμετώπιση των ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ προβλημάτων , ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ανεξαρτήτως των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ αλλά σε σχέση ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΕΦΙΚΤΩΝ & ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ) .

  -*Όσον αφορά τώρα τις προβλέψεις κερδών και ζημιών των επι μέρους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ , εγώ πιστεύω ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ....ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ (το οποίο σύνολο αποτελείται από ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ του ΑΔΙΑΙΡΕΤΑ ) .!!

  *-Στο τέλος αφήνω το "ΠΛΑΦΟΝ" που ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ στο άρθρο ΓΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ : ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΠΛΑΦΟΝ ??(σαφώς και στη διαπραγμάτευση "κάτι χάνεις" - "κάτι κερδίζεις" , ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙ).Θα πρέπει δηλαδή να παρακαλάμε να ΜΗ ΜΠΕΙ "ΠΛΑΦΟΝ" , για να έχουμε την ΛΑΪΚΗ "ΕΚΡΗΞΗ" ή ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ να επιδιώξουμε την αντίδραση, πρίν ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΟΥΜΕ πολύ πιο ΚΑΤΩ ως Κοινωνία ??????  *Μιά άποψη.-

 5. Δημήτριος avatar
  Δημήτριος 02/02/2011 09:55:34

  "Πόλεμος πάντων πατήρ εστί, πάντων δε βασιλεύς, και τους μεν θεούς έδειξε τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε τους δε ελευθέρους" Ηράκλειτος

  Και επειδή οι δικοί μας είναι δειλοί και ανάξιοι γραικύλοι, η πρόκληση θα έρθει από τους γειτονικούς φίλους μας. Έτσι θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Θα ξεβρωμίσει η Ελλάδα. Όλα αυτά βέβαια θα γίνουν σε κλίμα φοβερής κατάρρευσης και πολιτικής αστάθειας. Αυτό πλέον είναι οφθαλμοφανές για μένα
  και αναπόφευκτο.

 6. elsoto avatar
  elsoto 02/02/2011 10:03:26

  Ασκήσεις καταστολής πλήθους στην 71η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία

  http://provoria.blogspot.com/2011/02/71.html

 7. Misha avatar
  Misha 02/02/2011 10:20:58

  Αν δεν γίνει της Αιγύπτου , η συμμορία των ΗΠΑλλήλων του ΓΑΠ δεν θα φύγει.

  ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΠΑΝΤΟΥ!
  ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-
  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ, ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ, ΣΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ, ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ,ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Misha 02/02/2011 11:03:13

   Μίσα, θεωρείς "αγώνα" αυτή την παρωδία των φαρμακοποιών; Δευτέρα-Τρίτη ανοιχτά, Τετάρτη-Παρασκευή κλειστά; Είναι "απεργία" αυτή; Δεν θέλουν όμως να χάσουν την κουτάλα, γι' αυτό και δεν πάνε στο μοναδικό αποτελεσματικό αγώνα που ξέρω εγώ: συνεχές κλείσιμο επ' αόριστον.

   Ρώτα το γιατρό σου, που τους ξερει καλά, και θα σου προεξοφλησει ότι έτσι που κάνουν, θα ηττηθούν σίγουρα αφού η κυβέρνηση, εκ του ασφαλούς, δεν υποχωρεί.

 8. Λιζα Αλεξίου avatar
  Λιζα Αλεξίου 02/02/2011 11:10:15

  Όταν κάνουμε καλή κατανομή των αγαθών θα εξασφαλίσουμε την ευτυχία των ατόμων χωριστά.Λέγοντας καλή κατανομή δεν εννοούμε ίση, μα δίκαιη κατανομή
  Η δικαιοσύνη είναι η πρώτη ισότητα, γιατί έτσι θεμελιώνουμε την ισορροπία της κοινωνικής ζωής.Ίσορροπία της κοινωνικής ζωής θα πεί: ο άνθρωπος ευτυχισμένος, ο πολίτης ελεύθερος,το έθνος μεγάλο.Σήμερα δίδονται όλες οι απολαύσεις σε μερικούς,και όλες οι στερήσεις για τον λαό.Κι όμως τα προνόμια,τα μονοπόλια, ο πλούτος, όλα προέρχονται από την δουλειά.......
  Μα τί ήθελαν αυτοί οι αναμαλλιασμένοι, ξυπόλυτοι, ουρλιάζοντας,κραδαίνοντας τα ρόπαλα και τις λόγχες,ξεχύνονταν στο αναστατωμένο Παρίσι;ήταν δυστυχισμένοι,εξαθλιωμένοι με πνεύματα όλο φλόγα και περηφάνειαΉθελαν να σταματήσει η καταπίεση, ήθελαν δουλειά,εκπαίδευση, ψωμί, με λύσσα απαιτούσαν το δίκαιο.Και όλοι ξέρουμε πώς όταν το πνεύμα και η δυστυχία σμίγουν,γίνεται μιά έκρηξη πολύ επικίνδυνη.(Οι άθλιοι Β Ουγκώ).Επανάσταση 1830.
  Η ιστορία δεν θα αργήσει νάρθει για να μας συναντήσει.

 9. zackii avatar
  zackii 02/02/2011 13:32:13

  Κανένα τέλος δεν θα μπει στην ξεφτίλα αν δεν επανέλθει η δημοκρατία στη χώρα της. Το σημερινό πολίτευμα είναι κοινοβουλευτική δικτατορία. Και αν το αμφισβητεί κανείς λέω:
  Πως λέγεται το πολίτευμα που οι πολιτικοί μπορούν ανενόχλητοι να κλέβουν να παίρνουν μίζες και οχυρωμένοι πίσω από νόμους που οι ίδιοι φτιάχνουν μένουν ατιμώρητοι και επιπλέον χλευάζουν τους επικριτές τους?
  Πως λέγεται το πολίτευμα εκείνο που οι πολιτικοί μεν ισχυρίζονται ότι είναι δημοκρατία επειδή ο καθένας τάχα μπορεί να πει ελεύθερα τη γνώμη του αλλά από την άλλη έχοντας φιμώσει τα ΜΜΕ κάνοντας άνομες συμφωνίες και προφανώς δίνοντας στους ιδιοκτήτες τους λεφτά κάτω από το τραπέζι τα έχουν μετετρέψει σε λιβανιστές του -δήθεν- κυβερνητικού έργου κάνοντας ουσιαστικά τις χουντικές ΕΙΡ και ΥΕΝΕΔ να φαντάζουν οάσεις δημοκρατίας?
  Πως λέγεται το πολίτευμα εκείνο όπου ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών ταγμένοι από το Σύνταγμα να προστατεύουν το συμφέρον των πολιτών της χώρας τους, τους καλούν να βάλουν τις οικονομίες τους στο χρηματιστήριο γιατί θα κερδίσουν δήθεν χρήματα, ενώ γνωρίζουν καλά ότι τα χρήματά τους αυτά θα χαθούν?
  Πως λέγεται το πολίτευμα όπου ο Υπουργός των εξωτερικών σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό μετετρέπουν με της ευλογίες ξένης δύναμης Ελληνικό έδαφος σε αμφισβητούμενη γκρίζα ζώνη? Και γιατί καταδικάζουν τον χουντικό Ιωαννίδη γιά την διευκόλυνση της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο όταν κατά το μάλλον η ήττον κάνουν το ίδιο πράγμα?
  Πως λέγεται το πολίτευμα όπου ο υποψήφιος και μετέπειτα πρωθυπουργός της χώρας κοροιδεύει ξεδιάντροπα και έχοντας πλήρη επίγνωση της οικονομικής κατάστασης τους πολίτες της λέγοντας τους ότι λεφτά υπάρχουν μόνο και μόνο γιά να υφαρπάξει την ψήφο τους και να αναρριχηθεί παράνομα στην εξουσία?
  Και σαν να μην έφτανε αυτό γιά να δικαιολογήσει τις πράξεις του να φουσκώνει εκ των υστέρων τα ελείμματα γιά να κατηγορήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους?
  Πως λέγεται το πολίτευμα που ο πρωθυπουργός σύρει τη χώρα του στο ΔΝΤ με τους επαχθέστερους όρους και αφού έχει διαβεβαιώσει ότι ποτέ δεν θα συμβεί αυτό?
  Τα ερωτήματα αυτά θα μπορούσαν να συνεχιστούν, αλλά όποιος νομίζει ότι το πολίτευμα της χώρας είναι δημοκρατία ας απαντήσει έστω σε αυτά...

 10. The Saint avatar
  The Saint 02/02/2011 18:21:49

  Στην Αίγυπτο αληθεια, ΠΩΣ ξεκινησε η αντίσταση του λαού? ΠΩΣ ξεκινησε η εξέγερση? Βγήκαν απλά κάποιοι στους δρόμους και φώναζαν, και ακολούθησαν και άλλοι , και άλλοι, μέχρι που έγιναν πολλοί, και στο τέλος σχεδόν όλοι?
  Μήπως κάποιος/οι οργάνωσαν με κάποιο τρόπο αυτήν την αντεπίθεση? Στις τπολοιπες χώρες πώς έγινε αυτό?
  Μήπως πρέπει να ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΘΟΥΜΕ επιτέλους, να ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ και να κάνουμε τα ίδια? Γιατι ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ θα φύγει η λαίλαπα που σαπίζει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο την Ελληνική κοινωνία?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.