#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/10/2013 20:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πράσινο φως για σημαντικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτουΤο πράσινο φως για σημαντικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτου, άναψαν Σαμαράς και Βενιζέλος στην δίωρη συνάντηση τους, υπό το κράτος των πιέσεων των βουλευτών της Ν.Δ, οι οποίοι έχουν ξεσηκωθεί και έχουν βάλλει στο στόχαστρο τους τον Γιάννη Στουρνάρα και το επιτελείο του.

Οι «γαλάζιοι» με επισκέψεις στο γραφείο του «Τσάρου» της οικονομίας και με μαραθώνιες διαβουλεύσεις ζητάνε να αλλάξουν πολλές από τις άδικες διατάξεις του νομοσχεδίου Στουρνάρα.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του βουλευτή Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή, ο οποίος αφού ξεκαθάρισε ότι στόχος των αντιδράσεων δεν είναι να ανατραπεί η κυβέρνηση αλλά να κατανοήσει το επιτελείο Στουρνάρα ότι δεν αντέχει άλλο η κοινωνία.

Οι βουλευτές της Ν.Δ με βροχή ερωτήσεων προς τον υπουργό οικονομικών ζητάνε να αλλάξει σημαντικά το νομοσχέδιο και προειδοποιούν ότι αν δεν συμβεί αυτό δεν περνάει από την Βουλή.

Ο πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο μαζικής εξέγερσης στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας εγκαταλείπουν την «σκληρή γραμμή» των προηγουμένων ημερών και συμφώνησαν ότι θα πρέπει να γίνουν λογικές αλλαγές στο πλαίσιο της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης. Μάλιστα τόσο ο Α. Σαμαράς, όσο και ο Ε. Βενιζέλος μιλώντας στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την συνάντηση τους και μακριά από τις κάμερες  επιβεβαίωσαν ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις στο νομοσχέδιο.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι παρενέβη για να φύγουν τα παράλογα με την φορολόγηση σε μαντριά στάνες και αποθηκευτικούς χώρους και πρόσθεσε πως «έτσι κι αλλιώς όλα αυτά δεν θα είχαν κανένα δημοσιονομικό  όφελος».

Ο Ε. Βενιζέλος από την πλευρά του είπε στους δημοσιογράφους πως «…οι βελτιώσεις θα γίνουν όχι μόνο εξαιτίας της πίεσης των βουλευτών  αλλά και επειδή η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο, κάτι που πρέπει να καταλάβουν και οι δανειστές μας…»

Ο πρωθυπουργός επιχειρώντας να αποφορτίσει το βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί ενόψει της έλευσης της τρόικας (4Νοεμβρίου) είπε στους δημοσιογράφους ότι «έχουμε διαπραγμάτευση και όχι πόλεμο…»

Πρωθυπουργός και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα συναντηθούν και αύριο Πέμπτη, οπότε θα συζητηθεί και το θέμα των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, ένα ακόμη «αγκάθι», αλλά και η υπόθεση των αμυντικών βιομηχανιών.

Ροβεσπιέρος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. CHRIS avatar
  CHRIS 30/10/2013 21:00:44

  Τα χρήματα που δεν θα εισπραχθούν από τα ακίνητα, από που θα τα πάρουν; Μένει να το δούμε και αυτό.

 2. mandi avatar
  mandi 30/10/2013 21:03:29

  Χίλια ΜΠΡΑΒΟ στον πρωθυπουργό μας

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 30/10/2013 21:29:31

  Όταν η λογική είναι "ἑπιβάλουμε φόρους γιατί πρέπει να εισπράξουμε χ δις...επειδή το απαιτούν οι ξένοι επικυρίαρχοι..." Τα έιπε ο κ. Καραβίτης στον Σκάἱ απόψε, ε! τι να περιμένει κανείς ; Και μετά ζητάμε όραμα για την ελλάδα και τον Λαό. Αφἠστε τα, δεν εξωραϊζονται με τίποτα καταστάσεις που αν δεν ήταν σοβαρἐς για την υγεία της κοινωνίας θα ήταν για γέλια με τους ανίκανους που παριστάνουν τους τεχνοκράτες.
  Κε. Σαμαρά, δεν χρειαζόμαστε κυβέρνηση ούτε και πολιτική προοπτική, ούτε όραμα για την Ελλάδα, χρειαζόμαστε μόνο τεχνοκρατες που θα πράττουν ό,τι τους πουν οι ξένοι, δλδ 1+(-1)=0.
  ΛΟΓΙΣΤΕΣ χρειαζόμαστε που θα ισοσκελιζουν τα βιβλία και όποτε το κράτος χρρειάζεται παραπανω λεφτά γιατί "δεν τη βγάζουμε" και γιατί έτσι ζητούν οι ξένοι επικυρίαρχοι, και γιατί ούτε μια διαρθρωτική (υγιής δλδ) αναδόμηση του κράτους δεν έγινε, θα αποφασίζει να αυξάνει τους φόρους γιατί θα χρειάζεται όλο και περισσότερα για τις τρύπες που η κλεπτοκρατία και οι εκπροσώποι της σαν τον Κο. Καραβίτη δημιουργούν με την δημιουργική λογιστική τους που μας έβαλε στο ευρώ (στενώ για εμας).
  έχει εκλείψει η τσίπα στην χώρα αυτή. Μικροί άνθρωποι, ανθρωπίσκοι, Homo minisculus graecus, φιαφεντεύουν τις τύχες μας.
  Κε. Σαμαρά, δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί αλλά ενώ μιλάτε για ανάπτυξη (κάτι είναι και αυτό) εν τούτοις προίστασται μιας επανάστασης: Αυτής που ξερριζώνει -επί τέλους! για αυτούς που θέλουν να διαλύσουν την Ελληνική κοινωνία- την αυτάρκειά της, ειδικά μέσω της υπερφορολόγησης-διάβαζε δήμευση των αγροτών (επειδή 10 Λαρισαλιοι με τις επιδοτήσεις αγόραζαν φερράρι) και όλα αυτά γιατί οι τεχνοκράτες σας (η Σημιτική παρέα του ΥπΟικ) και το ανύπαρκτο κράτος δεν μπορεί να τα μαζέψει τους φορους από αυτούς που δεν πληρώνουν, ακόμα. Καληνύχτα.

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 30/10/2013 22:57:15

  Ειδικά για τους απλούς αγρότες -και όχι για τους τσιφλικάδες- με βάση το προσχέδιο θα είναι μικρή η επιβάρυνση. Και ειδικά οι αγρότες δνε πληρώνουν φόρο σχεδόν καθόλου. Γιατί το ένα διαμέρισμα ως πρωτη κατοικία με 70τ.μ. να πληρώνει 300Ε ανά έτος και να μην πληρώσει 200Ε αυτό και από 50Ε ο κάθε αγρότης ετησίως; Το χωράφι ταΐζει κόσμο συνήθως αν είναι μιας έκτασης από 10 στρέμμτα και πάνω, το διαμέρισμα ίσα-ίσα που φθείρεται και θέλει έξοδα για συντήρηση. Γιατί να μην μοιραστεί το βάρος σε όλους δηλαδή; Και εννοείται αποθήκες και στάνες δεν έχει νόημα να φορολογηθούν.

 5. Hans avatar
  Hans 30/10/2013 23:19:12

  Πρώτον, οι αντιδράσεις των βουλευτών είναι προσυνεννοημένες, και αυτό είναι τοσο προφανές πια... Δεύτερον, εκείνο το "θα καταργήσουμε το χαράτσι" πού πήγε;

 6. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 31/10/2013 14:01:45

  "Προσωπική παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού για στάνες και αποθήκες". Και ερωτώ: πόσο νόμιμο και ηθικό-δίκαιο είναι να φορολογηθούν μεταξύ άλλων αγροτεμάχια-χέρσα μη πρόσοδα και σε απόσταση από θάλασσα πέραν των 10 χλμ.με γιαπί μπετά -τούβλα και άνευ πορτο – παραθυρων και άνευ υποδομής για διαμονή αλλά και σύνδεσης ΔΕΗ;
  Ποιός νοήμων άνθρωπος θα επέβαλε τον ίδιο ή και κατά κάτι λιγότερο φόρο σε ημιτελές και ούτε υποτυπωδώς προσφερόμενο και ασφαλές έστω και για 1ήμερη παραμονή (έκθεση στα καιρικά φαινόμενα οποιασδήποτε εποχής, κινδύνους κτλ)για την διαβίωση των κατοίκων του είτε είναι 20τμ. , είτε 1000τμ για τους πολύ λίγους και ικανότατους αφού αυτά κτίζονται και είναι κατοικήσιμα σε χρόνο dt και με "ποιά....." άραγε, αναλογία φορολογητέα ή ειδική ένταξη/διάταξη ....;
  Ποιός θα επέμενε να φορολογήσει ένα ΓΙΑΠΙ επειδή αδυνατούν οι ιδιοκτήτες του να το αποπερατώσουν, κυρίως λόγω των αιφνιδίων και συστηματικών περικοπών …. (αφαιρώντας τους το δικαίωμα να υποστηρίξουν με προσωπική δουλειά έστω και την υποτυπώδη φύστευσή του με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών της οικογένειας ή ακόμα και της τοπικής κοινωνίας με αντίκτυπο στην Εθνική οικονομία);
  Ποιός θα απαιτούσε φόρο από γιαπιά ανοιχτά και άνευ πορτο-παραθύρων και παροχής ρεύματος ;
  Ποιός για τα μισογκρεμισμένα ακίνητα που ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τα ανοιχτά γιαπιά και ποιός θα απαιτούσε φορολόγησή τους με τους ίδιους συντελεστές που φορολογούνται:
  α). ακίνητα νεόδμητα , είτε ανακαινισμένα και παλαιά αποπερατωμένα ακίνητα 20τμ, 80τμ, 100τμ , 200τμ , 300τμ,400τμ,500τμ ή και δηλωθέντων 100τμ ενώ το πραγματικό εμβαδόν υπερβαίνει κατά πολύ το δηλωθέν.....
  β). είτε είναι βίλες πολυτελείς μικρές και τεράστιες και προσφέρονται για χλιδάτες διαμονές κ.ο.κ. ,
  γ). ακίνητα νεόδμητα- ακόμα και με τούβλα έξωθεν αλλά με πορτοπαράθυρα και παροχή εργοταξιακού ρεύματος και με υποδομή εσωτερική π.χ. λουτρό, κουζίνα κλπ παρέχοντας κανονική, όσον αφορά το εσωτερικό τους , υποστήριξη λειτουργιών οικογενειακής διαβίωσης (υπάρχουν κι αυτά ...),
  και όλα τ'ανωτέρω είτε βρίσκονται στο βουνό , είτε στη θάλασσα, είτε προσφέρονται για εναλλακτικές διακοπές ή έστω και ολιγοήμερη διαμονή.
  Όταν δεν παρέχεται ασφάλεια για παραμονή έστω και "ζώντων ζώων" σε ένα "ακίνητο" δεν θεωρείται ακίνητο για υποστήριξη ασφαλούς διαβίωσης , πόσο μάλλον όταν δεν διαθέτει βασικές παροχές για έστω και υποτυπώδη διαμονή ανθρώπων και σε ένα αγροτεμάχιο που δεν αποδίδει τίποτα ΔΕΝ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΕΣΟΔΑ ειδικά και λόγω του αναγλυφου του δεν θα πρέπει να επιβληθεί στον ιδιοκτήτη του φορ/ση παρά μόνο και μόνο στην περίπτωση που αξιοποιηθεί και αποφέρει έσοδα από π.χ. καλλιέργειες .
  Πρέπει να φορολογηθούν δηλαδή αυτοκινούμενα ο/χ διακοπών , τροχόσπιτα , τροχοβίλλες με παροχές νερού ,λουτρού, κουζίνας ή ακόμα και παραγκών ή και αποθηκών δηλωμένων για άλλες (...) χρήσεις με φορ-γές επειδή διαθέτουν στέγες και πόρτες ;
  Ενα αγροτεμέχιο χέρσο με ΓΙΑΠΙ δεν προσφέρει κανένα ΕΣΟΔΟ λαμβάνοντας υπόψη και το ανάγλυφό του ειδικά αν κάθε προεργασία ήταν και είναι ασύμφορη (με εργατικά πανάκριβα στην ντόπια κοινωνία) και ας μην ξεχνάτε ότι ο ιδιοκτήτης του έχει πληρώσει πανάκριβα όλους τους φόρους σε σχέση με άλλα αντίστοιχα που αποδίδουν έστω και μικρά έσοδα..... και πληρώνει ξανά και ξανά φόρους που του αναλογούν αλλά και αυτούς που δεν, και πληρώνει πολλά παραπάνω για όλους αυτούς που δεν πλήρωναν και δεν πληρώνουν αυτά που τους αναλογούν σε σχέση με τις περιουσίες τους κινητές ( αμοιβαί α μετοχές κτλ) και ακίνητες και τα έσοδα και κέρδη απ'αυτές , καθώς πολλοί με μεγαλοιδιοκτησίες που τους αποφέρουν έσοδα (ή και δεν αποφέρουν) τους προσφέρουν δυνατότητα διαβίωσης και μάλιστα και υψηλού επιπέδου......
  Όλοι αυτοί παραμένουν στο απυρόβλητο με διαφόρους τρόπους.... και προστατεύονται, ως πότε ;
  Θα πράξουν οι αρμόδιοι επιτέλους τα δέοντα , αφού μιλάμε για ΕΘΝΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ;
  Μήπως τελικά, μιλάμε για θυσίες και αρπαγές ιδιοκτησιών προς εξυπηρέτηση σίγουρα όχι του Εθνικού συμφέροντος και των " μη προνομιούχων " Πολιτών αλλά ως διαφαίνεται για "στοχευμένη και μεθοδική " αρπαγή ιδιοκτησιών προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.