#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/03/2012 19:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πράσινο φως για εκλογές τον Απρίλιο και από τις ΒρυξέλλεςΓράφουμε προηγουμένως για τις συναντήσεις που είχε ο Αντώνης Σαμαράς στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά τα όσα γράφονται περί της επιθυμίας για αναβολή των ελληνικών εκλογών που εκφράζουν διάφοροι εταίροι στην ΕΕ, στη σύνοδο του ΕΛΚ όλοι ευχήθηκαν, αντιθέτως, στον Αντώνη Σαμαρά καλή επιτυχία στις εκλογές του Απριλίου.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικράτησε στη σύνοδο είναι ότι ο πρόεδρος του ΕΛΚ Μάρτενς ευχήθηκε στο κλείσιμο των εργασιών "καλή επιτυχία στον Αντώνη Σαμαρά στις εκλογές του Απριλίου".

Το ότι οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο, με νικητή τον Αντώνη Σαμαρά, προκύπτει και από το γεγονός ότι στη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο το θέμα έπεσε στο τραπέζι, με τον πρόεδρο της Ν.Δ. να εκτιμά πως «με τις εκλογές του Απριλίου θα εκτονωθεί η κοινωνική ένταση».

Στους συνομιλητές του ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, επεσήμανε όμως το γεγονός ότι η Ελλάδα βιώνει πέντε συνεχή χρόνια βαθιάς, πρωτοφανούς ύφεσης, πρωτόγνωρη για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και για αυτό πρέπει να ληφθούν και δραστικά μέτρα ώστε να αλλάξει η κατάσταση. Ο Αντώνης Σαμαράς στις συναντήσεις του προέταξε την ανάγκη να υπάρξει επιτέλους μια αναπτυξιακή διάσταση στην πολιτική που ακολουθεί η χώρα, προτείνοντας συγκεκριμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, έτσι ώστε, άμεσα, να περιορισθεί η ύφεση και να μειωθεί η ανεργία, ειδικά των νέων, ενώ στη Γερμανίδα καγκελάριο έθεσε και το θέμα της ανακήρυξης ΑΟΖ από την Ελλάδα, επισημαίνοντας τα οφέλη που θα έχει αυτή η κίνηση στην ελληνική οικονομία.

Στη Ν.Δ. εκτιμούν πως πλέον το κλίμα για τον πρόεδρο του κόμματος στην Ευρώπη όχι μόνο έχει βελτιωθεί αισθητά από το παρελθόν, αλλά πλέον είναι σαφές πως ο ίδιος έχει ανοίξει ουσιαστικούς διαύλους επικοινωνίας με τους ξένους ηγέτες αλλά και με τα στελέχη των Βρυξελλών και το κυριότερο όλοι αυτοί έχουν αρχίσει να αποδέχονται τις προτάσεις και τις θέσεις Σαμαρά για την έξοδο από την κρίση. Ουσιαστικά, λοιπόν, θεωρούν πως από την επομένη των εκλογών έχει ανοίξει ο δρόμος για να υπάρχει επαναπροσδιορισμός της πολιτικής που ακολουθεί η χώρα, έτσι ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις της κρίσης και η Ελλάδα να βγει μια ώρα πιο γρήγορα από το αδιέξοδο.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. theo1611 avatar
  theo1611 01/03/2012 20:02:06

  1, 8 (Βαϊων), 15 (Πάσχα), 22(Θωμά) ή 29 Απριλίου τρέχοντος έτους 2012?

 2. mikes avatar
  mikes 01/03/2012 20:16:52

  Οσο πιο γρηγορα ,τοσο το καλυτερο . 8 Απριλιου να τελειωνουμε

 3. GIORGOS TSAVOLAKIS avatar
  GIORGOS TSAVOLAKIS 01/03/2012 20:40:25

  ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ.ΑΚΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

 4. franc avatar
  franc 01/03/2012 21:07:53

  Eπειδή δεν υπάρχουν λεφτα,
  Μήπως θαταν σκόπιμο να τις αφήναμε για το τέλος της τετραετίας αφού ούτως ή άλλως η αριστερά δεν φαίνεται να θέλει πραγματικά να κυβερνήσει και μάλιστα σε τέτοια κατάσταση...

 5. Minos avatar
  Minos 01/03/2012 21:12:55

  Ας προσπαθήσουμε, όσο μπορούμε να σοβαρευτούμε. Αυτοδύναμη κυβέρνηση από το πρώτο κόμμα, που θα είναι όπως όλα δείχνουν η Ν.Δ., δεν μπορεί να επιτευχθεί. Θα συγκεντρώσει 115 - 118 έδρες στην καλύτερη των περιπτώσεων. Ακόμη και με το δεύτερο, όποιο κομμάτι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μπορεί να μην σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση. Οι εκλογές αυτές θα είναι για να εκτονωθεί απλά ο κόσμος και να ψηφίσει "όχι" αντί για "ναι". Για να εκφράσει θυμό και αντίδραση και όχι θέσεις και προοπτική. Και μετά; Τι θα γίνει την Δευτέρα μετα την όποια Κυριακή των εκλογών; Μήπως θα ήταν πιο λογικό, πιο εθνικό, πιο σώφρον να προχωρήσει η κυβέρνηση Παπαδήμου μέχρι το τέλος της τετραετίας, με άλλη βέβαια σύνθεση α λα Μόντι και να περιμένουμε μήπως αποδώσουν τα όποια μέτρα ανάπτυξης θα ληφθούν, ώστε να δικαιωθεί και η μνημονιακή εν τέλει θέση του Σαμαρα;

 6. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 01/03/2012 21:38:25

  Αξιόπιστα στοιχεία (όχι μόνο δημοσκοπήσεις) λένε ότι η ΝΔ μπορεί να πάρει μέχρι και 40% σε συνθήκες πόλωσης (που εκ των πραγμάτων θα υπάρξουν λόγω της μη πολιτικής σύμπτωσης της ΝΔ με τα υπόλοιπα κόμματα) πράγμα που σημαίνει αυτοδυναμία. Μην πιστεύετε στις δημοσκοπήσεις σε τέτοιες συνθήκες.

  Με βάση αυτά τα δεδομένα, προσωπικά βλέπω αυτοδυναμία αν και εφόσον τονιστούν οι ιδεολογικές και πολιτικές αντιθέσεις της ΝΔ του Σαμαρά με όλα τα υπόλοιπα κόμματα δηλαδή όχι μόνο με το ΠΑΣΟΚ, ΔΗΣΥ, ΛΑΟΣ αλλά και με την παραδοσιακή αριστερά και με αυτήν τύπου Κουβέλη που αποτελεί το κυτίο παραπόνων αρκετών απογοητευμένων πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

  • pirandello avatar
   pirandello @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 02/03/2012 05:24:42

   Εγώ Μανώλη δεν ακούω κανέναν άλλο παρά μόνο εσένα. Και είμαι βέβαιος οτι τα αξιόπιστα στοιχεία που προφανώς μόνο εσύ γνωρίζεις θα δώσουν τελικά την πολυπόθητη αυτοδυναμία στη ΝΔ με πάνω από 40%. Τι είναι άλλωστε ένα 40% για την πανίσχυρη και πολιτικά δικαιωμένη ΝΔ...Ας σοβαρευτούμε όμως επιτέλους.
   Πριν από δυο χρόνια περίπου όταν είχε εκλεγεί ο Σαμαράς Πρόεδρος στο κόμμα, θυμάμαι μια δήλωσή του που μου έκανε εντύπωση: "η κυβερνησιμότητα δεν είναι αυτοσκοπός για τη ΝΔ". Ήταν δήλωση πρωτοποριακή, γιατί ο Σαμαράς τότε αναφερόταν στην ανάγκη για άμεση ανανέωση του κόμματος με τη συμμετοχή και ανάδειξη νέων και άφθαρτων προσώπων. Από τότε μέχρι σήμερα νομίζω δε διαφωνείς οτι πολύ λίγα έγιναν στο θέμα της ανανέωσης και της χρησιμοποίησης στελεχιακού δυναμικού με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά.
   Για πολύ κόσμο αγαπητέ Μανώλη η σκέψη και μόνο οτι η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές δημιουργεί αναφυλαξία ή ακόμα και αλλεργικό σοκ. Όχι γιατί ιδεολογικοπολιτικά ανήκουν σε άλλους χώρους, αλλά γιατί η κομματική σαπίλα και παρακμή, τα ίδια πρόσωπα που χρησιμοποιήθηκαν πριν 8 χρόνια περίπου για να στελεχώσουν τον κρατικό μηχανισμό, τα νομικά πρόσωπα, τις διοικήσεις οργανισμών και τις επιτροπές ετοιμάζονται να καθίσουν και πάλι στις ίδιες καρέκλες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε οτι στις κατά τόπους ΝΟΔΕ της επαρχίας ήδη έχει γίνει και διανομή ρόλων και θέσεων μεταξύ των πρωτοκλασάτων του κόμματος. . Η ΝΔ έχασε ένα μεγάλο στοίχημα ως προς την ανανέωση της ίδιας της φυσιογνωμίας της με τη συμμετοχή άλλων προσώπων και τη συνακόλουθη αλλαγή κουλτούρας στη λειτουργία του κομματικού μηχανισμού. Και αυτό το στοίχημα δεν κερδίζεται μέσα σε λίγες εβδομάδες μέχρι τις εκλογές.
   Για να προλάβω απάντησή σου οτι δήθεν υπάρχει χρόνος για αλλαγές θα σου διηγηθώ και κάτι που έγινε σήμερα και διέλυσε κάθε ίχνος αισιοδοξίας μου οτι κάτι μπορεί να αλλάξει. Μου τηλεφώνησαν από συγκεκριμένη διαφημιστική εταιρία για λογαριασμό της ΝΔ, η οποία κάνει μετρήσεις αναφορικά με τη συμμετοχή συγκεκριμένων προσώπων στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στις προσεχείς εκλογές. Και τα 12 άτομα που μου ανέφερε ως πιθανούς υποψήφιους για τη λίστα της ΝΔ στην περιοχή μου ήταν μια από τα ίδια: Πολιτικά απογυμνωμένες προσωπικότητες, κομματικοί δούλοι, επαγγελματίες ανειδίκευτοι, πρόσωπα του χθες. Κανείς υποψήφιος στην ηλικία των 25-40, ούτε ένα νέο πρόσωπο που να εκφράζει το νέο, το άφθαρτο, που θα εμπνεύσει, θα κινητοποιήσει τις υγιείς δυνάμεις της παράταξης...
   Για πολύ κόσμο λοιπόν, δικό μας κόσμο, ενδεχόμενη αυτοδυναμία της ΝΔ στις εκλογές γεννά αρνητικούς συνειρμούς. Γιατί το πόσο καλή θα είναι αύριο η Κυβέρνηση της ΝΔ εξαρτάται όχι αποκλειστικά από το πρόσωπο του αρχηγού, αλλά από όλους εκείνους που θα συνδιαχειριστούν την πορεία της χώρας μαζί του.

   • Y. avatar
    Y. @ pirandello 02/03/2012 08:52:22

    + ! x 100

  • Γιώργος Π avatar
   Γιώργος Π @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 02/03/2012 15:12:55

   Τι πίνεις και δεν μας δίνεις;;;

 7. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 01/03/2012 21:40:05

  Όσον αφορά στο να παραμείνει ο Παπαδήμος η απάντηση είναι αυτονόητη. Κούριερ της τρόϊκας δεν ανέχεται άλλο ο λαός. Και για αυτόν το λόγο οι εκλογές πρέπει να γίνουν τώρα και θα γίνουν.

 8. factorx avatar
  factorx 01/03/2012 22:01:41

  @minos: Για πες μας και την πηγή των εκτιμήσεων για να μαθαίνουμε κι εμείς. Επίσης μου αρέσει πολύ που θεωρείς τον κόσμο πρόβατα που άγονται και φέρονται

 9. Ραβινος avatar
  Ραβινος 01/03/2012 22:05:30

  Νατη η μολυνση της Παπαδημιας {βλεπε ΜΜΕ ,κρατικοδιαιτους λαμογιους πασοκιους } επιδρασης !Ενας λογος παραπανω για εκλογες εδω και τωρα !

 10. δρόμος avatar
  δρόμος 01/03/2012 22:13:43

  το ζεματισμένο ύφος του κ. Μπάμπη στο βραδυνό δελτίο δεν αφήνει καμμία αμφιβολία για την ημερομηνία και το αποτέλεσμα των εκλογών

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ δρόμος 01/03/2012 22:40:14

   Το πρόβλημα είναι που όποτε ζορίζονται τα ξένα συμφέροντα στην Ελλάδα θυμούνται και ανατροπή καθεστώτων...

 11. vaggelis avatar
  vaggelis 01/03/2012 22:19:56

  μετα τις εκλογες (αν γινουν) θα περιμενω μια σοβαρη αναλυση γιατι χαθηκε η αυτοδυναμια ? π.χ τον γκαντεμιασε ο μητσοτακης

 12. victoria (true) avatar
  victoria (true) 01/03/2012 23:28:25

  Μεταπολίτευση, 1974-2012. Τέλος. Εκλογές.

 13. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 01/03/2012 23:46:35

  Καλὰ ρὲ παιδιά, πρέπει νὰ τὸ πεῖ ὁ Μάρτενς; Μυστικὸ τὸ κρατάει ἡ κυβέρνηση, στόμα δὲν ἔχει;;

  Ἄντε, εἴπαμε νὰ περιμένουμε γιὰ ἐπίσημη προκήρυξη μέχρι τὶς 15 Μαρτίου.

 14. κώστας avatar
  κώστας 02/03/2012 04:12:55

  Οι εκλογές αυτές θα έχουν πολλούς αστάθμητους παράγοντες. Ακόμη και η κουτσή Μαρία φτιάχνει κόμμα και το εντυπωσιακό είναι πως όλα δείχνουν να απολαμβάνουν κάποιας αποδοχής μικρής ή μεγαλύτερης από τους ψηφοφόρους. Δεδομένη επομένως η δυσκολία "μέτρησης" πρωτοεμφανιζόμενων σχηματισμών, οι οποίοι παρ' όλο που δεν διαθέτουν κομματικούς μηχανισμούς, στηρίζονται στο θυμικό μιας κοινωνίας σε απελπισία. Παραδόξως, δύο σχηματισμοί (εκτός ΚΚΕ που παίζει μόνο του σε δική του κατηγορία) που διατηρούν σκληρούς πυρήνες ψηφοφόρων -απαραίτητη προϋπόθεση νίκης ή καλού αποτελέσματος- είναι αυτοί που κατάφεραν να αναπροσαρμόσουν την πολιτική τους, εν μέσω μιας περιρρέουσας ατμόσφαιρας που δεν τους ευνοούσε: η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. (Ο ΛΑΟΣ έχει αποδείξει ότι πάει όπου φυσά ο άνεμος και δεν υπολογίζεται) Η ΝΔ με την γνωστή αλλαγή στάσης στο μνημόνιο2 όπου υπέγραψε πολλά επιχειρώντας να διατηρήσει το μείζον και ο ΣΥΡΙΖΑ με την διακριτική αποστασιοποίηση από τη θέση επιστροφής στη δραχμή που κάποια στελέχη του προέβαλλαν (και προβάλλονταν) υπέρ του δέοντος. Η αυτοδυναμία για τη ΝΔ είναι τόσο εύκολη όσο και δύσκολη· είπαμε, το σκηνικό είναι πολύ ρευστό, χωράει σε πολλά μπουκάλια. Πάντως, γύρω από αυτούς τους δύο κομματικούς μηχανισμούς μπορεί να στηθεί ένας ενδιαφέρων πυλώνας πρότασης εξουσίας. Αρκεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μην φλερτάρει με πρακτικές ΚΚΕ και η ΝΔ να βάλει πρώτα την ενότητα της πατρίδας. Δύσκολα αυτά βέβαια όταν αναφερόμαστε σε κομματικούς μηχανισμούς.

 15. Bohemian avatar
  Bohemian 02/03/2012 11:42:08

  Με τις εκλογές θα εκτονωθεί η κοινωνική ένταση, με τα απίστευτα μέτρα του Ιουνίου θα παρατονωθεί. Όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει δεν θα αντέξει πέραν του τέλους τους έτους.

 16. apostolis - kastoria avatar
  apostolis - kastoria 02/03/2012 12:20:15

  E αφού μας έδωσαν το πράσινο φως οι εταίροι , ας κάνουμε και εκλογές . Βρε που φτάσαμε , να θεωρούμε σαν φυσιολογικό να ζητάμε την άδεια των τροϊκανών για να κάνουμε εκλογές !!!! Που είναι ρε η εθνική μας υπερηφάνεια ? Ούτε ίχνος δεν μας έμεινε ?

 17. avanti avatar
  avanti 02/03/2012 12:49:19

  Η κοινωνία σύσσωμη θέλει ένα μόνο πράγμα, ΑΝΑΠΤΥΞΗ, νέες θέσεις εργασίας, αποτελεσματική αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας ( τόσες μειώσεις μισθών , που πάνε άραγε?) και ψάχνει εναγωνίως να το ακούσει και να το πιστέψει. Το θέμα μας σήμερα δεν είναι ούτε οι ιδεολογικές διαφορές της ΝΔ ούτε ο επαναπροσδιορισμός του ΠΑΣΟΚ, αυτά γίνονται σε περιόδους ηρεμίας και νηφαλιότητας, σήμερα πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί να σωθούμε.

  • Κρίμα avatar
   Κρίμα @ avanti 02/03/2012 15:37:46

   Δεν είναι δυνατόν να σωθούμε όλοι μαζί αγαπητέ(-ή) avanti. Κάποιοι έχουν ήδη σωθεί (Ελβετία, Αγγλία, και αλλαχού). Οι υπόλοιποι, σιγά-σιγά παιδιά όλοι θα πάρετε. Πρώτα οι δικοί μας, μετά οι δικοί σας, μετά οι άλλοι και στο τέλος οι άνεργοι σε καμμιά δεκαετία.
   Βέβαια κι εγώ δικός μας είμαι αλλά που να το δηλώσω;

 18. manolis avatar
  manolis 02/03/2012 13:55:28

  Πολύ μου αρέσουν οι αναλύσεις σας
  Ειδικά τα περί αυτοδυναμίας τους κρατικοδίαιτους πασοκους και την κάθαρση ή να πω την επανίδρυση του κράτους που θα φέρει η ΝΔ με την επικράτηση της στις εκλογές
  Την θυμάστε την ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ‘η η μνήμη σας φτάνει μέχρι εκεί που σας συμφέρει?
  Παρακατω παραθετω μερικά ονοματα φρεσκα αμολυντα ασπιλα και με νες ιδες διακυβερνησης
  Παυλοπουλος
  Παναγιωτοπουλος
  Αρης
  Μητσοτακης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.