#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/02/2011 11:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πράσινοι προπαγανδιστές της εξαθλίωσης στην χώρα των λωτοφάγωνΟ εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, καθηγητής Π. Ρουμελιώτης, φαίνεται ότι βάλθηκε να επιβεβαιώσει τη ρήση "Drei Professoren, Vaterland verloren" που αποδίδεται στον Bismarck. Σε χθεσινή του ομιλία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, άρχισε τις "παραινέσεις" λέγοντας ότι "χρειάζεται σκληρή και μακροχρόνια προσπάθεια", κινδυνολόγησε ότι "η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ κοντά στην πτώχευση" και προσπάθησε να απαξιώσει κάθε άποψη περί αναπτυξιακού δρόμου για έξοδο από το μνημόνιο, λέγοντας ότι "όσοι ισχυρίζονται ότι το 2013 με τη λήξη του μνημονίου λήγουν και τα προβλήματα, απατώνται" και ότι "δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις για να βγούμε από το πρόβλημα".Τελικά, ο δοκησίσοφος κ. Ρουμελιώτης έχει εγκαίρως καταλάβει ότι ζούμε στη χώρα των λωτοφάγων. Δεν εξηγείται αλλιώς η σπουδή του να κάνει τέτοιου είδους παραινέσεις, όταν "ξεχνάει" παράλληλα να αναφερθεί πρωτίστως στις δικές του ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της χώρας. Λες και δεν ήταν ο ίδιος που, ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας την περίοδο 1987-1989, αποτέλεσε έναν από τους βασικούς εκτελεστικούς βραχίονες της πολιτικής που σηματοδότησε το τέλος του προγράμματος σταθεροποίησης (επί υπουργίας Σημίτη) και την έναρξη μιας επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής που έμεινε στην ιστορία με τη μνημειώδη παπανδρεϊκή ρήση "Τσοβόλα, δώσ' τα όλα".

Είναι αναμενόμενο να βλέπουμε τελευταία, τους προπαγανδιστές της εξαθλίωσης των Ελλήνων να αρχίζουν ένας-ένας την κινδυνολογία -ίσως προλειαίνοντας το έδαφος για πρόωρες εκλογές με το εκβιαστικό δίλημμα "ή μας δίνετε λευκή επιταγή για νέο μνημόνιο, ή χρεωκοπούμε". Αλλά ότι θα φτάναμε και στο σημείο να βλέπουμε τους υπαίτιους να μετατρέπονται σε κήνσορες, ομολογώ ότι δεν το περίμενα να το δω τόσο απροκάλυπτα. Είναι σα να βλέπαμε, μελλοντικά, να διορίζει ο Σαμαράς τον... Αλογοσκούφη στη θέση του εκπροσώπου της χώρας μας στο ΔΝΤ και εκείνος να έκανε παραινέσεις παρόμοιες με τις σημερινές του κ. Ρουμελιώτη...

Αυριανιστής

ΣΧΟΛΙΑ

 1. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 11/02/2011 11:58:30

  Το 2007 και το 2008, πριν την οικονομική κρίση η μεγάλη άνοδος των τιμών στη διεθνή τιμή του πετρελαίου ( το βαρέλι είχε φτάσει έως τα 140 δολάρια, 87 είναι σήμερα ) εκτίναξε σε επίπεδα – ρεκόρ την λιανική τιμή στην αμόλυβδη( είχε φτάσει έως 1, 40 ευρώ το λίτρο, για 2 μήνες) και τις τιμές βασικών ειδών διατροφής.
  Οι εταιρίες επικαλούνταν τη διεθνή τιμή του πετρελαίου και ανέβαζαν υπερβολικά και τις τιμές των προϊόντων, χωρίς λόγο.
  Στη συνέχεια, όταν η τιμή των καυσίμων υποχώρησε σημαντικά (κάτω από το 1 ευρώ) είχαν γίνει προσπάθειες από την πολιτεία για συγκράτηση των τιμών στα ράφια των καταστημάτων με κυριότερες τις πρωτοβουλίες που είχαν ληφθεί από την τότε κυβέρνηση σε επίπεδο εε ώστε να ληφθούν μέτρα κατά της ακρίβειας από την Κοινότητα.
  Η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή είχε προτείνει στην εε α) την περαιτέρω βελτίωση του ανταγωνισμού και της αποτελεσματικότητας της αγοράς αγαθών της ΕΕ, β) στοχευμένες κοινωνικές μεταβιβάσεις επ΄ ωφελεία των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων και γ) καλύτερο παγκόσμιο συντονισμό με τους εμπορικούς μας εταίρους για την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών του παγκόσμιου πληθωρισμού.
  Την εποχή εκείνη το πασοκ και ο Γ. Παπανδρέου κατηγορούσαν την κυβέρνηση , για ανεξέλεγκτο πληθωρισμό και ότι χρησιμοποιεί την «καραμέλα» της διεθνούς κρίσης προκειμένου να αποποιηθεί τις δικές της ευθύνες. Δριμείες δε επιθέσεις εξαπέλυαν εναντίον της για την άρνηση της να συγκρουστεί με τα καρτέλ της αγοράς, για την αδυναμία της να ελέγξει την αγορά, για τη μη εφαρμογή του νόμου περί προστασίας του ανταγωνισμού κ.α.. Για την ιστορία την εποχή εκείνη το ποσοστό ανεργίας ήταν στο 7-8%, έναντι 14,5% και ο πληθωρισμός στο 1,5% έναντι 5,5% που είναι την τρέχουσα περίοδο.
  Έτσι σήμερα αν και η ζήτηση είναι ιδιαίτερα μειωμένη και οι μισθοί και τα εισοδήματα έχουν μειωθεί πάνω από 30% οι τιμές σε βασικά αγαθά έχουν αυξηθεί από 30 ως 50% σε σχέση με εκείνη την εποχή.
  Για την αύξηση των τιμών έχει συμβάλει σημαντικά η υπέρογκη αύξηση του ΦΠΑ και των φόρων στα καύσιμα και η αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει την αγορά. Ως γεγονός πυροδότησε πληθωριστικές πιέσεις και υπονόμευσε το σύνολο της οικονομίας. Συνεπώς, ένα σημαντικό μέρος του εισοδήματος των νοικοκυριών ξοδεύεται για τρόφιμα και καύσιμα.
  Δεδομένου ότι αναμένεται γενίκευση του πληθωρισμού εξαιτίας τις αύξησης των τιμών βασικών αγαθών λόγο των νέων μέτρων της κυβέρνησης και των αυξήσεων που θα φέρει σε τιμές βασικών προϊόντων η διεθνής αύξηση σε πολλά εμπορεύματα εξαιτίας του ιδιαίτερα ψυχρού χειμώνα, (ο φετινός χειμώνας ήταν ο πιο ψυχρός εδώ και πολλά χρόνια) είναι σίγουρο ότι θα μειωθεί περαιτέρω η ζήτηση με ότι αυτό συνεπάγεται, τόσο για την οικονομία, όσο και για την καθημερινότητα των πολιτών.
  Το πιο σοβαρό όμως ζήτημα είναι ότι εδώ και ένα χρόνο με πρόσχημα την κρίση του χρέους η ελληνική κυβέρνηση ψάχνει να βρει τρόπους να αυξήσει τις τιμές των προϊόντων και να μειώσει τους μισθούς και τα εισοδήματα.

 2. Έρεβος avatar
  Έρεβος 11/02/2011 12:17:01

  Der dritte der längste, herr professor

 3. TED avatar
  TED 11/02/2011 12:17:22

  Ο Αντρέας ήταν λέει "οικογενειακός φίλος" του ή, επί το ακριβέστερον, της γυναίκας του.

  • kiki avatar
   kiki @ TED 11/02/2011 21:33:25

   Κυριως της γυναικας του, και ετσι εγινε και καθηγητης, και απεκατεσταθη ως υπουργος.
   Γιαυτο λεω παντα οτι ητο λαρζ ανθρωπος ο Αντρεας, και ενταξει .
   Αποκαθιστουσε , και προικιζε.

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/02/2011 12:20:13

  Αυτος που ελεγε οτι το 2013 με τη ληξη του μνημονιου ληγουν τα προβληματα δεν ειναι αλλος απο τον Παπανδρεου.Και σε αυτο δεν μπορει να επικαλεσθει κανενα Καραμανλη γιατι αυτος το υπεγραψε και αυτος μας διαβεβαιωσε οτι θα ληξουν.

 5. Armageddon avatar
  Armageddon 11/02/2011 12:25:23

  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΟ ΤΟΥ ΓΑΠ...

 6. tiramola avatar
  tiramola 11/02/2011 12:30:31

  Μίλησε και ο Γκαργκάνας όπου χαρακτήρισε επικίνδυνο λαικισμό την στάση της ΝΔ απέναντι στο μνημόνιο.
  Το ανεφέρω για πληροφοριακούς λόγους μιά και δεν το "έπιασε" ο Αυριανιστής.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ tiramola 11/02/2011 12:42:15

   To(ν) αναφέρεις, λες και πρόκειται για χρησμό του... μαντείου των Δελφών.

   Αλήθεια, τι κύρος έχει αυτός ο συνταξιούχος κύριος; Εκτός κι αν ούτε εσύ το "έπιασες" ότι, λίγο πριν τη συνταξιοδότησή του, είχε φροντίσει να μεταβάλει σκανδαλωδώς τις παροχές που απολαύουν οι "επίτιμοι διοικητές" της ΤτΕ. Θέση στην οποία, όλως "συμπτωματικώς", αναγορεύθηκε ο ίδιος άμα τη αποχωρήσει του...

   • tiramola avatar
    tiramola @ Αυριανιστής 11/02/2011 12:49:04

    Κοίταξε, είναι γεγονός ότι όλοι αυτοί (τα think tanks) έπρεπε να προλάβαιναν και όχι να εκ των υστέρων να παριστάνουν τους ειδικούς.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ tiramola 11/02/2011 13:02:54

   Εγω ξερω οτι και στην τελευταια συζητηση στη Βουλη πριν ενα μηνα ο Παπανδρεου ειπε οτι το 2013 "βγαινουμε απο το μνημονιο".
   Περιμενω λοιπον να βγουμε χωρις αναδιαρθρωσεις και επιμηκυνσεις και αλλα παρομοια.

   • tiramola avatar
    tiramola @ ψυχραιμια 11/02/2011 13:14:03

    Ξέρεις ότι η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο.
    Αυτό φαίνεται και από τα "εύσημα" που κατά καιρούς δίνουν στην κυβέρνηση και οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
    Κάποια βραβεία κλπ...
    Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις...

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ tiramola 11/02/2011 13:31:38

     Την "ψυχολογία που παίζει μεγάλο ρόλο", μάλλον δεν τη σκέφτονταν όποιοι έλεγαν "δεν υπάρχει σάλιο", "τιτανικός" κ.λπ.

    • ΝΑΥΤΗΣ avatar
     ΝΑΥΤΗΣ @ tiramola 11/02/2011 13:48:14

     Δηλαδή μας λένε ψέματα γιά ... ψυχολογικούς λόγους. Απλώς ερωτώ ...

   • Έρεβος avatar
    Έρεβος @ ψυχραιμια 11/02/2011 13:17:49

    Θα βγούμε από το μνημόνιο προσωρινά λίγο πριν τις επόμενες εκλογές τέλη του 2013 δηλαδή τότε που η ανεργία θα έχει ξεπεράσει το 25%.

    Τότε ξαφνικά ως εκ θαύματος θα ανοίξουν οι θέσεις στο δημόσιο, θα ξαναρχίσουν οι 13οι και οι 14οι μισθοί και θα ανοίξουν οι κρουνοί των ΔΕΚΟ και των τραπεζών να ρέουν στην "ιδιωτική" πρωτοβουλία.

    Εαν τότε ο μέχρι τώρα αυνάνας ελληνικός λαός την πατήσει και ξαναβγάλει ΠΑΣΟΚ τότε αρχές του '14 πάμε για νέο-παρα φύσει συνουσίας αυτή τη φορά-μνημόνιο.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Έρεβος 11/02/2011 13:34:24

     Γιατί, το σημερινό δεν είναι "παρά φύσει συνουσίας" μνημόνιο; Τύφλα νά 'χουν οι δύο μαύροι της Τζούλιας...

 7. kakofonix avatar
  kakofonix 11/02/2011 12:31:13

  Ο Ρουμελιώτης είναι άξιος συγχαρητηρίων, γιατί λέει αλήθειες, ενώ θα μπορούσε να κρύβετε πίσω από την καθεστωτική προπαγάνδα.

  Την περασμένη Κυριακή αποκάλυψε ότι τα μέτρα που επέβαλε το ΔΝΤ τα ζήτησαν οι Έλληνες! Δηλαδή διάφοροι εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομήχανοι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, επέλεξαν το μενού.

  • SPYROS T. avatar
   SPYROS T. @ kakofonix 11/02/2011 13:08:28

   Μπράβο Κακοφωνιξ!

   Ο Ρουμελιώτης λέει αλήθειες άλλο άμα μας πονάει εμάς...

 8. Rote Phane avatar
  Rote Phane 11/02/2011 13:05:45

  Eιναι ο ιδιος ο Ρουμελιωτης που απο υπαλληλος του υπουργειου Συντονισμου τον εκανε ο Αντρεας, για λογους που ολοι ξερουν υφυπουργο.
  Τον συγχαιρω που εφτασε να γινει καθηγητης και να χωθει στο ΔΝΤ.

 9. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/02/2011 13:14:43

  Οικονομικοί εγκέφαλοι "σοσιαλιστές" ως ο ανωτέρω, "φιλελεύθεροι ακαδημαικοί" ως ο Alogo και "λαïκοδεξιοί της πιάτσας" ως ο διάδοχος του τελευταίου, καλά θα κάνουν να σκίσουν τα πτυχία τους ή τις περγαμηνές τους και να πάνε να τραβάνε κουπί στον κάμπο ή να φυτεύουν βρούβες στον αγαπητό μου Σμόλικα.
  Το μόνο που κάνανε επί δεκαετίες ήταν να τρομπάρουν δηλητηριώδη αέρα στην "Ελληνική φούσκα", και τώρα έσκασε και εμείς αναπνέουμε τα δύσοσμα αέρια. Κάνανε και τον έξυπνο: Όταν το 2004 ο Γκέρχαρντ Σρέντερ έβαλε έγκαιρα τάπα στη Γερμανική φούσκα παίρνοντας μέτρα φορολογικών αυξήσεων και περικοπών στους υψηλόμισθους, οι έξυπνοι εγχώριοι "σοσιαλισταράδες" και "κουμμουνισταράδες" κραύγαζαν για τους "νεοφιλελεύθερους" του SPD. Οι δε "φιλελεύθεροι ακαδημαικοί" καυχιόταν για τα ψηλά ποσοστά ανόδου του εγχώριου ΑΕΠ (3,5%), ενώ βλέπετε οι "δογματικοί σοσιαλιστές κεντροευρωπαίοι" είχαν τότε μόνο 0,5 % άνοδο του δικού τους ΑΕΠ.
  Αυτό που ένωνε τους οικονομικούς εγκεφάλους (όχι μόνον τους εγχώριους), νεοφιλελεύθερους a la Angosaxon και "αναπτυξιακούς σοσιαλιστές a la Grec ", ήταν η προ-κυκλική πολιτική: Δηλαδή να αφήνουν ελεύθερη ή και να ενισχύουν την ανοδική τάση των οικονομικών δεικτών στις εποχές παχειών αγελάδων, και μετά, όταν αρχίζει η πτώση, τρεχάτε ποδαράκια μου.
  Αντίθετα, μια αντι-κυκλική πολιτική, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να βάζει τάπα στη φούσκα όσο είναι καιρός. Ένας ορθολογιστής οικονομολόγος, είτε Κευνσιανός, είτε Μαρξιστής είτε Νεοκλασικός, είτε οτιδήποτε, το πρώτο που πρέπει είναι να είναι αντι-κυκλικός.
  Δυστυχώς, πραγματική αντικυκλική πολιτική τις τελευταίες δεκαετίες άσκησαν ελάχιστες μόνο χώρες: Σχεδόν μόνον οι Σκανδιναβικές και η Γερμανία. Και χαρακτηριστικό είναι, ότι στο τιμόνι ήταν συνήθως Σοσιαλδημοκράτες όπως ο Σρέντερ.
  Είναι μήπως τυχαίο ότι αυτές οι χώρες δεν έχουν πληγεί από την κρίση - ή έχουν πληγεί ελάχιστα; Δεν νομίζω.

 10. Στέργιος avatar
  Στέργιος 11/02/2011 13:15:22

  Γιατί όποτε διαβάζω "Πάντειο Πανεπιστήμιο" ο εγκέφαλός μου μεταφράζει "Τσίρκο Μεντράνο";

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Στέργιος 11/02/2011 13:37:41

   Μια και έπιασες τα ιταλικά, στη μετάφραση του "Παντείου" χωράει και η "Φερράρι"...

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Στέργιος 11/02/2011 16:51:41

   Γιατί το Τσίρκο Ξεπούλημα ήδη το πρόλαβαν καθηγητές του Π.Αθηνών (βλ. ΕΛΙΑΜΕΠ - Βερέμης και άλλα στελέχη του που έγιναν μέχρι και υπουργοί) και της ΑΣΟΕΕ (Αλογοσκούφης με την απογραφή, τρομάρα μας)

 11. tiramola avatar
  tiramola 11/02/2011 13:51:38

  Το Γαλλογερμανικό σχέδιο διάσωσης προβλέπει μεταξύ άλλων, την κατάργηση κάθε έννοιας τιμαριθμικής προσαρμογής των μισθών, που σημαίνει ότι δεν θα υπολογίζεται το κόστος ζωής αλλά οι ανάγκες ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης.
  Να χέσω το δικαίωμα στην εργασία δηλαδή...
  Μετά από αυτήν την μεγάλη "μεταρρύθμιση" θα ανοίξουν οι κρουνοί των αγορών και θα πέσουν τα επιτόκια δανεισμού.
  Δόξα τα λεφτά, έχουμε Θεό(των αγορών)...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ tiramola 11/02/2011 13:56:57

   Απορώ γιατί μας τσαμπουνάς εδώ μέσα αυτές τις κοινότοπες διαπιστώσεις, από τη στιγμή που ο αρχηγός σου αβαντάρει, προσυπογράφει, μην πω ότι... εκλιπαρεί κιόλας, όντας βασιλικώτερος του βασιλέως, για την εφαρμογή αυτού του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα.

   • tiramola avatar
    tiramola @ Αυριανιστής 11/02/2011 14:11:05

    Πιστεύω πως θα το παλέψει για ευνοικότερους όρους αν και είναι δύσκολο επειδή είσαι στην αποκάτω γιατί χρειάζεσαι τα δανεικά.
    Δυστηχώς η ξενέρωτη κόρη του παπά έχει κάπου δίκιο όσον αφορά την Ελληνική μη συλλογική προσπάθεια με τις αντιδράσεις των συντεχνιών.
    Για ποιόν λόγο να είναι η Γερμανία αλληλέγγυα στην Ελλάδα όταν οι ίδιοι οι Έλληνες δεν είναι αλληλέγγυοι μεταξύ τους?

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ tiramola 11/02/2011 14:19:42

     Η κόρη του παπά κάνει στη χώρα της τις ίδιες μαμακίες που έκανε ο Alogo: Μαζί με τον πολιτικό συνεταίρο της τον Βέστερβέλε, πήγε να μειώσει τον φορολογικό συντελεστή της ανώτερης κλίμακας για να ευνοήσει τα ψηλά εισοδήματα, ευτυχώς της έβαλε φρένο ο υπουργός της Σόιμπλε.
     Γράφω παραπάνω πώς έσωσε τους "γουρουνάδες" από την κρίση ο κακός για σας "νεοφιλελεύθερος" σοσιαλδημοκράτης της λιτότητας Σρέντερ. Αλλά εσείς οι πάσοκες συνεχίζετε ακόμα τα ίδια παραμύθια, όπως επί Τσοβόλα: Ότι υπάρχει τζάμπα φαγητό. Και τότε το 2004, οι δικοί σας άνθρωποι στη Γερμανία, γουστάρανε τον ανεύθυνο δημαγωγό Λαφονταίν (που πήγε μετά με τους σταλινικούς). Εκεί ήμουν, έβλεπα και άκουγα.

     • tiramola avatar
      tiramola @ Ο Θείος 11/02/2011 14:24:55

      Ναι, αλλά να μην μου λέει ο μηχανικός του τσμεδε ότι δεν γουστάρει ενοποίηση με την "πλέμπα" του ΙΚΑ.

     • Μετανάστης στη χώρα μου avatar
      Μετανάστης στη χώρα μου @ tiramola 11/02/2011 14:31:41

      άν μου επιστρέψουν όσα παραπανίσια έχω πληρώσει αυτασφαλιζόμενος 29 χρόνια, συνενώνομαι μέ όποια πλέμπα θέλεις. Αλλά όχι να χρηματοδοτώ εγώ τον Ροβέρτο ή τους Πρωτόπαππα-Ρέππα του 2003...στα ταμεία των τραπεζών τα έδωσε το Κράτος και δεν ακούστηκε κιχ...στον εξατομικευμένο ταλαίπωρο θα εξαντληθεί το "ισοβαρές" περί δικαίου αίσθημά σας;

     • tiramola avatar
      tiramola @ Ο Θείος 11/02/2011 14:30:13

      Και επιπλέον, ποιός είπε ότι υπάρχει τζάμπα φαγητό?
      πασοκ εναντίον πασοκ είναι το σκηνικό.
      Διάλεξε το πασοκ του μέλλοντός σου

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ tiramola 12/02/2011 12:06:45

      Το μέλλον δεν το βλέπω να έχει πασόκ. Ούτε νουδού.
      Την έκατσαν τη βάρκα.
      "Έχουν τελειώσει όλ' αυτά, πάει καιρός πολύς".
      (Bob Dylan - Διονύσιος ο εξ Θεσσαλονίκης, 1971)

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ tiramola 11/02/2011 14:50:03

     Αχ, βρε τιραμόλα, εδώ ισοπεδώνεται ολόκληρη η μεσαία τάξη από τους ντόπιους εντολοδόχους της ανέραστης ανατολικογερμανίδας, οι "συντεχνίες" σε μάραναν εσένα...

 12. anonymous avatar
  anonymous 11/02/2011 14:37:37

  Η φράση δεν είναι του Bismark. Η φράση αναφέρεται στο κοινοβούλιο της Φρανκφούρτης διότι είχε πολλούς γραμματιζούμενους.

  Because of this composition, the National Assembly was later often dismissively dubbed the Professorenparlament ("Professors' parliament") and ridiculed with verses such as „Dreimal 100 Advokaten – Vaterland, du bist verraten; dreimal 100 Professoren – Vaterland, du bist verloren!“[3] ("Three times 100 advocates - Fatherland, you are betrayed; three times 100 professors - Fatherland, you are doomed".

  149 deputies were self-employed bourgeois professionals, such as lawyers, doctors, journalists or clergymen, including well-known politicians such as Alexander von Soiron, Johann Jacoby, Karl Mathy, Johann Gustav Heckscher, Wilhelm Emmanuel von Ketteler and Wilhelm Murschel.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ anonymous 12/02/2011 14:05:36

   1849 Φραγκφούρτη, Paulskirche, Επανάσταση του Μαρτίου, δημιουργία Συντάγματος και συγκρότηση της Γερμανικής Ομοσπονδίας.
   Βασικά στοιχεία του τότε Συντάγματος είναι στοιχεία ακόμη και του σημερινού "Βασικού Νόμου" (Συντάγματος) της Ομοσπονδιακής Γερμανίας.
   Ίσως παρά το ρητόν, οι τότε καθηγητάδες "έκαναν δουλειά".
   h**p://en.wikipedia.org/wiki/Frankfurt_Parliament

 13. Aggelos avatar
  Aggelos 11/02/2011 14:40:03

  "Μίλησε και ο Γκαργκάνας όπου χαρακτήρισε επικίνδυνο λαικισμό την στάση της ΝΔ απέναντι στο μνημόνιο."

  ποιος Γκαργκανας?
  ο φίλος του Σημιτη απο το 85?

  • kiki avatar
   kiki @ Aggelos 11/02/2011 21:35:33

   Αυτος ο Γκαργκανας δεν μας λεει ποσο αυξηθηκε το ελλειμα , απο την παρουσια του ως διοικητης της ΤτΕ

 14. The Saint avatar
  The Saint 11/02/2011 21:32:19

  Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, όπου κυβερνουν μαριονέττες, δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη ένα γεγονός σαν το ανωτέρω περιγραφόμενο με τον Ρουμελιώτη.
  Εδώ πάνε να περάσουν αβρόχοις ποσίν σκάνδαλα όπως της Μηζενς και του Βατοπεδίου, θα κολώσει ο Ρουμελιώτης να λέει ότι λέει, σκεφτόμενος τι έκανε 25 χρόνια πριν?

  σ.σ. Μετα περιμένει αυτή η κυβέρνηση περιοδεύων θίασος, να αλλάξει μαζι με την οικονομική κατασταση της χώρας, και την κάκιστη νοοτροπία που έχει αποκτήσει η μάζα?
  Δεν αλλαζει τίποτα τίποτα και ποτέ εδώ...

 15. δημης avatar
  δημης 12/02/2011 00:11:56

  ΟΝΤΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝ ΙΑ ΚΛΕΜΕΝΑ.......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.