02/12/2009 12:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πράσινη «σοβαρότητα» κατά την νομοθετική παραγωγή

Εχθές ο κ. Ραγκούσης εξήγγειλε μεταξύ άλλων τη θεσμοθέτηση (!) της υποχρέωσης των φορέων του Δημοσίου να αναρτούν στο Διαδίκτυο όλες τις αποφάσεις τους και ιδίως αυτές που αφορούν τους φορολογούμενους. Ας ανατρέξει ο κ. Ραγκούσης στο site του Υπουργείου του και θα διαπιστώσει ότι ήδη από τον Απρίλιο του 2009 έχει θεσμοθετηθεί η Εφημερίδα της Υπηρεσίας, με την οποία κάθε φορέας του Δημοσίου υποχρεούται να αναρτά τις αποφάσεις του, διαμορφώνοντας ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα τους την επόμενη ημέρα από την έκδοση κάθε πράξης, προς ενημέρωση του πολίτη και προς ενίσχυση της διαφάνειας. Ας επισκεφθεί ο κ. Ραγκούσης τον ειδικό χώρο που υπάρχει για το Υπουργείο του στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Άλλωστε, από το 2008, ισχύει η υποχρέωση ανάρτησης στο Διαδίκτυο όλων των δημόσιων συμβάσεων. Το να αλλάζουμε ονόματα και να ψηφίζουμε άχρηστους νόμους για ήδη ρυθμισμένα θέματα μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους δεν συνάδει με την βελτίωση της νομοθετικής παραγωγής για την οποία δεσμεύθηκε ο κ. Παπανδρέου κύριε Ραγκούση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/12/2009 14:08:57

  μεταξύ μας οι αποφάσεις και τα διατάγματα της Κυβέρνησης είναι κατανοητά μόνο από τους συντάκτες τους. Αρα μία κοροϊδία. Ας θεσμοθετήσει ο κύριος Ραγκούσης την δυνατότητα ένστασης όταν κάποιος πολίτης θεωρεί ότι κάποιοα πόφαση είναι φαύλη. Ειδεμή είμαστε ζαγάρια και μας κοροϊδεύουν και απο πάνω

  • rs avatar
   rs @ archaeopteryx 02/12/2009 16:53:29

   Συμφωνώ απόλυτα! Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος! Και οι "αναρτήσεις" είναι σκέτη κοροϊδία!Ούτε σαν καθρεπτάκια σε ιθαγενείς δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν.

 2. theo1611 avatar
  theo1611 02/12/2009 16:17:58

  Εμένα πάλι μου άρεσε αυτό το "ιδίως αυτές που αφορούν τους φορολογούμενους".

  Λες και υπάρχει υπουργική απόφαση χωρίς ουσιαστικό οικονομικό αντίκτυπο (αμέσως ή/το χειρότερο εμμέσως), δηλαδή χωρίς να αφορά τους φορολογούμενους. Θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι οι αποφάσεις που λένε στο προοίμιο ότι δεν προκαλείται δαπάνη, είναι οι πιό δαπανηρές!!! (αυτές να τις κρύβουν, προτείνει ο κος Υπουργός?).

  Ένα συναφές ζήτημα είναι και αυτό της δημόσιας διαβούλευσης νομοσχεδίων ή/και αποφάσεων στο opengov. Αναρτώνται ως η συρραφή των άρθρων, χωρίς καμμιά στοιχειώδη ανάλυση (αιτιολογική έκθεση, αιτιολογικές σκέψεις) ποιό είναι το πρόβλημα, πως οι προτεινόμενες διατάξεις στοχεύουν να το θεραπεύσουν και πως τυχόν παρενέργειες αξιολογούνται ως μη σημαντικές!!!

  Νομίζω ότι καμμία ανοχή δεν πρέπει να επιδειχθεί είτε σε επικοινωνιακή ξαναανακάλυψη του τροχού (όπως σωστά επισημαίνει το Post), είτε σε δημόσιες διαβουλεύσεις χωρίς δομή, οργάνωση και συγκρότηση και με σεβασμό στους συμμετέχοντες πολίτες.

  Τι σόϊ δημόσια διαβούλευση είναι "η περίπτωση β του εδαφίου i της παραγράφου 4 του άρθρου 11 του Ν. χyzw/200n όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, αντικαθίσταται ως ακολούθως:...."?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.