#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/03/2010 23:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Πράσινη ανάπτυξη», ή ο κόσμος το έχει βούκινο….«Σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης, με ιδιαίτερες αναφορές σε θέματα διαφθοράς, εξαπέλυσε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης. Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λειτουργεί ως κατακτητής σε ξένη χώρα και ότι εγκαθιδρύει την κομματική φαυλότητα, υπογραμμίζοντας ότι ποτέ κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν διολίσθησε τόσο γρήγορα στην σκοτεινή πλευρά της πολιτικής. Η Νέα Δημοκρατία, τόνισε, γίνεται μέρος του προβλήματος της διαφθοράς και όχι πολέμιός της…» 

Αυτά έλεγε ο Πρωθυπουργός στις 22/10/2005 ( http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=658496

Πολλά τέτοια έλεγε και έλεγα μέσα μου και απ έξω μου «άντε επιτέλους».

Από τότε που η Μπιρμπίλη έβγαλε σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τις ΑΠΕ κατάλαβα το προφανές: Έχουν σκοπό να μας διπλασιάσουν και τριπλασιάσουν το ρεύμα, για να δώσουν λεφτά στην παρέα των αιολικών (και σε όσους ταΐζονται από αυτό).

Κύριε Πρωθυπουργέ. Με πρόσχημα κλιματικές αλλαγές του 2050, ή της πλειστοκαίνου εποχής, και σαθρή προπαγάνδα, προωθείτε υπερδιπλασιασμό του ρεύματος για τον καταναλωτή και καταστροφή του Ελληνικού τοπίου, και σπατάλη κρατικών και ευρωπαϊκών πόρων, σε καιρό ύφεσης.

Ο κόσμος το έχει βούκινο, και μην παριστάνετε πως δεν ξέρετε, ότι οι εταιρίες των  κ. Κ…, και Μ…, κλπ κλπ, έχουν μοιράσει την Ελλάδα και ταΐζουν τους αρμόδιους φορείς για να κάνουν την δουλειά τους.  Αν αυτό δεν είναι διαφθορά, πείτε μου τι είναι. Ή είναι διαφθορά για πράσινους σκοπούς;  Η διαφθορά είναι διαφθορά και είτε έρχεται σε κούτες από πάμπερς, είτε από φαύλα νομοσχέδια, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

 Α.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 21/03/2010 00:20:37

  Οι φίλοι και μέλη της κυβέρνησης πρέπει να πάρουν κάτι για την ευγενική υποστήριξή τους. χο!
  Η απάτη της πράσινης ανάπτυξης στηρίζεται στον εκφοβισμό και την διασπορά ψευδών στοιχείων ώστε να αρπάξουν τα χρήματα μας και να το παίζουν άρχοντες.

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 21/03/2010 01:27:58

  Θα δινουμε προσοχη κ αξια σε ΠΑΣΟΚΟ και δη Παπανδρεα πρωθυπουργο τωρα???

  ΠΠ

 3. desmops avatar
  desmops 21/03/2010 08:51:08

  ωραία όλα αυτά, η πράσινη ανάπτυξη γράφει στο γυαλί (και στο χαρτί) αλλά
  1) ουδείς αναφέρει το κόστος της και το μακροχρόνιο αποτύπωμα (πατημασιά θα το έλεγα εγώ) που θα αφήσει πάνω στους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας
  2) οι χαρούλες με τις ΜΚΟ που κάνει η μπιρμπίλη και η παρέα της θα έχουν πολύ μα πολύ άσχημο τέλος όταν οι ΜΚΟ θα καταλάβουν (επιτέλους) ότι το ΥΠΕΚΑ δεν μπορεί να φέρει σε πέρας τίποτα από αυτά που έχει υποσχεθεί

 4. ataktos avatar
  ataktos 21/03/2010 09:47:28

  Στο ερώτημα πόση ενέργεια χρειαζόμαστε, κανείς δεν ξέρει την απάντηση

  Είναι οι ενεργειακές ανάγκες απόλυτες, είναι μήπως δεδομένες;
  Κάποιοι από εμάς, για να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα, βασίζονται στη σημερινή ζήτηση πχ. ηλεκτρικής ενέργειας και την αυξητική της τάση (το γνωστό σενάριο business as usual - τίποτα δεν αλλάζει). Θεωρώντας ως δεδομένη τη συνεχή αύξηση αναζητούν υπερεπάρκεια ενέργειας εις το διηνεκές...Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούν τις ανανεώσιμες πηγές ως γραφικές και να κοιτάζουν προς τα πυρηνικά...φανταστείτε ότι μέχρι και «οργάνωση οικολόγων υπέρ των πυρηνικών» έχει δημιουργηθεί στη Γαλλία. Εκτός των άλλων τεράστιων προβλημάτων που δημιουργεί, η πυρηνική τεχνολογία είναι πανάκριβη, βασίζεται και στο δημόσιο χρήμα, επομένως στερεί απαραίτητους πόρους από την έρευνα και την εφαρμογή πράσινης τεχνολογίας.
  Άλλοι, επικεντρώνουν αποκλειστικά στην εξοικονόμηση που μας φέρνουν οι πράσινες τεχνολογικές καινοτομίες (μόνωση, κατάλληλα υλικά, βιοκλιματικός σχεδιασμός αστικών χώρων και κτιρίων, πιο αποδοτικές μηχανές αυτοκινήτων, ενέργεια κυμάτων, αιολικές καμινάδες κλπ). Θεωρούν ότι η νέες τεχνολογίες θα δόσουν οριστικές λύσεις και θα έχουμε επάρκεια ενέργειας χωρίς αλλαγή συμπεριφοράς. Παρόλη την πίστη τους σε αυτά τα δεδομένα, δεν προωθούν με πολιτική πίεση την αναγκαία υπερχρηματοδότηση του ερευνητικού τομέα προς τις ανανεώσιμες, (που δεν είναι μόνο τα αιολικά και τα φωτοβολταικά), αφήνοντας το πυρηνικό λόμπυ να φλερτάρει με το δημόσιο χρήμα.
  Τέλος υπάρχουν και εκείνοι, που ενώ κυριολεκτικά αγκαλιάζουν τις προαναφερθείσες τεχνολογικές καινοτομίες, θεωρούν, ότι χωρίς αλλαγή τρόπου σκέψης και ενεργειακής συμπεριφοράς εκ μέρους της κοινωνίας (που συνεπάγεται «θυσίες») όλοι οι κόποι θα παρομοιάζονται με το γέμισμα ενός πιθαριού που στον πάτο έχει τρύπες. Αυτός ο συλλογισμός είναι πιο αποτελεσματικός για την επίλυση των σημερινών αδιεξόδων, αλλά βέβαια εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Ηλθε η ώρα να εξειδικεύσουμε. Αν θέλουμε καθαρή ενέργεια πρέπει να δεχθούμε και την ουσιαστική εξοικονόμηση με αλλαγή συμπεριφοράς αλλά και τις νέες τεχνολογίες, προσπαθώντας να σταθμίσουμε με νηφαλιότητα τα νέα προβλήματα που εκείνες φέρνουν. Η λύση δεν είναι μία, δεν υπάρχει κάποια πανάκεια για τα σημερινά αδιέξοδα. Αντίθετα υπάρχουν πολλές επιμέρους λύσεις που έχουν τη δυνατότητα να αλληλοσυμπληρώνονται Ας το καταλάβουμε και ας το επιδιώξουμε.
  Καθώς το θέμα της μετάβασης σε κάτι «άλλο» είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, έχουμε πολλές απορίες και φόβους και βέβαια είναι φυσικό να είμαστε μπλεγμένοι.Το «άλλο» είναι συνάμα γοητευτικό αλλά και απειλητικό. Εχουμε επίσης –λόγω κακής παράδοσης- μεγάλη δυσπιστία προς το δημόσιο τομέα. Ετσι ορισμένοι από εμάς φοβούνται ότι θα «ξυριστεί» κάθε βουνοκορφή και δεν θα μείνει τόπος «ιερός» ούτε για την άγρια ζωή ούτε για τη φυσιολατρεία. Κάποιος πρέπει να απαντήσει με σαφήνεια και με ουσιαστικές δεσμεύσεις.

 5. ataktos avatar
  ataktos 21/03/2010 10:41:54

  εχει μουτρα
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_100053_21/03/2010_395033

 6. DrNo avatar
  DrNo 21/03/2010 11:52:09

  Σας επαναλαμβάνω, οτι με το νομοσχέδιο Μπιρμπίλη...θα αυξηθούν οι τιμές μεγάλων αιολικών πάρκων....επιπλέον 45% !!!!
  Αυτό γίνεται βρώμικα με παραγραφους χωμένες σε άσχετα άρθρα ,ως εξής:
  "Κατόπιν γνωμοδότησης ΡΑΕ αυξάνονται επιπλέον 20% , επειδή δεν υπάρχουν χρηματα για επιδοτήσεις".
  "Κατοπιν γνωμοδότησης ΡΑΕ αυξάνονται επιπλέον 25%, επειδή χρειάζονται μεγάλα έργα διασύνδεσης".
  ΣΥΝΟΛΟ: 45%

  Και Προεδρο της ΡΑΕ τοποθετησαν το δεξί χερι του Περιστερη τον κ. Ν. Βασιλάκο!!! Και φυσικά αυτές οι ρυθμίσεις δεν ισχύουν για φωτοβολταικά...

  Επειδή στη ΝΔ είναι μάλλον ανίκανοι και ούτε χαμπάρι δεν θα το πάρουν, factorx να το δεις εσυ με τα ματια σου και αν κάνω λάθος να με διαγραψεις δια παντός!

  • DrNo avatar
   DrNo @ DrNo 21/03/2010 11:59:08

   Το έχω δει με τα μάτια μου το 20%+25% στα τιμολόγια αιολικών παρκων, γιατί το νομοσχέδιο βρίσκεται για έλεγχο στους νομικούς της Βουλής. Τραβούσαν τα μαλιά τους οι άνθρωποι...γιατί γνωριζουν πως τα αιολικά πάρκα θα τα πληρώνει ο ελληνικός λαός.....αλλά πέραν του ελέγχου συνταγματικότητας-συμβατοτητας με άλλους νόμους, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να το σταματήσουν.

  • ataktos avatar
   ataktos @ DrNo 21/03/2010 12:19:27

   γερασα να βλεπω τα "παιχνιδια" τους βαρεθηκα ποια

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/03/2010 14:35:36

  Από την εποχή Σημίτη προσπαθούν τα τρωκτικά να ροκανίσουν λεφτά με τα αιολικά πάρκα. Η ΔΕΗ αντιστεκόταν ακόμα, γιατί είχε μερικούς μηχανολόγους (τώρα έχει φαίνεται φρούτα). Ο Κ από τότε είχε μπεί στην άσκηση. Ο Μ μπήκε γρήγορα στο κόλπο. Ο Π έπαιζε ακόμα με χωματουργικά, είχε κάτι να κάνει.

  Οι πληροφορίες μου είναι ότι αυτοί οι κύριοι ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι και σε επίπεδο πολιτικών και σε ρυθμιστικό επίπεδο (αν παραμυθιαστεί κανείς ότι η ΡΑΕ ρυθμίζει (μας "ρυθμίζει" όπως λέμε μας "κουτουπώνει")

  Βόηθησε βέβαια και η παγκόσμια προπαγάνδα με τον Ahh Beleeve αλήτη Al Gore και όλα τα παράσιτα στις ΜΚΟ. Και φτάσαμε εν έτει 2010 να θεωρούμε αυτό που λέει το προφανές (για όποιον έχει τελειώσει θετικές επίστήμες) "αιρετικό" αλλά τουλάχιστον τον έγραψαν τα ΝΕΑ http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4566027&ct=84
  . Ετσι έχουμε τους αγράμματους απατεώνες και τους αιρετικούς.

  Μια ατέλειωτη κοροϊδία είναι τα πρασινα αναπτυξιακά του ΓΑΠ, που για μερικούς είναι τρόπος υπανάπτυξης περιθωριακών χωρών όπως εμείς, για άλλους είναι επιδότηση της εγχώριας βιομηχανίας τους, και, παντού, μηχανισμός για υπεξέραιση χρημάτων. Οι κύριοι Κ, Μ, και Π είναι κρατικοδίαιτοι, καλοντυμένοι απατεωνες. Συγγνώμη αν ακούγεται σκληρό, αλλά μια ελεγκτική εταιρία μπορεί να δείξει εύκολα τι ποσοστό του πλούτου του έχει έρθει από κρατικές δουλειές και θα είχε πλάκα να δούνε λίγο την δημοσιότητα.

  Ο ΓΑΠ και η Μπιρμπίλη είναι οι βολικοί ηλίθιοι. Τώρα αν έχουν και κάποιο όφελος, θα είναι ...διακριτικό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.