14/10/2009 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πράκτορας των Βρετανών ο Mussolini;Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙ5), χρηματοδοτούσε  τον  Ιταλό Benito Mussolini,  στις πρώτες απόπειρές του να ασχοληθεί με τη πολιτική. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το πρόσφατο άνοιγμα απόρρητων φακέλων της μυστικής υπηρεσίας. Το 1917, ο  34χρονος τότε Mussolini, ήταν ο εκδότης ενός ακροδεξιού φύλλου, και με σκοπό την παραμονή της Ιταλίας στο πλευρό της Βρετανίας στη διάρκεια του Α` Π.Π., η ΜΙ5  τον τροφοδοτούσε κάθε εβδομάδα με  χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί σε σημερινά $9.500, και με αποστολή του τη συνεχή ροή προπαγάνδας μέσα από την εφημερίδα του. Μέρος των χρημάτων χρησιμοποιήθηκε από τον μελλοντικό δικτάτορα ως πληρωμή προς βετεράνους του πολέμου,  που ξυλοκοπούσαν τους ειρηνιστές της εποχής. Τη μέθοδο αυτή ακολούθησε και αργότερα ως ηγέτης των φασιστών μελανοχιτώνων.  «Το τελευταίο πράγμα που ήθελαν οι Βρετανοί, ήταν η διακοπή της παραγωγής των εργοστασίων του Μιλάνου εξαιτίας απεργιακών κινητοποιήσεων…» λέει ένας ιστορικός. «Ήταν ένα μεγάλο ποσό για κάποιον απλό δημοσιογράφο, αλλά σε σχέση με τα εκατομμύρια που κόστιζε στην Αγγλία ο πόλεμος κάθε ημέρα… ήταν κάτι το ασήμαντο».

Guardian (UK)

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σαος avatar
    Σαος 14/10/2009 15:51:51

    Το ίδιο έκαναν και τραπεζίτες των ΗΠΑ προς τον Χίτλερ. Σαν να είχαν σχέδιο να ρίξουν την Ευρώπη και έναν ολόκληρο κόσμο στον πόλεμο για να έρθουν μετά (οι αγγλοσάξονες του ΗΒ και των ΗΠΑ) ως σωτήρες και να κρατάνε με τα όπλα τους όλο τον Κόσμο όμηρο μέχρι και σήμερα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.