#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/08/2010 23:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πού βρέθηκαν τα λεφτά για τις προσλήψεις του υπουργείου Παιδείας;Με κάθε τρόπο και τόνο το οικονομικό επιτελείο λέει ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τίποτε, δεν υπάρχει χρήμα ούτε για προσλήψεις, ούτε για αυξήσεις. Και ξαφνικά το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει μέσα σε 24 ώρες ότι προτίθεται να προσλάβει 15.500 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς καθώς και περίπου 11.000 ωρομίσθιους. Εχουν μάλιστα, όπως λένε από το υπουργείο, δεσμευτεί και οι σχετικές πιστώσεις και στην έναρξη της σχολικής χρονιάς δε θα υπάρχουν κενά. Παρά το γεγονός ότι είναι απ' όλους δεκτό πώς τα σχολεία πρέπει να έχουν εκπαιδευτικούς και δεν πρέπει να υποβαθμιστεί η ποιότητα της Παιδείας στο όνομα του ΔΝΤ, τα ερωτήματα είναι αρκετά:

1 Που βρέθηκαν ξαφνικά τα λεφτά και η κυβέρνηση κάνει επίδειξη... απλοχεριάς; Ακόμη κι αν δεν πρόκειται για μόνιμες προσλήψεις τα κονδύλια είναι αρκετά.

2 Μέχρι προχθές οι συνδικαλιστές έλεγαν ότι τα κενά φέτος θα είναι 20.000 λόγω συνταξιοδότησης 11.000 και λόγω των αναγκών που δημιουργεί η λειτουργία 800 ολοήμερων σχολείων. Ξαφνικά η κ. Διαμαντοπούλου ανακοινώνει 26.000 προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων ενώ άλλοι 5.000 θα επιστρέψουν στα θρανία καθώς είχαν μεταταχθεί σε υπηρεσίες γραφείου, συνολικά δηλαδή 31.000. Μήπως λοιπόν κάποιοι μας κρύβουν τα πραγματικά κενά και θα είναι 20.000 αλλά πολύ περισσότερα;

3 Η ίδια η κ. Διαμαντοπούλου έλεγε ότι θα καταργηθεί το καθεστώς των ωρομισθίων διότι είναι στην ουσία άθλιο καθεστώς. Μάλιστα, υπήρχαν στο παρελθόν πολλές καταγγελίες για αδιαφανείς προσλήψεις ωρομισθίων που είχαν μπάρμπα στην Κορώνη και γι΄ αυτό η σημερινή κυβέρνηση έλεγε ότι θα παύσει να υπάρχει αυτό το σύστημα προσλήψεων. Τι έγινε ξαφνικά και κάνουν τέτοιες προσλήψεις; Μήπως θέλουν να βάλουν από το παράθυρο σε δουλειές χιλιάδες “πράσινους” εκπαιδευτικούς;

4 Τέλος, μπορεί να μην υπάρχει χρήμα στα ταμεία, αλλά με το να προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι και αναπληρωτές δεν συμβάλει στην αναβάθμιση της Παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί που σήμερα διέλυσαν την πόρτα του υπουργείου Παιδείας ήταν επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που είναι άνεργοι και ζητούσαν μόνιμες προσλήψεις και κατάργηση των ωρομισθίων. Υποσχέθηκαν δε στην υπουργό “θερμό” φθινόπωρο. Μήπως αυτοί έχουν δίκιο και η κυβέρνηση άδικο;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κοινός νους avatar
  Κοινός νους 26/08/2010 22:57:07

  Έχω την αίσθηση ότι δεν έχουμε καταλάβει τίποτα η κάνουμε ότι δεν έχουμε καταλάβει. Και να το κάνω λιανά.
  Το ΠΑΣΟΚ δεν ανέβηκε στην εξουσία για να πέσει σε έναν άντε δυο χρόνια, και όσοι το πιστεύουν αυτό είναι μακριά νυχτωμένοι.
  Το ΠΑΣΟΚ πάντα θα βρίσκει λεφτά να τα ρίχνει επιλεκτικά εκεί που πρέπει ώστε να μην το κουνήσει κανείς απο την εξουσία. Παραδείγματα άπειρα.
  Πριν λίγο καιρό η Διαμαντοπούλου δεν βρήκε λεφτα και αρκετά μάλιστα για υπερωρίες των συνεργατών της, Ο ίδιος ο Παπανδρέου δεν βρίσκει για τις στρατιές των συμβούλων του.
  Και να μην πούμε για τα δις στις τράπεζες.
  Στο μεταξύ δεν σας κάνει εντύπωση ότι ο αγροτικός κόσμος είναι ήρεμος; Εγώ είχα αυτή την απορία και ρωτώντας έμαθα ότι ο μηχανισμός επιδοτήσεων-εξαγοράς συνειδήσεων, δουλεύει σαν να μην πέρασε μια ημέρα.
  Αυτό το σχόλιο είναι αφιερωμένο σε όσους τρέφουν αυταπάτες, και στους φίλους Νεοδημοκράτες που όλα τους μυρίζουν και όλα τους ξυνίζουν.

  • KLE avatar
   KLE @ Κοινός νους 27/08/2010 11:54:07

   ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΟΝΤΑ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

  • ΒΑBIS & BABIS avatar
   ΒΑBIS & BABIS @ Κοινός νους 27/08/2010 14:52:07

   O Ανδρέας έβγαλε δυο τετραετίες προσλαμβάνοντας δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους με δανεικά λεφτά. Είναι ο πρώτος διδάξας πως μένεις στην εξουσία. Οι Πασόκοι σε αυτά είναι επαγγελματίες.
   Σήμερα πληρώνουμε τα δάνεια αυτά. Οι μάγκες οι Πασόκοι βγαίνουν απο πάνω και σου λένε τα δάνεια τα πήρε η Νέα Δημοκρατία.

 2. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 26/08/2010 23:00:11

  Το ζήτημα δεν είναι που βρήκαν τα λεφτά,
  το ζήτημα είναι ότι ο νέος νόμος για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών, που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση, περιορίζει δραστικά το θεσμό του ωρομισθίου. Εάν το σύνολο των απαιτούμενων ωρών διδασκαλίας σε κάποιο σχολείο είναι λιγότερες από 16 ώρες και πάνω από 4 εισάγεται ο θεσμός του αναπληρωτή με μειωμένο ωράριο.
  Ξαφνικά διαβάζουμε ότι θα προσληφθούν 11.000 ωρομίσθιοι. Με λίγα λόγια η κυβέρνηση πριν αρχίσει η σχολική χρονιά καταστρατηγεί το νομό που οι ίδιοι ψηφίσαν.

 3. axr avatar
  axr 26/08/2010 23:11:18

  Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ανάγκη από εκπαιδευτικούς. Κάποιος πρέπει να διδάξει τα παιδιά τα νέα βιβλία του πολυπολιτισμού και τον αναδημοσιεύσεων από το indymedia(π.χ. την χαρά για την δολοφονία του αστυνομικό, δεν πειράζει που έμεινε ένα παιδί ορφανό).
  Το νέο σχολείο που οραματίστηκε η υπουργός είναι φυλακή, λιγότερα μαθήματα, περισσότερες ώρες σχολείο-ολοήμερο, άσχετα με το αν εργάζονται ή όχι και οι 2 γονείς.

 4. Σολιαληστής avatar
  Σολιαληστής 26/08/2010 23:12:32

  Στην τρίχα η υπουργός μοντελάκια βάψιμο μαλλί αυτά είναι αν είσαι σοσιαλιστής ρε παιδί μου άλλο πράγμα!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Σολιαληστής 27/08/2010 00:06:53

   Ότι και να κάνει, σαν το σκύλο που χάσαμε είναι. Βλαχοχωριάτικη φάτσα.

   • s54elas avatar
    s54elas @ Strange Attractor 27/08/2010 00:43:35

    αντε να δουμε ποτε θα καταλαβεται .. βλαχοι .. χωριατες .. σαν σκυλοι .. ειναι ανθρωποι .. και οταν σας ερθει .. η επιθυμια να τους λοιδωρειται να κοιταζεσται στον καθρεπτη .. για να βλεπεται την μουρη σας .. καθως ξεστομιζεται αυτες τις φρασεις .. στοιχημα βαζω(που λεει ο λογος) .. οτι τον βλαχο .. τον χωριατη .. θα τον δειτε στον καθρεφτη να σας κοιταζει πισω .. με την ιδια σιχασια που βγαινει απο μεσα σας. .. βριζεται την δικη σας φατσα

 5. Gioyxoy avatar
  Gioyxoy 26/08/2010 23:59:02

  Θα κάνουν όπως με τους ωρομίσθιους των ΑΕΙ,ΤΕΙ και ΙΕΚ,θα τους πληρώνουν όταν και άμα υπάρχουν λεφτά.

  • ανώνυμος avatar
   ανώνυμος @ Gioyxoy 27/08/2010 15:15:22

   Ακριβώς πρώτον οι ανακοινωσείς δεν σημαίνει ότι θα πραγματοποιηθούν δεύτερο ακόμα και εαν πραγματοποιηθούν θα πληρωθούνε 'οταν θέλουνε αυτοί συνήθως πριν απο εκλογές. Και τέλος αυτό είναι το πρόγραμμα τους οι μισοί καθηγητές να είναι ωρομίσθιοι με 7 ευρώ την ώρα αρα λιγότερα λεφτά διάλυση της δημόσιας παιδειας ενίσχυση της ιδιωτικής παιδείας

 6. Greek teachers avatar
  Greek teachers 27/08/2010 00:09:30

  Ξαφνικά το υπουργείο οικονομικών ενέκρινε πιστώσεις για την Παιδεία.Πιστώσεις για 26.000 προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων ενώ άλλοι 5.000 θα επιστρέψουν στα θρανία καθώς είχαν μεταταχθεί σε υπηρεσίες γραφείου, συνολικά δηλαδή 31.000.

  Ο πρόεδρος της ΔΟΕ πανηγυρίζει γιατί θα διοριστούν 15.500 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι χάρη στους αγώνες των συνδικαλιστών!!!

  Τα ερωτήματα όμως είναι τα εξής:

  Γιατί μειώθηκαν φέτος οι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών κατά 50% ;
  Γιατι πέρσι που διορίστηκαν διπλάσιοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί ο πρόεδρος της ΔΟΕ μιλούσε πάλι για μείωση κατά 50% των μόνιμων διορισμών;
  Γιατί δεν δόθηκαν οι ίδιοι ηρωικοί αγώνες των συνδικαλιστών της ΔΟΕ για τις περικοπές των μισθών μας;
  Πού βρέθηκαν τόσες πιστώσεις τώρα μετά την πίεση της κοινής γνώμης για αναπληρωτές και δεν μπορούσαν να βρεθούν για μόνιμους διορισμούς;Θα καταργηθεί η ωρομισθία και η ομηρεία των αναπληρωτών;
  Μήπως πρέπει να αλλάξει κάτι στον τρόπο που διεκδικούμε τα δικαιώματα του κλάδου και την αναβάθμιση της Παιδείας στη χώρα μας;

  Όταν τελικά διεκδικούμε κι έχουμε δίκιο τα μνημόνια κάμπτονται.

 7. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 27/08/2010 00:17:07

  Το νοµοθετικό πλαίσιο για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών αναπληρωτών - ωροµίσθιων [NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3848/ 2010- Άρθρο 5 παρ1 ] αναφέρει ότι
  «αν για οποιαδήποτε αιτία απουσιάζουν από σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκπαιδευτικοί ή δημιουργηθούν έκτακτα λειτουργικά κενά κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, προσλαμβάνονται, με αίτησή τους, προσωρινοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Αν οι προβλεπόμενες από το πρόγραμμα ώρες διδασκαλίας και ασκήσεων στο ίδιο σχολείο της ίδιας πόλη ή περιοχής μετάθεσης είναι περισσότερες από τέσσερις και λιγότερες από δεκαέξι και δεν δικαιολογούν το διορισμό μόνιμου εκπαιδευτικού, προσλαμβάνονται προσωρινοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας»
  Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι ο παραπάνω νόμος ψηφίστηκε στις 19 Μαΐου 2010.
  Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι πριν και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου η κυβέρνηση πανηγύριζε για την κατάργηση του απαράδεκτου και παράνομου θεσμού των ωρομισθίων εκπαιδευτικών.

  Σήμερα με την υπ, αρ, 33/2006 (άρθρο 2, παρ. 1) Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου για το σχολικό έτος 2010-2011 εγκρίθηκαν οι προλήψεις 7.450 ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 3.350 προλήψεις ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  Προφανώς δύο τινά συμβαίνουν εδώ πέρα: είτε το υπουργείο παιδείας αποφάσισε να προχωρήσει σε χιλιάδες προσλήψεις ωρομισθίων με 4 ώρες την εβδομάδα, είτε η κυβέρνηση αναιρεί τον εαυτό της, παρανομώντας…

  Υ.Γ Νομίζω ότι η ΝΔ πρεπει να πάρει θέση για το ζήτημα

 8. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 27/08/2010 00:29:34

  Εχω την εντύπωση οτι ο "axr" εντόπισε την σκοπιμότητα πίσω απο τίς προσλήψεις και μαζί με αυτές θα προσθετα και τα ψηφαλάκια που προσβλέπουν απο την ξαφνική σπουδή τoyw.
  Πάντως αν ειναι μόνο 15.500 οι προσλαμβανόμενοι μιλάμε για τουλάχιστον 22 εκατ. μικτές αποδοχές μηνιαίως ή 300.000.000 ευρώπουλα ετησίως! Αν πάλι ειναι 31.000 τότε μιλάμε οτι το συνολικό κόστος για το δημόσιο θα ξεπεράσει τα 600.000.000 ευρω!!!
  Να που στο τέλος π ΓΑΠ θα μας βγεί και συνεπής οσο αφορά την προεκλογική αναφορά του οτι "λεφτά υπάρχουν"!

 9. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 27/08/2010 00:39:18

  @DeltaLamda, οι προσλήψεις που εγκρίθηκαν σήμερα δεν είναι αρκετές για να καλύψουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τις συνταξιοδοτήσεις και τη μείωση των μόνιμων διορισμών

 10. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 27/08/2010 00:53:18

  Κάτι που λένε, ότι θα καθυστερήσουν τα βιβλία λόγω απεργίας φορτηγατζήδων..ισχύει;

 11. Paranoia avatar
  Paranoia 27/08/2010 01:22:15

  Ευτυχώς μέσω της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων κατάλαβαν ότι τελικά οι εκπαιδευτικοί δεν είναι οι 170000 που νομιζόταν από τον ...Μάνο και άλλους ξερόλες αλλά μόνον 126000 και αυτοί όχι όλοι μάχιμοι εκπαιδευτικοί αλλά σε γραφεία, πανεπιστήμια, ιερείς κλπ.

  Απλά τα σχολεία θα είχαν πάμπολα προβλήματα χωρίς προσλήψεις ότι βελτιστοποίηση των θέσεων του προσωπικού και να έκαναν.

 12. dimitri avatar
  dimitri 27/08/2010 08:27:21

  Μαλλον ξέρουν τι κάνουν

  Τρέμουν τις καταλήψεις (δίκαιες ή άδικες) σε σχολεία και πανεπιστήμια
  Μπορεί να ξεκινήσουν ντόμινο αντιδράσεων
  Δεν είναι εύκολο να τα βάλεις με την νεολαία. Δεν έχει τίποτα να χάσει

 13. armageddon avatar
  armageddon 27/08/2010 11:55:33

  ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΕΔΟΣΕ Η ΝΔ...

 14. zackii avatar
  zackii 27/08/2010 13:06:48

  Κοινός νους
  Έτσι είναι φίλε. Το έχω γράψει πολλές φορές. Το ΠΑΣΟΚ πήρε πολύ παραπάνω από αυτά που χρειαζόταν η οικονομία, γιά να δώσει το σχετικό ξεροκόμματο όταν χρειαστεί, και να ξαναψηφίσουν οι ηλίθιοι.
  Όσο γιά μερικούς που ονειρεύονται σύντομη επάνοδο της ΝΔ θα τους θυμήσω τον ΠΑΟ που το '96 νόμιζε ότι το πρώτο πρωτάθλημα που πήρε ο ΟΣΦΠ ήταν απλά κόκκινη παρένθεση...Οι μεγάλες ομάδες όταν πέφτουν δύσκολα ξανασηκώνονται.

 15. anna avatar
  anna 27/08/2010 22:55:58

  Συμφωνώ με τον arx.
  Το κακό είναι ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα καταφέρουν γιατί η πλειοψηφία των νέων εκπαιδευτικών είναι επίπεδο indymedia. Εχουν μοχθήσει γι'αυτό, πολλά χρόνια τώρα, η Δραγώνα, Φραγκουδάκη, Ζαμπέτα, Κουλούρη, Λεοντσίνη και λοιπά λουλoύδια του ΕΘΝΙΚΟΥ Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου, όπου και δραστηριοποιούνται οι ανωτέρω. Επεσε το ανάθεμα μόνο στην Ρεπούση, αλλά η ζημιά έχει γίνει και από άλλους/ες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.