#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/01/2012 11:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Που το πάει ο Καρατζαφέρης;Που το πάει ο Καρατζαφέρης; Είναι ένα εύλογο ερώτημα που κάνουμε όλοι έστω κι αν είναι τόσο τραγικό να έχουμε φτάσει τόσο χαμηλά ώστε να κρίνεται το μέλλον της χώρας από το τι... τραγούδι θα επιλέξει ο dj πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ.

Ο κ. Καρατζαφέρης κλιμακώνει την... παρουσία τους στα ΜΜΕ σε μια προσπάθεια να ανεβάσει τα χαμηλά ποσοστά του κόμματός του και να το παίξει πολιτικός παράγοντας. Εκβιάζει και απειλεί με αποχώρηση από την κυβέρνηση, προχωρά σε δηλώσεις ότι αν κάνει λάθος θα κλειστεί σε μοναστήρι (μήπως να αρχίσει να το ψάχνει από τώρα;), επισκέπτεται το πρωτοπαλίκαρό του, Μ. Βορίδη, στο υπουργείο Μεταφορών, θέτει όρους για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Οσο κι αν αυτά φαντάζουν αστεία και ίσως δε θα έπρεπε να τα πάρει κανείς σοβαρά, εντούτοις ίσως κάποιοι που έχουν κρυφές επιδιώξεις να χρησιμοποιούν (όχι άθελά του) τον πρόεδρο του ΛΑ.ΟΣ. Ποιες είναι αυτές οι επιδιώξεις;

Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για ένα σενάριο που θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία και ίσως εξασφαλίσει όλους εκείνους που θέλουν επιστροφή στη δραχμή.

Το σενάριο αυτό προβλέπει υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, παροχή των 100 και πλέον δισ. ευρώ στην Ελλάδα, διασφάλιση των δανειστών με το βρετανικό δίκαιο το οποίος εκτός από εγγυήσεις θα περιλαμβάνει και διατήρηση των δανείων στο ευρώ και στη συνέχεια... έξοδος της χώρας από την ΕΕ και επιστροφή στη δραχμή. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα είδος τεχνητής πολιτικής κρίσης αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI+.

Δηλαδή να ψηφίσει Καρατζαφέρης την δανειακή και αμέσως μετά να φύγει από την κυβέρνηση να... καταγγείλει τον Παπαδήμο ή άλλες αόρατες δυνάμεις που πολεμούν την Ελλάδα, να επικαλεστεί εθνικούς λόγους ή ακόμη και να κάνει μια ακόμη κωλοτούμπα από αυτές που μόνο ένας Καρατζαφέρης γνωρίζει.

Μιλώντας στο Βήμα ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι δε θα αιφνιδιάσει κανέναν σε ότι αφορά τις προθέσεις του για την κυβέρνηση κι ότι θα πάρει τις αποφάσεις του μετά τις 15 Ιανουαρίου όταν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα. «Εάν βρεθεί ένας και μου αποδείξει ότι έχω λάθος με τους όρους που έθεσα για την παραμονή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, τότε εγώ θα αποσυρθώ και θα κλειστώ σε μοναστήρι»

 

Για το ζήτημα του χρόνου των εκλογών, ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρει ότι δεν συμφωνεί οι εκλογές να διεξαχθούν πριν ή μετά το Πάσχα, αλλά να «πάνε όσο πιο πίσω γίνεται, ακόμα και του χρόνου, τέτοια εποχή καλά θάναι, ώστε να καρποφορήσουν οι προσπάθειες που γίνονται για τη νέα δανειακή σύμβαση και να δοθεί ώθηση στις αγορές», είπε.

Βέβαια, όλα αυτά είναι μέσα στο γνωστό παιχνίδι που παίζει κατά καιρούς ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ. και που τα αλλάζει κατά πώς τον συμφέρει. Ακόμη κι αυτό που λέει για την παράταση της κυβέρνησης για ένα χρόνο είναι αντίθετο από αυτό που έλεγε πριν ένα μήνα αλλά και από όσα διαρρέει για τους όρους που θέτει.

Τα τερτίπια του κ. Καρατζαφέρη δε θα είχαν καμιά σημασία αν δεν διακυβεύονταν αυτή την περίοδο το μέλλον της Ελλάδας. Και κάποιοι θα πρέπει να κινητοποιηθούν ώστε να αποτρέψουν τα όποια σχέδια του ΛΑ.ΟΣ. και όσων τα συμφέροντα εξυπηρετεί.

Αφού το ΠΑΣΟΚ είναι στην κοσμάρα του και ασχολείται με τον κ. Παπανδρέου μένει η Νέα Δημοκρατία να σταματήσει τα παιχνίδια. Με τη δραχμή κανείς δεν μπορεί να παίζει και ο κ. Σαμαράς πρέπει να ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι η κόκκινη γραμμή είναι η διατήρηση της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα. Αν κάποιοι θέλουν να πλουτίσουν κάνοντας φτωχή την Ελλάδα, οι εχέφρονες πολιτικοί αυτού του τόπου πρέπει να τους σταματήσουν.

Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. NM avatar
  NM 04/01/2012 11:48:52

  http://www.antinews.gr/2012/01/04/141612/

 2. Ν. Πετράκης avatar
  Ν. Πετράκης 04/01/2012 12:08:35

  Ψάχνοντας για την είδηση στο «ΦΕΚ» σας μεταφέρω και ένα εκ των σχολίων που παρατέθηκαν, σχετικά : «Κύριε καρατζαφέρη, ο μοναχισμός δεν είναι ποινή, όπως θέλετε με τις δηλώσεις σας να παρουσιάσετε. Επειδή όμως η εκ μέρους σας αναγνώριση των σφαλμάτων που διαπράξατε, μπορεί να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία υπό κάποιες προϋποθέσεις, δεν παύει, αυτή η ίδια να αποτελεί ομολογία ενοχής, η ποινή της οποίας παραπέμπει σε «ΓΟΥΔΗ», για τους περί τα πολιτικά ενασχολούμενους και κατά την προσφιλή σας έκφραση.»
  Για την αντιγραφή Ν. Πετράκης

 3. odysseus avatar
  odysseus 04/01/2012 12:21:40

  Στη δραχμή θα πάμε παρά τη θέλησή μας αν οι εταίροι μας θελήσουν να προσβάλλουν την Εθνική μας Κυριαρχία επιβάλλοντάς μας το Αγγλικό δίκαιο πρώτα και μετά την επιστροφή στή δραχμή αφού μας αρπάξουν ό,τι απέμεινε με αξία. Αρα η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ γιά ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ είναι η μετά το PSI παραμονή στο Ευρώ και στο Ελληνικό δίκαιο.
  Η θέση αυτή είναι και η εκφρασμένη θέση της Αριστεράς , και μένει να διευκρινιστεί αν είναι και θέση του Σαμαρά.
  Απο τη διευκρίνησή του αυτή κρίνεται και το άν θα ψηφίσουμε αυτόν ή την Αριστερά. Εκτός αν μας παρουσιάσει κάτι άλλο καλύτερο απ’ όλα αυτά…

 4. δημητρης avatar
  δημητρης 04/01/2012 12:24:44

  ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!
  ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΚΡΥΦΕΣ(;) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ 2ο ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ 5ος ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΟΥΒΕΛΗ.
  ΑΥΤΑ ΤΑ 9,5 9,0, ΚΛΠ.ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΞΕΧΑΣΤΕΤΑ.
  ΙΔΟΥ Η ΚΑΛΠΗ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ..ΠΗΔΗΜΑ.

 5. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 04/01/2012 12:36:34

  ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ: Γράφει ο Αριστερός Ψάλτης πως η παραμονή μας στο Ευρώ είναι μια κόκκινη γραμμή. Διαφωνώ με την θέση αυτή και συμφωνώ με την αντίθετη της. Ακόμα όμως και αν η παραμονή μας στο ευρώ είναι μια κόκκινη γραμμή τότε δεν θα πρέπει αυτή η κόκκινη γραμμή να είναι η μοναδική κόκκινη γραμμή. Θα πρέπει αυτή η κόκκινη γραμμή να συνδυαστεί και με την κόκκινη γραμμή της Δημοκρατίας (που δεν υπάρχει ούτε στην Ελλάδα και ούτε στη Ευρωπαική Ένωση) και με την κόκκινη γραμμή της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας. Οι Δημοκρατία και η Εθνική μας Ανεξαρτησία είναι σίγουρα κόκκινες γραμμές και κανείς δεν έχει διαφορετική γνώμη γι αυτό. Και τέλος αν θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ πρέπει να είμαστε και έτοιμοι να ζήσουμε και εκτός ευρώ.

 6. rs avatar
  rs 04/01/2012 14:03:30

  Να ρωτήσω κάτι..... αφελές!
  Ποιος χρειάζεται τον Καρατζαφέρη; Η΄πιο σωστά, ποιος τον έβαλε στην κυβέρνηση;
  Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν έχουν πλειοψηφία;

 7. Ανδρομέδα avatar
  Ανδρομέδα 04/01/2012 14:11:07

  +1000

 8. Pelargos o Stylisios avatar
  Pelargos o Stylisios 04/01/2012 14:20:43

  Τις τελευταίες μέρες το ΛΑΟΣ κινείται κάτω του 3%.
  Με τις ποιοτικές έρευνες της κοινής γνώμης να το δείχνουν σε κάθετη πτώση.
  Το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο με μονοψήφια ποσοστά πανελλαδικά πλην Δωδεκανήσου, Κρήτης , Θράκης και Επτανήσων.
  Στις λαϊκές αστικές περιοχές κινείται λίγο πάνω από το 5%

 9. Ραβινος avatar
  Ραβινος 04/01/2012 15:26:26

  Καλα αυτος αλλα ο αλλος λαγος που μας προεκυψε ''Aπέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού σε αυτή τη φάση ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής, ενώ προσδιόρισε το χρόνο των εκλογών περί τον Απρίλιο, σημειώνοντας πως θα ήταν "επικίνδυνο" να προκηρυχθούν εκλογές τώρα'' Δεν μπορει καποιος να του πει να σταματησει γιατι μας τα πριξε !

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/01/2012 15:31:27

  Δυστυχώς, ΑΨ, ούτε ο Σαμαράς, ούτε κανείς δεν μπορεί να πει κιχ για δραχμή-ευρώ, αφού αντίθετα με την φιλολογία που κυκλοφορεί, δεν είναι θέμα πολιτικής επιλογής, ούτε καν δικής μας επιλογής. Η δραχμή είναι αναγκαστική συνέπεια της στάσης πληρωμών. Στάσεις πληρωμών υπάρχουν πολλών ειδών αλλά, σε περίληψη, δύο: 1) Αυτή που κάνουμε με δική μας πρωτοβουλία (και ο ιδανικός χρόνος θα ήταν τον Απρίλιο του 2010, ή τον Οκτώβριο του 2009, ή εάν είχαμε την στερνή μας γνωση τον Δεκέμβριο του 2008), και 2) αυτή που κάνουμε γιατί απλά δεν πάει άλλο. Και στις δύο περιπτώσεις, η δραχμή είναι συνέπεια και όχι πολτική επιλογή. Στην πρώτη περίπτωση, θα είχαμε ελπίδα ανάκαμψης πριν εξαθλιωθούμε απόλυτα. Στην δεύτερη η εξαθλίωση θα πάει μακριά. Η τρίτη περίπτωση, αυτή που ζούμε τώρα, με ευρώ και εσωτερική πτώχευση πάει πολύ πιο μακριά απο εξαθλίωση, πάει για απόλυτη διάλυση. Για τον Καρατζαφέρη αδυνατώ να εκφέρω άποψη. Τον θεωρώ επικίνδυνο και τυχοδιώκτη

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ archaeopteryx 04/01/2012 18:37:16

   Το '08 ή '09 θα μπορούσαμε και να ΜΗΝ κάνουμε πλήρη στάση πληρωμών, βγαίνοντας σην δραχμή. Άλλωστε, οι δανειστές νοιάζονται για το αν έχεις προοπτική και η δραχμή αυτό θα έδινε. Με αναδιάρθρωση ή με κούρεμα μέσω της αλλαγής του νομίσματος, θα ελαφραίναμε και το χρέος.
   Τώρα το σκοτάδι πέφτει, καθημερινά, βαρύ. Και μόνον κινήσεις προς την Ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης θα μας έδιναν ελπίδα.
   Κατά τα άλλα, συμφωνώ απολύτως.

 11. Ανδρομέδα avatar
  Ανδρομέδα 04/01/2012 16:06:05

  Καλά για τον Καψή και τους ομοίους του είναι επικίνδυνες οι εκλογές γενικά. Βέβαια όταν είχε λυσσάξει ο ΓΑΠ να γίνουν πρόωρες εκλογές δεν ήταν επικίνδυνο. Και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε οι εκλογές δε γίνονταν κάθε 4 χρόνια, ενώ πριν 2 μήνες μας είπε οτι γίνονται μόνο κάθε 4 χρόνια. Ο Καμπουράκης σήμερα ρώτησε το Λοβέρδο μήπως θα ήταν καλύτερα να μας κυβερνάει ο Παπαδήμος και μετά από εκλογές, χωρίς όμως να τον ψηφίσει ο λαός. Γιατί δεν κατεβαίνει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ ο Παπαδήμος αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός; Δε χρειάζεται, φτάνει που τον ψηφίζει το mega. Οι εκλογές είναι επικίνδυνες, οι δημοσκοπήσεις αρκούν, ο Πρωθυπουργός δε χρειάζεται να αναδειχθεί από το λαό...γιατί δε στήνουν και κάλπες στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Πρετεντέρη να τελειώνουμε; Μπορεί να κυβερνήσει ο οποιοσδήποτε, ακόμα και ο ΚΑΝΕΝΑΣ αρκεί να μην κυβερνήσει ο Σαμαράς. Αλλά προς θεού, αν τύχει και κυβερνήσει ο Σαμαράς, καλύτερα να καταργήσουμε τις εκλογές.

 12. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 04/01/2012 16:39:58

  ο καρατζαφερης ξερει πολυ καλα πια , οτι οι ψηφοφοροι του του γυρισαν την πλατη.
  θα φαει τοσο '' μαυρο '' στην καλπη , που θα γινει καταμαυρος , τοσο μαυρος , που θα τον περασουν για λαθρομεταναστη , ο βοριδης κλπ παιδακια του , που θα τον στειλουν πολυ πολυ μακρυα...ισως και σε μοναστηρι στην αφρικη...
  φιλοι αυτο που δεν μπορουν να χωνεψουν και το βλεπουν καθε μερα να μεγαλωνει , ειναι οτι η κοινωνια δεν εχει πλεον μνημη χρυσοψαρου , γι'αυτο και προσπαθουνε να μην κανουν εκλογες.
  πιστευω οτι εκει στην συγγρου να μην εχουν ιδια αποψη , για εκλογες μετα το πασχα , ή , και καθολου...

 13. Y. avatar
  Y. 04/01/2012 16:54:47

  “…μένει η Νέα Δημοκρατία να σταματήσει τα παιχνίδια”
  Βλέπεις κανένα σταμάτημα παιχνιδιού? Για διαφώτησέ με, σε κάτι που δε βλέπω εγώ?

 14. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 04/01/2012 16:59:05

  !!!!!!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.