01/04/2009 17:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Που πήγε για καφεδάκι ο Μαυρίδης;

Πριν από μισή ώρα, εθεάθησαν λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα γραφεία της Ζημενς Ελλάς, στο Μαρούσι, δύο πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη της εταιρεία,  ο κ. Μαυρίδης και ο κ. Δενδρινός. Ο πρώτος φέρεται ως εκ των διαχειριστών των «μαύρων κονδυλίων» της Ζήμενς στην Ελλάδα και αλλού και ο δεύτερος ήταν ο υπεύθυνος για το C4i εκ μέρους της Ζημενς, που ήταν ο υπεργολάβος αυτού του πανάκριβου έργου. Προφανώς δεν μπήκαν στη Ζημενς. Εκεί άλλωστε, μάλλον κανείς δεν θα τους επέτρεπε να μπουν. Που πήγαν; Στο κτίριο που στεγάζεται η εταιρεία Real Consulting.

Ποια είναι αυτή; Διαβάστε εδώ: Μήζενς + Real Consulting = στην υγεία των κορόιδων

Τι λέει το δημοσίευμα μας εκείνο;  Τέσσερις εταιρείες που έπαιρναν μέρος σε διαγωνισμό του Δημοσίου, κατήγγειλαν το υπουργείο Οικονομικών για «φωτογραφικό διαγωνισμό» προς όφελος δύο εταιρειών που το ΣΔΟΕ στοχοποίησε κατά τις έρευνές του για την υπόθεση Ζημενς. Το ΣΔΟΕ μάλιστα, διαπίστωσε ότι κατά την περίοδο 2003-2004, τότε δηλαδή που η εταιρεία συνεργαζόταν στενά με τη Ζημενς, από την Real Consulting εστάλησαν στην Κύπρο σημαντικά ποσά, τα οποία δεν δικαιολογούνται και χαρακτηρίζονται ως «ύποπτα». Στη Real Consulting, ήταν τότε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της και ο Πρόδρομος Μαυρίδης (τώρα πιά όχι).

Μετά το σχετικό δημοσίευμα μας, οι κυβερνητικοί διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι ο διαγωνισμός θα ματαιωθεί. Οι κακές γλώσσες όμως επιμένουν ότι θα μεθοδευτεί στα μουλωχτά τους επόμενους μήνες. Όπως και να έχει, παραμένει το ερώτημα. Για καφεδάκι πήγαν τα δύο πρώην στελέχη της Ζημενς στο κτήριο της Real Consulting; Το ΠΑΣΟΚ που ψάχνει με μανία να βρει νέα σκάνδαλα, αυτό γιατί δεν το ανακάλυψε;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δ. ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ avatar
  Δ. ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ 01/04/2009 18:59:01

  Η είδησή σας είναι ψευδής και κακόβουλη και μόνο ανόητες εντυπώσεις δημιουργεί για τους λόγους που μόνον εσείς γνωρίζετε.Δεν είχα καμμία συνάντηση με τον κ.Μαυρίδη, ούτε και τυχαία συνάντηση στον δρόμο. Σας παρακαλώ να προβείτε στην πρέπουσα διόρθωση και να επαναξιολογήσετε τα άτομα που υποτίθετε ότι σας δίνουν αξιόπιστες ειδήσεις ώστε να τις αναρτείτε στο ηλεκτρονικό έντυπό σας.
  Δ.Δενδρινός

 2. Vass avatar
  Vass 01/04/2009 20:42:48

  Ευκαιρίας δοθείσης κ. Δενδρινέ, για σχολιάστε μας τις επόμενες παραγράφους μετά αυτής του καφέ. Για την ταμπακιέρα γράψτε μας κι αφήστε την αξιπιστία να κριθεί από τους αναγνώστες ή αν αισθάνεσθαι προσβεβλημένος από τα δικαστήρια.

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 01/04/2009 21:18:47

  Ένα μπλογκ θεωρείται ηλεκτρονικό έντυπο; νομίζω όχι ακόμα.

 4. Δ. ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ avatar
  Δ. ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ 01/04/2009 21:27:41

  Δεν έχω καμμία σχέση με την Real όπως επίσης και καμμία ανάμειξη ή γνώση για το πρόγραμμα που αναφέρεστε στην ανάρτηση. Όσον αφορά την ταμπακιέρα, ζητείστε από τους πληροφοριοδότες σας να είναι ποιό επιμελείς στην επεξεργασία των στοιχείων που σας δίδουν και έτσι δεν θα χρειάζονται διαψεύσεις και ακόμα χειρότερα προσφυγές σε δικαστήρια. Όσον αφορά τον "Ανώνυμο" με την κάμερα κινητού γιατί δεν στέλνει τα υποτιθέμενα στοιχεία στο site για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία και τις προβοκατόρικες τακτικές.

 5. fantomas avatar
  fantomas 01/04/2009 21:49:13

  Αγαπητέ Δ. ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ

  Θα ήθελα να σε ρωτήσω, τι είναι αυτό το οποίο σε πρόσβαλε και καλώς θα προσέφευγες στην δικαιοσύνη?
  Το ότι σε ρωτάει ο δημοσιογράφος εάν
  ‘’Για καφεδάκι πήγαν τα δύο πρώην στελέχη της Ζημενς στο κτήριο της Real Consulting;’’
  Αυτό δεν είναι προσβολή!!
  Εκτός και αν είναι προσβολή το ότι ήσουν παρέα με το Μαυριδη!!
  Αυτό το ξέρει ο Μαυριδης, και τι λέει για αυτό?

  Και να κάνω μια υποθετική ερώτηση ακόμη?
  Εάν, λέω εάν….υπάρχει κάτι από κάμερα κινητού τηλεφώνου, τι θα κάνεις? θα ζητήσεις συγνώμη?
  Και καλά, μια συγνώμη δεν αξίζει και πολλά, αλλά μήπως ….. λέω μήπως υπάρχει πιθανότητα να εκτεθεις ακομα περισσοτερο!!
  Για σκέψου ποιο καλά και ποιο ήρεμα!

 6. Factorx avatar
  Factorx 01/04/2009 23:57:39

  Δ. ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ Says:"Δεν έχω καμμία σχέση με την Real"

  Ουδείς ισχυρίστηκε ότι έχετε σχέση με την RC. Αναφέρθηκε ότι θεαθήκατε με τον κ. Μαυρίδη μπροστά στα γραφεία της RC. Αν δεν πήγατε μαζί του εντός για καφέ, είναι πολύ θετικό.

  Δ. ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ Says: "καμία ανάμειξη ή γνώση για το πρόγραμμα που αναφέρεστε στην ανάρτηση".

  Αυτό είναι σίγουρο. Ούτε εμείς είπαμε κάτι τέτοιο; Τουλάχιστον, ως εκ των αρμοδιοτήτων σας, δεν είχατε καμία σχέση. Δεχόμαστε τη διαβεβαίωσή σας. Άλλωστε, ο τομέας σας ήταν διαφορετικός. Μεταξύ των άλλων, το C4i. Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό πήρε μέρος η RC και μια ακόμη, που όλως παραδόξως, αντιπροσώπευαν και οι δύο το ίδιο προϊόν (!). Εξίσου όλως παραδόξως, και οι δύο εταιρείες βρέθηκαν στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ όταν άρχισαν οι έρευνες (τέλος 2006 έως και το Μάρτιο του 2007) για το σκάνδαλο Ζημενς.

  Δ. ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ Says:"Όσον αφορά τον “Ανώνυμο” με την κάμερα κινητού γιατί δεν στέλνει τα υποτιθέμενα στοιχεία στο site για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία και τις προβοκατόρικες τακτικές".

  Ερώτημα: Δηλαδή, εξακολουθείτε να λέτε ότι δεν βρεθήκατε καθόλου με τον κ. Μαυρίδη σήμερα στην οδό Φραγκοκλησιάς; Όπως γνωρίζετε, εκεί κοντά εργάζονται πολλοί πρώην συνεργάτες σας στη Ζημενς και είναι φυσικό να γυρίζουν στην περιοχή.

  Δ. ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ Says:"Όσον αφορά την ταμπακιέρα, ζητείστε από τους πληροφοριοδότες σας να είναι πιο επιμελείς στην επεξεργασία των στοιχείων που σας δίδουν και έτσι δεν θα χρειάζονται διαψεύσεις και ακόμα χειρότερα προσφυγές σε δικαστήρια".

  Για την ταμπακιέρα, που ουσιαστικά είναι το διεθνές σκάνδαλο της Ζημενς και -κυρίως για μας- οι ελληνικές προεκτάσεις του, δεν απαντάτε. Βέβαια, είναι γνωστή η υπερασπιστική γραμμή σας να μην παραδέχεστε τίποτα. Ούτε και εμείς είμαστε εκείνοι που θα σας απαγγείλουμε κατηγορίες. Δεν είμαστε και ούτε θα το παίξουμε εισαγγελείς. Όμως, τα ερωτήματα και οι καταγγελίες υπάρχουν.

  Δόθηκαν μίζες για το C4i; Γιατί ουδέποτε δούλεψε η "καρδιά" του συστήματος; Εμείς δεν λέμε ότι ευθύνεστε εσείς. Όμως, ως αρμόδιος για το θέμα, δεν νομίζετε ότι απέναντι στην κοινή γνώμη, στους πολίτες, οι οποίοι ξηλώθηκαν για να πληρώσουν αυτό το πανάκριβο σύστημα, πρέπει να μιλήσετε; Και, παρακαλούμε, μην μας στείλετε το υπόμνημα που δώσατε στον εισαγγελέα. Το έχουμε.

 7. Lavazza avatar
  Lavazza 02/04/2009 00:29:32

  Όχι πείτε μου, σε ποιά ευρωπαϊκή χώρα θα ήτανε έξω ο Μαυρίδης, ο Μενδρινός, ο Χριστοφοράκος κτλ.

  Αλλά στην τελική, εμένα δεν με ενδιαφέρει να παέι μέσα ο Μαυρίδης ή ο Χριστοφοράκος που στο κάτω-κάτω ήταν υπάλληλοι μιας ιδιωτικής εταιρίας η οποία προσπαθούσε με οποιοδήποτε μέσο να πάρει μερίδιο στην αγορά.

  Εμένα με ενδιαφέρει να πάνε μέσα οι κρατικοί λειτουργοί (σε οποιοδήποτε πόστο) που τα "έπαιρναν" από το Μαυρίδη και το Χριστοφοράκο για να ευνοήσουν τη δική τους εταιρία εις βάρος κάποιας άλλης ή εις βάρος του ελληνικού λαού (υπερτιμολόγηση κτλ.).

  Αλλά θα μου πείτε οτι, εδώ βγήκε ο Τσουκάτος και είπε με λεπτομέρειες πώς ακριβώς έπαιρνε τις βαλίτσες από τον Μαυρίδη και τις πήγαινε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και δεν ίδρωσε το αυτί κανενός...

  Με το πού πίνει καφέ ο Μαυρίδης θα ασχοληθούνε...;;;

 8. Δ. ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ avatar
  Δ. ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ 02/04/2009 01:45:39

  H απάντηση μου αναφέρετε στα σχόλια του Factorx.
  1. Ναι επιμένω ότι δεν πέρασα από την οδό Φραγκοκλησιάς και ο πληφοριοδότης σας ψεύδεται γιατί η σωστή ενημέρωση είναι ότι παρκάρισα στο parking που βρίσκεται διπλα απο το κτήριο του cafe floca και περπάτησα προς την αντίθετη κατεύθυνση σε κτήριο απέναντι απο τον ΟΤΕ .
  2. Προσωπικά δεν θεωρώ αρνητικό να συναντηθώ με τον κ.Μαυρίδη αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν τον έχω δεί από τον Μάρτιο 2006 που αποχώρησε από την Siemens.
  3.Για το θέμα της Siemens είμαι διαθέσιμος να δώσω όποιες διευκρινήσεις κρινετε απαραίτητες και που φυσικά αφορούν την δική μου δραστηριότητα και γνώση των πραγμάτων.
  4. Το ίδιο ισχύει και για το πρόγραμμα C4I για θέματα όπως η διαδικασία επιλογής του αναδόχου, το έργο που ανέλαβε και εκτέλεσε η Siemens, το κόστος του προγράμματος, τα τεχνικά θέματα που αναφέρετε με συστήματα του λογισμικού κλπ.
  5. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι στα πλαίσια της λειτουργίας της Δ/νσης που εργαζόμουν για την υλοποίηση του έργου που αναλάβαμε για to C4I δεν έγινε καμμία παράνομη πληρωμή ουτε υπέπεσε στην αντίληψή μου παρόμοια παράνομη δραστηριότητα απο τρίτους.
  6. Λόγω της έκτασης του θέματος είμαι στην διαθεσή σας για μια συζήτηση δια ζώσης και μετά θα κρίνετε και αποφασίσετε τι θα δημοσιεύσετε.

 9. Factorx avatar
  Factorx 02/04/2009 02:00:10

  κ. Δενδρινέ, μπορείτε να μας στείλετε τρόπο επικοινωνίας στο factorx@otenet.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.