#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/09/2007 12:47
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Που οδηγούν τα στοιχεία για το ΤΣΠΕΑΘ;

Τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας για το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ διαψεύδουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την εξήγηση που είχε επιχειρήσει να δώσει ο κ. Αλογοσκούφης όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των ομολόγων, ότι δηλαδή κάποιοι άπληστοι χρηματιστές εξαπάτησαν τις «ανίδεες διοικήσεις» των ταμείων. Τα στοιχεία οδηγούν πλέον στην ασφαλή εκτίμηση ότι πίσω από το κόλπο των ομολόγων βρίσκεται ο ίδιος «ιθύνων νους», ο οποίος είχε στενές επαφές με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Μόνη της η υπόθεση Ακρόπολις – ΤΕΑΔΥ δεν αρκούσε για να αποδείξει την ύπαρξη «οργάνωσης και σχεδίου». Τώρα η υπόθεση των ομολόγων παίρνει άλλη διάσταση και αποκαλύπτονται οι ευθύνες της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών , αλλά και του υπουργείου Δικαιοσύνης, που τεχνηέντως διαχώρισαν το ομόλογο του ΤΕΑΔΥ και το οδήγησαν μόνο του στη δικαιοσύνη για να συσκοτίσουν την ύπαρξη του «ενιαίου μηχανισμού και σχεδίου» και να αποπροσανατολίσουν σε ότι αφορά τις σαφείς πλέον πολιτικές ευθύνες. Γι αυτό και ο πόλεμος εναντίον του δυστυχή Ζορμπά.

Συνοψίζουμε όσα έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα:

Στις 5/9 η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ ότι «την αγορά του ομολόγου των 130 εκατομμυρίων ευρώ από το ΤΣΠΕΑΘ δόθηκαν προμήθειες  3.987.000 ευρώ» ποσό που «αποτελεί τις μίζες που έλαβαν όσοι ενεπλάκησαν με διάφορους τρόπους στην αγορά του ομολόγου από τη χρηματιστηριακή εταιρεία «Τρωύλος». Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα «πέντε καταθέσεις συνολικού ύψους 827.000 φέρεται να έγιναν «σε τρεις προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς υψηλόβαθμου παράγοντα του ΤΣΠΕΑΘ, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αγορά του δομημένου ομολόγου».

Στις 6/9 πάλι το ΕΘΝΟΣ αποκάλυψε ότι επιπλέον προμήθειες 1,150 εκατ. ευρώ μοιράστηκαν σε δυο μυστηριώδεις off shore εταιρείες και δυο φυσικά πρόσωπα. Οι εταιρείες είναι η ZEDITA INVESTMENTS LIMITED αλλά και η CROZANA INVESTMENTS LTD, αλλά δεν αποκαλύπτονται τα ονόματά των φυσικών προσώπων, παρά μόνο τα αρχικά τους, Π.Δ. και Κ.Κ.

Τα σημερινά ΝΕΑ αποκαλύπτουν στην πίσω από τη διακίνηση των τεράστιων προμηθειών του ομολόγου των 130 εκατ. ευρώ στο ΤΣΠΕΑΘ βρίσκεται  ο Γιώργος Παπαμαρκάκης, ιδιοκτήτης της γνωστής από το ομόλογο του ΤΕΑΔΥ Νorth Αsset Μanagement (ΝΑΜ). Η ίδια εφημερίδα γράφει επίσης για ένα «ταξίδι μιζών» μέσω της ΝΑΜ και της CROZANA μέχρι τους προσωπικούς λογαριασμούς του «υψηλόβαθμου στελέχους του ΤΣΠΕΑΘ». Η CROZANA φέρεται να ανήκει στον κτηματία Δ.Π. ο οποίος σχετίζεται με την Τρωίλος που πούλησε το ομόλογο στο ΤΣΠΕΑΘ. Σύμφωνα πάντα με τα ΝΕΑ, ο Δ.Π. εισέπραξε 6.400.000€ , από τα οποία 3.100.000 μετέφερε στο ΝΔ ο οποίος «ήταν κορυφαίο στέλεχος κρατικού νοσοκομείου». Στη συνέχεια ο ΝΔ μετέφερε «περισσότερα  από 1.800.000 €» στον κ. Κ , ο οποίος είναι «υψηλόβαθμο στέλεχος του ΤΣΠΕΑΘ».

Το πρώτο για το οποίο διερωτάται κανείς ύστερα από τη δημοσίευση αυτών των στοιχείων είναι γιατί δεν αποκαλύπτονται ολόκληρα τα ονόματα , παρά μόνο τα αρχικά τους, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται οι αποκαλύψεις και να δημιουργούνται ερωτηματικά. Το ρεπορτάζ πάντως στα δημοσιογραφικά γραφεία οδηγεί στην εκτίμηση ότι οι εφημερίδες φοβούνται τον τυποκτόνο νόμο και δεν αποκαλύπτουν ακόμα όσα γνωρίζουν. Προς το παρόν μόνο το «Αντί» έχει αποκαλύψει ονόματα (πατήστε εδώ)

Η σοβαρότερη πάντως αποκάλυψη είναι ότι εκτός από τα 280 εκατ. του ΤΕΑΔΥ, ο κ. Παπαμαρκάκης έπαιξε και τα 130 εκατ. του ΤΣΠΕΑΘ – και έπεται όπως γνωρίζουμε συνέχεια. Και το μεγάλο ερώτημα είναι αν τα έπαιξε μόνος του. Αν δηλαδή οι αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ήταν τόσο αφελείς και «ανίδεοι». Δεν χρειάζεται όμως να είναι κανείς Αϊνστάιν για να αντιληφθεί τι έγινε στην πραγματικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.