#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/02/2008 12:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Που θα αρχίσει ή επόμενη παγκόσμια σύρραξη;

«Η παγκόσμια κρίση αρχίζει με ταραχές στο αλβανόφωνο κρατίδιο του Κοσσυφοπεδίου. Με αφορμή τα επεισόδια ξεσπά σύγκρουση Σερβίας – Αλβανίας. Οι υπέρτερες σερβικές δυνάμεις απειλούν να εκμηδενίσουν τους Αλβανούς, που απευθύνουν έκκληση στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί ανταποκρίνονται και εισβάλουν στη Σερβία. Αρχίζει έτσι και η εμπλοκή των ρωσικών δυνάμεων. Εμπλέκεται και η Ελλάδα από την οποία οι ΗΠΑ της ζητούν διευκολύνσεις και τις δίνει. Στο μεταξύ η Σερβία πέφτει. Λόγω όμως της αριθμητικής υπεροχής των δυνάμεων της Ρωσίας, οι αμερικανικές αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη Σερβία και υποχωρούν σε βάθος μέχρι την Γερμανία. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα και το επιτελείο του ΝΑΤΟ διατάζει τις ένοπλες δυνάμεις να εγκαταλείψουν την Μακεδονία – Θράκη και να υποχωρήσουν μέχρι τον Όλυμπο για να αντιμετωπίσουν εκεί τις ρωσικές δυνάμεις. Τελικά και αφού οι δυνάμεις του Ρωσίας  επικρατούν σε όλα τα ευρωπαϊκά μέτωπα, τα σήματα του ΝΑΤΟ μας ειδοποιούν ότι ως τελευταίο μέσο άμυνας απομένουν τα πυρηνικά όπλα….»

Σας φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά; Νομίζετε ότι είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Διαβάστε το «Αντί» που κυκλοφορεί και θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι. «Άρχισε ομαδική έξοδος Σέρβων από την περιοχή του Κοσσυφοπεδίου» έγραφαν τον Απρίλιο του 1981 οι ελληνικές εφημερίδες, με αφορμή τον τότε ξεσηκωμό των αλβανόφωνων φοιτητών. Την ίδια εποχή, στην περιοχή μοιράζονταν ιταλικοί χάρες της εποχής Μουσσολίνι με την «Μεγάλη Αλβανία». Το ΝΑΤΟ διεξήγαγε επί χάρτου την μεγάλη άσκηση WINTEX – CIMEX 81 που προέβλεπε το ενδεχόμενο να ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος από το Κοσσυφοπέδιο. Και το «Αντί» ρωτούσε τότε: «Το Κοσσυφοπέδιο είναι εστία μιας παγκόσμιας σύρραξης –  μόνο επί χάρτου;». Λες και δεν άλλαξε τίποτα ύστερα από 27 ολόκληρα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nick avatar
  Nick 29/02/2008 12:59:42

  Οι προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού και του Γέροντα Παϊσίου είναι πιο κοντά στη πραγματικότητα.

 2. giorgis avatar
  giorgis 29/02/2008 14:19:23

  Λίγα -και τελευταία λόγια- για τους πατριώτες - και φίλους του Ρουσόπουλου- του ΑΝΤΙ.
  Το 1827 η Τριπλή Συμμαχία Αγγλίας, Ρωσίας, Γαλλίας διαπραγματεύτηκε με την Οθ. Αυτοκατορία και τελικά της επέβαλλε με τα όπλα (βλ. Ναυαρίνο) την ανακήρυξη ανεξάρτητου ελληνικού βασιλείου, φυσικά υπό την υψηλή προστασία της. Το βασίλειο αυτό ήταν μικροσκοπικό, με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και περιορισμένες προοπτικές ανάπτυξης. Ουσιαστικά λοιπόν, μλάμε για μια λύση, που ελάχιστες διαφορές έχει από αυτή που δίνεται σήμερα στην περίπτωση του Κοσσόβου.
  Θεωρείτε φίλοι πατριώτες ότι το ελληνικό ζήτημα ήταν ένα κατασκεύασμα, όπως λένε οι συντρόφοί σας για την περίπτωση του Κοσσόβου;

 3. MIG avatar
  MIG 29/02/2008 14:23:25

  Εντάξει τετοια σεναρια κυκλοφορουν χιλιαδες απο διαφορα "κεντρα στρατηγικων μελετων". Τα περισσοτερα δε, τελειωνουν με νικη της Ελλαδας και των εκαστοτε συμμαχων της και πανηγυρικη λειτουργια στην Αγια Σοφια! αφου ως γνωστον σε ολα αυτα τα σεναρια η Τουρκια διαμελιζεται προς οφελος μας.
  Δεν χρειαζεται να πιστευουμε τα παντα.

 4. mesapola avatar
  mesapola 29/02/2008 15:53:12

  Παρόμοια σενάρια κυκλοφορούσαν και οι αμερικάνοι πολλά χρόνια πριν εισβάλουν στο Ιράκ. Και τότε εκείνα τα σενάρια έμοιαζαν επιστημονικής φαντασίας..
  Είναι γεγονός ότι το ΝΑΤΟ και οι αμερικάνοι διεξάγουν ασκήσεις επί χάρτου και διαμορφώνουν διάφορα πιθανά σενάρια σε κάθε έκρυθμη περιοχή.
  Με βάση αυτά τα σενάρια σχεδιάζουν εναλλακτικά επιχειρησιακά σχέδια, τα οποία θα εφαρμόσουν αν και όποτε χρειαστεί. Έχουν δηλαδή το υπόβαθρο δράσης για κάθε ενδεχόμενο...
  Τώρα αν αυτά τα σχεδιάζουν γιατί σκοπεύουν να τα υλοποιήσουν κάποια στιγμή είναι άλλο θέμα.. εκεί κολλάει η φαντασία..

 5. "άνεργος νήπιος γέρων" avatar
  "άνεργος νήπιος γέρων" 29/02/2008 17:07:09

  Πολύ θα ήθελα να 'ξερα,

  Π ο ι ο ς είναι ο "τ ρ ο χ ο ν ό μ ο ς",

  που ελέγχει, κατά τα κέφια του, την κυκλοφορία των σκανδάλων και, ΑΡΑ, την κυκλοφορία των εφημερίδων και την ακροαματικότητα των καναλιών, ΟΠΌΤΕ, την διαμόρφωση της "κοινής γνώμης", που "ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις";;;

  Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, από την εθνική ανάταση του «Greek Summer 2004» (πρωταθλητές Ευρώπης στο Ποδόσφαιρο και Ολυμπιακοί Αγώνες), και αφού πέρασαν οι πρώτοι αμήχανοι μήνες της «περιόδου χάριτος» της νέας Κυβέρνησης, "άρχισαν τα όργανα" να παίζουν σαγηνευτικά, παρασύροντας και κολλώντας το μυαλό μας στον γυάλινο μπερντέ: Ε κ κ λ η σ ι α σ τ ι κ ο/δ ι κ α σ τ ι κ ό- Γιοσάκης και Βαβυλοειρηναίοι και CIA και Μοσάντ και Δίωξη Ναρκωτικών και C4I, υ π ο κ λ ο π έ ς- "αυτοκτονία" Τσαλικίδη, "κ ο υ μ π ά ρ οι"- καρτέλ πετρελαίου και γάλακτος, ο μ ό λ ο γ α- ληστεία των αποταμιεύσεων 50 χρόνων, με ολίγη από ερωτοθάνατο (;) του [πρώην] ταμία της ΝΔ και διοικητή του ΙΚΑ, φ ω τ ι έ ς- 73 καμμένοι ζωντανοί και Ζ α χ ο π ο υ λ ε ι ά δ α- "γάμ..mpippp τα, με μεγάλα μαύρα γράμματα"! Θα 'χω ξεχάσει και κανένα! (: Βάλ' το κερασάκι στην τούρτα).
  Το κακό είναι, μ' αυτήν την γελοία κυβέρνηση και τέτοιον πρωθυπουργό ανευθυνοϋπεύθυνο και "χαριτωμενιά", απ' ό,τι λεν αυτοί που ά κ ο υ σ α ν την κασέτα, (η Τσέκου είπε ότι ο Θέμας "έσβησε την οθόνη και συνέχισε να παίζει η κασέτα"- ν' α κ ο ύ σ ε ι ήθελε, μανδάμ! Τον είχε "ψυλλιάσει" ο Νικολ.!), και μ' αυτήν την ανύπαρκτη αξιωματική αντιπολίτευση που έχει γι' αρχηγό της τον κ α τ α λ λ η λ ό τ ε ρ ο, -ναι, σου λέω!- για ΓΓ του ...ΟΗΕ, δ ε ν
  μ π ο ρ ε ί ς ν α β γ ά λ ε ι ς ά κ ρ η. Και πάμε στα τυφλά...

  Στο σκοτάδι, ΟΜΩΣ, φοβάσαι...
  Κι ο Φόβος είναι αδέρφι του Τρόμου...
  Και ο Πόλεμος κατά της "Τρομοκρατίας", ή, όπως τον λέμε ΕΜΕΙΣ, "Α΄ Ε μ φ ύ λ ι ο ς του Μ ο ν ο θ ε ϊ σ μ ο ύ", βρίσκεται –καθόλου αισίως!- στον έβδομο χρόνο...
  Και άρχισε να πλησιάζει στην γειτονιά μας. Εδώ, βόρεια της Κέρκυρας, είναι ο ρωσικός στόλος, -για πρώτη φορά στην Μεσόγειο μετά την κατάρρευση-, και οι Μεγαλο-αλβανομακεδονομουσουλμανίες με σημαία τους την ...αστερόεσσα, μας αφήνουν δεν μας αφήνουν την ...Κρήτη.

  Μονοφαγάδες και σύντροφοι,

  έφυγα για το πλοίο. Ζωνιανά! Τώρα που πέσαν κι οι τιμές;
  Ευ-καιρία...

 6. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 29/02/2008 17:08:55

  κινδυνολογια, φοβικό συνδρομο, αντιαλβανικός ρατσισμός και πάνω από όλα έλλειψη φαντασίας!!!!!!
  Απο το 1990 και εδώ κάθε απόσχιση από το ρημαγμένο πια τεχνητο δημιουργημα της πρώην Γιοθγκουσλαβιας συνοδευεται αποπ τις ιδιες παπαριες!!!! Οσο ξεκίνησε ο Γ Πολεμος με την απόσχιση της Κροατίας ή της Βοσνίας ή του ...... αλλο τόσο θα ξεκινησει και τώρα
  Οι αλβανοί του Κοσόβου διεκδίκησαν την ανεξαρτησία τους και καλά εκαναν και συμμάχησαν με το διάβολο (συγνωμη τους αμερικάνους) Θα το πλρωσουν αλλωστε οπως και εμεις στους Αγγλογάλλους το Ναβαρίνο.
  Όσο για τις επιδιωξεις ρώσων και αμερικάνων όσοι πιστευουν οτι θα διακινδυνευσει οποιοσδήποτε από τους δύο γενική συραξη για τα βαλκάνια ε τοτε τι να πω!!! ΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΕς ΤΟ 1914!!!!!!!!

 7. Suhoi avatar
  Suhoi 29/02/2008 18:31:16

  Προς Γιώργη: Μάλλον είσαι αλλού γι αλλού. Αν διαβάσεις κανένα κομμάτι του Αντι, θα καταλάβεις την "περιποίηση" που έχει επιφυλάξει το μπλογκ στον Ρουσόπουλο.

  Ανεξαρήτως αυτού.

  1.Εγινε στοιχείο ενοχής, η λέξη πατριώτης. Οχι τίποτε άλλο, γιατί διεθνιστής και κοσμοπολίτης είμαι, και γουστάρω πολύ να διαβάζω το τσιτάτο του Μάρξ ότι δεν μπορεί να είναι κανείς κομμουνιστής διεθνιστής, χωρίς να είναι πατριώτης. Κακό κι'αυτό;

  2.Νομίζεις ότι ο σημερινός κόσμος είναι αυτός του 18ου 19ου αιώνα; Τότε είχαμε -επιτέλους- στα Βαλκάνια τις επαναστάσεις της εθνικής χειραφέτησης των λαών. Οι Αλβανοί το χασαν εκείνο το0 τραίνο και το ξαναβρήκαν δύο αιώνες μετά. Δικαιο0λογημένως βέβαια. Το επίπεδο της κοινωνικο-οικονοιμικής ανάπτυξης της κοινωνίας τους ήταν πολύ πιο πίσω από των υπολοίπων βαλκανικών λαών. Ωραία πάντως, τώρα ξύπνησαν, τώρα να τους δώσουμε αυτό που θέλουν. Δεν σε προβληματίζει όμως, το ξεκουρέλιασμα του μεταπολεμικού (β'Παγκόσμιου) στάτους κβο; Δεν νομίζεις ότι ανοίγει έτσι το κουτί της Πανδώρας; Γιατί άραγε, ακόμα και οι Ισπανοί (που δεν είναι "δικτάτορες"-american terminology- όπως ο Μιλόσεβιτς) δεν αναγνωρίζουν το Κόσσοβο; Δεν σε προβληματίζει ότι το Δίκαιο το χουν μόνον οι ισχυροί; Δεν βλέπεις ότι ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην διεθνή πολιτική;

  3.Το Κόσσοβο θα ανεξαρτοποιείτο, ούτως ή άλλως, από τη στιγμή που έγιναν οι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί. Και όποιος είχε τις αντίθετες ψευδαισθήσεις, απλά εθελοτυφλούσε. Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι να δέχομαι για το σήμερα σταθμά δύο αιώνων πριν, δεν νομίζεις ότιο πάει πολύ; Και, εν πάση περιπτώσει, μην ξεχνάς ότι συχνά πυκνά, όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται, μοιάζει με φάρσα (φακτ).

  Δεν αντιλαμβάνομαι όμως, τους λόγους, για τους οποίους ένας λαός, όπως ο ελληνικός πρέπει να φοβάται τη δημιουργία του Κοσσόβου και της μεγάλης Αλβανίας.

  Θα δημιουργηθούν τέσσρις σχεδόν ισοδύναμες πληθυσμιακά χώρες στα Βαλκάνια.

  Η μεγάλη Αλβανία, όταν -και εάν- θα γίνει "μεγάλη", θα σταθεί στα πόδια της μετά από αρκετά χρόνια. Εως τότε θα είναι οι "αλβανοί" των Βαλκανιών (και όχι μόνον).

  Οι δυνάμεις που μπορούν να καθορίσουν σημαντικά τις εξελίξεις στα Βαλκάνια είναι μιά "συμμαχία" (για ιστορικούς και πολιτικούς λόγους) Ελλάδας - Σερβίας (παρά τα τεράστια προβλήματα από τους βομβαρδισμούς) και η Βουλγαρία.

  Πρόβλημα τόσο μεγάλο όσο παρουσιάζεται δεν υπάρχει. Αρκεί να υπάρχουν ικανές πολιτικές ηγεσίες στην Ελλάδα και όχι "πολιτικοί και κοινωνία των Ιμίων". Εάν υπάρξει πρόβλημα στην περιοχή μας, οι διπλωματικές συμμαχίες, αλλά και η οικονομική και στρατιωτική ικανότητα της χώρας μας, μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο. Αρκεί, η κοινωνία και προπάντων οι πολιτικές ηγεσίες, αλλά και το οικονομικό κατεστημένο, θα θέλουν να σπάσουν αυγά για να φτιάξουν ομελέτα.

  Σε αντίθετη περίπτωση, προφανώς θα βγεί χαμένη η χώρα μας από τις τελευταίες εξελίξεις -και από αυτές που μέλλουν για να ρθουν- στην περιοχή μας.

  4.Τελος. Για να χουμε καλό ρώτημα, ποιό είναι -θεωρητικά- το "ελληνικό κόσσοβο". Μάλλον η Θράκη. Ποιό είναι λοιπόν, το προηγούμενο που δημιουργεί ην ανεξαρτοποίηση του Κοσσυφοπεδίου και η αναγνώρισή του από τη "διεθνή κοινότητα"; Να δημιουργηθεί ανεξάρτητο Κουρδιστάν. Διότι το πρόβλημά μας δεν είναι ούτε βόρεια, ούτε δυτικά. Τουλάχιστον προς το παρόν, και εφόσον ακολουθήσουμε σοβαρή περιφερειακή πολιτική. Ανέκαθεν, εξ Ανατολών ήταν ο κίνδυνος.

  Λοιπόν εκσυγχρονισταράδες μου (εγώ με την πατριωτική αριστερά είμαι), τι λέτε για έναν κουρδικό πυρρίχιο;

 8. Γιώργος Κούρβας avatar
  Γιώργος Κούρβας 29/02/2008 19:17:45

  Suhoi,

  αν ήσουν υπεύθυνος της αμερικάνικης εξωτερικής Πολιτικής, θα έκανες ή δεν θα 'κανες τα πάντα όσα περνούν απ' το χέρι σου, ώστε η πλέον αντι-αμερικανική χώρα του κόσμου μετά την ...Παλαιστίνη, να προσαρτηθεί στην πλέον φιλο-αμερικάνικη χώρα του πλανήτη, αφού τυγχάνουν γειτονικές και ο μισός πληθυσμός της δεύτερης βρίσκεται, ΗΔΗ, στην πρώτη;

  Αυτή η Πατριωτική Αριστερά, πού κατοικοεδρεύει, φίλε; Αν ήξερες πόσα χρόνια την ψάχνουμε!..

  Να 'σαι καλά!

 9. Suhoi avatar
  Suhoi 29/02/2008 19:29:01

  Μπροστά μας και μέσα μας είναι ρε Γιώργο. Εμείς την φτιάχνουμε (ή τουλάχιστον έτσι λέμε). Πατριωτική-διεθνιστική (πολύ περισσότερο σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης) Αριστερά, Γιώργο.

  Οσο για την πρώτη παράγραφο, δεν ξέρω αν το βλέπουν έτσι οι Αμερικάνοι.

  Θα σου πω όμως, κάτι άλλο, φαινομενικά άστετο με το ερώτημά σου, που τό'δα με τα ματάκια μου: Σε δύο περιοχές έχω δεί να ανεμίζουν τις σημαίες του τόπου τους (όχι του κράτους τους, διότι δεν έχουν τέτοιο). Το 1999 στο Κόσσοβο και το 2003 στο Βόρειο Ιράκ (Νότιο Κουρδιστάν). Α, στο τελευταίο, δίπλα στο άγαλμα του μπαμπά Μπαρζανί, μαζί με την αμερικάνικη σημαία, κρατούσαν και την αφίσσα του Ράμπο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.