#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/08/2010 09:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Που είναι οι σύμβουλοι για την πώληση των μεριδίων στις τράπεζες οέο;Σχεδόν 1,5 μήνας πέρασε από την πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε η Πειραιώς για ΤΤ και Αγροτική και το υπουργείο Οικονομικών ακόμη ψάχνει για τους συμβούλους. Από τις πρώτες ημέρες έλεγε ο Γ. Παπακωνσταντίνου ότι θα οριστούν άμεσα ώστε να ξεκινήσει η αποτίμηση της αξίας των μετοχών που έχει το κράτος στο Ταμιευτήριο και την Αγροτική. Μάλιστα, αρχές Αυγούστου ο υπουργός έλεγε ότι μέχρι το 15αύγουστο θα έχουν ανακοινωθεί οι σύμβουλοι ώστε να τρέξει η διαδικασία και να μη βρίσκεται σε εκκρεμότητα ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η παράτασης της εκκρεμότητας έχει διαλύσει και πάλι το χρηματιστήριο, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες είναι ανάστατοι και η κυβέρνηση κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για απροθυμία των ξένων οίκων να μπουν στη λίστα με τους συμβούλους εξαιτίας κυρίως της μικρής αμοιβής που δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Πάντως, τη δουλειά φαίνεται ότι θα την πάρει η Morgan Stanley και η  Deutsche Bank.

Σε ότι αφορά τις εξελίξεις στις τράπεζες, όλα κρίνονται από μια σειρά παραγόντων όπως:

Την εντολή του ΔΝΤ για διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού με σκοπό την πώληση των μετοχών του δημοσίου στο Ταμιευτήριο το οποίο θεωρείται “φιλέτο”.
Τη διενέργεια νέων stress tests το Σεπτέμβριο για τις τράπεζες απ' όπου κάποιες δε θα καταφέρουν να περάσουν, κι όχι μόνο η ΑΤΕ που κόπηκε και στην πρώτη δοκιμασία.
Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ που είναι μονόδρομος. Αλλά από που θα βρει τα χρήματα το Δημόσιο για να συμμετάσχει στην αύξηση;

Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες από τα τέλη Αυγούστου και ήδη οι φήμες έχουν φουντώσει για διάφορα σενάρια στα οποία εμπλέκονται η Εθνική, η Eurobank, η Alpha. Μελέτες ξένων οίκων συστήσουν ουσιαστικά να γίνουν άμεσα deals αλλιώς θα υπάρχει πρόβλημα σε πολλές τράπεζες οι οποίες τις επόμενες ημέρες ανακοινώνουν και οικονομικά αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 25/08/2010 09:57:11

  Και η θέση της Νέας Δημοκρατίας ποιά είναι; Μήπως, πάλι, διά της αδράνειας και της αποφυγής έγκαιρης διατύπωσης πλήρους πολιτικής και τεχνικής θέσης, θα διευκολυνθεί και αυτό το κυβερνητικό σκάνδαλο; Διότι σκάνδαλο είναι και μόνο η συζήτηση, οτι η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (με τεράστια ακίνητη περιουσία, με την πιό σίγουρη πελατεία - τους αγρότες - και με εξασφαλισμένες τις απαιτήσεις της - διά της διαχείρισης των ετήσιων επιδοτήσεων προς τους οφειλέτες της αγρότες) μπορεί να αξίζει ...... 700.-εκατομμύρια ευρώ, όσο δηλαδή 10 χρηματοτοδοτήσεις της σε 10 καλούς πελάτες.
  Με τί λοιπόν ασχολείται η Νέα Δημοκρατία;
  Δημήτρης Κοκκαλάκης.
  Λαμία.

 2. neotera avatar
  neotera 25/08/2010 10:15:25

  Χωρίς την ευγενή απόσταση που τηρεί σύσσωμη η αντιπολίτευση είναι πολύ αμφίβολο αν υλοποιείτο η κατεδάφισης ΔΝΤ της χώρας. Να μη δίνουμε τα εύσημα μόνο στο γιωργάκη, αφού συμπράττουν ΟΛΟΙ κρυμμένοι κάτω απ' την ομπρέλα των καναλιών που διοικεί η αρρήκτως ομονοούσα ΑΛΗΤ.

 3. Ολντ Τραφορντ avatar
  Ολντ Τραφορντ 25/08/2010 12:02:39

  ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.