#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/06/2010 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Που είναι η εθνική μας κυριαρχία;Ούτε ο Δανειολήπτης (η Ελλάδα) ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας !!Διαβάστε τι διεμήφθη χθες στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών για την σύμβαση που έχουμε υπογράψει με την τρόικα.

ΚΑΛΑΡΥΤΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, το περιοδικό "Επίκαιρα" παρουσιάζει σήμερα τη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας. Στη σύμβαση, μεταξύ άλλων, υπάρχουν παράγραφοι οι οποίες αναφέρουν ότι η Ελλάδα, η κυβέρνηση παραιτείται από κάθε ασυλία, όσον αφορά τη δυνατότητα νομικής προσφυγής της ή νομικής άμυνάς της έναντι τυχόν αξιώσεων των δανειστών, ακόμη και από ασυλία που απορρέει από την εθνική κυριαρχία ή από την κυριότητα επί περιουσιακών στοιχείων της χώρας. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Έχει παραχωρηθεί η εθνική κυριαρχία στους δανειστές και όσον αφορά εθνικές γαίες και όσον αφορά κεφάλαια και πλουτοπαραγωγικές πηγές;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όπως γνωρίζουμε το μνημόνιο αποτελεί μια δανειακή σύμβαση, ανάμεσα στη χώρα μας και στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και όπως κάθε τέτοιου είδους δανειακή σύμβαση έχει και συγκεκριμένους όρους, που πρέπει να διασφαλίζουν και τους δανειστές και τους οφειλέτες. Στο πλαίσιο αυτό είναι και οι όροι που υπάρχουν στο μνημόνιο.
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, εκχωρείτε τη δημόσια περιουσία στους δανειστές.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Καμία εκχώρηση δημόσιας περιουσίας δεν γίνεται στο μνημόνιο. Ευνόητο είναι, όμως, ότι και αυτοί που μας δανείζουν πρέπει να έχουν τις διασφαλίσεις τους και τις εγγυήσεις τους, όπως συμβαίνει σε κάθε δάνειο. Και ας μην ξεχνάμε ότι και μόνο, το ότι υπάρχει αυτή η δανειακή σύμβαση και η χώρα μας έχει βγει από την τραγική κατάσταση που βρισκόταν σε επίπεδο οικονομίας, είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα.
ΚΑΛΑΡΥΤΗΣ: Γιατί, όμως, παραιτήθηκε η χώρα από τη δυνατότητα έστω νομικής άμυνάς της; Αν ου μη γένοιτο -κανείς δεν το εύχεται- το πρόγραμμα δεν πετύχει ή κάτι πάει στραβά, δεν θα έχουμε νομική άμυνα. Και επίσης, έχουμε παραιτηθεί και όπως είναι για παράδειγμα η εθνική κυριαρχία. Δεν είναι παρακινδυνευμένο αυτό;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν υπάρχει παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και φυσικά η νομική άμυνα έχει συγκεκριμένα στάδια και συγκεκριμένα επίπεδα, πολλά από τα οποία δεν απεμπολούμε, ακόμη και με τη βούληση των δύο μερών. Γι` αυτό, δεν θα πρέπει να ισοπεδώνουμε και δεν θα πρέπει να υπερβάλουμε. Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει πάρα πολύ καλά, πώς θα προστατεύσει τα δικαιώματά της, τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη και το έχει κάνει με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από την υπογραφή αυτού του μνημονίου.
Σχόλιο :
Δείτε τώρα σε αποκλειστικότητα τι υπογράψαμε με την τρόικα και "φρίξτε"...
Δείτε τα επίμαχα αποσπάσματα της  "περίφημης" Σύμβασης
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ;;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ H ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ;;

Ούτε πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής δεν θα υπέγραφαν τέτοιες συμβάσεις.
Μέχρι και το αγγλικό δίκαιο ισχύει, λες και πήραμε τα δάνεια της Αγγλίας !!!

"Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος"

9.Ο ορισμός του αγγλικού δικαίου ως εφαρμοστέου δικαίου για την Σύμβαση αποτελεί έγκυρη επιλογή δικαίου, που δεσμεύει το Δανειολήπτη σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο.

10.Ο Δανειολήπτης υπάγεται νόμιμα, αποτελεσματικά και αμετάκλητα στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τη Σύμβαση και κάθε απόφαση του δικαστηρίου αυτού θα είναι οριστική και εκτελεστή στην Ελληνική Δημοκρατία.

11.Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης – συντηρητικής ή αναγκαστικής - ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση.
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/06/blog-post_439.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. antonis avatar
  antonis 11/06/2010 08:22:04

  Δεν είναι Μνημόνιο..
  Είναι “Μνημόσυνο” και ταφόπλακα στην Ελλάδα και τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές, αν δεν μπορέσουμε να ξεπληρώσουμεΤο δάνειο και το μνημόνιο δεν το σχεδίασαν για να μπορέσουμε να το αποπηλρώσουμε.
  Δεν είναι ανάγκη να είμαστε προφήτες το πράγμα βγάζει μάτι.
  Τώρα που αρχήζει και το Μουντιάλ?? Εκεί να δεις τι μέτρα θα περάσουν κάτω από την μύτη μας.

  • Πολίτης της Μπανανίας avatar
   Πολίτης της Μπανανίας @ antonis 12/06/2010 22:13:52

   Επιτρέψτε μου να συμπληρώσω δύο δημοσιεύματα που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω: http://tinyurl.com/34qr4pb

   "....Απαγορεύεται η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους – Αυστηρότατους όρους περιέχει η σύμβαση δανεισμού της Ελλάδας με 80 δις ευρώ από τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης η οποία κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

   Σε αυτή μεταξύ των άλλων προβλέπεται ότι η σύμβαση καταγγέλλεται και η Ελλάδα δεν λαμβάνει ούτε ένα ευρώ αν προχωρήσει σε αναδιάρθρωση ή διαγραφή μέρους του χρέους της, πως οι χώρες της Ευρωζώνης μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν δικαίωμα για επιτόπιους αιφνιδιαστικούς ελέγχους και επιθεωρήσεις για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται τα χρήματα που έλαβε. Παράλληλα οι δανειστές δικαιούνται να μην δανείσουν εάν τα δικαστήρια στη χώρα τους κρίνουν ότι η διαδικασία αυτή παραβιάζει το σύνταγμα τους ενώ εάν κάποιες χώρες αντιμετωπίσουν στο μέλλον υψηλότερα επιτόκια απ΄ αυτά που προβλέπονται στον μηχανισμό για την Ελλάδα τότε μπορούν να μην μας δανείσουν τα ποσά που τους αναλογούν..."

   "...Tα επιπρόσθετα μέτρα που μπορούν να μας επιβάλουν οι δανειστές μας –εάν δεν τηρήσουμε του όρους του μνημονίου που υπογράψαμε με την Ε.Ε. το ΔΝΤ και την ΕΚΤ– είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου…! Τα καλύτερα για το τί μας περιμένει εάν αποκλίνουμε από τα συμφωνηθέντα «κρύβονται» στις 300 σελίδες των συμβάσεων των δανείων με τις χώρες της Ε.Ε. Η κάθε δανείστρια χώρα μπορεί να καταγγέλλει την επιμέρους σύμβασή της με την Ελλάδα εάν η χώρα μας παραβεί έστω και έναν όρο και η χρηματοδότηση θα σταματάει άμεσα, ενώ οι δανειστές μας μπορούν να διεκδικήσουν ακόμα και περιουσία του ελληνικού δημοσίου εάν δεν μπορέσουμε να καλύψουμε τα χρέη μας.

   Οι δανειακές συμβάσεις προβλέπουν την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας –κυρίως στο εξωτερικό– και συγκεκριμένα αναφέρουν ότι: “Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης –συντηρητικής ή αναγκαστικής– ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση“. Οι δανειστές έχουν δικαίωμα “πρώτης προτίμησης” κατά την ικανοποίηση των απαιτήσεών τους. Η σύμβαση περιορίζει το δανεισμό από τρίτους και απαγορεύει την «περικοπή» χρέους αν και επιτρέπει την επιμήκυνση του. Επίσης προβλέπεται εκχώρηση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων δανειστών και δανειολήπτη ύστερα από σύμφωνη γνώμη όλων των δανειστών. Κάθε δανειστής μπορεί να εκχωρήσει ή να μεταβιβάσει μέρος των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών του σε άλλον δανειστή...."

   Πεταλωτή ΨΕΥΤΗ.

   Η Ελλάδα έχει ξεπέσει στο πιο χαμηλό σημείο της ιστορίας της.

   Πως καταντήσαμε έτσι...

 2. ανωνυμους avatar
  ανωνυμους 11/06/2010 08:25:17

  αφού τους πληρώνουμε για να κυβερνούν και να νομοθετούν... αφού είμαστε με το κεφάλι κάτω...

 3. exomatiakaivlepo avatar
  exomatiakaivlepo 11/06/2010 08:32:35

  Για δείτε και αυτό
  Αντισυνταγματική η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στο ΔΝΤ και στην Ε.Ε.

  http://www.antinews.gr/?p=34204

 4. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 11/06/2010 09:00:32

  Δεν είναι το ίδιο ρε ξεφτιλισμένε, άλλο ένας επιχειρηματίας να έχει εξαγοράσει μερικούς πολιτικούς, και άλλο η χώρα ΘΕΣΜΙΚΑ να εκχωρείται στους ξένους.

  Αλλά εκεί στο Πασοκιστάν με τόσο πράσινο κουτόχορτο και πράσινο χρήμα που σας έχουν ταϊσει είναι λογικό να μην αντιλαμβάνεστε τη διαφορά.

 5. καινός avatar
  καινός 11/06/2010 09:10:47

  Καλημέρα, αν και δεν το πολυβλέπω :)

  Φάκτορα, διόρθωσε το link που παραπέμπει στο site της πηγής... (και σβήσε το σχόλιό μου αυτό!)

 6. Σαος avatar
  Σαος 11/06/2010 09:26:28

  CRAZY DOCTOR, για ψυχίατρος είσαι πολύ ανισόρροπος! Τα άλματα λογικής που κάνεις είναι τιτανοτεράστια...Είναι σαν να μας λες πως οι Γερμανοί στην Κατοχή ήταν καλύτεροι πχ από τον Μεταξά.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Σαος 11/06/2010 14:33:43

   Μα μόνο καλλιεργώντας σύγχυση μπορούν να καλύψουν κάπως όσα γίνονται.

 7. Telis avatar
  Telis 11/06/2010 09:53:21

  Εγω πάντως θα συμφωνήσω με τον Crazy υπό την έννοια οτι όταν αυτοί κυβερνούσαν (+ ΔΟΛ, Μπομπολας κτλ.) ουσιαστικά είχε χαθεί η εθνική κυριαρχία, τα ΜΜΕ φρόντιζαν για τη νάρκωση του λαου, και έμπαιναν οι βάσεις για οτι τραβάμε τώρα. Η κατάντια των πολιτικών δεν οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη διαφθορά που τους έμαθαν κάποιοι?
  Φυσικά με αρχικαταστροφέα τον ΑΓΠ. Στα χρόνια του μπήκαν γερές βάσεις για τα τωρινά και υποθηκεύτηκε η εθνική κυριαρχία για πάντα ίσως...το ότι δεν έγινε θεσμικά δε σημαίνει τίποτα Επώνυμε.

  • Σαος avatar
   Σαος @ Telis 11/06/2010 10:28:23

   Το να εξισώνεις και να δικαιώνεις τις όποιες αυθαιρεσίες των ΔΟΛ,Μπόμπολα,Λάτσι,Βαρδινογιάννη με την πιθανή εκχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ξένα κράτη και πολυεθνικές, είναι ασύμβατο με την λογική (κοινή και μη). Και βέβαια, αρκετά με το παραμυθάκι "ο λαός φταίει για όλα", γιατί αυτό το παραμυθάκι πρώτα το διέδωσαν οι ίδιοι οι κλέφτες-ψεύτες-λωποδύτες πολιτικοί και τα αφεντικά τους, οι μεγαλοκατασκευαστές, ιδιοκτήτες ΜΜΕ, Real-estate, εφοπλιστάδες, πετρελαιάδες και μεγαλοδιακινητές ναρκωτικών.

 8. Greco avatar
  Greco 11/06/2010 11:04:26

  To πασοκ ηρθε για να φερει την εθνικη ανεξαρτησια και τη λαικη κυριαρχια

  • Σαος avatar
   Σαος @ Greco 11/06/2010 11:11:35

   MEGA-LOL
   GIGA-ROLFMAO
   :D

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Greco 11/06/2010 11:27:00

   Οχι,ηλθε για να την καταργησει.

 9. socrates avatar
  socrates 11/06/2010 11:29:27

  Νέο Γουδί χρειάζεται για τον Παπανδρέου, τον Καρατζαφέρη και τη Θοδώρα που συμφώνησαν σε αυτό το επαίσχυντο μνημόνιο με την τρόϊκα.
  Ούτε οι Γερμανοί στη διάρκεια της κατοχής δεν είχαν δικαίωμα να μας πάρουν δημόσια γή, δημόσιες επιχειρήσεις και άλλα δημόσια περιουσιακά στοιχεία.
  Τώρα ο Παπανδρέου εκχωρεί την Ελλάδα λές και πρόκειται για κανα οικόπεδο που κληρονόμησε από τον πατέρα του.
  Λές και η Ελλάδα είναι δική του.
  Ο Αντώνης Σαμαράς να εξαγγείλει νέο Γουδί και ας αφήσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να κουρεύεται.
  Πρώτα η Ελλάδα, ρε δοσίλογοι.

 10. zackii avatar
  zackii 11/06/2010 13:37:18

  Έχουμε ξαναπεί. Η Ελλάδα -δυστυχώς- είναι η καλύτερη χώρα παραγωγής Προδοτών.
  Αυτά που γράφουν μερικοί θυμίζουν τα λόγια των δοσίλογων της κατοχής, που για να δικαιολογηθούν έλεγαν ότι αφού θα επικρατήσει ο Άξονας, γιατί να χάσουν τη ζωή τους κι άλλοι Έλληνες? Γιαυτό λοιπόν αγωνίζονταν ,γιά τη γρήγορη επικράτησή του...γιά να σώσουν ζωές..

 11. plax avatar
  plax 11/06/2010 14:06:01

  η χωρα εχει εν οψει σημαντικοτατα θεματα για να ασχοληθει.
  1)ποιοι πολιτικοι τα πηραν.
  2)ποιοι δημοσιογραφοι τα πηραν.
  3)τι συστημα θα κατεβασει ο ρεχαγκελ.
  4)τι υποθεση θα εχει το νεο εργο του σειρηνακη.
  5)μετρα στηριξης για βοσκοπουλο-γκερεκου.
  6)πυρκαγιες εν οψει.εθνικη τραγωδια και εθνικη συσπειρωση.
  7)σχεδιο καλλικρατης
  8)το μεγα σκανδαλο με τη τζακρη και το σοι της
  9)το σπιτι του τσοχατζοπουλου
  10)η κοντρα μανωλιδου-μαγγιρα και ο υπογειος ρολος της βελικοβα.
  11)το κωμα της ντορας.
  12)το καστινγκ του καρατζαφυρερ.
  13)τι θα γινει με τον προπονητη του ολυμπιακου?ε?οχι αλλα ημιμετρα.
  14)ο εθνοπατερας σαμαρας και οι προτασεις τομη για την ιστορια.επιτελους η νουδου αληθινο κομμα αρχων.παμε για υπνο ησυχοι.
  οταν λυθουν ολα αυτα τα σημαντικοτατα θεματα και οταν τελειωσει και το κουτοχορτο θα διαβαζουμε τα ευχαριστα νεα του τελους της κρισης στους financial times της αθηνας παρεα με την γκλιτσα.

  • hot dog avatar
   hot dog @ plax 12/06/2010 18:10:53

   :-) Με πρόλαβες γμτ μου.Κι εγώ για τη παιδική χαρά θα έγραφα...

 12. plax avatar
  plax 11/06/2010 14:13:57

  α!και μην ξεχασω επειδη θα χυθει αιμα και θα πλημμυρισει ο τοπος απο αδολες πολιτικες ευθυνες για να λυθουν τα παραπανω θεματα πιθανοτατα η φοβερη κυβερνηση θα εχει υποστει τετοια φθορα(καθαρση χωρις φθορα δεν γινεται)θα χρειαστει να δωσουμε ολοι το παρον την εκλογικη κυριακη στις καλτσες!
  http://www.youtube.com/watch?v=1UOEyVsYSPQ
  και αφου σκεφτουμε ολοι το καλο του τοπου να δωσουμε ευημερο προτεκτορατο μας στον ethnopatera σαμαρα.γουσταρω ντεζαβου.

 13. Ανεμούριον avatar
  Ανεμούριον 11/06/2010 19:01:45

  "Εχει πλάκα το πραμα!!!
  Αν μπορέσεις ΟΛΥΜΠΙΑ, παρακαλώ, βρες το βίνδεο της εκπομπής του Βελόπουλου "Ελληνόραμα", της 10ης Ιουνίου 2010!
  Κανει μια λεπτομερή αναφορά στο θέμα και μάλιστα "κλείνοντας το μάτι" στον αρχηγό του, θυμίζει ότι πολύ δύσκολα κάποιος δεν θα μπορούσε να τα "πάρει" από το κράτος, πριν την υπογραφή του Μνημονίου! Αντίθετα μετά την υπογραφή του, τούτο καθίσταται δυνατόν και μάλιστα δεν υπάρχει ανάγκη του προφανους, της κατάσχεσης δηλαδή, αλλά μέσω των αποκρατικοποιήσεων σε ευτελιστικές τιμές, ό,τι έχει υποσχεθεί να παραχωρηθεί, ... παραχαρίζεται!

  Ο Βελοπουλος προσπάθησε να πεί ότι δεν ψήφισε το ΛΑος το Μνημόνιο με τις ρήτρες, άλλα τον Δανεισμό της χώρας για να μή πτωχεύσει ο λαός, για να χάσει τα τρία(!) και να κρατήσει τα επτα!!!!!(δήλωση Μητσοφέρνη σήμερα)

  Λες και το:
  ... "Ευνόητο είναι, όμως, ότι και αυτοί που μας δανείζουν πρέπει να έχουν τις διασφαλίσεις τους και τις εγγυήσεις τους, όπως συμβαίνει σε κάθε δάνειο. Και ας μην ξεχνάμε ότι και μόνο, το ότι υπάρχει αυτή η δανειακή σύμβαση και η χώρα μας έχει βγει από την τραγική κατάσταση που βρισκόταν σε επίπεδο οικονομίας, είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα"...
  που παραπανω απάντησε στον Καλαρρύτη ο Πεταλωτής, δεν ήταν "Ευλογο", "ευνόητο", "προφανές", "πις οφ κέικ", για τους "εμπειρους έμπορους", τα "τσακάλια" της αγοράς!

  Αρα η συμπραξη του ΛΑΟΣ με την κυβέρνηση και την "κυρία με τα κοκκινα" που το χειροκροτούσε ασμένως, δηλώνει ή ότι πιαστήκαν ΚΩΤΣΟΙ ή ότι κάναν λΑΘΟΣ επιλογή!
  Η το προφανές, "ήξεραν και απέδωσαν έργο"!
  Το ενα δηλαδή χειρότερο από το άλλο!!!

  Δηλωνει δε σαφώς, πως ο Σαμαράς, που δεν ψήφισε το μνημόνιο, έπραξε άριστα!
  Δεν ψήφισε ένα άγνωστο κείμενο, αδιάβαστο και δόλιο, που κάποια ΚΟΡΟΪΔΑ κατα ομολογία τους, "ξεγελάστηκαν" να προσυπογράψουν!

  Tα "κοροιδάκια της πριγκιπέσσας" , τελικά, ήταν 14 και το Εξυπνο πουλι, κοινώς ΜΠΟΥΦΟΣ, ήταν ο αρχηγός τους!"

 14. Alex avatar
  Alex 12/06/2010 10:49:59

  Ποια κιυριαρχια????
  http://www.youtube.com/watch?v=gK8cqL8sl5k

 15. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 12/06/2010 13:22:10

  Στο μεταξύ, στη Γερμανία, 51 εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι αποφασίζουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ να δίνουν το 10% του εισοδήματός τους για 10 χρόνια, ώστε να βοηθήσουν την οικονομία.

  http://www.cnbc.com/id/37610762

  • hot dog avatar
   hot dog @ Γιάννης Σ. 12/06/2010 18:15:19

   Με τη διαφορά πως είναι:
   α) Επιχειρηματίες κι όχι πλούσιοι απόγονοι μαυραγοριτών,
   β) Πατριώτες κι όχι προδότες-τυχοδιώκτες.

   • anonymous avatar
    anonymous @ hot dog 13/06/2010 00:46:52

    Η διαφορά φίλε μου είναι ότι δεν είναι λαμόγια του ΠΑΣΟΚ.

    Η άλλη διαφορά είναι ότι εκεί δεν κυβερνάνε λαμόγια του ΠΑΣΟΚ.

    Σου λέει θα δώσουμε κάτι και θα πιάσει τόπο.

 16. abyssus avatar
  abyssus 12/06/2010 14:30:58

  Γεώργιος Παπαδόπουλος - Γεώργιος Παπανδρέου
  Και οι δυο ανέστειλαν το σύνταγμα.
  Και οι δυο για να θεραπεύσουν τον ασθενή.
  Για το καλό μας... και οι δυο.

  Οι διαφορές ανάμεσα στη βουκολική και ακατέργαστη εκδοχή του Γ.Π. δικτάτορα του 20ου αι. και στην εκδοχή του κοσμοπολίτη, μοντέρνου, καλλιεργημένου, ευγενικού, Γ.Π. του 21ου, είναι καθαρά στυλιστικές. Και οι δυο τους υλοποιούν στη χώρα μας πειράματα και επιταγές κάποιων ισχυρών κέντρων εξουσίας και των εγχώριων συμμάχων τους.

  Πάντως πρέπει αναμφίβολα να αναγνωρίσουμε στον Γ.Α.Π. ότι έχει φτάσει σε νέα αξιοθαύμαστα ύψη εκζήτησης το επάγγελμα του πολιτικού που λειτουργεί ουσιαστικά ως μεγαλο-στέλεχος του κόσμου των επιχειρήσεων. Είναι ταυτόχρονα ένας από τους πιο συχνούς επισκέπτες της Bilderberg και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς! Ουάου, λέγω, θαυμάζοντας τον άνδρα!

 17. Βασίλης avatar
  Βασίλης 12/06/2010 14:59:24

  ΠΡΟΣ: Νοταράδες, Νενέκους, Τσολάκογλου, δωσίλογους, μαυραγορίτες, γιουσουφάκια, πουλημένους και όλα τα ανάλογα!

  Έχω τα ακόλουθα ερωτήματα:

  1) Αυτοί που το υπέγραψαν το ψήφισαν και το στήριξαν, έχουν καταλάβει ότι το περιβόητο μνημόνιο ή αλλιώς και "ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ" της νεκρής πατρίδας, αποτελεί στη πραγματικότητα συμφωνία υποδούλωσης και κατοχής;;; Για το Γιωργάκη και τη Θεοδώρα δεν τίθεται ζήτημα λόγω IQ, κοσμοπολίτικης στάσης και πρόσδεσης στο Αμερικάνικο άρμα.

  2) Ποιοι άλλοι στην ιστορία μας έχουν υπογράψει αντίστοιχες συμφωνίες (προσκυνοχάρτια) και πως έχουν χαρακτηριστεί στην ιστορική συνείδηση του λαού μας; Μήπως το όνομά τους είναι δωσίλογοι, Τσολάκογλου, Νενέκοι, πουλημένοι,.....;

  3) Έχουν αντιληφθεί οι υπογράψαντες – ψηφίσαντες και στηρίξαντες ότι το μνημόνιο δεν είναι για τη διάσωση της χώρας αλλά για πάρουν πίσω τα χρήματά τους οι διεθνείς τοκογλύφοι, οι οποίοι στη πραγματικότητα μας αρμέγουν εδώ και 200 χρόνια; Για το Γιωργάκη και πάλι δεν γεννάται ζήτημα!!! Δεν έχει καταλάβει! Χθες στη Βιέννη έλεγε στην ομιλία του ότι το 55% των Ελλήνων στηρίζει το μηχανισμό και αν γίνονταν αύριο εκλογές η κυβέρνησή του θα έπαιρνε 45%!!!!! Τέτοια αισιοδοξία! Καλά αυτός, αλλά αυτοί που του γράφουν τους λόγους έχουν το ίδιο IQ;

  4) Τελικά υπάρχει κάποιος που να διάβασε το μνημόνιο διότι καθημερινά αποδεικνύεται ότι κανένας από όσοι υπέγραψαν (για το Γιωργάκη καμία αμφιβολία), όσοι το ψήφισαν και όσοι το στήριξαν, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ!!!

  5) Δεν γεννάται θέμα εφαρμογής του νόμου περί εσχάτης προδοσίας για όσους έβαλαν την υπογραφή τους, ή έδωσαν τη ψήφο τους, για τη πρόβλεψη: «ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ»;

  6) Αυτοί που ακόμη δεν έχουν γεννηθεί πότε έδωσαν το δικαίωμα σε μας τους απίθανους μαλάκες, να βάλουμε υποθήκη τη πατρίδα;; Χρησιμοποιώ το «μας» γιατί και εμείς που δε συμφωνούμε, είμαστε υπεύθυνοι για την υπογραφή. Οι επερχόμενοι δεν θα γνωρίζουν το Βασίλη που δεν συμφωνεί, αλλά τη γενιά μας που στα μάτια τους θα φαίνεται προσκυνημένη.

  7) Τι γνώριζε ο Γερμανός δημοσιογράφος και ρώτησε το «Μέγα Γιώργο» αν σκεφτόμαστε να πουλήσουμε κανένα νησί; Την απάντηση του «Μέγα» τη θυμόσαστε πιστεύω;

  8) Τελικά που φθάνουν οι ευθύνες των εκπροσώπων του τύπου και όσων έχουν σαν αποστολή να ενημερώνουν σωστά το κόσμο; Να λένε την αλήθεια δηλαδή; Και αν δεν λένε την αλήθεια ή παραπληροφορούν;;; Δεν είναι συνένοχοι;

  Δεν είμαι πολιτικός ούτε οικονομολόγος για να γνωρίζω ποιες είναι οι ενδεδειγμένες λύσεις για τη σωτηρία της πατρίδας. Βεβαίως και έχω άποψη. Η παράδοση, κατοχή και υποθήκευση της πατρίδας μου δεν περιλαμβάνεται στην άποψη μου, γιατί αυτό έχει κάποιο διαφορετικό όνομα!

  ΥΓ: Σχετικά με τους Νοταράδες Νενέκο και Τσολάκογλου κλπ

  Νοταράς
  Μέγας Δούκας της αυτοκρατορίας τα τελευταία χρόνια πριν την άλωση, ανθενωτικός, με τρεις υπηκοότητες, πάμπλουτος αλλά δεν άνοιξε το σεντούκι του να συνεισφέρει στην άμυνα. Είπε το περίφημο καλύτερα το φακιόλι του Τούρκου στη Πόλη παρά η παπική τιάρα. Εξιλεώθηκε συμμετέχοντας στην άμυνα. Σφάκτηκε αυτός και οι γιοι του και η γυναίκα του μπήκε στο χαρέμι του σουλτάνου.

  Νενέκος
  Κατά την τρίτη φάση της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, με την επέλαση του Ιμπραήμ να σπέρνει τον πανικό στους επαναστατημένους Έλληνες, βρέθηκαν κάποιοι οπλαρχηγοί που προχώρησαν στα λεγόμενα προσκυνήματα,…….. Οπλαρχηγοί όπως ο Δημήτρης Νενέκος προσκύνησαν τον Ιμπραήμ και προκάλεσαν την οργή του Κολοκοτρώνη που απείλησε με «φωτιά και τσεκούρι» τους προσκυνημένους προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να ανακόψει το κύμα υποταγής στον Ιμπραήμ ……

  Τσολάκογλου
  Αξιωματικός με πλούσια δράση. Έλαβε μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους, και στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στην εκστρατεία στην Ουκρανία και στην Μικρασιατική εκστρατεία ως διοικητής τάγματος ευζώνων και αργότερα ως επιτελάρχης της 4ης Μεραρχίας, κατά την επίθεση του Κεμάλ τη 13/8/1922. Κατά τη διάρκεια του Ελληνοιταλικού πολέμου ήταν διοικητής του Γ΄ΣΣ και ο νικητής στη μάχη του Μόραβα. Μετά την επίθεση των Γερμανών κατά της Ελλάδος και την υποχώρηση από το μέτωπο της Βορείου Ηπείρου, ο Τσολάκογλου και άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί έλαβαν την πρωτοβουλία για συνθηκολόγηση, κρίνοντας πως κάθε αντίσταση ήταν μάταιη. Στη συνέχεια σχημάτισε τη πρώτη κατοχική κυβέρνηση και συνεργάστηκε με τους κατακτητές. Μετά την απελευθέρωση, ο Τσολάκογλου συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο …. Ειδικό Δικαστήριο, κατηγορούμενος για παράνομη συνθηκολόγηση που είχε προβεί με τον εχθρό, χαρακτηριζόμενη ως «συνθηκολόγηση εν ανοικτώ πεδίω» και «πριν η υπ' αυτόν στρατιωτική δύναμις εκπληρώσει παν ό,τι το στρατιωτικόν καθήκον επιβάλλει» , καθώς και για εθνική αναξιότητα επί της συνεργασίας του στη συνέχεια με τις κατοχικές Δυνάμεις, αναλαμβάνοντας πρωθυπουργός της χώρας. Στις 31 Μαΐου του 1945, το Ειδικό αυτό Δικαστήριο τον καταδίκασε σε θάνατο, αλλά το Συμβούλιο Χαρίτων μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια κάθειρξη.

  Γιουσουφάκι
  Το σκεύος ηδονής του Αγά στο αθάνατο έργο του Νίκου Καζαντζάκη ο «Χριστός ξαβνασταυρώνεται». Πρέπει να το ξαναδιαβάσω. Είναι επίκαιρο.

  Δωσίλογοι
  Οι κάθε λογής συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών. Μασκοφόροι κλπ..

 18. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 12/06/2010 15:00:13

  ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ - Παρακαλώ ΝΑ ΣΒΗΣΤΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ !

  Εκ παραδρομής , επειδή έχω καταγράψει το λογότυπο ¨Αποκαλυπτικό¨ σαν λογότυπο του ¨Ριζοσπάστη¨ , νόμιζα πως το σημερινό σχετικό παραπάνω δημοσίευμα ήταν δικό του . Πρώτα ¨πόσταρα¨ και στην συνέχεια διαπίστωσα πως ήταν σχολιασμός από ένα άλλο μπλοκ.

  MEA CULPA , ο ¨αντικομουνισμός και η εμπάθεια μου¨ δεν έχει όρια , όπως θα έλεγε και το Κ.Κ.Ε..

  Να σβηστεί . Η αφορμή για το σχόλιο μου δεν έχει βάση , είναι άνευ αντικειμένου - και δεν έχω αδικήσει ποτέ κανέναν ¨αντίπαλο¨ στις τοποθετήσεις μου , μόνο και μόνο για να πω τις απόψεις μου. Δεν μου αρέσει και είναι πέρα από τις αρχές μου . Ζητώ συγνώμη.

  • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
   ΝΤΑΝΤΟΝ @ ΝΤΑΝΤΟΝ 12/06/2010 15:24:30

   Έγινε ήδη και ευχαριστώ. Τώρα θα μπορούσε να σβηστεί και η σχετική έκκληση. Για τον αναγνώστη είναι ¨ακαταλαβίστικη¨.

 19. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 12/06/2010 15:06:47

  Κύριοι, ο "γιατρός" έχει παραδεχθεί ότι τα γράφει για να μας "τη σπαέι".Μην ασχολείστε. Γελάει με τις απαντήσεις. Έκανα και εγώ το λάθος και αποπειράθηκα ν απαντήσω σοβαρά σε προφανώς γελοία σχόλια.
  Από μένα τέλος. Σκεφτείτε το και εσείς.

 20. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 12/06/2010 15:21:17

  ΦΑΚΤΟΡΑ , όχι για να ευλογήσουμε τα γένια μας , ΑΛΛΑ πέρασε ένας μήνας από τότε που πρωτοσχολιάσαμε το θέμα , χωρίς τον υπέρτιτλο ¨ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ¨

  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στο ¨ANTINEWS" στις 2 Μάιου ( 2010 ) ΓΡΑΦΑΜΕ :

  ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑΣ ...
  http://www.antinews.gr/?p=43361
  ===================================
  του ¨Νταντόν¨
  Από Factorx | Κυρ. 02 Μαι 2010, 14:23 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.
  ------------------------------------------------------------------------

  Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει με ποιες εγγυήσεις θα λάβουμε τα δάνεια της Αγγελικής ( Μέρκελ ) και από τους άλλους εταίρους ;

  Θα ισχύσουν οι όροι του «Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου» του 1897 ( ; ) όπου προσφέρθηκαν για δεκαετίες τα έσοδα των ελληνικών μονοπωλίων ( σπίρτα κα ) ;

  Αναφέρομαι στο σχετικό ρεπορτάζ του «Capital” όπου επί λέξη αναφέρεται πως :

  «Τα διμερή δάνεια θα είναι στηριγμένα στη νομοθεσία της χώρας που θα δώσει το δάνειο και στην βάση αυτής της νομοθεσίας θα λειτουργήσουν και οι εγγυήσεις της αποπληρωμής τους. Αυτό σημαίνει όπως εξήγησε στο αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος ότι η χώρα που δέχεται το δάνειο το εγγυάται με τις κινητές και ακίνητες αξίες που διαθέτει εντός και εκτός της επικράτειάς της…».http://www.capital.gr/news.asp?id=957100

  Εάν δεν κάνω λάθος στα μέχρι τώρα Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου δεν υπήρχαν «εγγυήσεις» του Ελληνικού κράτους για την αποπληρωμή τους , απλά οι αγοραστές «αντασφαλιζόντουσαν» …, συνεπώς μέχρι τώρα ίσχυε και ισχύει για τους ξένους Ομολογιούχους πως εάν το Ελληνικό Δημόσιο δήλωνε «στάση πληρωμών» ή «επαναδιαπραγμάτευση» ( επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ή μείωση των τόκων ) οι Διεθνείς Τοκογλύφοι κινδύνευαν και κινδυνεύουν να χάσουν τα λεφτά τους …

  ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΚΕΤΑ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΙΣΗΣ «ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ» – ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΗΜΕΥΟΝΤΑΙ –ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΑΠΟΠΛΗΡΟΜΗΣ – ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ( ! )

  Μιλάμε για πλήρη Κηδεμονία , είναι έτσι ;

  ΝΤΑΝΤΟΝ

  -------------------------------------------------------

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.