#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/05/2012 13:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Που ΄σαι Στάλιν να τους δεις!Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ως γνωστόν επί της εποχής του πατερούλη, που ξεπάστρεψε και καμμιά εικοσαριά εκατομμύρια σοβιετικούς πολίτες, η γομολάστιχα και το photoshop δούλευαν σκοινί κορδόνι, μαζί με το πιστόλι Μακάροφ, που συνήθως έλυνε τις σοσιαλιστικές διαφορές στα υπόγεια της Λουμπιάνκα. Ο Τρότσκι κι όποιοι άλλοι ξεπέσανε στην «αντεπαναστατική» ανυποληψία εξαφανίζονταν από φωτογραφίες και κείμενα. Χιλιάδες τόμοι βιβλίων αποσύρονταν και πολτοποιούνταν ή ξαναγράφονταν, κείμενα και το νόημα τους αλλοιωνόταν.

Τις τελευταίες μέρες είδα με θυμηδία μια ανάλογη επί το ελληνικότερον εκδοχή της μεθόδου αλλοίωσης των νοημάτων. Ο Χρήστος Ράπτης δημοσίευσε στην iefimerida, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι εγώ στις 12/2/2012 σε σχόλιο μου σε άρθρο μου στο Antinews, με τίτλο καλές οι Θερμοπύλες αλλά καλύτερες οι Πλαταιές , πρότεινα, τάχα, δέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων. Βάζει δε και το εξής απόσπασμα από το σχόλιο μου:

«Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε δέσμευση, κλιμακωτά, από 10% έως 20% των ιδιωτικών καταθέσεων, δίνοντας έντοκα γραμμάτια του δημοσίου, ώστε να εξοικονομήσουμε με αυτόν τον αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό τα δισεκατομμύρια που χρειάζονται, ώστε να έχουμε μπροστά μας ένα έτος, στο οποίο η κυβέρνηση να βρει λύσεις. Αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να δανειστεί από αλλού, δηλαδή να πάει στη Ρωσία, την Κίνα ή όπου αλλού».

Παρακάτω, η εν λόγω ιστοσελίδα έχει λινκ για το άρθρο μου. Όποιοι δεν έκαναν κλικ για να δουν το άρθρο και όλο το σχόλιο, έμειναν με την εντύπωση. Έγινε δε και αναπαραγωγή σε άλλες ιστοσελίδες με τον ίδιο περίπου τίτλο, όπως αυτόν στο παρακάτω δημοσίευμα της χθεσινής κυριακάτικης «Αυγής», όπου σε άρθρο του, κάποιος Γιώργος Μελιγγώνης, με τίτλο «Ακροδεξιές και νεοφιλελεύθερες συνιστώσες το μέτωπο Σαμαρά», αναπαράγει κι αυτός τα εξής:

«Δέσμευση καταθέσεων” προτείνει σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά

Σε ό,τι φορά τον προεκλογικό αγώνα η Ν.Δ. και τα στελέχη της, στην προσπάθειά τους να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, πολλές φορές προχωρούν στη διαστρέβλωση φράσεων και προγραμματικών θέσεων κατηγορώντας το σχήμα ότι θέλει να δεσμεύσει καταθέσεις, ότι θέλει να επανακρατικοποιήσει την Ολυμπιακή ή να... διορίσει όλη την Ελλάδα στο Δημόσιο.

Ωστόσο, τη δέσμευση των καταθέσεων ως αναγκαστικό εσωτερικό δάνειο έχει προτείνει πολύ πρόσφατα ένας πολύ στενός σύμβουλος και καθημερινός συνομιλητής του Αντ. Σαμαρά: ο πρόεδρος του εθνοπατριωτικού “Δικτύου 21” Φ. Κρανιδιώτης.

Συγκεκριμένα, το άρθρο του στην “Κυριακάτικη Δημοκρατία” στις 12 Φεβρουαρίου 2012, με τίτλο “Καλές οι Θερμοπύλες, αλλά ακόμη καλύτερες οι Πλαταιές”, είχε αναδημοσιευθεί στο σάιτ antinews.gr. Στα σχόλια που ακολουθούσαν την ανάρτηση, ο Φ. Κρανιδιώτης έγραφε μεταξύ άλλων ενυπόγραφα και αυτολεξεί:

«Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε δέσμευση, κλιμακωτά, από 10% έως 20% των ιδιωτικών καταθέσεων, δίνοντας έντοκα γραμμάτια του δημοσίου, ώστε να εξοικονομήσουμε με αυτόν τον αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό τα δισεκατομμύρια που χρειάζονται, ώστε να έχουμε μπροστά μας ένα έτος, στο οποίο η κυβέρνηση να βρει λύσεις. Αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να δανειστεί από αλλού, δηλαδή να πάει στη Ρωσία, την Κίνα ή όπου αλλού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φ. Κρανιδιώτης, εκτός από άτυπος σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά, ήταν και υποψήφιος με τη Ν.Δ. στη Β’ Πειραιά, αλλά απέτυχε να εκλεγεί παρά τη στήριξη που είχε από τον κεντρικό κομματικό μηχανισμό. Πάντως, ο Αντ. Σαμαράς, συκοφαντώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, λέει ότι δηλώσεις περί “καταθέσεων” “σπέρνουν τον πανικό και οδηγούν τον κόσμο στα γκισέ των τραπεζών”...Διαβάστε λοιπόν τώρα όλο το σχόλιο μου, το οποίο φυσικά δεν παραθέτει στο σύνολο του η καραπροοδευτική «Αυγή»:

«Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε (12/02/2012 στις 7:14 pm):

Θα απαντήσω ευθέως και συνολικά, ακόμη και σε όσους ρίχνουν με ευκολία απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Η ουσία του άρθρου μου είναι στην τελευταία παράγραφο. Πρέπει να είμαστε εντός του παιχνιδιού όταν αυτοί οι ..... θ’ αναγκαστούν να κόψουν χρήμα και να εκδώσουν ευρωομόλογο.

Εξακολουθώ να έχω την ίδια άποψη που έχω γράψει πολλές φορές, ότι η απειλή της χρεωκοπίας είναι χάρτινη, ότι δεν θα τολμούσαν. Άλλωστε δεν υπάρχει νομικός, θεσμικός μηχανισμός να μας βγάλουν από το ευρώ. Το έχω γράψει, το έχω σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Θεωρώ ότι η συντριπτική πιθανότητα είναι πως οι Γερμανοί δεν θα το διακινδύνευαν. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει μια έστω μικρή πιθανότητα να το έκαναν. Γιατί μπορεί θεσμικά να μην μπορούν, μπορούν όμως πραγματικά, ήτοι να σου κλείσουν τις στρόφιγγες κι ενώ θα κάνεις στάση πληρωμών και μονομερή διαγραφή του χρέους, ενώ δεν θα πληρώνεις τα προηγούμενα δανεικά, να σου λείπουν 5,8 δις για τις τρέχουσες ανάγκες του κράτους, γιατί έχουμε πρωτογενές έλλειμμα, τα έσοδα του κράτους υπολείπονται των δαπανών. Δηλαδή θα μας λείπανε 5,8 δις για μισθούς, συντάξεις, καύσιμα κι ανταλλακτικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, για τον εφοδιασμό νοσοκομείων και Σχολείων κλπ δημόσιες δαπάνες.

Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε δέσμευση, κλιμακωτά, από 10 έως 20% των ιδιωτικών καταθέσεων, δίνοντας έντοκα γραμμάτια του δημοσίου, ώστε να εξοικονομήσουμε με αυτό τον αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό τα δισεκατομμύρια που χρειάζονται, ώστε να έχουμε μπροστά μας ένα έτος, στο οποίο η κυβέρνηση να βρει λύσεις.

Αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να δανειστεί από αλλού, δηλαδή να πάει στην Ρωσία, την Κίνα ή όπου αλλού.

Προβλήματα: Ας πούμε ότι αγνοούμε τις πολιτικές, διπλωματικές ή όποιες άλλες πιέσεις των εταίρων και δανειστών και κάνουμε το παραπάνω κι είμαστε με το δάχτυλο στην σκανδάλη. Ποιος θα δανείσει μια χώρα που μόλις έκανε παύση πληρωμών, με ποιούς όρους και ποια ανταλλάγματα; Κανείς δεν χαρίζει δισεκατομμύρια.

Αν μας δάνειζε, πχ η Ρωσία ή άλλες χώρες, όσα χρειαζόμασταν, έχει καλώς. Αν όχι, τότε θα καταρρέαμε εσωτερικά, αφού δεν θα μπορούσαμε να καλύψουμε τις άμεσες βασικές κρατικές ανάγκες.


Τα παραπάνω θα είχαν προϋποθέσεις:
1. Να είναι ο Αντώνης Σαμαράς κυβέρνηση κι όχι το κούριερ της Τρόϊκας.
2. Όταν γινόταν το “μπαμ”, να αντιδρούσαμε χωρίς πανικό και με πειθαρχία. Ποιος αμφιβάλλει ότι την επομένη της ρήξης και με τις πρώτες απειλές θα έσπευδαν σχεδόν ΟΛΟΙ στις Τράπεζες να σηκώσουν τα λεφτά τους και θα ορμούσαν στα σούπερ μάρκετ; Αυτό και μόνο μπορεί να τινάξει το τραπεζικό σύστημα στον αέρα και μαζί κι ότι έχει μείνει από την οικονομία.

Ερώτηση: αφού ρε Φαήλο εσύ θεωρείς την απειλή, το πιθανότερο, ως χάρτινη, αν η απόφαση ήταν δική σου (για να παίξουμε το καφενειακό παιχνίδι “αν ρε ήμουν εγώ πρωθυπουργός”), τι θα έκανες; Θα το πήγαινες στα άκρα, θα τους έλεγες να πάνε να γα…θούν κι αυτοί κι ο γρύλλος τους; Θα το έπαιρνες το ρίσκο;

Απάντηση: Ναι, θα το έπαιρνα το ρίσκο, όμως, επειδή πήδαγα από αεροπλάνα κι ελικόπτερα νύχτα μετά φόρτου από τα 1200 πόδια, δεν είμαι κι ο καταλληλότερος. Και δεν έχω και την πολιτική ευθύνη. Αν το έπαιρνε το ρίσκο οποιοσδήποτε, εγώ, ο Σαμαράς, ο Χ ή ο Ψ, θα καθόσασταν πειθαρχημένοι και μ’ εμπιστοσύνη ή απόψε τη νύχτα θα ήσασταν στημένοι ουρά στις ΑΤΜ;


Αν τελικά, μετά τον εσωτερικό δανεισμό και την εξάντληση του προϊόντος του δεν βρίσκαμε ούτε Ρωσία, ούτε Κίνα να δανειστούμε, η Ευρώπη άκαμπτη και πλέον χωρίς εσωτερικό ή εξωτερικό δανεισμό, θα έπρεπε να απολύσουμε χιλιάδες και να μειώσουμε μισθούς στο 50% και με όλες τις λειτουργίες και παροχές σε καθεστώς κώματος, θα στηρίζατε τον ηγέτη σας και θα αποδεχόσασταν ότι πήρε ρίσκο και χάσαμε ΟΛΟΙ ή τότε θα κλαψουρίζατε στην αρχή κι ύστερα θα πλημμυρίζατε τους δρόμους λιθοβολώντας τον;

Δεν έχω αλλάξει άποψη λοιπόν. Κατανοώ όμως τη θέση του Αρχηγιού μου, κι Αρχηγού που πολλοί από σας επιλέξατε. Εφόσον θεωρεί τον κίνδυνο υπαρκτό, πράττει έτσι όπως πράττει.


Κι εγώ λέω ότι σε κάθε περίπτωση αυτό που γίνεται θα αποτυχει πανευρωπαϊκά και θα αναγκαστούν πριν τελειώσει ο χρόνος να κόψουν χρήμα και να βγάλουν ευρωοομόλογο. Πρέπει να είμαστε εκεί, εντός του στίβου».

Ποια σχέση έχει το νόημα όλου του κειμένου με αυτό που γράφει η «Αυγή» κι όλοι όσοι αναπαρήγαγαν το εν λόγω «παπατζιλίκι»; Καμία. Δεν προτείνω δέσμευση καταθέσεων. Μπορούν να το καταλάβουν ακόμη κι οι βαρεμένες «συνιστώσες». Αναφέρομαι σε ένα σενάριο καταστροφής και κάνω υποθέσεις για να το αποδείξω. Αναφέρομαι στο τι θα γινόταν, αν η Ευρώπη μας έκλεινε την στρόφιγγα και στο πως ακόμη κι αν κάναμε εσωτερικό δανεισμό θα οδηγούμασταν σε αδιέξοδο, αφού κανείς δεν χαρίζει δισεκατομμύρια και πως θα καταρρέαμε εσωτερικά.

Μάλιστα τρεις ημέρες μετά δημοσίευσα στη «Δημοκρατία» και στο «Antinews» άλλο ένα άρθρο με τίτλο «Αν ήμουν εγώ ο Σαμαράς» όπου εξηγώ με σαφήνεια το τυχοδιωκτικό επιλογών, παρόμοιων με αυτά που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, όπου συμπεριλαμβάνεται και η δέσμευση μέρους των καταθέσεων, όπως προτείνανε προ ημερών οι στρατούληδες. Κάντε ένα κόπο και διαβάστε το.

Καταλάβατε λοιπόν την μέθοδο; Πες – πες, σε κάποιους κάτι θα μείνει από την μισή αλήθεια που κάνει μια ολόκληρη ψεματάρα. Την πατήσανε όμως, όπως με το «μαϊμούδιασμα» στην φωτογραφία των πανηγυρισμών με την σημαία της ΚΟΕ πίσω από τον Τσίπρα. Ως δια μαγείας στο εξώφυλλο της «Αυγής» εξαφανίστηκε το σφυροδρέπανο, σαν τον φονιά Γιέζοφ από το πλευρό του Στάλιν στη γνωστή φωτογραφία! Έλα όμως που πολλοί άλλοι είχαν την κανονική φωτογραφία. Έτσι κι εδώ «σύντροφοι», δυστυχώς για σας, υπάρχουν ολόκληρα τα κείμενα μου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tak avatar
  tak 21/05/2012 13:26:48

  Φίλε, τους βλέπει και τους "καμαρώνει"!

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 21/05/2012 14:01:37

  Φάηλε, στείλε στην Αυγή ένα εξώδικο και υπόχρέωσέ τους να δημοσιεύσουν το παρόν στο αυριανό τους φύλλο. Για να φανεί ότι μιλούσες για μια άσκηση εργασίας σε περίπτωση που ο Σμαράς έλεγε όχι το Δεκέμβριο του 2011 σε μια νέα δανειακή σύμβαση και η τρόϊκα έκλεινε την στρόφιγγα της χρηματοδότησης. Είναι προφανές ότι δενήταν μια πρότασή σου όπως λέει ο απαράδεκτος ΣΥΡΙΖΑ και ο Σκουρλέτης που άκουσα σήμερα στον Σκάϊ. Επίσης στείλε επειγόντως ειδοποίηση στον Μιχελάκη για να απαντάει στις έωλες κατηγορίες τέτοιου τύπου.

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 21/05/2012 18:25:54

   Ακριβώς! Μπράβο Μανώλη Μ.!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 22/05/2012 03:32:55

   Δεν χρειάζεται εξώδικο. Τους έστειλα ως απάντηση το σύνδεσμο με την παρούσα ανάρτηση. Προβλέπω νέες καραπροοδευτικές "εξυπνάδες".

 3. voter avatar
  voter 21/05/2012 14:03:17

  Το θυμάμαι πολύ καλά το άρθρο ,οπως και την επιχειρηματολογία των σχολιαστών . Ειχε κάνει εντύπωση .Καλά κανεις και το ξαναδημοσιεύεις γιατι το παιχνιδι των αποσπασμάτων οχι μονο είναι παραπλανητικό αλλά και επικίνδυνο.

  Κι οσο για τους νοσταλγούς ...τι να πει κανεις ? Ταλαίπωρος κόσμος που δυστυχεί ? Νοσταλγοί που ξέχασαν ? Μου θυμίζει και τα καθ'ημας παντως.

 4. Το Ισλάμ είναι κοντά avatar
  Το Ισλάμ είναι κοντά 21/05/2012 14:36:22

  Κύριε Κρανιδιώτη,έπρεπε να νιώσετε στο πετσί σας την αριστερή προπαγάνδα
  για να αντιδράσετε. Η αριστερά δεν πηγαίνει δεξιά, είναι μονομπλόκ.
  Σε αυτούς που δεν πάνε να ψηφίσουν πρέπει να απευθυνθούμε.
  Η αριστερά από πάντα είχε ένα ποσοστό 8%. Έφτιαξαν 3 κόμματα αριστερά με
  16%, με 6% και με 9%. Είναι σαν τη μαγιά. Υπάρχει βαθύτερο πρόβλημα, ιδεολογικό, υπάρχουν καμιά 100σταριά μαρξιστικά βιβλιοπωλεία, υπάρχουν οι δημοσιογράφοι που στην πλειοψηφία είναι αριστεροί, είναι οι Σταλινικοί συνδικαλιστές της γενιάς του πολυτεχνείου.Υπάρχουν έμμισθοι σχολιαστές και ερευνητές του διαδικτύου.

  • Μοναχικός Λύκος avatar
   Μοναχικός Λύκος @ Το Ισλάμ είναι κοντά 21/05/2012 15:44:24

   Πάλι σωστός θα είσαι, αν όπου λέει αριστερά βάλεις δεξιά και το κάνεις κάπως έτσι:
   "Κύριε Τρίτση,έπρεπε να νιώσετε στο πετσί σας την δεξιά προπαγάνδα
   για να αντιδράσετε. Η δεξιά δεν πηγαίνει αριστερά, είναι μονομπλόκ.
   Σε αυτούς που δεν πάνε να ψηφίσουν πρέπει να απευθυνθούμε.
   Η δεξιά από πάντα είχε ένα ποσοστό 38%. Έφτιαξαν 3 κόμματα δεξιά με
   19%, με 2,7% και με 2,2%. Είναι σαν τη μαγιά. Υπάρχει βαθύτερο πρόβλημα, ιδεολογικό, υπάρχουν καμιά 100σταριά αντι-μαρξιστικά βιβλιοπωλεία, υπάρχουν οι δημοσιογράφοι που στην πλειοψηφία είναι δεξιοί, είναι οι δεξιοί συνδικαλιστές της γενιάς του πολυτεχνείου.Υπάρχουν έμμισθοι σχολιαστές και ερευνητές του διαδικτύου."

   Αλλού είναι το πρόβλημα... Ξύπνα Βασίληηηηηηηηηηηη (που έλεγε η διαφήμιση)

 5. παράφωνος avatar
  παράφωνος 21/05/2012 14:37:25

  Αν τολμάει η ΑΥΓΗ ας δημοσιεύσει αύριο ολόκληρο το κείμενο να δούμε ποιος ξέρει γράμματα. Διαθέτει φιλολόγους η παράταξη...
  Υ.Γ. Να το δώσουμε στους φροντιστές που σήμερα διορθώνουν έκθεση να δούμε αυτοί τι νόημα βγάζουν...

 6. wx avatar
  wx 21/05/2012 14:46:22

  "Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε δέσμευση, κλιμακωτά, από 10 έως 20% των ιδιωτικών καταθέσεων, δίνοντας έντοκα γραμμάτια του δημοσίου, ώστε να εξοικονομήσουμε με αυτό τον αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό τα δισεκατομμύρια που χρειάζονται, ώστε να έχουμε μπροστά μας ένα έτος, στο οποίο η κυβέρνηση να βρει λύσεις".

  Σ

 7. wx avatar
  wx 21/05/2012 14:46:23

  "Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε δέσμευση, κλιμακωτά, από 10 έως 20% των ιδιωτικών καταθέσεων, δίνοντας έντοκα γραμμάτια του δημοσίου, ώστε να εξοικονομήσουμε με αυτό τον αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό τα δισεκατομμύρια που χρειάζονται, ώστε να έχουμε μπροστά μας ένα έτος, στο οποίο η κυβέρνηση να βρει λύσεις".

  Σ

 8. wx avatar
  wx 21/05/2012 14:48:42

  συγνώμη αλλά το παραπανω απόσπασμα λέει για δέσμευση καταθέσεων έναντι ομολόγων... Λάθος τοποθέτηση αλλά την δεδομένη στιγμή όλων το μυαλό μας αναζητούσε λύσεις...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ wx 21/05/2012 15:07:20

   Είσαι αδαής στην ελληνική γλώσσα ή το παίζεις; Το άρθρο ξεκάθαρα δείχνει ότι ήταν μια υπόθεση εργασίας σε περίπτωση βίαιης παύσης της χρηματοδότησης από την Ευρώπη. Δεν αποτελούσε πρόταση. Αλλά αυτά παθαίνει κανείς όταν πιστεύει σε ΣΥΡΙΖίστικες αναλύσεις

  • Μοναχικός Λύκος avatar
   Μοναχικός Λύκος @ wx 21/05/2012 15:49:40

   Εμένα πάλι με αφήνουν τελείως αδιάφορο οι κλισέ προτάσεις των πολιτικών, κλισέ γιατί είναι αυστηρά περιορισμένες στο κομματικό τους πλαίσιο. Αν τώρα το πάνε στο άλλο άκρο, να ψωνίζουν λίγο απ'όλα αλά Καμμένος, σηκώνω τα χέρια ψηλά.
   Σε κάθε περίπτωση το μέλλον είναι στα δικά μας χέρια και όχι στα δικά τους. Και ελπίζω πως αργά ή γρήγορα θα τιμωρηθούν παραδειγματικά οι πραγματικοί υπεύθυνοι της κρίσης και της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ wx 21/05/2012 17:45:10

   Α, κατάλαβα, κι εσύ είσαι από αυτούς που διαβάζουν μόνο τα αποσπάσματα κι όχι όλόκληρα τα κείμενα. Προφανώς σε τέτοιους ανθρώπους απευθύνονται η "Αυγή" και λοιποί συγγενείς.
   Λοιπόν ένα απόσπασμα του Ευαγγελίου λέει "Ουκ έστι Θεός...". Η συνέχεια της φράσης όμως είναι "...είπε ένας ανόητος".
   Γκέγκε;

 9. ΔΙΟΝΥΣΗΣ avatar
  ΔΙΟΝΥΣΗΣ 21/05/2012 14:49:29

  Αγαπητέ Φαήλο, καλά όλα αυτά που λες για την ανεκδιήγητη "αριστερά", αλλά καλύτερο θα ήταν να δεις τα του οίκου σου. Τι εμπιστοσύνη μπορεί να εμπνεύσει ένας πολιτικός οργανισμός που διεκδικεί την εξουσία, όταν την μια ημέρα διαγράφει ένα στέλεχός του, και ύστερα από λίγο καιρό και χωρίς να έχει αλλάξει κάτι να επιστρέφει μετά βαΐων και κλάδων και όλα μέλι - γάλα; Πόση κοροϊδία μπορεί να αντέξει κανείς;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΔΙΟΝΥΣΗΣ 21/05/2012 17:37:20

   Αυτό που προέχει τώρα είναι να μην βρεθούν στην εξουσία οι δώδεκα βαρεμένες συνιστώσες. Όλοι πρέπει να συστρατευθούν σε αυτό. Ακόμη και φίλοι μου που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ όλη τους την ζωή είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν τώρα ΝΔ, γιατί αισθάνονται δέος στην σκέψη κυβέρνησης μπαχαλάκηδων.
   Κι είναι το ίδιο αυτό που λες με αυτούς που θέλουν να ανατινάξουν την οικονομία, να διαπραγματευτούν με την Τουρκία για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, ν' αναγνωρίσουν τα Σκοπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας;
   Προχθές, 19η Μαΐου ήταν η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από την Τουρκία, αναγνωρισμένη με Νόμο από την Βουλή των Ελλήνων. Κοίτα, διάβασε τι βρήκε να γράψει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ χτες στην Αυγή: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=617492 Ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, φίλε Διονύση,θα φας καλά. Σίγουρα λεφτά και εισόδημα μεγάλο, σε κατοχικές δραχμές και προπαντός θα ΄ρθουν στον αφρό όλα καλόπαιδα του διεθνιστικού αριστερισμού.

   • Το Ισλάμ είναι κοντά avatar
    Το Ισλάμ είναι κοντά @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/05/2012 11:33:47

    Όσο ζεις μαθαίνεις. Σήμερα άκουσα από το Γεωργιάδη ότι υπάρχει η συνιστώσα Ρόζα, με ειδικότητα τα καψίματα.
    Είναι πολύ περήφανη για το κάψιμο της Άθήνας το 2008 και για την καταστροφή πατριωτικών βιβλιοπωλείων.
    Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα, η μαύρη βίβλος του Κουμμουνισμού να μοιραστεί στα σχολεία,όπως έγινε στις δυτικές χώρες πριν τρiάντα χρόνια

 10. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 21/05/2012 15:17:31

  Κύριε Κρανιδιώτη
  Το ότι αναγκάζεστε να γράψετε ένα τόσο μακροσκελές άρθρο προκειμένου να αποδείξετε ότι "δεν είστε ελέφαντας", νομίζω ότι κάτι δεν διατυπωθηκε με σαφήνεια. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι εχθροί στήνουν παγίδες και παραμονεύουν για να κτυπήσουν κάτω από την ζώνη...
  Σε παλαιότερο σχόλιό μου σε άρθρο σας μου έιχατε απάντήσει ότι άν δεν καταλαβαίνω αυτό που γράφατε ήταν δικό πρόβλημα...
  Τυχαίο ? Δεν νομίζω...
  Οι καιροί είναι παρα πολύ δύσκολοι και ΟΛΟΙ απαιτειται να είμαστε προσεκτικοί, η πατρίδα μας είναι σε μέγιστο κίνδυνο, και απαιτείται ομοψυχία και μεγαλοψυχία...
  Φιλικά

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΝΑΥΤΗΣ 21/05/2012 17:50:20

   Αγαπητέ Ναύτη, ανήκεις στο δεύτερο αρχαιότερο Όπλο, οπότε ως ανήκων στο αρχαιότερο όλων, σε τιμώ.
   Δεν χρειάζεται να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Όπως πρέι ήταν οι διατυπώσεις μου. Θα μπορούσα απλώς να παραθέσω ολόκληρο το σχόλιο μου, κά;τι που εσκεμμένα απέφυγε η "Αυγή" κι όποιος ξέρει στοιχειώδη ελληνικά καταλαβαίνει την ματσαράγκα που έκαναν. Ήταν όμως μια καλή ευκαιρία για "ξεβράκωμα" τους.
   Φιλικά

 11. Μοναχικός Λύκος avatar
  Μοναχικός Λύκος 21/05/2012 15:37:07

  Αρα το θέμα μας είναι και πάλι το τραπεζικό σύστημα. Ας καταρρεύσει το ρημάδι να δούμε πόσο πραγματικά το χρειαζόμαστε. Γιατί τη μια μιλάτε για επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και την άλλη κάνετε τα πάντα μην και χάσουμε τις αγορές. Πετάτε και στο τραπέζι το αιώνιο δίλημμα αριστερά-δεξιά και άντε μετά να γίνει σοβαρή συζήτηση.
  Καταρχάς, τι εστί τράπεζα. Είναι ή δεν είναι μια ανώνυμη εταιρεία που ανήκει συνήθως σε ιδιωτικά χέρια; Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι εδώ. Η λογική ενός επιχειρηματικού οίκου που προσφέρει στους πολίτες χρήμα για τις ανάγκες τους, δεν φαντάζει παράλογη. Και οι πάντα χαμογελαστοί υπάλληλοι μιας τράπεζας προσφέρονται για την εξυπηρέτηση όλων των αναγκών. Κάπου εδώ ο αδαής έχει σταματήσει την έρευνα και συνεχίζει τα πάρε-δώσε με την τράπεζα όπως θα έκανε σε ένα περίπτερο, σε ένα ζαχαροπλαστείο. Αυτό που αγνοεί εκείνη τη στιγμή είναι το τέρας που λέγεται τραπεζικό σύστημα.
  Τι εστί τραπεζικό σύστημα; Θεωρείται ο βασικός κορμός της παγκόσμιας οικονομίας, ένα αναφαίρετο στοιχείο των σύγχρονων οικονομικών. Στην πραγματικότητα είναι η μεγαλύτερη λαίλαπα των ανυπεράσπιστων (απ'ότι φαίνεται στην πράξη) κοινωνικών στρωμάτων. Η δομή του αποτελείται από τις κεντρικές εγχώριες τράπεζες, κεντρικές διεθνείς τράπεζες, εμπορικές τράπεζες. Εν πλήρη σχεδόν άγνοια των πολιτών ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών.
  Τι εστί κεντρική τράπεζα; Στην Ελλάδα έχει το όνομα "Τράπεζα της Ελλάδος". Είναι ανώνυμη εταιρεία στην οποία το δημόσιο δεν μπορεί να κατέχει πάνω από το 30% των μετοχών της. Τα 400εκ δραχμές που χρειάστηκαν το 1927 για την σύσταση της, χρηματοδοτήθηκαν εξ'ολοκλήρου από την Εθνική Τράπεζα, από τον ίδιο τον ελληνικό λαό δηλαδή! Οι συνεδριάσεις της είναι μυστικές και το χειρότερο επακολουθεί. Εχει το αποκλειστικό δικαίωμα να τυπώνει το εθνικό νόμισμα, να καθορίζει τα επιτόκια, να ρυθμίζει τις τιμές στην αγορά, να ελέγχει στην ουσία την ελληνική οικονομία και όχι μόνο. Είναι πλήρως ανεξάρτητη, το κράτος ή οι πολίτες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επέμβουν στις αποφάσεις της. Με λίγα λόγια, αποφασίζει, διατάζει και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Οι πιο δύσπιστοι ας δουν το καταστατικό της και εκείνο της ΕΚΤ (Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), στον έλεγχο της οποίας έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία λόγω της ΕΕ. Φυσικά στην συνθήκη της Λισαβόνας (2007) η ΕΚΤ έχει τις ίδιες αμφιλεγόμενες αρμοδιότητες στην ευρωπαϊκή οικονομία και την ίδια αδικαιολόγητη ανεξαρτησία από τα πολιτικά όργανα.
  Τι εστί αγορές και δανειοληψία χρήματος; Οπως είπα μια κεντρική τράπεζα καθορίζει μια ή περισσότερες οικονομίες. Υπάρχει ένα στοιχείο που επίτηδες άφησα για να το εξηγήσω ξεχωριστά, η δανειοληψία χρήματος μέσω των αγορών. Η κυβέρνηση έχει συνεχώς την ανάγκη για χρήμα (για χ και ψ λόγους), το οποίο δεν μπορεί να βρει πάντα στα ταμεία της. Έχοντας βρεθεί στην ίδια θέση και με τον απλό πολίτη (που όσο και να θέλει δεν αποφεύγει την ανάγκη να καταφύγει στην τράπεζα *να 'ναι καλά αυτοί που τα έκαναν έτσι τα πράγματα), η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την δυνατότητα που της παρέχεται απλόχερα από την εγχώρια ή υπερεθνική κεντρική τράπεζα στην οποία ανήκει διοικητικά. Εκδίδει κρατικά ομόλογα συνολικής αξίας του ποσού που δανείζεται και θέτει την υποχρέωση να εξυπηρετήσει το ποσό σε ορίζοντα πχ 30 ετών + τόκο. Δηλαδή το ομόλογο είναι μια δανειακή υποχρέωση. Σε περίπτωση που αυτό δεν εξοφληθεί, η συνέχεια είναι γνωστή (δήμευση δημόσιου πλούτου, μνημόνια κτλ). Δεν θα αγγίξω καν το πως δημιουργούν επιπρόσθετο χρήμα παγκοσμίως οι τράπεζες, εκμεταλλευόμενες αυτή την ανταλλαγή ομολόγων και χρήματος. Επιπρόσθετα, δίνεται το δικαίωμα στην κυβέρνηση να συμμετέχει στις αγορές, να προσφέρει ομόλογα σε ιδιώτες επενδυτές. Μια συνεχόμενη δανειοληψία τοκισμένου χρήματος που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην διαιώνιση του χρέους. Φυσικά στα παραπάνω λείπουν πολλές λεπτομέρειες αλλά η ουσία παραμένει η ίδια, η τοκογλυφία οδηγεί στο χρέος.
  Τι εστί τοκογλυφία; Νομίζω όλοι γνωρίζουμε. Αγνοούμε όμως το αποκλειστικό δικαίωμα των κεντρικών τραπεζών, την τύπωση χρήματος. Οι κεντρικές τράπεζες δανείζουν αυτά τα χρήματα με τόκο (!!!) στις κυβερνήσεις και στις εμπορικές τράπεζες που με τη σειρά τους τα επενδύουν κατά το δοκούν. Αυτό που πραγματικά εγείρει ερωτηματικά είναι το γεγονός της εξυπηρέτησης αυτής της δανειακής υποχρέωσης. Αφού οι κεντρικές τράπεζες είναι οι αποκλειστικοί "εκδότες" χρήματος, που θα βρεθεί το χρήμα για τους τόκους; Βάλε στην εξίσωση ένα ληστρικό κράτος σαν το δικό μας, τις οικονομικές απάτες, τις ληστείες, την αναπόφευκτη αδυναμία αρκετών προσώπων να εξυπηρετήσουν τις δανειακές και λοιπές τους υποχρεώσεις και καταλαβαίνεις γιατί υπάρχει τόσο χρέος και τόσοι χρεοκοπημένοι.
  Δικαιολογίες του στυλ "δεν καλύπτουμε τις βασικές μας ανάγκες χωρίς δάνεια", "φταίει η δεξιά ή η αριστερά", "αυτό βελτίωσε τη ζωή μας", "φταίει η φοροδιαφυγή" δεν μπορούν να κρύψουν το σύγχρονο έγκλημα της τοκογλυφίας (ή αλλιώς κέρδος), βασικό συστατικό του καπιταλισμού. Τα ψευτοδιλήμματα όπως ευρώ ή δραχμή, δάνειο από την ΕΕ ή τη Ρωσία επιδιώκουν να παραπλανήσουν τον πολίτη, που όπως είπα αγνοεί τι σημαίνει Τράπεζα της Ελλάδος ή ΕΚΤ. Το δομικό και βασικότερο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης είναι το σάπιο και χάρτινο οικοδόμημα που συντηρείται από άπληστους πολιτικούς και τραπεζίτες εις βάρος των λαών.
  Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι να ξεγυμνωθεί κάθε έννοια πλούτου από τους λαούς, κάθε δικαίωμα ("το μνημόνιο είναι ευκαιρία για τον τόπο" κάτι ήξερε ο πασόκος υπουργός όταν το έλεγε).
  Αλλιώς γιατί τα κράτη αντί να τυπώσουν πχ 10Ε, τυπώνουν κρατικά ομόλογα αξίας 10Ε; 'H ευρωομόλογα.... Γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι στην ιστορία έχουν ταχθεί ενάντια στο δικαίωμα των τραπεζών να τυπώνουν το χρήμα; "Δώσε μου τον έλεγχο των χρημάτων ενός έθνους και δεν με νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόμους", Μάγιερ Άμσκελ Ρόθτσιλντ
  "Που 'σαι Στάλιν να τους δεις"... σιγά τα ωά. Αργά ή γρήγορα όλοι σχεδόν οι πολιτικοί μετατρέπονται στους εξουσιαστές που τόσο μίσησαν όταν βρίσκονταν απ'έξω. Αυτή είναι η αστική δημοκρατία που κάνει τα πάντα για να πείσει πως είναι δημοκρατία. Γι'αυτό και η ευθύνη εναπόκειται στον ίδιο τον λαό και όχι στα κομματικά όργανα που προσφέρουν απλόχερα λύσεις απ'όλο το ιδεολογικό φάσμα... οι πιο καχύποπτοι θα το ονόμαζαν "το διαίρει και βασίλευε της εξουσίας". Η ευθύνη για αντίδραση και κοινωνικούς αγώνες ενάντια στην αδικία, μακριά από ονειροπόλους θέσεων.
  Θα ήθελα να αφιερώσω και μια παράγραφο στο θέμα της παγκοσμιοποίησης, αλλά πρώτον κουράστηκα και δεύτερον δεν βλέπω το λόγο. Θα αρκεστώ σε μια ερώτηση. Αλήθεια, κύριε ΦΚ, μήπως θες να εξηγήσεις τι είναι τα SDR και τι έχουν δεσμευτεί τα 200 (πάνω-κάτω) κράτη-μέλη του ΔΝΤ σχετικά μ'αυτά;

 12. Θωμάς avatar
  Θωμάς 21/05/2012 17:03:05

  Φαηλο, καλή συνεργασία με την Ντόρα και τον Κιλτιδη.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Θωμάς 21/05/2012 17:53:52

   Προκειμένου να μην δω στην κυβέρνηση τον "μπαρμπα Θωμά" που θέλει να καταγγείλει την ...Βάρκιζα, την Ρόζα, την ΚΟΕ και το κακό συναπάντημα, θα συνεργαστώ και με τον Αβραάμ Πάπα, που 'λεγε η γιαγιά μου. Τόσο απλό. Κι αναμένω με ορθάνοιχτες αγκάλες όσους ψήφισαν ΑΝΕΛ ή Χρυσή Αυγή από δίκαιη οργή και τώρα επανακάμπτουν στη ΝΔ με δέος στην ιδέα Κυβέρνησης Μπαχαλάκηδων.

   • dikefalosaitos avatar
    dikefalosaitos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/05/2012 18:01:58

    Φίλε Φαήλο, οι ΑΝΕΛ κλπ θα γυρίζανε έτσι και αλλιώς για να μην γίνουμε Αλβανία, το έδειξαν άλλωστε και οι δημοσκοπήσεις.
    Η κα Μπακογιάννη όμως λειτουργεί ως ανάχωμα.
    Δεν περιμένω τώρα απάντηση, όμως θα περιμένω για μετά τις εκλογές.
    Με τις ευχές μου βουλευτής.

    • Δεξιός Ψάλτης avatar
     Δεξιός Ψάλτης @ dikefalosaitos 21/05/2012 18:46:00

     Φίλε Δικέφαλε μια χαρά τα λες.
     Μόλις τέλειωσε η κοινή ανακοίνωση της συνεργασίας. Στην πρώτη σειρά πέντε στελέχη της ΝΔ και στη δεύτερη σειρά ο Καλογερόπουλος μόνο και ο συγκεντρωσιάρχης.Όλοι οι υπόλοιποι ήταν τα εξαπτέρυγα της Ντόρας που τη χειροκροτούσαν όταν μίλησε με χαμόγελο έως το ταβάνι και όταν μίλησε ο ΑΣ ίσια που σήκωναν τα χέρια και τα μάτια τους πέταγαν φωτιές.Έβλεπες στο βλέμμα τους την υπόσχεση ότι το βράδυ της 17ης Ιουνίου αν στραβώσει κάτι θα είναι στα πάνελ του Μέγκα και του Σκαϊ και θα ζητήσουν το κεφάλι του Αντώνη επί πίνακι,ως άλλες Σαλώμες (από κοινού με τις ήδη υπάρχουσες).Ο κόσμος αυτά τα βλέπει και δε θα είναι τόσο μεγαλόκαρδοι όπως εμείς που σφίγγουμε την καρδιά και λέμε ότι όλα θα πάνε καλά.Μακάρι να βγώ ψεύτης και να μην το ζήσω αυτό το δράμα.
     Φίλε Φαήλο επειδή η γιαγιά σου έλεγε τα περί Αβραάμ Πάπα όπως και η δική μου (το έχει η Ρούμελη μάλλον) ΄,εγώ θυμήθηκα μια κινηματογραφική χήρα που έλεγε ΄΄Ας όψεται η κενωνία που άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους ρίχνει στα ξένα χέρια΄΄.
     Και τα ξένα χέρια ΄΄είναι μαχαίρια΄΄ .
     Δε θα γκρινιάξω άλλο,θα κάνω ΄΄ταπείνωση και υπακοή΄΄ όπως λέει και ο γέροντας και ας τους φωτίσει ο Θεός.
     Καλή επιτυχία Φαήλο.

 13. Μαρία avatar
  Μαρία 21/05/2012 18:13:11

  Που 'σαι Γκέμπελς να τους δεις!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μαρία 21/05/2012 18:24:34

   Πρωτοξάδερφα...

 14. karenin avatar
  karenin 21/05/2012 18:31:47

  Τόσο και ρό έκανες κηρύγματα για πολιτικές αρχές ντιντίδες κλπ. Ξαφνικά ανακάλυψες τον απο βορά κινδυνο, και τα καταπίνεις όλα αμάσητα, αν και διαφωνείς. Είναι ο σκοπός και τα μέσα. Ξαναδιάβασε Ντοστογιέβσκι στο έγκλημα και τιμωρία, μπας και τα κατανοήσεις. Απο πολιτικό ρεαλισμό έχουμε χορτάσει. Απο εσένα , άλλα είχες υπονοήσει, να περιμένουμε.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ karenin 21/05/2012 21:34:27

   Διάβασα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τι λένε οι βαρεμένες συνιστώσες και ήρθα στα ίσα μου.
   Έγραψα χθες στο Antinews τι πιστεύω. Ναι, τώρα το διακύβευμα της 17/6 είναι να μην περάσει μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω αν είναι από Βορρά ή από το Νότο, πάντως είναι επικίνδυνοι.

 15. Μαρία avatar
  Μαρία 21/05/2012 18:39:39

  Δεν γνώριζα αυτό το στοχείο του βιογραφικού σας, ότι είστε πρωτοξάδελφα με τον Γκέμπελς

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μαρία 22/05/2012 03:18:59

   Με τον Στάλιν, αγαπητή μου, όχι με μένα. Δεν έχουμε χωλούς Γερμαναράδες στην οικογένεια.

 16. chien andalou avatar
  chien andalou 21/05/2012 18:51:10

  Φαήλο,
  οι συνιστωσες του ΣΥΡΙΖΑ εχουν απλά ιδεολογικές διαφοροποιήσεις, ταυτιση στο τι πρεπει να κανουμε ΤΩΡΑ ,ενότητα στα βασικα, και κοινη δραση. Αυτό στην αριστερα είναι ο πλούτος της. Οι ιδεες της, που συνεχως τροφοδοτουν την κοινωνια και την κανουν καλύτερη. Να σου πω ενα παραδειγμα: Καποτε οι δεξιοι βγαζαν αρχηγο στα κομματα τους τον πιο ισχυρό, την ωρα που οι κομμουνιστες κανανε δημοκρατικά συνεδρια. Από τοτε κυλισε νερο στο αυλακι, η κοινωνια εγινε πιο δημοκρατική και τα δεξια κομματα υιοθετησαν τα δημοκρατικα συνεδρια. Σιγα σιγα θα εκδημοκρατιστειτε πληρως...
  Η δεξιά απο την άλλη, δεν εxεί ιδεολογικά προβληματά, γιατί τους ενώνει η ισχύς και η αγαπη για τον ιδιωτικό πλούτο. Ιδεολογικά η φατρία Ψωμιάδη και η φατρία Μητσοτακη μπορει να εχουν σημαντικες αποκλίσεις, αυτο ομως δεν τους εμποδιζει να ενωσουν τους στρατους τους για το καλό της πατρίδας...

  Ευτυχισμενο το 1951

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ chien andalou 21/05/2012 21:19:29

   Για πείτε μου μια ιδέα της αριστεράς που ανατροφοδότησε τελευταία την κοινωνία και την έκανε καλύτερη.

   • chien andalou avatar
    chien andalou @ TopGunZ 21/05/2012 23:23:32

    Οτι οι οργανωμενες κοινωνιες πρεπει να εχουν σαν κεντρο τις ανθρωπινες αναγκες, και οχι το κερδος των επιχειρησεων.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ chien andalou 22/05/2012 03:34:38

     Σύντροφε θα σε στεναχωρήσω αλλά το 'παν πρώτοι οι Έλληνες, Αρχαίοι τε και Ορθόδοξοι. Αργήσατε χαρακτηριστικά...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ chien andalou 21/05/2012 21:46:02

   Πως το είπες αυτό; Οι κομμουνιστές κάνανε δημοκρατικά συνέδρια και εκλέγανε ηγέτες; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; Ποιοί είναι αυτοί; Ο Λένιν, ο Στάλιν, ο Μάο, ο Πολ Ποτ, ο Ζαχαριάδης; Που διαβάζεις Ιστορία, στο Κλιν;
   Κι εσύ καλώς ήρθες στον πλανήτη γη.

   • Μοναχικός Λύκος avatar
    Μοναχικός Λύκος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/05/2012 00:10:00

    Να το προσέχετε το αντι-αριστερό παραλήρημα.
    Θα σας μπερδέψουν με τίποτα ξαδέρφια.
    ---------------------
    Δυστυχώς για άλλη μια φορά η "κοινή λογική" πρέπει να ισοπεδώσει την αριστερά για να προχωρήσει προς το μέλλον η ανθρωπότητα. Να δω που θα μας βγάλει όλο αυτό... απ'ότι φαίνεται η τρέλα δεν έχει όρια...

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μοναχικός Λύκος 22/05/2012 03:35:31

     Για ποιον εθίγης; Για τον Πολ Ποτ, τον Στάλιν, τον Μάο ή τον Ζαχαριάδη;

     • Μοναχικός Λύκος avatar
      Μοναχικός Λύκος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/05/2012 16:10:27

      Νομίζεις πως είμαστε όλοι αδαείς, πως δεν ξέρουμε πχ τον Μπερία; Γνωστή η ρήση, η εξουσία διαφθείρει και η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα.
      Ετσι όπως το είπες είναι σαν να δίνεις άφεση αμαρτιών στους αντι-αριστερούς Χίτλερ, Μουσολίνι, Πινοσέτ, Φράνκο, Βιντέλα κ.α. Υπάρχουν παράλληλα και άλλοι "δολοφόνοι", που είναι πιο "αθόρυβοι" από τους προαναφερθέντες. Αυτοί που ανέβασαν τις αυτοκτονίες και τους θανάτους από κακουχίες, στο όνομα της δημοκρατίας ή του χρέους...
      Ο κόσμος στην τελική επιζητεί το τέλος των κακουχιών, των πολέμων και των αφύσικων θανάτων. Θα το επιζητεί ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας, ακόμα και αυτής που αυτο-αναγορεύεται ως η καλύτερη, έως ότου οι ανθρώπινες κοινωνίες δεν θα χρειάζονται τις εξουσίες. Αυτός είναι ο αναπόφευκτος προορισμός της ανθρώπινης προόδου... και το ξέρεις καλά, αλλιώς δεν θα σπαταλούσες τόσο χρόνο καθημερινά για να πείσεις ανθρώπους, χειραγωγώντας τους φόβους τους και τις επιθυμίες τους. Θα είχα άλλη άποψη αν 9 στις 10 προτάσεις σου δεν ακουγόντουσαν σαν "σφάχτεν τους κομμουνίστεν".
      Γι'αυτό για δεύτερη και τελευταία φορά σε συμβουλεύω σαν... φίλος. Πρόσεξε με ποιους συμπορεύεσαι και τα παραληρήματα.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μοναχικός Λύκος 25/05/2012 22:05:31

      Εγώ λέω να πας για κανένα ουζάκι και να βρεις μια λύκαινα να χαλαρώσεις λίγο, γιατί εσύ παραληρείς.

 17. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/05/2012 22:00:51

  Mαλλον δικαιωθηκε ο Καρατζαφερης που φωναζε για τον κινδυνο της αριστερας και καποιοι τον κοροιδευαν.
  Μαλλον επισης ειναι αργα.

 18. SP avatar
  SP 21/05/2012 22:51:58

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙ:
  Το σενάριό σας λέει πως αν μπορούσαν να μας δανείσουν οι Ρώσοι τότε θα ήταν αποδεκτό μέτρο να το να δεσμεύσουμε τις καταθέσεις!!!
  Για δείτε το πάλι:

  Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε δέσμευση, κλιμακωτά, από 10 έως 20% των ιδιωτικών καταθέσεων, δίνοντας έντοκα γραμμάτια του δημοσίου, ώστε να εξοικονομήσουμε με αυτό τον αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό τα δισεκατομμύρια που χρειάζονται, ώστε να έχουμε μπροστά μας ένα έτος, στο οποίο η κυβέρνηση να βρει λύσεις.

  Αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να δανειστεί από αλλού, δηλαδή να πάει στην Ρωσία, την Κίνα ή όπου αλλού. [...] Αν μας δάνειζε, πχ η Ρωσία ή άλλες χώρες, όσα χρειαζόμασταν, έχει καλώς.

  ΛΟΙΠΟΝ;;;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ SP 22/05/2012 03:29:38

   Λέω πριν από αυτό: "Ποιος θα δανείσει μια χώρα που μόλις έκανε παύση πληρωμών, με ποιούς όρους και ποια ανταλλάγματα; Κανείς δεν χαρίζει δισεκατομμύρια". Προφανώς λοιπόν δεν το θεωρώ πιθανό, εφικτό και κάνω υπόθεση εργασίας. Ακόμη και ηλίθιος το καταλαβαίνει. Στο δε επόμενο άρθρο, 15/2 "Αν ήμουν εγώ ο Σαμαράς", εξηγώ εκτενέστερα το ανέφικτο και το καταστροφικό του πράγματος. Για πες μου τι καταλαβαίνεις: "Ας υποθέσουμε ότι με αναγκαστικό δάνειο σε ποσοστό επί των καταθέσεων, δίνοντας ομόλογα του δημοσίου, μάζευε από τους πατριώτες και στωϊκούς Έλληνες το 15-20% των καταθέσεων τους, οι οποίοι θα το δέχονταν αδιαμαρτύρητα, ώστε να έχει τις δαπάνες για ένα έτος. Τους έλεγε «αδέρφια, μαζί θα σωθούμε και θα τα πάρετε πίσω με τόκο ή μαζί θα χαθούμε». Κι έτσι, με τους δανειστές απλήρωτους, αγνοώντας όλο το τσουνάμι των πιέσεων κάθε είδους, έψαχνε άλλες πηγές δανεισμού. Ρωσία, Κίνα κλπ, που λένε κάποιοι. Γιατί αναγκαστικό δανεισμό μια φορά θα κάνεις, δεν μπορείς κάθε χρόνο να δεσμεύεις, αυτό που σε λίγο δεν θα υπάρχει.

   Ποιος όμως δανείζει κάποιον που μόλις έχει ρίξει κανόνι μερικών εκατοντάδων δις; Κανείς. Κι αν σε δανείσει, θα σου ζητήσει το νεφρό, τη γυναίκα σου, τα όσια και τα ιερά σου. Θα σε λεηλατήσει. Αν δεν σε δανείσει κανείς ή σου προτείνουν όρους δανεισμού σαν αυτούς της μαφίας της Θεσσαλονίκης θα πεις αναγκαστικά όχι.

   Τότε η εξέλιξη είναι προβλέψιμη. Αδυνατώντας να καλύψεις το έλλειμμα θα απολύσεις άμεσα εκατοντάδες χιλιάδες, οι βασικές λειτουργίες του κράτους θα μπουν σε κώμα και θα μειώσεις μισθούς και συντάξεις 50%. Τότε θα λέγαμε, «δεν πειράζει, ζούμε με νερό και παξιμάδι αλλά υπερήφανοι και στηρίζουμε τον ηγέτη μας» ; Ή θα έχουμε εξέγερση, αν όχι εμφύλιο και θα δούμε μετά διεθνή επέμβαση και «ανθρωπιστική βοήθεια»; Και βέβαια θα υπάρχουν κι οι λύκοι δίπλα μας, που δεν νομίζω ότι θα κάτσουν απλά να μας κοιτούν γλείφοντας τις μουσούδες τους.

 19. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 21/05/2012 23:25:49

  Λυπάμαι,θα διαφωνησω.
  Δεν είναι προταση,ούτε επιχείρημα το ξέρω τι πρέπει να γίνει,έχω τις λύσεις,τις απαντήσεις αλλά δεν εχετε τα γκατς και το όραμα να με ακολουθήσετε στη γη απο τα 1200 πόδια.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ιωάννης33 22/05/2012 03:38:19

   Και μάλιστα χωρίς αλεξίπτωτο. Μέθοδος Στρατούλη και λοιπών προοδευτικών οικονομολογούντων συγγενών. Πολλαπλά κατάγματα και ολική ρήξη σπλάχνων. Αυτό παθαίνεις...

 20. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 22/05/2012 00:55:43

  Αυτή τη στιγμή ο Σκουρλέτης στο Μέγκα ξαναείπε την ψευτιά αυτή για την δήθεν πρόταση του Φαήλουκαι ο Παπαθανασίου της ΝΔ δεν ήξερε να απαντήσει. Ενημερώστε τον Μιχελάκη να ενημερώσει και του υπόλοιπους.

  Φαήλε, θα ήταν καλό να βγεις κι εσύ στα κανάλια.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 22/05/2012 03:39:18

   Πρέπει το Antinews να γίνει υποχρεωτικό μάθημα!

 21. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 22/05/2012 01:42:32

  Φαήλο, εδώ χρειάζονταν μορφωμένοι πατριώτες να βγάλουν στη φόρα όλες τις βρωμιές και τα εγκλήματα της Αριστεράς, και τις κρυφές (που δεν είναι και τόσο κρυφές...) ατζέντες της περί νομιμοποίησης του όποιου βρωμερού μουσουλμάνου περνάει τον Έβρο. Μιλάει ή όχι ο Σύριζα για "επανένωση των οικογενειών" των λάθρο; Ξέρουμε τι σημαίνει αυτό; Πού είναι η φωνή της ΝουΔου;
  Είχα πάει πριν λίγο καιρό σε επαγγελματικό ταξίδι στο Ισραήλ. Το ξέρεις ότι εισάγουν εργάτες από την Ινδία, τις Φιλιππίνες, τη Βιρμανία, την Ταϋλάνδη, για οικοδομικές εργασίες; Απαραίτητη προϋποθεση: Να ΜΗΝ είναι μουσουλμάνοι. Δεν εισάγουν εργάτες ούτε από Πακιστάν, ούτε από Μπαγκλαντές. Αυτούς τους αφήνουν σε εμάς, τους ηλίθιους. Και όχι μόνο εισάγουμε καθυστερημένους μουσουλμάνους εργάτες, αλλά και επαίτες και λωποδύτες. Απαραίτητη προϋποθεση για να έρθει ένα άθυρμα στην Ελλάδα από τα βάθη της Ασίας και της Αφρικής, παράνομα πάντα, είναι να είναι μουσουλμάνος. Αυτά όσον αφορά τη δύσμοιρη χώρα μας. Αλλά το Ισραήλ είναι κράτος, έχει πολίτες που το αγαπούν, που το σέβονται, από τους δημόσιους χώρους μπορείς να το καταλάβεις, από τα Πανεπιστήμια. Έχεις πάει Ισραήλ; Αν όχι, να πας, επιβάλλεται, θα μάθεις πολλά.
  Αλλά στη ΝουΔου αγρόν ηγόρασαν. Δεν πειράζει, είναι σαφές ότι διάγει αυτό το κόμμα τις τελευταίες ημέρες του. Δεν είναι κακό, όλα τα πράγματα στον κόσμο αυτό έχουν ένα τέλος. Ας γίνει επιτέλους κυβέρνηση η (ακρο)Αριστερά, να της φύγει το σύμπλεγμα του ηττημένου του "Εμφυλίου", να καταστρέψει την Ελλάδα, μήπως και ανανήψει ο ελληνικός λαός και αποβάλει το δηλητήριο του μηδενισμού που η Αριστερά τον ποτίζει εδώ και δεκαετίες.

 22. Nasos avatar
  Nasos 22/05/2012 11:13:30

  Αυτό που βλέπω είναι ότι υπάρχει στο συρτάρι της ΝΔ η πρόταση αυτή, απλά ο Φαήλος κάνει ανάλυση του πόσο λάθος είναι.

 23. Αξεστος avatar
  Αξεστος 22/05/2012 12:37:57

  παντως ο κυριος Κρανιδιώτης ξέρει πλέον οτι στο πατριωτικο φιλελευθερο μπλοκ χωρανε ολοι , με τους [ακρο]αριστερους δεν μας ενωνει τίποτα , με τον επαναπατρισμο των δεξιων [ακραιων η μεσαιων] θελω να πιστευω οτι με σωστο χειρισμο , 1+1 δεν κανει μονο 2

  • Μοναχικός Λύκος avatar
   Μοναχικός Λύκος @ Αξεστος 22/05/2012 16:18:56

   Με τον απλό κόσμο θα ενωθείτε ποτέ ή θα συνεχίζεται για πολύ ακόμα η αυταπάτη της τέλειας εξουσίας που μόνο ένα κεντροδεξιό μεγάλο μπλοκ μπορεί να προσφέρει;
   Ο λαός σας έχει πάρει χαμπάρι, θα δώσει και μια ευκαιρία στην Αριστερά που δεν κυβέρνησε ως τώρα. Αν και η Αριστερά τον προδώσει (μάλλον το πιο πιθανό σενάριο), μην είστε τόσο σίγουροι πως θα γυρίσουν κλαμμένοι σ'εσάς ή σε άλλο προσκείμενο μπλοκ.

   • kprotop avatar
    kprotop @ Μοναχικός Λύκος 22/05/2012 16:25:17

    ΣΤΑΜΑΤΑ το παραλήρημα...καταντάει κουραστικό και γραφικό...

    • Μοναχικός Λύκος avatar
     Μοναχικός Λύκος @ kprotop 22/05/2012 16:49:18

     ΕΧΕΙΣ δίκιο... κακώς ασχολούμαι με ανοησίες. Θα τα πούμε όταν οι καταστάσεις δεν θα χωράνε άλλες ψευδαισθήσεις (του στυλ επαναπατρισμός, αυτοδυναμία), άλλους καταστροφολόγους και άλλες έτοιμες λύσεις.
     Εξάλλου το λέει ο σοφός λαός: στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα...

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Μοναχικός Λύκος 22/05/2012 16:52:19

    Αφού δεν κυβέρνησε η αριστερή ιδεολογία και ιδεοληψία την Ελλάδα μας τόσα χρόνια, πως και οι μπαχαλάκηδες είναι εκτός φυλακής και έχω 2 εκταομμύρια λαθρομετανάστες και οργιάζει η αντιεκλλησιαστική και αντιπατριωτική προπαγάνδα ΠΑΝΤΟΥ; Απλά κυβερνά πίσω από την κουρτίνα. Σκέψου να βγει μπροστά με την αλαζονεία που βλέπω στα στελέχη της μετά τις εκλογές πολλαπλασιασμένη επί 10 λόγω εξουσίας...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.