10/03/2008 22:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πουλήθηκε το Πρώτο Θέμα;

Έκλεισε, μας λένε, η αγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», απο τον κ. Μπόμπολα. Εκτός απο το 40% του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ο γνωστός μεγαλοεκδότης αποκτά και το 50% των μετοχών του Θέμου Αναστασιάδη και του Τάσου Καραμήτσου. Θα ελέγχει δηλαδή το 65% των μετοχών της εφημερίδας συνολικά. Οι υπογραφές δεν «έπεσαν» ακόμα, λόγω του τριημέρου, αλλά τα χέρια έχουν δοθεί.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι οι τελευταίες εξελίξεις οδήγησαν την εφημερίδα στα χέρια της μεγάλης διαπλοκής. Και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Σε μια εποχή που το σύστημα κλυδωνίζεται και οι παραδοσιακές «αξίες» του χώρου αμφισβητούνται, ο Μάκης και ο Θέμος έπαιξαν καλά το παιχνίδι και έβγαλαν πολλά λεφτά. Και μαγκιά τους. Δεν ήθελαν και ούτε μπορούσαν να κάνουν μια πραγματικά ανεξάρτητη εφημερίδα, που όπως αποδείχθηκε θέλουν οι αναγνώστες. Απο το «σύστημα» που υποτίθεται πως πολεμούν προέρχονται και σ΄ αυτό κατέληξαν. Τέρμα οι μαγκιές λοιπόν. Τα κεφάλια κάτω. Πειθήνια και υποτακτικά. Όλοι έχουν τελικά την τιμή τους.

Βλ. κι εδώ http://www.blog.anti.gr/?p=1267

ΣΧΟΛΙΑ

 1. plagal avatar
  plagal 10/03/2008 23:28:28

  Ο "Βασικος Μετοχος" που λεμε.

 2. Bruce Wayne avatar
  Bruce Wayne 11/03/2008 00:13:54

  Οταν οι τρεις "ανεξαρτητοι" πήραν εκείνο το, ξεχασμένο πια, δάνειο από τον Σάλλα (το "αναπτυξιακό" - cash out) ποιος μεγαλοεπιχειρηματίας έδωσε εγγυήσεις; Εχουμε ένα όνομα κατά νου, αλλά ας απαντήσουν οι ίδιοι...

 3. "χωσιά" avatar
  "χωσιά" 11/03/2008 00:47:55

  "Ο/Η "e- 'πουτάνα' γνώμη" είπε...

  Ο ΤΡ. έχει δυο προσόντα μοναδικά, απέναντι στους άλλους μεγαλο- "Α-Ρ-Δημοσιογράφους": α) αναδείχθηκε, πάλαι ποτέ, χωρίς υποστήριξη οικονομικών, εκδοτικών ή πολιτικών παραγόντων και β) κάνει, σήμερα, την μοναδική αποκαλυπτική- καταγγελτική εκπομπή στην TV. Δεν έχει μιμηθεί ΚΑΝΕΙΣ ώς τώρα το πλέον επιτυχημένο μοντέλο- συνταγή- "πιλότο" εκπομπής, γιατί, απλούστατα, ο παράγοντας (α) αποκλείει τον (β)! Γι' αυτό ο Τρ. παίζει μόνος του. Οι βαρωνονταβατζήδες δεν ξανακάνουνε ποτέ το λάθος να γιγαντώσουν έναν νέο Τρ. Το "τυρί" της τηλεθέασης (= διαφήμισης = ΤΑ φράγκα) δεν το ξανατρώνε πια.
  Ο Τρ. είναι αμόρφωτος και μικρονοϊκός, για επίπεδο ενημέρωσης πάνω από ...Χαρδαβελο-νικολούλη, Καρατζαφερομάγκα-Τραγκαδάγκα και Λιαγκατάνγκα. Δεν είχε, δηλαδή, τα προσόντα να διαχειριστεί τέτοια δύναμη χρήματος, που αλλοτριώνει συνειδήσεις, και φήμης- δόξας, που τρελαίνει. Κι έγινε το νούμερο της φτωχογειτονιάς της Εκάλης και το "φιξαρισμένο" άλογο πάσης μορφής κρατούντων, που όλοι όσοι τον αντιπαθούσαμε, τώρα, τον λυπόμαστε, τον φουκαρά.
  Ο Αναστασιάδης είναι και μορφωμένος πάνω από την βάση και έξυπνος του "λίαν καλώς". Μπορεί να διαχειριστεί πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις από την δημοσιογραφική επιτυχία (φράγκα - φήμη), όπως αποδεικνύει το σήμερα. Ο Τρ. ποτέ δεν έγινε αποδεκτός από την Λ-ΜΑΤ των μεγαλοτζακιών. Ο "Θεμιστοκλής", -όπως τον αποκαλεί ειρωνικά ο Τρ., αλλά, στην ουσία, τον αναβαθμίζει κατά λάθος (μικρονοϊκός), αφού το "Θέμος" είναι υποκοριστικό-, έχει, εδώ και χρόνια Φίλους και όχι, απλώς, γνωστούς, της ελλ. Μπουρζουαζίας. Παίζει στο καρέ του τραπεζιού τους και το σημαντικότερο όλων είναι πως ΚΕΡΔΙΖΕΙ! Τώρα, που έχει γίνει established στο τραπέζι και δεν μπορεί να τον σηκώσει κανείς, ή μη μόνο αν χάσει, κάποιοι από τους "χαρτιά" παίζοντες αποφάσισαν να συνασπισθούν εναντίον του, για να μείνουν τα λεφτά, όπως πάντα μέχρι τώρα, στο "γνωστό-άγνωστο" καρέ τους και μην τα πάρει και φύγει και ανοίξει δικό του καρέ, με τους υπόλοιπους, που υποστηρίζουν τώρα τον Χοντρό, γιατί και "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου" και γιατί θεωρούν ότι μπορούν να τον δια-χειρισθούν "παικτικώς", οπότε έχει ο καιρός παρτίδες και ο χρόνος γυρίσματα.
  Από το τέλος Ιουλίου ξεκίνησε το μοίρασμα των "χαρτιών" αυτής της κρίσιμης παρτίδας. Ο Αναστασιάδης έκανε "call"- "είδε" τα 5 εκ., κάποιος από τους συνασπισμένους σήκωσε το κτύπημα σε 73 εκ., ο Χοντρός τα ξαναείδε και του έγινε ρελάνς σε ρέστα. Ζήτησε "δικαίωμα". Δεν έχω εικόνα παρακάτω. Κρίνοντας από τις τσιρίδες του Τρ., πρέπει να τα έχει δει. Γιατί, ο Θέμος ξεκίνησε με το 40% της κάβας του από τον Τρ. Όσο κέρδιζε, μια χαρά ήταν για τον Τρ. Τώρα τρέχει και δεν φτάνει, γιατί, μη περιμένοντας ποτέ (μικρονοϊκός) ότι υπάρχει περίπτωση να τα χάσει όλα ο Θέμος ξαφνικά, έχει ανοιχτεί υπολογίζοντας σαν υφιστάμενο κεφάλαιο τα μέχρι πριν λίγο κέρδη από την παρτίδα. Φωνάζει, πριν ανοίξουν τα φύλλα τους οι παίκτες, ότι τους δίνει πίσω όλα όσα του αναλογούν, αν κερδίσει ο Θέμος, αν του δώσουν αυτοί το τι κέρδιζε μέχρι πριν τα "ρέστα". Πονηρός ο βλαχάκος. Οι άλλοι, οι συνασπισμένοι, γελάνε κι ευθυμούν με τον Θύμιο, που έγινε Ευ-ΘΥΜΑκης! Δεν τους απασχολεί η γλάστρα αλλά ο βασιλικός. Το πολύ πολύ να του δώσουν πίσω το αρχικό του κεφάλαιο στην κάβα τού Χοντρού. Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι! Έτσι κι έτσι θα τα συμψιφήσουνε με τους μελλοντικούς μισθούς του, αφού κάποιος απ' αυτούς θα είναι εργοδότης του, μέχρι πάει να μετακομίσει στην αρχοντογειτονιά του ...Αιγίου, ως καμμένο "χαρτί" της λουμπενογειτονιάς της Εκάλης.

  ΥΓ. Ότι ο Θέμος σαν παιδί έχει πλάκα και ο Θεμιστοκλής σαν άνδρας γυναίκα ωραία, -ως Σαλονικιά!-, και σεμνή, -ως ...μη Σαλονικιά!!-, αποδεικνύει ότι "λέει" πολύ πιο πολλά απ' όσα αφήνει εντέχνως να φαίνονται. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο προσόν στην όποια πιάτσα και στο όποιο καρέ, από το να σε έχουν για ψιλο-νούμερο οι πονηροί τού ειρωνικά απαξιωτικού "κόψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα"! Οι έξυπνοι, ακολουθούν άλλο μονοπάτι, που "κόβει δρόμο" και βγάζει σε ξέφωτο: "Δείξε μου την Γυναίκα σου, να σου πω "τι" είσαι".-"...

  29 Φεβρουάριος 2008 2:09 μμ

 4. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 11/03/2008 00:54:25

  ΠΡΟς ΧΩΣΙΑ

  ΔΗΛΑΔΗ????????????

 5. factorx avatar
  factorx 11/03/2008 00:58:36

  Ποιός ειναι ο μεσσεγγυητης των 18.000.000;

 6. "χωσιά" avatar
  "χωσιά" 11/03/2008 01:04:38

  sxolio.gr,
  σε τι απ' όλα "ΔΗΛΑΔΗ????????????";

 7. "e-πολίτης" avatar
  "e-πολίτης" 11/03/2008 01:09:09

  FactorX,
  το ποσοστό του Μπόμπολα πρέπει να είναι 70%: 40(Τρ)+20(Θ)+10(Κ).

 8. vahis avatar
  vahis 11/03/2008 01:40:03

  Φιλε ενα χθεσινο αρθρο σου δεν το βλεπω.Τι εγινε , μπρομπλεμ με την ΔΕΗ?

 9. factorx avatar
  factorx 11/03/2008 01:41:40

  Ο Θέμος μπορεί να είναι «γατόνι» στο χρήμα και στα deals!Αλλά ο Μάκης είναι «γάτα με πέταλα» στις μεθοδεύσεις και άδειασε Θέμο και Καραμήτσο με τις μετοχές…Μόλις τον «απελυσαν» βγήκε και είπε: "Στην ΕΣΗΕΑ οι μετοχές μου για τους απόρους δημοσιογράφους" ( Εδώ Μάκη ήσουν Άδικος. Και μείς άποροι ,αλλά μη μέλη αυτού τους ευαγούς Ιδρύματος, είμαστε ) ξέροντας ότι δεν θα τις ακουμπήσει κανένας.Και όταν οι άλλοι ψάχνονταν μεταξύ Ανακριτών , Γάλλων Τελώνιδων και πρωην ΣΔΟΕ έκανε την κίνηση ΜΑΤ.
  Μεταβίβασε τις μετοχές τους με πληρεξούσιο στον δικηγόρο του κ Αγιοστρατήτη !
  Και το ανακοίνωσε δημόσια. ( Aυτό σημαίνει ότι μέτοχος είναι πλέον ο δικηγόρος του και όχι ο Μάκης ) Βέβαια και η άλλη πλευρά κινήταν να τον «αδειάσει» σχεδόν παρακαλώντας την κυρία Γιάννα. Σιγά μην έμπλεκε η Γιάννα σε υποθέσεις που έπαιζε ο ΜΑΚΗΣ …μετά και την παλιά γνωστή υπόθεση της «λευκής επιταγής» ( Δεν θα έξυνε πληγές του παρελθόντος)
  Πάντως αρχικά τα πράγματα ήταν δύσκολα .
  Γιατί κανείς σοβαρός επιχειρηματίας εκτός από κανένα λαμόγιο ,με την ένταση των γεγονότων, δεν θα έμπλεκε σ αυτή την ιστορία ,όσο ισχυρό ήταν και είναι το brand name ,που όχι απλά άντεξε ,αλλά αντέχει και στις μελλοντικές ιδιοκτησιακές αλλαγές. ( ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ)
  Ετσι τώρα που το θέμα «με τα λεφτά από την Ελβετία …που τ’ πιασαν στην Γαλλία» έληξε . Δεν ακουμπάνε τον Θέμο ποινικά (άλλο τα φορολογικά) ούτε για τα 5.000.000 Ευρώ της PARIΒAS …άρχισε το DEAL !
  Βέβαια την κίνηση την έκανε ο δικηγόρος του ΜΑΚΗ και αυτός που θα αγοράσει τα έλεγε μαζί τους ( ως εκδότης συνάδελφος) και στο κοινό παρελθόν τους!
  http://bollywood-gr.blogspot.com/2008/03/blog-post_09.html

 10. Factorx avatar
  Factorx 11/03/2008 02:23:32

  Για ποιό χθεσινό άρθρο μιλάς;

 11. ntirintim avatar
  ntirintim 11/03/2008 03:32:24

  παλι τα ίδια γράφετε;
  τα έχετε ξαναγράψει πριν καμιά βδομάδα

  ανακύκλωση κανετε;

 12. Factorx avatar
  Factorx 11/03/2008 03:39:59

  ntirintim, τότε γράψαμε οτι θα έπαιρνε το 40% του Μάκη. Τωρα λέμε οτι πήρε ολή την εφημερίδα. Εντάξει

 13. ntirintim avatar
  ntirintim 11/03/2008 03:53:35

  ήταν πριν νόστιμο ιμάμ μπαϊλντί, το κάνατε τώρα μελιτζάνες μπλουμ

 14. Factorx avatar
  Factorx 11/03/2008 04:04:12

  Μια μαχαιριά του δώσανε, τον πάτηε το τραίνο

 15. ASXETOS avatar
  ASXETOS 11/03/2008 08:31:06

  Καλά ρε σείς, ο χοντρός δεν μας είχε ζαλίσει τόσο καιρό πως μάζεψε τα ευρά,για να μείνει ανεξάρτητη η φυλλάδα του; Τι σκατά γράφετε πια; Στρουθοκαμήλους έχετε όλοι σπίτια σας; ΟΥΣΤ,ΟΥΣΤ,ΟΥΣΤ, κοσμάκης είμαστε και κοσμάκης θα παραμείνουμε ρεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!

 16. "χωσιά" avatar
  "χωσιά" 12/03/2008 01:05:01

  Άρα, η "παρτίδα" δεν έχει τελειώσει, ακόμα...

 17. foo avatar
  foo 12/03/2008 03:24:39

  χωσιά
  "Ο Αναστασιάδης είναι και μορφωμένος πάνω από την βάση και έξυπνος του “λίαν καλώς”."
  What??? Σε σύγκριση με ποιον με τον Vas Vas?

  "Δεν υπάρχει μεγαλύτερο προσόν να σε έχουν για ψιλο-νούμερο"

  Και τι γίνεται αν δεν σε ΕΧΟΥΝ για ψιλο-νούμερο αλλά ΕΙΣΑΙ πράγματι? Για ξανακάνε την ανάλυσή σου :)

 18. "χωσιά" avatar
  "χωσιά" 12/03/2008 04:01:28

  Φίλε foo,
  πάνω από τη βάση γιατί τέλειωσε πανεπιστήμιο, "λίαν καλώς" σε σύγκριση με μένα. Η δε ανάλυση μου είπε να σου πω, αν ξέρεις κανένα "ψιλο-νούμερο" που να 'χει βγάλει δις. "Δις is the problem!", -λέει.

  Thanks - bye - love!

 19. gis madiam avatar
  gis madiam 15/03/2008 20:32:55

  ΝΤΡΟΠΗ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΟΛΑ ΜΙΛΗΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΠΟΣΣΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ Ο ΜΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ CAZINO ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ? ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ

 20. uriyadf qgwvdhn avatar
  uriyadf qgwvdhn 31/03/2008 06:51:32

  klczughni ejfwug nsvbrj qoglxksc xeltb lpvtbz orxecgnhm

 21. nkec xikyzbl avatar
  nkec xikyzbl 31/03/2008 06:52:39

  rjunozgt lqagktpxo lkwhyrg ltjzrx dlzxom hnmlbq ajimyezk http://www.wmnkdvhrf.ubylqon.com

 22. celebrex avatar
  celebrex 31/03/2008 08:24:58

  Good site. Thank you!
  http://cheap-pharmacy.tripod.com/celebrex/index.html celebrex

 23. weight loss pills avatar
  weight loss pills 01/04/2008 03:08:53

  Cool site. Thank you!
  http://online-orders.tripod.com/weight-loss-pills/index.html weight loss pills

 24. weight loss pills avatar
  weight loss pills 01/04/2008 03:18:12

  Very good site. Thank you!!!
  http://online-orders.tripod.com/weight-loss-pills/index.html weight loss pills

 25. Fentermine avatar
  Fentermine 04/04/2008 05:47:56

  Very good site. Thanks!!
  http://hometown.aol.com/fentermine/index.html Order Phentermine

 26. Buy Wellbutrin avatar
  Buy Wellbutrin 05/04/2008 02:57:33

  Nice site. Thank you.
  http://weblog.xanga.com/Buy_Wellbutrin_Weight_Loss Wellbutrin

 27. Tramadol avatar
  Tramadol 05/04/2008 14:14:28

  Useful site. Thank you:-)
  http://groups.google.com/group/tramadol-pharmacy-online/web/tramadol-ultram-50mg-side-effects Tramadol

 28. Order Phentermine avatar
  Order Phentermine 21/06/2008 19:34:42

  mzcip
  us.cyworld.com/Order_Phentermine/journal/diary_view?postid=4 Order Phentermine

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.