#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/03/2010 19:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πορεία προς το άγνωστοΤο χορό άνοιξε  η Αυστραλία. Πολύ φοβούμαι ότι θα ακολουθήσουν και  άλλες χώρες. Θα προειδοποιούν τους υπηκόους τους να μην επιλέγουν την  Ελλάδα, ως τουριστικό προορισμό, γιατί  «προβλέπονται ταραχές και βίαιες  εκδηλώσεις λόγω των μέτρων λιτότητας που επέβαλε η κυβέρνηση». Δεν ξέρω, αν ο κ. Γερουλάνος βρίσκει καιρό από τις Lifestyle  φωτογραφήσεις του, αλλά ας τον ενημερώσει κάποιος, ότι δεν παίζουμε με τη «βαριά βιομηχανία της χώρας». Αν συνεχιστούν αυτού του είδους οι «προειδοποιήσεις», η φετινή τουριστική περίοδος θα αποβεί καταστροφική.

 Η κα. Μέρκελ, μιλώντας σε βουλευτές της είπε ότι η Ε.Ε. πρέπει στο μέλλον να  εξετασθεί η δυνατότητα  εξόδου από την ΟΝΕ, χωρών που δεν πληρούν τα κριτήρια.

Αν αυτή η δήλωση δεν έγινε με στόχο να διασκεδάσει τις ανησυχίες των κυβερνητικών της εταίρων και να ασκήσει πιέσεις στον κ. Παπανδρέου για σκληρότερα μέτρα, τότε κάποιοι αρχίζουν να σκέφτονται την ευρωζώνη δυο ταχυτήτων.

 Κάτι συνταξιούχοι Αμερικανοί  Οικονομολόγοι, πολέμιοι του Ευρώ από της συστάσεώς του και αφού επί μια δεκαετία απέτυχαν παταγωδώς να προβλέπουν την  αποτυχία του, με αφορμή τη δημοσιονομική κρίση της Ελλάδος, ξεσπάθωσαν εσχάτως και άρχισαν να επαναφέρουν στο προσκήνιο, τις πολλαπλώς διαψευσθείσες θεωρίες τους.  Μάχονται, με το φανατισμό νεοπροσύλητου, να μας αποδείξουν ότι δεν έσφαλαν και οι θεωρίες τους  δικαιώνονται! Και «είναι  πολλά τα λεφτά…»

Δημιουργούν κλίμα σε βάρος της χώρας μας . Η χαρά των κερδοσκόπων.

 Η Standard & Poors, αποσύρει προς το παρόν την απειλή περαιτέρω υποβάθμισης της οικονομίας μας, αλλά προβλέπει ύφεση -4%. Αυτό σημαίνει ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης αν δεν είναι για τον  κάλαθο των αχρήστων, βαίνει προς νέα και ριζική αναθεώρηση.

 Το (ο θεός να το κάνει) οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, αρχίζει  τραυλίζοντας να ομολογεί  ότι παρουσιάζεται σημαντική υστέρηση στα έσοδα του δημοσίου. Λες και χρειαζόταν ιδιαίτερη εξυπνάδα για να το προβλέψει κανείς. Αν αυτή η τάση επιβεβαιωθεί (που δυστυχώς θα επιβεβαιωθεί)  θα αυξηθούν και οι δανειακές μας ανάγκες. Οπότε μπαίνουμε σ’ ένα φαύλο κύκλο.

 Οι φήμες για επικείμενη έλευση του κ. Λουκά  Παπαδήμου και αναγόρευσή του σε «μέγα τσάρο» της Κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου, όσο δεν διαψεύδονται,  η δεν επιβεβαιώνονται, θα παραλύσουν τη λειτουργία του οικονομικού επιτελείου, σε μια περίοδο που χρειάζεται ταχεία δράση. Ήταν στραβό το κλίμα….

 Ο Πρωθυπουργός της χώρας, σε μια μάλλον χοντροκομμένη προσπάθεια άσκησης πίεσης προς την  Ε.Ε. , επισκέπτεται την Ουγγαρία, τη χώρα που προσέφυγε  στο  ΔΝΤ, προφανώς για να μάθει τα …διαδικαστικά.

 Συμπέρασμα:

1  Ο διπλωματικός θρίαμβος του κ. Παπανδρέου, δεν ήταν και …τόσο θρίαμβος.  Οι  δηλώσεις του κ. Πεταλωτή για το ενδεχόμενο  προσφυγής στο ΔΝΤ, αν δεν επιβεβαιώνουν την πλήρη αποτυχία, τουλάχιστον ομολογούν τα πενιχρά αποτελέσματα  της

2  Βραχυπρόθεσμα ο κ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει να κερδίσει χρόνο για να περάσει ο Ιούνιος. Εκεί  βρίσκεται η κρίσιμη καμπή. Για αυτό και οι διαρροές περί Παπαδήμου. Ο Παπαδήμος θα  «αγοράσει» για την Κυβέρνηση πολύτιμο πολιτικό χρόνο στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

3  Επιβεβαιώνεται ότι  η κυβέρνησή μας  ήρθε χωρίς σχέδιο,  απέτυχε να συντάξει ένα και πορεύεται με την αθάνατη ελληνική συνταγή:  βλέποντας και κάνοντας.  Μόνο που αυτά που κάνουν δε …βλέπονται!

4  Οι επόμενοι δυο μήνες αναμένονται ιδιαίτερα θερμοί και σίγουρα με μεγάλο ενδιαφέρον.

 Επίλογος: Εκεί στη Ρηγίλλης, ασχολείται κανένας με τη σύνταξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εξόδου της χώρας από την κρίση; Από τη στιγμή που όλοι συμφωνούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε πρόγραμμα,  μήπως είναι καιρός να παρουσιάσει ένα ο Αντώνης Σαμαράς;

 ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΔΙΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κρης avatar
  Κρης 17/03/2010 19:24:57

  Απαγορεύεται η ελληνική σημαία στο γήπεδο

  Live αποκάλυψη στην εκπομπή των «Αδελφών Λούμπεν»

  Σήμερα στην εκπομπή των «Αδελφών Λούμπεν» στο Ράδιο Άστυ 90,6 ακούσαμε το ανήκουστο σε τηλεφωνική επικοινωνία του Γιάννη Παναγιωτακόπουλου και της Αλίκης Γρηγοριάδου με την ΠΑΕ ΑΡΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΕΦΑ… ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΥΨΩΝΕΤΑΙ Ή ΝΑ ΑΝΑΡΤΑΤΑΙ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ»!!!!!!

  Αυτό απάντησαν live στους παραγωγούς της εκπομπής, από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ, όταν οι πρώτοι επικοινώνησαν με τα γραφεία της ΠΑΕ προκειμένου να διαψεύσουν ή να επιβεβαιώσουν καταγγελίες φιλάθλων του ΑΡΗ.

  Σύμφωνα με αυτές τις καταγγελίες, την περασμένη Κυριακή, στον αγώνα ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ, φίλαθλοι του ΑΡΗ ύψωσαν στην θύρα 1 δύο Ελληνικές σημαίες και μία Κυπριακή.

  Την ίδια στιγμή σε άλλα σημεία του γηπέδου υπήρχαν ανηρτημένες σημαίες της Σενεγάλης, της Αργεντινής κ.α. Μετά από λίγα λεπτά, στελέχη της ΠΑΕ ΑΡΗΣ μαζί με μπράβους, κατέβασαν τις δύο Ελληνικές σημαίες,
  απαντώντας στις απορίες των φιλάθλων, πως «από τον κανονισμό της ΟΥΕΦΑ απαγορεύεται η ανάρτηση εθνικιστικών συμβόλων στο γήπεδο».

  Στην τηλεφωνική επικοινωνία που βγήκε ζωντανά στον αέρα του Ράδιο Άστυ, οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ επιβεβαίωσαν το γεγονός, επιμένοντας στην άποψη πως… η Ελληνική σημαία αποτελεί εθνικιστικό σύμβολο απαγορευμένο από την ΟΥΕΦΑ.

  Καλή αρχή!!! Μετά την προσπάθεια αποκαθήλωσης της Ελληνικής σημαίας από τις στολές των αστυνομικών, τώρα έχουμε απαγόρευσή της στο γήπεδο του ΆΡΗ.

  Δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει με την συγκεκριμένη ΠΑΕ ή αν πράγματι ισχύει ο κανονισμός που με ιδιαίτερο ζήλο οι παράγοντες του ΑΡΗ προσπάθησαν να εφαρμόσουν. Από την ΕΠΟ δεν έχουμε ακόμα κάποια τέτοια επιβεβαίωση. Παράλληλα όμως προκαλεί ερωτηματικά η εδώ και ένα χρόνο αποκαθήλωση των θυρεών με τον Μέγα Αλέξανδρο και το Αστέρι της Βεργίνας, από το Αλεξάνδρειο κλειστό γυμναστήριο, που αποτελεί έδρα της ομάδος μπάσκετ του ΑΡΗ.
  Τι είδους ακριβώς εθνοφοβικά σύνδρομα ακραίας μορφής, έχουν καταλάβει τους παράγοντες μίας ομάδος, που κάποτε χαιρόμασταν να βλέπουμε το γήπεδό της γεμάτο Ελληνικές σημαίες;
  Το θέμα –εννοείται- δεν θα το αφήσουμε εδώ…

  http://afoilumpen.blogspot.com/2010/03/live.html

  • Fotini avatar
   Fotini @ Κρης 18/03/2010 02:27:05

   Εχω μια ιδεα: Ολοι οι ιθαγενεις ν΄αναρτησωμε Ελληνικες σημαιες εξω απο τα σπιτια μας!

 2. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 17/03/2010 19:45:39

  Oι μόνοι μέχρι στιγμής που έχουν παραιτηθεί της κρατικής μισθοδοσίας είναι η Μούσχουρη, ο Νικόλαος Μεσογαίας-Λαυρεωτικής και ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο οποίος ζήτησε να επιστραφούν και οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας που κατέχει η Εκκλησία στο κράτος (δεν συμφωνώ, είναι εξαιρετικά επισφαλής μια τέτοια κίνηση σε περίπτωση χρεωκοπίας του κράτους)
  Ουδείς άλλος.
  ούτε ένας βουλευτής.
  ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
  ούτε ο Πρωθυπουργός.
  μόνον η πιο διάσημη εν ζωή Ελληνίδα, τέως Ευρωβουλευτής και δύο Μητροπολίτες.
  Η χρεωκοπία μας είναι αμετάκλητη.

  • Orestios avatar
   Orestios @ B.K.Σ. 17/03/2010 19:50:55

   Μα η Εθνική Τράπεζα είναι η εκκλησία!

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ B.K.Σ. 17/03/2010 19:58:50

   συνεπώς μήπως είναι σώφρων τουλάχιστον για το επόμενο οριακό εξάμηνο η Εκκλησία να γίνει κτήτωρ και άλλων μετοχικών μερισμάτων;
   (εννοώ σε περίπτωση χρεωκοπίας το κράτος να έχει τα ελάχιστα στην κατοχή του και να έχουν περάσει στην ιδιοκτησία της Εκκλησίας τα κρίσιμα για την επιβίωσή μας ως Ελληνική Δημοκρατία...)

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ B.K.Σ. 17/03/2010 20:29:06

   να προσθέσω επίσης πως ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και του δηλώνει πως δεν επιθυμεί την κρατική επιδότηση για το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Σημίτης. Εύγε.
   Βέβαια είμαι σίγουρη πως αυτή του η δήλωση θα υμνηθεί από την νομενκλατούρα των ΜΜΕ εν αντιθέσει με της Μούσχουρη που λοιδωρήθηκε και των Μητροπολιτών που αγνοήθηκε επιδεικτικά (εάν ήταν για την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας όμως θα κάνανε πρωτοσέλιδα... μόνον που σε περίπτωση χρεωκοπίας η Εκκλησία ίσως είναι η μόνη που θα μπορέσει να μας θρέψει...)
   Συνοψίζω:
   Νάνα Μούσχουρη
   Νικόλαος Μεσογαίας Λαυρεωτικής
   Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως
   Κώστας Σημίτης
   4 μόνον αρνήθηκαν κρατικό χρήμα για να συμβάλλουν στην οικονομική δυσκολία της χώρας.
   4 μόνον.

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ B.K.Σ. 17/03/2010 21:11:54

   Λάθος δεν προκειται για την κρατική επιδότηση για το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Σημίτης. Προκειται για το εργο ψηφιοποιησης του αρχειου του ιδρυματος.
   "Αναβάλλεται, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διέρχεται η χώρα, η ένταξη του προγράμματος ανάδειξης και αξιοποίησης του αρχείου του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Σημίτη, στα έργα που σκοπεύει να υλοποιήσει η Βουλή, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ψηφιακής Σύγκλισης 2007-2013."

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ B.K.Σ. 17/03/2010 21:25:47

   Νέε αγρότη σ΄ ευχαριστώ. Το διάβασα εδώ και κατόπιν της δικής σου παράθεσης πρέπει να το αποσαφηνίσω πλήρως.
   http://online-pressblog.blogspot.com/2010/03/blog-post_9160.html

 3. Orestios avatar
  Orestios 17/03/2010 19:52:48

  Bank run πότε θα γίνει? Γιατί με όλα αυτά είναι το πιο πιθανό.

  • sotos avatar
   sotos @ Orestios 17/03/2010 20:03:29

   Ειδα οραμα!
   Κυριακη 28 διαγγελμα Γιωργακη για προσφυγη στο ΔΝΤ,
   Δευτερα 29 η ΝΡΑ ΔΡΑΧΜΗ μετα βαιων και κλαδων !
   Μηπως εχω κληρονομικο χαρισμα ;

 4. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 17/03/2010 20:02:08

  'oι επόμενοι δυο μήνες αναμένονται ιδιαίτερα θερμοί'

  Θα διαφωνήσω, τα επόμενα χρόνια αναμένονται ιδιαίτερα θερμά. Σε δυο μόνο μήνες δε θα έχει ακόμη φανεί παρά μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Και θα είναι παγόβουνο σαν αυτό που βύθισε τον Τιτανικό.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Δημήτρης 18/03/2010 11:55:21

   Δημήτρη,
   Μέχρι τον Ιούνιο πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρές αποφάσεις.Αυτό εννοούσα. Κατά τα άλλα η κρίση θα είναι μαζί μας για αρκετά από τα επόμενα χρόνια

 5. sotos avatar
  sotos 17/03/2010 20:04:49

  Oooops! ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ, βοηθεια μας!

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ sotos 17/03/2010 20:18:01

   NEA ΔΡΑΧΜΗ η λύση για οσους παράγουν και προσφέρουν υπηρεσίες (τουρισμος) αλλα και για το ισοζύγιο πληρωμών. Οσο για το δανεισμό αφου θα μας οδηγήσουν σε ηρωική έξοδο ας τους πουμε οτι το ταμείο ειναι μείον ετσι και αλλιως, θα σας εξοφλήσουμε στο ....μέλλον.
   Μεγάλη ευκαιρία για ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της χώρας.
   Εαν μείνουμε στο Ευρώ δεν θα μείνει τίποτα στη χώρα. Χρόνο με το χρόνο θα βουλιάζουμε ολο και περισσότερο.

  • nancy avatar
   nancy @ sotos 18/03/2010 10:19:32

   η νέα δραχμή θα είναι πληθωριστική και ποιοί θα την εμπιστευθούν.

 6. Orestios avatar
  Orestios 17/03/2010 20:06:34

  Αργεντινοποίηση ολοταχώς.
  ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΟ μας έλεγαν.
  Να μας φτωχύνουν θα έλεγα.

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ Orestios 17/03/2010 20:20:45

   αμα χρωστάς περισσότερα απ οσα έχεις είσαι φτωχός ετσι και αλλιώς. Κανεις δεν μπορεί να σε φτωχύνει αμα εισαι πλούσιος...

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 17/03/2010 20:25:46

   Tί λες βρε νέε αγρότη? Κούνα το κεφάλι σου. Ο αρχηγός σου έλεγε πως λεφτά υπάρχουν.

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ Orestios 17/03/2010 20:40:56

   Orestios
   Αρχηγος ορεστιε ειμαι εγω και κανένας αλλος. Εσύ που έχεις μάθει να προσκυνας σε αρχηγους ψαξου ακόμα για το αν υπάρχουν η δεν υπάρχουν λεφτά και τι γίναν τα λεφτά.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 17/03/2010 20:49:42

   Να' σαι καλά νέε αγρότη. Μας κάνεις να γελάμε.

 7. ataktos avatar
  ataktos 17/03/2010 21:03:42

  Αυτή η προσφυγή του ΓΑΠ στο ΔΝΤ δεν συνεπάγετε με την απομάκρυνση Μας από το Ευρο και προσχώρηση στο Δολάριο ? Αυτό δεν σημαίνει τεράστια υποτίμηση και δέσμευση όλων τον καταθέσεων από της τράπεζες .Άρε ΓΑΠ είσαι μεγάλος ……χαχαχα

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ ataktos 17/03/2010 21:13:31

   Υποτιμηση ναι. Δεσμευση ολων των καταθέσεων γιατί?

 8. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 17/03/2010 22:26:28

  Κώστα Ροδινέ, έτσι όπως τα λες είναι, αλλά δεν συμφωνώ μόνον με το ότι η κυβέρνηση θα κερδίσει πολιτικό χρόνο στο εξωτερικό με τον Παπαδήμο. Θα κερδίσει ελάχιστο πολιτικό χρόνο στο εσωτερικό, για όσο ο κόσμος θα τρώει την προπαγάνδα των καναλιών ότι ο Παπαδήμος θα μας σώσει. Όμως το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Παπακωνσταντίνου. Η οικονομία δεν κυβερνάται από την πλατεία Συντάγματος, αλλά από το Μέγαρο Μαξίμου. Μπορεί σε επίπεδο τεχνικό να είναι τα πράγματα τραγικά λόγω της Παπακωνσταντίνειας ανικανότητας, όμως το πρόβλημα της χρεωκοπίας που έρχεται το δημιούργησαν οι ΓΑΠειες εμμονές και φαιδρές επικοινωνιακές τακτικές του τύπου "δεν ντρέπεστε για την οικονομία που αφήσατε". Αυτό, σε συνδυασμό με την εσωκομματική αναμέτρηση στη ΝΔ και την αδυναμία άρθρωσης αντιπολιτευτικού λόγου μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Το παιχνίδι στην ουσία χάθηκε τότε, εκείνο το πρώτο κρίσιμο δίμηνο. Ήρθε η ρητορική περί χρεωκοπίας, δεν ήρθαν τα μέτρα, τα spread εκτινάχτηκαν και όλοι άρχισαν μετά να περιμένουν την εξωτερική βοήθεια. Και τα μέτρα της 3ης Μαρτίου ακόμη ελήφθησαν ενόψει εξωτερικής βοήθειας, διότι ο Παπανδρέου νόμιζε ότι θα πάρει εξωτερική βοήθεια.

  Η ουσία είναι ότι, ακόμη και σήμερα, η χώρα δεν χρειάζεται την εξωτερική βοήθεια. Αν κάποιος τη χρειάζεται είναι οι τράπεζες και αν τη χρειάζονται οι τράπεζες, στη δεδομένη οικονομική συγκυρία, τη χρειάζεται και η χώρα (δεν το λέω από φιλοτραπεζική ρητορική, αλλά σκεφτείτε τι έχει να γίνει αν καταρρεύσουν μια-δυο τράπεζες). Τη χρειάζονται για να μειώσουν το κόστος δανεισμού τους. Όμως το κόστος δανεισμού θα μειωθεί και αν πέσουν τα spreads. Για να μην αναγκαστεί δηλαδή ο ΓΑΠ να κυβρερνήσει και πάρει κι άλλο πολιτικό κόστος, προτιμάει να εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία.

  Χρησιμοποιώντας την έκφραση της αλλενάκι, το Greek poverty tour ήταν αυτό που κατά τη γνώμη μου απέτρεψε την πτώση των spreads. Και πάλι μπορούν να πέσουν αν σοβαρευτούν. Υπάρχουν μέτρα που μπορεί να πάρουν και, τελικά, να δηλώσουν, "δεν θα πάμε πουθενά, θα πάρουμε όσα μέτρα χρειαστεί ώστε να μην πάμε πουθενά". Όσο τα poverty tours συνεχίζονται, τόσο δεν θα παίζει κανένα ρόλο ποιος Παπαδήμος βρίσκεται στο τιμόνι της οικονομίας. Τις αποφάσεις θα τις παίρνει τελικά ο ΓΑΠ, ο οποίος από κομπλεξισμό και μόνον δεν θα ανεχτεί ικανούς ανθρώπους δίπλα του που είναι ικανοί να του κλέψουν τη δόξα. Ας μην ξεχνούμε ότι υπήρχαν ικανοί άνθρωποι και μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Για να μην πω για τον Αλέκο Παπαδόπουλο, ας πω για το Φλωρίδη, πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα, κατά τη γνώμη μου, που επειδή είχε παραπάνω άποψη από όσο έπρεπε τελικά τον έφαγε το ΓΑΠειο κόμπλεξ.

  Μέχρι να αλλάξει η χώρα πρωθυπουργό, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει. Το πρόβλημα της χώρας έχει ονοματεπώνυμο και ονομάζεται Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου.

  Ξαναβάζω εδώ το link του Μητσικώστα, γιατί νομίζω ότι αυτή η σκηνή τα λέει όλα. Ειδικά το σημείο όπου ο Ανδρέας λέει, αναφερόμενος στο γιο του: "Ελληνικέ λαέ, νόμζα ότι κανένας δεν μπορούσε να σε κοροϊδέψει όσο σε κορόιδεψα εγώ. Έκανα λάθος!"

  http://www.youtube.com/watch?v=1isF9TtC7SY

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Επώνυμος 17/03/2010 22:37:49

   Επώνυμε, πιστεύεις ειλικρινά ότι ο Αλ. Παπαδόπουλος -ή ακόμα κι ο Παπαδήμος- μπορεί πια να κάνει κάτι; Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από το 1994, πότε θα το κατανοήσουμε όλοι μας αυτό; Και πέραν της κατάστασης καθαυτής, τώρα δεν υπάρχουν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων που υπήρχαν τότε. Επομένως, κανείς Παπαδόπουλος δεν θα μπορέσει να είναι αποτελεσματικός.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 18/03/2010 10:52:39

   Πιστεύω ότι δεν είναι ζήτημα προσώπων, αλλά ζήτημα σωστής διαχείρισης να σωθεί η οικονομία. Είμαι βέβαιος ότι σώζεται, αλλά κανένας δεν μπορεί να τη σώσει, αν δεν φύγει ο ΓΑΠ από πρωθυπουργός.

   Καταρχάς πρέπει άμεσα να κοπεί η συνταξιοδότηση πριν τα 65, χωρίς μεταβατικές περιόδους. Δεύτερον κόβεις όλες τις επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις, τρίτον μειώνεις ριζικά τη γραφειοκρατία, φορολογική και μη, και δίνεις τη δυνατότητα στον Έλληνα να επενδύσει και να αναπτυχθεί. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες με λεφτά, αλλά ποιος να τα ρισκάρει σήμερα στο Ελλαδιστάν;

   Οι σημερινοί συνταξιούχοι των 500 ευρώ οι περισσότεροι είναι του ΤΕΒΕ που δεν πλήρωναν εισφορές στα νιάτα τους. Λίγοι είναι αυτοί που δεν τους κολλούσαν ένσημα τα αφεντικά τους. Τους πρώτους δεν τους λυπάμαι καθόλου. Γι' αυτό και δεν μπορώ το λαϊκισμό με τους χαμηλοσυνταξιούχους, όταν ξέρω ότι οι περισσότεροι από αυτούς έκαναν κομπόδεμα από τις εισφορές που δεν πλήρωναν.

   Πολιτική βούληση να παταχθεί η κακοδιοίκηση, χωρίς ηθικολογίες και τρομοκράτηση των δημόσιων λειτουργών. Να μπορούμε ως χώρα να διακρίνουμε το σωστό από το λάθος γίνεται; Αυτή είναι η ρίζα όλων των προβλημάτων μας, πιστέψτε με.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Επώνυμος 18/03/2010 11:52:53

   Επώνυμε @ ψυχραιμία @αυριανιστή

   Επειδή με τα σχόλια πηγαίνετε τη συζήτηση παραπέρα,
   θα ήθελα προσθέσω:
   1.Προφανώς και το πρόβλημα είνα ο "λεφτά υπάρχουν" πρωθυπουργός μας. Επειδή,όμως, είναι πλέον, πασίδηλο ότι από οικονομικά ουδέν γνωρίζει με το "poverty tour" , όπως πολύ εύστοχα απεκάλεσε το Αλλενάκι, περισσότερο κάνει ζημιά παρά καλό, θέλω να ελπίζω ότι ίσως ο Παπαδήμος συμαζέψει λίγο τα πράγματα.Και αυτό χλωμό το βλέπω γιατί το μέγιστο όλων των προβλημάτων είναι η νοοτροπία ΠΑΣΟΚ.
   2. Με τις προτάσεις σας συμφωνώ κα επαυξάνω.
   3. Το Δ.Ν.Τ.θα ήταν λύση άν γινόταν αιφνιδιαστικά, πρίν τα Χριστούγεννα και πριν τα spreads πάρουν την ανηφότα. Τώρα έχω την εντύπωση ότι περισσότερο χρησιμοποιείται ως διαπραγματευτκό χαρτί.Αν και τελευταία το σκέφτονται όλο καιπερισσότερο.

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/03/2010 23:20:53

  Ειναι πολυ πιθανο να προσφυγει στο ΔΝΤ για καθαρα εσωτερικους πολιτικους λογους.Ο ανθρωπος δεν ενδιαφερεται για τιποτε αλλο.Αν προσφυγει τωρα στο ΔΝΤ η προσφυγη θα επιρριφθει απο το λαο στην προηγουμενη κυβερνηση,αρα το ιδιο και τα μετρα που θα ληφθουν.Αντιθετα αν δεν προσφυγει καθως θα περναει ο καιρος και η οικονομια θα εχει προβλημα θα αρχισουν να αποδιδονται ευθυνες στον ιδιο.Επομενως τον συμφερει να προσφυγει ωστε τα μετρα να τα φορτωθει το ΔΝΤ και εξ αντανακλασεως οι προηγουμενοι που θα καταγγελλονται ως υπευθυνοι για τη προσφυγη.
  Η ΝΔ πρεπει να ταχθει ξεκαθαρα κατα της προσφυγης στο ΔΝΤ.

 10. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 18/03/2010 10:50:50

  Απορώ γιατί σχόλια, αλλά με πληροφορίες και τεκμηριωμένη κριτική, όπως το παραπάνω, θεωρούνται «τριτεύοντα» για το antinews, ενώ όλες οι «επικολυρικές» πομφόλυγες περί τραγωδιών που επίκεινται ή που συμβαίνουν και που περιγράφουν ιδεολογήματα ή διανοητικές κατασκευές συνήθως συναισθηματικού χαρακτήρα μπαίνουν «πρώτο τραπέζι πίστα»…

  Αν θέλετε να μας πείσετε πως είστε ιδεολόγοι εδώ μέσα μας έχετε ήδη πείσει. Αν θέλετε να μας πείσετε πως κάποιοι θεωρούν την ιδεοληψία ως άποψη και γι’ αυτό ήδη μας πείσατε. Αν θέλετε κάτι άλλο καλώς. Το να μην θέλετε όμως το καλό του blog αυτό είναι πρωτοτυπία…. Και αυτό κάνετε με την ατζέντα των "επικολυρικών συμφωνιών" χωρίς στοιχείων που προωθείτε αν δεν το καταλάβατε…

 11. enianos avatar
  enianos 18/03/2010 11:27:52

  Φυγή από το ευρώ, στην δραχμή ? Μόνο αν η δραχμή είναι χρυσή! Αλλιώς τα μηδενικά της θα φθάνουν μέχρι την Κόρινθο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.