#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/07/2011 10:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποντάρουν στην πόλωση και τον φόβο για να αντιμετωπίσουν τον ΣαμαράΣτο ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην ήταν καλοί στη διακυβέρνηση της χώρας. Ήταν, όμως, μάστορες στην κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας. Αυτό ήταν πάντα ο πρώτος στόχος. Σε δεύτερη μοίρα ερχόταν όλα τ’ άλλα. Παλιά και δοκιμασμένη συνταγή, η πόλωση , τα εκβιαστικά διλήμματα και ο φόβος.

Αν πάρουμε ως βάση εκκίνησης των δυο κομμάτων τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, θα συμφωνήσουμε ότι  είχε αρχίσει να παγιώνεται μια καθαρή διαφορά υπέρ της ΝΔ. Και όχι μόνον αυτό. Η κυβέρνηση καταρρέει σ’ όλους τους τομείς και η εικόνα του κ. Παπανδρέου, που αποτελούσε το ισχυρό όπλο της, έχει ξεθωριάσει.

Αρκεί αυτό; Δηλαδή, η Ν.Δ. κέρδισε τις επόμενες εκλογές; Όχι δεν αρκεί; Απλώς να υπενθυμίσω, ότι η ΝΔ είχε κερδίσει τις Ευρωεκλογές τον Ιούνιο του 1999 με άνεση, πήγαν όλοι σε διακοπές, βέβαιοι για τη νίκη που ερχόταν και όταν γύρισαν τον Σεπτέμβριο, τα πράγματα είχαν αλλάζει. Είχε μεσολαβήσει βέβαια το πανηγύρι του χρηματιστηρίου..

Προφανώς και τα πράγματα δεν είναι το ίδιο. Αν, όμως, απορείτε γιατί ο μέχρι χθες αρχάγγελος της συναίνεσης κ. Παπανδρέου, έχει μεταμορφωθεί σε κήρυκα της πόλωσης,  έχω μερικές εξηγήσεις.

Πρώτον, μέσω της πόλωσης ο κ. Παπανδρέου θέλει να συμμαζέψει την εκλογική του βάση που αποσυντίθεται και να περιορίσει τις διαρροές προς τη ΝΔ.

Δεύτερον,  να μετατοπίσει τη συζήτηση σε πιο συγκρουσιακά θέματα, που τα αντιλαμβάνονται καλύτερα οι οπαδοί του, έτσι ώστε να αλλάξει η ατζέντα από την οδυνηρή πραγματικότητα.

Τρίτον, για να δικαιολογήσει τη δική του πολιτική ανεπάρκεια και αποτυχία. Όταν δεν έχουμε έργο, επιτιθέμεθα στην αντιπολίτευση και φανατίζουμε τον κόσμο!

Τέταρτον, για να φθείρει προσωπικά, προφανώς και πολιτικά τον κ. Σαμαρά. Όχι μόνο γιατί πήρε κεφάλι στις δημοσκοπήσεις, αλλά γιατί η πολιτική του δικαιώνεται εκ των πραγμάτων.

Το δεύτερο σκέλος της τακτικής Παπανδρέου, έχει να κάνει με τα εκβιαστικά διλήμματα και τα σενάρια φόβου. Θέλουν τους πολίτες να ζούν διαρκώς με τον φόβο της επικείμενης αποκάλυψης. Ενός επερχόμενου  οικονομικού …Αρμαγεδώνα! Οι ίδιοι συντηρούν τα σενάρια χρεοκοπίας γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα ελέγχουν τη συμπεριφορά του κόσμου. Ο πολίτης που φοβάται, δεν διαμαρτύρεται, αλλά υπομένει.

Παράλληλα, επαναφέρουν και τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα για ενόψει έκτης δόσης. Τα ίδια πάλι!

Επιχείρησαν να στήσουν αυτό το άθλιο σενάριο της παραπληροφόρησης «για την μεγάλη επιτυχία των Βρυξελλών».  Ήταν οικτρό το θέαμα, με τους  χειροκροτούντες υπουργούς λες και υποδεχόταν τον Γεώργιο τον τροπαιοφόρο! Είχαν τόσο πολύ ανάγκη μιας επιτυχίας ,που μας εμφάνισαν ως επίτευγμα την επιλεκτική χρεοκοπία της χώρας! Χρειάζεται ταλέντο για να το αποτολμήσεις.

Όμως, στο θέμα αυτό έπαιξαν και έχασαν, γιατί πλέον το παιχνίδι δεν γίνεται  με όρους Ελλάδας! Μπορεί εν οίκω, μέσω του ισχυρού προπαγανδιστικού μηχανισμού, να καταφέρνουν να ελέγχουν τη διακίνηση της πληροφόρησης, δεν μπορούν όμως να κάνουν το ίδιο και με τα διεθνή ΜΜΕ. Και η αλήθεια άρχισε να μας έρχεται απ’ έξω.

Τι θα γίνει απ’ εδώ και στο εξής;

Ο κ. Παπανδρέου θα περάσει σε μια φάση πολιτικής όξυνσης. Θέλει με κάθε τρόπο, μες το Καλοκαίρι, να σταματήσει το άνοιγμα της ψαλίδας, εί δυνατόν,  και να το περιορίσει. Θα του έχουν πεί οι δημοσκόποι, ότι έτσι και η τάση ενισχυθεί τον Σεπτέμβριο, τότε η κατάσταση θα ξεφύγει.

Ποια πρέπει να είναι η αντίδραση της Ν.Δ.

Το έχω γράψει και παλαιότερα: Στην Ελλάδα τις απαντήσεις τις έχουν δώσει οι ποιητές μας: «Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί  Εθνικόν  ό,τι είναι Αληθές».

Πρέπει να μάθουμε την αλήθεια. Γιατί οδηγηθήκαμε εδώ και κυρίως ποιος είναι ο δρόμος που θα αποτρέψει την καταστροφή. Γιατί, αυτός που ακολουθούμε, οδηγεί κατ’ ευθεία εκεί..

Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TASSOS IAT avatar
  TASSOS IAT 28/07/2011 11:32:58

  Κε Ροδινέ, μία από τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες για την νίκη σε ένα πόλεμο είναι η ικανότητα του Αρχιστρατήγου σε συνθήκες μάχης. Αυτό ο Σαμαράς το έχει αποδέιξει. Μετά έρχεται η συγκρότηση ισχυρού στρατηγικού κύκλου και κατόπιν ισχυρού στρατού. ΤΙ????

 2. madprof avatar
  madprof 28/07/2011 11:39:11

  Χρεοκοπημένο προτεκτοράτο! δυστυχώς. Ας καμαρώνουμε όλοι τους πολιτικούς μας τσαρλατάνους τώρα που εικοτολογούν στα ΤατιανοΤσιτσιολινοΤσοντοκαναλοκοτέτσια (sic!) της Γκεμπελικής προπαγάνδας τους παρελαύνωντας κάθε βράδυ για να μας αποβλακώσουν έτι περαιτέρω τα αλαλάζοντα κύμβαλα. Άλλωστε ντροπή δεν έχουν, πόσο μάλλον ήθος και αξιοπρέπεια για να εξαφανιστούν από τον τόπο του εγκλήματος, αφού πλέον στην πλειοψηφία τους είναι χαρακτηρισμένοι «persona non grata».
  Ουαί τοις χρεοκοπημένοις τε αποβλακωμένοις τε κομματοπολτοποιημένοις!
  Όμως δεν είναι καλοί οιωνοί τα ανωτέρω. Θα σκάσει το καζάνι και το απόσταγμα που ετοιμάζονται να απολαύσουν θα τους πνίξει και θα μυρίζει ταγκίλα από το αίμα των ηρώων εργαζομένων, για να το συνδέσω με το κείμενο του Φ. Κρανιδιώτη που αναφέρεται στους ήρωες που έχασαν την ζωή τους για να γιορτάζουν οι προδότες της πατρίδας και των πολιτών της, με Λουκούλλεια δείπνα και drinks, την «δημοκρατία» τους= Φασιστικό καθεστώς μη νομιμοποιημένο με εκλογές. Ο Γ. Παπαδόπουλος με εκλογές παρέμενε στην εξουσία από το 4/67 έως τον 11/73, για όσους θέλουν να το ξεχνάνε σκοπίμως και για ευνόητους λόγους = να καλύπτουν το δικό τους φαύλο χουντοφασιστικό καθεστώς.
  Ανεχόμαστε αυτά τα παχυδερμολαμόγια να μιλάνε και να γιορτάζουν την εικονική δημοκρατία τους και την οικονομική – πολιτι(στι)κή αποκατάσταση των οικογενειακών Τους δενδρυλλίων ενώ οι τίμιοι ανορθωτές του έθνους και της πατρίδας (4/67-11/73) πέθαναν άφραγκοι, φυλακισμένοι και καταφρονεμένοι. Τι στο διάολο συμβαίνει με μας τους νεοέλληνες;
  Ως πότε θα ανεχόμαστε τους κλεφτοληστοσυμμορίτες δοσόλογους (ένθεν, κακείθεν, παρακείθεν) και τα ασκέρια τους να μας οδηγούν σαν κοινωνία στον κοινωνικό αυτοματισμό και τον υπαρξιακό αφανισμό ενώ αυτοί και τα οικογενειακά τους δενδρύλλια παρέα με τα διαπλεκόμενα λαμόγια= επιχειρηματίες ιδιοποιούνται τον πλούτο της χώρας; Η κοινωνία των πολιτών κοχλάζει από αγανάκτηση και υπαρξιακά αδιέξοδα. Που οδηγούμαστε;
  Μόνον ο Σύριζα και το ΚΚΕ αντιμάχονται την πολιτική της υποτέλειας και της υποδούλωσης, σήμερα.
  Όσο ποτέ άλλοτε είναι επιτακτική ανάγκη να διδάξουμε τους πολίτες τις αλήθειες ώστε «Το έθνος να μάθει να θεωρεί Εθνικόν ό,τι είναι Αληθές».
  ΥΓ. «ΓΑΠ+ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ+ΚΟΛΕΟΠΤΕΡΑ =ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ» είναι όντως όλα αυτά που βιώνουμε ή ακούμε ότι βιώνουν συνάνθρωποί μας κάθε μέρα.
  Είμαι συγκλονισμένος από την μαρτυρία ενός εργαζόμενου σε resort hotel (δίπλα σε πολυώροφα παρόμοιας ποιότητας service και αντιμετώπισης προσωπικού, ο νοών νοείτω[sic!]) της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.
  Πελάτες που τους σερβίρουν χαλασμένο γιαούρτι με φρούτα, φαγητά 2 ημερών τουλάχιστον και πελάτες εξαγριωμένους.
  Προσωπικό με ημερομίσθιο 20 ευρώα για 10-11 ώρες δουλείας (όχι δουλειάς), μουχλιασμένα δωμάτια ύπνου, μισό ένσημο και πρόστιμο 50 ευρώα αν βγούνε από το ξενοδοχείο μετά τις 24:00 μμ.
  Κανείς δεν μιλά για τον εργασιακό Μεσαίωνα που βιώνουν οι συμπολίτες μας. Έχουν στήσει τους πληβείους μια θράκα παχυδερμολαμόγια του συστήματος, που με θαλασσοδάνεια – ΤΕΜΠΠΕ (που τα πληρώνουμε όλοι εμείς τώρα) έγιναν ντεμέκ επιχειρηματίες, και πίνουν το αίμα και την ζωή των εργαζομένων με μπουριά και αυτό το ονομάζουν ευέλικτη αγορά εργασίας, ανταγωνιστικό περιβάλλον της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποιημένης αγοράς και ανάπτυξη οι ΤατιανοΤσιτσιολινοπολιτικάντηδες ένθεν κακείθεν παρακείθεν, ενώ στην ουσία είναι δούλοι του!

  • madprof avatar
   madprof @ madprof 28/07/2011 11:53:52

   Διόρθωση: κλεφτοληστοσυμμορίτες δοσίλογους
   «μαρτυρία ενός εργαζόμενου σε resort hotel (δίπλα σε πολυώροφα παρόμοιας ποιότητας service και αντιμετώπισης προσωπικού, ο νοών νοείτω[sic!]) της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.» πρέπει να ληφθεί ως δείγμα του τι συμβαίνει στην αγορά δουλείας του ΦρουδοΔικαιοΔημοκρατοΤατιανοΤσιτσιολινο2ΚώσταινοΑντωνοΝτοροBerluΚαρατζαφυρΓιωργοΠροτεκτοράτου! εν έτι 2011!

   • madprof avatar
    madprof @ madprof 29/07/2011 01:54:07

    Διόρθωση φράσης στο τέλος του σχολίου: ......ενώ στην ουσία είναι δούλοι του χρηματιστηριοτραπεζοοικονομικού αληταριού (ντόπιου και διεθνούς) με το αζημίωτο εννοείται. Που ήταν όλα τα Τατιανολαμόγια όταν οι αλητήριοι τραπεζίτες μοίραζαν δάνεια χωρίς εγγυήσεις; Και γιατί τώρα πρέπει να σώσουμε εμείς, οι έντιμα εργαζόμενοι πολίτες, τις φαληρημένες τράπεζές τους;
    Παπαντωνίου, Αλογοσκούφης, Δούκας : εσαεί Μιάσματα!

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/07/2011 12:06:32

  H ΝΔ θα πρεπει να αποφυγει συμμετοχη σε ακραιες αντιδρασεις και να παραμεινει η φωνη της μετριοπαθειας.
  Το σχεδιο του ΠΑΣΟΚ ειναι η πολωση με αντεστραμμενους τους ρολους των δυο κομματων οπου αυτοι θα εμφανιζονται ως υπευθυνη κυβερνηση που μαχεται για τη σωτηρια απο τη χρεωκοπια ενω η ΝΔ ανευθυνη που οδηγει στη δραχμη.
  Ειναι κατι που ελπιζουν να πιασει και στα συντηρητικα στρωματα που ψηφιζουν ΝΔ.
  Για το λογο αυτο η μαχη της ΔΕΗ που ολοι ξερουν οτι αντιμετωπιζουν δικους τους πηγε παραπισω και ανοιξαν μετωπα οπου η ΝΔ εχει κοινωνικες δυναμεις.
  Οι ταξιτζηδες ειναι το πρωτο και ειναι αντιπαθες επαγγελμα ενω η εμφανιση του προεδρου των ταξιτζηδων ως ανθρωπου της ΝΔ εκανε ζημια.
  Ακολουθουν οι γιατροι - οδοντιατροι οπου και εκει η ΝΔ εχει προεδρους συνδικατων.Πρεπει η αντιδραση να ειναι μεσα σε καποια μετρα γιατι αλλιως θα παιξει η κασετα της υπονομευσης της χωρας.
  Τελος ερχονται και τα ΑΕΙ.Ελπιζω η ΔΑΠ να μη συμμετεχει σε τυχον εκτροπα που θα κανουν οι συριζικες και εξωκοινοβουλευτικες δυναμεις.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠ. avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠ. @ ψυχραιμια 28/07/2011 14:29:46

   Η αλήθεια είναι πως η ΝΔ πρέπει να τονίσει πως είναι 1000% αντίθετη σε κλείσιμο δρόμων, λιμανιών, αεροδρομίων, κλπ. Ας μην κάνει τα λάθη του ΓΑΠ στην αντιπολίτευση γιατί θα τα βρει μπροστά της. Από κει και πέρα βέβαια εννοείται πως όταν τα αυτήματα των απεργών είναι δίκαια, η ΝΔ οφείλει να σταθεί αρωγός./

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ψυχραιμια 28/07/2011 14:55:50

   Εύστοχη παρατήρηση. Δεν είναι όμως θέμα μετριοπάθειας ή συντηρητισμού: ανεξαρτήτως των διαθέσεων και των ευσεβών πόθων του ΠΑΣΟΚ, σε κάθε ζήτημα που ανακύπτει δεν υπάρχουν 32 λύσεις σωστές! Μία ακριβής και εύληπτη ανάλυση της κάθε κατάστασης, συνοδευόμενη από την πρόταση της ενδεδειγμένης -εθνικά και κοινωνικά- λύσης, αρκεί για να πεισθεί ο σωστός Έλληνας ψηφοφόρος. Η στάση της ΝΔ σε κάθε θέμα πρέπει να προβληθεί σωστά.

 4. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 28/07/2011 13:00:14

  τιποτε δεν εχει να φοβηθει ο σαμαρας,και λεω σαμαρας και οχι ν.δ. η ν.δ ειναι αρρωστο κομμα πασχει απο παιδικες ασθενειες που δε λεει τις αποβαλλει.
  τις επομενες εκλογες θα τις καρδισει ο σαμαρας και οχι η ν.δ. το μονο που εχει να κανει ο προεδρος ειναι πορεια στο λαο. απο κει να παιρνει δυναμη και να ακουει τα προβληματα του κοσμου. οσο ο καραμανλης επικοινωνουσε με τον κοσμο δεν ειχε προβλημα, απο τη στιγμη που οι συνεργατες του οι οποιοι ηταν ολοι αχρηστοι τον κρυψαν σε ενα γυαλινο πυργο εκει χαθηκε το παιχνιδι.
  εξαλλου ο σαμαρας δεν εχει να φοβηθει να βγει στο κοσμο σε αντιθεση με τον παπανδρεου που οπου παει το περιβαλλον ειναι προστατευμενο γιατι διαφορετικα θα τον περναν με τις πετρες οπως ειχε πει ο ιδιος.

 5. φωνή avatar
  φωνή 28/07/2011 13:23:48

  Η Ν.Δ. πάντως πρέπει να φροντίζει να φθείρεται ο Παπανδρέου κάθε μέρα και να προβάλλουν το διχασμό στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με κάθε ευκαιρία.

  Να τονίζουν τα δημοσιεύματα του εξωτερικού και τις δηλώσεις αξιοματούχων του εξωτερικού που αμφισβητούν την πολιτική του.

  Να τονίζουν συνεχώς την αποτυχία της πολιτικής του με νούμερα και να αντιπαραβάλλουν τη δικιά μας κατάσταση σε σχέση με την κατάσταση των Ιρλανδών και Πορτογάλων.

  Να αρχίσουν να αμφισβητούν την ικανότητα Παπανδρέου να υπερασπιστεί το εθνικό συμφέρον. Είναι σημαντικό πιστεύω, εκτός από την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής να φανεί τουλάχιστον αδύναμος και στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων. Οι εμπράγματες εγγυήσεις, δηλώσεις τύπου Σόιμπλε τώρα ή Γιούνκερ παλιότερα πρέπει να στραφούν εναντίον τους και να τους πιέζουν.

  Να προβάλλουν πιο έντονα ζητήματα που αφορούν εμπλοκές του συγγενικού του περιβάλλοντος στα ζητήματα της χώρας. Και γενικά η εικόνα της οικογενειοκρατίας Παπανδρέου θα του κάνει κακό.

  Να εκμεταλλευτούν τον διχασμό στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, που λειτουργεί και αποσυσπειρωτικά για τους ψηφοφόρους.

  Γενικά όσο επιταχύνουν τη φθορά Παπανδρέου, που συμβαίνει έτσι και αλλιώς σε έναν βαθμό από μόνο του λόγω πολιτικής αντιλαΙκής, και όσο ο διχασμός του ΠΑΣΟΚ εντίνεται και βλέπει τα φώτα της δημοσιότητας, τόσο πιο γρήγορα θα καταρρεύσουν.

  • ορτικι ορτικαδ avatar
   ορτικι ορτικαδ @ φωνή 28/07/2011 19:57:52

   +1oooo.Eτσι πρεπει ,οι εποχες απαιτουν να αποκαλυπτεται η αληθεια για τις προθεσεις και αποφασεις του ΓΑΠ που στηριζονται και σε μυστικη διπλωματια.Πρεπει ολοι να καταλαβουν τι αντικτυπο θα εχουν οι αποφασεις τις συνοδου και η ολη τακτικη τους αυτα τα 2 χρονια που ειναι εξουσια.Ο Α.Σαμαρας θα πρεπει να ειναι πιο σκληρος απο καθε αλλη φορα με τον ΓΑΠ και να του κοψει τον αερα.

 6. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠ. avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠ. 28/07/2011 14:27:46

  Πράγματι το 2011 δεν είναι 1999 όμως καλά θα κάνει η ΝΔ να ματώσει στη δουλειά. Οι ΠΑΣΟΚοι είναι επαγγελματίες της εξουσίας και δεν παραδίδουν εύκολα τα όπλα..Ας μην το ξεχνάει αυτό κανείς!

 7. yiannos avatar
  yiannos 28/07/2011 16:26:41

  για να κερδίσεις μια μάχη χρειάζεται πρώτα να γίνει η μάχη.

 8. λαλακης avatar
  λαλακης 28/07/2011 18:27:11

  Δυστηχως η Ελλαδα βρισκεται στη μεση μιας μαχης κομματικων
  συμφεροντων , φεουδων πρασινων(ΔΕΚΟ,ΕΣΥ κλπ) και γαλαζιων φεουδων
  (κλειστα επαγγελματα)

  Λειπει μια νηφαλια φιλελευθερη δυναμη που θα βαλει τελος στις πρασινογαλαζιες φεουδαρχιες που εφεραν σε αυτο το καταντημα την Ελλαδα, να γινει μια ζητιανα ,δωσε μπαρμπα να ταισω το Δημοσιο....

 9. ΗΛΙΑΣ avatar
  ΗΛΙΑΣ 29/07/2011 11:53:13

  Όταν θα έρθουν τέλη Αυγούστου τα ραβασάκια από την εφορία για να πληρώσουμε τότε θα δείτε πως θα αλλάξει το κλίμα !!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.