Πολύ λίγος ο Τσίπρας για να κυβερνήσει
02/05/2014 09:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πολύ λίγος ο Τσίπρας για να κυβερνήσει

Το βασικό πρόβλημα του κ. Τσίπρα είναι ότι έχει παντελή άγνοια της κατάστασης, ουσιαστική αδυναμία να φτιάξει ένα στοχοποιημένο πρόγραμμα που θα έχει κοστολογηθεί και βασικά κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό υποσχόμενος πράγματα που δεν μπορεί να κάνει.

Τελικά είχε δίκιο ο Σαμαράς όταν έλεγε ότι κάποιοι δεν έχουν μεγαλώσει ακόμη και θέλουν και να κυβερνήσουν τη χώρα. Ο νους πήγε βεβαίως στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος με τη συνέντευξή του στον Alpha επιβεβαίωσε όχι ότι είναι πολύ μικρός για να κυβερνήσει, αλλά ότι είναι πολύ… λίγος.

Κάποιοι είπαν ότι από τη συνέντευξη αυτή φάνηκε ότι κάνει πίσω σε βασικές του υποσχέσεις. Ότι ρίχνει κάπως τις προσδοκίες του κόσμου κι ότι δεν θα κάνει όλα όσα είχε υποσχεθεί το 2012 αλλά σιγά – σιγά θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Ίσως είναι κι έτσι, άλλωστε έχουμε συνηθίσει όλους τους πολιτικούς να κάνουν διαφορετικά από εκείνα που υπόσχονται.

Το βασικό πρόβλημα του κ. Τσίπρα είναι ότι έχει παντελή άγνοια της κατάστασης, έχει ουσιαστική αδυναμία να φτιάξει ένα στοχοποιημένο πρόγραμμα που θα έχει κοστολογηθεί και βασικά κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό υποσχόμενος πράγματα που δεν μπορεί να κάνει.

Και βεβαίως έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι όταν λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη είναι κάτι σαν μύθος, τότε σίγουρα τον έχει χτυπήσει στο κεφάλι η δημοσιότητα. «Είναι επιτρέψτε μου την έκφραση, τηρουμένων των αναλογιών, ένας μύθος, υπό την έννοια ότι είναι το κόμμα που διεκδικεί να ανατρέψει τη ροή των πραγμάτων στην Ευρώπη για λογαριασμό του ελληνικού λαού αλλά και προς όφελος των λαών ιδιαίτερα του ευρωπαϊκού νότου. Υπό μία έννοια είναι ο εκπρόσωπος στο μύθο του Γολιάθ με το Δαυίδ, ο Δαυίδ που κερδίζει το Γολιάθ», είπε. Αν πράγματι είναι έτσι τότε γιατί η Αριστερά στην Ευρώπη βουλιάζει; Γιατί οι δημοσκοπήσεις στην Ιταλία είναι καταστροφικές για την Ευρωπαϊκή Αριστερά; Γιατί στη Γαλλία ή τη Γερμανία ή ακόμη και τις χώρες του νότου που επισκέπτεται ο κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν υπάρχει ρεύμα, αλλά ούτε κόσμος να τον στηρίξει;

Και πάμε στις εξαγγελίες του. Λέει ότι θα αυξήσει άμεσα τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και τις χαμηλότερες συντάξεις επίσης και σταδιακά το σύνολο των συντάξεων.

Λέει επίσης ότι θα αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση διότι δεν μπορεί να αφήσει ανασφάλιστους 3 εκατ. Έλληνες, ούτε χωρίς ρεύμα 300.000 οικογένειες. «Εδώ εμείς έχουμε επεξεργαστεί ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης το οποίο θα υλοποιήσουμε χωρίς να το θέσουμε σε καμία διαπραγμάτευση διότι αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων και εμείς έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους σε όλα τα διεθνή φόρα οπουδήποτε έχουμε βρεθεί ότι πρώτα από όλα αυτό το χρέος θα αντιμετωπίσουμε και μετά να δούμε τα χρέος απέναντι στους δανειστές».

Αυτά λέει και τονίζει ότι δεν είναι προτεραιότητά του η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο. Και το ερώτημα που τίθεται είναι απλά: Που θα βρεις τα λεφτά αγαπητέ Αλέξη; Διότι απ’ όσο γνωρίζουμε ακόμη και το πλεόνασμα που παρουσίασε η κυβέρνηση δεν υπάρχει για τον ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, χωρίς επιπλέον έσοδα από πουθενά, χωρίς νέα δάνεια και νέα μνημόνια ή τελικά ο κ. Τσίπρας είναι ο Χάρι Πότερ (έστω κι αν είπε ότι δεν είναι) ή έχει κρυφό σχέδιο. Ποιο είναι αυτό; Νέοι φόροι και στάση πληρωμών κάτι που σημαίνει αυτόματα διεθνή αποκλεισμό της χώρας.

Και την ίδια στιγμή πάγωμα όλη της όποιας επιχειρηματικής δραστηριότητας υπάρχει στην Ελλάδα, κλείσιμο τραπεζών και επιχειρήσεων αφού δεν θα έχουν ρευστό από πουθενά. Αυτό περισσότερο για Αλβανία μας κάνει κ. Τσίπρα.

Αν και λέει ότι είναι σταθερή πολιτική η παραμονή στο ευρώ δεν αποκλείει και διάφορα δημοψηφίσματα ενώ χαρακτηρίζει ρεαλίστρια την Μέρκελ γιατί δεν θα διακινδυνεύσει το ευρώ αν φύγει η Ελλάδα από την ΕΕ. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς στερείται σοβαρής πολιτικής ανάλυσης ένα τέτοιο επιχείρημα.

Λέει για την διαπραγμάτευση με την τρόικα:

«Είναι (μία) διαπραγμάτευση και η Ευρώπη έχει αποδείξει ότι και όλη της η εξέλιξη ήταν βήματα διαρκών συμβιβασμών. (…) Θα γίνει μία διαπραγμάτευση σκληρή, μια διαπραγμάτευση που θα μας οδηγήσει σε ένα βιώσιμο αποτέλεσμα αλλά θα γίνει αυτή η διαπραγμάτευση».

Για τις προσδοκίες του από τις εκλογές:

«Επειδή τώρα είναι ζήτημα εθνικής, πατριωτικής ανάγκης να σταματήσει αυτή η πολιτική και ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι τα έφερε η μοίρα, η ζωή, η συγκυρία, παίζει αυτό το ρόλο σήμερα, είναι ο δείκτης, το ποσοστό του, το αποτέλεσμά του που θα δημιουργήσει εξελίξεις πολιτικές πρέπει να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο προβάδισμα από τη ΝΔ σε αυτές τις εκλογές. Ξέρετε, ορισμένες φορές είναι αστάθμητοι αυτοί οι παράγοντες που καθορίζουνε τις τελικές εξελίξεις. Διότι, ξέρετε, δεν είναι ζήτημα αριθμητικής. Είναι το κλίμα που θα δημιουργηθεί, μετά από μια μεγάλη και συντριπτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Και το κλίμα που θα δημιουργηθεί μετά από μια μεγάλη ήττα του κυβερνητικού συνασπισμού. Διότι αντιλαμβάνεσθε, ότι μπορεί ας πούμε να έχει μικρότερη διαφορά… μάλλον να το πω ανάποδα. Να έχει μεγαλύτερη διαφορά από το άθροισμα αλλά, η ΝΔ να έχει ένα ποσοστό το οποίο να είναι αξιοπρεπές. Να είναι περίπου σε αυτά που ήταν τον Ιούνιο. Αλλά μπορεί να είναι μικρότερη η διαφορά αλλά να έχει ένα ποσοστό το οποίο επιβεβαιώνει την κυρία Μπακογιάννη, η οποία βγήκε και δήλωσε ότι είναι πια ένα πολύ μικρό κόμμα η ΝΔ. θα μπορέσει να συνεχίσει να κυβερνά;»

Για το αν θα πρότεινε τον κ. Καραμανλή για την Προεδρία της Δημοκρατίας:

«Μην προτρέχετε» (...) Θα ήταν άκαιρο να ανοίξουμε μια συζήτηση για το ποιός θα ήταν ο επόμενος Πρόεδρος Δημοκρατίας αυτή τη στιγμή, διότι ο επόμενος Πρόεδρος θα βγει από μια Βουλή που θα έχει άλλους συσχετισμούς δύναμης, θα είναι μια Βουλή που θα έχει αντιμνημονιακή πλειοψηφία και να ξέρετε ότι τα εκλογικά αποτελέσματα δημιουργούν μια τελείως διαφορετική πολιτική δυναμική (...)

Αν ήταν στην δική μας ευχέρεια θα θέλαμε έναν Αριστερό Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Νομίζω ότι το δικαιούται ο τόπος αυτό. Δεν υπήρξε ποτέ Αριστερός Πρόεδρος. Έτσι δεν είναι;».

Τι εννοεί αριστερό πρόεδρο ο Τσίπρας; Τον κυρ Φώτη; Μήπως την Αλέκα Παπαρήγα; Γιατί όχι και τον Μανόλη Γλέζο που περνάει δεύτερη νεότητα. Και γιατί πρέπει να μπαίνουν ταμπέλες σε ένα πρόσωπο που πρέπει να ενώνει όλους τους Ελληνες;

Για την διαδικασία κατάργησης του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων:

«Εμείς έχουμε στόχο να καταργήσουμε και τους 400 (εφαρμοστικούς νόμους), προφανώς. Αντιλαμβάνεστε ότι κάποια πράγματα θα γίνουν άμεσα κάποια πράγματα σε ένα βάθος χρόνου είναι βέβαιο ότι άμεσα θα καταργήσουμε τους εργασιακούς νόμους που επιβλήθηκαν από το μνημόνιο δηλαδή όλη αυτή την ασυδοσία και ξέρετε κάτι έρχεται και καινούρια».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. iconology2009 avatar
  iconology2009 02/05/2014 10:10:43

  Το καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο πια αλλά, αν, εν πάση περιπτώσει, συνειδητοποιηθεί στο κόσμο ότι, τυχόν εκλογή Τσίπρα, σημαίνει επιστροφή στο κακόφημο 2009 και την πολιτική του "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"! όπως και ότι διακυβεύεται μια ολόκληρη στρατηγική σαράντα χρόνων με την ευρωπαϊκή μας κατεύθυνση και ότι διαφορετικά θα ζήσουμε μια στρατηγική μοναξιά που θα μας μετατρέψει σε μπανανία των αμερικανών, τότε κάποιες αμυδρές ελπίδες ανάσχεσης του ανόητου, αποϊδεολογικοποιημένου αντιμνημονιακού μετώπου υπάρχουν. Αν επίσης συνειδητοποιηθεί ότι ο αληθινός και μόνος και αυθεντικός πολιτικός κληρονόμος του Παπανδρέου είναι ο Τσίπρας που με κάθε αφορμή διαβάλλει και την Ελλάδα και την Ευρώπη στο εξωτερικό και το εσωτερικό -τα ταξίδια του πόσο θυμίζουν το Γιωργάκη!-τότε ίσως ξυπνήσουν κάποιες συνειδήσεις. Δεν ευελπιστώ σε πολλά. Οι σειρήνες της άλλης πλευράς είναι σαγηνευτικότερες με την απάτη που κερνάνε και η μνήμη του λαού είναι αρκετά κοντή. Όχι πως θα με χάλαγε μια αλλαγή του πολιτικού σκηνικού αλλά ξέρω με βασιμότητα ότι αυτή δεν θα είναι για το καλύτερο. Κόντρα σε ό,τι πιστεύεται γενικά και διαδίδεται, θεωρώ το σημερινό πολιτικό προσωπικό, χειρότερο μεν του παλιότερου αλλά κλάσεις καλύτερο του επερχόμενου νεώτερου-κάθε πέρσι και καλύτερα όπως λέμε.

  • nikos avatar
   nikos @ iconology2009 02/05/2014 16:12:57

   .Φίλε iconology2009, τα ίδια και χειρότερα πιστεύουν για σας και οι απέναντι. Και είναι και περισσότεροι...Μπορείς να δεις την κατάσταση απο τη δική τους σκοπιά? Τότε θα καταλάβεις ποιός έχει δίκιο. Οχι οταν τα βλέπεις μόνο απο τη σκοπιά που σ΄αρέσει...Πρέπει να μπορέσεις να το κάνεις και απο τις δύο πλευρές . Οπως κάνουν οι Σκανδιναυοί και γι αυτό προηγούνται...

   • iconology2009 avatar
    iconology2009 @ nikos 02/05/2014 16:56:07

    Βοήθα με να καταλάβω τι ακριβώς θέλεις να πεις; Με βρίσκεις τόσο μεροληπτικό όσο είσαι κι εσύ; Και υπάρχει μήπως κάποια αλήθεια κάπου στη μέση; Φίλε μου, επειδή μιλάμε για πολιτική της πραγματικής ζωής και όχι κάποιων εργαστηρίων με κενό αέρος, η αλήθεια βρίσκεται ή εδώ ή εκεί. Ασφαλώς και αυτό είναι ταυτόχρονα μια σκοπιά αλλά στο τέλος μια σκοπιά θα επικρατήσει. Ούτε δύο ούτε κάποια ανάμεσα. Δεν υπάρχει δηλαδή τρίτη εκδοχή στο αντικειμενικό δίλημμα ευρώ ή δραχμή. Αντί λοιπόν να με παραπέμπεις στο να δω την άποψη μου από την σκοπιά των απέναντι-και να κάνω τι δηλαδή; να στοχαστώ στη σχετικότητα των απόψεων της ζωής;-πες μου την άποψη σου ευθέως και χωρίς περιστροφές και όπως οι δικές μου απόψεις δεν σε έπεισαν-σεβαστό αυτό-δώσε μου το δικαίωμα να τις κρίνω και ό,τι βγει-πού ξέρεις; μπορεί και να με πείσεις. Αν διάβασες το σχόλιο μου αφήνω αρκετά περιθώρια στον εαυτό μου και για άλλες λύσεις, δεν είναι τόσο δογματικό όσο το διάβασες.

 2. ο εμπεσών εις τους ληστάς avatar
  ο εμπεσών εις τους ληστάς 02/05/2014 10:19:58

  Πάντα προφητικός ο Διονύσης: Άγγελος εξάγγελος μάς ήρθε από μακριά γερμένος πάνω σ’ ένα δεκανίκι Δεν ήξερε καθόλου, μα καθόλου να μιλά και είχε γλώσσα μόνο για να γλείφει Τα νέα που μας έφερε ήταν όλα μια ψευτιά κι ακούγονταν ευχάριστα στ’ αυτί μας Γιατί έμοιαζε μ’ αλήθεια η κάθε του ψευτιά κι ακούγοντάς τον ησύχαζε η ψυχή μας Έστησε το κρεβάτι του πίσω απ’ την αγορά κι έλεγε καλαμπούρια στην ταβέρνα Μπαινόβγαινε κεφάτος στα κουρεία και στα λουτρά και χάζευε τα ψάρια μες στη στέρνα Και πέρασε ο χειμώνας κι ήρθε η καλοκαιριά κι ύστερα πάλι ξανάρθανε τα κρύα Ώσπου κάποιο βραδάκι, τι τού ’ρθε ξαφνικά κι άρχισε να φωνάζει με μανία Τα πόδια μου καήκανε σ’ αυτή την ερημιά Η νύχτα εναλλάσσεται με νύχτα Τα νέα που σάς έφερα, σάς χάιδεψαν τ’ αυτιά μ’ απέχουνε πολύ απ’ την αλήθεια Αμέσως καταλάβαμε τι πήγαινε να πει και τού ’παμε να φύγει μουδιασμένα Αφού δεν είχε νέα ευχάριστα να πει καλύτερα να μη μας πει κανένα (Σαββόπουλος - Ντύλαν)

 3. Jimakos avatar
  Jimakos 02/05/2014 12:51:13

  Το ποσοστό άγνοιας του λαού είναι μεγαλύτερο του τωρινού ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ. Αρα έχει μια καλή δεξαμενή να αντλήσει ψήφους.

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 02/05/2014 15:30:43

  "Ντιμπέϊτ Σαμαρά - Τσίπρα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ" | MSN Ειδήσεις / Πολιτική | Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014 10:44 | Πρόταση για τη διεξαγωγή ντιμπέϊτ μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, απηύθυνε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης. Ειδικότερα, ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Κεδίκογλου το πρωΐ της Παρασκευής, πρότεινε τη διεξαγωγή δύο συζητήσεων, εκ των οποίων η πρώτη να αφορά τις «οικονομικές εξελίξεις, που άπτονται του νέου μεσοπρόθεσμου και του νέου μνημονίου» και η δεύτερη εθνικά και ευρωπαϊκά θέματα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε αναρμόδιος για να απαντήσει, αλλά δεσμεύτηκε να μεταφέρει την πρόταση. Αναρμόδια, επίσης, δήλωσε και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άν. Ασημακοπούλου, με την οποία υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία.
  «Τελικώς» αναφέρει η ανακοίνωση «παρέπεμψαν και οι δύο στη διακομματική επιτροπή, η οποία όμως, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μιχελάκη, έχει ολοκληρώσει το έργο της» και καταλήγει: «Αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση του κ. Σαμαρά στη πρότασή μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προσηλωμένος στην αρχή του ανοιχτού διαλόγου και της πλήρους διαφάνειας όσον αφορά τις θέσεις και τις προθέσεις των κομμάτων πριν την επερχόμενη κάλπη». ♠ ♠ "Ο σωστός ηγέτης μπορεί να συμμετέχει σε δημόσια συζήτηση ειλικρινά και διεξοδικά, γνωρίζοντας ότι στο τέλος ο ίδιος και η άλλη πλευρά, θα μπορέσουν να έλθουν πιο κοντά, έτσι ώστε η δημόσια συζήτησή τους αυτή, ν’ αναδυθεί πιό ισχυρή. Αυτό δεν ισχύει βεβαίως, όταν είσαι αλαζόνας, επιφανειακός και ανημέρωτος συμμετέχων." [Oprah Winfrey interviews Nelson Mandela: "A good leader can engage in a debate frankly and thoroughly." – Δημοσίευση 01/16/2007]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.