27/11/2008 00:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πολύνεκρη επίθεση στην Βομβάη

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 250 τραυματίστηκαν σε σειρά επιθέσεων στη  Βομβάη της Ινδίας, μεταδίδουν τα ινδικά τηλεοπτικά δίκτυα. Την ευθύνη των επιθέσεων ανέλαβε η οργάνωση «Ντεκάν Μουτζαχεντίν», η οποία με mail που έστειλε σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς υποστηρίζει ότι βρίσκεται πίσω από τα «χτυπήματα».  Οι δράστες των επιθέσεων κρατούν δυτικούς ομήρους στο ξενοδοχείο Ταζ, σύμφωνα με το Reuters. Όπως μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα στην Ινδία, μεταξύ των νεκρών βρίσκεται ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας στη Βομβάη, Χεμάντ Καρκάρε. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην ινδική τηλεόραση ότι ένοπλοι στη Βομβάη αναζητούσαν κατόχους βρετανικών και αμερικανικών διαβατηρίων. «Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιτιθέμενοι άνοιγαν πυρ «μέσα στο πλήθος αδιακρίτως» και έριχναν και χειροβομβίδες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 27/11/2008 07:35:36

  Η Βομβάη θεωρείτε οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας .

 2. koinos_nous avatar
  koinos_nous 27/11/2008 07:52:01

  Σε κάποιο άλλο blog διάβαζα αναλύσεις και οδηγίες του Μπρεζίνσκι προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ που λίγο πολύ έλεγε ότι πρέπει να εστιάσουν σε Κίνα Ινδία και Ρωσία διότι αυτοί είναι οι κύριοι ανταγωνιστές και ει δυνατόν να τους οδηγήσουν σε μεταξύ τους πόλεμο.
  Βλέπουμε μήπως τις πρώτες σκηνές της νέας υπερπαραγωγής;
  θα το βρώ και θα το υποδείξω.

 3. koinos_nous avatar
  koinos_nous 27/11/2008 08:02:36

  Είναι στο www.andromedios.blogspot.com Οι άνθρωποι πίσω από τον Ομπάμα (συνέντευξη με τον ιστορικό Ουέμπστερ Τάρπλει 7 Νοεμβρίου 2008)

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 27/11/2008 09:06:59

  Καθαρα ισλαμικού τύπου επίθεση στα πρότυπα της Αλ - Καιντα.Καμμία σχέση με Ρωσία,Κίνα ή ΗΠΑ.
  Εάν υπάρχει ξένη δύναμη πίσω από την επίθεση αυτή είναι το Πακιστάν.

 5. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 27/11/2008 10:26:24

  "NAFTEMPORIKI GR":

  * Ποιοι ευθύνονται για τις επιθέσεις;

  Αυτόπτες είπαν ότι οι δράστες ήταν νέοι άνδρες με παρουσιαστικό νοτιοασιατών, που μιλούσαν ινδικά και ούρντου, γεγονός που σημαίνει ότι ήταν μάλλον μέλη κάποιας ινδικής οργάνωσης και όχι ξένοι.

  Την ευθύνη διεκδίκησε μια προηγουμένως άγνωστη οργάνωση, που αυτοαποκαλείται Μουτζαχεντίν της Ντέκαν, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε σε ΜΜΕ. Η Ντέκαν είναι μια περιοχή της νότιας Ινδίας. Αναλυτές εκτίμησαν πως, αν και δεν είναι σαφές εάν η ανάληψη της ευθύνης έχει σχέση με τους πραγματικούς δράστες, οι επιθέσεις ενδέχεται να έγιναν από την οργάνωση Μουτζαχεντίν της Ινδίας.

  Αλλοι αναλυτές πάντως, περιλαμβανομένου του περιοδικού Foreign Policy, εκτίμησαν πως για τις επιθέσεις μπορεί να ευθύνεται η Λασκάρ ε Τόιμπα του Πακιστάν, συνδέοντας τις με την πρόσφατη διάλυση της πολιτικής πτέρυγας της ISI, της πακιστανικής υπηρεσίας κατασκοπείας, από την κυβέρνηση του Προέδρου Ζαρντάρι. Η Λασκάρ ε Τόιμπα θεωρείται ότι συνδεόταν με στελέχη των μυστικών υπηρεσιών στο Πακιστάν και το Νέο Δελχί έχει επιρρίψει στην οργάνωση επιθέσεις σε ινδικό έδαφος με καθοδήγηση του Ισλαμαμπάντ - κάτι που το Πακιστάν διέψευσε κατηγορηματικά.

  * Ποιοι είναι οι Ινδοί Μουτζαχεντίν;

  Κατά την ινδική αστυνομία, η οργάνωση είναι παραφυάδα της απαγορευμένης παράταξης Ισλαμικό Κίνημα Φοιτητών της Ινδίας (SIMI). Σύμφωνα με τις αρχές, Ινδοί μουσουλμάνοι έχουν εκπαιδευτεί και υποστηριχθεί από εξτρεμιστικές ισλαμιστικές οργανώσεις στο Πακιστάν και το Μπανγκλαντές. Στο κίνημα αυτό έχουν αποδοθεί σχεδόν όλες οι πρόσφατες αιματηρές επιθέσεις στην Ινδία, περιλαμβανομένων εκείνων με στόχο δύο επιβατικά τραίνα στο Μουμπάι πριν από δύο χρόνια, όταν είχαν βρει το θάνατο 187 άνθρωποι.

  Σύμφωνα με τις ινδικές υπηρεσίες ασφαλείας οι Μουτζαχεντίν ενδέχεται να έχουν ενσωματώσει μέλη της οργάνωσης Χάρκατ ουλ Τζιχάντ αλ Ισλάμι του Μπανγκλαντές.

  * Γιατί θεωρούνται ύποπτοι;

  Τον Σεπτέμβριο, η οργάνωση είχε και πάλι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καταγγείλει την αστυνομία για παρενόχληση μουσουλμάνων, και ειδικά την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας στο Μουμπάι.

  Οι επιθέσεις στη Βομβάκη φαίνεται ότι ήταν προσεκτικά συντονισμένες και σχεδιασμένες και σε αυτές συμμετείχε μεγάλος αριθμός ανθρώπων. Ο τρόπος που ενέργησαν συνάδει με προηγούμενες ενέργειες των οποίων ανέλαβαν την ευθύνη.
  Τον Μάιο, οι Μουτζαχεντίν είχαν απειλήσει να επιτεθούν σε τουριστικά αξιοθέατα εάν η κυβέρνηση δε σταματούσε να στηρίζει τις ΗΠΑ στην διεθνή κονίστρα. Η απειλή είχε γίνει σε μήνυμα με το οποίο είχε διεκδικηθεί η ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις οι οποίες είχαν στοιχίσει 63 ζωές στην τουριστική πόλη Τζαϊπούρ. Το μήνυμα «κήρυττε πόλεμο εναντίον της Ινδίας». Αυτόπτες μάρτυρες των χθεσινών επιθέσεων στο Μουμπάι είπαν ότι οι δράστες «ξεχώριζαν» Αμερικανούς και Βρετανούς.

  * Ποιες άλλες επιθέσεις έχουν διαπράξει;

  Η οργάνωση πρωτοεμφανίστηκε με μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων στο βόρειο κρατίδιο Ούταρ Πραντές το Νοέμβριο του 2007. Η επόμενη ενέργεια που αποδόθηκε στους Ινδούς Μουτζαχεντίν ήταν οι εκρήξεις στην Τζαϊπούρ. Την 25η Ιουλίου οκτώ μικρής ισχύος εκρήξεις σημειώθηκαν στην Μπάνγκαλορ, στοιχίζοντας τη ζωή ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 15. Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης. Την ίδια ημέρα, 16 βόμβες εξερράγησαν στην Αχμενταμπάντ, στο κρατίδιο Γκουτζάρατ, στοιχίζοντας 45 ζωές και 161 τραυματισμούς. Οι Ινδοί Μουτζαχεντίν ανέλαβαν την ευθύνη προειδοποιώντας ότι ο κόσμος θα "ένοιωθε σύντομα τον τρόμο του θανάτου" εις το όνομα του Αλλάχ.

  Ανέφεραν ότι οι επιθέσεις τους έγιναν σε αντίποινα για τις ταραχές του 2002, όταν 2.500 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι, σκοτώθηκαν από συμμορίες έξαλλων Ινδουϊστών.
  Το Σεπτέμβριο, πέντε βόμβες εξερράγησαν σε αγορές στο Νέο Δελχί σκοτώνοντας 18 ανθρώπους. Την ευθύνη ανέλαβαν και πάλι οι Ινδοί Μουτζαχεντίν, υποστηρίζοντας ότι προέβησαν στην ενέργεια για να αποδείξουν ότι μπορούν να κτυπήσουν ακόμα και στις πιο αυστηρά φρουρούμενες πόλεις της χώρας.

  * Διαφέρουν οι επιθέσεις στο Μουμπάι από τις
  προηγούμενες ενέργειές τους;

  Σε όλες τις προηγούμενες ενέργειες των Ινδών Μουτζαχεντίν - εάν πράγματι αυτοί, ή κάποιος πυρήνας τους, είναι οι Μουτζαχεντίν της Ντέκαν - η μέθοδος που είχε επιλεγεί ήταν η τοποθέτηση βομβών και η ταυτόχρονη, ή συντονισμένη, πυροδότησή τους.

  Οι επιθέσεις στη Βομβάη ήταν επίσης συντονισμένες, αλλά έγιναν από ενόπλους, ορισμένοι εκ των οποίων έφεραν χειροβομβίδες.
  Η τακτική που επελέγη - μια στρατιωτικού τύπου επίθεση σε «εύκολους» στόχους, με τον διαχωρισμό ξένων και την απαγωγή ομήρων - είναι μάλλον σπάνια και δε συνάδει με τις συνήθεις επιλογές των εξτρεμιστών όταν δρουν σε περιοχές όπου ζουν άμαχοι. Πάντως παρόμοιες ενέργειες έχουν γίνει στο παρελθόν αλλού, ειδικά στην πόλη Χόμπαρ της Σαουδικής Αραβίας τον Μάιο του 2004. Τότε, ένοπλοι είχαν επιτεθεί σε δύο εγκαταστάσεις πετρελαϊκών εταιριών, παίρνοντας 50 ομήρους και σκοτώνοντας 22. Οι δράστες είχαν επιλέξει τα θύματά τους ρωτώντας τα εάν ήταν χριστιανοί ή μουσουλμάνοι.

  --------------
  ΣΣ: Κρατούνται περίπου 200 όμηροι, και στο "Ταζ Μαχάλ" και στο "Ομπερόι". Γίνεται, τώρα, επιχείρηση της Αστυνομίας και του Στρατού για να απελευθερωθούν.

 6. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 27/11/2008 12:47:28

  Πακιστάν και Ινδία είναι ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ δυνάμεις...


  Ίσως να αρχίσουν να γίνονται πυρηνικοί πόλεμοι στην Ασία. Είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος για να αντιμετωπισθεί ΚΑΙ ο υπερπληθυσμός επί της Γης, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση του νυν Πολιτισμού της, ΚΑΙ να καταπολεμηθεί το "άχαστο" στον πόλεμο κατά της "Τρομοκρατίας" στρατηγικό πλεονέκτημα των Μουσουλμάνων έναντι των Δυτικών (Χριστιανών και Εβραίων), λόγω της υπεργεννητικότητας των μεν και της υπογεννητικότητας των δε.

  Συμφέρει, ΕΠΙΣΗΣ, και για τον Οικονομικό παγκόσμιο πόλεμο, στον οποίο αναφέρθηκε ο "κοινός_νους" και άλλοι φίλοι εδώ. ΑΝ μείνουν η Ινδία και η Κίνα με 500 εκατομμύρια, το Πακιστάν, το Ιράν και όλοι μαζί οι Μουσουλμάνοι με άλλα τόσα, ΤΟΤΕ, "χαράς ευαγγέλια" για την Δύση, Χριστιανούς (ΣΤΡΑΤΟΣ) και Ιουδαίους ( ΚΕΦΑΛΑΙΟ). Το πολύ πολύ να εξαερωθεί το Ισραήλ. Μερικοί θα ευχαριστηθούν, κι όλας!

  Τρελλό σενάριο; ΝΑΙ, αλλά, ακριβώς γι' αυτό, ΕΠΙ-ΚΑΙΡΟ! Μήπως βλέπετε εσείς να συμβαίνει και τίποτα λογικό γύρω μας; Και πώς να συμβαίνουν λογικά πράματα, όταν όλοι όσοι ευθυνόμαστε για τον καλούμενο "Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας", Εβραίοι, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, έχουμε "προγραμματισθεί" με παρανοϊκά δεδομένα- "data";

  Όταν έχεις καταφέρει να κάνεις κάποιον να θεωρεί ΑΛΗΘΕΙΑ και σύνηθες ...γεγονός την αυτοπρόσωπη παρουσία τού Θεού σε προγόνους τους, για να τους πει ή ...γράψει με το ίδιο Του το χέρι το Σύνταγμά τους- Torah- "ΝΟΜΟ"- Ευαγγέλιο- Κοράνι, ή να εξολοθρεύει τους εχθρούς τους, ΤΟΤΕ, πολύ λογικοί φαντάζουν και οι Σιωνιστές βάρβαροι και οι Ισλαμιστές καμικάζι και οι Χριστιανοί ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ των Σταυροφόρων, που έχουν τελειώσει και με άριστα το Χάρβαρντ:

  “«Εκτελώ αποστολή απ’ τον ΘΕΟ!», φέρεται να λέει ο πλανητάρχης. «Ο Θεός ΜΟΎ ΕΙΠΕ: ‘Τζωρτζ, πήγαινε να πολεμήσεις τους τρομοκράτες στο Αφγανιστάν’. Και το έκανα! Και μετά ΜΟΥ ΕΙΠΕ: ‘Τζωρτζ, πήγαινε να τερματίσεις την τυραννία στο Ιράκ’. Και το έκανα!

  Και ΤΩΡΑ ΞΑΝΑ αισθάνομαι ότι ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΎ ΘΕΟΥ: ‘Δώσε στους Παλαιστίνιους κράτος’, μου λέει, ‘δώσε στους Ισραηλινούς την ασφάλειά τους και στην Μέση Ανατολή ειρήνη’. Και, μα τω Θεώ, θα το κάνω!» ..

  Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά οι Παλαιστίνιοι επιβεβαιώνουν όσα περιέγραψε ο Μπους στους Άραβες και Ισραηλινούς ηγέτες από ΣΥΝΟΜΙΛΊΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ, κατά την Διάσκεψη Κορυφής του Σαρμ ελ Σέιχ. Την ύπαρξη του διαλόγου είχε για πρώτη φορά αποκαλύψει η ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ» την επομένη ημέρα της διάσκεψης”, («Ελευθεροτυπία», 8-10-05) …

  $$$

  “Την ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ράμσφελντ την εμπνέει ο… ΘΕΟΣ. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ντόναλτ Ράμσφελντ εμπνέεται από τον… Θεό κατά την άσκηση των καθηκόντων του, υποστήριξε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Πίτερ Πέις.

  «Διοικεί με τον τρόπο που ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ότι είναι ο καλύτερος για την χώρα μας» είπε ο στρατηγός μιλώντας στην Φλόριδα”, «Ελευθεροτυπία», 21-10-06

  ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ

  Με τρελλά δεδομένα, τρελλές λύσεις βρίσκεις. (Εκτός κι αν γίνει κανένα ..."θαύμα"!)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.