#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/07/2011 22:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου: της νύκτας τα καμώματαΤης νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η νύχτα και γελά. Χρειάστηκαν 20 μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για να φέρει ρυθμίσεις που θα έπρεπε ήδη να υπάρχουν. Και τις φέρνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε ένα πολυνομοσχέδιο που έχει απ' όλα. Σαν μπαξές με όλα τα λουλούδια είναι και το νομοσχέδιο αυτό έτρεξαν να το εισάγουν στη Βουλή για να προλάβουν το κλείσιμό της στις % Αυγούστου.

Το νομοσχέδιο του Βενιζέλου περιλαμβάνει διατάξεις για την εισαγωγή της σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, δηλαδή της δημιουργίας καταλυμάτων γύρω από ένα ξενοδοχείο. Επίσης, αναφέρονται κίνητρα για την απόσυρση παλαιών καταλυμάτων ενώ μπαίνει κι ένα πράσινο χαράτσι στους ιδιοκτήτες εγκαταλελειμμένων παραθεριστικών καταλυμάτων.

Ενα μεγάλο κεφάλαιο καθορίζει θέματα που αφορούν τις συντάξεις του Δημοσίου, τη σύνταξη των διαζευγμένων κ.λπ. Περιλαμβάνονται επίσης ρυθμίσεις για τις μισθώσεις του ελληνικού Δημοσίου, την ανάκτηση παράνομων κρατικών ενισχύσεων καθώς και για τα τυχερά παιχνίδια, τα “φρουτάκια” και την ατομική κάρτα παίκτη. Ειδικά για τις παιχνιδομηχανές, πάνω από 35.000 θα κατακλύσουν τη χώρα και κάθε καφενείο θα γίνει καζίνο.

Προβλέπεται επίσης και νέα περαίωση στην οποία μπορούν να ενταχθούν όλοι όσοι εξαιρέθηκαν από την πρόσφατη ρύθμιση περαίωσης όπως για παράδειγμα εκείνοι που είχαν  ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ, όσοι είχαν ενταχθεί στην περαίωση αλλά για κάποιο λόγω δεν πλήρωσαν όλες τις δόσεις και έτσι έμειναν ορισμένα έτη ανέλεγκτα καθώς και εκείνοι που δεν δέχθηκαν να κλείσουν τις ανέλεγκτες χρήσεις 2001 - 2009 με αυτόματη διαδικασία. Στη νέα περαίωση θα ενταχθούν όλοι όσοι έχουν ετήσια ακαθάριστα έσοδα έως 40 εκατ. ευρώ. Η επίλυση των φορολογικών διαφορών (κλείσιμο ανέλεγκτων χρήσεων) ενεργείται πριν από την έναρξη του φορολογικού ελέγχου με την αποδοχή από τον υπόχρεο του Εκκαθαριστικού Σημείωματος εντός προθεσμίας 5 ημερών από την κοινοποίησή του. Το ίδιο εκκαθαριστικό σημείωμα μπορεί να υποβάλει και μόνος του ο φορολογούμενος μέχρι 31 Οκτωβρίου 2011.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. thanos avatar
  thanos 14/07/2011 23:25:58

  ΝΕΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗ:
  Ειναι η ΝΕΑ νέα αρχή στις σχέσεις κράτους - πολίτη.

  Όσο υπάρχουν περαιώσεις η φοροδιαφυγή θα γιγαντώνεται κ τα έσοδα θα πέφτουν.

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/07/2011 00:12:51

  Είναι η νέα νέα νέα νέα νέα αρχή. Για να δούμε, τα φρουτάκια δεν πέρασαν με Παπακωνσταντίνου. Θα περάσουν με τον αντιπρόεδρα; Θα κάνουν την Ελλάδα έναν απέραντο τζόγο και με τη βούλα; Για να δούμε, θα προλάβουν; Θα τους αφήσουμε;

 3. Νοήμων avatar
  Νοήμων 15/07/2011 00:55:05

  Ο Μπεννύτο με την ασχετοσύνη στα οικονομικά σε συνδυασμό με τη βουλημία και το άγχος που τον διακρίνει για αυτοπροβολή, καθε μέρα θα κάνει και απο μια πα..ριά. Ο άνθρωπος έχει καβαλήσει το καλάμι και το πάει. Την έχει δεί Μέγας Τιμονιέρης. Θα μας φλομώσει στις μπούρδες και τις μπαρούφες σε σημείο που ο Παπακ θα φαντάζει φωστήρας μπροστά του

 4. ανεργος avatar
  ανεργος 15/07/2011 02:02:24

  Ότι ρύθμιση ισχύει για τις μισθώσεις του δημοσίου να ισχύει και για τον ιδιώτη που νοικιάζει Απο το δημόσιο να ξεκινήσει Απο κάπου η πράσινη ανάπτυξη

 5. Κρης avatar
  Κρης 15/07/2011 04:06:58

  ερασιτεχνισμός ....
  Άλλο ν/σ για τα τυχερά έστειλε για έγκριση στις αρχές Απριλίου
  η κυβέρνηση στην ΕΕ
  h**p://bit.ly/gJ4mOT
  καί Άλλο πάει τώρα στην Βουλή.
  h**p://bit.ly/nqCqGj ( σελις 67 και μετέπειτα )

  από την υποχρέωση του 98/34
  (τα Κράτη Μέλη να γνωστοποιούν στην Επιτροπή και μεταξύ τους όλα τα σχέδια τεχνικών κανονισμών που αφορούν προϊόντα και σύντομα τις υπηρεσίες Κοινωνίας Πληροφοριών πριν από την έγκρισή τους στην εθνική νομοθεσία.)

  Αυτό που αναρτήθηκε στο TRIS στις 05/04/11 με καταληκτικη ημερομηνία
  07/07 πηρε παράταση μεχρι 08/08/11
  με τις ενστάσεις που εξέφρασε η ίδια η Ευρωπαική Ενωση και η Μάλτα ,
  και τις παρατηρησεις της Μ. Βρετανίας.
  h**p://bit.ly/oOSP0p

  ###

 6. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 15/07/2011 10:37:04

  Οι 150 και κάτι ψήφισαν με χέρια και πόδια τον εφαρμοστικό, σε λεπτομερειούλες για το τζόγο θα τα χαλάσουν; ό,τι και να πουν μόνο χυδαία υποκριτικό μπορεί να χαρακτηριστεί!

 7. madprof avatar
  madprof 15/07/2011 13:35:44

  «εισαγωγή της σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, δηλαδή της δημιουργίας καταλυμάτων γύρω από ένα ξενοδοχείο. Επίσης, αναφέρονται κίνητρα για την απόσυρση παλαιών καταλυμάτων»
  Οι επιδοτούμενες μπουλντόζες και τσιμεντιέρες θα αρχίσουν από το πόρτο καρράς, να υποθέσω. Από εκεί που ξεκίνησε το έπος του Ακατονόμαστου. Ελλάς το μεγαλείο σου!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.