#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/09/2011 17:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πολλοί βολεύτηκαν από το χάος με τα βιβλία!O Ψυχάρης την Κυριακή μοιράζει ...δωρεάν DVD με σχολικά βιβλία.

Κάποιοι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Παιδείας, βρήκαν άκρες και βιβλία και τα μοίραζαν στα παιδιά  τους.

Ο ...Ελευθερουδάκης ..κατέκλεισε την Αθήνα με  αφίσες για σχολικά βιβλία.

Ο Λιβάνης γέμισε τις βιτρίνες του.

Λές να μην ήταν τόσο ...αθώα τελικά η καθυστέρηση.

Γιατί πολλοί βολεύτηκαν μια χαρά!

Τι μπορεί να σκεφτεί ένας καταραμένος και ...διεστραμμένος Οφις!

Ιδού και ο. . "δεκάλογος" του υπ.Παιδείας γιά την ...αντιμετώπιση της έλλειψης σχολικών βιβλίων!!!

Όφις Ιοβόλος

Στο παρά πέντε της έναρξης για τη νέα σχολική περίοδο, το υπουργείο Παιδείας θυμήθηκε να ζητήσει τα περυσινά βιβλία από τους μαθητές, ώστε να διανεμηθούν στους καινούριους, ως ημίμετρο για την έλλειψη σχολικών βιβλίων που παρουσιάζεται. Σε αυτό το πλαίσιο εξέδωσε έναν δεκάλογο με ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για να καλυφθούν οι ελλείψεις. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως η χρήση των περυσινών βιβλίων είναι εφικτή στην πράξη για όσα μαθήματα δεν έχουν ασκήσεις.

 Οι δράσεις που εξήγγειλε το υπουργείο είναι

1. Αξιοποίηση και συστηματική χρήση όλων των βιβλίων, των βοηθημάτων και του πρόσθετου διδακτικού υλικού, που υπάρχουν ως περίσσευμα από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και από βιβλία που επεστράφησαν.

2. Αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού που υπάρχει, στο σύνολό του, αναρτημένο στο διαδίκτυο, μια πρωτοβουλία που αναπτύχτηκε στο πλαίσιο του «Ψηφιακού Σχολείου».

3. Αξιοποίηση των DVD με περιεχόμενο τα σχολικά βιβλία ανά τάξη Γυμνασίου και Λυκείου, τα οποία λόγω του προβλήματος παρήγαγε το υπουργείο Παιδείας, μόλις εντοπίσθηκε το πρόβλημα.

4. Ανάδειξη της πρωτοβουλίας για την επαναχρησιμοποίηση των σχολικών βιβλίων.

5. Συνεργασία όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας (διοίκηση, σχολικοί σύμβουλοι και όλοι οι εκπαιδευτικοί), ώστε να υπάρξει πρόγραμμα δράσης για την αξιοποίηση κάθε πρόσφορης λύσης ανάλογα με τις ανάγκες κάθε σχολείου.

6. Στοίχιση της διοικητικής πυραμίδας (κεντρική υπηρεσία-υπηρεσία ΟΕΔΒ, Περιφερειακοί Διευθυντές, Διευθυντές Εκπαίδευσης, Διευθυντές σχολικής μονάδας) μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για καταγραφή των ελλείψεων ανά σχολική μονάδα μετά από πλήρη αποτύπωση των υπαρχόντων βιβλίων από: τις νέες εισροές βιβλίων από τον ΟΕΔΒ τα διαθέσιμα βιβλία στις αποθήκες από προηγούμενα έτη τα βιβλία που έχουν επιστραφεί από μαθητές μέσα από την καμπάνια της μαθητικής αλληλεγγύης καθώς και βιβλία που με πρωτοβουλίες των μαθητών και των γονέων έχουν διασφαλίσει οι μαθητές για προσωπική χρήση. Η καταγραφή αυτή θα ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

7. Συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής για να οργανωθεί η επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής, που μπορούν να υποστηρίξουν την αναπαραγωγή πρόσθετου διδακτικού υλικού (Δήμοι, Σχολικές Επιτροπές, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ κλπ).

8. Από τις 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου θα γίνεται αναπαραγωγή του αναγκαίου διδακτικού υλικού – σε εβδομαδιαία βάση - που θα υποστηρίξει τους μαθητές, για τους οποίους δεν έχουν εξασφαλιστεί άλλα μέσα.

9. Προώθηση και ενίσχυση κάθε εθελοντικής πρωτοβουλίας από μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, Δήμους, τοπικούς φορείς.

10. Η πολιτική ηγεσία θα βρίσκεται πάντα κοντά στη σχολική κοινότητα για να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει κάθε πρωτοβουλία, και ιδιαίτερα την πρώτη και κρίσιμη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, οργανώνοντας και άλλες πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την κάθε προσπάθεια.

-Και ο Παπαϊωάννου στο παιγνίδι

Την ίδια ώρα,εξηγήσεις από τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, για τους χειρισμούς μελών του Ελεγκτικού Συνεδρίου  στο θέμα των ελέγχων που πραγματοποίησαν στο διαγωνισμό για την προμήθεια χάρτου που προορίζονταν για το τύπωμα των σχολικών βιβλίων, αναμένει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

 

Ήδη, ο υπουργός Δικαιοσύνης παρέδωσε στον κ. Καραβοκύρη το φάκελο της υπουργού Παιδείας  Άννας Διαμαντόπουλου με τα στοιχεία της υπόθεσης. Ο πρόεδρος του Ε.Σ θα τον  μελετήσει, στη συνέχεια θα ενημερώσει τον υπουργό και εκείνος θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης ή όχι εις βάρος του κ. Νίκου Αγγελάρα,  προέδρου του αρμοδίου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε παράνομο τον επίμαχο διαγωνισμό.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Παπαϊωάννου πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ε.Σ στον οποίο εκτός από τα ημεροχρονολογικά στοιχεία που του έχει αποστείλει για την πορεία της υπόθεσης, η κ.Διαμαντοπούλου, έδωσε δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου που αναφέρουν ότι ο κ. Αγγελάρας έχει καθυστερήσει και  σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης  έχει αποστείλει επιστολή σε τρίτο, πολιτικό, πρόσωπο με την οποία κάνει υποδείξεις για άλλη υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 09/09/2011 17:36:35

  Άδειασε το στοκ των βιβλιοπωλείων.

 2. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 09/09/2011 17:41:10

  Μια χαρά τα γράφεις Όφι...αφού διεστραμμένη είναι η πραγματικότητα εσύ φταις;

 3. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 09/09/2011 17:46:37

  ΠΕΝΙΑ ΤΕΧΝΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ.......

 4. manos avatar
  manos 09/09/2011 18:19:46

  Η ανάπτυξη που λέγαμε.

 5. cas avatar
  cas 09/09/2011 18:51:37

  Αστειεύεσαι;
  Τι κατά λάθος; Τόσα χρόνια πως δεν είχε ξανασυμβεί τέτοιο λάθος.
  Πρόβα τζενεράλε κάνουνε για την κατάργηση του δωρεάν συγγράμματος.
  Άλλωστε το είχε πει κάποια στιγμή η μις λέσχη μπίντελμπεργκ - διαμαντοπούλου:
  Ότι δωρεάν παιδεία τέλος, αρχής γενομένης υπό του συγγράμματος!

 6. cas avatar
  cas 09/09/2011 18:54:06

  Φαίνεται έχουμε πολλούς εγγράμματους και δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τα ευρωπαϊκά ποσοστά των αναλφάβητων!

 7. ΜΙΧΑΛΗΣ-ΗρΑκΛεΙο ΚρΗτΗς avatar
  ΜΙΧΑΛΗΣ-ΗρΑκΛεΙο ΚρΗτΗς 09/09/2011 18:57:27

  Και δεν είδαμε ακόμα ... τίποτααααααα!!!
  Κάτσε να φύγουν οι τουρίστες, να πιάσουν τα κρύα και να μείνουμε "μόνοι" μας...

 8. Miltos avatar
  Miltos 09/09/2011 19:04:08

  Και ούτε μια παραίτηση !!!!!
  Ολο το ΔΣ του ΟΕΔΒ δεν έπρεπε να είχε παραιτηθεί μετά από αυτό το μπάχαλο; Ο λόγος: ΔΕΝ έκαναν σωστά την δουλειά τους - να εφοδιάσουν με βιβλία τα σχολεία.Ολα τα άλλα είναι φτηνές δικαιολογίες.
  Η Υπουργός και ο/η αρμόδιος υφυπουργός ΕΠΡΕΠΕ να είχαν παραιτηθεί.

  Κα Διαμαντοπούλου:
  Τα νομοσχέδια κτλ (νομός πλαίσο για ανώτατη παιδεία κα) και όλες οι άλλες αποφάσεις και ενέργειές σας μπορεί κανείς να πει ότι είναι πολιτικές αποφάσεις και απόψεις. Μπορεί να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε σε αυτά.
  Το θέμα όμως με τα βιβλία δείχνει απλώς ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ δική σας και των υφισταμένων σας. ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ να διαχειριστείτε την κατάσταση. ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ για την δουλειά που σας διόρισε ο λαός μέσω της ψήφου σας. Οι ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ή τους παραιτούν. Οπότε πρέπει να παραιτηθείτε ΤΩΡΑ. Και εσείς - ως έχουσα την πολιτική ευθύνη του υπουργείου - και ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι με το θέμα των βιβλίων.

  Επαναλαμβάνω ότι όλα τα άλλα είναι φτηνές δικαιολογίες.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Miltos 09/09/2011 19:15:11

   Φέτος δεν έκανε τη δουλειά του ο ΟΕΔΒ; φέτος καθυστέρησε το Ελεγκτικό συνέδριο;

 9. Theoprovlitos avatar
  Theoprovlitos 09/09/2011 19:48:10

  Τι θα γινει πια με το Μ. Βασιλάκη και αυτους για τους οποίους δουλευει; Τα εβαλε τωρα και με τους πολυτεκνους στο κακοφημο και αντιχριστο φιλελευθερο blog του επειδη δεν κανουν εκτρωσεις, σε μια χωρα που εχει αρνητικη αυξηση πληθυσμου;

  Θα το ξεμπροστιασει καποιος επι τελους αυτο το καθαρμα και τον άλλο τον παρατρεχαμενο του Μάνου; Αρκετα δεν κονομησε από την ιστοσελιδα της Βουλης και του Δημου;

  • Αίθρα avatar
   Αίθρα @ Theoprovlitos 09/09/2011 19:54:23

   Ποιος είναι ο παρατρεχάμενος;

   • Theoprovlitos avatar
    Theoprovlitos @ Αίθρα 09/09/2011 20:52:26

    Το δεξι χερι του Μανου επί Μητσοτακη στις αποκρατικοποιήσεις του 1991-3 και διαχειριστης των ιστοσελιδων της Βουλης, του Δημου Αθηναιων, του Αθηνα 2004 και του mega. Νυν provider υπηρεσιων κινητης τηλεφωνιας και internet όπως και ο γιος του Βερεμη.

  • TARA,AS avatar
   TARA,AS @ Theoprovlitos 09/09/2011 20:26:45

   Ποιό είναι το blog;

   • Theoprovlitos avatar
    Theoprovlitos @ TARA,AS 09/09/2011 22:15:10

    Ροιδης

 10. K. Kapadoks avatar
  K. Kapadoks 09/09/2011 21:10:43

  Τελικά για τον ΠΑΡΑΝΟΜΟ διαγωνισμό θα μιλήσει κανέις ; Γιατί ο διαγωνισμός ηταν παράνομος , σύμφωνα με τις αποφάσεις τού Ελεγκτικού Συνεδρίου (οκτώ δικαστές το κρίνανε) . Δεν χωράει αμφιβολία , ούτε άλλη αμφισβήτηση .
  Αντί ν' ασχοληθούμε με την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ των υπηρεσιών τού Υπουργρίου τής κας Diamondson's σκαλίζουμε τα σημειώματα , τις επιστολές (μήπως και τα ραβασάκια ;;) ΕΝΟΣ από τούς δικαστές ; Θα τον κάνουνε ήρωα τον Αγγελάρα !

  Λοιπόν για τον παράνομο διαγωνισμό ;;
  Κάποιος "υπεύθυνος" ;;

  Βέβαια θα μού πείς ζητάς από το πασόκ ευθιξία , εντιμότητα ή υπευθυνότητα , όπως λέει η παροιμία κάτι για τής μυλωνούς κάποια ειδικότερη τοπογραφία ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.