#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/12/2012 12:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Πολιτικό της Χρονιάς» ανακηρύσσει τον Α. Σαμαρά η εφημερίδα HandelsblattΗ σημερινή έντυπη έκδοση της εφημερίδας Handelsblatt με κεντρικό τίτλο «Προσωπικότητες 2012» φιλοξενεί στις σελίδες της προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής και της οικονομίας, οι οποίοι με τις ενέργειές τους σφράγισαν τη χρονιά που φεύγει. Η διαδικασία της επιλογής οργανώθηκε από την αρχισυντάκτη της εφημερίδας και στην εκλογή των προσώπων συμμετείχαν όλοι οι δημοσιογράφοι της Handelsblatt που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Γερμανίας.

 Με τίτλο «Ο ακλόνητος», η εφημερίδα ανακηρύσσει τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Αντώνη Σαμαρά, σε «Πολιτικό της Χρονιάς». Το ακόλουθο  κείμενο που αφιερώνεται στον Έλληνα Πρωθυπουργό, το γράφει ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Hans-Dietrich Genscher.

 «Η απόφαση να στεφθεί ο Αντώνης Σαμαράς σε “πολιτικό της Χρονιάς”, δεν μπορούσε να ήταν καλύτερη. Το 2012 ήταν η χρονιά του.

 Σίγουρα δεν ήταν ευθύς, αλλά γεμάτος στροφές, ο δρόμος, που τον οδήγησε στο αξίωμα του Πρωθυπουργού. Δεν ήταν επίσης κανένας δρόμος, ο οποίος, εάν μετρηθεί με τα μέτρα και σταθμά της δημοκρατίας των πολιτικών κομμάτων, να μπορεί να χαρακτηριστεί ως ευθύς.

 Ο 61χρονος Έλληνας πολιτικός ξεκίνησε τη βουλευτική του καριέρα το 1977, σε ηλικία 26 χρονών, από την ελληνική Bουλή. Στο προηγούμενο χρονικό διάστημα ολοκλήρωσε τις σπουδές του, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Γνωρίζει τον κόσμο, και τώρα ο κόσμος τον γνωρίζει και αυτόν. Τα πρώτα του κυβερνητικά αξιώματα ήταν Υπουργός Οικονομικών και Υπουργός Εξωτερικών. Με την ιδιότητα του Υπουργού Εξωτερικών τον γνώρισα ως ομόλογό μου κατά το τέλος της θητείας μου ως Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και έκτοτε τον εκτιμώ.

 Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ένας παλιός και έμπιστος φίλος, μου τον εμπιστεύτηκε –και εγώ τον υποδέχθηκα στον κύκλο των συναδέλφων μου με ανοιχτές αγκάλες και, δεδομένης της σύστασης του παλιού μου φίλου, τον υποδέχθηκα επίσης με μεγάλη περιέργεια και καλή διάθεση. Το γεγονός ότι αργότερα χώρισαν οι δρόμοι τους και ακόμα το ότι ο Σαμαράς κατέβηκε ως αντίπαλος υποψήφιος κατά της κόρης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Ντόρας Μπακογιάννη, δεν είχε αρνητική επίπτωση στις φιλικές του σχέσεις με κανένα από τους συμμετέχοντες. Στο τέλος υπήρξε και υπάρχει ο σεβασμός και η εκτίμηση για το αξιέπαινο έργο ζωής του Έλληνα πολιτικού.  

 Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, μετά όμως, λόγω πολιτικής διαμάχης, εγκατάλειψε το κόμμα και ίδρυσε το δικό του. Δεν είχε όμως επιτυχία και σύντομα επέστρεψε μετανιωμένος πίσω στη Νέα Δημοκρατία. Η ώρα της Αλήθειας ήρθε το 2012. Οι εκλογές της 6ης  Μαΐου τον ανέδειξαν Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, το κόμμα του σημείωσε αύξηση του ποσοστού των ψηφοφόρων κατά σχεδόν 10% και απέσπασε σχεδόν το 30% των ψήφων. Αν και το κόμμα του με αυτό το ποσοστό δεν ήταν ισχυρό (δεν είχε την απόλυτη πλειοψηφία), αποδείχθηκε πολύ γρήγορα ότι μόνο αυτός θα μπορούσε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία για την εκλογή στο αξίωμα του Πρωθυπουργού.

 Ένα αξίωμα, το οποίο ήταν σαφές ότι θα απαιτούσε από τον κάτοχό του το απόλυτο, δηλαδή αυτοπεποίθηση, πειστικότητα και προπάντων ευθύνη. Έτσι σε αυτή την ώρα της ευθύνης, από τον πολιτικό ο οποίος κατά το παρελθόν ήταν αντίθετος στην εφαρμογή αναγκαίων μέτρων λιτότητας, έγινε ο πολιτικός, ο οποίος διέβλεψε αυτό που απαιτούσε το συμφέρον της Ελλάδας σε αυτή την κατάσταση. Ακόμη δε περισσότερο, ήταν ο πολιτικός ο οποίος δεν το διέβλεψε μόνο, αλλά δέχθηκε να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση. 

 Μια πρόκληση, η οποία απαιτούσε να μιλήσει ανοικτά για τις δικές του παραλείψεις, αλλά και τις παραλείψεις της Ελλάδας κατά το παρελθόν και έτσι να εξάγει τα αναγκαία συμπεράσματα. Η σαφήνεια αυτής της θέσης και η ικανότητα να περάσει αυτή τη θέση απετέλεσαν τη βάση της εμπιστοσύνης για την απόφαση των Ευρωπαίων εταίρων όσον αφορά τη θέσπιση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα και μάλιστα με ένα εύρος, το οποίο πριν λίγα χρόνια, κανείς δεν θεωρούσε ότι είναι δυνατό. Ο Αντώνης  Σαμαράς απέδειξε, τι σημαίνει για μια χώρα όταν στην κορυφή βρίσκεται μια προσωπικότητα, η οποία μέσα στη δίνη μιας -σχεδόν άνευ προοπτικής- κατάστασης, διαβλέπει το σωστό δρόμο και τον ακολουθεί, παρ’ όλες τις αντιξοότητες.

Αντιστάθηκε στον πειρασμό να δείξει με το δάχτυλό του τους άλλους. Είναι αυτός που έθεσε το δάχτυλό του στις πληγές της λανθασμένης ελληνικής πολιτικής του παρελθόντος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σεβασμό του λαού του χώρας του στο πρόσωπό του, ενός λαού, ο οποίος μαζί με αυτόν ακολουθεί τώρα τον πέτρινο  δρόμο ενός νέου ξεκινήματος. Δεν είναι επίσης λιγότερο σημαντικός και ο σεβασμός τον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς απέκτησε, στον κύκλο των Ευρωπαίων ομολόγων του με το θάρρος και την ικανότητα του να πείθει. Εδώ βρίσκεται και η αρχή για την αξιοπιστία που απολαμβάνει παντού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεδομένων των συχνά δραστικών μέτρων, μέσω των οποίων η Ελλάδα ακολούθησε το δρόμο της αλλαγής, οι φωνές της αλαζονείας και της ελιτικής υπεροψίας, τις οποίες μπορούσε να ακούσει κάποιος και εδώ στη Γερμανία, έγιναν πιο σιγανές ή σιώπησαν εντελώς.  

 Ο Αντώνης Σαμαράς -ο οποίος κατά την πολιτική του καριέρα βίωσε την εμπειρία του τι σημαίνουν οι ήττες και ότι οι ήττες πάντα δίνουν την ευκαιρία ενός νέου ξεκινήματος- θα γνωρίζει, ότι η ανάκαμψη της χώρας θα περιέχει ακόμα δυσκολότερες δοκιμασίες για τους πολίτες της κοιτίδας της Δημοκρατίας και ιδιαίτερα για την προσωπικότητα που βρίσκεται στην κορυφή της κυβέρνησης. Όποιος τον έχει γνωρίσει, θα είναι πεπεισμένος, ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα τα καταφέρει».   

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΚΑΒΑΛΑ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΚΑΒΑΛΑ 21/12/2012 13:07:26

  ΟΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ . ΣΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΠΕΤΥΧΕ ΠΟΛΛΑ .ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑΜΑΣ ΒΡΙΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙΤΗΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΗΠΑΛΩΝΤΟΥ

 2. tak avatar
  tak 21/12/2012 13:16:51

  Άξιος, άξιος, άξιος!

 3. loretta avatar
  loretta 21/12/2012 13:38:51

  Κινηση πολιτικου πολιτισμου,αξιος! Μονο στην χωρα μας δεν αναγνωριζουμε τους αξιους και ικανους. Και αυτο ειναι κατι που μενει να αλλαξεις Αντωνη.

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 21/12/2012 13:47:01

  Πληρης δικαιωση μιας μεγαλης ,επιπονης ,επιμονης διαδρομης με σταθερες αξιες & οραμα για την Ελλαδα και μονο.Παναξια αναγνωριση με ενα αψογο απο καθε πλευρα κειμενο ενος αναγνωρισμενου και σεβαστου πολιτικου του Γκενσερ!Θελω να στηλιτευσω την μικροψυχια της Τσαπανιδου του ΣΚΑΙ που αντιμετωπισε ειρωνικα την διεθνη αυτη αναγνωριση των ικανοτητων του Σαμαρα με χαζοχαμογελα και σχολια του στυλ ''ουτε να το προφερω μπορω τον τιτλο που γραφει η εφημεριδα ''!Ας διαβασει το παρον αρθρο για να καταλαβει επιτελους τοσο αυτη οσο και οι συν αυτης οτι ο τιτλος ειναι «Ο ακλόνητος» στα Ελληνικα και ολοι οι καλοπροαιρετοι το καταλαβαινουν πολυ καλα !Γκεγκε κα Τσαπανιδου {ονομα κι αυτο !}.

  • anideos avatar
   anideos @ Ραβινος 21/12/2012 15:57:25

   Ο τιτλος δεν ειναι ακριβως ο ακλονιτος πολυ περισοτερο μπορει να αποδωθει ως ¨ο αλανθαστος, ο τιμονιερης που δεν ακουει τις Σειρηνες¨
   Κατα τα αλλα πολυ σωστη η παρατηρηση για την εν λογο δηθεν δημοσιογραφο...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Ραβινος 21/12/2012 16:30:00

   Κι εγώ το ίδιο θα πω για την Ακριβοπούλου του ΣΚΑΙ (που εκτιμούσα μέχρι πρόσφατα, ώσπου υπέκυψε κι αυτή στην κρυφή γοητεία του Αλέξη...)

   • Tassos avatar
    Tassos @ δρόμος 21/12/2012 18:36:24

    Πασόκα ήταν...αλλά ακολούθησε την πεπατημένη για να σώσουν το τομάρι τους.

   • kokoras avatar
    kokoras @ δρόμος 23/12/2012 07:01:41

    ο αλεξης εχει κατακτησεις στις μαραμενες....και στις αδελεφες

 5. Playstasion avatar
  Playstasion 21/12/2012 14:16:23

  Αν θυμαμαι καλα , ο Παπανδρεου , ειχε απο τους γερμανους τιμητικη πλακετα , σε ειδικη εκδηλωση , που τα γερμανικα μεσα ΚΑΛΥΨΑΝ
  Ποιος ξεχναει , τον τιτλο του ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ
  Ουσιαστικα ο Παπανδρεου , παρουσιαζωνταν ως ηρωας


  Ειναι γεγονος οτι κανενας δεν πιστευει σε διακρισεις που δινουν οι ξενοι κατα το δωκουν , αφου εξυπηρετουν τα συμεφροντα τους
  Τι ποιο χαρακτηριστικο παραδειγμα ,το ΝΟΜΠΕΛ στην ΕΕ
  Πραγμα ανεπιτρεπο για μια πολιτικη , που μεγαλωνει την φτωχια , τις ανισοτητες και επιταχυνει τις κοινωνικες εκρηξεις

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ Playstasion 21/12/2012 16:47:17

   H αλήθεια είναι οτι ο ΓΑΠ κατιτίς το ...στοχαστικό το διέθετε. Δικαίως υποκλίθηκε η υφήλιος !!!! Τι δεν ήταν ήρωας; Προδότης τελικά; :-(

 6. Κωστας Ε. Χριστοδουλου avatar
  Κωστας Ε. Χριστοδουλου 21/12/2012 15:10:08

  + 1.000.000

 7. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 21/12/2012 15:24:45

  Εξω αρχίζουμε να πηγαίνουμε πάλι καλά .
  Το πρόβλημα είναι στο εσωτερικό πως θα τα τουμπάρουμε προς τη λογική και την αξιοκρατία;
  Ο Σαμαράς έχει περγαμηνές αρκεί να προσέχει τους αυλοκόλακες .
  Ο Ελληνας έχει φιλότιμο αρκεί να μην τον κοροιδεύεις.Βαρέθηκε τους μαυρογιαλούρηδες και την πεπατημένη.

 8. katalytikos avatar
  katalytikos 21/12/2012 15:38:26

  αν υπήρχε και ¨πολιτικό κόμμα¨, η ανακήρυξη θα είχε μεγαλύτερη αξία.

 9. kastis avatar
  kastis 21/12/2012 16:12:18

  Καλά πανηγυρίζετε επειδή τον επιβραβεύουν οι Γερμανοί; Μάλλον θα έπρεπε να αναρωτιέστε τι κάνει λάθος.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ kastis 21/12/2012 16:52:48

   Η μόνη νίκη που θ'αξίζει, θα είναι αν καταφέρει να γυρίσει την παρτίδα υπέρ των Ελλήνων. Και για κάτι τέτοιο απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ και ΤΟΛΜΗ......

   • αξων avatar
    αξων @ BLACKQUEEN 21/12/2012 18:08:52

    Kαι πάνω απ' όλα, πολύ αγαπητή Βασίλισσα, για να το πετύχει αυτό,όπως έχουν τα πράγματα σήμερα που η χώρα και η Ευρώπη πλην Γερμανίας και δορυφόρων, είναι υπό την κατοχή των Μπάνκστερς και των Γερμανών συνεργατών τους, θα πρέπει απαρεγγλίτως πρίν απο κάθε άλλο, να ενώσει το Εθνος όπως γίνεται σε όλες τις Εθνικές απειλές. Αν πιστεύει οτι μπορούμε να συνεχίζουμε την πορεία μας με Δεξιά κυβέρνηση και Αριστερά αντιπολίτευση όπως στις καλές εποχές, κι αν έχει δίκιο σ' αυτό, τότε δεν υπάρχει κίνδυνος, και επομένως ο Σαμαράς δεν μας είναι απαραίτητος...Μπορεί ο καθείς να ψηφίζει ό,τι του αρέσει χωρίς σοβαρές συνέπειες...

    • BLACKQUEEN avatar
     BLACKQUEEN @ αξων 22/12/2012 14:10:13

     '' Αν πιστεύει οτι μπορούμε να συνεχίζουμε την πορεία μας με Δεξιά κυβέρνηση και Αριστερά αντιπολίτευση''....
     Κι αν κατά βάθος πιστεύει οτι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σίγουρα θα είναστε πιο δυνατοί; Πόσοι είναι έτοιμοι απ΄την αντίπερα όχθη να συναινέσουν;
     Και φυσικά δε μιλάμε για καιροσκόπους αρλεκίνους τύπου, ΒαγγελοΦώτηδων....

 10. NTUA avatar
  NTUA 21/12/2012 16:52:32

  Μήπως θυμάσθαι ποιόν πρωθυπουργό της Ελλάδας είχε ανακηρύξει η Handelsblatt πολιτικό της χρονιάς για το 2010; Πού βρίσκεται τώρα;

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 21/12/2012 17:29:50

  «Τράβα μόνος σου ο ίδιος κι όσο πιο δυνατά μπορείς το σχοινί που ανεβάζει το καλαθάκι σου στα πιο εμπιστευτικά σου Μετέωρα.» ~Ελύτης «Εκ του Πλησίον»

  • BLACKQUEEN IN STORM avatar
   BLACKQUEEN IN STORM @ η Dimi 21/12/2012 18:15:05

   '' Αλλά με τις ξόβεργες μπορεί να πιάνεις πουλιά, δεν πιάνεις ποτέ το κελαηδητό τους. Χρειάζεται η άλλη βέργα, της μαγείας, και ποιος μπορεί να την κατασκευάσει αν δεν του ’χει από μιας αρχής δοθεί; '' Ο.Ε

 12. Τσόνι avatar
  Τσόνι 21/12/2012 17:31:21

  Αυτό τώρα είναι καλό η κακό για τον Σαμαρά ;

 13. julia avatar
  julia 21/12/2012 18:09:11

  Ναι τη Handεlsblatt περιμέναμε για να μας το πει....τοσα χρόνια!!!!

  • Tassos avatar
   Tassos @ julia 21/12/2012 18:36:55

   Ετσι! :-)

 14. Tassos avatar
  Tassos 21/12/2012 18:39:06

  Αυτή η χώρα ευτύχησε μετά τις τρεις τεράστιες καταστροφές που την βρήκαν ('22, χούντα, χρεωκοπία) να βρεθούν στο τιμόνι της 3 γίγαντες: Ελ. Βενιζέλος, Κ. Καραμανλής (ο Κανονικός) και Α. Σαμαράς.

 15. η Dimi avatar
  η Dimi 21/12/2012 19:08:58

  «Τούτο μόνο να ξέρεις: Ο,τι σώσεις μες στην αστραπή καθαρό στον αιώνα θα διαρκέσει.»
  ~Eλύτης « Άξιον Εστί»

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ η Dimi 22/12/2012 14:04:23

   :-) '' Την μαγεία δεν την πιάνεις με την ερμηνεία της μαγείας, πόσο μάλλον με την περιγραφή της ερμηνείας της μαγείας. Ή κελαηδάς ή σωπαίνεις. Δε λες: αυτό που κάνω είναι κελαηδητό!'' Ο.Ε

 16. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 21/12/2012 19:18:45

  Ο "αντιγερμανισμός" ειναι ο "αντιαμερικανισμός" του 21ου αιώνα:
  "Αντικαπιταλισμός" για μονοψήφια IQ.
  IQ "Κατσικιού" ή ΙQ "ραδικιού"; Ιδού η απορία...

 17. ΛΥΚΟΡΝΙΟ avatar
  ΛΥΚΟΡΝΙΟ 21/12/2012 19:28:24

  H ιστορία γράφεται όταν υπάρχει χρονική απόσταση από τα γεγονότα. Ο Σαμαράς θα δικαιωθεί εφόσον καταφέρει να αναστρέψει την βαθιά ριζωμένη και διάχυτη σαπίλα - πασοκίλα - συριζίλα που υπάρχει δυστυχώς σε ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Δεν αρκεί δηλ. οι δυσαρεστημένοι του ΠΑΣΟΚ να ψηφίζουν Αλέξη, Κουβέλη, ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ κλπ. Πρέπει όλοι αυτοί να καταλάβουν ότι η Ελλάδα που ήξεραν τελείωσε και χτίζεται από την αρχή όχι απλά μια νέα δημόσια διοίκηση αλλά μια νέα αντίληψη πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών αξιών. Δεν έχει νόημα να επιμένουν σε αντιμνημονιακές κορώνες κοροϊδεύοντας το λαό γιατί άλλη λύση δεν υπάρχει, μας το διαμηνύουν οι ευρωπαίοι σε όλους τους τόνους. Για τη ρότα της ελληνικής αριστεράς ένα είναι σίγουρο : κάποτε ηττήθηκε στα πεδία των μαχών (εμφύλιος), σήμερα θα ηττηθεί στο πεδίο της πολιτικής (κι αυτό είναι πολύ θετικό για τη χώρα αν λάβουμε υπόψη μας ποιοι την αποτελούν και τι απόψεις έχουν).

 18. Νεοδημοκράτης συνδρομητής avatar
  Νεοδημοκράτης συνδρομητής 21/12/2012 19:50:01

  δηλαδή εσύ τώρα εξισώνεις ΓΑΠ με Σαμαρά;
  ... κάτι ξέρεις, κάτι ξέρεις και δεν το μοιράζεσαι μαζί μας....

  • Playstasion avatar
   Playstasion @ Νεοδημοκράτης συνδρομητής 21/12/2012 22:15:01

   Ξαναλαμε , ο ΓΑΠ , βραβευθηκε ως μεγαλος στοχαστης
   Αν ρωτησουμε τον Ελληνικο λαο , να σχολιασει ,ξερουμε την απαντηση του

   Η ΕΕ βραβευθηκε με νομπελ , αν ρωτησουμε το συνολο της παγκοσμιας διανοησης (γραμματων και τεχνων) , ξερουμε την απαντηση της


   Πλαναστε πλανην οικτρα , οταν παιρνετε βαση τετοιου ειδους βραβεια , απο ξενες εφημεριδες
   Η μεγαλυτερη βραβευση , δεν ερχεται απο ξενους , αλλα απο τον Ελληνικο λαο

 19. alex23 avatar
  alex23 21/12/2012 20:36:06

  δυστυχως φτασαμε στο σημειο να μας επαινουν γιατι επιτελους βρεθηκε καποιος να κανει τα αυτονοητα για να σωσει την ελληνικη οικονομια και την ευρωπαικη προοπτικη της, χωρις να υπολογιζει το πολιτικο κοστος που μεγαλωσε απο την αδρανεια, απογοητευση ή εγκληματικη δραση των πολιτευτων μας τα τελευταια 30 χρονια..

 20. Α avatar
  Α 21/12/2012 20:56:58

  Όλος ο κόσμος εμπιστεύεται τον Σαμαρά και την κυβέρνησή του.
  Μένει να τον εμπιστευτούν περισσότερο και οι Έλληνες. Δυστυχώς στην Ελλάδα, πηγαίνουμε με διαφορά φάσης στην εμπέδωση των όσων συμβαίνουν παγκόσμια ακόμα και μέσα στη χώρα μας.
  Καιρός ν΄αναπτύξουμε περισσότερο την διεισδυτικότητά μας στα δρώμενα , να καταλάβουμε ποιος είναι ο ένας ποιος είναι ο άλλος, ποια η αναγκαιότητα των καιρών, τι πρέπει να δώσουμε και τι πρέπει να πάρουμε.
  Σ΄αυτό το διεθνές αλισφερίσι, ο Σαμαράς τα πάει άριστα και αποδεικνύει καθημερινά με τις επιτυχίες του , πόσο μεγάλος παίκτης είναι.
  Μπράβο , όχι γιατί είναι αυτός που είναι, αλλά γιατί κατάφερε να δείξει στους εταίρους ποιος είναι και τι δυνατότητες έχει αυτός προσωπικά , αλλά και η Ελλάδα.
  Και πάλι μπράβο!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Α 22/12/2012 12:36:02

   Θα επιμείνω λίγο στο τελευταίο που γράφεις: το μεγαλύτερο κατά τη γνώμη μου επίτευγμα του Α.Σ. τους τελευταίους 6 μήνες είναι η σταδιακή μετατροπή των "βαριδίων" που του φόρεσαν οι εκλογές σε (αναγκαστικά) συμπορευόμενους, εξ ου και η σημαντική αποδοχή του κυβερνητικού έργου από την πλειοψηφία του (δοκιμαζόμενου) λαού. Μεγάλο βήμα προς μία πραγματική ενότητα στην πράξη, που είναι ό,τι χρειαζόμαστε, προς το παρόν, για να μετασχηματισθεί η ελληνική κοινωνία προς όφελός της.

   • Α avatar
    Α @ δρόμος 22/12/2012 12:38:50

    !!!!!!!!!!!!!!

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ Α 22/12/2012 13:05:16

     Δεν κατανοώ τι σημαίνουν τα θαυμαστικά. Η παρατήρησή μου είναι ότι, όπως προκύπτει και από τις δημοσκοπήσεις αλλά και από την απουσία μαζικής διαμαρτυρίας, ο κόσμος συμφωνεί κατά βάση με την εφαρμοζόμενη πολιτική, και σ'αυτό συμβάλλει φυσικά και η στάση των συμπολιτευόμενων κομμάτων (θέλοντας και μη...). Η σύμπνοια των τριών αρχηγών οφείλεται καθαρά στην ικανότητα διοίκησης του Α.Σ.

     • Α avatar
      Α @ δρόμος 22/12/2012 13:19:54

      Σημαίνουν ότι συμφωνώ με την διαπίστωσή σου.

 21. καπα κλοκ avatar
  καπα κλοκ 22/12/2012 11:41:27

  Αφηστε τη γκρινια, να στηριξουμε ολοι μαζι τον ηγετη μας. Ξερω τον ανθρωπο μπορει να κανει θαυματα.

 22. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 22/12/2012 13:32:02

  Mήπως πίσω από την στροφή της Ευρώπης, κρύβονται τα πετρέλαια της Κρήτης; Λέω, μήπως.

 23. BIΣ avatar
  BIΣ 22/12/2012 17:08:55

  Ο Σαμαράς ίσως είναι ο ικανότερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης, μετά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή (τον "γέρο", όχι τον άλλο...). Και υπερτερεί του γέρο-Καραμανλή ως προς το ότι έχει ένα ιδεολογικό στίγμα σαφέστερο. Το ατύχημά του είναι ότι η κυβέρνησή του έχει το μεγάλο βαρίδι της Δημ.Αρ. και το ότι δεν έχει γύρω του αρκετούς συνεργάτες του ιδίου βεληνεκούς. Ή, θα έλεγα, δεν επέτρεψε ο ελληνικός λαός να έχει δίπλα του τέτοιους συνεργάτες, υπερψηφίζοντας...Τραγάκηδες...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ BIΣ 22/12/2012 17:51:22

   Για τα βαρίδια διαφωνώ, όπως ανέφερα και πιό πάνω. Στο θέμα των συνεργατών όμως έχεις δίκιο, αν και οι επιλογές προσώπων δεν είναι καθαρά δικό του θέμα, αλλά είναι υποχρεωμένος να δέχεται τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων του 5% και 5%, δυστυχώς, που αποδεικνύονται πραγματικά διαλυτικές. Χρειάζεται μεγάλη στωικότητα και κουράγιο, για να μπορέσει να δουλεύει κάτω από τέτοιες συνθήκες...

 24. fe avatar
  fe 22/12/2012 18:45:52

  εχει δει κανεις τι εγραφε η εφημεριδα αυτην για τον σαμαρα μεχρι τον νοεμβριο του 2011;

  καλα ο τιτλος " ο αταλαντευτος" ειναι ολα τα λεφτα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.