#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/12/2011 21:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ: τα παιδία παίζειΚρίμα που δεν ζει ο Ευγένιος Σπαθάρης. Τέτοιο έτοιμο σενάριο για θέατρο σκιών σπάνια βρίσκεται. Πρωταγωνιστές οι άνθρωποι που κυβέρνησαν τη χώρα για δύο χρόνια και συνεχίζουν να την κυβερνούν όταν δεν ασχολούνται με τα εσωκομματικά.

 

«Θέατρο του παραλόγου, «μαύρη κωμωδία», «θεατρική επιθεώρηση», «είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων», έλεγαν οι ίδιοι την Τετάρτη τα ξημερώματα, μόλις τέλειωσε το 12ωρο πολιτικό συμβούλιο

 

Είναι γεγονός. Είναι πολύ κατώτεροι του μέσου Έλληνα που κυβέρνησαν αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς ξεγυμνώθηκαν στα μάτια του.

 

Άλλοι στάθηκαν σε συγκεκριμένα  στιγμιότυπα που δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ περνά περίοδο σήψης και παρακμής.

 

Πρόκειται για υπερβολή. Ένας Ιάπωνας που έπαιζε το «όργανο» του9 ώρες και 58 λεπτά, κάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ, έβγαλε πιο χρήσιμα συμπεράσματα από ότι οι παρευρισκόμενοι στην 8ωρη συνεδρίαση των «οργάνων»…

 

«Χρειαζόμαστε ένα σοκ πριν μας ξεγράψει η κοινωνία οριστικά. Και η ηγεσία όχι μόνο δεν το βλέπει, αλλά προτείνει μακρόχρονες θεραπείες» είπε κάποιος άλλος.

 

Να το δεχτούμε. Αλλά η ηγεσία ποια είναι; Ο ΓΑΠ; Και η κοινωνία τι είναι για να μην σας ξεγράψει; Νοικοκυρά σε απόγνωση;

 

Άλλος μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου , επιχειρώντας να περιγράψει τη σημερινή κατάσταση στο ΠΑΣΟ,  επικαλέστηκε το παράδειγμα των αιχμαλώτων της Βαβυλώνας. Των Ισραηλιτών που αιχμαλωτίστηκαν από τους Πέρσες σε οριοθετημένα τμήματα της Βαβυλώνας μετά το θάνατο του βασιλιά Σολομώντα. Οι οποίοι έψαχναν να βρουν τις αιτίες της οικονομικής και στρατιωτικής άλωσης της άλλοτε πανίσχυρης Ιερουσαλήμ και της αιχμαλωσίας τους στη Βαβυλώνα που κράτησε 48 χρόνια όχι στα πραγματικά πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά αίτια, αλλά στην εκπλήρωση των προφητειών για την τιμωρία του Ισραήλ, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι απλώς ο λαός τους είχε ανάγκη εντονότερης προσήλωσης στον Θεό.

Αυτό έγινε και στο ΠΑΣΟΚ. Δεν ήταν όλα τα στελέχη προσηλωμένα στον σοσιαλιστικό όραμα του «τέταρτου δρόμου» και γι’ αυτό απέτυχαν. Η δε σύλληψη του Στρος Καν την πιο κρίσιμη ώρα εφαρμογής του Προγράμματος, δεν μπορούσε να προβλεφθεί ούτε από τον μετρ Παπακωνσταντίνου…

 

Λίγοι περίμεναν, για παράδειγμα, την ίδια ώρα που η Ιπποκράτους υποστηρίζει τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου ως πρωτοβουλία εθνικής ευθύνης του Γ. Παπανδρέου, ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος -όπως φέρεται από άλλους παρευρισκομένους- να υποστηρίξει με τόση θέρμη ότι μία ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ συνεννοημένη με ισχυρά συμφέροντα, οδήγησε στην πτώση Παπανδρέου. Αμέσως μετά ο κ. Πετσάλνικος πρότεινε διαρχία αλλά μούγκρισε ο Βενιζέλος.

Αν είχε προχωρήσει η πρωθυπουργοποίηση του Φιλίππου, τα συμφέροντα θα κινούνταν από αγνούς πατριωτικούς σκοπούς.

Επίσης ο Φίλιππος κατηγόρησε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι έδωσε επιχειρήματα στη Νέα Δημοκρατία για να αντιπολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ.

Όλα μπορούν να τα ανεχθούν στο ΠΑΣΟΚ, όχι όμως και λαβές στην ΝΔ να κάνει αντιπολίτευση…

Ο Απ. Κακλαμάνης φέρεται να ενημέρωσε τα στελέχη που μετείχαν στη συνεδρίαση ότι όντως δέχθηκε πρόταση για να είναι ο υποψήφιος πρωθυπουργός πριν από τον Φίλιππο Πετσάλνικο. Αποκάλυψε όμως και άλλες πτυχές εκείνων των κρίσιμων ωρών. Ενημέρωσε ότι ανάμεσα στα άλλα ρώτησε τα παιδιά του για το αν θα έπρεπε να δεχθεί ή όχι. Και τότε, όπως ο κ. Κακλαμάνης φέρεται να είπε, η κόρη του τον προέτρεψε να ρωτήσει τη γυναίκα του, διότι, όπως υποστήριξε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, «τα κορίτσια ρωτούν τη μητέρα τους πριν από δύσκολες αποφάσεις». Τότε ήταν που στράφηκε προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου -προς έκπληξη όλων- για να τη ρωτήσει: «Εσύ, Άννα, ρωτάς τη μητέρα σου;».

Αν δεν σεβόταν την ηλικία του, η Άννα θα του απαντούσε σε άπταιστα «γαλλικά», αλλά περιορίστηκε να πει ότι αγαπά τη μητέρα της, γεγονός που έτυχε της επιβράβευσης του «Τόλη».

Ο DJ που είχε επιστρατευθεί για να υπάρχει και μια χαρούμενη νότα στη συνεδρίαση, έπαιξε το ξεχασμένο άσμα της Αλέξιας « τα κορίτσια ξενυχτάνε μόνα ή δυο-δυο» γεγονός που εκλήφθηκε από πολλούς  ως πρόκληση προς τη φίλη και γείτονα Τουρκία.

Ο Ε. Βενιζέλος αποκάλυψε ότι στα προηγούμενα Υπουργικά Συμβούλια είχε διαφοροποιηθεί από την οικονομική πολιτική του Μνημονίου.

Τότε ήταν που ράγισαν τα τσιμέντα..

«Χρήσιμο θα ήταν να έχουμε τα πρακτικά των Υπουργικών Συμβουλίων για να δούμε ποιοι διαφώνησαν, πότε και γιατί», φέρεται να ήταν η απάντηση της Άννας. «Και μένα δεν με στήριξαν στα θέματα της ανάπτυξης», είπε λίγο μετά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Τα πρακτικά των Υπουργικών Συμβουλίων δημοσιοποιούνται μετά από 25 χρόνια», παρενέβη… ο Φίλιππος Πετσάλνικος, υποστηρίζοντας ότι η στάση που τήρησαν οι υπουργοί μέσα στη διετία δεν μπορεί να αποδειχθεί τώρα.

Δεν πειράζει …ομορφάντρες μας, θα περιμένουμε, αρκεί στο κουτόχορτο που μας σερβίρετε, να βάλετε και λίγη σως, γιατί  τώρα με τον Μνημόνιο έχουμε γίνει …γκουρμέδες.

«Ας ανατρέξουμε στα πρακτικά της Ρεγγίνας», πρότεινε τότε ο Χρήστος Παπουτσής.

Και η δουλειά ανατέθηκε σε έμπειρους αρχαιολόγους, που η σκαπάνη τους θα φέρει τα πρακτικά στην επιφάνεια μετά από 200 χρόνια.

Σε άλλο σημείο της συνεδρίασης, ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε η επόμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, αυτή που θα πάρει και τις αποφάσεις, να γίνει στις 9 Ιανουαρίου. Τότε φέρεται να παρενέβη η Τόνια Αντωνίου για να υποστηρίξει ότι στις εννιά του μήνα είναι αργά και η συνεδρίαση θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα. «Γιατί όχι στις εννιά;», επέμεινε ο κ. Παπανδρέου. «Διότι στις εννιά λένε ότι είναι του…μακαρίτη», φέρεται να απάντησε τότε η κ. Αντωνίου, θυμίζοντας τους στίχους του τραγουδιού. «Ε, τότε να μη γίνει στις εννιά, ας γίνει στις τέσσερις», φέρεται να κατέληξε στην πρόταση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρόταση στην οποία συμφώνησαν όλοι, γιατί θυμήθηκαν και του Βόλου τα εννιάμερα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου απέφυγε να εμπλακεί στις επιμέρους αντιπαραθέσεις γιατί «του μουγγού και του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ».

Όταν η Τόνια Αντωνίου προσπάθησε να στηλιτεύσει την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν ήταν μονόδρομος, τη διέκοψε ο Γιώργος Παπανδρέου. «Γιατί μπήκαμε στο Μνημόνιο; Καμία χώρα δεν γλίτωσε» είπε η κ. Αντωνίου και ο Γ. Παπανδρέου απάντησε: «Δεν είναι έτσι. Στην Τουρκία μια χαρά τα κατάφεραν». «Μα τι λέμε τώρα; Στην Τουρκία άλλαξε το πολιτικό σκηνικό της χώρας την επόμενη ημέρα».  Ο καβγάς συνεχίστηκε και με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τόλμησε να υποστηρίξει ότι «όταν ανέλαβα κανένας δεν μου είπε να πάρω μέτρα». Στο σημείο αυτό δέχτηκε ομοβροντία επιθέσεων, με πρώτο και καλύτερο τον Πάρη Κουκουλόπουλο, ο οποίος εξανέστη: «Μην τρελαθούμε. Η Βάσω Παπανδρέου δεν σου φώναζε από την πρώτη μέρα; Εμείς δεν στο λέγαμε από το πρώτο Πολιτικό Συμβούλιο;»

Μα ο Φοροκωνσταντίνου κάνει πάντα ότι του λένε, δεν έγινε Υπουργός παίρνοντας πρωτοβουλίες…

 Εκείνος που δεν μίλησε καθόλου, αλλά άκουσε με πλάγιο τρόπο τα εξ αμάξης, ήταν ο Γιάννης Ραγκούσης. «Θα έπρεπε να τιμωρείται η αχαριστία» ήταν η σπόντα που έριξε εναντίον του η Μαρία Παυλίδου, που όμως δέχτηκε και αυτή με τη σειρά της το καυστικό σχόλιο «και η δουλοσύνη».

Καρφί δέχτηκε η Άννα από τον Ανδρουλάκη, όταν ο τελευταίος είπε: «Πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα. Δεν μπορεί να υπάρχουν υπουργοί με στρατιές συμβούλων».

Υπερβολές. Δεν υπάρχουν στρατιές. Μεμονωμένα τάγματα σε κάθε Υπουργείο υπάρχουν και ο ΓΑΠ είχε μια Μεραρχία στο Μαξίμου για τα social media.

«Είχες κακούς συμβούλους. Δεν σε συμβούλευαν σωστά» είπε ο Α. Κακλαμάνης στον Γιώργο Παπανδρέου και γυρνώντας προς τον Νίκο Αθανασάκη τον ρώτησε «εσύ μωρέ, τον συμβούλευες;» οπότε ο Νίκος Αθανασάκης μεταξύ σοβαρού και αστείου τού απάντησε σε κοφτό ύφος: «Ναι, εγώ».

Το γεγονός ότι στάθηκε δύο χρόνια ο ΓΑΠ, αντί για δύο εβδομάδες πιστώνεται μόνο στους συμβούλους του και στα καλά κι αγαθά ΜΜΕ.

Τον μπελά του βρήκε ο Χάρης Καστανίδης όταν άρχισε να λέει το «ποίημα» για βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που καθοδηγήθηκαν από τα ΜΜΕ για «να την πέσουν» στον Γιώργο Παπανδρέου, με αφορμή την ιστορία του δημοψηφίσματος. «Δεν κατάλαβα, θεωρείς ότι εγώ που άσκησα κριτική είμαι προϊόν των μίντια;» του είπε διακόπτοντάς τον η Τόνια Αντωνίου, ενώ εκείνος που «τους ισοπέδωσε» όλους ήταν ο Δημήτρης Σακελλάρης, αποδεικνύοντας ότι υπήρχε τουλάχιστον ένας νορμάλ άνθρωπος στη συνεδρίαση: «Σύντροφοι, είστε όλοι εκτός πραγματικότητας. Αν δεν αλλάξουμε θα μας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες. Θα φάμε ξύλο αν πάμε έτσι στις εθνικές εκλογές».

Εξαντλημένος από την πολύωρη συνεδρίαση ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ήθελε να εξομολογηθεί στους συντρόφους του ότι σκοπεύει να γράψει ένα βιβλίο για τη θητεία του ως υπουργός. Ο τίτλος θα είναι «Η ζωή μου με την τρόικα» είπε, για να εισπράξει άμεση απάντηση από την Εφη Χαλάτση: «Αυτό δεν θα είναι βιβλίο, θα είναι θρίλερ», με πιθανό τίτλο ο «Κουτρουμάνης του μεσονυχτίου»

Προκειμένου να μη γίνει συγγραφέας ο ταλαντούχος Κουτρουμάνης, όλοι συμφώνησαν στις 4/1/2012 να έχουν τελειώσει με το θέμα της διαδοχής…

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 29/12/2011 21:57:07

  ΜΟ...Δε φαντάζεσαι πόσο νορμάλ και πόσο υπεράνω με κάνεις να αισθάνομαι που ποτέ μα ποτέ δεν ψήφισα Πασόκ....τι ήταν κι αυτό πάλι που διαβάσαμε...
  ΥΓ1:Ο Ιάπων...ετών;;;
  ΥΓ2: Άσε...και με σως, δε γλιστράει με τίποτα...

 2. Y. avatar
  Y. 29/12/2011 22:04:58

  «Γιατί όχι στις εννιά;», επέμεινε ο κ. Παπανδρέου. «Διότι στις εννιά λένε ότι είναι του…μακαρίτη», φέρεται να απάντησε τότε η κ. Αντωνίου, θυμίζοντας τους στίχους του τραγουδιού
  Η καλύτερη ατάκα της επιθεώρησης. Τύφλα να ‘χει η Βλαχοπούλου

 3. no fear avatar
  no fear 29/12/2011 23:52:35

  By the way,η μαμά Μαργαρίτα τί κάνει?Ανησυχώ μήπως δεν είναι σε θέση να συμβουλεύσει το παιδί και γιαυτό βρίσκεται σε αμηχανία.Ας ρωτήσει κάποιος απο το ΠΑΣΟΚ ,να μάθουμε και εμείς.Μας έχει φάει η αγωνία πια.

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 30/12/2011 00:35:09

  Για κοιταξτε πλασσαρισμα διπλα στον ΓΑΠ του πολυ Μιχα αυτου που το παιζει Προεδρος του ΕΟΦ υποδικος του σκανδαλου των υποβρυχιων με τον μεγαλο Ακη!Ετσι για να μηνξεχναμε ποιος κυβερναει και ποιος στελνει στην φυλακη οποιους θελει {Εφραιμ} και οχι οποιους πρεπει {Σκαρπελη,Μαντελη,Τσουκατο,Τσοχατζοπουλο,Καραβελα,Χριστοφορατο ,Γεωργιου κλπ }.

  • Y. avatar
   Y. @ Ραβινος 30/12/2011 08:52:52

   ..ΕΦΕΤ

  • ΕΛΛΑΣ avatar
   ΕΛΛΑΣ @ Ραβινος 30/12/2011 08:58:15

   ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΦΥΓΗΣ.ΕΝΩ ΤΟ .....ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ................

 5. lkjkljlkj avatar
  lkjkljlkj 30/12/2011 10:21:59

  Να λοιπόν που ακόμη και σε καιρούς κρίσης συνεχίζουν να υπάρχουν έλληνες δημιουργοί που μας προσφέρουν το γέλιο πού τόσο μας χρειάζεται.

 6. ΛΑΚΑΘΕΛΑΣ avatar
  ΛΑΚΑΘΕΛΑΣ 30/12/2011 16:48:12

  προτείνω να παίξει ο Γιώργος και οι άλλοι υποψήφιοι, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι όποιος νικήσει να γίνει ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.