#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/07/2010 01:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πολιτικό μήνυμα του ΔΝΤ στην Ελλάδα μέσω … ΟυγγαρίαςΤακτική καρότου και μαστιγίου εφαρμόζει η Ε.Ε. και το ΔΝΤ: Όποια χώρα είναι «φρόνιμη», λαμβάνει βοήθεια. Όποια χώρα δεν εφαρμόζει πιστά το υπαγορευμένο πρόγραμμα λιτότητας, αφήνεται να τα βγάλει πέρα μόνη της – όπως στην περίπτωση της Ουγγαρίας. Το παιχνίδι που παίζει η Ουγγαρία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ είναι επικίνδυνο με την ίδια να μην μπορεί τελικά να είναι τίποτα άλλο από ηττημένη. Η περίπτωση της Ουγγαρίας εξελίχθηκε σε μία δοκιμασία για την Ε.Ε.. Όταν η νέα εθνικοσυντηρητική κυβέρνηση της Ουγγαρίας έλαβε αποστάσεις από το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ πάγωσαν την επόμενη δόση του δανείου. Με τον τρόπο αυτό αφαίρεσαν το δίχτυ ασφαλείας κάτω από τα πόδια της Ουγγαρίας.

Οι αγορές αντέδρασαν ψύχραιμα στην κίνηση αυτή, το Ευρώ παρέμεινε απροσδόκητα ισχυρό. «Η εμπιστοσύνη στους Ευρωπαίους πολιτικούς έχει αποκατασταθεί», εκτιμά ο Daniel Gros, επικεφαλής του Centre for European Policy Studies (CEPS) με έδρα στις Βρυξέλλες.

Η μη συνέχιση της στήριξης της Ουγγαρίας από Ε.Ε. και ΔΝΤ αποτελεί και ένα πολιτικό μήνυμα προς την Ελλάδα. Για τη δημοσιονομική εξυγίανση των χωρών της Νοτίου Ευρώπης, προπάντων της Ελλάδας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην διακοπεί πρόωρα η εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Μετά την αρχική δυσφορία για τη στάση της Ουγγαρίας, η οποία σε διπλωματικούς κύκλους χαρακτηρίζεται ως αναίσχυντη, στις Βρυξέλλες επικράτησε μία σχετική ανακούφιση: «Βγάλαμε την κόκκινη κάρτα στη Ουγγαρία. Καμία κυβέρνηση δεν θα μας κάνει πλέον “νούμερα”», δηλώνει διπλωμάτης στην Ε.Ε.

Υπάρχουν και άλλες πιθανές κυρώσεις που οι Βρυξέλλες θα μπορούσαν να επιβάλουν στη δημοσιονομικά απείθαρχη Ουγγαρία. Συγκεκριμένα, μελετάται το ενδεχόμενο να παγώσουν τα κονδύλια προς τη χώρα από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. «Πρέπει να δείξουμε τα δόντια μας», τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Olli Rehn.

Όχι πια δεύτερη περίπτωση Ελλάδας, είναι το μήνυμα. Οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. έκαναν για πολύ καιρό τα στραβά μάτια, καθώς η Αθήνα ολίσθαινε προς τη δημοσιονομική καταστροφή με ψευδή στατιστικά στοιχεία, μόνιμη κακοδιαχείριση των δημοσιονομικών της, μεταρρυθμίσεις που αναβάλλονταν και διαφθορά. Η σωτηρία της χώρας και του Ευρώ στάθηκε δυνατή μόνο με την οικονομική στήριξή της με το ποσό των 110 δισ. Ευρώ.

Η Ε.Ε. έθεσε την Ελλάδα υπό αναγκαστική επιτήρηση και παρακολουθεί στενά την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας. Τα χρήματα δίνονται μόνο έναντι επιτευχθέντων αποτελεσμάτων στη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας. Η Ε.Ε. και το ΔΝΤ επαίνεσαν «τις σημαντικές προόδους, που σημείωσε η χώρα προς το στόχο της σταθεροποίησης των δημοσίων οικονομικών της».

Σήμερα φαίνεται ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στους μηχανισμούς στήριξης απέδωσε καρπούς. Όταν πολλά κράτη επιθυμούσαν να λύσουν το πρόβλημα μεταξύ τους, ήταν η επιμονή της Γερμανίδας Καγκελαρίου Angela Merkel που επέβαλε τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι πολύτιμος, όχι μόνο λόγω της εμπειρίας του, αλλά και λόγω της πολιτικής του ανεξαρτησίας. «Το ΔΝΤ κάνει καλύτερα τη δουλειά του απ’ ό, τι θα έκαναν τα ίδια τα κράτη», δηλώνει διπλωμάτης στην Ε.Ε.

Η περίπτωση της Ουγγαρίας έδειξε ότι η κατάσταση στις αγορές δεν είναι πλέον τεταμμένη. Τώρα πλέον αρχίζει να ξυπνά η ελπίδα ότι η δημοσιονομική κρίση θα μπορούσε να λάβει ένα τέλος και ότι η ελληνική ασθένεια δεν θα μεταδοθεί σε καμία άλλη χώρα. Η Ε.Ε. στέλνει με την ένταξη της δημοσιονομικά πειθαρχημένης Εσθονίας στην Ευρωζώνη το μήνυμα ότι οι χώρες αξίζει να κάνουν οικονομίες. Η Ουγγαρία απεναντίας απομάκρυνε με τη στάση της μία πιθανή ένταξη στην Ευρωζώνη (υπολογίζεται ότι αυτή θα πραγματοποιούνταν το 2014/2015).

Stuttgarter Nachrichten

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Paranoia avatar
  Paranoia 23/07/2010 02:31:33

  Παλιά είχαμε τα panzer, τα stukas, τα mustang και τα sherman. Καθαρές δουλειές δηλαδή ήξερες τι αντιμετώπιζες. Τώρα άλλαξε ο εχθρός, έρχεται με τα κοστούμια του και τα δανεικά του.

  Αφού σε συνηθήσει στο εύκολο χρήμα, τις κούρσες, τα gadgets, τις πουτάνες και τα ταξίδια (ότι πενιχρό δηλαδη προσέφερε ο δυτικός πολιτισμός στην ανθρωπότητα) κάποια στιγμή σου λέει στοπ. Πάρε τώρα κι άλλα δανεικά να με ξεχρεώσεις και υποθήκευσε τη χώρα σου. Άλλος τρόπος κατάκτησης δηλαδή κι αυτός, οικονομικά συμφερότερος για τους βάρβαρους κατακτητές.

  Η λύση μία. Συσπείρωση όλων των κρατών που χρωστάνε στο ΔΝΤ και δημιουργία ελεύθερης οικονομικής ζώνης μεταξύ τους. Μετά το ΔΝΤ μπορεί να πάρει τα δανεικά του να τα βάλει στον πισινό του και να ξεχάσει και αυτά που χρωστάμε στους πελάτες του.

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ Paranoia 23/07/2010 09:47:55

   Τα έθνη και οι λαοί που δεν αντιστέκονται, καταλήγουν σκλάβοι, ευνούχοι, δούλοι, γενίτσαροι, κολήγοι και βάλτε ότι άλλο θέλετε.

   Γύρω στα 1430, 500 γαζήδες πολεμιστές, διέτρεξαν όλη την Ελλάδα, εισέβαλαν στη Πελοπόνησο, λεηλάτησαν άγρια τις περιοχές από τις οποίες πέρασαν, κατέληξαν στην Αργολίδα, αλυσόδεσαν 15.000 κατοίκους και τους οδήγησαν πίσω στη Θράκη, όπου τους εγκατέστησαν σαν κολήγους στα κτήματα του σουλτάνου. Δεκαπέντε χιλιάδες άνθρωποι, που από μια πέτρα να πέταγε ο καθένας, θα μπορούσαν να ζήσουν λεύτεροι.

   Οι προγονοί μας κατά τη Τουρκοκρατία, κατέφυγαν στα βουνά για να μπορέσουν να ζήσουν ελεύθεροι και με αξιοπρέπεια.

   Αισθάνομαι μια ιδιαίτερη συγκίνηση, όσες φορές πήγα διακοπές στην άγρια Μάνη, όπου στη κακοτράχαλη πέτρα ζούσαν 70.000 ψυχές στους χρόνους της δουλείας, όταν όλη η Πελοπόνησος είχε 120.000.

   Στη προηγούμενη Γερμανική κατοχή, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, πήραν τα βουνά, κατέφυγαν στη Μέση Ανατολή, οργανώθηκαν σε άπειρες αντιστασιακές ομάδες, στήθηκαν στα έξι μέτρα, προτίμησαν το θάνατο προκειμένου να ζήσουν με τιμή.

   Πιστεύω ότι στη σημερινή συγκυρία, στη νέα Γερμανική κατοχή που διαμορφώνεται, ο δρόμος είναι ένας και μας τον προστάζει η ιστορία μας, οι προγονοί μας, οι αγένητες γενιές....

   Κάποιοι ασφαλώς, φοβούνται για τις καταθέσεις τους, τις βίλες τους, τις μετοχές και τα ομόλογά τους, τη καλοπέρασή τους, τις αυτοκινητάρες τους, τη βολή τους. Νάναι καλά στην ησυχία τους...., αλλά δεν με πείθουν και τους συχαίνομαι.

   Αλλά η καμπάνα κτυπά για όλους.

   Εγώ θα είμαι όμως στους δρόμους και θα στρατευθώ με αυτούς που θα αγωνιστούν για την τιμή της πατρίδας μου και για να έχουν δουλειά και αξιοπρέπεια οι άνθρωποι. Θα αγωνιστώ για να φύγουν με τις κλωτσιές οι νέοι πάτρωνες, οι γκαουλάιτερ, οι βεληγκέκες, όλοι αυτοί που έχουν καθήσει στο σβέρκο μου και με πνίγουν.

   Τι μπορώ να κάνω;
   Το λιγότερο να σηκώσω μια πέτρα.

   • Greg avatar
    Greg @ Βασίλης 23/07/2010 11:04:18

    Αγαπάτε τις ιδέες - με πάθος, με το αίμα σας; Μένετε ξάγρυπνος για κάποια ιδέα; Νιώθετε πως θα παίζεται τη ζωή σας γι΄αυτήν; Πόσοι στοχαστές θα έκαναν πίσω!

   • Misha avatar
    Misha @ Βασίλης 23/07/2010 21:05:25

    Πλάι πλάι Βασίλη.Και με πέτρες στα χέρια αν χρειαστεί.

  • Misha avatar
   Misha @ Paranoia 23/07/2010 19:57:05

   Ακριβώς παράνοια.Μπορούμε να κάνουμε συμφωνιες με ουγγαρία, Αργεντινή, Ισλανδία, Ρουμανία ....
   Ελεος πια με τη νεοαποικιοκρατία!

 2. nGeorgiopoulos avatar
  nGeorgiopoulos 23/07/2010 02:36:20

  Ta pragmata einai apla.
  1)H EE den 8elei na exei megaluterh enopoihsh opote bazei enan eksw8esmiko paragonta na lunei ta oikonomika ths provlhmata.
  2)H Ouggaria upegrapse mia sumfwnia kai twra den thn threi. Logiko einai oi pistwtes ths na exoun to panw xeri.
  3)H Ellada as prosexe tosa xronia na mhn kakodiaxeirizeto ta oikonomika ths gia na mhn eixe anagkh kanenan pistwth.

  • Paranoia avatar
   Paranoia @ nGeorgiopoulos 23/07/2010 12:27:48

   Εγνώριζαν αυτοί που τη δάνειζαν ότι υπάρχει κακοδιαχείριση κ. Γεωργιόπουλε και παρ'ολα αυτά ενσυνειδήτως την δάνειζαν. Εαν το έκανε αυτό μια π.χ. Ελβετική τράπεζα σε κάποιον αφερεγγυο δανειολήπτη και πήγαινε αυτός στο δικαστήριο θα δικαιωνόταν και δεν θα χρώσταγε μια στην τράπεζα που όφειλε να προσέχει που σκορπάει τα χρήματά της.

   Αντ'αυτού η σημερινή "ελληνική κυβέρνηση" αντί να πει αντέ τραβάτε να πνιγείτε "τοκογλύφοι" εγώ τόσα έχω να σας δώσω πίσω και θα σας τα δώσω μέχρι τότε πήγε και υπέγραψε το μνημόνιο, μεγάλωσε και ενυποθήκευσε ακόμα πιο πολύ και με επίσημες υπογραφές το υπάρχον χρέος.

 3. Dimi avatar
  Dimi 23/07/2010 07:13:43

  Να θυμόμαστε ότι, η ανέραστη Aγγέλα έχει ως μοναδικό επιβήτορα τη λέσχη Bilderberg. Kάπως πρέπει να εκτονώνεται κι αυτή η ανοργασμικιά μουλάρα.

 4. 30ς δρομος για τον κορυδαλλο avatar
  30ς δρομος για τον κορυδαλλο 23/07/2010 09:29:11

  εμεις δε μασαμε .θα ξαναμαγειρέψουμε τα στατιστικα στοιχεια και θα παρουμε τα δανεια

 5. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 23/07/2010 09:48:47

  O νέος χαρακτήρας των διεθνών οικονομικών πολιτικών στην Ευρώπη με την ισχυρή παρουσία σε ρόλο χωροφύλακα του δντ δημιουργεί νέα οικονομικά και πολιτικά δεδομένα.
  Σε αυτό το υπό διαμόρφωση τοπίο σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των πραγμάτων θα έχει η δυνατότητα και οι αντοχές των κρατών που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα να ξεπεράσουν το αρχικό σοκ.
  Η διαδικασία μετάβασης δεν θέλει σε καμιά περίπτωση την πτώχευση κάποιου κράτους διότι έτσι θα τεθεί υπο αμφισβήτηση η δυνατότητα του παράγοντα δντ να αντιμετωπίσει τα πράγματα.
  όταν σε κρατάνε σε μια κατάσταση που δεν είναι μακριά από την πτώχευση μεταθέτουν το πρόβλημα στο κράτος- πρόβλημα. όπως όμως και να έχει, έχεις χάσει την πολιτική σου ανεξαρτησία, δλδη έρχεσαι σε μια κατάσταση μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Όσο όμως θα περνάει ο καιρός οι πολιτικές θα εκπληρώνουν τα συμφέροντα των οικονομικά εύρωστων επιχειρήσεων ή άλλο, [περιφερειών για παράδειγμα] της ΕΕ και όχι όλων των κρατών που υπάρχουν σε αυτό που σήμερα λέγεται ευρωζώνη .

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 23/07/2010 10:04:00

  Η σταζιτισα και οι τοκογλύφοι δεν ανησυχούν πάντως.
  Ο γαπ διαβεβαιώνει ότι οι πιστωτές της χώρας μας θα κερδίσουν από τον ΥΨΗΛΟ ΤΟΚΟ του δανεισμού.

  Από τη συνέντευξη στο φόρειν πόλισυ:
  [...] FP: What would you say to the citizens of Germany, France, and other EU nations that have griped that they are going to face an increased tax burden due to Greece's problems?

  GP: I would say that if there is going to be a tax burden, it's not going to be because of Greece. We will be paying back these loans with a ΗΙGH interest rate, SO THESE COUNTRIES ARE GOING TO GAIN MONEY FROM US, if all goes well[...]

 7. Στέργιος avatar
  Στέργιος 23/07/2010 10:29:34

  Μια εβδομάδα μετά το "τσούγκρισμα" Ουγγαρίας-ΔΝΤ, πάντως, το φιορίνι όχι μόνο δεν κατέρρευσε, αλλά ενισχύθηκε απέναντι στο ευρώ.

 8. donaE avatar
  donaE 23/07/2010 10:50:27

  Αλλωστε ο Παπανδρεου μιλησε στο Foreign Policy για την αναγκη μιας παγκοσμιας διακυβερνησης.Πως θα πραγματοποιηθει αυτο αν δεν υπακουν ολοι σε κατι;Εγινε η αρχη.

 9. Γιωργης avatar
  Γιωργης 23/07/2010 11:18:05

  χιχιχι
  το σχολιο μου εγινε αορατο

 10. makis avatar
  makis 23/07/2010 11:22:02

  Bασιλη,
  μαζι σου,στις επαλξεις μεχρι τελους για μιζες στα Νοσοκομεια,λουφα και κλεψιες στον ΟΣΕ,μαιμου αποζημιωσεις στους αγροτες,διπλους μισθους στην Βουλη,δεν θα παρουν φραγκο οι αλητες,θα τα κρατησουμε για να διεκδικησουμε τους Ολυμπιακους του 2024.

  • Βυζάντιος avatar
   Βυζάντιος @ makis 23/07/2010 11:31:03

   ναι συμφωνώ θα ένωση τον κόσμο και πάλι ο Βοσκόπουλος με την Φωνή του.....

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ makis 23/07/2010 12:14:04

   Με τέτοια μυαλά τι να συζητήσεις;

   Από ότι καταλαβαίνω, είσαι από αυτούς που πιστεύουν, ότι αν η χώρα μπει σε καθεστώς κηδεμονίας, θα λυθούν τα προβλήματα της διαφθοράς, της ρεμούλας, της σπατάλης καιιιιιιιιι....! Δηλαδή και αν καταλαβαίνω καλά, σου αρέσει να σε πατάει κάποια μπότα, για να είσαι σωστός.

   Δηλαδή τώρα που μας κάθησε στο σβέρκο η Μέρκελ και η "τριμερής επιτροπή", θα σταματήσουν οι μίζες οι ρεμούλες, οι απατάλες, η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, θα εκλείψει η φοροδιαφυγή, δεν θα υπάρχουν οφσορ εταιρείες, τα νοσοκομεία θα έχουν πλεονασματικούς προϋπλολογισμούς, δεν θα υπάρχουν άποροι με πόρσε, τα υποβρύχια που θα παραγγέλνουμε στη χώρα της Γκεσταπίτισας δεν θα γέρνουν και θα εξαλειφθεί αυτόματα κάθε νόσος και κάθε μαλακία βασανίζει αυτό το τόπο....

   και εν τω μεταξύ ο "μεγάλος τραγουδιστής", αυτός ο χυδαίος υβριστής πολιτικός, θα ξεπουλάει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.... χωρίς αντίδραση... διότι η λοβοτομή που μας έκαναν πέτυχε!!!

   Συγχαρτήρια makis για τις απόψεις σου, κερδίζεις "χρυσούν ωρολόγιον".

   Και πολλά είπα για ανθρώπους που τους αρέσουν οι βεληγκέκες...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ makis 23/07/2010 12:25:07

   Δηλαδή οι λεγόμενοι "ολυμπιακοί" που θέλεις να διεκδικήσΕΤΕ -προσωπικά εμένα μη με βάζεις μέσα στη διακδήκηση άλλου ενός εθνικού εγκλήματος-, νομίζεις ότι δεν έχουν μίζες, ρεμούλες, σπατάλη και κακοδιαχείριση; Το διαβόητο "μοντέλο 2004", στο οποίο μάλιστα κάποιοι εισηγούνται να... μετατραπεί η κυβέρνηση (!), νομίζεις ότι δεν έφαγε τον άμπακα; Υπήρξε ποτέ μεγαλύτερη αρπαχτή στην Ελλάδα, από όσο αυτή η δύσοσμη εταιρεία;

 11. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 23/07/2010 11:34:39

  Σχετικά με την Ουγγαρία , το Δ.Ν.Τ. και την κ. Μέρκελ στις 21/7/ είχαμε παραθέσει στο "Antinews" ( http://www.antinews.gr/?p=54517 ) τις παρακάτω πληροφορίες με το απαιτούμενο σχόλιο :

  ΝΤΑΝΤΟΝ says:

  21/07/2010 at 12:13

  Ας το προσέξουμε λίγο …

  Η νεοεκλεγείσα δεξιά-¨εθνικιστική¨ κυβέρνηση της Ουγγαρίας – και όχι η πρώην σοσιαλδημοκρατική της 2ης Αμερικανό-Σιωνιστικής ¨Σοσιαλ-ληστρικής¨ – Διεθνούς που προεδρεύει ο ταλαιπωρημένος ¨μετανάστης¨ Παπανδρέου με τους ΣΙΑ-ΚΩΒΟ- συμβούλους του ( τύπου ¨Παμπούκηδες¨ κ.α. ) – ¨τόλμησε¨ να αντισταθεί στις ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ( ¨DIKTAT¨ ) TOY ¨Δ.Ν.Τ¨ και αμέσως τα παιδιά της ¨demomocracy + prosperity ¨ του έκοψαν την καταβολή της δεύτερης δόσης από το πακέτο βοήθειας , ύψους 25 δις ευρώ , για την χώρα !

  Τι είχε προηγηθεί ;

  Παρά το γεγονός των μεγάλων περικοπών στον κοινωνικό – ασφαλιστικό τομέα που επέβαλε η προηγούμενη Σοσιαλφασιστική ( ¨δημοκρατική¨ ), σύμφωνα με τις εντολές του ¨Διεθνούς-Τραπεζιτικού-Τοκογλυφικόύ Συστήματος¨ , ΔΕΝ επήλθε η αποκατάσταση της ¨δημοσιοοικονομικής σταθερότητας¨ στο επίπεδο του ¨Γερμανικού Προεδρικού Διατάγματος¨ που ορίζει για την ζώνη της ¨ΩΧ-ΝΑΙ¨ το όριο του 3% …

  Οι προβλέψεις μιλούν για ένα έλλειμμα ,μέσα στο 2010 , του 4-5 % του ΑΕΠ.

  Το Διεθνές Τοκογλυφικό Τραπεζιτικό – Τοκογλυφικό Σύστημα ( Δ.Ν.Τ. ) ζήτησε από την κυβέρνηση της Ουγγαρίας ΝΕΕΣ περικοπές !

  Οι ¨Δεξιοί-Εθνικιστέςς¨ , όχι οι παραδοσιακοί Σοσιαλ-φασίστες ( ¨κοινωνικοί δημοκράτες¨) , ο πρωθυπουργός Viktor Orbán και ο υπουργός οικονομικών Gyorgy Matolscy ( ο οποίος φαίνεται πως δεν έχει το ¨ιστορικό βιογραφικό¨ του δικού μας ¨δημοκράτη¨ Γ. Παπακωνσταντίνου ) ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ κάθε παραπέρα επιβάρυνση του κοινωνικού τομέα ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΣΥΜΨΗΦΙΣΤΙΚΑ ΜΙΑ ¨ΕΚΤΑΚΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ -ΣΤΟΝ ΤΖΙΡΟ- ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ – ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΣΤΑ ¨ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ¨ …

  ¨Φρύαξαν¨ οι εκπρόσωποι της ¨Ευρωπαϊκής¨ -Ένωσης και των Τοκογλύφων του Δ.Ν.Τ. , διότι οι περισσότερες τράπεζες της Ουγγαρίας ελέγχονται μετοχικά από το Διεθνές Τραπεζιτικό – Χρηματιστηριακό σύστημα , τις τράπεζες δηλαδή των ΗΠΑ και της Γερμανίας !

  Ε όχι ( ! ) αυτό είναι ¨άδικο και αντιαναπτυξιακό¨ , όπως θα έλεγαν και οι κυρίες Μιράντα Ξαφά , Έλενα Παναρίτη και Νίκη Τζαβέλα ( ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ¨ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ¨ -Δ.Ν.Τ. – ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑ.Ο.Σ. ! ) , όταν μάλιστα η κυβέρνηση της Ουγγαρίας ευελπιστεί να εισπράξει από τις τράπεζες 700 εκατομμύρια ευρώ !

  Όχι και έκτακτη εισφορά – φορολόγηση στις Τράπεζες ( τις εκκλησίες του καπιταλισμού που είναι ¨μοχλός ανάπτυξης¨ σύμφωνα με τους Μάνους και Ανδριανόπουλος του κόσμου ) ! , καλλίτερα θα ήταν η αύξηση του Φ.Π.Α. από 5 σε 24 % ( ! ) όπως έπραξαν , σύμφωνα με τις ¨εντολές των κυρίων τους¨, οι ¨Παπανδρέου της Ρουμανίας¨.

  Υ.Γ. Στο πακέτο ¨βοήθειας¨ του Δ.Ν.Τ , ύψους 25 δις ευρώ , για την Ουγγαρία συμμετέχει και η ¨Ευρωπαϊκή¨-Ένωση με 6,5 δις.

  Και σε αυτή την περίπτωση , όπως και για την Ελλάδα , η κ. Μέρκελ , σαν εκπρόσωπος της Γερμανό-Αγγλοσαξονικής συμμαχίας του κεφαλαίου,όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά από τον Β΄Π.Π. με τις συγχωνεύσεις και ¨διεισδύσεις¨, ζήτησε να ηγηθεί της ¨διάσωσης- απομύζησης¨ το Δ.Ν.Τ., με τον προφανή σκοπό να εμφανίζεται ο συγκεκριμένος οργανισμός και όχι η ¨Ε¨.Ε.( δηλαδή η Γερμανία ) σαν ο ¨αιμοβόρος κέρβερος¨ που επιβάλει τα μέτρα διάλυσης των τοπικών – περιφερειακών οικονομιών και κρατών της μεταπολεμικής ¨Γερμανικής Τελωνειακής Ένωσης¨, δηλαδή της λεγόμενης ¨Ευρωπαϊκής¨-Ένωσης η οποία είναι η συνέχεια του πάλαι ποτέ Χιτλερικού ¨Ενιαίου Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου¨ ( ΑΠΟ ΤΟΝ ¨EUROPAESCHER WIRTSCHAFTSRAUM¨ ΣΤΗΝ "EUROPAESCHER WIRTSCHAFTSGEMEINSCHAFT" ), που αποτελεί επίσης την συνέχεια των Γερμανικών ιμπεριαλιστικών οραμάτων στον ¨1ου Π.Π.¨ για μια ισχυρή ¨MITTEL-EUROPA¨ ( ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΖΩΝΗ )του ¨φιλελεύθερου¨ Χάνς Νάουμαν και του ¨σοσιαλδημοκράτη¨ Φρήντριχ Έμπερτ . Τα ομώνυμα ¨ιδρύματα¨ των οποίων δουλεύουν -σαν ¨πρακτορεία¨- σε όλο τον κόσμο , με συστήματα ¨διαβούλευσης¨ , για την ευόδωση των ιερών σκοπών της πάντα ¨αδικημένης¨ και ¨καταδικασμένης¨ σε εξαγωγές και άντληση πρώτων υλών Γερμανικής Πατρίδας των… ¨γραμμάτων και των τεχνών¨ , του ¨Σίλλερ και του Γκαίτε¨ , όπως είχε πει το 1959 και ο μακαρίτης Παναγιώτης Κανελλόπουλος ( στην¨Ελληνική¨-Βουλή για να δικαιολογήσει την αμνήστευση του Μ. Μέρτεν και 800 Γερμανών εγκληματιών πολέμου που έδρασαν στην Ελλάδα ) ή , ας πούμε , το παιδί που μεγάλωσε στην ¨πόλη του ποταμού Ίζαρ¨(Μόναχο) και δεν μπορεί να ξεχάσει τις θετικές εμπειρίες του και την ¨δυστυχία του να είναι κανείς έλληνας¨ , ο ¨multi-kulti¨ Νίκος Δήμου και άλλοι γερμανοσπουδασμένοι ( με υποτροφίες των ¨ιδρυμάτων ¨ που τους έστελναν στις διακοπές τους να ¨κλάψουν μπροστά στο τείχος του αίσχους¨ ) του ¨ιδίου πνευματικού αναστήματος¨.

  http://www.antinews.gr/?p=54517

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ ΝΤΑΝΤΟΝ 23/07/2010 14:03:05

   Εύγε! Πολύ καλά κάνετε και το ξαναδημοσιεύετε.

   Αλήθεια τι θα γίνει με μας εδώ αν μας κόψουν κάποια από τις δόσεις του δανείου μεσο-χείμωνο;

   Θραξ Αναρμόδιος

 12. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 23/07/2010 13:05:57

  καθώς φαίνεται η κατάσταση για τν οικονομία τς χώρας είναι μη αναστρέψιμη.

  Η λύση κατά τη γνώμη μου είναι ο προβαλλόμενος στόχος αποφυγής της χρεοκοπίας, δλδη να δηλώσει η χώρα στους δανειστές της ότι αδυνατεί να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της.
  Για να συμβεί όμως αυτό χρειάζονται.

  Α.
  ΕΚΛΟΓΕΣ, ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  Β. επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, παράταση του χρόνου αποπληρωμής, επαναδιαπραγμάτευση του χρέους

 13. Κικη avatar
  Κικη 23/07/2010 14:02:51

  Που το θυμηθηκες το Φριντριχ Εμπερτ ,οντως ιδρυμα που λειτουργει κατα της δημοκρατιας μας απο το 75 ,παρεμβαινοντας στα εργασιακα κοινωνικα ζητηματα ,με απιστευτη χρηματοδοτηση σε καρακολια τους δημοσιογραφους και πολιτικους πολιτευομενους.Μετα το γυρισαμε στο πολυπολιτισμικο και ελαστικα συνορα ,και δεν ξερω αν συμμετεχει και ο Σορος σε αυτους,παντως τα προσωπα και των δυο ιδρυματων ειναι πανω κατω τα ιδια .

 14. Qeqe avatar
  Qeqe 23/07/2010 17:02:33

  Παιδιά αυτή η αποστροφή του Γιωργάκη για το υψηλό επιτόκιο πρέπει να γίνει θέμα!!!!Απορώ πως δεν έχει σχολιαστεί στα blogs. Μιλάμε για μεγάλη πατάτα για να μη πω τίποτε άλλο

 15. Qeqe avatar
  Qeqe 23/07/2010 19:24:30

  Δεν το πιστεύω.....που φτάσαμε
  http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=215491&nt=108&lang=1

  Το πιο "σκληρό" τους πρόσωπο έδειξαν οι Βρυξέλες σήμερα στην χώρα μας σε σχέση με την αγορά ηλεκτρισμού.

  Οι κοινοτικοί αξιωματούχοι που συναντήθηκαν με την ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κώστα Μαθιουδάκη διεμήνυσαν ότι οι παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει η χώρα στο πλαίσιο του Μνημονίου σε σχέση με την απελευθέρωση της αγοράς είναι απλώς "τσιρότα" - αυτή η έκφραση χρησιμοποιήθηκε! - και ότι η αγορά θα πρέπει να ανοίξει άμεσα με αποτελεσματικό τρόπο.

  "Πουλήστε το 40% των λιγνιτικών και των υδροηλεκτρικών σταθμών της ΔΕΗ!" ζήτησαν τα κοινοτικά στελέχη από την εμβρόντητη ελληνική πλευρά, η έκπληξη της οποίας ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν διαπιστώθηκε πως όχι μόνο δεν σήκωναν επ΄ αυτού κουβέντα αλλά και πως η απαίτηση συνδεόταν ευθέως με την εκταμίευση της τρίτης δόσης βοήθειας της χώρας μας από την Τρόικα!

  Στην δε παρατήρηση ότι "Στο Μνημόνιο δεν υπάρχει τέτοια δέσμευση", οι κοινοτικοί - πιο οξεία ήταν η στάση του εκπροσώπου της διεύθυνσης Ανταγωνισμού - αντέτειναν ότι "τα Μνημόνια αλλάζουν και εμπλουτίζονται, τον πρώτο λόγο έχει ο δανειστής ου πρέπει να πάρει πίσω τα λεφτά του"!

  Ειδικότερα σε σχέση με τους λιγνίτες, οι κοινοτικοί αξιωματούχοι παρέπεμψαν με έμφαση στην επιστολή της Επιτρόπου Κρόες του 2008, με την οποία τονίζεται ότι η Ελλάδα, πέραν της εκχώρησης μονάδων, θα πρέπει να προχωρήσει και στην ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων λιγνίτη (λ.χ. σε Δράμα και Ελασσόνα) τα οποία θα πρέπει να δοθούν σε ιδιώτες.

  Ανάλογα, πιέσεις ασκούνται πλέον και για ριζική λύση στο θέμα του διαχωρισμού των δικτύων μεταφοράς και διανομής, παρά το ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει γίνει αποδεκτό το μοντέλο που έχει επιλέξει η χώρα μας, κατά το οποίο υπάρχει νομικός διαχωρισμός από την ΔΕΗ αλλά τα δίκτυα μπορούν να ελέγχονται από την ίδια.
  Επιστροφή στην κορυφή

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Qeqe 23/07/2010 19:46:19

   Εμβρόντητη έμεινε η ελληνική πλευρά ε [τα τοπικά τσιράκια δλδ] ;
   Πές τους ότι σε λίγο η Τρόικα θα τους ζητήσει να πουλήσουν τη δική τους μάνα!

   Χωρίς έλεος!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Qeqe 23/07/2010 19:47:10

   Η αποστροφή που σημειώνεις αναρτήθηκε εδώ γιατί εδώ θα τη διαβάσουν εκατοντάδες χιλιάδες μάτια.

  • Misha avatar
   Misha @ Qeqe 23/07/2010 19:53:49

   Να που αρχίζουν σιγά -σιγά και αγγίζουν τον ορυκτό πλούτο.
   Έξω τωρα από αυτό το μπουρδέλο που ονομάζεται ΟΝΕ.Είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης πια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.