#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/03/2010 23:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στον … ΟλυμπιακόΕίμαστε βαμμένοι γαύροι, παρά τις σοβαρές διαφωνίες μας με τον Σ. Κόκκαλη και την επιχειρηματική του ιστορία. Όμως, θα πρέπει να πούμε ορισμένα πολύ περίεργα που συμβαίνουν εκεί στο Πασαλιμάνι, πράγματα που έχουν προεκτάσεις, επιχειρηματικές, αθλητικές και πολιτικές.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Σ. Κόκκαλης θα παραδώσει τα ηνία του Θρύλου στον επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη ο οποίος θα μπει με ποσοστό άνω του 50% στην ΠΑΕ. Αυτό είτε θα γίνει πολύ σύντομα είτε σταδιακά, ώστε να είναι ομαλή η μετάβαση.

Τα φιλο-ολυμπιακά αισθήματα του κ. Λαυρεντιάδη δεν αμφισβητούνται, όμως, η επιλογή της αγοράς μιας ομάδας όπως ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο βήμα. Δεν είναι σαν τα “σαπάκια” των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που αγοράζει και τα οποία φυτοζωούν. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τα εκατομμύρια φιλάθλων του Θρύλου με ότι αυτό συνεπάγεται για τη στήριξη στον πρόεδρο. Ιδίως όταν φέρνει παικταράδες και κερδίζει πρωταθλήματα. Δείτε μόνο την σχεδόν 20ετή παρουσία του Κόκκαλη στον Ολυμπιακό και την λατρεία από τον κόσμο για να καταλάβετε. Μπάλα και επιχειρήσεις πάνε μαζί, αυτό προφανώς επιθυμεί και ο Λαυρεντιάδης.

Όμως, οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για εμπλοκή στον Ολυμπιακό και εφοπλιστή ιδιαίτερα γνωστού ο οποίος θα βάλει κι αυτός λεφτά στον εγχείρημα.

Μήπως λοιπόν ο Ολυμπιακός χρησιμοποιηθεί ως όχημα για τις βλέψεις των συγκεκριμένων πολιτικών και εφοπλιστικών κύκλων; Το ερώτημα θα πλανάται πάνω από κάθε εξέλιξη που θα συμβεί από εδώ και στο εξής στον Ολυμπιακό...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στέργιος avatar
  Στέργιος 24/03/2010 00:03:04

  Οι επαγγελματικές ομάδες στην Ελλάδα απαιτούν να τους χαρίζονται τα χρέη, δηλαδή να τα επωμιστεί το κράτος, ζητούν να τους χτίζει το κράτος νέα γήπεδα, και επιμένουν να κουβαλάνε τον κάθε πικραμένο Κογκολέζο ή Ουρουγουανό ξοδεύοντας εκατομμύρια ευρώ - ΟΛΑ δημόσια λεφτά.

  Αν το κράτος έκλεινε τις επαγγελματικές ομάδες, θα ξεχρεώναμε το χρέος μας μέχρι τελευταίας δεκάρας μέσα σε 10 χρόνια.

 2. kwlotoumpas avatar
  kwlotoumpas 24/03/2010 00:21:21

  μ αρέσει που λες και "μ'ηπως"...

 3. nasos avatar
  nasos 24/03/2010 00:24:33

  Τι σοϊ επιχειρηματίας είναι αυτός ο Λαυρεντιάδης,έχει βαλθεί να αγοράσει ότι ερείπιο προσφέρεται προς πώληση στον χώρο των ΜΜΕ;
  Έχει πχ το 10% της Ελευθεροτυπίας που μπήκε μέσα 13 εκ ευρώ το εννιάμηνο του 2009,έχει μετοχές στο Πήγασο,πήρα και το 49% στο VETO και πάει λέγοντας.
  Όλοι ξέρουμε βέβαια πως κανεί δεν πάει να βγάλει λεφτά από τα ΜΜΕ,απλώς τα χρησημοποιούν για να κάνουν παιχνίδι,αλλά το θέμα είναι που θα καταλήξει όλος αυτός ο αγοραστικός παροξησμός,δεν θα σωθούν κάποτε τα λεφτά;
  Εκτός κι αν του έχουν δώσει οι Αμερικανοί καμιά μηχανή που τυπώνει Δολάρια.

 4. nasos avatar
  nasos 24/03/2010 00:28:15

  Ευκαιρία να θυμηθούμε τα παλιά:
  http://en.wikipedia.org/wiki/George_Koskotas

  • Tassos avatar
   Tassos @ nasos 24/03/2010 00:50:39

   Επειδή είμαι και του χώρου από 'που ξεκίνησε ο Λαυρεντιάδης, δευτερώνω. Ιδια περίπτωση.

  • Λαμπάδα avatar
   Λαμπάδα @ nasos 24/03/2010 01:28:34

   Πολύ σωστός!

   Θα αναφέρω απλά τους παραλληλισμούς.

   - Κανένα σοβαρό οικονομικό ιστορικό, και από τους δυο.
   - Υπεράριθμα αρχικά κεφάλαια και οι δυο από Αμερικάνους
   - Ιδιοκτησία ΜΜΕ
   - Ιδιοκτησία μικρής τράπεζας (ο Λαυρεντιάδης αυξάνει συνεχώς την συμμετοχή του, στην Proton)
   - Ιδιοκτησία Ολυμπιακού, για τους ευνόητους λόγους.

   Και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του

   υ.γ. Ιδιαίτερης προσοχής χρήζει η ιδιοκτησία του Carlisle Group, που εξαγόρασε την Νεοχημική. Όπως και η αγάπη του Group για την Αγία Οικογένεια.

  • Y. avatar
   Y. @ nasos 24/03/2010 07:38:17

   Καλή η γουϊκιπίντια, μόνο που το “tycoon”, θα το ανέφερα “spy”, ή “triple agent”.

 5. ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ 24/03/2010 00:44:11

  Με την εξαίρεση του Γουλανδρή και χρηματοδοτών στυλ Λιβανού, όλοι οι Πρόεδροι και χρηματοδότες είχαν και άλλους στόχους, μπαίνοντας στον Ολυμπιακό. Επειδή όμως η αποχώρηση Κόκκαλη εξαγγέλεται εδώ και 5 χρόνια είμαι λίγο επιφλακτικός.

  Κατά τα άλλα διαφωνώ ριζικά με την φωτό. Βάλε λίγο bad boy Mat..

 6. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 24/03/2010 00:52:21

  η κίνηση αυτή του Λαυρεντιάδη είναι περισσότερο επιχειρηματική και έχει να κάνει με την αγορά του φαρμάκου.
  ελπίζει ότι έτσι θα πάρει σημαντικό μερίδιο της αγοράς όπως και οι Γιαννακοπουλαίοι με τη ΒΙΑΝΕΞ
  ΣΤΟ μάρκετινγκ αυτών των εταιρειών ποντάρουν και στα οπαδικά αισθήματα των συνταγογράφων.

 7. adistaktos avatar
  adistaktos 24/03/2010 01:00:32

  Έπεσες μέσα factorx...
  Η δύναμη που σου προσφέρει ένας στρατός τέτοιων οπαδών είναι πάντα χρήσιμη...
  Θυμήσου τον άλλο στους Βάζελους... Ξεκίνησε σαν οπαδός που τον ενδιέφερε η ομάδα και το καλό της και κατέληξε να την πέφτει στο ΚΡΑΤΟΣ... ΟΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ... Μετά την έπεσε στους πολιτικούς και τελευταία πρότεινε και ο οικονομικό μοντέλο εξόδου από την κρίση: ΚΡΑΤΙΚΟΣ καπιταλισμός... δηλαδή αυτό που... κατέρευσε!!!
  Και για να καταλάβεις τι στρατός είναι όλοι οι οπαδοί του είδους που θέλουν οι ιδιοκτήτες σου περιγράφω:

  Μιλούσα με βάζελο επιχειρηματία (εξαγωγέας) της περιοχής και λέω: "Ο κρατικοδίαιτος Σωκράτης του μπάσκετ είναι ο "Παύλο Θεέ πάρε την ΠΑΕ!"...
  Εξαγριώθηκε και μου επετέθη λέγοντας ότι ο Παύλος δεν είναι Σωκράτης γιατί Παύλος είναι φτασμένος επιχειρηματίας που έχει ξεκινησει από το μηδέν και δεν έχει δουλειές με το Δημόσιο!!!!
  Απίστευτο... ο φαρμακοβιομήχανος είναι κρατικοδίαιτος, είπα, διότι όλα τα φάρμακα τα πληρώνει το κράτος, δηλαδή τα ταμεία!!!
  Όχι! απάντησε ο εξαγωγέας τα φάρμακα τα γράφουν οι γιατροί!!!!!!
  Όπως καταλαβαίνεις ούτε το ποδόσφαιρο έχει τύχη, αλλά ούτε και το κράτος όταν δικαιολογούμε πχ την υπερσυνταγογράφηση... για να μην πω τίποτα χειρότερο!!!

  ΥΓ Μεγάλωσα Ολυμπιακός, μισώ τον Σωκράτη και μεγαλώνω τα παιδιά μου να απαντάνε στην ερώτηση "τι ομάδα είσαι;" ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

  • Green St avatar
   Green St @ adistaktos 24/03/2010 02:01:13

   adistakte καλά σου είπε ο αδερφός. Συγκρίνεις τον κόκκαλη που εμπλέκεται στα περισσότερα σκάνδαλα της χώρας, με διασυνδέσεις σε όλους τους πολιτικούς χώρους, με εξαγορασμένα μμε που τον λιβάνιζαν από το πρωι ως το βράδυ με τους αφους Γιαννακοπουλους. Δλδ πότε είδες ή άκουσες πολιτικούς να ανεβαίνουν στο/στα κότερο (α) του γιαννακόπουλου. Πότε άκουσες το όνομα γιαννακόπουλος να εμπλέκεται σε οποιαδήποτε σκάνδαλο. Πότε άκουσες έστω και μια φορά να καταγγέλεται σύμβαση που σίγουρα έχουν κάνει με το δημόσιο για παράνομους όρους.
   Αλλά επειδή ακριβώς αυτά δεν αρέσουν στους γαύρους προσπαθείτε ρίχνοντας λάσπη να παρουσιάσετε πως όλοι είναι ίδιοι. Ε οχι φίλε υπάρχουν και άνθρωποι που είναι τίμιοι, που έχουν διακρίσεις και επιτυχίες στην επαγγελματική και την αθλητική τους δραστηριότητα αναγνωρισμένες διεθνώς. Η μήπως θες να συγκρίνουμε τώρα τα 5 ευρωαπαικά στο μπάσκετ με την παράγκα του θωμά;;;;;

  • Swell avatar
   Swell @ adistaktos 24/03/2010 09:13:25

   Ο καθένας κάνει τις "κινήσεις" που μπορεί, λόγω θέσης. Είτε ο Κόκκαλης είναι, είτε οι αφοί Γιαννακόπουλοι.

   http://swell-swell.blogspot.com/2007/10/blog-post_29.html

  • adistaktos avatar
   adistaktos @ adistaktos 24/03/2010 11:46:22

   Φίλε green St, κατ' αρχά ΔΕΝ είμαι γαύρος!!! Ολυμπιακός μεγάλωσα, αλλά δεν σου κρύβω ότι οι επιτυχίες του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη με έχουν κάνει ν' ανατριχιάσω ουκ ολίγες φορές: ΟΛΕ! ΟΛΕ! ΟΛΕ! Είμαι, λοιπόν, και φιλοπαναθηναϊκός!
   Ο swell έδωσε μιά προσέγγιση του τι σημαίνει φάρμακο στην Ελλάδα...
   Στην Ευρώπη έχει 240, στην Ελλάδα 500 Ευρώ. Όλοι γνωρίζουν ότι η γρίπη είναι μούφα, αλλά η Μαριλίζα, υπουργός ΥΓΕΙΑΣ κάνει πρώτη το εμβόλιο σε διακαναλική σύνδεση. Η Κατσέλη υπουργός Οικονομίας θέλησε ν' αλλάξει τον τρόπο υπολογισμού της τιμής του φαρμάκου: ΟΧΙ το μέσο όρο των 3 πιο φθηνών στους 27, αλλά το μέσο όρο των 3 πιο φθηνών στους 16!!!
   Έχεις την εντύπωση, ότι θα δεις τη Μαριλίζα ή τη Λούκα σε κανάλι γι' αυτό που έκαναν; Μόνο για έυσημα!!! Και οι καναλάδες βολεύονται και δεν μιλάνε ΠΟΤΕ! Φαντάζεσαι ότι θα μάθαινες που σύχναζαν οι Υπουργίνες από Δημοσιογράφο που έχει αφεντικά που κάνουν δουλειές με όλους αυτούς τους φαρμακάδες; Εγώ πάντως ΟΧΙ!!!
   Τώρα βέβαια ο swell χρησιμοποιεί δημοσίευμα του Πρώτου θέματος... οπότε καταλαβαίνεις ότι πρέπει όλοι να κρατάμε μικρό καλάθι!
   Τέλος, θα ήθελα να σου πω να αποφεύγεις την προσέγγιση του ποιός είναι λιγότερο ή περισσότερο άθλιος από όλους αυτούς που χρησιμοποιούν είτε την αθλητική, είτε την πολιτική είτε την κοινωνική μας συνείδηση για να κονομάνε...

  • Green St avatar
   Green St @ adistaktos 24/03/2010 12:13:52

   adistakte όπως και να το δεις δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ ενός πράκτορα και ενός επιχειρηματία.
   Ο κόκκαλης για να προστατέψει τον εαυτό του συγκρότησε στρατό που εκτελεί (δες δολοφονία Μ.Φ. στην λαυρίου, επίθεση στον Φ.Σύριγο) και τον οποίο πλήρωνε κανονικά μέσω του στοιχήματος ή του τζόκερ (δες καταγγελίες της Καννέλη). Επειδή ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τα ονόματα που διαβάζει στις λίστες πληρωμών να σου πω ότι βρίσκετε όλη η ηγεσία της θύρας λ7 μέσα. Χωρίς να υπολογίζουμε πόσους παρατρεχάμενους της συγκεκριμένης κάστας "οπαδών" έιχε προσλάβει στις επιχειρήσεις του. Και είτε το θέλετε είτε όχι, αυτά τα πράγματα δεν τα έχει κάνει κανείς άλλος. Και πίστεψε με δεν είναι το πιο ασφαλές πράγμα να μιλάς για αυτό το θέμα δημόσια.

  • adistaktos avatar
   adistaktos @ adistaktos 24/03/2010 23:41:49

   Φίλε green st συμφωνώ απόλυτα με αυτά που υπενθυμίζεις...
   Πράγματι, άλλο Rocco και άλλο Παύλο!!!
   Καλά κάνεις και τα λες όλα αυτά για να μην ξεχνιόμαστε και να θυμόμαστε...
   Εγώ το Σωκράτη τον ΜΙΣΩ για όλα αυτά που λες και όλα όσα σκέφτεσαι και δεν λες ή δεν μπορείς να πεις...
   Όμως τον Παύλο τον ανέχομαι αλλά δεν τον πολυγουστάρω κιόλας γιατί όπως σου είπα είναι φαρμακέμπορας... θέλει κι αυτός το στρατό του και ρουφάει απ το κράτος με το μπουρί της σόμπας!!!

 8. Παντακης Γιωργος avatar
  Παντακης Γιωργος 24/03/2010 01:53:46

  naso........http://www.youtube.com/watch?v=DpwuzOOVjug

 9. blue nile avatar
  blue nile 24/03/2010 02:39:54

  ...πωπωπω σε γαβράκια έπεσα πάλι...καλά δεν βαρεθήκατε να κερδίζετε πρωταθλήματρα με την αρωγή της σφυρίχτρας...και καλό θα ήταν να εξηγήσετε πως συμβαδίζουν οι ιδέες οι αρχές και τα πιστεύω σας με την υποστήριξη σας στην ομάδα του δημοσίου...
  αποδεδειγμένα ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος έχει χαρεί τίτλους που δεν τους άξιζε...και εσείς τους πανηγυρήσατε...οπαδοί του θρύλου λοιπόν , άρα μαζί με την αναξιοκρατία , άρα εμπράκτως σε κάποιο κομμάτι της καθημερινότητας σας είστε κατά της δημοκρατίας...το ότι ο Ολυμπιακός θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα για τις βλέψεις των συγκεκριμένων πολιτικών και εφοπλιστικών κύκλων αυτό είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο...και εσείς θα χαίρεστε με τις μελλοντικές του επιτυχίες...για άλλη μια φορά θα είστε το άλλοθι και θα δωρίζετε το απυρόβλητο σε συνεταίρους της κάθε Siemens...τέλος πάντων...τι ποσοστό ευθύνης άραγε να βαραίνει τους φιλάφθους...σαραντάρισα και παράγινα αυστηρός...στο φινάλε ουδείς τέλειος...άντε και καλό ξεμπέρδεμα από τους φιλόδοξους και τους επιτήδειους...

 10. Antifimotrikos Dimokratis avatar
  Antifimotrikos Dimokratis 24/03/2010 07:03:28

  Κλασική περίπτωση χρησιμοποίησης μιας μεγάλης ομάδας (αν και είμαι φανατικός βάζελος) για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων (δηλαδή πλήρη ασυλία από πιθανά σκάνδαλα). Κρίμα που για ακόμα μία φορα ο κόσμος θα χρησιμοποιηθεί ώς πιόνι στην επιχειρηματική σκακίερα κάποιον τυχάρπαστων.

 11. ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 24/03/2010 08:03:49

  ΜΠΡΑΒΟ GREEN Έτσι είναι τριφυλλάρα ολέ,,ότι έχουμε κερδίσει με το σπαθί μας.Ούτε λαικισμοί,ούτε βοήθειες από μαυρογυαλούρους,ούτε στήριγμα από αττικάρχες τσιρώνηδες....

 12. Μάρκος avatar
  Μάρκος 24/03/2010 10:27:21

  "Μήπως λοιπόν ο Ολυμπιακός χρησιμοποιηθεί ως όχημα για τις βλέψεις των συγκεκριμένων πολιτικών και εφοπλιστικών κύκλων;"

  Δηλαδή ρε Φάκτορα, ως τι χρησιμοποιείται τόσα χρόνια ο Ολυμπιακός μέσω του Σωκράτη; Ξεχνάτε μερικοί "φανατικοί" ορισμένα πράγματα:
  -Ο Σωκράτης μέχρι πριν 3-4 χρόνια, ήταν διορισμένος από το Πρωτοδικείο Πρόεδρος, λόγω των χρεών του Ολυμπιακού. Σύμβαση είχαν υπογράψει με τη δικαιοσύνη και διόρισαν επί τόσα χρόνια, την ίδια διοίκηση;
  -Κοκορεύεται για τα λεφτά που έβαλε στην ομάδα, όταν κάθε χρόνο η υπογεγραμμένη "σύμβαση" με την Παράγκα του έδινε δεκάδες εκατομμύρια μέσω της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ; Έτσι ξέρω κι εγώ να ξεχρεώνω...
  -Τυχαίο είναι ότι μόλις η "προστάτιδα δύναμη" της ΜΗΖΕΝΣ κατέρρευσε, άρχισε και η οικονομική στενότης του Σωκράτη;
  -Να μην αναφερθώ για τον ομφάλιο λώρο ΠΑΣΟΚ-Ολυμπιακού, γιατί πλέον η έκφραση ΠΑΣΟΚόγαβρος έχει εμπεδωθεί στη συνείδησή μας. Λούβαρης, Σαλαλές, Χρυσικόπουλος, Μώραλης, Τσιρώνης και ον ουκ έστι αριθμός, τα στελέχη του Κινήματος που αλλάζουν με ευκολία θέσεις στην ΠΑΕ και στην ΚΑΕ της....λαοφιλούς ομάδος. Κι εσείς τους ανέχεστε, επειδή λέει, σας φέρνουν παιχταράδες...!

 13. Ευγενιος avatar
  Ευγενιος 24/03/2010 10:28:26

  Ουτως η αλλως ο ολυμπιακος ειναι μια ψιλοαρρωστη χρονια κατασταση.Χρησιμοποιειται ο "φανατισμενος"οπαδος για σειρα εγκληματων ποδοσφαιρικων και μη.Ανεκαθεν μια μετρια ομαδα,με πολλους οπαδους,αρα για την ελλαδα,κανενα προβλημα.Ξεχναμε το μετρια ομαδα και κραταμε το πολλοι οπαδοι.Βουρ στα πρωταθληματα,για να κανουμε και καμμια σοβαρη δουλεια.

 14. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 24/03/2010 12:17:54

  Τωρα αμα ακουμε οτι ελευθεροτρυπιες, ζουγκλες, μουγκλες, πηγασοι, κτλπ θα εχουν απο πισω τους ανθρωπο που εχει "λεφτα με ουρα" (επεξηγησης, πουληθηκαν) αλλα αυτο συμβαινει μονο οταν η ουρα τοων λεφτων ειναι μεσα στην Αμερικαν. επικρατεια, γιατι αλλιως δεν φαινονται... τοτε παει να πει οτι ολα τα παραπανω και πολυ περισσοτερα ΜΜΕ θα γινουν η φωνη του ανθρωπου με τα "λεφτα με ουρα" που δεν φαινωνται εκτος Αμερικ. απικρατειας (επεξηγηση, μαλλον ο οβριός με ουρά που θα δινει πιστωση στον ανθρωπο με τα "λεφτα με ουρα")
  Παιζει να ειναι το αρχιλαμογιο που μας ρημαξε ο ψορος, πορος, πως τον ελενε, που μας ρημαξε πριν 1 μηνα και κατι? Αυτος ετσι κανει δουλειες εχω ακουσει. Πρωτα τα κλεβει και μετα τα ξαναεπενδυει στο τοπο του εγκληματος ως δικα του. Καλως τα δεχτηκαμε.

  No more ενημερωση, μονο ψωρα...

 15. antiathlitikos avatar
  antiathlitikos 24/03/2010 12:43:09

  Και στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή μας ως «χώρα», εκπαιδευτήκαμε κι επιτύχαμε να κινούμαστε πάνω από τα επίπεδα που μπορούσαμε. Και στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή μας αντιμετωπίσαμε το αντικειμενικό πρόβλημα της μικρής αγοράς και την αδυναμία εξαγωγών αξιόπιστου και ποιοτικού προϊόντος. Και στο ποδόσφαιρο όπως και στη ζωή μας διαθέτομεν το ίδιο άλλοθι: αφού κι οι άλλοι έτσι λειτουργούν γιατί όχι κι εμείς. Δέστε πώς πορεύονται οι ομαδάρες (Ρεάλ, Μάντσεστερ – και οι δύο ...-, Λίβερπουλ, Μίλαν) αλλά και οι μικρότερες (Ληντς, Πόστσμουθ κ.ο.κ.), γιατί όχι κι εμείς να χρωστάμε, να «πτωχεύουμε» αλλά να διασωζόμαστε ανα-νεο -ύμενοι (Νέος Πανιώνιος, Νέα Καβάλα – αλλά και Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης που διατήρησαν την ίδια «επωνυμία»).

  Απόπειρες να ακολουθηθεί το μοντέλο του Άγιαξ και της Άρσεναλ (που είναι σήμερα η πιο κερδοφόρα ομάδα του πλανήτη, ίσως και η μόνη ...) ή της Μπαρτσελόνα (που το επιχείρησε ο Σωκράτης - μόνον όμως για να έχει εκτός από οπαδούς και μικρομετόχους – μέλη που θα επιβεβαιώνουν την εξουσία του) ουσιαστικά δεν επιχειρήθηκαν. Υπήρξαν (και θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν) από τη μια οι πρόεδροι σύμβολα και (Γουλανδρής, Βαρδινογιάννης, Μπάρλος, Κόκαλης) που ξόδεψαν χρήματα, ξέπλυναν λεφτά, έχασαν λεφτά, φέραν συνήθως υπερτιμημένους ή στη δύση τους ευρισκομένους «παιχταράδες», στήσανε διαπλοκές και παράγκες, ασκήσανε πιέσεις με τους στρατούς «τους» για τις άλλες τους τις μπίζνες. Κι υπήρξαν (και θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν) απ΄την άλλη οι αέναες μεταβιβάσεις αέρινων μετοχών και χρεών που κατέληγαν στα κρατικά αζήτητα.

  Αυτό είναι το «επαγγελματικό» μας ποδόσφαιρο: που δεν παράγει (ούτε αυτό) παίκτες αλλά τους φέρνει απ΄έξω υπερκοστολογημένους για να κλείσουν τρύπες και μέσω κάτι απίθανων μανατζαραίων, που θρέφει ολόκληρα κυκλώματα μεσαζόντων – από διαιτητές μέχρι μικροπαράγοντες και από «θύρες» μέχρι άχρηστους ασφαλίτες, που αναπαράγει τον άγονο φανατισμό και ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι οι μεγάλοι είναι ολίγοι κι οι μικροί έχουν την προδιαγεγραμμένη μοίρα τους. Και που κι αυτό ζει με δανεικά κι αγύριστα.

  Το ότι οι δύο «εξαιρέσεις» (Γουέμπλεϋ και Λισαβόνα) είχαν πράσινο χρώμα – εκτός της επιβεβαίωσης της δημοκρατικότητας του ομαδικού αθλητισμού όπου δεν κερδίζει πάντα ο ισχυρότερος – δεν υπήρξαν ασφαλώς τυχαίες. Ο Μπόμπεκ (και όχι βέβαια ο ... Πούσκας) και η Παιανία ήταν σχεδιασμένες κινήσεις που είχαν αποτέλεσμα, μόνο που ο Παναθηναϊκός εγκλωβίστηκε στην «αιώνια» αντιπαράθεση, χωρίς να πετύχει τη συνέχεια αλλά και χωρίς να καταφέρει ν΄αποκολλήσει τον θρύλο από την απόλαυση της επαρχιώτικης πρωτιάς του. Και σήμερα να μη μπορεί να χαρεί το πρωτάθλημα, αυτός ο «ευρωπαίος», γιατί έχασε από εκείνον τον «επαρχιώτη» ...

  • lilou avatar
   lilou @ antiathlitikos 24/03/2010 14:08:29

   @antiathlitikos
   To σχολιο σας πρεπει να το τυπωσουν και να το μοιραζουν.

   Δυστυχως οι ελληνες "φιλαθλοι" το μονο που θελουν ειναι να αυτοικανοποιουνται μεσω της επικρατησης της ομαδας τους. Τιποτε περισσοτερο, τιποτε λιγοτερο.

   Κριμα για τον Ολυμπιακο, του ελαχε να ειναι η δημοφιλεστερη ελληνικη ομαδα και εχοντας για οπαδους τους τοσους πολλους Ελληναρες πλεον δυσκολα θα ξεφυγει απο αυτο που εχει καταντησει: υπαρχει για να προσφερει φανταστικη-ψευτικη αισθηση υπεροχης σε τεταρτοκοσμικους απολιτιστους μιζερους ανθρωπους.

 16. Swell avatar
  Swell 24/03/2010 13:05:00

  Αδίστακτε, το ΠΡΩΤΟ θΕΜΑ αναφέρθηκε στο γεγονός, αντλώντας πληροφόρηση από το www.stocrin-greece.com όπως έκανα κι εγώ. Το οποίο όμως δεν ανοίγει τώρα. Είναι (ήταν;) σάιτ που ασχολείται αποκλειστικά με τους οροθετικούς.

  • adistaktos avatar
   adistaktos @ Swell 24/03/2010 23:47:16

   Σωστή επισήμανση... αναδεικνύει το "μέγεθος" του φαρμακέμπορα!!!

 17. Kalesanos avatar
  Kalesanos 24/03/2010 13:58:48

  Οταν σκασει η ΦΟΥΣΚΑ θα ψαχνεστε παλι!Μιλαμε για μεγαλη φουσκα.

 18. paris kriti avatar
  paris kriti 25/03/2010 09:52:00

  o thrilos den einai mono metoxes einai ekatomiria kokines kardies

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.