«Πολιτικοί νάνοι» παίζουν πόκερ με το μέλλον της χώρας
06/05/2014 17:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Πολιτικοί νάνοι» παίζουν πόκερ με το μέλλον της χώρας

Γιατί ο Βενιζέλος εκβιάζει το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία; Ο λόγος είναι η ανυπαρξία του κόμματός του και του ίδιου. Ούτε το ΠΑΣΟΚ υπάρχει, ούτε και αυτός ως αρχηγός κόμματος. Και αν η Ελιά καταρρεύσει, έχει τελειώσει κι αυτός

Κάποτε στο Πεντελικόν ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε θέσει ένα ακόμη εκβιαστικό δίλημμα στους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ. Ή θα εκλεγόταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος γραμματέας ή θα διέλυε το κόμμα και θα έφτιαχνε νέο. Ο Ανδρέας θεωρείτο μετρ του εκβιασμού και ένας από τους βασικότερους εκπροσώπους του πολιτικού αμοραλισμού. Που πάτησε επί πτωμάτων προκειμένου να διατηρηθεί για 8 + 3 χρόνια πρωθυπουργός.

Ανάλογο διλήμματα έχουν θέσει στα κόμματά τους με επιτυχία ή αποτυχία κι άλλοι πολιτικοί. Όμως τέτοιο εκβιαστικό δίλημμα σαν κι αυτό του Βαγγέλη Βενιζέλου δεν έχει ξαναγίνει.

Διότι πρόκειται για έναν ωμό εκβιασμό ο οποίος στρέφεται κατά της πατρίδας, της πολιτικής ομαλότητας και θέσει σε κίνδυνο τις θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός τόσα χρόνια.

Ψηφίστε την Ελιά αλλιώς πέφτει η κυβέρνηση, είπε λίγο πολύ ο κ. Βενιζέλος και το επιβεβαίωσε και ο «κολαούζος» του Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Αλλά δεν έμειναν εκεί. Ο Λοβέρδος είπε ότι μαζί με τον Βενιζέλο σχεδίασαν αυτή την στρατηγική ενώ, άκουσον – άκουσον: Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λ. Γρηγοράκος είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Ελλάδα θα γίνει Ουκρανία αν καταψηφιστεί η Ελιά.

Άνθρωποι με πολύ μικρό πολιτικό ανάστημα, ή όπως θα έλεγε και ο Πάγκαλος «πολιτικοί νάνοι» παίζουν πόκερ με το μέλλον της χώρας. Και στρώνουν το χαλί στον Τσίπρα να έρθει να διαλύσει τη χώρα.

Η συνάντηση που είχε επί 3 σχεδόν ώρες στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι επικεντρώθηκε ακριβώς στα εκβιαστικά διλήμματα που θέτει το ΠΑΣΟΚ το οποίο τα παίζει όλα για όλα.

Εξερχόμενος από το Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε ουσιαστικά το θέμα της συζήτησης με τον κ. Σαμαρά αλλά προσπάθησε να ρίξει τους τόνους. «Πρέπει να υπάρχει πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συνέχισε:

«Χωρίς εμάς δεν υπάρχει κυβέρνηση». Και κάνοντας μαθήματα Δημοκρατίας είπε: «Περιγράφω την πραγματικότητα με δημοκρατική ευαισθησία. Κάποιοι λένε ότι αυτό που κάνω είναι εκβιασμός: Απλά εγώ περιγράφω την πραγματικότητα. Παραλογιζόμεθα;», διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους.

«Χρειαζόμαστε συστράτευση της κοινωνίας και των εθνικών δυνάμεων», πρόσθεσε και χαρακτήρισε «αστεία πράγματα» τα σενάρια ότι σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν διατηρήσει τα ποσοστά του τότε θα αποσύρει τους υπουργούς του από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Γιατί το κάνει αυτό;

Ποια είναι όμως η αιτία που ο Βενιζέλος εκβιάζει τον Σαμαρά και την ίδια την κοινωνία; Ο λόγος είναι η ανυπαρξία του κόμματός του και του ίδιου. Ούτε το ΠΑΣΟΚ υπάρχει, ούτε και αυτός ως αρχηγός κόμματος. Αν η Ελιά, το δικό του δημιούργημα καταρρεύσει έχει τελειώσει κι αυτός. Διότι άλλο η Ελιά που θα μπορούσε να είναι μια ενιαία κεντροαριστερή παράταξη η οποία θα γεμίσει το χώρο που αφήνει το άθλιο ΠΑΣΟΚ, κι άλλο το ίδιο καθεστωτικό και αποδοκιμασμένο ΠΑΣΟΚ με πέντε – έξι παρατρεχάμενους που προέρχονται κι αυτοί από το ΠΑΣΟΚ. Το δημιούργημα του κ. Βενιζέλου είναι τερατούργημα και γι’ αυτό το αποδοκιμάζει στις δημοσκοπήσεις ο κόσμος.

Ο μόνος λόγος του άθλιου εκβιασμού που θα μπορούσε να γραφτεί στις χρυσές σελίδες του πολιτικού αμοραλισμού που διακατέχει το ΠΑΣΟΚ είναι η προσωπική πολιτική επιβίωση του κ. Βενιζέλου. Ο οποίος νομίζει ότι είναι Ανδρέας Παπανδρέου και μπορεί να θέτει τέτοια διλήμματα και να νικάει σε συγκρούσεις. Όμως εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ενδοοικογενειακές υποθέσεις. Ο εκβιασμός στρέφεται κατά της Ελλάδας και είναι σίγουρο ότι θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές του.

Οι πρωτοβουλίες που πήρε τελευταία ο Αντώνης Σαμαράς για την ανάπτυξη αλλά κυρίως για την Συνταγματική Αναθεώρηση θορύβησαν τον κ. Βενιζέλο ο οποίος εμφανίζεται να είναι η «ουρά» του πρωθυπουργού. Μη αντέχοντας αυτόν το ρόλο «τραβάει πιστόλι» κι όποιον πάρει ο χάρος. Παίζει το τελευταίο του χαρτί καθώς ξέρει ότι η αποδοκιμασία της Ελιάς σημαίνει και δική του αποδοκιμασία. Ο Παπανδρέου του την έχει στημένη. Ο Χρυσοχοϊδης το ίδιο και σχεδόν όλο το ΠΑΣΟΚ είναι εναντίον του.

Όμως, πόση ανοησία μπορεί να κρύβει ένας εκβιασμός του ελληνικού λαού ο οποίος οριστικά και αμετάκλητα έχει αποδοκιμάσει το ΠΑΣΟΚ; Τι νομίζει δηλαδή ο κ. Βενιζέλος; Ότι οι ψηφοφόροι είναι μεταφερόμενα πρόβατα που μόλις τους πει κάποιος να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ θα το κάνουν; Τι ζητά δηλαδή ο κ. Βενιζέλος από τον πρωθυπουργό; Να δώσει εντολή και να ψηφίσει ο κόσμος της ΝΔ την Ελιά; Ή μήπως απευθύνεται στους «χαλαρούς» ψηφοφόρους που στηρίζουν Ποτάμι ή ΔΗΜΑΡ και τους ικετεύει να τον ψηφίσουν για να μην πέσει η κυβέρνηση;

Ο κ. Βενιζέλος πρέπει να ξέρει τα εξής:

1. Ο κόσμος που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ έφυγε για πολύ σοβαρούς λόγους και δεν γυρνά πίσω. Για να ανασυγκροτηθεί η κεντροαριστερά πρέπει να φύγουν όλοι όσοι πλήγωσαν και πρόδωσαν πρώτα την πατρίδα και μετά το χώρο αυτό.

2. Καλύτερα να γίνουν εκλογές παρά ο κάθε Βενιζέλος να εκβιάζει με τέτοιο απροκάλυπτο τρόπο. Δεν έχουν θέση στην κυβέρνηση και στην εθνική προσπάθεια οι εκβιαστές που βάζουν σε κίνδυνο την Ελλάδα.

3. Ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται και δεν ποδηγετείται. Και θα του το δείξει στις κάλπες σε 20 ημέρες.

4. Ο Σαμαράς πρέπει να συνεχίσει την μοναχική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για τη Νέα Ελλάδα. Πρέπει να προωθήσει την ατζέντα του με όποιο κόστος. Κι όποιος θέλει ας τον ακολουθήσει.

5. Το πραγματικό δίλημμα είναι αυτό που έχει θέσει η ΝΔ. Ανάπτυξη ή Καταστροφή; Σταθερότητα ή Περιπέτεια. Σαμαράς ή Τσίπρας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 06/05/2014 17:55:07

  " Μωραίνει ο Κύριος....." Από γκάφα σε γκάφα βαδίζει ο Βενιζέλος. Ας τον αφήσουμε να πέσει μόνος του στον γκρεμό

 2. Νεύτων avatar
  Νεύτων 06/05/2014 18:07:41

  Μένω στο τέταρτο σημείο: "Ο Σαμαράς πρέπει να συνεχίσει την μοναχική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για τη Νέα Ελλάδα. Πρέπει να προωθήσει την ατζέντα του με όποιο κόστος. Κι όποιος θέλει ας τον ακολουθήσει." Και συμπληρώνω: είτε η Νέα Ελλάδα θα είναι η Νέα Πατρίδα μας για την οποία έχει ξεκινήσει ο Αντώνης Σαμαράς να βάζει τα θεμέλια (θέλει πολλή δουλειά ακόμη, ειδικά με τους υπουργούς που έχει...) είτε η Νέα Ελλάδα θα είναι κάτι καινούργιο. Όχι όπως το ποτάμι ή η ελιά, αλλά όπως θα ήθελα να δω από τον Αντώνη Σαμαρά. Ένας φορέας με συγκεκριμένο πρόγραμμα και όχι γενικολογίες και ευχολόγια, με βασικό στόχο και μοναδικό, την Ανάπτυξη της Ελλάδας, με πρόσωπα άφθαρτα, νέα, πιστά στο όραμα του Αντώνη Σαμαρά, χωρίς υπεκφυγές, διφορούμενες δηλώσεις, φυγομαχούσες συμπεριφορές και ατολμίες. Μία Νέα Ελλάδα με ανθρώπους που θα εμπνέονται από τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και θα εμπνέουν τον Αντώνη Σαμαρά. Και δε θα είναι μία από τα ίδια, δηλαδή από τα 40 χρόνια της Μεταπολίτευσης. Ο κόσμος ΘΕΛΕΙ και ΑΓΩΝΙΑ για να δει επιτέλους νέα πρόσωπα. Σιχάθηκε τις γνώριμες συμπεριφορές, αηδιάζει με τις βλακώδεις ιδεολογικές αντιπαραθέσεις. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΙΑ! Μόνον μηχανισμοί υλοποίησης του Οράματος για την Νέα Ελλάδα. Μακρυά από διαχωρισμούς δεξιός, αριστερός και άλλους ντεμοντέ χαρακτηρισμούς πια. Και θέλω να κάνει το βήμα ο Αντώνης Σαμαράς για τη Νέα Ελλάδα. Αλλά θέλω και εμείς η ψηφοφόροι να του δώσουμε το έναυσμα επιλέγοντας ανθρώπους που πραγματικα αξίζουν και όχι ονόματα που έχουν απλά το momentum μέσα στην παράταξη. Στο χέρι μας είναι! Ειδάλλως, θα συνεχίσουμε να παράγουμε Εντροπία, όλοι μαζί εδώ μέσα... Θέλω να ακολουθήσω αυτή την "ευθεία γραμμή" για την οποία μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς. Την ευθεία γραμμή προς την Ανάπτυξη. Όταν κανένας από τους Υπουργούς του δε με πείθει πλέον ότι την ακολουθούν. Γιατί πολύ απλά επιλέγουν τους κύκλους χωρίς αρχή και τέλος! ΥΓ. Απαξιώ να ασχοληθώ με πρόσωπα όπως ο κ. Βενιζέλος. Μου είναι τόσο κουραστικά πλέον αδιάφοροι, γιατί απλά κομίζουν ένα παρελθόν που επιμένουν Εγωιστικά να θέλουν να το κάνουν το μέλλον της Ελλάδας.

 3. iconology2009 avatar
  iconology2009 06/05/2014 18:38:28

  Αντικειμενικά το θέμα θα τεθεί έτσι κι αλλιώς την επομένη των ευρωεκλογών με τη βέβαιη ήττα της Ελιάς. Οπότε γιατί να μην το θέσει από τώρα ο Βενιζέλος για να περισώσει-όπως νομίζει-ό,τι μπορεί να περισωθεί; Αρκεί κανείς να δει φιλογιωργοπαπανδρεϊκά μπλογκ και θα καταλάβει. Την επομένη ο Βενιζέλος θα έχει να αντιμετωπίσει αμφισβήτηση στο κόμμα του από τους παπανδρεϊκούς σίγουρα, που το παίζουν-ήμαρτον Δέσποινα!-όψιμοι αντιμνημονιακοί. Αυτοί-όσοι είναι-θα τραβήξουν πρώτοι το χαλί της συγκυβέρνησης. Ουσιαστικά αυτό που πάει να προλάβει ο Βενιζέλος είναι να έχει αυτός τον έλεγχο μιας τέτοιας πρωτοβουλίας έτσι ώστε να υπάρχει το μικρότερο δυνατό κόστος για τα κεκτημένα της διετίας-τον Βενιζέλο, πέρα από τις όποιες φιλοδοξίες του, τον ενδιαφέρει κυρίως η υστεροφημία του και αυτή δεν θα την ριψοκινδυνέψει με τίποτα. Αυτό λοιπόν που προσπαθεί να πετύχει-και ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει γι'αυτό; μόνο για 15 μέρες πριν τις εκλογές το κάνει-είναι να εξασφαλίσει τους καλύτερους δυνατούς όρους έτσι ώστε να μπορεί όσο το δυνατόν ακλόνητος να στηρίζει την πολιτική που δυό χρόνια με τόση συνέπεια στήριξε. Η γνώμη μου είναι-και τη γράφω σαν φιλικά προσκείμενος στη περίπτωση του, είναι ανόητο να το παίζω κάτι άλλο-ότι πρέπει να στηριχτεί ο Βενιζέλος, από όποιους νομίζουν ότι έχουν περιθώρια στα πλαίσια των ευρωεκλογών να σκεφτούν λιγότερο στενά κομματικά αλλά ευρύτερα-τονίζω σκόπιμα τη λέξη-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ!

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ iconology2009 07/05/2014 11:11:22

   Καμία αντίρρηση να βοηθηθεί ο κυβερνητικός εταίρος, αλλά αυτός τι κάνει για να βοηθηθεί η κυβέρνηση; Αντικειμενικά, με τον τρόπο που διάλεξε προκαλεί πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση. Θέλει να κάνει την δική του ήττα, ήττα της κυβέρνησης. Είχε και άλλες επιλογές - π.χ. θα μπορούσε να κάνει την ήττα του, ήττα του ΓΑΠ. Αυτό που είπε τώρα αυτές τις μέρες ότι άλλη θα ήταν η ιστορία της χώρας αν είχε εκλεγεί ο ίδιος το 2007, μπορεί να ακούστηκε αλαζονικό, όμως οι αντιμνημονιακοί γνωρίζουμε ότι είναι πραγματικότητα. Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι ο ΓΑΠ δεν αντέδρασε καθόλου σε αυτό το τρομερό "καρφί"! Πόσο περισσότερο λοιπόν θα ωφελούσε την κυβέρνηση και την κυβερνησιμότητα της συμμαχίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, εάν έμενε μόνον σε τέτοια μη επικίνδυνη για την ίδια την κυβέρνηση ρητορική; Ας δει λοιπόν τις δικές του ευθύνες, διότι δεν έχει το δικαίωμα να επιζητά στήριξη από τον κυβερνητικό εταίρο, όταν ο ίδιος υπονομεύει την συγκυβέρνηση. Ειπώθηκε άλλωστε ανοικτά (το έγραψε το Πρώτο Θέμα) ότι στόχος του Βενιζέλου είναι όσοι Πασόκοι ετοιμάζονται να ψηφίσουν ΝΔ. Άρα, στόχος πολιτικά ήταν η ΝΔ, ο εταίρος της συγκυβέρνησης. Η οποία της περισσεύουν ψήφοι και πρέπει να μην πάρει άλλους, ε; Καλώς ή κακώς (καλώς για μένα), το στοίχημα για την συγκυβέρνηση (αλλά και για τη χώρα) είναι να βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ και δευτερευόντως να πάει καλά το ΠΑΣΟΚ-Ελιά. Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα του Βενιζέλου, ως προς τη δυνατότητά του να πείσει ότι αυτόν πρέπει να ψηφίσουν και όχι τον Σαμαρά. Το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να κάνει μια ώρα αρχύτερα εκείνη την αίτηση μεταφοράς του στην ΝΔ, στην Νέα Ελλάδα ή όποιο άλλο κόμμα θα έχει ο Σαμαράς σε λίγο καιρό - η διαπλοκή άλλωστε θα του ζητήσει και δεν θα τους χαλάσει το χατήρι, δεν θα έχει και πολλές επιλογές άλλωστε.

 4. Ana-gnostis avatar
  Ana-gnostis 06/05/2014 18:39:16

  Θορυβηθηκατε παιδιά..! τι να κανουμε...ετσι ειναι...η αλήθεια πονάει...χωρίς Βενιζέλο θα καταλάβουν ολοι τι εστι βερυκοκο...! φατε τους ασχετους και επικίνδυνους λαϊκιστες...αλλους απο την ακρα δεξιά, αλλους απο την ακρα αριστερά...βάλτε και αυτούς με το σακίδιο στον ωμο να πάνε να διαπραγματευθούν στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο τα θέματα και την προοπτική της Ελλάδας....οταν εχουμε κατι καλό δεν το εκτιμαμε...Ο Σαμαράς το ξέρει...δεν μπορεί να προχωρήσει μονος του. Οπότε και χωρίς Σαμαρά θα προχωρήσουμε...τι να κανει ο ανθρωπος...ειναι σοβαρός και υπεύθυνος... με ποιον να συνεργαστεί και να αποδώσει πολιτικό αποτέλεσμα...; Να χαιρεστε αυτούς που ερχονται, τους ανεπαρκεις και επικίνδυνους...δεν θα ψηφίσω ουτε Σαμαρα, ουτε Βενιζέλο...αν δεν παθετε δεν θα μαθετε...ελπίζω να μη αποκτήσουν Ουκρανία τα Βαλκάνια...

 5. airman avatar
  airman 06/05/2014 19:27:29

  Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις ... Ο κ. Βενιζέλος προφανώς προετοιμάζει το έδαφος για την "απαγκίστρωση" του ιδίου και όποιων υπουργών προέλευσης ΠΑΣΟΚ τον ακολουθήσουν από την Κυβέρνηση. Διότι δεν είναι σε καμία περίπτωση δεδομένο ότι θα τον ακολουθήσουν όλοι. Ή μάλλον καλύτερα είναι δεδομένο ότι υπάρχουν ουκ ολίγοι βουλευτές προέλευσης ΠΑΣΟΚ (είτε εντός είτε εκτός της κοινοβουλευττικής ομάδας) που δεν βλέπουν άλλη λύση παρά τη στήριξη της Κυβέρνησης. Μια "τιμητική αποστρατεία" αποτελεί κάποια λύση.

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/05/2014 19:29:23

  Kαθόλου ανύπαρκτος δεν είναι ο Βενιζέλος.Χωρίς Βενιζέλο δεν υπάρχει κυβέρνηση. Τι θα πει ας συνεχίσει μόνος του ο Σαμαράς;Αφού δεν έχει πλειοψηφία.Με ποιόν θα κάνει κυβέρνηση;Με τον Τσίπρα,με το Ποτάμι,με τη ΧΑ; Eκβιαστής ο Βενιζέλος αλλά δεν μπορεί να κάνει εκβιασμό κάποιος που δεν είναι απαραίτητος.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ψυχραιμια 07/05/2014 11:13:19

   Με όρους ποσοστών 2012 και 2014 χρειάζεται ο Σαμαράς το ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική όμως δεν είναι αμετάβλητο πράγμα. Άλλωστε και το Ποτάμι το είπε σχεδόν ανοικτά ότι εμείς συνεργαζόμαστε με οποιονδήποτε - και θα είναι και πολύ πιο αξιόπιστος εταίρος από την ΔΗΜΑΡ, πιστεύω. Για ποιο λόγο να είναι τόσο απαραίτητο ο Βενιζέλος να έχει πάνω από 10%;

 7. Λύσανδρος avatar
  Λύσανδρος 06/05/2014 19:39:01

  Τὰ ἴδια ἔλεγε καὶ ὁ Πάγκαλος, παραμονὲς τῶν (πρώτων) ἐκλογῶν τοῦ 1989: ἀπειλοῦσε νὰ κάνει τὴν Ἀθήνα πλατεῖα Τιὲν Ἂν Μὲν (Πεκῖνο), ἂν κέρδιζε ἡ Νέα Δημοκρατία.

 8. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 06/05/2014 21:03:06

  Τό'χα ξαναγράψει σε σχόλιο στις 28/12/13, εδώ: http://178.21.172.70/POLITIKE/Ti-tha-ginei-an-e-ND-khasei-tis-Euroekloges-/ "Με πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποσύρουν τη στήριξή τους στην Κυβέρνηση (και προσεγγίζουν τον Τσίπρα, για να διασωθούν)" Άρχισαν τα όργανα: μυρίζουν εθνικές εκλογές. Το πρόβλημα του Βενιζέλου είναι ότι τα ίδια τα στελέχη του θα εγκαταλείψουν το σκάφος, αναζητώντας άλλες στέγες για να διασώσουν το κομματικό τους τομάρι. Συνεπώς, είναι μονόδρομος: μόνο φεύγοντας από την κυβέρνηση έχει ελπίδα να διασωθεί.

  • Π.Κ. avatar
   Π.Κ. @ Κόνδωρας 06/05/2014 21:24:19

   Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και οι πιθανότητες για εθνικές εκλογές είναι πλέον πιο κοντά από ποτέ. Βέβαια πιστεύω ότι ο κύριος αντιπρόεδρος και κάποιοι άλλοι φοβούνται για άλλους λόγους και βάζουν εκβιαστικά διλλήματα πού τώρα πλέον δεν περνάνε....Καιρός για μεγάλα ξεκαθαρίσματα.

 9. Διογένης avatar
  Διογένης 07/05/2014 11:15:27

  Ο λόγος που κινείται έτσι ο Βενιζέλος είναι για να αποτρέψει Πασόκους του Ιουνίου του 2012 να ψηφίσουν ΝΔ. Κάτι που το "διαβάζει" στις δημοσκοπήσεις και θέλει να το αποτρέψει. Δεν θα το καταφέρει, διότι σημασία έχει να βγει πρώτη η ΝΔ πολύ περισσότερο από το να πάει καλά το ΠΑΣΟΚ, οπότε θα γίνει θύμα και αυτός μιας νέας διπολικότητας. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ (οι δύο πόλοι) θα τείνουν να είναι αυτοδύναμοι στις επόμενες εκλογές και να μην εκπλαγούμε καθόλου από την (έστω και βραχυχρόνια) δυναμική του νέου διπολισμού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.