Πολιτική κινητικότητα στο χώρο των μικρομεσαίων…
07/07/2014 16:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πολιτική κινητικότητα στο χώρο των μικρομεσαίων…

Η «παράλληλη» κίνηση των προέδρων των δύο μεγάλων ομοσπονδιών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ), Βασίλη Κορκίδη και Γιώργου Καββαθά να διαφοροποιηθούν πολιτικά από τα κόμματά τους και κατ’ επέκταση την κυβέρνηση υποδηλώνουν πολύ πιο σοβαρές κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες που ξεπερνούν τους ίδιους ως πρόσωπα…

Το timing της κίνησης του προέδρου της ΕΣΕΕ να δηλώσει την αποχώρησή του από τη ΝΔ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Την ώρα που ο Βασίλης Κορκίδης μέσω του ΣΚΑΙ ανακοίνωνε την παραίτησή του από στέλεχος της ΝΔ και την αποχώρησή του από το κυβερνών κόμμα με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου σε πάνω από 10 περιοχές της χώρας, ένας άλλος συνδικαλιστής του χώρου των μικρομεσαίων προχωρούσε σε μια «αποκάλυψη» με εξίσου ξεχωριστή σημασία. Πρόκειται για τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Καββαθάς δήλωνε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο 105,5» ότι εντάσσεται σε κίνηση 1000 στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ζητούν την αποχώρησή της Χαριλάου Τρικούπη από την κυβέρνηση με τη ΝΔ. Οι διεργασίες αυτές είναι γνωστές στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ και σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα πρόκειται για κίνηση στην οποία πρωταγωνιστούν συνδικαλιστές και εκπρόσωποι επιμελητηρίων όπως για παράδειγμα ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπιρτζής.

Μάλιστα προ καιρού ζητούσαν το ΠΑΣΟΚ να ενταχθεί υπό όρους στην Ελιά και αυτοί οι όροι δεν είναι άλλοι από την αποχώρηση του κόμματος από τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και η αλλαγή πολιτικής και ηγεσίας στη Χαριλάου Τρικούπη.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ μιλώντας στην επιτροπή της παραγωγής και εμπορίου της βουλής στο πλαίσιο της ακρόασης φορέων είχε ταχθεί υπέρ της απόσυρσης του νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ.

Η «παράλληλη» κίνηση των προέδρων των δύο μεγάλων ομοσπονδιών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ), Βασίλη Κορκίδη και Γιώργου Καββαθά να διαφοροποιηθούν πολιτικά από τα κόμματά τους και κατ’ επέκταση την κυβέρνηση υποδηλώνουν πολύ πιο σοβαρές κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες που ξεπερνούν τους ίδιους ως πρόσωπα…

Κάλχας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Naruto avatar
  Naruto 07/07/2014 16:35:31

  Μετά απο τόσο ξύλο που έφαγαν οι μικρομεσαίοι καιρός ήταν να αντιδράσουν ,τι περίμεναν να τους κατεβάσουν τα σώβρακα ; .

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ Naruto 07/07/2014 16:55:43

   Η "αντίδρασή τους" στοχεύει στην δική τους πολιτική - συνδικαλιστική επιβίωση και όχι τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπούν. Ξαναδιαβάστε το σχόλιο

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Σωκράτης 07/07/2014 18:44:01

    Το "πιάσατε" εν μέρει! Δεν μπορεί να απολογείται στους εμπόρους ο Κορκίδης κάθε φορά, που ο Γιακουμάτος θα φέρνει την ανάπτυξη σχεδιάζοντας επάκταση των Λαϊκών Αγορών ακόμα και το απόγευμα (δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεστε την τερατώδη αντίφαση) ! Ή θα παραδίδει το εμπόριο σε μονοπώλια (που αποδεδειγμένα, ήδη, γιγάντωσαν τις τιμές στα είδη σουπερμάρκετ) μέσω ωραρίου. Αλλά, αφού δεν βλέπετε την κίνησή του να εξυπηρετεί τους Εμπόρους, θα έχετε άλλη, εμπεριστατωμένη άποψη. Δεν μας την κάνετε λιανά;;;

    • my way avatar
     my way @ ΠΗΛΕΑΣ 07/07/2014 21:44:33

     Θα το κάνω εγώ φραγκοδίφραγκα. Ο Βασίλης ήταν στελεχάρα (σπάνιο είδος) της παράταξης και κακώς εξαναγκάστηκε σε αποχώρηση. Η Ελληνική οικονομία βασίζεται στη μικρομεσαία επιχείρηση. Μακάρι να έλθουν έτσι τα πράγματα και να επανέλθει γρήγορα.

 2. βαγόνι avatar
  βαγόνι 07/07/2014 16:49:48

  Η αποχώρηση απο τα κόμματα είναι απλό επιφαινόμενο... το θέμα είναι ό,τι η μικρομεσαία επιχείρηση,στο εμπόριο και στη μεταποίηση, δεν αντέχει πιά... Σύμφωνοι, η συγκέντρωση κεφαλαίου είναι πεπρωμένο.! ώς ένα σημείο όμως... οι επιχειρήσεις αυτές δεν προετοιμάστηκαν για τα επερχόμενα και έχουν και αυτές μέρος της ευθύνης, αλλα μόνο μέρος... τα κοινωνικά στρώματα "αμορτισέρ"-όλο το φάσμα των μικρομεσαίων-αφέθηκαν στην τύχη τους, χάριν άλλων "προτεραιοτήτων"... το κόστος,πέρα απο το όποιο πολιτικό, είναι κυρίως κοινωνικό! Κι'όμως, υπήρχαν εναλλακτικές : αναδιαρθρώσεις, συμπτύξεις, συνεταιρισμοί, κάθετες και οριζόντιες αναπτύξεις στην περιφέρεια μεγάλων εταιρειών... έστω τώρα... κι'άς είναι λίγο αργά... η συντριβή των μικρομεσαίων στρωμάτων στο δημόσιο αλλά κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, μόνο κακά προοιωνίζεται! Θυμηθείτε : "small is beautiful".... και πιό ανθρώπινο!

 3. Π.Κ. avatar
  Π.Κ. 07/07/2014 16:58:27

  Κάλχα μάλλον ο τελευταίος να κλείσει τη πόρτα....Είναι λυπηρό που απο τον Μάρτιο του 15 ο Σαμαράς συμφώνησε για το άνοιγμα όλων των Κυριακών για τα καταστήματα ανεξαρτήτου μεγέθους. Και όλα αυτά....μάλλον για τα γνωστά συγκεκριμένα συμφέροντα(mall και σια), και με σκοπό το αποτελείωμα των μικρομεσαίων και την...πίτα της αγοράς στούς γνωστούς ολίγους ολιγάρχες και με τα λεφτουδάκια τους στο εξωτερικό. Κάποτε.... η πλειοψηφία των μικρομεσαίων στήριζε και ψήφιζε τη Ν.Δ. και δυστυχώς τώρα όπως το πάει ο Αντώνης χάνει άλλο ένα κομμάτι της παράταξης και φοβάμαι ότι στο τέλος θα μείνει μόνο με τον...κύριο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, και η Ν.Δ. θα γίνει ένα μικρό κόμμα με δική της υπαιτιότητα και για τα τεράστια ΛΑΘΗ που συνεχίζει να κάνει ακόμη και τώρα.

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 07/07/2014 17:12:12

  Ο Κορκίδης ήταν ένας άνθρωπος αξιολογότερος από πολλούς άλλους στον χώρο της ΝΔ και στήριξε εξαρχής τον Σαμαρά για την Προεδρία της ΝΔ. Καλό είναι να τα θυμόμαστε κι αυτά. Η παραίτησή του είναι μια απώλεια. Μεγάλη απώλεια. Θυμάμαι όταν είχε μιλήσει ο Σαμαράς για "κόκκινες γραμμές" στην διαπραγμάτευση για το PSI, που δεν είχε τηρηθεί καμία, ο Κορκίδης είχε κάνει σαρκαστικό σχόλιο ότι οι "κόκκινες γραμμές" είχαν γίνει "κόκκινες κορδέλες". Ωστόσο παρέμεινε στη ΝΔ, παρέμεινε να στηρίζει Σαμαρά τότε, ενώ πολλοί δεν δεχθήκαμε την φιλομνημονιακή στροφή τότε. Εδώ λοιπόν υπεισέρχεται το ερώτημα: Ένας άνθρωπος που άντεξε την φιλομνημονιακή στροφή, κατέβηκε και υποψήφιος ευρωβουλευτής, τώρα τα παρατάει για τις 52 Κυριακές το χρόνο; Προσωπικά το θεωρώ σοβαρό λόγο για να τα παρατήσει, και επιμένω ότι δεν πρέπει να το δει κανείς επιφανειακά. Νομίζω ότι το πρόβλημα του Κορκίδη είναι ότι μέτρα καταστροφής της οικονομίας βαπτίζονται "μεταρρυθμίσεις" και αξιώνουν εφαρμογής, όχι μόνον διότι η κυβέρνηση είναι όμηρος συμφερόντων, αλλά και διότι η τραγική ανικανότητα των περισσοτέρων υπουργών να παραγάγουν πολιτική αφήνει το τροϊκανό αίτημα για "μεταρρυθμίσεις" χωρίς σοβαρή απάντηση. Μας λένε "πρέπει να αυξήσετε το ΑΕΠ σας" και υπολογίζουν πόσο θα αυξηθεί το ΑΕΠ αν το εμπόριο αντί για 6 ημέρες την εβδομάδα δουλεύει επτά ημέρες την εβδομάδα. Και δεν έχουμε τίποτε να τους απαντήσουμε εμείς, ότι, κύριοι, έχουμε και άλλους τρόπους να αυξήσουμε το ΑΕΠ μας. Προσωπικά θεωρώ τον Κορκίδη μεγάλη απώλεια για τη ΝΔ. Όσο και να είναι σοβαρό το θέμα των 52 Κυριακών, νομίζω ότι υπάρχουν και βαθύτερες αιτίες και πρέπει να βλέπει ο συγκεκριμένος άνθρωπος ότι πολλά πράγματα δεν πηγαίνουν καλά στο επίπεδο του ποιος επηρεάζει την πορεία της χώρας. Θα έλεγα ότι η αποχώρησή του είναι σημαντικότερη, σημειολογικά, από πολλές αποχωρήσεις βουλευτών. Είχε άποψη, είχε παρέμβαση, είχε γνώση, τον ακούγαμε όταν μιλούσε. Τους σημερινούς "ανεξάρτητους" που προέρχονται από τη ΝΔ αμφιβάλλω αν ξέρουμε το όνομά τους. Εδώ είναι διαφορετικό.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Διογένης 07/07/2014 19:23:01

   Πολύ σωστά διαισθάνεστε τα περισσότερα, αλλά και τους πραγματικούς λόγους των "Κυριακών". Να διευκρινίσω, με αφορμή όσα γράψατε, ότι ο τζίρος της Κυριακής θα αφαιρεθεί από τον τζίρο των άλλων ημερών, αν δεν υπάρξει πραγματική, συνολική αύξηση αγοραστικής δύναμης στην κοινωνία ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ. Συνεπώς, σε μια χειμαζόμενη αγορά, θα προστεθούν, απλά και κατά μέσο όρο, και τα έξοδα της Κυριακής. ΠΟΙΟΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ; Πολλοί ΜΜ, κλείνοντας, και οι καταναλωτές, στους υπόλοιπους, μικρούς και μεγάλους. Και ότι, το ΑΕΠ είναι, γενικά, παραπλανητικό μέτρο ευημερίας. Ένα κατοστάρικο, που θα κυκλοφορήσει σε διαδοχικό κύκλο δέκα ατόμων, εντός της χώρας, αυξάνει το ΑΕΠ κατά 1000 Ευρώ και δίνει, μόνο από ΦΠΑ, 200 περ. Ευρώ στο κράτος, αφαιρώντας τα από τους 10 συναλλαγέντες, το "κλειστό κουτί" όμως της Ελληνικής Οικονομίας δεν κερδίζει ούτε λεπτό! Η πραγματική παραγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών και υπηρεσιών είναι η δύναμη της χώρας και η μέση αγοραστική δύναμη, είναι η ασφαλής ένδειξη ευημερίας του πολίτη.

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ ΠΗΛΕΑΣ 08/07/2014 08:46:13

    Μεγάλο λάθος αυτό με το ΑΕΠ. Το κάνουμε συλλογικά ως κοινωνία από τότε που ξεκίνησε η κρίση. Νομίζουμε ότι μόνον οι εξαγωγές αυξάνουν "πραγματικά" τον πλούτο. Καμία σχέση. Εάν είναι έτσι, τότε πως αυξάνει συνολικά ο πλούτος του πλανήτη, και μάλιστα ιλιγγιωδώς τα τελευταία 100-200 χρόνια; Με τη λογική σας (και τη λογική των περισσοτέρων κατοίκων της μνημονιακής Ελλάδας, ακόμη και "σπουδαγμένων" οικονομολόγων!), δεν μπορει να αυξηθεί ο πλούτος διότι δεν έχουμε συναλλαγές ούτε με το... φεγγάρι ούτε με τον πλανήτη Άρη! Δεν είναι όμως έτσι. Ο πλούτος αυξάνεται είτε λόγω των διαθέσιμων και αξιοποιημένων τεχνολογικών εξελίξεων, που μας βοηθούν να παράγουμε περισσότερα με την ίδια ή λιγότερη δουλειά, είτε λόγω αύξησης της παραγωγικότητας (οργάνωση της εργασίας κλπ.), είτε λόγω αύξησης αυτών που εργάζονται, είτε διότι πράγματα που τα κάναμε οικιακά τώρα πληρώνουμε για να τα πάρουμε (φαγητό, ρούχα κλπ.), είτε διότι δουλεύουμε περισσότεροι (συμμετοχή γυναικών στην αγορά εργασίας, αύξηση γεννήσεων, μετανάστευση), είτε διότι με διάφορους τρόπους αυξάνεται η προστιθέμενη αξία όσων παράγουμε. Και, ναι, μπορεί να αυξηθεί (ή να μειωθεί) ανάλογα με το ισοζύγιο των συναλλαγών έξω από την μετρούμενη οικονομία. Όμως, αυτό σπάνια έχει επίδραση άμεσα πτωτική στο ΑΕΠ, ακόμη και εάν είναι αρνητικό στο ισοζύγιο. Ας υποθέσουμε ότι ένας δακτυλογράφος αγοράζει από "έξω" ηλεκτρονικό υπολογιστή. Από εκεί που έγραφε τρεις σελίδες την ώρα, γράφει οκτώ σελίδες την ώρα. Ο δακτυλογράφος γίνεται σύντομα πλουσιότερος (σε αξία χρημάτων που έλαβε) από όσο ήταν πριν αγοράσει τον υπολογιστή, διότι αυτά που βγάζει πλέον είναι πολύ περισσότερα από όσα έβγαζε πριν. Τούτο, παρά το ότι το "ισοζυγιό του" με τον έξω κόσμο είναι αρνητικό (τον υπολογιστή τον εισήγαγε, ενώ οι πελάτες του είναι από το εσωτερικό της χώρας). Σε μακροοικονομική κλίμακα, η επίδραση των εισαγωγών υλοποιείται με παρόμοιο τρόπο: Αυτά που τελικά βγάζουμε ως κοινωνία είναι περισσότερα, ασχέτως εάν βασιζόμαστε σε εξαγωγές: τελικά γινόμαστε πλουσιότεροι. Πραγματικά πλουσιότεροι. ΑΕΠ ειναι το τι παράγουμε. Εάν παράγαμε και τον υπολογιστή, θα ήμασταν ακόμη πλουσιότεροι, ήδη όμως γινόμαστε πλουσιότεροι επειδή ο δακτυλογράφος βγάζει περισσότερα. Απλώς ένα μέρος των περισσότερων το δίνουμε στο έξω. Από μακροοικονομικής απόψεως δεν έχει καμία διαφορά το να παράγεις αυτοκίνητα ή το να πετάς λουλούδια στα μπουζούκια. Είναι ακριβώς το ιδιο. Αρκεί να γίνεται αρκούντως ελκυστικό για να παραμείνει μια βιώσιμη δραστηριότητα. Αλλά εμείς επειδή είμαστε κομπλεξικοί που δεν παράγουμε αυτοκίνητα, νομίζουμε ότι το να πετάς λουλούδια δεν ειναι "παραγωγή". Κι όμως, είναι. Όσο παράξενο και εάν φαίνεται στον (παντογνώστη...) Έλληνα της μνημονιακής Ελλάδας...

    • Ο τιτλος τα λεειεΟ avatar
     Ο τιτλος τα λεειεΟ @ Διογένης 08/07/2014 21:29:22

     Να και μια εμπεριστατωμενη-τεκμηριωμενη αποψη στις τοσες σουπες αποψεις που κυκλοφορουν στο σχετικο αρθρο που μιλουν για τις επιδοσεις Κορκιδη & Καβαθα λες και συνασπιζονται οι τιτανες της πολιτικης & οικονομικης σκεψης .Για την διασωση τους συνασπιζονται και θελουν να βγουν απο το καδρο της κριτικης {ασκοπης η μη } του συριζοσυμφερτου.Αντι να κοιταξουν να υπερασπιστουν τα συμφεροντα των μελων τους {αυτων που για δεκαετιες δεν εκοβαν καμια αποδειξη και δεν πληρωναν φορους } θελουν να το παιξουν πολιτικοι παραγοντες.Κανει δηλωσεις σημερα ο Κορκιδης για την εννοποιηση των ασφαλιστικων ταμειων λες και ειναι υπουργος εργασιας.Ποιος ειναι ο εκπροσωπος των εμπορων που εγινε τιμητης των παντων ?Αυτος δεν ηταν που εβαλε προχθες υποψηφιος ευρωβουλευτης ?Εαν τον ψηφιζε ο λαος θα εφευγε απο την ΝΔ.Σαν δεν ντρεπομαστε λεω εγω .Αντι να κοιταξει τι γινεται με το ασφαλσιτικο ταμειο των εμπορων το παλαι ποτε ισχυρο και πλουσιο ΤΕΑΥΕΚ και να δει γιατι κανει 4 χρονια να βγαλει τις συνταξεις αρχιζει τα πολιτικα παιχνιδια και αυριο μην μας κανει εκπληξη να τον δουμε κορκοδειλο στο ποταμι του Θεοδωρακη .

 5. kostis avatar
  kostis 07/07/2014 17:41:50

  οι συντεχνιακες ανασφαλειες του εν λογω κυριου δεν μας ενδιαφερουν καθολου. Οι μεταρρυθμισεις πρεπει να πανε μεχρι τελους, ειτε το θελει ο καθε Κορκιδης ειτε οχι.. Κατι ξερανε οι Νεοδημοκρατες οι οποιοι τον μαυρισαν πριν 1 1/2 μηνα ως υποψηφιο στις εκλογες.. Να παει στο καλο, δεν θα μας λειψει. Η παραταξη δεν εχει αναγκη απο Κορκιδηδες αλλα νεα μυαλα, νεους ανθρωπους, νεες νοοτροπιες..

  • Π.Κ. avatar
   Π.Κ. @ kostis 07/07/2014 18:23:04

   Θα μου γράψεις μια σοβαρή μεταρρύθμιση στο κράτος και κατ επέκταση στο Ελληνικό δημόσιο??? Όντως δεν έχουμε ανάγκη απο Κορκίδηδες αλλά από κάτι ντινόπουλους- γεράσιμους κ.λ.π. που θα μεταρρυθμίσουν τη νέα Ελλάδα....

   • παπαδοπουλος ηλίας avatar
    παπαδοπουλος ηλίας @ Π.Κ. 07/07/2014 18:35:44

    "ΓΑΛΑ" σου αρκεί ή θέλεις και άλλη? Άντε άλλη μία "ΝΕΡΙΤ"! Φτάνουν αυτές,γιατί άμα σου πώ και άλλες θα κλάψεις!!

   • kostis avatar
    kostis @ Π.Κ. 07/07/2014 18:38:52

    περιεργο, αλλα υπαρχουν και τετοιες.. Παραδειγμα, η ηλεκτρονικη συνταγογραφηση, η ψηφιοποιηση στον κλαδο των δικαιουχων συνταξη και επιδομα, η ηλεκτρονικη εξυπηρετηση του ταξις του υπουργειου οικονομικων και μερικες μικροτερες.. Κατα τα αλλα συμφωνω μαζι σου για τα ονοματα, αν και ποτε δεν ξερεις ποιος θα πιασει τον ταυρο απο τα κερατα...

    • παπαδοπουλος ηλίας avatar
     παπαδοπουλος ηλίας @ kostis 07/07/2014 18:51:29

     Η "μηχανογράφηση" σε μιά επιχείρηση απλά βοηθάει την "παραγωγή" και την "πώληση" . Τι να την κάνεις την "μηχανογράφηση" αν δεν έχεις "προιόν" και αν δεν εκσυγχρονίσεις πρώτα τις παραγωγικές εγκαταστάσεις!

    • Π.Κ. avatar
     Π.Κ. @ kostis 07/07/2014 19:38:48

     Θα σου πρότεινα να διαβάσεις το βιβλίο του ζήγρα εξαδέλφου του άκη για να δείς πως γινόταν οι μεταρρυθμίσεις απο το 81 και μετά..........

     • παπαδοπουλος ηλίας avatar
      παπαδοπουλος ηλίας @ Π.Κ. 07/07/2014 22:01:08

      Δεν χρειάζεται να το διαβάσω, γιατί τις μεταρρυθμίσεις του 81 τις έζησα. Αλλά όταν και τότε φέρναμε αντιρρήσεις και προτάσεις, τα ίδια μας έλεγαν και οι Πασόκοι, με αυτά που λέτε εσείς σήμερα! Και τότε ήμασταν "συντηρητικοί", "οπισθοδρομικοί","αντιδραστικοί".Οι "μεταρρυθμίσεις" του Γεννηματά στην Δημόσια Διοίκηση, του Κακλαμάνη στην Παιδεία,του Άκη στην Βιομηχανία,του Γιαννόπουλου και του Κουτσόγιωργα,ήταν το "νέο" και "προοδευτικό" την εποχή εκείνη και όλοι εμείς ήμασταν το "κακό". Άσε δε, που όλη η Ευρώπη ..ακολουθούσε το μοντέλο ΠΑΣΟΚ.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ kostis 07/07/2014 19:28:43

   Αλλ' ώ'γαθέ, η "μεταρρύθμιση" που έγινε αιτία του "διαζυγίου" έχει σαν σκοπό της να μετατρεψει σε ολιγοπωλιακή την αγορά καταναλωτικών αγαθών, κάτι που έγινε ήδη με τα είδη σουπερμάρκετ, με αποτέλεσμα να γίνουμε η ακριβότερη, σχεδόν, στα είδη αυτά χώρα της ΕΕ. Τι θέλατε να κάνει; Το κορόϊδο;

   • kostis avatar
    kostis @ ΠΗΛΕΑΣ 07/07/2014 20:01:36

    ξεχνας κατι βασικο.. Σε μια φιλελευθερη χωρα το σημειο αναφορας ειναι ο πολιτης. Το συντεχνιακο κρατος που εστησε και ηλεγχε το ΠΑΣΟΚ με τους διαφορους συνδικαλιστες δεν εχει καμμια θεση στα ονειρα μας.. Γαλαζιους Φωτοπουλους δεν θελουμε στην παραταξη..

    • npcomplete avatar
     npcomplete @ kostis 07/07/2014 20:38:50

     Ο μικρομεσαίος λοιπόν ΔΕΝ είναι πολίτης, ούτε ο ιδιωτικός υπάλληλος, ούτε ο δημόσιος υπάλληλος, ούτε ο αγρότης. Τελικά σε αυτή τη χώρα μόνο οι δικαστικοί, οι βουλευτές και οι στρατιωτικοί είναι πολίτες ;

    • GregA avatar
     GregA @ kostis 07/07/2014 22:13:32

     Ηρέμησε. Όχι και γαλάζιος Φωτόπουλος ο Κορκίδης. Αυτό αποτελεί τουλάχιστον ύβρι. Είναι ένας δημιουργικός επιχειρηματίας, με καλές σπουδές και θα ήταν ήδη βουλευτής, αντί κάποιων πιπιλοντινόπουλων, εάν δεν είχε επιχειρηματική δραστηριότητα.

  • Aegean Light avatar
   Aegean Light @ kostis 07/07/2014 19:56:29

   «Κατι ξερανε οι Νεοδημοκρατες οι οποιοι τον μαυρισαν πριν 1 1/2 μηνα ως υποψηφιο στις εκλογες» και ... εξέλεξαν Ζαγοράκη και Σπυράκη ... Ανθ' ημών Γουλιμής… Καληνύχτα σας!

  • Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
   Κ.Σ.Μαυρόπουλος @ kostis 08/07/2014 14:45:44

   kostis, αν καταλαβαίνω καλά είστε από εκείνους που εξέλεξαν Σπυράκη και Ζαγοράκη. Να τους χαίρεστε και με τις υγείες σας.

   • kostis avatar
    kostis @ Κ.Σ.Μαυρόπουλος 08/07/2014 19:09:42

    δεν ψηφιζω ποτε ανθρωπους του τηλεοπτικου, αθλητικου, και αλλου σταρ σιστεμ.. Ειμαι πολυ περισσοτερο ψαγμενος απο οσο νομιζεις.. Πρεπει να τον ξερω προσωπικα η να με πεισει το μπαγκαραουντ του.. Παντως προτιμω τους δυο που ειπες γιατι τους θεωρω "ταλιμπαν" και πιστους στρατιωτες της παραταξης απο τον υψηλοβαθμο συνδικαλιστη που θα κουβαλουσε την ευροεδρα της Ν.Δ. κατα το δοκουν, οπως η χελωνα το καβουκι της, δηλωνοντας ανεξαρτητος.. Βλεπε Σκυλακακης, κλπ..

 6. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 07/07/2014 17:52:42

  Οι ΜΜ είναι ο πλέον δηωμένος, λόγω της κρίσεως, οικονομικός χώρος. Είναι αυτός, που στοχοποιούν και απομυζούν οι δοσίλογες Κυβερνήσεις για να διατηρούν το Δημόσιο και την αθλιότητά του ΑΘΙΚΤΟ μετά 5ετια κρίσεως. Είναι αυτός που αν και δεν χρεωκόπησε ποτέ -είχε, μάλιστα, σημαντικά λιγότερο δανεισμό από τον αντίστοιχο Μ.Ο. της ΕΕ- τον πτωχεύει μέσω νόμων το Σύστημα, για να μην παραδεχτεί ότι το Κράτος του πτώχευσε. Είναι αυτός, που πέφτοντας θα συμπαρασύρει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Είναι, ταυτόχρονα, και αυτός, στον οποίο μπορούν να εφαρμοστούν, μετρηθούν και βελτιστοποιηθούν τα νάματα των Οικονομικών Επιστημών, αφού, ακόμα και στην "Ψωροκώσταινα", είναι επαρκώς "βαθύς", ενώ οι αντίστοιχες Μεγάλες Επιχειρήσεις συγκροτούν μόνον ολιγοπωλιακούς κύκλους, όπου οι στρεβλώσεις και οι διαπλοκές δεν επιτρέπουν εφαρμογές των κανόνων της (καλώς νοούμενης) αγοράς. Μέχρι τώρα, λοιπόν, εμεις οι Μικρομεσαίοι, οι συνδικαλιζόμενοι κυρίως, εμβρόντητοι γευτήκαμε μόνον διαστροφικές, ανερμάτιστες, βλακώδεις, παράλογες και εν κατακλείδι καταστροφικές πολιτικές, που μας έχουν δημιουργήσει την αίσθηση ότι είμαστε 'Ομηροι Μέσα Στην Χώρα Μας. Δεν νομίζω να χρειάζονται παραδείγματα για επίρρωση. Ότι πιό παράλογο, επιστρατεύτηκε για την καταστροφή μας και -τώρα, μετά από 5 χρόνια- μπορούμε επίσημα να προβλέπουμε επικείμενο Economic Stall, όταν διάφοροι περίεργοι κύκλοι, αυτοί που αναίρεσαν κάθε εθνική οικονομική λογική για Να Μην Χάσουν Οι Τράπεζες, του Πρωθυπουργού περιλαμβανομένου, βλέπουν "ανάπτυξη" (από ποιούς δείκτες, δεν καταλαβαίνω) μετράνε "πλεονάσματα" και μας διαβεβαιώνουν ότι θα "ξελασπώσουμε" αν συνεχίσουν αυτό που μας λάσπωσε: Να δανείζονται για λογαριασμό μας. Οι καιροί, λοιπόν, προβλέπεται να αλλάξουν δραματικά: Όλο και περισσότεροι θα διαχωρίζουν τη θέση τους από τα κόμματα, έστω και αυτά, που μέχρι τώρα τους στήριζαν. Άλλο στήριξη και άλλο συνενοχή. Σε τελική ανάλυση, ο Κορκίδης, προκειμένου να δεχθεί νουθεσίες και πιέσεις από τον Δένδια και τον Γιακουμάτο, πάνω στο δικό του και σίγουρα όχι στο δικό τους αντικείμενο, προτίμησε να "απόσχει". Τι το περίεργο βλέπετε; Άφησε αυτή την διαστροφή για τον Αντώνη και την κοπάνησε. Θα δούμε κι' άλλα... "Μην τρελλαθούμε κιόλας"!!! ΥΓ. Η Τρόϊκα εφαρμόζει πλέον το "ότι φάμε, ότι πιούμε, ότι αρπάξουμε". Και δεν είναι η "ανάπτυξη" του Αντώνη, που την βιάζει...

 7. Jimakos avatar
  Jimakos 07/07/2014 17:56:27

  Ο Φωτόπουλος καταθέτει σκισμένα χαρτιά στο μνημείο του ΕΛΑΣ, ο Κορκίδης παραιτήθηκε επειδή ανοίγουν τα μαγαζιά την Κυριακή, ευτυχισμένο το 1944! Άνεμος προόδου και αλλαγής φυσάει σε όλη τη χώρα. Νέοι άνθρωποι με οράματα και ιδέες έχουν καβαλήσει το άρμα της κεντροαριστεράς και καλπάζουν ολοταχώς για την ανάληψη της εξουσίας. Θα ακολουθήσει διάγγελμα του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Ανωτάτου Σοβιέτ (από την Εκάλη βεβαίως).

  • Π.Κ. avatar
   Π.Κ. @ Jimakos 07/07/2014 18:14:48

   Μάλλον κύριε δεν έχετε καταλάβει ότι η σοβιετία στη χώρα εδώ και 40-50 χρόνια που συνεχίζεται και σήμερα έχει φέρει τα χάος και τη ταπείνωση της χώρας. Αυτή η σοβιετία ακόμη και σήμερα προστατεύει με νύχια και δόντια το πελατειακό σύστημα του δημόσιου τομέα και τούς ολίγους ολιγάρχες που λυμαίνονται τα πάντα....Αποτέλεσμα όλων αυτών καμία μεταρρύθμιση στο σπάταλο κράτος του δημοσίου και τα πάντα όλα στούς νταβαντζήδες ολιγάρχες. Όσο για το άνοιγμα όλων των Κυριακών γραφω πιο πάνω για....ποιούς γίνεται, γιατί μη μου πεις οτι αν ανοίξουν τα μαγαζιά την Κυριακή στην καρδιτσομαγούλα θα ειναι πρός όφελος της κοινωνίας, στην...αύξηση του τζίρου και στη μείωση της ανεργίας(εξαιρώ τις τουριστικές περιοχές).

   • Jimakos avatar
    Jimakos @ Π.Κ. 07/07/2014 18:32:32

    Δε νομίζω να λέμε πολύ διαφορετικά πράγματα. Είμαστε στο έτος 2014 και αδυνατούμε να αντιληφθούμε και να πραγματοποιήσουμε πράγματα που ισχύουν εδω και δεκαετίες στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το ηλεκτρονικό εμπόριο κάνει θραύση και ο πρόδρεος του συνδέσμου εμπόρων δείνει μάχη για τις Κυριακές. Ας ασχοληθεί πρωτίστως με τον εκσυγχρονισμό και την αύξηση της παραγωγικότητας των εμπορικών επιχειρήσεων, που είναι στα Τάρταρα και δουλεύουν με με οργάνωση της δεκαετίας του 80. Όσο για τις Κυριακές ας το αποφασίζουν οι Καρδιτσομαγουλιώτες και όχι οι υπουργοί με υπουργική απόφαση!

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Jimakos 07/07/2014 18:29:20

   Οι Κυριακές δεν μπορούν να φέρουν ούτε κατανάλωση (γιατί αυτό που θα αγοράσεις την Κυριακή δεν θα το αγοράσεις την Δευτέρα) ούτε ανάπτυξη γιατί, έτσι κι αλλοιώς, είναι η παραγωγή (αύξηση αγοραστικής δύναμης) και όχι η κατανάλωση, που φέρνει την ανάπτυξη. Η Κυριακή είναι το κόλπο για να δουλέψουν τα Εμπορικά Κέντρα εις βάρος των ΜΜΕ. Και, αφού οι "χάντρες" (ελεύθερο άνοιγμα των ΜΙΚΡΩΝ καταστημάτων) δεν ξεγέλασαν τους "κάφρους" μικρομεσαίους, τώρα ξεγυμνωμένα η Τρόϊκα απαιτεί ελεύθερες όλες τις επιχειρήσεις, όλες τις Κυριακές για όλη την Ελλάδα. Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ! Εσεις πιστέψατε ότι γίνεται "για το καλό μας", έ; Ή ότι ο Κορκίδης "την είδε" αριστερά,έ; (ο Φωτόπουλος πάντα μας δούλευε...).

   • Jimakos avatar
    Jimakos @ ΠΗΛΕΑΣ 07/07/2014 18:39:07

    Με βάση τα λεγόμενά σας οι ευρωπαίοι πολίτες, έμποροι κτλ είναι υποτακτικοί μιας πανίσχυρης αυτοκρατορίας κί έχουμε μείνει εμείς, η τελευταία εσχατιά της Ευρώπης που αντιστεκόμαστε σθεναρά! Ελπίζω να μην σκέφτονται να μας στείλουν και το Death Star.

    • npcomplete avatar
     npcomplete @ Jimakos 07/07/2014 20:48:46

     Οι ισχυρές ευρωπαικές κοινωνίες, όπως η Γερμανική, η Γαλλική, η Βέλγικη, η Αυστριακή, ακόμη και η Βρετανική έχουν ισχυρούς κανόνες για την υποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων. Αντίθετα με ότι λέτε, ανοιχτά χωρίς περιορισμούς, είναι τα καταστήματα σε χώρες όπως η Λετονία ή η Κροατία. Κάνε μια απλή αναζήτηση στο google και θα δείς τι εννοώ ...

     • Jimakos avatar
      Jimakos @ npcomplete 07/07/2014 23:46:09

      Γνωρίζω κι έχω ζήσει τι έχουν. Αυτο που δεν ανέχομαι είναι να μην μπορούν να συνεννοηθούν και να μην μπορούν να πάρουν μια απόφαση, η δε απόφαση να ισχύσει για περισσότερο απο έξι μήνες! Αυτό που λαικα λεμε, δεν μπορουν να μοιρασουν δυο γαιδουριων άχυρο! Επίσης οι ανεπτυγμένες χώρες, αποφασίζουν σε επίπεδο τοπικων κοινωνιων και τοπικης αυτοδιοικησης και δεν βγάζει απόφαση ο υπουργος ουτε κάνει δήλωση ο πρωθυπουργος!

    • GregA avatar
     GregA @ Jimakos 07/07/2014 22:34:29

     Προφανέστατα δεν έχεις σχέση με το εμπόριο. Η Ελληνική αγορά έχει δομηθεί με κέντρο τη ΜΜ επιχείρηση. Αντίθετα οι Δυτικοευρωπαϊκές αγορές έχουν επίκεντρο τα πολυκαταστήματα. Τα μικρά καταστήματα στο Λονδίνο ή το Παρίσι, ακόμη και στη Ρώμη έχουν άλλο target group από τα μεγάλα. Το ίδιο είδος μπορεί να πωλείται και στη διπλάσια τιμή εν γνώσει του καταναλωτή. Στις χώρες αυτές έχουν δημιουργηθεί μηχανισμοί για την εξοικονόμηση κόστους στη προμήθεια των μικρών καταστημάτων, ενώ και η φορολόγηση είναι ρεαλιστική. Άρα η όποια σύγκριση είναι ανεδαφική. Η Ελλάδα, ναι μπορεί και πρέπει να αντισταθεί για να μείνει ζωντανός ο εμποράκος και κατ' επέκταση η δομή της κοινωνίας. Αρκετές θυσίες έγιναν στο βωμό του όποιου "εκσυγχρονισμού", όπως τον εννοεί η τρόϊκα.

     • Jimakos avatar
      Jimakos @ GregA 07/07/2014 23:37:41

      Επειδή έχω σχέση με το εμπόριο, αυτή την δικαιολογία την ακούω απο τη δεκαετία του 80. Και ναι τότε είχε μία ισχυρή βάση, αλλά από τότε άλλαξαν πάρα πολλά και δεν γίνεται να προχωράμε με το ίδιο οικονομικό μοντέλο, γιατί έτσι ηλταν μια φορά κι ένα καιρό. Η ευθύνη των ηγεσιών των συντεχνιών είναι μεγαλη και αντίστοιχη με την ευθύνη των κυβερκνήσεων. Οι δομές και η οργάνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι απαρχαιωμένη και σε μεγαλη απόκλιση από την Ευρώπη. Η σύγκριση είναι ανεδαφική με δική μας ευθύνη. Όταν ο Σλοβάκος, ο Δανός, ο Αγγλος, μπορεί να κάνει trading από οποιαδήποτε πόλη κι αν κατοικεί, χωρίς καν να έχει αποθήκες, χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύει το μισο του χρόνο πίσω από γκισέ τραπεζών ή δημόσιων υπηρεσιών και χωρίς να έχει στη διαθεσή του πακέτα Ντελορ, μεσογειακά προγράμματα, ΕΣΠΑ κτλ, τότε φυσικά και είναι ανεδαφική η σύγκριση. Εμεις επιλέξαμε να καταναλώσουμε την ευρωπαική βοηθεια και να μην αλλάξει τίποτα κι ερχόμαστε τώρα και λέμε οτι ειναι ανεδαφικη η συγκριση! Με τους αγρότες το ίδιο δεν ισχύει; Επιδοτήσεις και αποζημιώσεις κάργα, αλλά από πρόοδο και εξέλιξη μηδεν. Για ρώτα γεωργό, κτηνοτρόφο στη Βρετανία να σου πει αν εχει δει κρατικη αποζημίωση λόγω κακοκαιρίας... Στη χώρα μας εκσυγχρονισμό ανεχόμαστε μόνο όταν αφορά τους άλλους, ποτέ εμάς. Αυτό σε μεγάλο βαθμό πηγάζει από τις μεγάλες ανισότητες σε δικαιώματα και υποχρεώσεις που υπάρχουν μεταξύ πολιτών που ανήκουν ή δεν ανήκουν, σε καλά οργανωμένες συντεχνείες. Το δε διεφθαρμένο κράτος συντηρεί τις ανισότητες με διάφορα προσχήματα.

 8. giorgos avatar
  giorgos 08/07/2014 07:47:38

  μαχες οπισθοφυλακων.ο καθενας το μαγαζακι του και μπλα μπλα μπλα ειμαστε υπερ των μεταρυθμισεων αλλα οταν δεν αφορουν εμας.λυπαμε για τον κορκιδη,τον θεωρουσα ανοιχτο μυαλο.η αποχωρηση του ειναι τυπικη κατα τη γνωμη μου.

 9. Seagull avatar
  Seagull 08/07/2014 13:11:14

  Δεν ξέρω τους λόγους που οδήγησαν σε παραίτηση τον κύριο Κορκίδη, πάντως το μόνο που είναι βέβαιο είναι ότι αυτή η κατάσταση δεν αντέχεται άλλο και στην πλειοψηφία τους οι μικρομεσαίοι βρίσκονται ένα βήμα πριν την οριστική τους εξαφάνιση. Και δεν φτάνει που πλήττονται από την υπέρμετρη φορολογία και την μείωση των πωλήσεων, από την άλλη έχουν και τους εθνικούς μας εργολάβους των ΜΜΕ να τους χτυπάνε κάτω σαν χταπόδια. Από την μία η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μήνυμα της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων και των τιμών για να λειτουργήσει ελεύθερα ο ανταγωνισμός και από την άλλη έρχονται οι εθνικοί ευεργέτες - καναλάρχες, χωρίς να ξέρουμε ποιός τους έδωσε το δικαίωμα, την μία να μας λένε πόσο κλέφτες είναι οι περιπτεράδες που πουλάνε ακριβά το νερό πέριξ της Ακροπόλεως και την άλλη πόσο κλέφτες είναι αυτοί που έχουν εκμισθώσει τις διάφορες πλαζ και χρεώνουν πανάκριβα τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλλες και πόσο αδυνατεί ο καημένος ο λαός να πληρώσει αυτά που του ζητάνε για να κάνει τα μπάνια του. Ειλικρινά δεν ξέρω αν στο Λονδίνο θα τολμούσε ή τολμά κάποιος να πει γιατί το νερό έχει 4 ευρώ ή γιατί ένα πρόχειρο γεύμα μπορεί να κοστίζει και περισσότερο από 25 ευρώ και δεν θα γινόταν ο κακός χαμός. Εχουμε ή δεν έχουμε ελεύθερη οικονομία για να το καταλάβουμε, όποιος έχει αγοράζει ακριβά, πάει στην ιδιωτική πλαζ, πάει στο ακριβό ξενοδοχείο, όποιος δεν δύναται μπορεί να πάει στις ελεύθερες παραλίες, να πάρει το νεράκι και το καφεδάκι από το σπίτι του και να βολευτεί. Από πότε όμως ανέλαβαν τα ΜΜΕ το ρόλλο εισαγγελέων και ελεγκτών χωρίς να έχουν αφήσει στο απυρόβλητο κανένα κλάδο των μικρομεσαίων ειλικρινά αδυνατούμε να το κατανοήσουμε. Εκτός κι αν έχουν πάρει εντολές (με τα αντίστοιχα ευεργετήματα πάντα )να πλήξουν μέχρι να εξαφανιστούν όλοι οι μικρομεσαίοι για να επικρατήσουν οι πολυεθνικοί γίγαντες που αγαπάνε τον φτωχό λαό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.