#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/09/2011 22:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πολιτική κάλυψη της ΝΔ σε όλους τους εργαζόμενους - θύματα του Μνημονίου

Δεν θα επιτρέψει απολύσεις εργαζομένων και μάλιστα με αποκλειστικά κομματικά κριτήρια.Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος και ο Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων, Γιάννης Μανώλης, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης και της τρόικα για την απόλυση 30.000 εργαζομένων προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:

 

«Η Νέα Δημοκρατία εξήγησε εκατό φορές γιατί η εργασιακή εφεδρεία δεν απαιτεί απολύσεις.

Η απόλυση 30.000 εργαζομένων από τον ευρύτερο, αλλά και το στενό Δημόσιο Τομέα, είναι άδικη και αντικοινωνική.

Την αδράνεια και αδυναμία της κυβέρνησης να πετύχει έστω και στοιχειωδώς τους δικούς της στόχους, τη φορτώνει και πάλι στους εργαζομένους, αυτή τη φορά πετώντας τους στο δρόμο.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι η ενέργεια αυτή έχει και καταφανή κομματικό προσανατολισμό με τις αδιαφανείς διαδικασίες επιλογής που θεσπίζει.

Το ΑΣΕΠ χρησιμοποιείται σαν κομματικός φερετζές μια και καλείται να κατατάξει σε σειρά τους  ουσιαστικά πλέον απολυμένους που ήδη θα έχουν επιλέξει οι διορισμένες από τη κυβέρνηση διοικήσεις.

Ελπίζουμε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Βέης να αρνηθεί να παίξει αυτό το ρόλο. Εκτός και αν φοβηθεί μήπως έχει την τύχη των συναδέλφων του της άλλης ανεξάρτητης αρχής της ΕΛ.ΣΤΑ.Τ,   τα μέλη της οποίας καρατομήθηκαν.

Η Νέα Δημοκρατία ζητά από την κυβέρνηση να αποτολμήσει να συμπεριλάβει μέσα στα στοιχεία που αναγράφονται στους “καταλόγους προγραφών” το έτος πρόσληψης των απολυομένων και να τα δημοσιοποιήσει  στο διαδίκτυο!

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει απολύσεις εργαζομένων και μάλιστα με αποκλειστικά κομματικά κριτήρια.

Δεν θα αφήσει την κυβέρνηση να γυρίσει τη χώρα πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή της πλατείας Κλαυθμώνος.

Όλοι οι εργαζόμενοι θύματα της μνημονιακής πολιτικής θα έχουν την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη της Νέας Δημοκρατίας».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. blue nile avatar
  blue nile 22/09/2011 22:29:40

  Να δεσμαευτεί η ΝΔ ότι μόλις κυβερνήσει τουλάχιστον θα τους συμπεριλάβει σε τριετή ή εξαετή εργασιακή εφεδρεία.

  • Kennan avatar
   Kennan @ blue nile 22/09/2011 22:36:22

   Αν ορισμένοι δεν πλειοδοτήσουν εδώ μέσα δεν θα κοιμηθούν το βράδυ. Το δηλώνει ξεκάθαρα οτι "η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει απολύσεις εργαζομένων και μάλιστα με αποκλειστικά κομματικά κριτήρια" και θα προσφέρει πληρη κάλυψη. Είναι κατά τη γνώμη μου ότι πιο φιλολαϊκό και φιλεργατικό έχει ειπωθεί μέχρι σήμερα. Επειδή προέρχεται από κόμμα εξουσίας, που θα κυβερνήσει αύριο και όχι από γκρουπούσκουλο της αριστεράς

   • blue nile avatar
    blue nile @ Kennan 23/09/2011 00:35:43

    Κακόπιστος δεν είμαι, έτσι τουλάχιστον νομίζω και δεν μπορώ να είμαι πολύ αντικειμενικός κριτής μου, αυτό όμως το η ΝΔ δεν θα επιτρέψει απολύσεις τι σημαίνει ; Tι μπορεί να κάνει η ΝΔ να σταματήσει τους πασόκους που είναι κυβέρνηση? Συμφωνώ ότι η τοποθέτηση της είναι φιλολαική και φιλεργατική άντε όμως πήγαινε σε έναν υποψήφιο άνεργο και πες ότι είμαι πλάι σου και σε καλύπτω... Σε καλύπτω πως; Θα σε ξαναπροσλάβω; Θα σε συμπεριλάβω στους καταλόγους της εργασιακής εφεδρείας... Ή παρηγοριά στον άρωστο μπορεί να σκεφτεί ο υποψήφιος απολυμένος και ρίχνουμε μια στρακαστρούκα να περνάει η ώρα;
    Θα προτιμούσα να εξηγεί καλύτερα το πως θα επανορθώσει την αδικία. Καθαρά και ξάστερα.
    Δεν αμφιβάλω για τις καλές προθέσεις.
    Όμως δεν πρέπει οι διατυπώσεις να είναι πιο κατατοπιστικές και να δεσμεύουν περισσότερο ;

 2. amt avatar
  amt 22/09/2011 22:35:23

  Κάλυψη σ' οσους ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ να πληρώσουν και ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ τα χαράτσια θα προσφέρει;;;

  • parsifal avatar
   parsifal @ amt 22/09/2011 23:00:48

   Αυτή είναι ερώτηση που ζητά απάντηση !
   "Κάλυψη " και "αλληλεγγύη" ετσι γενικώς και αορίστως δεν σημαίνει τίποτε. Μόνο θόρυβο !

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 22/09/2011 22:36:21

  Από το `85 περίπου και μετά ίσχυαν τα μόρια του Κουτσόγιωργα για τις προσλήψεις στο δημόσιο.
  Στα τέλη της δεκαετίας του `90 άρχισε να ισχύει ο νόμος Πεπονή με ΑΣΕΠ.
  Και στις δυο περιπτώσεις, οι όποιες προσλήψεις ήταν με μετρήσιμα κριτήρια, ανοιχτές σε ενστάσεις αποτυχόντων κλπ.
  Οι προσλήψεις με τηλεφωνήματα, και με πρόσληψη σύμπασας της εκλογικής περιφέρειας του εκάστοτε υπουργού ήταν πριν από το 1985.
  Αυτά για τον αμιγώς στενό δημ. τομέα.
  Στις ΔΕΚΟ και στους ΟΤΑ γίνονταν και συνεχίζουν να γίνονται ρουσφετολογικές προσλήψεις. Ένα κόλπο μάλιστα του Πασόκ είναι να μπει κάποιος σε έναν δήμο με τηλεφώνημα, μετά να πάει μετάταξη σε καμιά νομαρχία ή περιφέρεια, και τέλος να μεταταγεί στο στενό δημ. τομέα παρακάμπτοντας έτσι ΑΣΕΠ κλπ.
  Και τέλος, εκεί που γίνεται το απόλυτο κομματικό όργιο είναι στις προαγωγές και στις εν γένει κρίσεις.
  Αυτά, για να έχουμε ένα μέτρο. Το ζήτημα είναι σύνθετο.
  Δημ. υπάλληλος ο οδηγός της ΔΕΗ, δημ. υπάλληλος ο δάσκαλος στη Πίνδο, δημ. υπάλληλος ο εφοριακός, δημ. υπάλληλος ο μηχανικός του δήμου, δημ. υπάλληλος ο ΕΠΟΠ λοχίας.

  • Ariadne avatar
   Ariadne @ Strange Attractor 22/09/2011 22:55:26

   Αυτό που γράφεις για τις ρουσφετολογικές προσλήψεις του ΠΑΣΟΚ και το κόλπο με τις μετατάξεις, έγινε κατα κόρον με την αλλαγή των ΟΤΑ στοσχέδιο "Καλλικράτης". Πόσοι και πόσοι που είχαν μπεί στους Δήμους ή στα Επαρχεία (εκεί να δείς τί έγινε) δέν βρέθηκαν τώρα σε υπηρεσίες του Δημοσίου!

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ Ariadne 22/09/2011 23:06:00

    Και το ανάποδο...

   • kld avatar
    kld @ Ariadne 22/09/2011 23:07:41

    Σας έφαγαν τις θέσεις ??? Αδικίες, καταραμένη ζωή, τι να πούμε και εμείς που δεν είχαμε μπάρμπα στην Κορώνη ποτέ και μια ζωή ήμασταν στην απ'έξω και με περισσότερα προσόντα από τους πρασινομπλε αφισοκολλητές

  • Απολλώνιος avatar
   Απολλώνιος @ Strange Attractor 23/09/2011 01:18:36

   S.A και η Ν.Δ δεν πήγε πίσω...
   Η υπηρεσία που δουλεύω είναι γεμάτη από δασοφύλακες διορισμένους από τον τότε τοπικό βουλευτή της Ν.Δ επί Μητσοτάκη (Σημαιοφορίδης, πατέρας του διαβόητου από τα ομόλογα του ΤΕΑΔΥ, Αγάπιου).
   Πριν 1 μήνα μας ήρθαν μετατασσόμενοι και οι αγροφύλακες (δασοφύλακες από εδώ και πέρα), ΟΛΟΙ διορισμένοι από τον Σημαιοφορίδη (επί Μητσοτάκη).

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 22/09/2011 23:01:47

  Ιδού μια κλασική πασοκιά:
  h__p://taxalia.blogspot.com/2011/09/i.html

 5. tpe avatar
  tpe 22/09/2011 23:04:54

  @factorx
  Εδώ δεν γκρινιάζω...
  Ξεκάθαρες κουβέντες, έστω κι αν λείπουν 2-3 πράγματα.
  Όπως: Θα κυνηγήσει τους υπαίτιους των κομματικών απολύσεων (δεν μπορεί, όλο και κάποιος νόμος θα υπάρχει).

 6. λαλακης avatar
  λαλακης 22/09/2011 23:21:27

  Για τους εργαζομενους του ιδ τομεα που απολυθηκαν και τους εκατονταδες χιλιαδες
  ανεργους η ΝΔ δεν προσφερει προστασια;
  Παλι για τους ΔΥ ο καημος , ειναι οι πραγματικοι Ελληνες , οι αλλοι ειναι σκουπιδια!!

  • sxolioblog avatar
   sxolioblog @ λαλακης 23/09/2011 07:16:50

   λαλακη πες και καμια λαλακια
   η λυση στο προβλημα του απολυμενου ιδιωτικου υπαλληλου ειναι ν απολυσει το δημοσιο την μανα του η τη γυναικα του το γιο του.
   Ετσι θαναι χαρουμενος και τα πραματα θα πανε καλυτερα σπιτι του

 7. xzetta avatar
  xzetta 22/09/2011 23:26:32

  "...και μάλιστα με αποκλειστικά κομματικά κριτήρια."
  δηλαδή θα υπάρχουν κομματικά κριτήρια αλλά όχι αποκλειστικα και μόνο?

  • καινός avatar
   καινός @ xzetta 23/09/2011 08:47:55

   +2011

 8. φωνη avatar
  φωνη 22/09/2011 23:38:22

  Το ΠΑΣΟΚ ας καταλάβει ότι το δημόσιο εκτός από "φθηνό" πρέπει να είναι και παραγωγικό. Αν δεν προηγηθεί αξιολόγηση και πας κατευθείαν σε απολύσεις μειώνεις δαπάνες, αλλά δεν εξασφαλίζεις τίποτα σε σχέση με την παραγωγικότητα του δημοσίου. Δεν είναι μόνο η αδικία απέναντι στους εργαζομένους, ούτε ο καημός να μη μείνει δυσαρεστημένη η κομματική πελατεία,βλάπτει συνολικά τη λειτουργία του δημοσίου αυτή η στάση.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ φωνη 23/09/2011 10:09:21

   Δεν είδα όμως κανέναν κοινωνικό αυτοματιστή να ασχολείται με το γεγονός ότι οι λίστες των προς εφεδρεία δεν θα καταρτιστούν από το ΑΣΕΠ, αλλά με τα γνωστά κριτήρια κομματοσκυλισμού. Το μόνο τους μέλημα είναι να δουν αίμα, τώρα, και η "ποιότητα" του δημοσίου που θα προκύπτει όταν θα χυθεί αυτό το αίμα ουδόλως τους απασχολεί. Ας το λουστούν λοιπόν, κι ας το πληρώνουν μετά προθύμως και αγογγύστως με ακόμα μεγαλύτερα χαράτσια!

   • The Saint avatar
    The Saint @ Αυριανιστής 23/09/2011 14:47:51

    Μα τι λές τώρα?
    Να καθήσουν οι Ι.Υ. (και όχι κοινωνικοί αυτοματιστές) να ασχοληθούν με τα δικά σας προβλήματα? Γιατι παρακαλώ? Επδιή κάνατε και εσείς το ίδιο δυο χρόνια τώρα που το ποσοστό ανεργίας απο 11,5% έχει φτάσει το 20%? Και είναι όλοι σχεδόν Ι.Υ. Οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω απολύθηκαν και ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ, μ'ένα και μοναδικό κριτήριο, την συμπίεση των εξόδων των επιχειρήσεων?
    Δε μας αφήνετε ήσυχους κε Αυριανιστά μου?

 9. petros avatar
  petros 23/09/2011 00:19:28

  Εγώ θέλω ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του ΣΑΜΑΡΑ και της ΝΔ, στο θέμα των έκτακτων εισφορών, των χαρατσιών και των ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ. Αύριο κιόλας ο Σαμαράς και η ΝΔ, αν θέλουν να δουν ξανά εξουσία, θα πρέπει να πουν στους κυρίους αυτούς ότι δεν μπορούν να κόψουν το ρεύμα σε άρρωστους, σε οικογένειες με παιδιά και ηλικιωμένους.
  Επιπλέον, εισοδηματικό όριο 55000 ευρώ μικτό οικογενειακό, και σε όποιον έχει 3 παιδιά και σε όποιον έχει 4,5,6,7, 8, 10, 13 παιδιά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ, γιατί ήδη έχει κριθεί ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ στο Συμβούλιο Επικρατείας και γιατί αύριο δεν θα υπάρχουν Ελληνόπουλα στα σχολεία και στο στρατό.

  Ήδη οι γεννήσεις από 120.000 το 2009 κατακρημνίστηκαν στις 85.000 το 2010 και φέτος θα πέσουν στα μισά με τα νέα αυτά σκληρά μέτρα, δηλαδή 60.000 μαζί με τα παιδιά των μεταναστών. Αντώνη, ΑΚΟΥΣ ; Ελλάδα, ΑΚΟΥΣ ; ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕ ΤΟΥΣ, εσείς στη ΝΔ, πριν είναι αργά για τον Ελληνισμό. Τύφλα να έχει η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ του Κεμάλ... Χειρότερο από παιδομάζωμα, χειρότερο από το γενιτσαρισμό. Ρίχτε τους τώρα από την εξουσία. Καλύτερα χρεοκοπημένοι, παρά ταπεινωμένοι !

 10. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 23/09/2011 01:39:50

  ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ: Σύντροφοι Νεοδημοκράτες πολύ θα χαρώ να πάρετε το πολύ σωστό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ και να κάνετε και πράξη. Γιωργάκη το ΚΚΕ την επαναστατική θεωρία την έχει. Προλετάριοι του έλειπαν. Με αυτά που κάνεις όχι μόνο προλετάριους θα αποκτήσει αλλά και το όνομα της Παπαρήγα θα γραφεί με χρυσά γράμματα!!!

 11. sxolioblog avatar
  sxolioblog 23/09/2011 07:13:47

  Δεν ξερω τι θα πει πολιτικη καλυψη αποτην ΝΔ...

  Αν απολυθει καποιος δωστε του οση πολιτικη καλυψη θελετε σιγα μην ξαναγυρισει ειτε με την ΝΔ ειτε με οικουμενικες..

  Αυτο που ξερω ειναι πως γινονται οι λιστες στις ΔΕΚΟ και μαλλον οι συνδικαλιστες της ΝΔ οπως ο κ. Μανωλης (μην το ξεχναμε που παραιτιοταν καθε δυο μερες μπας και βγει σε κανενα καναλι) δεν το εμαθε ακομα.

  Αυτες τις μερες τα επιβλεποντα υπουργεια καλουν την διοικηση καθε εταιρειας να υποδειξει το εξ ορισμου ! 10% πλεοναζον προσωπικο.

  Αν η διοικηση ειναι ισχυρη στα εσωπασοκικα παιχνιδια ο φορεας μπορει και να βγει απο την λιστα. Αν δεν ειναι, δεν εξεταζεται καθολου - οπως και με το ελλειμα - αν ειναι η δεν ειναι πλεοναζον το προσωπικο, ο φορεας δινει το 10 %. Με ονοματα παρακαλω ! Η κοινωνικη ρουφιανια στο μεγαλειο της !

  Αλλοι δινουν ονοματα ( κατα πως κρινουν) , αλλοι εμπιστευονται τη δουλεια στους συνδικαλιστες τους ( για να μειωνουν αντιδρασεις), αλλοι εμπιστευονται την κοινωνικη ρουφιανια στις ΔΕΚΟ (και την πληρωνουν ετσι οι κακομοιρηδες που δεν εχουν στηριξη, ξαδερφια, θειους και κυκλωματα)...

  Την ωρα που μιλαμε οι λιστες γινονται σε μια ατμοσφαιρα ρουφιανιας, πογκρομ ανεπιθυμητων, συνδικαλιστικων συσχετισμων και νεοελληνικης προστυχιας που οι εξαθλιωση την σπρωχνει στα εσχατα της...

  Αυτες οι λιστες θα πανε στο ΑΣΕΠ...Και δεν μιλαει κανεις ...

  Εκει κατεληξε η παραφιλολογια περι δημοσιου τομεα, λεγε λεγε μακακιες περι υπεραριθμων , βοηθαμε να παρουν τον πουλο οι απροστατευτοι και οι λιγοτερο αναμειγμενοι στην λαμογια...

  Μετα, που ο αδερφος, ο γιος η η μανα σε καθε οικογενεια θα εχει χασει τη δουλεια του...θα σκισουμε στις αναλυσεις για την αγορα που πεθαινει...

  Η φτηνια τρωει τον παρα ελεγαν οι παλιοι...δεν αγοραζει ο Μπομπολας και ο Βαρδινογιαννης αλλα ο ΔΥ και ο συνταξιουχος που εγινε ο αποδιοπομπαιος τραγος μιας κοινωνιας που βρωμαει λαμογια και ρουφιανους...

  Πως διαολο γινεται και κανεις δεν μιλα και δεν γραφει για το πως γινονται οι λιστες? Μουχουν πει δεκα τετοιες περιπτωσεις αλλα μαλλον προσφερεται πολιτικη καλυψη...Σε ποιον ?

  Συγνωμη για το σημερινο λεξιλογιο αλλα...το νιπτω τας χειρας μου με ανακοινωσεις εχει τα ορια του

 12. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 23/09/2011 09:22:35

  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ! ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ!!

 13. Αννίτα avatar
  Αννίτα 23/09/2011 09:28:25

  Παιδιά διαβάζετε καλλίτερα, η ΝΔ θα στηρίξει όλους τους εργαζόμενους είπε, δεν ανέφερε μόνο ΔΥ η μόνο ΙΔ.Υ. τα αυθαίρετα συμπεράσματα δεν εξυπηρετούν κανέναν.Οσο για τους συνταξιούχους είναι το πρωτο μέλημά της οταν αναλάβει την εξουσία, το ίδιο ισχύει και για τους πολύτεκνους. Μη βιάζεστε λοιπόν να βγάλετε συμπεράσματα επειδή κάποιοι διακατέχεστε από πολιτικό φανατισμό.Ετσι κάνουμε εδώ και χρόνια, έτσι βαδίζουμε, μας ελέγχουν τα ενστικτά μας κ στο τέλος τρώμε μεγάλη φλόμπα.!!

 14. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 23/09/2011 10:18:35

  Αλήθεια, η σύζυγος του ψευτοκομψευόμενου Λοβέρδου, που ως αεροσυνοδός της πρώην "Ολυμπιακής" μετατάχθηκε σε θέση αορίστου χρόνου (άρα όχι μόνιμη) στο δημόσιο ελέω της γνωστής ρύθμισης, ενώ παράλληλα διατηρεί ως... ελεύθερη επαγγελματίας και εργαστήριο αγιογραφίας-ζωγραφικής, θα μπει στις λίστες της εφεδρείας ή όχι;

 15. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 23/09/2011 11:27:32

  Πολιτική κάλυψη της ΝΔ σε "ΟΛΟΥΣ" τους εργαζόμενους – θύματα του Μνημονίου?
  Μόνο τους ΔΥ...
  Τελικά η ΝΔ θα ζητήσει εκλογές όταν και αν απολυθούν ΔΥ...
  Οι υπόλοιποι υπάρχουμε? ανήκουμε στη χώρα?

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Φακ Κωστας 23/09/2011 12:30:49

   Ειδικά κάποιοι ελ. επ., σαφώς και υπάρχουν και ανήκουν στη χώρα. Εκτός από τους φόρους τους...

 16. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 23/09/2011 14:33:29

  Οταν, μετά το 1974, διόριζαν έκαστος τα "δικά του παιδιά" από την πόρτα, από το παράθυρο κλπ. και οργάνωναν και λειτουργούσαν το δημόσιο με τον τρόπο που το το έκαναν, δεν γνώριζαν τί έκαναν; Τη "φάμπρικα" με τους συμβασιούχους κάθε λογής ποιός τους έθετε σε κατάσταση ομηρίας, ποιός εξαργύρωνε πολιτικά τη ψήφο των ίδιων και των οικείων τους;
  Ποιοι συμμετείχαν στην παραφιλολογία, αφού είχαν ήδη τα παραπάνω, για περίσσιους Δ.Υ.; Ποιοί δεν εφάρμοζαν επί δεκαετίες τις πειθαρχικές διατάξεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, ενώ υπήρχε όντως ανάγκη για απομάκρυνση εντελώς ακατάλληλων -κατά κοινή ομολογία- Δ.Υ., που όμως είχαν την κάλυψη και υποστήριξη υπουργικών, βουλευτικών και κομματικών γραφείων;
  Ποιοί χρησιμοποιούσαν, ανάλογα με την περίσταση, την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ του δημόσιου τομέα ως ιμάντες του πελατειακού κράτους;
  Η ορθή, πιστεύω, απάντηση η πλήρης αντίθεση στη "γενοκτονία" αυτή υπό τις συνθήκες μάλιστα αυτές. Και έχουν δίκιο οι φίλοι να απαιτούν πιο εξειδικευμένες τοποθετήσεις από τη σημερινή αντιπολίτευση (μείζνα και ελάσσονα), κυρίως για το "πώς" θα υποστηριχθούν τα θύματα των ιδιότυπων αυτών μαζικών διώξεων. Για να μη ξεχνάμε ότι πρόκειται με ανθρώπους με ανάγκες, υποχρεώσεις και σχέδια ζωής.
  Και υπάρχει ανάγκη για κάθε αντιπολιτευτικό πολιτικό φορέα να δηλώσει εάν ο ίδιος, στην περίπτωση που θα κληθεί να κυβερνήσει μετά τον ΓΑΠ, θα προβεί σε απολύσεις.
  Το γεγονός ότι δεν είμαστε οι ίδιοι Δ.Υ. (πολλοί εκ των οποίων όντως μπήκαν στο άθλιο πελατειακό παίγνιο) δεν σημαίνει ότι επικροτούμε αυτό που επιχειρείται, πρώτον γιατί δεν επιλύει κανένα πρόβλημα (όπως αυτά που επικαλούνται οι θιασώτες των διωγμών) και δεύτερον γιατί στην Ελλάδα ζούμε και είναι βάσιμη η υποψία (αν όχι η βεβαιότητα) πως θα την πληρώσουν όσοι δεν έχουν ή έχουν μικρότερες "πλάτες".
  Γιατί, άραγε, ποιοί είναι οι κρίνοντες και ποιά τα κριτήρια;
  Και μόνον που οι θιασώτες του ¨μικρότερου κράτους" επικαλούνται τα μεγάλα θύματα των κανόνων του κυρίαρχου οικονομικού καθεστώτος και παιγνίου (και όχι μόνον της παρούσας πρωτοφανούς μεταπολεμικά κρίσης), δλδ. τους μισθωτούς του ιδιωτ. τομέα, τους άνεργους, τους μικροεπαγγλεματίες κλπ, προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους έχοντας ως σύμμαχο τον κοινωνικό αυτοματισμό, θα πρέπει να εγείρει τα ανάλογα ανακλαστικά σε όσους, απόλυτα δικαιολογημένα εν πολλοίς, έχουν παράπονα από το δημόσιο και από πολλούς δημόσιους λειτουργούς.
  Σίγουρα, αυτό που επιχειρείται δεν είναι καλό για κανέναν μας, τουλάχιστον με τον τρόπο που επιχερείται.
  Το χέρι που πονά, δεν το κόβεις κατευθείαν, αλλά προσπαθείς να το θεραπεύσεις με δίάφορες αγωγές. Και είναι παντελώς αβάσιμος ο ισχυρισμός ότι στον τομέα αυτόν δεν υπάρχουν λύσεις. Αντίστοιχη βούληση δεν υπήρξε μέχρι σήμερα από όσους κατά καιρούς είχαν την ευθύνη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.