07/05/2010 12:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πολιτική αβεβαιότητα και φόβοι για οικονομική κρίση εξαιτίας του εκλογικού αποτελέσματος στη Βρετανία

Η βρετανική χρηματαγορά ανησυχεί καθώς για πρώτη φορά από το 1974, τα εκλογικά αποτελέσματα δεν βγάζουν σαφή νικητή. Οι επενδυτές είναι ήδη φοβισμένοι από την ελληνική κρίση. Οι Συντηρητικοί ηγούνται προς το παρόν με 287 έδρες, ακολουθούν οι εργατικοί με 239, ενώ οι φιλελεύθεροι καταποντίστηκαν με μόλις 52 έδρες, ενώ  46 ακόμη έδρες περιμένουν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο αρχηγός των Συντηρητικών David Cameron δήλωσε πως οι Εργατικοί έχασαν τη λαϊκή τους εντολή, ενώ ο πρωθυπουργός Gordon Brown αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να παραιτηθεί. Σύμφωνα με τα ειωθότα, ο  Brown έχει το δικαίωμα να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση, κάτι που πιθανόν θα οδηγήσει σε πολιτικές μανούβρες και ζυμώσεις. Μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με τους Φιλελεύθερους, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο μιας και χρειάζονται τουλάχιστον 326 έδρες συνολικά. Οι εξελίξεις αυτές έχουν τρομάξει τις ήδη φοβισμένες χρηματαγορές. Η λίρα έπεσε έναντι του δολαρίου, όπως έπεσαν και τα υπόλοιπα χρηματιστηριακά προϊόντα.

Η όποια κυβέρνηση προκύψει μετά από αυτήν την αβεβαιότητα θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο έλλειμμα. Θα πρέπει επίσης να προχωρήσει σε βασικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις καθώς τα περσινά σκάνδαλα με τους βουλευτές, έκαναν το βρετανικό λαό να σιχαίνεται τους πολιτικούς του. Η παρούσα οικονομική κατάσταση απαιτεί από όλα τα κόμματα να βρουν μια γρήγορη λύση. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η λίρα να δεχτεί επίθεση, αν οι αγορές διαισθανθούν προβλήματα που έχουν να κάνουν με τυχόν ακυβερνησία.

Τέλος πολλοί κατηγορούν τα βρετανικά κόμματα πως δεν είπαν όλη την αλήθεια στο λαό αναφορικά με τις απαραίτητες περικοπές προκειμένου να επανέλθουν σε φυσιολογικά όρια τα δημοσιονομικά της χώρας. Συνεπώς, οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει, είναι σίγουρο πως θα αντιμετωπίσει πτώση στη δημοτικότητά της.

Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 07/05/2010 15:57:09

  Μην ανησυχείτε παιδιά, θα 'χουμε παρέα στην Κόλαση.

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/05/2010 16:35:37

  Θεία δίκη.

  Αυτοί ήταν που διέλυσαν την Ισλανδία.

  Εδώ θα γίνει το μεγάλο πάρτυ. Το Greek debt crisis θα τους φαίνεται μετά σαν ευχάριστη ανάμνηση.

 3. otiprepei avatar
  otiprepei 07/05/2010 17:06:49

  Προβλέπω στο μέλλον αρκετοί Έλληνες θα ανησυχούν περισσότερο για τα Βρετανικά αποτελέσματα εκλογών παρά για τα Ελληνικά έτσι όπως πάμε...

 4. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 07/05/2010 17:58:47

  Αυτό ο γελοίος δεν ήταν που μας αποκάλεσε, πρώην έδαφος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας;
  Από πρώην αποικίες των Ρωμαίων τι να περιμένει κανείς;
  Δαυίδ πες αλέυρι. Το ΠΑΣΟΚ ΔυΝαΤό σε γυρεύει...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.