29/10/2007 21:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Πολιτικά τελειωμένους» θεωρούν στη ΝΔ τους «αντάρτες»

Ορισμένοι από τη ΝΔ μάλλον έχουν χάσει και τ΄ αυγά και τα πασχάλια μπροστά στον αυξανόμενο καθημερινά αριθμό των «ανταρτών» βουλευτών. Όπως διαβάζουμε σε σημερινές εφημερίδες, «στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, που διαφωνούν με τις δηλώσεις», επιστρατεύουν μεταξύ άλλων και το εξής επιχείρημα: «Οι διαφωνούντες στις περισσότερες περιπτώσεις είναι δυσαρεστημένοι όχι μόνον επειδή δεν υπουργοποιήθηκαν στην παρούσα φάση, αλλά και γιατί φαίνεται πως δεν έχουν να περιμένουν κάποια ανέλιξη στην πολιτική τους καριέρα, ούτε μελλοντικά. Σ' αυτήν την κατηγορία κατατάσσονται οι Θ. Γιαννόπουλος, Α. Παυλίδης, Άννα Ψαρούδα- Μπενάκη κ.ά.».
Δηλαδή, κάποια πανέξυπνα στελέχη της ΝΔ μιλάνε στους δημοσιογράφους και τους λένε, με άλλα λόγια, ότι μερικοί διαφωνούντες «έχουν τελειώσει πολιτικά», δεν έχουν κανένα πολιτικό μέλλον και γι αυτό γκρινιάζουν. Δεν είναι σαν να λένε ότι ο Καραμανλής είχε στην προηγούμενη κυβέρνησή του κάποιους «αποτυχημένους πολιτικά»; Και τι περιμένουν να κάνουν όσοι τους χαρακτηρίζουν έτσι; Δεν τους ανοίγουν το δρόμο για τον Καρατζαφέρη; Μιλάμε δηλαδή για ασύμμετρη ανοησία.
Με αυτά και με άλλα δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι και αυτή τη φορά και την προηγούμενη δεν κέρδισε η ΝΔ τις εκλογές. Απλώς τις έχασε το ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 29/10/2007 22:42:26

  Αυτό το ''δεν κέρδισε η ΝΔ τις εκλογές. Απλώς τις έχασε το ΠΑΣΟΚ.'' το ακούω συχνά και θα μου επιτρέψεις να το αντικρούσω. Όπως έγραψα και αλλού υπάρχει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο συντηρητική στροφή της κοινωνίας. Αν οι υπάρχοντες σχηματισμοί δε μπορούν να την εκφράσουν πάμε γι άλλους. Συνεπώς τις εκλογές τις κέρδισε η συντηρητική παράταξη και τις έχασε το ΠΑΣΟΚ. Τώρα η νόσος που πάσχει η συντηρητική παράταξη είναι εν μέρει τεχνητή κατασκευασμένη από τα μέσα.

  Ας υποθέσουμε ότι οι διαφωνούντες ρίχνουν την κυβέρνηση. Πάμε σε διερευνητικές. Τότε σίγουρα ο Καρατζαφέρης θα στηρίξει γιατί μπορεί αν γίνουν εκλογές να μην ξαναμπεί στη Βουλή. Ο ΣΥΝ και το ΚΚΕ θα σφυράνε αδιάφορα γιατί δε θα ξαναπάρουν τόσους βολευτές. Το ΠΑΣΟΚ είναι στον κόσμο του. Οπότε πάλι η ΝΔ μένει. Αν δε στηρίξει ο Καρατζαφέρης 2 φορές τότε πάμε σε εκλογές. Πάλι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και θα εκβιάζει την αυτοδυναμία. Μόλις αλλάξει ο εκλογικός νόμος θα έχει τον ποθητό αριθμό εδρών και θα λήξει το θέμα. Απλά θα μπούμε σε περιπέτειες για καμιά δεκαριά μήνες.

  Θέλω δηλ. να σου πω ότι όποιος παραγνωρίζει τη συντηρητική στροφή της κοινωνίας κάνει τεράστιο λάθος. Δεν αλλάζει τίποτε έστω κι αν φύγουν οι μισοί.

 2. factorx avatar
  factorx 30/10/2007 01:29:47

  exactine,
  Συμφωνώ με όσα γράφεις. Το "δεν κέρδισε η ΝΔ τις εκλογές. Απλώς τις έχασε το ΠΑΣΟΚ" ένα σχήμα λόγου είναι που θέλει να εκφράσει την εκτίμηση οτι με το ΠΑΣΟΚ διαλυμένο οι αδέξιοι δεξιοί της ΝΔ κατάφεραν να φτάσουν εδώ.

 3. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 30/10/2007 13:57:33

  http://www.enet.gr/online/online_text
  /c=110,id=18911032

  Αυτό είναι ένα λινκ από την Ελευθεροτυπία σήμερα. Ούτε μάγος να ήμουν. Ο Καρατζαφέρης λέει ότι αν χρειαστεί θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

 4. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 30/10/2007 13:57:53

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=18911032

 5. Factorx avatar
  Factorx 30/10/2007 14:18:06

  Εξάκτινε,
  Προβιβάστηκες, μόνος σου ("διορίζεσαι εθελοντής" που λένε), σε τακτικό σχολιαστή του ANTI WEBLOG. Περιμένω κάτι περισσότερο απο σχόλια, στο e - mail.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.