Πολιτικά ανόητος ο κ. Τσίπρας;
16/03/2014 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πολιτικά ανόητος ο κ. Τσίπρας;

Ο Α. Τσίπρας υποβαθμίζει και σαμποτάρει την προσπάθεια να βγούμε στις αγορές και ταυτόχρονα αμφισβητεί το πλεόνασμα

Πολιτική ανοησία ή ανθελληνική τακτική που στόχο έχει να καταστρέψει τη μοναδική ελπίδα που έχει η χώρα να βγει με το κεφάλι ψηλά από την κρίση; Πολλοί θα πόνταραν σε ένα από τα δύο για τον κ. Τσίπρα, όμως, πλέον είμαστε σίγουροι: Κάποιος πρέπει να τον σταματήσει. Ο κόσμος τον έχει καταλάβει και ήδη του γυρνά την πλάτη, αλλά κάποιος πρέπει να τον κάνει να σιωπήσει γιατί προκαλεί ανυπολόγιστη ζημιά στην Ελλάδα.

Η τελευταία ελπίδα της χώρας είναι να βγει στις αγορές. Να διεκδικήσει χρήματα μακριά από τους δανειστές και τα μνημόνιά τους και παράλληλα να συνεχίσει να παράγει πλεονάσματα ώστε να μην έχει ανάγκη από κανένα ξεφτιλισμένο Τόμσεν. Μάλιστα, το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να βγει δοκιμαστικά στις αγορές μέσα στον Απρίλιο, να πάρει 1-2 δις ευρώ και να δείξει στους ξένους ότι είναι άξια σεβασμού και εμπιστοσύνης. Και οι ξένοι να δείξουν με την υπερκάλυψη των εκδόσεων ότι έχουν ξαναβάλει την ελληνική οικονομία στο χάρτη και δεν την θεωρούν «σκουπίδι» και μπανανία. Τον τελευταίο καιρό δε τα επιτόκια ομολόγων για τα δεκαετή κινούνται κοντά στο 5% και εκτιμάται ότι η χώρα μπορεί να δανειστεί ακόμη και κάτω από αυτό το ποσοστό όταν πριν δύο χρόνια ήταν στο 15% και ακόμη περισσότερο.

Κι όμως, αυτή την μεγαλειώδη προσπάθεια που έγινε με τις θυσίες του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης, ο ανθέλληνας και πολιτικά ανόητος κ. Τσίπρας την υποβαθμίζει και την σαμποτάρει. Είναι ο ίδιος που λέει ότι πρέπει να φύγουμε από την αγκαλιά των δανειστών και τα μνημόνιά τους, όμως για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να βγούμε στις αγορές. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Στην περιοδεία του στη Θράκη, ωστόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά ότι η Eurostat θα ανακοινώσει στις 22 Απριλίου πρωτογενές πλεόνασμα κατόπιν συμφωνίας με την κυβέρνηση: «Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που θα υπάρξει πλεόνασμα σε μία χώρα κατόπιν πολιτικής συμφωνίας» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε: «Αμέσως μετά τα πανηγύρια θα αρχίσουν προεκλογικά, εφαρμόζοντας τις παλιές συνταγές του παλιού φθαρμένου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που εκπροσωπούν, να μοιράζουν κάποια ψίχουλα στους ιθαγενείς».

Πρώτο έγκλημα: Αμφισβητεί το πλεόνασμα, τις θυσίες του κόσμου δηλαδή και την ελπίδα που έχει να υπάρξει κοινωνικό μέρισμα.

Και συνεχίζει: «Ταυτόχρονα, θα επιχειρήσουν μία "στημένη" έξοδο στις αγορές, για την οποία έχουν αρχίσει ήδη οι προετοιμασίες. Ένα μικρό ποσό με επιτόκιο λίγο κάτω από το 5%, ίσα ίσα για να μπορούν να οργανώσουν ένα προεκλογικό "θρίαμβο". Έχουν ήδη βρει και τον πρόθυμο οίκο, που θα ντύσει την Μπάρμπι τους. Κατά σύμπτωση, βέβαια, είναι ένας οίκος που κατέχει ελληνικά ομόλογα και όλο αυτό το παιγνίδι θα του αποφέρει εύκολα και μεγάλα κέρδη».

Δεύτερο έγκλημα: Αμφισβητεί την προσπάθεια να βγούμε στις αγορές μετά από τόσα χρόνια δήθεν γιατί κάποιος θα κερδίσει λεφτά από τα ομόλογα. Αλλά ο ίδιος δεν ομολογεί το βασικό: Από πού θα βρει λεφτά η Ελλάδα αν δεν βγει στις αγορές; Μήπως θα πρέπει να υπογράψει νέα δανειακή σύμβαση με επαχθείς όρους; Αυτό θέλει ο κ. Τσίπρας ή μήπως τα αγγλικά του είναι καλύτερα από τις γνώσεις που έχει στην οικονομία; Αναρωτιόμαστε που θα φτάσει ο κατήφορος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. riot avatar
  riot 16/03/2014 13:58:26

  Η απομόνωση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη από το κράτος τον Αθηνών μόνο τα αισθήματα αγάπης προς την Τουρκία θα αυξήσει.

  • Μαρκος2 avatar
   Μαρκος2 @ riot 17/03/2014 13:44:20

   δε δέχομαι τον όρο μειονότητα γιατί θεωρώ ότι υποκρύπτει ακόμα και άθελά του σκοπιμότητες της Τουρκίας. Θα πρέπει να δει η κυβέρνηση το τεράστιο μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί για το πως αντιμετώπισε όλα τα εθνικά ζητήματα και να μην καταφεύγουμε στην εύκολη λύση να τα φορτώνουμε όλα στον Τσίπρα

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 16/03/2014 18:30:27

  Ο ορισμός του ανεύθυνου και αδίστακτου πολιτικού τυχοδιώκτη. Ναι, είναι επικίνδυνος. Και όποιος ψηφίζει αυτό το έκτρωμα που σε όλα τα εθνικά θέματα είνα κόντρα στην πατρίδα συμμετέχει στην προδοσία α λα ΓΑΠ που οργανώνει ο σύριζα εδώ και χρόνια. Από τις πυρκαγιές της Αθήνας φάνηκε ο ρόλος τους.

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 16/03/2014 19:18:37

  Μα όχι, γιατί πολιτικά ανόητος; Πολιτικά εγκάθετος. Ο Τσίπρας αποδεικνύεται η καλύτερη πολιτική συνέχεια του ΓΑΠ. Δεν κρύβεται άλλωστε και η προτίμηση του ίδιου του ΓΑΠ προς τον Τσίπρα. Όπως ο ΓΑΠ έλεγε "να μην κάνουμε την (περιορισμένη) λιτότητα που προτείνει ο Καραμανλής" και "λεφτά υπάρχουν", για να ακολουθήσει μια στοχευμένα άφρονα πολιτική στη συνέχεια που οδήγησε τη χώρα σε επτά μόλις μήνες στο Μνημόνιο, έτσι και ο Τσίπρας τώρα έχει μια στοχευμένα άφρονα πολιτική, όχι λέει (πια) "εναντίον των Μνημονίων" (αφού αυτά μας τελειώνουν) αλλά "εναντίον της λιτότητας" και είναι, λέει, κακό πράγμα που θα έχουμε πρωτογενές πλέονασμα και κακό πράγμα που θα βγούμε στις αγορές. Μα, αγαπητέ Τσίπρα, και "στημένο" να ήταν, όπως λες, θα ήταν και πάλι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός. Εδώ κάποιοι "κακοί κερδοσκόποι" έρχονται να δώσουν τα ωραία τους λεφτά στη χώρα μας. Εσένα γιατί σε ενοχλεί ως Ελλάδα; Αν αυτοί δεν έχουν πρόβλημα να σου δανείσουν και να κάνεις ένα τεράστιο βήμα για την απαλλαγή σου από τα Μνημόνια, γιατί να έχεις εσύ πρόβλημα να πάρεις αυτά τα χρήματα και να ξεκινήσεις την απαλλαγή σου από τα Μνημόνια. Στημένο - ξε-στημένο, το θέμα είναι ότι βοηθάει τη χώρα, δεν τη βοηθάει; Όμως εσύ, αγαπητέ Τσίπρα, δεν θέλεις να βοηθηθεί η χώρα. Έχεις συγκεκριμένες διεθνείς δεσμεύσεις και συγκεκριμένες εντολές. Σκοπός σου είναι να λειτουργήσεις (και ήδη λειτουργείς) ως παράγοντας αποσταθεροποίησης, ακριβώς όπως λειτούργησε και ο ΓΑΠ. Και μία μόνον αμφιβολία αν είχαμε για το αν πρέπει να στηριχθεί πάση θυσία η κυβέρνηση Σαμαρά, μας την αφαιρεί με τη στάση του ο κύριος Τσίπρας. Μετά από αυτή τη δήλωση, ο Σαμαράς κανονικά πρέπει να λάβει 80% στις επόμενες εκλογές. Δεν θα λάβει όμως, διότι όπως έλεγε κι εκείνος ο Μαρξ, που ασφαλώς τον έχει διαβάσει ο Τσίπρας, η ιστορία την πρώτη φορά επαναλαμβάνεται ως τραγωδία και την δεύτερη ως φάρσα. Ας ελπίσουμε εμείς, κατ' εξαίρεση, να πάμε κατ' ευθείαν στη φάρσα και να αποφύγουμε μια επανάληψη του 2009 ως (νέα) τραγωδία. Ή, ας ελπίσουμε το 2009 να ήταν η επανάληψη του 1981, οπότε την τραγωδία να την ζήσαμε τότε και τώρα να είναι η σειρά της φάρσας. Δεν αποκλείεται. Αν ο κόσμος δυσπιστεί και εξοργίζεται για το πρωτογενές πλεόνασμα, εντούτοις αναθαρρεί και εκπλήσσεται ευχάριστα από την πτώση των σπρεντς και μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Διότι ο κόσμος θυμάται πολύ καλά τι ακριβώς έγινε το 2010 και πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο. Εάν ο Σαμαράς βγάλει την Ελλάδα στις αγορές, τότε η ΝΔ θα πρέπει να υπολογίζει (εάν δεν γίνουν τραγικά πολιτικά λάθη) με αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές.

 4. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 16/03/2014 19:26:19

  Ο Τσίπρας είναι ανόητος, καλό, αυτός που καλύπτει και προστατεύει τους άθλιους πασοκους και τον άχρηστο παχύσαρκο τί είναι;

 5. Αποστολης Χ avatar
  Αποστολης Χ 17/03/2014 03:57:09

  οντως μεγαλες οι θυσιες του ελληνικου λαου για το πλεονασμα αλλα εκεινο και της κυβερνησης που κολλαει...μηπως εννοειται που πινουν καφε μονο με ενα βουτημα και δεν παραγγελνουν και κανενα αστακο για τη λιγουρα...πλεονασμα που προηλθε απο αφαιμαξη δεν νοειται πλεονασμα, πλεονασμα απο χρηστη διοικηση απο δουλειες απο περιορισμο σπαταλης ναι ειναι πλεονασμα, αμην και ποτε να δουμε τετοιο πλεονασμα αλλα δυστυχως παλι στην ευκολη λυση κατεφυγε η καλη μας η κυβερνηση...εξοδος στις αγορες κοινωνικο μερισμα και τα λοιπα ειναι υποκρισιες χειριστου ειδους λογω ποταμιου χρυσης αυγης και εκλογων...κατα τ αλλα σας φταιει ο αλεξης

 6. Νηλέας avatar
  Νηλέας 17/03/2014 18:38:08

  Πράγματι η συμπεριφορά του Τσίπρα είναι σε βάρος των συμφερόντων της χώρας .Εχει ξεπαράσει προ πολλού τα όρια της ωφέλιμης αντιπολίτευσης.Αλλά αν αυτη τη συμπεριφορά τη χαρακτηρίζουμε προδοτική ή εγκληματική ,ας γυρίσουμε στον ιούλιο του 10 και ας πάμε μιά βόλτα στο Ζάππειο.Εκεί θα ακούσουμε το "η μείωση του ελλείμματος είναι ΕΙΚΟΝΙΚΗ.Αυτό γινόταν όπως και τώρα ενώ η κυβέρνηση προσπαθούσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και διαπραγματευόταν με τους δανειστές μας. Οχι λοιπόν δυό μέτρα δυό σταθμα .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.