#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/10/2010 11:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πολιορκία από λαθρομετανάστες

Διακόσιοι πενήντα παράνομοι μετανάστες περνούν κατά μέσο όρο καθημερινά τα χερσαία σύνορα της χώρας στην περιοχή του Εβρου, δημιουργώντας πρόσθετες δυσκολίες στο ήδη οξυμένο πρόβλημα, που εξακολουθεί να παραμένει άλυτο.


Με βάση τα στοιχεία της Αστυνομίας, ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που περνούν τα σύνορα της χώρας κάθε μήνα προσεγγίζει τις 7.500.

Αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό η είσοδός τους στην Ελλάδα, κάτι που θεωρείται όχι απλά πιθανό αλλά σχεδόν βέβαιο, δεδομένου ότι λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, τότε σε έναν χρόνο ο αριθμός τους θα έχει φτάσει τις περίπου 90.000. Οσο δηλαδή ο αριθμός των κατοίκων μιας μεγάλης ελληνικής πόλης.
Οι διαστάσεις του προβλήματος γίνονται ακόμα πιο εμφανείς, αν ο αριθμός αυτός προστεθεί στους περίπου 350.000 παράνομους μετανάστες που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στη Ελλάδα και έχουν καταγραφεί από τις αστυνομικές Αρχές (σ.σ.: κάποιες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό αυτό πολύ υψηλότερα). Για να σχηματιστεί μάλιστα πλήρης εικόνα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από τις εκατοντάδες χιλιάδες παράνομων μεταναστών που έχουν διέλθει τα σύνορα της χώρας, υπάρχουν και χιλιάδες αιτήματα από χώρες της ΕΕ για επιστροφή στην Ελλάδα οικονομικών μεταναστών.
Πρόκειται για τους παράνομους μετανάστες που κατέφεραν να φτάσουν από τη χώρα μας σε χώρες της Ευρώπης. Βάσει του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ, του οποίου η ελληνική κυβέρνηση ζητεί την αναθεώρηση, η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να τους δεχτεί πίσω. Το 2008 είχαν υποβληθεί 5.169 αιτήματα επιστροφής στην Ελλάδα μεταναστών, ενώ το 2010 αυξήθηκαν σε 10.083.

Από την άλλη πλευρά η Τουρκία, από τα σύνορα της οποίας διέρχεται ο μεγαλύτερος όγκος παράνομων μεταναστών, κωλυσιεργεί συστηματικά, παρά το γεγονός ότι έχει υπογράψει συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το αρχηγείο της Αστυνομίας, μέχρι τις 30 Αυγούστου του 2010 είχαν υποβληθεί στην Τουρκία αιτήματα για 76.613 αλλοδαπούς που όφειλαν να τους επιστρέψουν, διότι βεβαιωμένα είχαν έρθει στη χώρα μας από τα τουρκικά παράλια ή από τα χερσαία σύνορα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τουρκικές Αρχές δέχτηκαν να πάρουν πίσω μόνο έναν μικρό αριθμό αλλοδαπών από το Ιράν, το Ιράκ και τη Συρία (2.520 λαθρομετανάστες).

Για τους υπόλοιπους, κυρίως αυτούς που προέρχονταν από αφρικανικές χώρες, ισχυρίστηκαν ότι δεν πέρασαν από τα δικά τους σύνορα, παρά το γεγονός ότι Μαροκινοί και Αλγερινοί, βάσει διακρατικών συμφωνιών, μπορούν να ταξιδέψουν στην Τουρκία χωρίς βίζα.

Οι διαστάσεις του προβλήματος έχουν θορυβήσει την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Τόσο η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου όσο και η τωρινή προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία να εξηγήσουν πώς έχει το πρόβλημα και να ζητήσουν τη συνδρομή της ΕΕ για την επίλυσή του. «Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Χρειάζεται βοήθεια», είπε πριν από λίγες μέρες ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Σε 48 ώρες φτάνουν από την Τουρκία στην Ομόνοια

Τα χερσαία σύνορά μας στον Εβρο, εκεί όπου ο ποταμός «κάνει κοιλιά» προς την Τουρκία, έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο πόλος έλξης για χιλιάδες παράνομους μετανάστες ασιατικής αλλά και αφρικανικής καταγωγής.

Τα καραβάνια των πλημμυροπαθών του Πακιστάν, των κατατρεγμένων Αφγανών, των Ιρανών και των Παλαιστινίων αλλά και χιλιάδων ατόμων από αφρικανικές χώρες, που ελπίζουν να βρουν μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη, έχουν εντοπίσει τον εύκολη πόρτα για να περάσουν προς τον δικό τους «Παράδεισο».

Το ρίσκο είναι μικρό, σε σχέση με χιλιάδες άλλους που θαλασσοπνίγονταν για να περάσουν από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά, ιδιαίτερα τον χειμώνα.

Επίσης η επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων έχει βελτιωθεί αισθητά, οπότε ο θαλάσσιος δρόμος δεν επιλέγεται εύκολα ούτε από τους δουλεμπόρους που μετέφεραν χιλιάδες λαθρομετανάστες στην ελληνική επικράτεια.

Δεν είναι τυχαίο ότι από 15.039 λαθρομετανάστες που συνελήφθησαν πέρυσι στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, ο αριθμός τους μειώθηκε φέτος σε 4.587.

Συλλήψεις
Από τα χερσαία σύνορα στον Εβρο τα πράγματα είναι απλά: Οι παράνομοι μετανάστες περνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα χωρίς να τους εμποδίσει κανένας. Επίσης, δεν υπάρχει λόγος να διασχίσουν το ποτάμι με κίνδυνο να τους παρασύρουν τα ορμητικά νερά του, αλλά περνούν από τις γέφυρες που υπάρχουν στην περιοχή. Γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι μόλις περάσουν στο ελληνικό έδαφος, θα συλληφθούν.

Το γεγονός αυτό, όμως, δεν τους απασχολεί καθόλου. Ξέρουν ότι λίγες ώρες μετά τη σύλληψή τους θα πάρουν το λεωφορείο που θα τους μεταφέρει στο κέντρο της Αθήνας, στη Βοιωτία ή σε άλλους προορισμούς που έχουν επιλέξει πριν αναχωρήσουν από την πατρίδα τους, ύστερα από επικοινωνία με συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Οι παράνομοι μετανάστες που συλλαμβάνονται στον Εβρο δακτυλοσκοπούνται από τις αστυνομικές Αρχές, φωτογραφίζονται, καταγράφονται τα στοιχεία τους και η χώρα από την οποία προέρχονται και στη συνέχεια τους δίδεται ένα έγγραφο που αναφέρει ότι σε έναν μήνα από την ημέρα της σύλληψής τους θα πρέπει να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Αφήνονται ελεύθεροι
Ακολούθως αφήνονται ελεύθεροι γιατί δεν υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας για να τους στεγάσουν και γιατί ο αριθμός τους είναι τόσο μεγάλος, που και να υπήρχαν χώροι στέγασης, θα ήταν αδύνατο να τους χωρέσουν όλους.

Οπως είναι φυσικό, κανένας από τους μετανάστες που μπήκαν στη διαδικασία να ζήσουν μια ολόκληρη οδύσσεια για να φτάσουν στις πύλες της Ευρώπης δεν θα διανοηθεί να εγκαταλείψει εκουσίως την Ελλάδα.

Ετσι προστίθενται στους χιλιάδες ομοεθνείς τους που κοιμούνται σε στάβλους και παγκάκια ή κατά δεκάδες σε άθλια διαμερίσματα πολυκατοικιών και καθαρίζουν παρμπρίζ στα φανάρια για να εξασφαλίσουν το ψωμί τους.

Εγκλωβίζονται στην Ελλάδα
Δύσκολη η έξοδός τους σε κάποια άλλη χώρα της Ε.Ε.

Οι περισσότεροι παράνομοι μετανάστες δεν έρχονται στην Ελλάδα για να μείνουν. Με δεδομένη την οικονομική κρίση και την περιορισμένη ζήτηση εργασίας, ακόμα και της «μαύρης», οι οικονομικοί μετανάστες γνωρίζουν ότι στη χώρα μας δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Σκοπός των περισσοτέρων είναι να καταλήξουν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, όπου τα πράγματα είναι καλύτερα. Για τον λόγο αυτό συνωστίζονται κοντά στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, ή επιλέγουν άλλους τρόπους για έξοδο από τη χώρα.

Τα σχέδιά τους, όμως, βρίσκουν εμπόδιο στους αυστηρούς ελέγχους που γίνονται στα λιμάνια, στα αεροδρόμια και σε κάθε πύλη εξόδου από τη χώρα, που, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, έχουν μειώσει την έξοδο παράνομων μεταναστών προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε ποσοστό 80% έως 90%.

«Αφού δεν μπορούμε να σφραγίσουμε την είσοδο, σφραγίσαμε την έξοδο», μας είπε ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας και μας εξήγησε γιατί γίνεται αυτό: «Το κάναμε για να μην είναι ελκυστική η χώρα μας ως χώρα τράνζιτ. Τα μηνύματα φτάνουν στις χώρες προέλευσης των μεταναστών και μαθαίνουν ότι από την Ελλάδα δεν μπορούν εύκολα να πάνε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Το γεγονός αυτό πιστεύουμε ότι θα περιορίσει τη μεταναστευτική ροή προς την Ελλάδα και ότι αυτοί που θέλουν να πάνε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, θα επιλέξουν άλλους δρόμους».

Η πολιτική αυτή, ωστόσο, έχει ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό των χιλιάδων παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, που ζουν με την ελπίδα ότι κάποτε θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και δεν διανοούνται να γυρίσουν στην πατρίδα τους.

Οι συμφωνίες Ιταλίας - Ισπανίας
Μετατοπίζεται στην Ελλάδα το πρόβλημα

Οι διακρατικές συμφωνίες που έχουν υπογράψει με τη Λιβύη, την Αλγερία και το Μαρόκο για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου είχαν τις εξής συνέπειες.

Οι χώρες αυτές (Ιταλία και Ισπανία) έλυσαν σε μεγάλο βαθμό το δικό τους πρόβλημα, με αποτέλεσμα αυτό να μετατοπιστεί στα σύνορα της χώρας μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι χιλιάδες Αφρικανοί (Σομαλοί, Αλγερινοί, Μαροκινοί κ.λπ.) συλλαμβάνονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο, μαζί με Πακιστανούς, Αφγανούς και άλλους μετανάστες ασιατικής καταγωγής.

Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι οι συλλήψεις παράνομων μεταναστών στον Εβρο αυξήθηκαν το πρώτο οκτάμηνο φέτος κατά 329% σε σχέση με πέρυσι.

Πέρυσι το πρώτο οκτάμηνο είχαν συλληφθεί στον Εβρο 5.634 λαθρομετανάστες, ενώ φέτος οι συλλήψεις έφτασαν τις 24.173.

Αφγανοί
Το 62% των μη νόμιμα εισερχομένων αλλοδαπών από τον Εβρο είναι Αφγανοί, προερχόμενοι από το Αφγανιστάν ή το Ιράν και ακολουθούν οι αλλοδαποί από Σομαλία, Νιγηρία, Μαρόκο, Αλγερία, Πακιστάν και Παλαιστίνη.

Δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση
Η Ευρώπη κωφεύει σε ένα δικό της πρόβλημα

Από τη στιγμή που η ΕΕ δεν αντιμετωπίζει ως δικό της πρόβλημα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στα σύνορά της, που είναι και δικά της σύνορα, λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Το πρόβλημα τίθεται και ξανατίθεται επίμονα από τους εκάστοτε Ελληνες υπουργούς, αλλά αποτελεσματική λύση δεν έχει μέχρι στιγμής βρεθεί.

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός Frontex, γραφείο του οποίου δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, λειτουργεί περισσότερο ως παρατηρητήριο παρά ως μηχανισμός αντιμετώπισης του προβλήματος.

Το αίτημα για σύναψη ευρωπαϊκής συμφωνίας επανεισδοχής με την Τουρκία, στο πλαίσιο της ενταξιακής της προοπτικής, δεν έχει υλοποιηθεί, ούτε έχουν συναφθεί ευρωπαϊκές συμφωνίες επανεισδοχής με τρίτες χώρες.

Αίτημα
Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας κωφεύουν και στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για την αναθεώρηση του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ, που δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα αντί να λύσει αυτά που υπάρχουν.

Από την άλλη πλευρά, οι ελληνικές κυβερνήσεις κατά το παρελθόν άφησαν να λιμνάζει το πρόβλημα με την παροχή ασύλου σε πρόσφυγες, με αποτέλεσμα σήμερα να εκκρεμούν 46.000 αιτήματα.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται θέματα λαθρομετανάστευσης υποστηρίζουν ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, με διακρατικές συμφωνίες με τις χώρες προέλευσης των περισσότερων παράνομων μεταναστών, όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν κ.λπ.

Κανένας όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα υπάρξει λύση και ότι οι συμφωνίες αυτές δεν θα έχουν την ίδια τύχη με τη συμφωνία επανεισδοχής που έχει συναφθεί με την Τουρκία.

Οι συλλήψεις μεταναστών

Στον Εβρο
Οκτάμηνο 2009 5.634 συλλήψεις
Οκτάμηνο 2010 24.173 (αύξηση 329%)

Στα θαλάσσια σύνορα
Οκτάμηνο 2009 15.039 συλλήψεις
Οκτάμηνο 2010 4.587 συλλήψεις

Σύνολο
2008 146.337 συλλήψεις
2009 126.145 συλλήψεις
Οκτάμηνο 2010 80.750 συλλήψεις

Τάκης Τερζής

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=37764948#

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος Μ. avatar
  Γιώργος Μ. 16/10/2010 11:12:50

  Επισκεφθείτε το ιστολόγιο www.pyrinos-logos.blogspot.com

 2. liotsos avatar
  liotsos 16/10/2010 11:13:53

  Σσσσσσσσ.......ψωνιζει ο Δρουτσας.

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ liotsos 16/10/2010 11:19:30

   Τι άλλο μπορεί να κάνει από να ψωνίζει; Μαριλίζα και Δρούτσας στο ΥΠΕΞ, ο Χριστος και η Παναγία.

 3. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 16/10/2010 11:18:10

  Ξερουν καλά τι κάνουν οι Τουρκαλάδες.

 4. Demetris avatar
  Demetris 16/10/2010 11:18:38

  AS KANOUN OTI STI SAOYDIKI ARABIA PETAMA STH THALASSA. EKTOS AN TOYS AGAPANE TOSO POLI STHN EUROPI TOTE DIKOI TOUS.

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ Demetris 16/10/2010 11:24:15

   Εγώ ξέρω ένα άλλο τρόπο κάνουμε οτι κάνει και οι Τουρκία και τους περνάμε πάσα στο επόμενο.

   • ΛαρσαΤαουν avatar
    ΛαρσαΤαουν @ Σοσιαληστής 17/10/2010 09:20:40

    Οι "επόμενοι" έχουν κρατος!
    Και τους επιστρέφουν στον "αυτοδιαχειριζόμενο σκουπιδοτενεκέ της Ευρώπης," με τις 350 ΜΚΟ που διαχειρίζονται τον επικοιστικό, Τουρκοσταλτο, στρατό , με πορους άδηλους και χρηματοδότες ακόμα πιο σκοτεινούς!
    Ξεσάρωσαν τον Εβρο από κάθε προφύλαξη και προστασία που -κυρίως- υποσκάπτει την αμυντική οχυρή γραμμή της Ελλάδος!
    'Εφτασαν κάτοικοι των παραμεθορίων περιοχών υποκινούμενοι από γνωστους κύκλους, να ζητούν αρση των πεδίων βολής και απομάκρυνση στρατοπέδων...
    Εάλω η χώρα!

 5. liotsos avatar
  liotsos 16/10/2010 11:38:54

  Και το αλλο ανεκδοτο ειναι οτι ηλθε και επιτροπη του ΟΗΕ να μας ελεγξει μηπως και κακοπερνανε στην Ελλαδα και οι συνθηκες διαβιωσης τους δεν ειναι οι καταλληλες.Αν κανουν δε και καμμια εκθεση φανταστειτε γλεντια που θα κανουν στο Συριζα και στο παρατηρητηριο του κωλου.

 6. man8os avatar
  man8os 16/10/2010 12:12:01

  Προς Θεου, οχι πεταμα στην θαλασσα!
  Οχι δολοφονιες συνανθρωπων μας! Αντικειτε στο Ευρωπαικο δικαιο.
  Αμεση δημιουργια στρατοπεδων φιλοξενιας-εργασιας. Να τονωσουμε τις εξαγωγες και την παραγωγη της χωρας με παμφθηνα προιοντα.
  Εαν καποιος ξενος ανιστατε να τον παρακαλεσουμε να τους παραλαβει.

  • apis22 avatar
   apis22 @ man8os 16/10/2010 15:06:03

   Να μια πολύ καλή ιδέα.

 7. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 16/10/2010 12:22:53

  ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ. Το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί με καμία δύναμη, όσο στην Ελλάδα κυβερνάει η κυβέρνηση του Τζέφρη και των λοιπών γελωτοποιών.... Προσοχή: δεν είναι τυχαίο που όλες οι πρασινο-φυλλάδες και τα λοιπά μέσα μαζικής αποβλάκωσης έχουν ξεκινήσει τη συζήτηση περί λαθρομετανάστευσης λίγο πριν τις εκλογές... Πάλι ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα, μήπως σωθούν από το Βατερλώ που έρχεται...

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 16/10/2010 13:11:07

   Αγαπητέ κε Λευκαδίτη, είχατε ρωτήσει, σε περίπτωση που δεν έγινε γνωστό:
   " Όσον αφορά στην Άιτηση Ακυρώσεως της ψήφου αλλοδαπών στις Δημοτικές εκλογές και της Αντισυνταγματικότητας της παραχώρησης Ελληνικής Ιθαγένειας , ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου έδωσε προθεσμία στον έτερο διάδικο, δλδ. το Δημόσιο, να καταθέσει υπόμνημα έως χθες, Παρασκευή, & από εκεί & πέρα αναμένεται η απόφαση.
   Ο Καλλικράτης συζητείται εξ’αναβολής την Τρίτη 19.10.2010"

   Ο Καλλικράτης έχει άμεση σχέση με το θέμα, γι αυτό το αναφέρω.

   • Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
    Πλούταρχος Λευκαδίτης @ αλλενάκι 16/10/2010 17:22:30

    Σε ευχαριστώ πολύ! Αν και από ότι διάβασα στα διάφορα ιστολόγια, η εισήγηση του ΣΤΕ ήταν καταπέλτης στην κυριολεξία εναντίον του λαθρονόμου... Τώρα μένει να δούμε εάν οι δικαστές θα τολμήσουν να τον επιστρέψουν πίσω στον ταβερνιάρη ως λαδόκολλα...

 8. 11888 avatar
  11888 16/10/2010 12:41:34

  "Το 62% των μη νόμιμα εισερχομένων αλλοδαπών από τον Εβρο είναι Αφγανοί, προερχόμενοι από το Αφγανιστάν"


  Ποτε επιτελους η Ελλαδα θα αποσυρει την στρατιωτικη της δυναμη απο το Αφγανισταν?Προς τι τοσα πολλα εξοδα σε περιοδους αγριων περικοπων και στυγνης λιτοτητας μονο και μονο για να υποστηριζονται τα κατοχικα στρατευματα των νατοικων δολοφονων.

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ 11888 16/10/2010 13:57:06

   Να την αποσύρει συμφωνώ και γώ οτι δεν έχουμε καμιά δουλεία με τη παραγωγή ναρκωτικών της CIA, αλλά μόλις τραβήξουμε την δύναμη απο κεί θα σταματήσουν να έρχονται οι αφγανοί, δηλαδή σοβαρά τώρα πιστεύεις οτι κάθοντε και λένε, "α οι έλληνες έχουν στείλει στρατό εδώ, ας πάμε μερικές χιλιάδες στην ελλάδα να τους την σπάσουμε"

   Κλείστε ρε παιδιά της παιχνιδομηχανές, σας κουρκουτιάζουν το μυαλό και νομίζετε οτι ο κόσμος είναι φλάτ σαν τα σενάρια στα παιχνίδια τους.

   • 11888 avatar
    11888 @ Ευθύμης 16/10/2010 21:55:44

    To εγραψα με αφορμη το γεγονος αυτο.Η Ελλαδα ειναι η πρωτη ευρωπαικη χωρα στο δρομο τους και λογικο ειναι να συρρεουν εδω.Αν τωρα πιστευεις εσυ οτι η μεταναστευση των Αφγανων(που προφανως δεν μεταναστευουν απο χομπι) ειναι ασχετη με τον κατοχικο στρατο και την εξαθλιωση της χωρας τους,δικαιωμα σου.
    Να διευκρινισω οτι για παιχνιδια δεν προτιμω το playstation αλλα το pc.

 9. DIANE avatar
  DIANE 16/10/2010 12:47:54

  Θα σύμφωνήσω με τον Πλ. λευκαδίτη, ότι είναι θέμα κυβέρνησης. Αυτές τις μέρες βρίσκεται στη χώρα μας Ιρανός αξιωματούχος της αστυνομίας, για συζητήσεις, αλήθεια τι είδους?
  Οι 6 Ιρανοί πούχαν συλληφθεί στον Εβρο κι ΄εραψαν τα στόματά τους για να μην απελαθούν τα κατάφεραν και πήραν άδεια παραμονής.
  Δεν είναι κοινοί λάθρο, αφού ήρθαν με βελόνες και κλωστές στις κουρελιασμένες τσέπες των ρούχων τους. Αυτοί είναι "υπάλληλοι" εκπαιδευμένοι, αλήθεια ποιών και για ποιό σκοπό? Τι απεργάζονται, γιατί, πού και πότε? Απαντήσεις στα ερωτήματα δεν θα πάρουμε αν δεν εκδιωχθεί κακήν κακώς η σημερινή κυβέρνηση και δεν διαλυθούν οι ύποπτοι και καλά στημένοι μηχανισμοί της.

 10. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 16/10/2010 13:43:55

  ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΛΟΙ!
  ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ... ΑΙΝΤΕ!
  ευκολη είναι η λύση για να αρχίσει το σύστημα να δουλεύει.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Ευθύμης 16/10/2010 22:06:37

   Στο Καστρι το κεντρικο στρατοπεδο.Ειναι το κεντρο του πολυπολιτισμου.

 11. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 16/10/2010 13:46:52

  Α! και που είστε παιδιά! τα λιμάνια να προσέχετε και να φυλάτε μη μας φύγουν, τα σύνορα ποιός τα γ@μεί;

 12. Δημητριος avatar
  Δημητριος 16/10/2010 15:04:27

  οσο οι ελληνες θα δειχνουν ανθρωπια εναντι των λαθρο-εισβολεων, τοσο περισσοτεροι θα ερχονται.
  Δεκα ριπες πολυβολου αρκουν για να "πισωγυρισουν"

 13. Σαος avatar
  Σαος 16/10/2010 16:25:29

  Καλά ότι θέλει γράφει το Έθνος. Σιγά να μην είναι μόνο 350.000 οι λαθρομετανάστες (δεν μιλάμε γι' αυτούς που "νομιμοποιήθηκαν" κατόπιν της παράνομης εισόδου στην χώρα)! Επίσης οι περισσότεροι είναι πακιστανοί, ιρακινοί κτλ. Οι αφγανοί είναι λιγότεροι αλλά το έχουν μάθει το παραμύθι και δηλώνουν αφγανοί για να λάβουν την κατάσταση του πρόσφυγα από εμπόλεμη ζώνη!

 14. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 16/10/2010 17:33:31

  Ως καχύποπτος - λόγω του παρελθόντος του κομματικού συστήματος της χώρας μας - θα σκεφτώ ότι ο Μπόμπολας τα γράφει αυτά γιατί προφανώς ο Τζέφρης κάτι τού είχε υποσχεθεί και προφανώς δεν τήρησε την υπόσχεσή του... Τόσο απλά είναι τα πράγματα, σιγά μην τον πήρε ο πόνος για τη λαθρομετανάστευση...

 15. Ανώνυμος Πελλοπονήσιος avatar
  Ανώνυμος Πελλοπονήσιος 16/10/2010 19:05:36

  Οι παράνομοι αλλοδαποί και οι Τούρκοι δεν φταίνε σε τίποτα, την δουλειά τους κανουν. Αυτοί στους οποίους πρέπει να απευθυνθεί το μένος των Ελλήνων πολίτών είναι εκείνοι οι οποίοι δεν εφαρμοζόνουν τους υφιστάμενους νόμους για άμεση απέλαση παρανομων αλλοδαπών στις χώρες τους και αντιθέτως τους επιβραβεύουν με παροχή Ελλ. υπηκοότητας, οι ιδιοφυύες. Οι χωρες τους δεν τους δεχονται πίσω?

  1)Ελληνας Δικαστής να διατάξει την δήμευση περουσιακών στοιχείων αυτών των χωρών στην Ελλάδα
  2)Ποιός Γ...ει του Ευρωπαίους και Δουβλίνα. Καμμία εισδοχή παράνομου αλλοδαπού από Ευρώπη, στο κατω--κατω, οντας ο Αφγανός συλληφθείς στην
  Βιέννη πες, τον πιέζει η τοπική αστυνομία να υπογράψει ότι μπηκε από ελλάδα για να τον σουτάρουν. Καλό κὀλπο.
  3)Πιέζουμε τον Σαμαρά πρίν βγεί πρωθυπουργός να απελάσει και τα αφγανικά
  ...κουνούπια όταν παρει την εξουσία.

  Η Ελλάδα είναι ο κάλαθος απόρριψης παρανομων αλλοδαπών της Ευρώπης. Οταν η Ελλάδα καταρεύσει θα βρούν άλλη λύση, no problemo

  • ΛαρσαΤαουν avatar
   ΛαρσαΤαουν @ Ανώνυμος Πελλοπονήσιος 17/10/2010 09:34:15

   Ακριβώς φιλε! Ο σκουπιδοτενεκές της Ευρώπης! Αυτό τον ρόλο της έταξαν!
   Θυμαστε τον αληστου μνήμης βοβμοδιακινητη κυρ Χρυσοχοίδη;
   Που δήλωνε όταν ανέλαβε, "θα κλείσουμε τις πόρτες στην λαθρομετανάστευση;"
   Το τηρούν και με τον λόγο τους πλέον!
   Κανένας από τους ελάχιστους που θέλουν να πάνε παραπέρα δεν αφήνει το κράτος-κορόϊδο μα φύγει!
   Εδώ τους κρατάνε και μάλιστα όπως διαμαρτύρονται οι προστάτες τους, τους αφαιρούν το δικαίωμα της μετακίνησης απάνθρωπα!
   Οσο να γίνουν 50+1% δεν πρόκειται να σταματήσει το σκέδιο!
   στην τελευταια απογραφή είχαμε 95% ομοιογενή πληθυσμό!
   Στο 2011 που θα γίνει η νέα θυμηθείτε, να το θυμηθείτε!
   Πως θα επισημοποιηθούν μειονοτικές διεκδικήσεις και νεες υποχρεώσεις του παμπτώχου Ελληνα!

  • Ανώνυμος Πελλοπονήσιος avatar
   Ανώνυμος Πελλοπονήσιος @ Ανώνυμος Πελλοπονήσιος 17/10/2010 22:02:46

   Επίσης πρέπει να γίνει μία σοβαρή έρευνα γιά το πόσο κοστίζει ο κάθε παράνομος αλλοδαπός στην Ελληνική οικογένεια. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έξοδα περιφρούρησης συνόρων, έξοδα για την ΕΛΑΣ, έξοδα στέγασης κτλ. Ο λογαριασμος στις χώρες τους. ΟΧΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ.

 16. Ανώνυμος Κερκυραίος avatar
  Ανώνυμος Κερκυραίος 01/12/2010 02:13:27

  Η Κέρκυρα που κατοικώ είναι μακρυά από τον Έβρο.
  Αλλά σε λίγο καιρό κάθε δεύτερη μέρα θα υπάρχει σε
  γειτονιά προσωρινής διαμονής λαθρομεταναστών
  (ή μόνιμης) κάποιο κρούσμα από ασήμαντο μέχρι
  αξιόποινο.

  Αυτό σας λέει τίποτα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.