#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/06/2012 19:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιός φταίει για τις αυτοκτονίες;Πίσω από τη  σημερινή αυτοκτονία του συνταξιούχου όταν τον επισκέφτηκε δικαστικός επιμελητής για να του επιδώσει κατασχετήριο του σπιτιού του, κρύβεται μια ολόκληρη εκστρατεία που άρχισε με βάση το νόμο Βενιζέλου και ξεκίνησε να υλοποιείται από τον υπηρεσιακό υπουργό Γιώργο Ζαννιά.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες, φθάνουν στα λογιστήρια ακόμα και των ιδιωτικών επιχειρήσεων εισαγγελικές παραγγελίες για κατάσχεση μισθών μικρο οφειλετών του δημοσίου, ενώ παράλληλα καταφθάνουν και δικαστικοί επιμελητές να επιδώσουν διαταγές πληρωμής ή εξώδικα σε όσους εργαζόμενους χρωστούν σε τράπεζες, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και άλλες επιχειρήσεις.

Προφανώς κάποιοι στο υπουργείο Οικονομικών -εφαρμόζοντας το σχετικό νόμο Βενιζέλου- θεωρούν ότι δεν υπάρχει κρίση και πως οι εργαζόμενοι μπορούν να στερηθούν μισθό ή μισθούς για να πληρώσουν τα χαράτσια της εφορίας ή τις οφειλές σε τράπεζες.

Πάντως, δε πρέπει να θεωρείται τυχαίο ενώ προϋπήρχε ο νόμος, η συστηματική και σκληρή εφαρμογή του άρχισε μετά από πίεση που άσκησε στους διευθυντές των ΔΟΥ, ο νυν (υπηρεσιακός) υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαννιάς, ο οποίος μετατίθεται στην καρέκλα του προέδρου της Εθνικής τράπεζας.

Στο πλαίσιο αυτό,  ήδη οι 13 μεγαλύτερες Δ.Ο.Υ. της Αττικής κατάρτισαν λίστες με τα πρώτα ονόματα εβδομήντα οκτώ χιλιάδων πολιτών με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Στο στόχαστρο έχουν μπει, μεταξύ άλλων, χιλιάδες κάτοικοι του

Ψυχικού, του Κολωνακίου και της Γλυφάδας, που είναι πλέον αντιμέτωποι αρχικώς με κατάσχεση των ενοικίων που έχει εντοπιστεί ότι εισπράττουν ή των πολυτελών αυτοκινήτων που κατέχουν. Εάν δεν ακίνητα ή ΙΧ στο όνομά τους θα προχωρούν σε κατάσχεση μέρους του μισθού ή της σύνταξης του οφειλέτη.

Σε πρώτη φάση, με δέσμευση έως 25% του μισθού ή της σύνταξής τους απειλούνται 18.474 οφειλέτες του δημόσιου, που χρωστούν στην Εφορία λιγότερο από τρεις χιλιάδες ευρώ έκαστος και δεν κάποιο περιουσιακό στοιχείο στο όνομά τους.

Και βέβαια δεν επικροτούμε τη φοροδιαφυγή. Όμως, αντί να συλλαμβάνουν και τους κατάσχουν την περιουσία, όσους χρωστούν δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες και εκατομμύρια ευρώ, οι εφορίες βάζουν στο στόχαστρο αυτούς που μια το χαράτσι της ΔΕΗ, μια το τέλος έκτακτης εισφοράς και μια η αλλαγή των συντελεστών που οδηγεί σε αυξημένη φορολογία, καθιστά πανεύκολο να συμπληρώσει κάποιος 3.000 ευρώ χρέος στην εφορία.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. llila avatar
  llila 29/06/2012 20:00:35

  Καλώς ήρθατε στην κόλαση του μνημονίου!!

 2. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 29/06/2012 20:55:45

  Για τον FactorX:
  Αυτό είναι μία ιδανική περίπτωση για να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ αναλυτικής σκέψης και συνθετικής σκέψης (το γράφω επειδή με ειρωνεύτηκες σε άλλο σχόλιο). Η αναλυτική σκέψη αφορά την ανάλυση μετά-τα-γεγονότα και είναι σχετικά εύκολη. Η συνθετική σκέψη είναι πολύ πιο δύσκολη, λίγοι την έοχυν και αφορά την πρόβλεψη-πολύ-πριν-τα-γεγονότα (proactive). Πρέπει να είσαι ικανός να βλέπεις τη μεγάλη εικόνα...The big picture...Να είσαι ικανός στην ανάλυση παιγνίων, και διαχείρισης κινδύνου...Στο προλαμβάνειν...Να ζωγραφίζεις την εικόνα (που έρχεται)...Η αναλυτική σκέψη αφορά τα συμπεράσματα αυτού εδώ του άρθρου. Δηλαδή, ότι για τις αυτοκτονίες φταίνε οι νόμοι και το μνημόνιο. Εγώ έχω συνθετική σκέψη. Και το 2007 με άρθρο μου είχα αναφερθεί ρητά σε επερχόμενες αυτοκτονίες...σήμερα μετά από 4-5 χρόνια δυστυχώς βγήκα αληθινός...για μένα, που έχω συνθετική σκέψη, και προέβλεψα τις σημερινές αυτοκτονίες από το 2007, η γενεσιουργός αιτία (causal factor) ήταν η κατάρρευση του κρατικοδίαιτου μοντέλου της χώρας....η αναλυτική σκέψη δεν αγγίζει τη γενεσιουργό αιτία των αυτοκτονιών...αγγίζει τις έμμεσες αιτίες (indirect factors)...κάποιοι γνωστοί μου, το θυμούνται το άρθρο..και τώρα ακούν αυτά που λέω...(κάτι άλλο που είχα προβλέψει το 2006, σε άλλο άρθρο, ήταν το γεγονός πως το 2012, ναι είχα δώσει και το συγκεκριμένο έτος, οι τρεις Άγιες Οικογένειες θα δίνουν μάχη για την πολιτική τους επιβίωση)...φυσικά σήμερα όλα αυτά ακούγονται περίεργα...αν όχι αστεία...τότε να δεις πως ακούγονταν....δεν πειράζει...είχα προβλέψει και άλλα...αυτά όμως δεν τα λέμε..τί να λέμε; όσοι με ξέρουν, με ακούν πλέον με προσοχή...με τις υγείες σας...

  • Factorx avatar
   Factorx @ Τί να λέμε; 29/06/2012 21:09:43

   Παρακαλώ πολύ στείλε μου πλήρη στοιχεία σου να σε προτείνουμε να αξιοποιηθείς δεόντως σε κυβερνητικό πόστο. Υπάρχουν ήδη κι άλλοι εκεί που πιστεύουν για τον εαυτό τους ότι έχουν "συνθετική σκέψη" επειδή διάβασαν κανα δυο βιβλία και έμαθαν το ιντερνετ. Και επίσης καβάλησαν καλάμι ....

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ Τί να λέμε; 30/06/2012 04:12:48

   Η γενεσιουργός αιτία (causal factor) για όλα τα ανθρώπινα, όπως βεβαίως και για το θάνατο δια αυτοκτονίας ή άλλου "τρόπου" είναι, φυσιολογικά, η γέννηση... Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, εφόσον γεννηθήκαμε, κάποιαν ώρα θα πεθάνουμε, αφού ζήσουμε πρώτα, βεβαίως βεβαίως.

   Τι να λέμε πια, εσύ δείχνεις σαν αιτία την κατάρρευση του κρατικοδίαιτου μοντέλου της χώρας, ο άλλος δείχνει τα μνημόνια και τους νόμους την ώρα που έχει πηδήξει από το μπαλκόνι προς την αιωνιότητα... Δεν νομίζω να το έκανε για πλάκα, ούτε να πιστεύει ότι έχει δυνατότητα υπαναχώρησης.

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 29/06/2012 22:28:58

  Οι Νόμοι είναι για όλους;
  Οι επιλεκτικοί;
  Έχει αλλάξει μήπως η προσθήκη του άρθρου 8 στο Νόμο 3213/2003;
  Γιατί ναι στην κατάσχεση οικιών, στην διακοπή ρεύματος και την εφαρμογή ΟΛΩΝ των Νόμων

  Γιατί αν δεν έχει αλλάξει ο Νόμος:

  ....η συμμετοχή σε offshore εταιρεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ.

  ΥΓ

  Βέβαια στην Ελλάδα μπορεί να έχει περάσει καμία τροποποίηση της 6ης σειράς της 7ης παραγράφου του άρθρου του Νόμου που άλλαξε με Νόμο...γιατί νομοθετούν

 4. alex avatar
  alex 30/06/2012 18:13:23

  Καλά αυτό δεν λέγεται συνθετική σκέψη αλλά κληρονομικό χάρισμα. Πράγματι αδικείσαι!!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.